Kehotettiin satsaamaan rahaa lapseen

TiukkaBudjetti

Olemme pitkäaikaistyöttömät äiti ja isä. Meillä on kaksi lasta. Toinen ala-asteella ja toinen yläasteella. Yläasteikäinen on herkkä. Häntä kuulemma kiusataan sillai, ettei oteta porukoihin, koska hänellä ei ole rahaa lähteä koulun jälkeen kavereiden kanssa kahville, elokuviin tms. Nyt tämä nuori on kovin ahdistunut tilanteesta, koska hänellä ei ole kavereita koulussa. Ala-asteaikainen paras kaveri on rinnakkaisluokalla ja tämä ei kuulemma edes tervehdi enää, hänellä on uusi ystäväpiiri. Varattiin keskusteluaikaa koululle, kun ongelmat alkoivat saada suhteettoman suuria mittakaavoa. Mm. kouluun lähteminen oli tosi vaikeaa aamuisin. Meille koulussa sanottiin, että meidän tehtävä vanhempina on satsata lapsiin ja tukea heitä erilaisiin harrastuksiin. Koska meidän tyttö pitää eläimistä, niin hänhän voisi aloittaa ratsastuksen, voisimme kuulemma omista menoistamme tinkiä, että tyttö sen voisi aloittaa, koska samalla luokalla on muutama ratsastusta harrastava, niin ehkä sitä kautta tyttö niitä kavereita sitten saa, pääsee porukoihin eikä tunne itseään yksinäiseksi. HALOO! Ketuttaa saamaristi (liuta kirosanoja) tuollaiset neuvot. Yritä siinä sitten selittää, että perhe on köyhä, kun ei toinen osapuoli tajua, mitä köyhyys on.

53

622

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uidfhjk

      Aloituksen täytyy olla provo. Mikä on provon tarkoitus ja tavoite? Lisätä tyytymättömyyttä, vaikka valheeseenkin perustuen?

      Yläasteikäistänne ei kertomanne mukaan "oteta porukoihin, koska hänellä ei ole rahaa lähteä koulun jälkeen kavereiden kanssa kahville, elokuviin tms. "

      Ei yläasteikäisten tavallisena ajanvietteenä ole kahvittelu tai elokuvissa käynti koulun jälkeen. Jos lapsenne olisikin sellaista harrastavaan porukkaan eksynyt ja siitä nyt syrjäytetty, niin suurin osa tuon ikäisistä puuhastelee jotakin ihan muuta koulun jälkeen. Viettäköön lapsenne aikaansa niiden muiden lasten kanssa.

      Aivan 100% varmasti kukaan koulun edustaja ei vaadi teitä kustantamaan ratsastusharrastusta lapsellenne. Koulusta on kyllä tosiaan voitu sanoakin, että vanhempien pitää satsata lapsiinsa. Onko väärin sanottu???

      On vanhempien vastuulla tarjota riittävä elintaso lapsille. Lapsilla on tarve ja oikeus harrastuksiin. Lapsille on tarjolla paljon halpojakin harrastuksia. Esim. 4H-kerhoissa on monipuolista toimintaa ja siellä pääsee tutustumaan ja hoitamaan myös eläimiä. Seurakunnilla ja monilla järjestöillä on lapsille harrastustoimintaa. Voitte myös hakea taloudellista tukea lasten harrastuksiin sosiaalitoimesta ja seurakunnan diakoniatyöstä.

      • Muueläin

        HALOO! yksinhuoltaja 1980-luvulla *-75 ja -*78 Tampereen alaasteen opettaja ilmoitti ellei tule suksien kanssa kouluun on numero urheilusta 6.
        Siitä syntyi oravanpyörä, poika oli virheetön Englannissa, [ei yhtään virhettä kokeiden kirjallisissa vastauksissa ] mutta lukihäiriö Suomessa, molemmista tarjottiin 5. Englannin kielen opettajan perustelu, kun ei hallitse Suomea. Kysyin kumpaa opetat, tarkoitatko että työsi on mitätön kun äidinkielen opettaja ei hallitse omaansa :...Todistukseen Englanti tuli 10 Äidinkieli 5.

        Päiväkodissa: ostin pojalle uudet talvikengät, ensimmäisen päivän jälkeen kengät olivat samanlaiset, MUTTA kärjistä päällisnahka varpaiden päältä kokonaan pois.
        Pohjat olivat kuluneet ulko syrjiltä, poikani astuu aivan suoraan jalkapohjalle.
        Kengissä ei ollut nimiä. Päiväkotitätien selitys oli mulla ei ole varaa moisiin kenkiin. Siivosin siis kengät, hankin plankkia ja ilmoitin meillä hoidetaan kengät, vaikka sitä eivät kaikki tee. Poika sai sitten omat kenkänssä takaisin , mutta naureskelun säestyksellä...
        Nimesin ne kangastussilla päälisnahkaan varren yläosasa-


      • ygygtf

        Aloituksen täytyy olla provo. Mikä on provon tarkoitus ja tavoite? Lisätä tyytymättömyyttä, vaikka valheeseenkin perustuen?


        Tää yks ja sama häirikkö postaa ja spämmää näitä satuja tänne ja sitten itse vastailee niihin ja luulee että kukaan ei huomaa. ip-numero paljastaa tän häirikön aina!!!

        mene helvettiin täältä häirikkö!


      • enmikään
        ygygtf kirjoitti:

        Aloituksen täytyy olla provo. Mikä on provon tarkoitus ja tavoite? Lisätä tyytymättömyyttä, vaikka valheeseenkin perustuen?


        Tää yks ja sama häirikkö postaa ja spämmää näitä satuja tänne ja sitten itse vastailee niihin ja luulee että kukaan ei huomaa. ip-numero paljastaa tän häirikön aina!!!

        mene helvettiin täältä häirikkö!

        Sivusta vaan sellainen kommentti, että onpas "jännä" juttu, kun minäkin joka en ole tietotekniikan ammattilainen, satun tietämään, että ip-osoite ei aina kerro sitä tahoa joka häiriköi... Ja täälläkö sitten ihan oikeasti vai tiedetään, olisko tietoista "muka-tietämistä" kuitenkin? Hoette aina tuota, että muka yksi ja sama olisi häirikkö, oliskohan nyt kuitenkin vähän satua? Tiedetäänkö myös se, että oikeasti tavan keskustelupalstakirjoittajilla ei edes ole tietoa kirjoittajien ip-osoitteista? Ja että mitä se kertoo kirjoittajasta itsestään, joka anonyymipalstalla on tietävinään, että aina muut häiriköi, yleensä ne taviksetko satunnaiset keskustelupalstalla kävijät siis? Onko teillä täällä jokin yhteisö? Erikoista, kun mä olen luullut, että nämä Suomi24-palstat on kaikkea muuta, paitsi nettiyhteisöjä ja siinä taidan olla oikeassa


        Se on kyllä totta, että tällä köyhyyspalstalla pyörinee joku, joka on hokenut noita "siniset ja punaiset pillerit"- juttuja ja MUIDEN mukamas" lataamosta" kirjoittelemisia iät ja ajat... Totta se, että keksittyjen tarinoiden ja aloitusten kirjoittaminen on häiriköintiä, vaikeaa käsittää millaiset tapaukset viihdyttää itseään tukkimalla keskustelupalstaa... Erikoista jos ilo elämään syntyy tavisten keskustelupalstalle kirjoittavien fuulaamisesta joillakin: ei kukaan normaali ihminen vastaisi kommentoisi mihinkään tän Suomi24-palstan keskusteluihin, jos olisi tieto, että kirjoittajien joukossa on tietoisesti asiattomin intressein kirjoittavia. En tiedä ketkä täällä spämmää, mutta ala-arvoinen foorumi. Aller ilmeisesti luulee, että heillä ei ole moderointivastuuta?

        "Häirikkö" oikeasti on se jokin puupää, joka on aikoinaan esimerkiksi minua nöyryyttänyt tällä foorumilla pilkkaamalla minua, vaikken ole mitään huomiota itselleni hakenut: en tunne teitä tänne kirjoittavia. Noloa porukkaa: köyhyydestä YHTEISKUNNASSA olis asia kirjoitella, ja tyypit kirjoittelee täällä Suomi24-KESKUSTELUPALSTOILLA, kuin jotkut vitun huumekauppiaat tms. muut rikolliset, rasistit tai identiteettivääristelijät tai kiusaajat. Ja älä tule vainoharhaiseksi: tämä teksti ei ole SINULLE. On täysi mahdottomuus kohdentaa kenellekään tekstiä nimettömällä tällaisella julkisella keskustelupalstalla: paitsi, jos on kiusantekijä, rikollinen häirikkö tai jonkun yhteisön jäsen jossakin ja minä en teitä tunne.


