Orjatyövoimaa?Pohjois-Savo!

Harjoittelijaksiko

Pitäisikö viranomaisten puuttua kuljetusalalla vallitsevaan työharjoittelijoiden käyttöön jatkuvasti ympäri vuoden työvoimana,joka vääristää kilpailua kuljetusalalla.Kuljetusyritys joka kierrättää harjoittelijoita kymmeniä joka vuosi eri oppilaitoksista jatkuvasti en katso tätä hyväksyttynä liiketoimintana!Näistä kuljetusalalla opiskelevista harjoittelijoista vain harva työllistyy ja kuljetusyritys ottaa uudet harjoittelijat tilalle! Tämä ilmaisen työvoiman käyttö jatkuu ja jatkuu ,Näin kuljetusyritys tekee tulosta eikä palkattu henkilöstölukumäärä kasva yrityksessä! Viranomaiset katsovat tätä läpi sormien vuosikaudet vaikka palkattu henkilöstömäärä pysyy vain samana joka vuosi Ja näkyy taloustiedoissa yleistä tietoa jokaiselle kansalaiselle! MIksi tämän toiminnan annetaan jatkua vuosikausia kun työvoiman lisäämiseen ole tarvetta? Käsittämätöntä toimintaa ja oppilaitokset toimivat yhteiskunnan varoilla!!!

21

618

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niinpäniinn

      On sitä muuallakin, opiskelijat lemppaa nyytiä joka terminaalissa ja ajamaan haluttaisi.

      • KalakukkoKiekuu

        niinpäniinn. Aivan oikein näin menee. Ja miksikö ..no siksi etteivät kuljetusliikkeet halua harjoittelijoita koska ne pilaavat bisnekset.


    • Käkriäinen

      No tuo on sinun näkökantasi. Itse toimin pääkaupunkiseudulla isossa yrityksessä joka ottaa muutamia työharjoittelijoita vuodessa työhön. Meidän yritys maksaa kyllä ihan oikean palkan tehdystä työstä heille.Moni on myös valmistuttuaan saanut vakituisen työpaikan jos on harjoitteluaikana pystynyt näyttämään olemaan tekijämies/nainen.
      Suurempi ongelma mielestäni on se ettei kuljetusalan opiskelijoille tarjota harjoittelu-paikkaa kuljetusyrityksistä. Heitä ei haluta riesaksi ,koska työtehokkuus laskee kun vakituisen kuljettajan pitää opastaa ja seurata harjoittelijaa. Työt sujuvat hitaammin ja
      saattaa tulla negatiivista asiakaspalautetta. Myös ajoneuvo saattaa vaurioitua esim. väärillä työtavoilla tai välinpitämättömyyden seurauksena. Hyvä nimimerkki Harjoittelijaksiko ole huoleti ei tuollainen kuljetusyritys saa mitään kilpailuetua
      näistä harjoittelijoista. Kylmä tosiasia on ,että työtehokkuus laskee joka tapauksessa jos joutuu vielä ilman palkkaa työnsä tekemään. Jos ammattikoulu tai aikuiskoulutuskeskus saa jonkun yrittäjän mukaan niin he pitävät kynsin hampain kiinni jotta olisi edes joku paikka harjoittelijoille.
      Haluankin nyt esittää vastakysymyksen:Miksi nämä kilpailevat yritykset ei ota harjoittelijoita jos siitä kerta mielestäsi on kilpailuetua? Niin eivät ota ,koska he eivät halua tehdä hyväntekeväisyystyötä vaan tulosta.

    • KalakukkoKiekuu

      Pohjois-Savo 10 pistettä. On näitä Urpoja sittenkin myös muuallakin kuin tuolla Jethron kotikonnuilla.
      Miksi viranomaisten pitäisi puuttúa asiaan? Eikös juuri maan päättäjät kannusta ottamaan työharjoittelijoita.Mikä on se rikosnimike? En ymmärrä järjenjuoksuasi ollenkaan.Miksi firman henkilöstö määrään pitäisi kasvaa? Eihän työharjoittelijan olo tarkoita sitä ,että firmassa olisi tarvetta uusille kuljettajille. Se on silkkaa hyväntekeväisyystoimintaa kuten edellinen kirjoittaja mainitsi.Totta munassa siinä sivussa seurataan jos porukasta löytyy sellainen todellinen helmi nuori lupaus joka pitää saada firman palkkalistoille.Sehän on vain järjenkäyttöä fiksua sellaista. Jos ei ole luvassa uusia ajotehtäviä niin miksi palkata uusia kuljettajia .Kateus on suomenkansan pahin synti. Tässä taas nähtiin.