      • frfrfrrfr

        .Katsotaan, kuka sut spämmärin tällaiselta anonyymifoorumilta sitten oikeuteen saa, minä olen yksi viaton uhrisi, yksi niistä kunniallisista joita solvaat. Kova pokka solvata satunnaista Suomi24-palstalle kirjoittavaa nimettömänä tällaisella julkisella nimettömällä palstalla. Onneks itse en ole tollanen, joka roikkuisin Suomi24:ssa kaikki päivät.

        Mitä teit viime viikon? Oho, vietit aikasi Suomi24-palstalla? Ei yllätys.


    • köyhäharrastaa

      Keksi kuule parempia provoja tänne tai sitten olet täysi edesvastuuton vanhempana ja lastensuojelun tulisi puuttua lastenne huostaanotolla asiaan.
      Ensinnäkin te saatte lapsistanne lapsilisää vuodessa sen verran, että jo se mahdollistaa useampiakin aktiviteettejä ja harrastuksia.
      Lasten harrastuksiin on mahdollista hakea tukea mm. stipendejä säätiöiltä tai eri yrityksiltä sponsoritukea.
      Tiedän tämän nimittäin niin hyvin, koska perheessämme ei ole suuria tuloja, mutta lapset ovat voinneet harrastaa mieleisiään asioita. On partiotoimintaa, partioleirejä, kansainvälisiä partioleirejä, ratsastustunteja, ratsastusleirerejä, soittotunteja, musiikkileirejä, formulakartingia, elokuvia, huvipuistoja ym. ym. Kaikki on vain kiinni omasta aktiivisuudesta!

      Otan esimerkin vanhimman lapsemme partioharrastuksesta, jonka mahdollistivat yritysten sponsorointi kansaivälisille leireille, kun yritykset sponsoroivat matkalle lähtijöiden kuluja, lisäksi lapsemme sai vielä stipendin matkaa varten lippukunnaltaan.

      Toinen esimerkki formulakarting harrastus, siihen on myös mahdollista saada sponsorointia, mutta ilman sitäkin voi harrastaa kerhon autoilla varsin edullisesti, kulut minimaalisia, jos ei kilpaile, mukavaa yhdessäoloa kavereiden kanssa ja pääsee kuitenkin ajamaan. Meilläkin lapset ottavat vielä kavereitaan mukaan kartingradalle ajamaan.

      Sanoisin, että satsaamaninen lasten harrastuksiin on vain itsestä kiinni, että viitsii nähdä vaivaa ja olla mukana kannustamassa!

      • Muueläinilmansarvia

        Pelkästään kahden pojan jalkapallo harrastus olisi vienyt perheen kahden kuukauden nettotulon. Judo oli halvempaa mutta asu jää aika pian pieneksi..
        Olisiko nyt niin että sinuun pätee sanonta:" joskus voi olla paljon sanottavaa, aina ei sitä kannata sanoa." täällä monella neuvojalla ja arvostelijalla on pätevä syy pidättäytyä mielipiteistä TIETÄMÄTTÖNYYS asiasta.
        mielipide on sinun itsesi muodostama mielikuva asian tilasta,
        asiatieto taas perustuu luotettavan tahon esittämiin faktoihin ( tutkittuun, tutkimuksilla todistettuun)


      • köyhäharrastaa
        Muueläinilmansarvia kirjoitti:

        Pelkästään kahden pojan jalkapallo harrastus olisi vienyt perheen kahden kuukauden nettotulon. Judo oli halvempaa mutta asu jää aika pian pieneksi..
        Olisiko nyt niin että sinuun pätee sanonta:" joskus voi olla paljon sanottavaa, aina ei sitä kannata sanoa." täällä monella neuvojalla ja arvostelijalla on pätevä syy pidättäytyä mielipiteistä TIETÄMÄTTÖNYYS asiasta.
        mielipide on sinun itsesi muodostama mielikuva asian tilasta,
        asiatieto taas perustuu luotettavan tahon esittämiin faktoihin ( tutkittuun, tutkimuksilla todistettuun)

        Minulla on kyllä TIETÄMYS asiasta! Eikä kertomani ole mitään mielikuvaa, vaan itse omakohtaisesti koettua. Perheessä kolme lasta, joista kaksi vielä alaikäistä ja kaikki kolme ovat harrastaneet. Rahaa saa kyllä poltettua tässä maailmassa, jos haluaa, mutta moneen asiaan ei tarvitse käyttää juuri omaa rahaa.
        Ei meidän tuloillamme ainakaan voisi lapsille ja meille vanhemmille tarjota mitää harrastuksia, jos kaikki mentäisiin tekemään aivan "silmät ummessa" ja mitään selvittämättä ensin. Tuossa edellä jo selvitin, kuinka vanhimman lapsemme partioharrastukseen, siihen saatiin stipendiä ja ulkomaanleireillekin sponsorointia.
        Juuri nytkin keskimmäinen lapsistamme harrastaa hevosurheilua monessakin muodossaan, siihenkin on tarjolla sponsoreita, stipendejäkin on saatu. Nuorin lapsistamme harrastaa soittamista hieman erikoisemmalla soittimella, soitin teetettiin suoraan tehtaalla ja haettiin sieltä koko perheen voimin, maksoi kyllä, mutta varsin kohtuullinen kustannus, lapsilisät riittivät hyvin. Soittotunnit ovat järjestyneet ja järjestyipä kesäleirikin asian tiimoilta varsin helposti.
        Meitä on muitakin köyhiä, joilla on lapsia ja joudumme miettimään, että miten parhaiten saamme rahan riittämään. Tiedän hyvin, että mitä tulee lapsilisää kolmesta lapsesta ja mitä mikäkin maksaa. Rahan saa kuitenkin hyvin riittämään, kun tutkii tarjolla olevat vaihtoehdot ja valitsee niistä edullisemman.
        Joskus tuntuu, että uus'avuttomuus on todella lisääntynyt, ei osata enään yksinkertaisiakaan asioita hoitaa tai tehdä, kaikkeen pitää käyttää vain suuria summia rahaa. Yhteiskuntahan tarjoaa kansalaisilleen mitä loistavimmat puitteet monenlaisiin mahdollisuuksiin, jos vain niitä osaa käyttää hyödykseen. Lisäksi EU:n rahoittamia hankkeita on aina, joista tavallinenkin kansalainen voi saada osansa, kun vain osaa hyödyntää niitä. Jokaisella teistä täällä kirjoittavista ja valittavista on kuitenkin tietokone käytössään, miksi ette käytä sitä hyödyksenne!


      • haiskahtaatrollilta
        Muueläinilmansarvia kirjoitti:

        Pelkästään kahden pojan jalkapallo harrastus olisi vienyt perheen kahden kuukauden nettotulon. Judo oli halvempaa mutta asu jää aika pian pieneksi..
        Olisiko nyt niin että sinuun pätee sanonta:" joskus voi olla paljon sanottavaa, aina ei sitä kannata sanoa." täällä monella neuvojalla ja arvostelijalla on pätevä syy pidättäytyä mielipiteistä TIETÄMÄTTÖNYYS asiasta.
        mielipide on sinun itsesi muodostama mielikuva asian tilasta,
        asiatieto taas perustuu luotettavan tahon esittämiin faktoihin ( tutkittuun, tutkimuksilla todistettuun)

        Siis hei halooooo! Mikä muka on kahden pojan jalkapallon harrastamisessa niin kallista, että siihen menee noin paljon rahaa?? Kaupunki taikka kunta tarjoaa paikat harrastaa. Pallot ja välineet maksaa yleensä joku yritys taikka seura hankkii ilmoitustuloilla varusteet. Pelimatkoihin saa avustuksia monesta paikkaa, mm. liikunta- ja nuorisolautakunta avustaa vuosittain seuroja. Veikkausvaroistakin saa rahaa, mutta sitä pitää hakea, ei sitä hakematta saa! https://www.veikkaus.fi/fi/yritys#!/avustukset/avustuskohteet


      • trojakinvalliataas
        Muueläinilmansarvia kirjoitti:

        Pelkästään kahden pojan jalkapallo harrastus olisi vienyt perheen kahden kuukauden nettotulon. Judo oli halvempaa mutta asu jää aika pian pieneksi..
        Olisiko nyt niin että sinuun pätee sanonta:" joskus voi olla paljon sanottavaa, aina ei sitä kannata sanoa." täällä monella neuvojalla ja arvostelijalla on pätevä syy pidättäytyä mielipiteistä TIETÄMÄTTÖNYYS asiasta.
        mielipide on sinun itsesi muodostama mielikuva asian tilasta,
        asiatieto taas perustuu luotettavan tahon esittämiin faktoihin ( tutkittuun, tutkimuksilla todistettuun)

        Ei kahden pojan jalkapalloilu niin kalliiksi tule! Missä muka noin paljon maksaa? Spämmitrollia taasen väännät.


    • jhgfdsatsdfgejtk

      taas näitä nostopölvästivajakin aivottomia aloituksia. Pitkäaikaistyöttömillä on aikaa satsata lasten harrastuksiin!

      • muueläin

        Synnyitkö noin viisaana vai oletko ihan opiskellut Voi voi


    • monenlaistaköyhyyttä

      Köyhyys ei ole aina sama, kuin raha. Aloittajan tekstistä kuultaa juuri tuo!

    • rahaa.lapsille

      Kyllä ne mukulat muuten käyvät nykyään kahvilla, meillekin piti kahvinkeitin ostaa kun kakara on alkanut juoda kahvia. Onko ne keksineet että se jollain tavalla huumaa, en tiedä. Kahvia vaan tuntuu kuluvan.

      • muueläin

        Makumieltymys. Esikoinen ei kahvia juo. Kuopus lipitää sitä useamman kerran päivässä.


    • nuoretjanetti

      Sanokaas aloittaja perhe todelliset tulonne nettona vasta sitten nähdään onko tuo pelkkää sanahelinää?Ainoat harrastukset jotka ei juuri maksa on kävely pyöräily ja juoksu muut maksaa enemmän tai vähemmän,netti se tahtoo olla monilla se harrastus nykyään.

      • nettijanetti

        Kyllähän ne lapset netissäkin on, mutta kyllä harrastavatkin. Piirtämistä ja käsitöitä tuntuvat harrastavan. Ostin halvan ompelukoneen ja neulontaan puikkoja, ei ollut kovin kallista, lankoja ja palakankaita on hankittu. Kirjastosta lainaavat kirjoja ahkerasti. Keväällä bongataan lintuja ja kesällä etsitään malmikiviä, eipä ole kallista sekään harrastuksena.


      • nuukuuskunniaan

        Kirjastot ovat ilmaisia. Niissä voi kirjojen lainaamisen lisäksi opiskella, lukea sanomalehtiä, kuunnella musiikkia, käyttää tietokonetta jne. Partio, VPK, 4H ja monet muut nuorten harrastukset ovat maksuttomia. Monilla paikkakunnilla on nuorisotaloja, joissa nuoret voivat viettää aikaansa. Seurakuntien nuorisotoiminta on sekin maksutonta. Sosiaalitoimisto myöntää harkinnanvaraista tukea nuorten harrastuksille.


    • roletaari

      Esikouluikäisinä aloitetut yleisurheilu- ja paniharrastukset eivät maksaneet paljoa ja kavereita oli.
      Tytöllä yu:n lisäksi ala-asteikäisenä baletti oli halpaa.

      Asuimme hiihtomajan ja laskettelurinteen lähellä joten hiihdon perusvälineet olivat itsestään selvyys.
      Lasketteluvälineet ostimme urheiluseuran kamapörssistä todella pilkkahintaan.

      Penskamme oppivat jo esikouluikäisinä ymmärtämään, ettei vetoomus "muillakin on" johda muuhun kuin vastaukseen "muilla on mitä on, se ei kuulu meille". "mitä meillä on, ei puolestaan kuulu muille".

    • JaaJaaJoo

      Oman kokemukseni mukaan rahaa kyllä pidetään jonkinlaisena vanhemmuuden mittarina nykyään. Olemme käyneet perheneuvolassa tyttären asioissa. Antoivat ymmärtää, että pitäisi päästää 10-vuotias tytär luuhaamaan kaupungille kavereiden kanssa. Ensinnäkään en pidä kaupungilla hengailua ja shoppailua minään harrastuksena ja toisekseen 10-vuotias on liian nuori sellaiseen mielestäni. Asumme kaukana keskustasta, entä jos sattuu jotain... Bussirahat hukkuvat, joku pervo alkaa seuraamaan tms.. täältä on aika pitkä matka lähteä hätiin. Mainittakoon nyt vielä, että tytär on vähän lapsellinen ikäisekseen.

      Tytär esitti perheneuvolassa toiveen päästä joskus Prismaan. Kysyivät "Olisiko se mahdollista?" Joo, toki, jos annatte rahaa. Piruko siellä rahatta viitsii pyöriä. No, hommasin kyydin ja käytiin siellä Prismassa, niin kai ovat nyt tyytyväisiä.

      Että sellaista pitäisi ihan virallisen tahonkin mukaan lapsen saada harrastaa, shoppailua.

      • jkasdfgeertgfdg

        Jotenkin tuntuu, että köyhille tuo raha merkitsee eniten ja on joku arvon mittari. Me ollaan kyllä itsekin köyhiä, mutta lapset ovat oppineet, että kaikkea ei voi saada. Ollaan kuitenkin pystytty hankkimaan lapsille kaikki tarpeellinen ja harrastamaankin ovat päässeet siinä missä toistenkin lapset, ei siihen kuitenkaan paljoa rahaa ole tarvittu. Joskus jopa tuntuu, että lapsillamme on ollut paljon enemmän harrastuksia, kuin rikkaampien lapsilla.
        Shoppailemaan me on menty koko perheen voimin, ei vaan osteta juuri mitään ja jos ostetaan, niin valikoiden aletuotteet. Oppi on siinä, että oppii hintatietoiseksi ja näkee tuotteet livenä, jotka voi sitten ostaa netin kautta jostain muualta paljon halvemmalla, jos niitä välttämättä tarvii. Ja voihan sitä mennä shoppailemaan sellaisiinkin paikkoihin, missä voi tehdä ostoksia tosi halvalla, missä hinnat on -70% kauppojen normaaleista hinnoista. Ja kun käydään ulkomailla, niin käydään katsomassa paikallinen tarjonta.
        Nuo ulkomaanmatkat sitten, niistä tuntuu lapsilla olevan koulussa aina joillakin melkoinen käsitys, kun jollain tavispakettimatkalla elvistellään, kun ollaan oltu jossain reservaatissa viikko. Niissäkin matkoissa on sellainen juttu, että yhden tuollaisen matkan hinnalla vie koko perheen pariksi kolmeksi viikoksi hyvinkin eksoottiseen kohteeseen omatoimimatkalle. Halvimmat lennot kauas Suomesta maksaa alle 10€!!


      • 7369
        jkasdfgeertgfdg kirjoitti:

        Jotenkin tuntuu, että köyhille tuo raha merkitsee eniten ja on joku arvon mittari. Me ollaan kyllä itsekin köyhiä, mutta lapset ovat oppineet, että kaikkea ei voi saada. Ollaan kuitenkin pystytty hankkimaan lapsille kaikki tarpeellinen ja harrastamaankin ovat päässeet siinä missä toistenkin lapset, ei siihen kuitenkaan paljoa rahaa ole tarvittu. Joskus jopa tuntuu, että lapsillamme on ollut paljon enemmän harrastuksia, kuin rikkaampien lapsilla.
        Shoppailemaan me on menty koko perheen voimin, ei vaan osteta juuri mitään ja jos ostetaan, niin valikoiden aletuotteet. Oppi on siinä, että oppii hintatietoiseksi ja näkee tuotteet livenä, jotka voi sitten ostaa netin kautta jostain muualta paljon halvemmalla, jos niitä välttämättä tarvii. Ja voihan sitä mennä shoppailemaan sellaisiinkin paikkoihin, missä voi tehdä ostoksia tosi halvalla, missä hinnat on -70% kauppojen normaaleista hinnoista. Ja kun käydään ulkomailla, niin käydään katsomassa paikallinen tarjonta.
        Nuo ulkomaanmatkat sitten, niistä tuntuu lapsilla olevan koulussa aina joillakin melkoinen käsitys, kun jollain tavispakettimatkalla elvistellään, kun ollaan oltu jossain reservaatissa viikko. Niissäkin matkoissa on sellainen juttu, että yhden tuollaisen matkan hinnalla vie koko perheen pariksi kolmeksi viikoksi hyvinkin eksoottiseen kohteeseen omatoimimatkalle. Halvimmat lennot kauas Suomesta maksaa alle 10€!!

        Hintatietoisuus ja matkat.
        Poikaamme tarttui jo alasteikäisenä malli laskea kaupan pakkausten yksikköhinnat tai katsoa ne vertailun vuoksi.
        Esimerkiksi kananminat eivät ole X€/pakkaus vaan Y€/kg.
        Hiutaleiden hinta ei ole X€/ pakkaus vaan Y€/kg.

        Matkustaminen. Kun lennot olivat kalliita niin teimme matkamme auto (vanha) ja soputeltta systeemillä. Minä kokkailin campinalueiden keittokatoksissa sapuskat.
        Kiersimme pitkälti lasten intressien mukaan. Safaripuistoja, lasten huvipuistoja kuten Legoland, nukke- ja automuseoita mutta myös historiallisia ja arkkitehtoonisia kohteita jotka usein yhdistyivät. Minä kerroin taustan ja tapahtumat.