    • BornToBeLive

      Hyvä Pohjois-Savo. Kaikki kuljetusyritykset ilmoitus vain ammattioppilaitoksiin,että ollaan halukkaita ottamaan oppilaita työharjoitteluun. He kyllä sitten jakavat opiskelijat ihan rehellisesti ja kaikkien lakien mukaan kaikille halukkaille yrittäjille
      tasapuolisesti ilman mitään epärehellisyyttä. Mutta miksi te Savolaiset PIÄLLYSMIEHET ette niitä halua? Tämä tuleva sukupolvi maksaa kuitenkin teidänkin eläkkeet ! Kannattaisi ajatella vähän pidemmälle!

    • Käkriäinen

      Niin viikko on kulunut. Heitit aika kovan väitteen ,että työharjoittelua käytetään väärin.
      Nimimerkki Harjoittelijaksiko et kommentoi vastauksia? Oletko munaton mies eli tuhkamuna? vai missä on vika. Tiedät kyllä itsekin,että työharjoittelijoilla on tuskan takana löytää itselleen harjoittelupaikka jos lähipiirissä ei ole kuljetusyrittäjää jolta sellaisen saa. Mikä on ajatuksesi kun rustasit oman mielipiteen? Jokaisella kuljetusyrittäjällä on ihan samanlainen mahdollisuus saada harjoittelija. Sitä etua ei vain haluta käyttää,koska harjoittelijasta on aina "oma vaivansa" Eli mihin pitäisi viranomaisten puuttua. Pohjois-savon pojan Kloppi laita nyt vastausta tai sitten me kaikki laitamme kirjoituksesi känni-hörhöjen lokeroon.

    • NäinSeMeneeJälleenKerran

      Miksi olemme huolissamme kuljetusalan tulevaisuudesta Suomessa. Puolalaiset,Latvialaiset ja Liettualaiset valtaavat kaikki hyvät hommat.Ja Paskat sanon minä. Eihän meidän kuljetusyrittäjä poloiset ole paskaakaan huolissaan. Ei oteta harjoittelijoita koska niistä on vain vaivaa. Mennään tässä vaan pää polvissa eikä haluta kohdata arkea.Jos ei löydy kotimaista yrittäjää niin otetaan se joka haluaa ajaa.
      Silloin Polski ja ne muut itä-blogin kurut kyllä vievät hommat.

    • SeriousProblem

      Totta turiset. Jos ei ole halua antaa mahdollisuutta nuorille alalle aikoville niin kuskit
      loppuu . Nyt on jo huutava pula kuljettajista siis sellaisista jotka osaavat hommat.Porukkaa jää kuin liukuhihnalta eläkkeelle ja tilalle ei löydy ketään.
      Siinähän on selkeä markkinarako itä-blogin kuljetusyrittäjille kuin tarjottimella.
      Ei ne ajojen tilaajat eli kuljetusliikkeiden asiakkaat loputtomiin ole isänmaallisia ja suosi suomalaisia yrityksiä.

    • SamiSalonius

      Harjoittelijaksiko. Sinulla on omassa päässäsi asiat aika sekaisin.Kuljetusyritys ei pyöritä mitään jatkuvaa koulutusputkea ottamalla uusia opiskelijoita kun edelliset ovat suorittaneet oman osuutensa.He ovat oppilaitoksen kanssa tehneet koulutussopimuksen.Tässä asiassa on ihan viranomaisvalvonta.
      1.Kaikki kuljetusyritykset voivat kouluttaa opiskelijoita jos vain haluaa.Edellytys,että
      on sellainen yritys joka toimii lakien ja asetusten mukaan.
      2.Koulutusjakson tarkoitus ei ole taata työpaikkaa kyseiseen yritykseen.(eihän sellaista voi vaatia)
      3.Koulutukseen sitoutunut yritys kouluttaa opiskelijoita siten,että heillä on mahdollisimman hyvät edellytykset saada työtä valmistuttuaan.
      Eli Harjoittelijaksiko missä se rikos eli väärinkäytös tapahtuu? Olet kyllä selityksen velkaa.Olen tehnyt tätä koulutustyötä jo liki 10 vuotta ja en ole ennen kohdannut ihmistä joka olisi tässä asiassa kateellinen.

    • boxerscania

      Eläkeläiset ajaa kiekko piirturi vehkeillä mitkä pitäis olla jo käyttö kiellossa eu alueella
      melkoisia pommeja 80>>100 tuntii viikosa asfaltii maata ja puuta syö kikyä.
      Sipilälle ei jää mitää.

      • KusetusEiKannata

        Eläkeläiset alkavat olla vähissä jopa tuuraushommissa kun eivät enää halua käydä ja maksaa direktiivikoulutuksia. Myöskin uudempi sukupolvi alkaa karsastamaan autohommia samoista syistä. Muuten kyllä olen samaa mieltä että moni vielä käyttää pahvikiekollisia autoja syystä että niillä pystyy jossain määrin kikkailemaan ja kusettamaan poliiseja. Nykyään kyllä auton ja kuljettakin liikkeitä pystytään selvittämään vaikkei olisi käytetty kiekkoa lainkaan. Kuljetusalakin on täynnä erilaisia kulunvalvontalaitteita, digitaalisia tavarankulkua seuraavia laitteita, tankkauksista ja jopa kuljettajan pankkikortin käytöstä huoltoasemilla jää "sormenjälki". Näitä tietoja tutkitaan ja etsitään aina jos tapahtuu vakava liikenneonnettomuus. Se kannattaa muistaa kaikkien jotka kiekoilla kusettaa yrittävät.


    • FilosofiPylkkö

      Näin se on näreet poijaat.Jopa nuorempi sukupolvi rehellisesti kertoo,että epärehellisyys ei kannata. Viimeistään silloin kun tapahtuu onnettomuus kaikki asiat käydään lävitse kaikkien osapuolten osalta. Siinä voi käydä niin,että alunalkaen syytön osapuoli onkin se pääsyyllnen.Kikkailtu piirturikorttien kanssa sun muuta pelleilyä.
      Asia on ihan aikuisten oikeasti sillä tavalla,jos et halua joutua syytetyn penkille oikeudessa niin noudatat Suomen/EU lakeja kun ajat autoa.Tänä vuonna ja ensi vuonna jää valtava määrä kuljettajia eläkkeelle jotka ovat syntyneet 1950-luvulla.
      Lapsia pistettiin alulle ihan valtava määrä 2-maailmansodan jälkeen.Suuri osa kuskeista on juuri syntynyt 1950-luvulla.Ottakaa kuljetusyrittäjät harjoittelijoita se kannattaa pitkässä juoksussa totta tosiaan. Se on sijoitus tulevaisuuteen.

    • LappeenrannanTaavi

      Iskit sitten jutun ytimeen. Kikkailla voi työtuntien ja ajoaikojen kanssa miten vaan,mutta kun tapahtuu se pahin eli onnettomuus.... niinpä. Vaikka olisit oikeassa ja syytön niin vastapuolen lakimies kääntää kivet ja kannot jotta sinä olisit syyllinen.
      Henkilöauto kuskilla ei ole mitään tallennettuja tallenteita,mutta sinulla on senkin edestä piirturissa factaa. Siksi aina lakisääteinen työaika ja lakisääteiset tauot. Muuten olet heikoilla jäillä.Kuljetusyrittäjä joka ottaa harjoittelijoita ei ole mikään rikollinen,sanoisin ,että tällaisen isänmaallisen ihmisen voisi kutsua linnanjuhliin. Hän haluaa tukea seuraavaa kuljettaja-sukupolvea tarjoamalla harjoittelupaikan.Vaikka se aiheuttaa kuluja firmalle.