        80-luvulla vaimo osti reisuista lasten nopeasti kuluvat vaatteet ja jalkineet. Minä ostin esimerkiksi Saksasta silloin hyvin halpoja lihasäilykkeitä 10 - 20kg/reisu.
        Toin myös halvan kylmäsavukinkun, Al-runkoisen, shimanovarusteisen maastopyörän, sterot kaiuttimineen, hunajaa muutama kilo/reisu yms. todella kannattavaa.
        Toin myös talven juomat, viskit, konjakit ja pirtua koska penskat takapenkillä ja meidän siisti olemuksemme säästi tarkastuksilta.

        Sattumanvaraiset kutsut kyläilemään ja yövieraiksi poikivat pitempiaikaisia perhetuttavuuksia etupäässä Itävallassa ja varsinkin Unkarissa joihin yhteydenpito oli pitempiaikaista ja murrosikäiset lapsemme kävivät kyläilemässä kutsuttuina omin nokin.


      • jkasdfgeertgfdg
        7369 kirjoitti:

        Hintatietoisuus ja matkat.
        Poikaamme tarttui jo alasteikäisenä malli laskea kaupan pakkausten yksikköhinnat tai katsoa ne vertailun vuoksi.
        Esimerkiksi kananminat eivät ole X€/pakkaus vaan Y€/kg.
        Hiutaleiden hinta ei ole X€/ pakkaus vaan Y€/kg.

        Matkustaminen. Kun lennot olivat kalliita niin teimme matkamme auto (vanha) ja soputeltta systeemillä. Minä kokkailin campinalueiden keittokatoksissa sapuskat.
        Kiersimme pitkälti lasten intressien mukaan. Safaripuistoja, lasten huvipuistoja kuten Legoland, nukke- ja automuseoita mutta myös historiallisia ja arkkitehtoonisia kohteita jotka usein yhdistyivät. Minä kerroin taustan ja tapahtumat.

        80-luvulla vaimo osti reisuista lasten nopeasti kuluvat vaatteet ja jalkineet. Minä ostin esimerkiksi Saksasta silloin hyvin halpoja lihasäilykkeitä 10 - 20kg/reisu.
        Toin myös halvan kylmäsavukinkun, Al-runkoisen, shimanovarusteisen maastopyörän, sterot kaiuttimineen, hunajaa muutama kilo/reisu yms. todella kannattavaa.
        Toin myös talven juomat, viskit, konjakit ja pirtua koska penskat takapenkillä ja meidän siisti olemuksemme säästi tarkastuksilta.

        Sattumanvaraiset kutsut kyläilemään ja yövieraiksi poikivat pitempiaikaisia perhetuttavuuksia etupäässä Itävallassa ja varsinkin Unkarissa joihin yhteydenpito oli pitempiaikaista ja murrosikäiset lapsemme kävivät kyläilemässä kutsuttuina omin nokin.

        Minäkin ihmettelen, että mihin on hävinnyt köyhien nokkeluus selvitä tilanteista niillä voimavaroilla, jotka ovat käytettävissä. Tätä palstaa lukiessa tuntuu, että uus'tyhmyys on vallanut alaa ja ei osata enään yksinkertaisiakaan asioita.

        Tuo kertomasi tarina; "Sattumanvaraiset kutsut kyläilemään ja yövieraiksi poikivat pitempiaikaisia perhetuttavuuksia etupäässä Itävallassa ja varsinkin Unkarissa joihin yhteydenpito oli pitempiaikaista ja murrosikäiset lapsemme kävivät kyläilemässä kutsuttuina omin nokin." On niin tuttu, että hetken jo epäilin tutun kaverin kirjoittavan siellä.

        Monessa perheessä lapset harrastivat kirjeenvaihtoa ulkomaille kielitaidon kehittymisen vuoksi, joko oma-aloitteisesti tai omasta kiinnostuksesta. Siinä oli monenlaista hyötyä, autoretkillä käytiin näitä kirjeenvaihtokavereiden perheitä katsomassa puolin ja toisin, siinä tutustuivat vanhemmatkin toisiinsa.

        Monasti kesä oli vilkasta aikaa, kun omalle pihalle saattoi Suomessa pelmahtaa jostain päin Eurooppaa porukkaa ja itse saatiin kutsuja ulkomaille. Itä-Eurooppa oli tietty aika tärkeä kustannusten suhteen.


    • muueläin

      Niin. Oletko kuullut ettei Markus-setä itse syönyt kaurapuuroa.

      • eemulain

        Ollaan juu kuultu, ettei Markus-setä tykännyt edes koko ohjelmasta ja ollaan sekin kuultu, ettei Gene Vinsent välittänyt pätkääkään niistä esiintymisrensseleistään ja oli saada turpaansa innokkailta faneiltaan ilman niitä, kun eivät tunnistaneet idoliaan ja Gene ei fanittanut itseään... https://fi.wikipedia.org/wiki/Gene_Vincent
        Syön itse silti kaurapuuroa joka aamu lautasellisen, se maksaa 0,02€, lapsetkin ovat oppineet syömään kaurapuuroa. Markus-sedäta olen kertonut lapsilleni, että hän veti ohjelmaa radiossa aikoinaan, eikä pitänyt koko ohjelmasta ja kerran hän jopa unohti mikrofonin auki, kun oli kehoittanut lapsia syömään kaurapuuroa ja ilmoitti lähtevänsä... http://yle.fi/uutiset/3-7819185


    • panzer

      Niin. Tämä maailma paineistaa jopa lapsetkin jotta he tulisivat hyväksytyiksi laumaan. Siinäpä teillä arvoisat vanhemmat onkin työsarkaa kun yritätte vahvistaa lapsenne tulevaan kyynärpäätaktiikkamaailmaan. Ehkä kannattaisi etsiä lapsienne mieltymyksistä ne jotka ovat mahdollisia ja kannustaa tulemaan niissä maailman parhaaksi osaajaksi! stalingrad hans...

    • 8978787

      "Koska meidän tyttö pitää eläimistä, niin hänhän voisi aloittaa ratsastuksen, voisimme kuulemma omista menoistamme tinkiä, että tyttö sen voisi aloittaa"

      ymmärrettävästi voi olla lannistavaa mennä keskustelemaan koululle nuoren vaikeuksista ja etenkin jos vielä joutuu tuomaan esille siinä omat vaikeudet esimerkiksi juuri rahanpuutteen vuoksi, mutta kuitenkin tilanne olisi parempi kohdata todellisuudessa kuin kuvittelemalla jokin skenario ja jos sittenkin pystyisit asennoitumaan siihen terveellä itsetunnolla vanhempana, se puuttuva kiitos näkyy sitten joskus myöhemmin kun lapsesta on kasvanut vastuullinen aikuinen

      lasta vaurioittaa monin verroin enenmmän vanhemman kieroutunut ajattelutapa kuin mitkään köyhyyden tuomat rajoitteet elämisessä ja siinä tilanteessa tarvitaan ennenkaikkea vanhemmalta suoraselkäisyyttä

    • avuttomat_vanhemmat

      Perheneuvolassa käyvä vanhempi kirjoitti: "Tytär esitti perheneuvolassa toiveen päästä joskus Prismaan. Kysyivät "Olisiko se mahdollista?" Joo, toki, jos annatte rahaa. Piruko siellä rahatta viitsii pyöriä. No, hommasin kyydin ja käytiin siellä Prismassa, niin kai ovat nyt tyytyväisiä. Että sellaista pitäisi ihan virallisen tahonkin mukaan lapsen saada harrastaa, shoppailua."

      Ette te siellä perheneuvolassa käy köyhyytenne takia, vaan muista syistä.

      Perheneuvolan työntekijät kysyivät teiltä, olisiko oman tyttärenne toive mahdollista toteuttaa. Ilmeisesti teidän täytyy käydä perheneuvolassa saamassa neuvoja, että ymmärtäisitte kuunnella omaa lastanne. Mutta ei sekään näytä auttavan vanhemmuutenne pulmissa, kun kirjoititte, että "kai ovat nyt tyytyväisiä" kun kävitte Prismassa. Luulette edelleen, että kyseessä oli perheneuvolan työntekijöiden toive. Ei ollut, vaan OMAN TYTTÄRENNE TOIVE.

      • JaaJaaJoo

        Niin, jos nyt alan toteuttaa kaikkia tyttäremme toiveita, niin siihen ei mitkään maailman rahat riitä. Harmittaa, kun menemme hakemaan apua ja perheneuvolassa kompataan tyttären loputtomia toiveita, kun ne ovat juuri osa ongelmaa ja aiheuttavat jatkuvaa tyytymättömyyttä lapsessa.

        Ei käydä perheneuvolassa köyhyyden takia, mutta köyhyys osoittautui epätoivottavaksi ominaisuudeksi vanhemmissa. Kysyivät toki jossain vaiheessa, että millainen rahatilanteemme on. Sanoin rehellisesti, että kädestä suuhun eletään. Siitä huolimatta pitäisi shoppailla.


    • havaittu-asia

      Moni aineellisesti rikas henkilö on päästään köyhä ja suorastaan kieroon kasvanut paskiainen.

      Sairauden tunne puuttuu näiltä joten eivät tunnista omaa käytöstään aivan järjettömäksi ja ajatusmaailmaansa kieroutuneeksi.

      Diagnoosi olisi varmasti monelle häirikölle narsisti ja persoonallisuus häiriöinen sosiopaatti.

      • kyllästyttää

        Miten sitten määritellään tämän palstan nostopölvästivajakki, jonkin sortin häirikkö hänkin. Jatkuvaa poliittista trollia ja muuta spämmiä lykkää.


      • ei_ole_nimimerkkiä_tänne
        kyllästyttää kirjoitti:

        Miten sitten määritellään tämän palstan nostopölvästivajakki, jonkin sortin häirikkö hänkin. Jatkuvaa poliittista trollia ja muuta spämmiä lykkää.

        Ihan pakko kysäistä, että miten sitten määritellään tämän anonyymipalstan häiriintyneet, jotka täydellisen anonymiteetin takaa suoltavat loukkauksia _satunnaisille_ hyvin harvinaisille keskusteluihin osallistujille, esimerkiksi vainoamalla ihan viattomia kirjoittajia termeillä "pötköpölvästi" tai "nostopölvästi" ( mikä vttua sana "nostopölvästi" edes tarkoittaa, ei aukea kielenkäyttö täällä..)? Olisiko jokin diagnoosi jossa mukaan luettaisiin häiriintyneen epäkohtelias käyttäytyminen mahdollinen nettiin kirjoittaville ihmisille, jotka eivät ymmärrä itse olevansa sangen erikoisia juttujensa kanssa ulkopuolisen silmiin?:D Itse ainakin kävelisin heti psykiatrille, jos edes käyttäisin niin paljon aikaa tämäntyyppisiin palstoihin, että alkaisin arvuutella nimimerkkikirjoittajia, anteeksi vaan. Ikävä kertoa, mutta en ole trolli, enkä muuten ole käynyt tälläkään palstalla nyt noin ehkä neljään kuukauteen, että mikäli olet sama joka minua on sättinyt pilkkatermillä "pötköpölvästi"....


        Harvinaista, että aloitus ( se ylimmäinen = yhtä kuin ketjun aloitus) vaikuttaa lainmukaiselta, harvinaista täällä Suomi24-palstoilla sellainen, kun vähän erikoisemmat täällä palstoilla vissiin suurimman aikansa hengaa... Ihmetyttää vaan systemaattinen suomalaiseen sosiaaliturvaan aivan oikeutetusti turvautuvien kansalaisten, ihmisten, systemaattinen syyllistäminen ja solvaaminen ja pelottelu näillä Suomi24-palstoilla. Toivottavasti ette ole "ulkomaalaisia trollitekeleitä" melkein koko lössi:tän Suomen maan pienituloiset ihmiset tietävät kyllä ihan itse ja ilman "vihapuheneuvoja" keskustelupalstakirjoittajilta, milloin on mahdollista hakeutua töihin ja että on "oma vastuu hankkia elanto" ja pälä pälä. Jos näkemäni aloitus ei ole trollin laatima tai muualta pöllitty teksti, niin sinä tapauksessa sanoisin hänelle, että tsemppiä vaan: uskon sen oikein hyvin, että suomalaisissa kouluissa ei ihan aina tajuta sitä, että millaista on pienituloisten lapsiperheellisten arki. Johtuen ihan siitä, että ei köyhyyttä voi ymmärtää, jollei ole koskaan köyhyyttä kokenut. Lisäksi johtuen siitä, että opettajat ovat tulotasoltaan keskiluokkaisia. Tosin hyvä että ovat, ettei Suomi ole mikään sivistyksen banaanivaltio, jossa "oppia" kouluissa ehkä jakaisivat esimerkiksi uskonnolliset puoskarit tai itseoppineet.


      • jksdfgertgfd
        ei_ole_nimimerkkiä_tänne kirjoitti:

        Ihan pakko kysäistä, että miten sitten määritellään tämän anonyymipalstan häiriintyneet, jotka täydellisen anonymiteetin takaa suoltavat loukkauksia _satunnaisille_ hyvin harvinaisille keskusteluihin osallistujille, esimerkiksi vainoamalla ihan viattomia kirjoittajia termeillä "pötköpölvästi" tai "nostopölvästi" ( mikä vttua sana "nostopölvästi" edes tarkoittaa, ei aukea kielenkäyttö täällä..)? Olisiko jokin diagnoosi jossa mukaan luettaisiin häiriintyneen epäkohtelias käyttäytyminen mahdollinen nettiin kirjoittaville ihmisille, jotka eivät ymmärrä itse olevansa sangen erikoisia juttujensa kanssa ulkopuolisen silmiin?:D Itse ainakin kävelisin heti psykiatrille, jos edes käyttäisin niin paljon aikaa tämäntyyppisiin palstoihin, että alkaisin arvuutella nimimerkkikirjoittajia, anteeksi vaan. Ikävä kertoa, mutta en ole trolli, enkä muuten ole käynyt tälläkään palstalla nyt noin ehkä neljään kuukauteen, että mikäli olet sama joka minua on sättinyt pilkkatermillä "pötköpölvästi"....


        Harvinaista, että aloitus ( se ylimmäinen = yhtä kuin ketjun aloitus) vaikuttaa lainmukaiselta, harvinaista täällä Suomi24-palstoilla sellainen, kun vähän erikoisemmat täällä palstoilla vissiin suurimman aikansa hengaa... Ihmetyttää vaan systemaattinen suomalaiseen sosiaaliturvaan aivan oikeutetusti turvautuvien kansalaisten, ihmisten, systemaattinen syyllistäminen ja solvaaminen ja pelottelu näillä Suomi24-palstoilla. Toivottavasti ette ole "ulkomaalaisia trollitekeleitä" melkein koko lössi:tän Suomen maan pienituloiset ihmiset tietävät kyllä ihan itse ja ilman "vihapuheneuvoja" keskustelupalstakirjoittajilta, milloin on mahdollista hakeutua töihin ja että on "oma vastuu hankkia elanto" ja pälä pälä. Jos näkemäni aloitus ei ole trollin laatima tai muualta pöllitty teksti, niin sinä tapauksessa sanoisin hänelle, että tsemppiä vaan: uskon sen oikein hyvin, että suomalaisissa kouluissa ei ihan aina tajuta sitä, että millaista on pienituloisten lapsiperheellisten arki. Johtuen ihan siitä, että ei köyhyyttä voi ymmärtää, jollei ole koskaan köyhyyttä kokenut. Lisäksi johtuen siitä, että opettajat ovat tulotasoltaan keskiluokkaisia. Tosin hyvä että ovat, ettei Suomi ole mikään sivistyksen banaanivaltio, jossa "oppia" kouluissa ehkä jakaisivat esimerkiksi uskonnolliset puoskarit tai itseoppineet.

        Et sitten ilmeisesti ole penaalin terävin kynä, jos et ole tuota nostopölvästiä täällä palstalla tajunnut. Vai oletko kenties itse tuo nostopölvästi, joka jatkuvasti nostelee omia poliittisiaspämmejään uudelleen ja uudelleen. Pötköpölvästi on taasen havaittu tänne kirjoituksiaan pötköön suoltava katkeruuksiaan purkava.
        Mukavahan tätä palstaa olisi seurata, täällä silti erityisemmin roikkumatta, mutta nämä ilmeisesti yhden ja saman henkilön tekemät joutavat aloitukset pilaavat koko homman. En näe, että näistä joutavista aloituksista olisi mitään hyötyä todellisille köyhille. Osa on niin tökeröitä trolleja, jotka on tehty ilman parempaa tietoa asioista ja todellisuudesta.

        Ja mitä tulee tuohon, ettei köyhä muka voi satsata lapsiinsa, köyhä voi satsata laatuaikaa lapsiinsa, kuten kuka hyvänsä. Ei kaikki ole rahasta kiinni!


      • eiolenimimerkkiätänne
        jksdfgertgfd kirjoitti:

        Et sitten ilmeisesti ole penaalin terävin kynä, jos et ole tuota nostopölvästiä täällä palstalla tajunnut. Vai oletko kenties itse tuo nostopölvästi, joka jatkuvasti nostelee omia poliittisiaspämmejään uudelleen ja uudelleen. Pötköpölvästi on taasen havaittu tänne kirjoituksiaan pötköön suoltava katkeruuksiaan purkava.
        Mukavahan tätä palstaa olisi seurata, täällä silti erityisemmin roikkumatta, mutta nämä ilmeisesti yhden ja saman henkilön tekemät joutavat aloitukset pilaavat koko homman. En näe, että näistä joutavista aloituksista olisi mitään hyötyä todellisille köyhille. Osa on niin tökeröitä trolleja, jotka on tehty ilman parempaa tietoa asioista ja todellisuudesta.