    • SaijaScaniaMimmi

      Enpä ole aiemmin edes asiaa ajatellut. Niin se huono onni voi kohdata kenet vaan missä vaan ja milloin tahansa. Onneksi minun työnantaja on niin tiukka ,että työssä nämä asiat ovat 100% reilassa. Lakien ja säädösten mukaan mennään.Eli ei löydy sitä virhettä jonka perusteella minua voisi syyttää yhtään mistään .

    • YölinjallaTapioRautav

      Kupletin juoni oli alun alkaen kysymys? Pitäisikö viranomaisten puuttua työharjoittelijoiden käyttöön kuljetusalalla. Vastaus on:Ehdottomasti kyllä pitäisi kannustaa yrityksiä ottamaan nuoria innostuneita sankareita tutustumaan alaan ja ymmärtämään sen jälkeen ettei kyseessä ole Road Movie sex,.... and rock n roll vaan raskasta työtä ,pitkää päivää ja jatkuvaa väsymystä.

    • HärkönenJussiNääsTässä

      Alkuperäinen nimimerkki harjoittelijaksiko. Yleensä en kommentoi tällä sivustolla yhtään mitään,mutta pakko on nyt ojentaa alkuperäistä kirjoittajaa. Se,että jokin yritys tarjoaa harjoittelupaikan opiskelijalle ei liity mitenkään siihen,että yrityksellä olisi työvoimapula. Työharjoittelu ja työpaikan saanti ei liity mitenkään toisiinsa. Missään sellaista ei ole luvattu.Yritys tekee sopimuksen oppilaitoksen kanssa ja näin ollen opiskelija saa mahdollisuuden harjoittelupaikkaan.Työharjoittelun aikana opiskelijalla on nimetty tukihenkilö eli työsuhteessa oleva kuljettaja kyseisessä yrityksessä. Opiskelijoita on kahta ryhmää. Nuoret ammattikoulu-opiskelijat ja sitten
      aikuiskoulutusoppilaat. Minä olen kouluttanut molempia ,koska työnantajani on ollut ollut alusta asti myönteinen tähän hommaan.Paljon olen nähnyt vuosien varrella ja voin kyllä sanoa ettei minkään yrityksen kilpailukyky ainakaan parane opiskelijoiden avulla. On ollut tosi positiivisia opiskelijoita ja sitten aivan painajaismaista ainesta joiden kanssa pääkopassa jyskyttää joka päivä miksi sinä olet täällä työjarjoittelussa!Perkele en jaksa kanssasi enää päivääkään! Näistä tyypeistä suurin osa onkin lyönyt hanskat tiskiin ennen harjoittelun loppua.Heillä on ollut asenneongelma jo alunalkaen.
      Herätään jos herätään töihin.Osallistutaan työntekoon jos jaksetaan tai huvittaa. Älypuhelin on se tärkein opetusta ei seurata.Mitään asioita ei laiteta muistiin.Sama asia on taas huomenna ihan uusi tieto vaikka sen olisi kertonut 5 kertaa aiemmin.
      Olisiko nimimerkistä Harjoittelijaksiko ainesta kouluttajaksi????? Niin ei kannata olla kateellinen.

      • VmäinenVäinö

        Asiaa...vihdoinkin ASIAA! Mikään ei vituta 64 v. miestä kuin se,että on harjoittelijan kanssa sovittu klo 5.30 työt alkaa ja lastaus. Ei kuulu ei näy pojan kloppia. Lastaat yksin koko kuorman soittelet ei vastata.Perkele. No sitten vastataan "nukuin pommiin sorry tulen heti".Odotat juot kahvia...otat toisen. Vihdoin vilpertti saapuu silmät ristissä.Vilpertti nuokkuu repsikan paikalla silmät auki silmät kiinni. Ei jaksa nousta ulos autosta"siellähän sataa vettä ulkona kaatamalla". No vihdoin herätään klo 12. Sitten se perkeleen älypuhelin on paras kaveri,tuli viesti pakko vasta ei ehdi tehdä töitä. Sanot nyt perkele se puhelin kiinni! JOO JOO! 10 minuuttia muisti pelaa sitten taas se perkeleen puhelin on kädessä. Onneksi 1.7 .2017 jään eläkkeelle niin tämänkin koettelemus on taakse jäänyttä elämää.