        Ja mitä tulee tuohon, ettei köyhä muka voi satsata lapsiinsa, köyhä voi satsata laatuaikaa lapsiinsa, kuten kuka hyvänsä. Ei kaikki ole rahasta kiinni!

        No enpä tiedä sanoa, mutta leimallisin piirre tällä palstalla ja koko Suomi24:ssa on kyllä vainoharhaisuus. Se on vähän sama kuin jos tossa sanoisit jonkun keskustelupalstan (minkä tahansa) ensi kertaa avaavalle, että "et sitten niinq tiedä, et hei täällä jotkut roikkuu kaiken aikansa"... Joo, en tosiaan sellaisista tiedä.:/ Enkä tiedä muodosttateko jonkin yhteisön. Jos on sellainen "penaalin vähän terävämpi kynä", varmaan kuitenkin ymmärtää tai ainakin pitäisi ymärtää, että tällasille palstoille kirjoittaa muutkin, kuin ne jotka on omineet tän tarkoituksiinsa mitä lie.

        Luultavasti kulunein ja tunnetuin heitto on syytellä tällaisella Suomi24- anonyymipalstalla summittaisesti ketä tahansa "itsensä kanssa keskustelijaksi", kuten joutuu tostakin kommentista toteamaan. Moni keskusteluyritykseni yritykseni ottaa osaa näihin nimettömiin Suomi24-keskusteluihin on mennyt pilalle, kun joku tulee julistamaan että olen häirikkö, mitä en ole. Ja jos jonkun kirjoitukset näkyvät "pötköön kirjoitettuina", mistähän mahtais johtua? Häiriköintiäkö, ikävää kiusaamistako, sitä kirjoittajaa kohtaan jota sillä tavalla pilkataan, vaiko erilaiset käyttöjärjestelmät, mitä? Hyvin ovelaa porukkaa täällä. Te siis haluatte te anonyymit täällä Suomi24:ssa "keskustella köyhyydestä"? Ihanko totta? Se on vaan niin, että köyhyydestä on vähän vaikea keskustella, jos mukaan ei saisi ottaa talousulottuvuutta. Enkä suosittele hörhöilemään olettamalla, että minä olisin spämmäri tai trolli. Ehken ole penaalin terävin, mutta ainakin sen verran terävä, ettei älyni sallisi trollausaloitusten kirjoittelua - missään internetissä. Ja en ole niin tyhmä, etten näe, että suurin osa Suomi24-keskustelunaloituksista ihan joka ikisellä palstalla on sellaisten laatimia, joilla ei ole edes intressiä kirjoittaa mitään järkevää. Enkä väitä yksittäisistä. Pietarin trollitehdaskin olisi varmaan ylpeä "tapauksista", jotka erityisesti Suomi24-foorumin edesauttamina ovat pyrkineet estämään tavisten yhteiskuntakriittisen keskustelun systemaattisesti, ja tämä on sarkastinen heitto... Voihan se niinkin olla, että oikeasti tosi monet ei edes osaa kirjoittaa. Näyttäis sen verran monet kirjoitukset jollakin käännösohjelmalla tehdyiltä, aika surku.:(


        Jos haluatte lapsiperheiden tms. köyhyydestä puhua, niin tiedoksi, että "laatuajalla lapsille" ei osteta jääkaappiin ruokaa nälkäisille lapsille, vaan se tulee kattaa köyhille maan sosiaaliturvasta. Ja kyllähän te sen tiedättekin, mutta kun agendanne kirjoitella on ihan muu... Saisko jokaisen muualta pöllityn tai vääristellyn keskustelunaloituksen oheen ilmoituksen, että ei kannata kommentoida, puhut trollien kanssa?:(


      • sosiaaliturvariittää
        eiolenimimerkkiätänne kirjoitti:

        No enpä tiedä sanoa, mutta leimallisin piirre tällä palstalla ja koko Suomi24:ssa on kyllä vainoharhaisuus. Se on vähän sama kuin jos tossa sanoisit jonkun keskustelupalstan (minkä tahansa) ensi kertaa avaavalle, että "et sitten niinq tiedä, et hei täällä jotkut roikkuu kaiken aikansa"... Joo, en tosiaan sellaisista tiedä.:/ Enkä tiedä muodosttateko jonkin yhteisön. Jos on sellainen "penaalin vähän terävämpi kynä", varmaan kuitenkin ymmärtää tai ainakin pitäisi ymärtää, että tällasille palstoille kirjoittaa muutkin, kuin ne jotka on omineet tän tarkoituksiinsa mitä lie.

        Luultavasti kulunein ja tunnetuin heitto on syytellä tällaisella Suomi24- anonyymipalstalla summittaisesti ketä tahansa "itsensä kanssa keskustelijaksi", kuten joutuu tostakin kommentista toteamaan. Moni keskusteluyritykseni yritykseni ottaa osaa näihin nimettömiin Suomi24-keskusteluihin on mennyt pilalle, kun joku tulee julistamaan että olen häirikkö, mitä en ole. Ja jos jonkun kirjoitukset näkyvät "pötköön kirjoitettuina", mistähän mahtais johtua? Häiriköintiäkö, ikävää kiusaamistako, sitä kirjoittajaa kohtaan jota sillä tavalla pilkataan, vaiko erilaiset käyttöjärjestelmät, mitä? Hyvin ovelaa porukkaa täällä. Te siis haluatte te anonyymit täällä Suomi24:ssa "keskustella köyhyydestä"? Ihanko totta? Se on vaan niin, että köyhyydestä on vähän vaikea keskustella, jos mukaan ei saisi ottaa talousulottuvuutta. Enkä suosittele hörhöilemään olettamalla, että minä olisin spämmäri tai trolli. Ehken ole penaalin terävin, mutta ainakin sen verran terävä, ettei älyni sallisi trollausaloitusten kirjoittelua - missään internetissä. Ja en ole niin tyhmä, etten näe, että suurin osa Suomi24-keskustelunaloituksista ihan joka ikisellä palstalla on sellaisten laatimia, joilla ei ole edes intressiä kirjoittaa mitään järkevää. Enkä väitä yksittäisistä. Pietarin trollitehdaskin olisi varmaan ylpeä "tapauksista", jotka erityisesti Suomi24-foorumin edesauttamina ovat pyrkineet estämään tavisten yhteiskuntakriittisen keskustelun systemaattisesti, ja tämä on sarkastinen heitto... Voihan se niinkin olla, että oikeasti tosi monet ei edes osaa kirjoittaa. Näyttäis sen verran monet kirjoitukset jollakin käännösohjelmalla tehdyiltä, aika surku.:(


        Jos haluatte lapsiperheiden tms. köyhyydestä puhua, niin tiedoksi, että "laatuajalla lapsille" ei osteta jääkaappiin ruokaa nälkäisille lapsille, vaan se tulee kattaa köyhille maan sosiaaliturvasta. Ja kyllähän te sen tiedättekin, mutta kun agendanne kirjoitella on ihan muu... Saisko jokaisen muualta pöllityn tai vääristellyn keskustelunaloituksen oheen ilmoituksen, että ei kannata kommentoida, puhut trollien kanssa?:(

        "Jos haluatte lapsiperheiden tms. köyhyydestä puhua, niin tiedoksi, että "laatuajalla lapsille" ei osteta jääkaappiin ruokaa nälkäisille lapsille, vaan se tulee kattaa köyhille maan sosiaaliturvasta. Ja kyllähän te sen tiedättekin, mutta kun agendanne kirjoitella on ihan muu... Saisko jokaisen muualta pöllityn tai vääristellyn keskustelunaloituksen oheen ilmoituksen, että ei kannata kommentoida, puhut trollien kanssa?:( "

        Kyllä nykyisellä sosiaaliturvalla ja lapsilisillä täyttää Suomessa jääkaappia lapsiperheissä, sekä saa vielä kaikkea muutakin, jos rahaa ei tuhlata turhuuksiin. Monessa köyhässä perheessä lapsilisät vaan tuppaa menemään esim. äidin kalliiseen harrastukseen (hevoset, kotieläimet ym.) ja lapset jäävät sitten ilman. Näen tätä työn puolesta ihan riittävästi!


      • enmikään
        sosiaaliturvariittää kirjoitti:

        "Jos haluatte lapsiperheiden tms. köyhyydestä puhua, niin tiedoksi, että "laatuajalla lapsille" ei osteta jääkaappiin ruokaa nälkäisille lapsille, vaan se tulee kattaa köyhille maan sosiaaliturvasta. Ja kyllähän te sen tiedättekin, mutta kun agendanne kirjoitella on ihan muu... Saisko jokaisen muualta pöllityn tai vääristellyn keskustelunaloituksen oheen ilmoituksen, että ei kannata kommentoida, puhut trollien kanssa?:( "

        Kyllä nykyisellä sosiaaliturvalla ja lapsilisillä täyttää Suomessa jääkaappia lapsiperheissä, sekä saa vielä kaikkea muutakin, jos rahaa ei tuhlata turhuuksiin. Monessa köyhässä perheessä lapsilisät vaan tuppaa menemään esim. äidin kalliiseen harrastukseen (hevoset, kotieläimet ym.) ja lapset jäävät sitten ilman. Näen tätä työn puolesta ihan riittävästi!

        Tota älkää häiriköikö sillä tavalla (tai muutenkaan), että mun tekstinpätkät sotketaan tai vääristellään siihen mitä te sanotte, kiitos! Olis todella mielenkiintoista tietää, että maksaako jotkut vihatrollauksesta joillekin mänteille täällä Allerin Suomi24-foorumilla ja onko mäntteilyle oikein mediakonserni Allerin johdon "siunaus"? Kun pitää joutua köyhyysvihaa näkemään. Ihanko totta täällä ei tiedetä, että palstavalinta voisi olla joku muu kuin "Köyhyys", kun ei vaikuteta sitä tiedettävän, että ei sosiaaliturvalla täytetä lapsiperheissä edes jääkaappia riittävällä määrällä ruokaa, jos köyhyydestä puhe? Onko ihan uusikin tieto, että köyhimmät lapsiperheet eivät nauti lapsilisää Suomen valtiossa? Ehkä siitä tapauksessa olisi vielä petrattavaa siinä, että millainen on oman maan sosiaaliturva. Jos ei niitäkään asioita oikeasti tiedä, ihanko totta? Kateellisia puheita vaikkapa ihmisten harrastuksista ei ihan oikeasti jaksaisi... Asiat on ihmisillä varmaan aika hyvin, jos jaksaa kadehtia, hoh hoijaa . Vaikka kateus on yleensä perusteetonta, korkeintaan suomalainen "kansansairaus".

        Lapsilisät on sen verran pieni summa, että etenkin monilapsisissa perheissä ne varmasti menevät ihan vain ruokaan ,niilläkin köyhillä perheillä, jotka lapsilisään ovat oikeutettuja ja kaikkein köyhimmäthän lapsiperheistä eivät Suomessa ole. Esimerkiksi toimeentulotuen asiakasperheiden mukulat eivät saa lapsilisää olemassaolostaan kuten kaikki muut maan kansalaisten lapset, vaikka kuuluisi kyllä saada, mieluummin kuin että optipmiljonäärien pennuille tyrkätään veronmaksajien selkänahasta monen sadan euron karkkirahat "lapsilisinä" kuukausittain kahdeksantoista vuoden ajan. En olisi halunnut ottaa osaa keskusteluun, jossa trollataan. En todellakaan.


      • jksdertfgertf
        enmikään kirjoitti:

        Tota älkää häiriköikö sillä tavalla (tai muutenkaan), että mun tekstinpätkät sotketaan tai vääristellään siihen mitä te sanotte, kiitos! Olis todella mielenkiintoista tietää, että maksaako jotkut vihatrollauksesta joillekin mänteille täällä Allerin Suomi24-foorumilla ja onko mäntteilyle oikein mediakonserni Allerin johdon "siunaus"? Kun pitää joutua köyhyysvihaa näkemään. Ihanko totta täällä ei tiedetä, että palstavalinta voisi olla joku muu kuin "Köyhyys", kun ei vaikuteta sitä tiedettävän, että ei sosiaaliturvalla täytetä lapsiperheissä edes jääkaappia riittävällä määrällä ruokaa, jos köyhyydestä puhe? Onko ihan uusikin tieto, että köyhimmät lapsiperheet eivät nauti lapsilisää Suomen valtiossa? Ehkä siitä tapauksessa olisi vielä petrattavaa siinä, että millainen on oman maan sosiaaliturva. Jos ei niitäkään asioita oikeasti tiedä, ihanko totta? Kateellisia puheita vaikkapa ihmisten harrastuksista ei ihan oikeasti jaksaisi... Asiat on ihmisillä varmaan aika hyvin, jos jaksaa kadehtia, hoh hoijaa . Vaikka kateus on yleensä perusteetonta, korkeintaan suomalainen "kansansairaus".

        Lapsilisät on sen verran pieni summa, että etenkin monilapsisissa perheissä ne varmasti menevät ihan vain ruokaan ,niilläkin köyhillä perheillä, jotka lapsilisään ovat oikeutettuja ja kaikkein köyhimmäthän lapsiperheistä eivät Suomessa ole. Esimerkiksi toimeentulotuen asiakasperheiden mukulat eivät saa lapsilisää olemassaolostaan kuten kaikki muut maan kansalaisten lapset, vaikka kuuluisi kyllä saada, mieluummin kuin että optipmiljonäärien pennuille tyrkätään veronmaksajien selkänahasta monen sadan euron karkkirahat "lapsilisinä" kuukausittain kahdeksantoista vuoden ajan. En olisi halunnut ottaa osaa keskusteluun, jossa trollataan. En todellakaan.

        Ei varmaan mene lapsilisät kokonaan ruokaan! Ruoka on niin halpaa, että ei niitä lapsilisiä tarvitse syödä. Tiedän monta köyhää perhettä, joissa lapsilisät talletetaan lasten tileille taikka rahastoihin. Yksikin perhe rakensi 7 lapsen lapsilisillä 200m² omakotitalon, sekä lisäksi vielä kesämökin pienen lammen rannalle. Molemmat vanhemmat vielä työttöminä!


      • ällänmömmöm
        enmikään kirjoitti:

        Tota älkää häiriköikö sillä tavalla (tai muutenkaan), että mun tekstinpätkät sotketaan tai vääristellään siihen mitä te sanotte, kiitos! Olis todella mielenkiintoista tietää, että maksaako jotkut vihatrollauksesta joillekin mänteille täällä Allerin Suomi24-foorumilla ja onko mäntteilyle oikein mediakonserni Allerin johdon "siunaus"? Kun pitää joutua köyhyysvihaa näkemään. Ihanko totta täällä ei tiedetä, että palstavalinta voisi olla joku muu kuin "Köyhyys", kun ei vaikuteta sitä tiedettävän, että ei sosiaaliturvalla täytetä lapsiperheissä edes jääkaappia riittävällä määrällä ruokaa, jos köyhyydestä puhe? Onko ihan uusikin tieto, että köyhimmät lapsiperheet eivät nauti lapsilisää Suomen valtiossa? Ehkä siitä tapauksessa olisi vielä petrattavaa siinä, että millainen on oman maan sosiaaliturva. Jos ei niitäkään asioita oikeasti tiedä, ihanko totta? Kateellisia puheita vaikkapa ihmisten harrastuksista ei ihan oikeasti jaksaisi... Asiat on ihmisillä varmaan aika hyvin, jos jaksaa kadehtia, hoh hoijaa . Vaikka kateus on yleensä perusteetonta, korkeintaan suomalainen "kansansairaus".

        Lapsilisät on sen verran pieni summa, että etenkin monilapsisissa perheissä ne varmasti menevät ihan vain ruokaan ,niilläkin köyhillä perheillä, jotka lapsilisään ovat oikeutettuja ja kaikkein köyhimmäthän lapsiperheistä eivät Suomessa ole. Esimerkiksi toimeentulotuen asiakasperheiden mukulat eivät saa lapsilisää olemassaolostaan kuten kaikki muut maan kansalaisten lapset, vaikka kuuluisi kyllä saada, mieluummin kuin että optipmiljonäärien pennuille tyrkätään veronmaksajien selkänahasta monen sadan euron karkkirahat "lapsilisinä" kuukausittain kahdeksantoista vuoden ajan. En olisi halunnut ottaa osaa keskusteluun, jossa trollataan. En todellakaan.

        Pötkis riehuu vanhaan tuttuun tapaansa asiavirheineen kaikkineen.

        "Esimerkiksi toimeentulotuen asiakasperheiden mukulat eivät saa lapsilisää olemassaolostaan kuten kaikki muut maan kansalaisten lapset, "

        Kyllä lapsilisät maksetaan joka kuukausi ihan jokaisesta alle 17-vuotiaasta sinne äidin tilille. Jos on toimeentulotuen asiakas KAIKKI käytettävissä olevat tulot lasketaan tuloiksi TOIMEENTULOTUEN mukaisesti.


      • pirttiviljelystuottaa
        jksdertfgertf kirjoitti:

        Ei varmaan mene lapsilisät kokonaan ruokaan! Ruoka on niin halpaa, että ei niitä lapsilisiä tarvitse syödä. Tiedän monta köyhää perhettä, joissa lapsilisät talletetaan lasten tileille taikka rahastoihin. Yksikin perhe rakensi 7 lapsen lapsilisillä 200m² omakotitalon, sekä lisäksi vielä kesämökin pienen lammen rannalle. Molemmat vanhemmat vielä työttöminä!

        7 lapsen lapsilisä on 805,10€/kk = 9661,20€ vuodessa verotonta tuloa!
        http://www.kela.fi/lapsilisa-maara-ja-maksaminen


      • enmikään
        ällänmömmöm kirjoitti:

        Pötkis riehuu vanhaan tuttuun tapaansa asiavirheineen kaikkineen.

        "Esimerkiksi toimeentulotuen asiakasperheiden mukulat eivät saa lapsilisää olemassaolostaan kuten kaikki muut maan kansalaisten lapset, "

        Kyllä lapsilisät maksetaan joka kuukausi ihan jokaisesta alle 17-vuotiaasta sinne äidin tilille. Jos on toimeentulotuen asiakas KAIKKI käytettävissä olevat tulot lasketaan tuloiksi TOIMEENTULOTUEN mukaisesti.

        Mä alan olla kyllästynyt. Itse hakeutuisin mielenterveyspuolelle (lääkäriin) selvittämään pääkoppani tilaa, jos mulla harrastuksena olisi nimettömällä keskustelupalstalla keksiä pilkkalempiminiä tuntemattomalle kirjoittajalle ja julistaa mielikuvitusmaailmaa julkisesti, kuten minua häiriköidään... Onko ainoa keino sitten laittaa esto koko Suomi24-sivustolle, olla kirjoittamatta kokonaan? Kyllä minua häiriköivä tietää sen, että se on lähinnä kunnianloukkaus ( vaikken pienistä jaksa itseeni ottaakaan) ja päästä keksitty valhe, että olen muka jokin "riehuja" tällä foorumilla, joskin väite menee jopa naurettavuuden puolelle ihan oikeasti jo siksi, että satun olemaan ihminen, joka edes kirjoitan koko foorumille keskimäärin kerran tai pari kertaa puolessa vuodessa.... Mites sä, sä vissiin vietät kaiken aikas näillä Suomi24-palstoilla, sä as well nimetön tuntematon, joka mulle tuntemattomalle olet pilkkanimityksen keksinyt, vaikka hyvin näet, etten ole mikään trollaaja enkä edes palstan mikään aktiivikävijä?


        Keskustelutaitosi ei vakuuta , mutta pitäishä se tosta pilkanimittelystä jo ymmärtää. Jos olisit itseäs älykkäämpi sä palstakiusaaja sä anonyymi, sentään ymmärtäisit, että kyse on _näkökulmasta_, kun sulle tuntematon kirjoittaja mä väitin, että toimeentulotukiperheiden lapset eivät saa edes lapsilisää Suomessa. Sellaisesta näkökulmasta osaa älykäs keskustella. Asiallisesti.

        Onko aika mennyt rattoisasti trollaten ja näillä Suomi24- palstoilla päivystäen? Mä tulisin hulluksi, jos jokapäivä lukisin teidän Suomi24-palstailijoiden "mielipiteitä"... Terkuin kiusaamasi, jolla pitäisi kyllä myös olla oikeus osallistua keskusteluun ilman sinun anonyymin valehtelua nettitekemisistäni ja ilman sättimistäsi.


      • asiallisestikysyn
        enmikään kirjoitti:

        Mä alan olla kyllästynyt. Itse hakeutuisin mielenterveyspuolelle (lääkäriin) selvittämään pääkoppani tilaa, jos mulla harrastuksena olisi nimettömällä keskustelupalstalla keksiä pilkkalempiminiä tuntemattomalle kirjoittajalle ja julistaa mielikuvitusmaailmaa julkisesti, kuten minua häiriköidään... Onko ainoa keino sitten laittaa esto koko Suomi24-sivustolle, olla kirjoittamatta kokonaan? Kyllä minua häiriköivä tietää sen, että se on lähinnä kunnianloukkaus ( vaikken pienistä jaksa itseeni ottaakaan) ja päästä keksitty valhe, että olen muka jokin "riehuja" tällä foorumilla, joskin väite menee jopa naurettavuuden puolelle ihan oikeasti jo siksi, että satun olemaan ihminen, joka edes kirjoitan koko foorumille keskimäärin kerran tai pari kertaa puolessa vuodessa.... Mites sä, sä vissiin vietät kaiken aikas näillä Suomi24-palstoilla, sä as well nimetön tuntematon, joka mulle tuntemattomalle olet pilkkanimityksen keksinyt, vaikka hyvin näet, etten ole mikään trollaaja enkä edes palstan mikään aktiivikävijä?


        Keskustelutaitosi ei vakuuta , mutta pitäishä se tosta pilkanimittelystä jo ymmärtää. Jos olisit itseäs älykkäämpi sä palstakiusaaja sä anonyymi, sentään ymmärtäisit, että kyse on _näkökulmasta_, kun sulle tuntematon kirjoittaja mä väitin, että toimeentulotukiperheiden lapset eivät saa edes lapsilisää Suomessa. Sellaisesta näkökulmasta osaa älykäs keskustella. Asiallisesti.

        Onko aika mennyt rattoisasti trollaten ja näillä Suomi24- palstoilla päivystäen? Mä tulisin hulluksi, jos jokapäivä lukisin teidän Suomi24-palstailijoiden "mielipiteitä"... Terkuin kiusaamasi, jolla pitäisi kyllä myös olla oikeus osallistua keskusteluun ilman sinun anonyymin valehtelua nettitekemisistäni ja ilman sättimistäsi.

        "mä väitin, että toimeentulotukiperheiden lapset eivät saa edes lapsilisää Suomessa. Sellaisesta näkökulmasta osaa älykäs keskustella. "

        Mistä löytyy sellainen, että muka toimeentukiperheiden lapset eivät saisi lapsilisää? Lapsilisä on verotonta tuloa. Omaisuus ja tulot eivät vaikuta lapsilisän määrään. http://www.kela.fi/lapsilisa-maara-ja-maksaminen


      • enmikään
        asiallisestikysyn kirjoitti:

        "mä väitin, että toimeentulotukiperheiden lapset eivät saa edes lapsilisää Suomessa. Sellaisesta näkökulmasta osaa älykäs keskustella. "

        Mistä löytyy sellainen, että muka toimeentukiperheiden lapset eivät saisi lapsilisää? Lapsilisä on verotonta tuloa. Omaisuus ja tulot eivät vaikuta lapsilisän määrään. http://www.kela.fi/lapsilisa-maara-ja-maksaminen

        Asiallisesti kysyt? No, toivotaan niin... Olen kyllästynyt minua pilkkaavaan nettihäirikköön, joka tässä nimettömällä keskustelupalstalla Suomi24, vääristelee sanomiseni ja julkipilkkaa minua koko ajan . En ole toimeentulotuen asiakas, en toimeentulotuen myöntämisperusteita tunteva, en niiden asioiden asiantuntija, mutta tiedän, että maassani Suomessa lapsiperheellisillä jotka ovat toimeentulotuen varassa, lapsilisä ei ole toimeentulotuen normin ulkopuolinen etuus, kuten se on kaikilla muilla ihmisryhmillä, joilla on pieniä lapsia ja jotka saavat yhteiskunnan tukia, maan multimiljonäärit mukaanlukien. Lapsilisä toki "maksetaan" Suomessa suomalaisille suomalaisille lapsiperheille toimeentulotuen asiakasperheillekin Kelasta jos perheessä on pieniä lapsia yhtälailla, mutta mikäli nillittäminen aidanseipäistä on tarkoitus(?), nillitä jollekin muulle, mieluiten ei kenellekään, eikä ainakaan minulle. Mutta jos asiallinen kysymys...


        Tarkoitin sanoa, että toimeentulotuen varassa elävät lapsiperheelliset ovat AINOA lapsiperheellinen ihmisryhmä Suomessa, jotka eivät saa käyttää edes Kelan kuukausittaista lapsilisäänsä itse määräämällään tavalla kuten kaikki muut lapsiperheelliset, vaan toimeentulotukiasiakaslapsiperheillä Kelan lapsilisä SISÄLTYY ja sisällytetään toimeentulotukeen. Täten voinee kai relevantisti sanoa , että toimeentulotuen varassa elävät lapsiperheet eivät saa lapsilisää. Jos olisin poliitikko, hakisin muutosta köyhien lapsiperheiden kyykyttämiseen, koska lapset ovat poliitikkojen juhlapuheissa samanveroisia "samoine yhteiskunnan etuuksineen", ja anteeksi, mutta mielestäni se on nyky-Suomessa bullshittiä...Toinen kysymys olisi se, että miksi lapsilisä ei ole samansuuruinen jokaisesta lapsesta Suomessa: Keitä