      • BörjeSetäBorgå

        minulle laitettiin tällainen tyttö oppiin jolla oli tukkakin värjätty kirkkaan punaiseksi.
        Jos jotain neuvoin niin heti oli vastaus KYLLÄ MINÄ TIEDÄN ÄLÄ YHTÄÄN YRITÄ!
        Kyllä oli helvatin moinen kokemus koko opetusjakso kun heti oli tylytystä vaikka koko homma meni todellisuudessa lopulta pieleen.Kaiken huippu oli kun pomo pisti kaiken minun syyksi kun en osannut asettaa rajoja.Miten asetat rajat kun nuori nainen tylyttää kuin viimeistä päivää.Nuori nainen ja vasta tulossa alalleNo se olisi vain se purjeveneen lasku vesille.Onhan niitä muitakin Hiab-hommia blondi naisille joilla on ne munkit kohdillaan.(sehän se on tärkein juttu)Toivottavasti sujuu paremmin keväällä 2017.


    • MeTytötPidetäänYhtä

      Kyllä siinä tänä keväänä Porvoolainen tai Helsingfors raha mies mökkiläinen Pellingin saaresta kiittelee kun Tyttö tuo punatukkainen laskee purjepaattia vesille. Kiville karahtaa,mutta älä sinä huoli tyttö nuori kun nuo puskurit on kohdillaan ...kyllä Börje korjaa pienet nirhautumat.
      Börje korjaa kyllä veneet,autot,leivänpaahtimet se on sellainen monitoimimies meillä.Ilman häntä emme tulisi toimeen.DD-kupit omaava tyttö on ammattilainen opiskelut on suoritettu...yksi ope kyllä kilahti,mutta ammattipätevyyskortti on taskussa.Sehän on tärkeintä. Klinikka Tallinnassa auttaa tytön kuin tytön päämäärään.
      Sehän tässä on se pääasia.

    • halpaahalpaa

      Regrykoulutuksilla haetaan halpaa työvoimaa useita paikkoja avoinna taas Savossa näin keväällä kesälomien tuurauksiin kiitos sipilän hallitukselle!

    • Vasemmistopappa

      Halpaahalpaa,hyvä vasemmistolaistoverini. En nyt ymmärrä oikein ajatuksesi juoksua. Miten Sipilän hallitus liittyy siihen ,että kuljetusalalle tarvitaan kesälomatuurajia.Joka alalle tarvitaan kesälomatuurajia. Se nyt lienee kaikille selvää. Kuljetusalle on erittäin vaikea saada kesälomatuuraajaa vaikka houkuttimena olisi todella hyvä palkka ja henkilöstöedut. Jos kyseessä on jakeluauton kuljettajan työ niin tehtävä on lähes mahdoton. Ei löydy kuljettajaa 4-5 kk pestiin.
      Hakija ilmoittaa ensimmäisenä ,että en aja jakeluautoa vain yhdistelmäkuljettajan työ kiinnostaa.
      Hakija ei edes vertaile työtehtäviä,vaikka monesti se palkka irtoaisi helpommin jakeluauton ratissa. Tämä lomatuuraus ongelma ei ole uusi.jo 1980-luvun alussa meidänkin yrityksessä oli vaikea saada kesäkuskeja,mutta silloin lukiolaispojat juuri tuoreen C kortin saanet pelastivat
      tilanteen. Tosin autot olivat kesän jälkeen aina lommoja ja naarmuja täynnä.
      Halpaa työvoimaa ei ole tarjolla,joten ihan kunnon palkalla on jokaisella työtä vailla olevalla mahdollisuus päästä määräaikaiseen työhön. On ns. kuskien markkinat ainakin suurissa kaupungeissa ja kasvualueilla koko Suomessa Monesti onnistunut määräaikainen työsuhde voi muuttua vakituiseksi,kun työantaja huomaa,että tässähän on tekijämies/nainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      254
      2423
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1824
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      333
      1545
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      175
      1539
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1075
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      85
      958
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      805
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      800
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      215
      766
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe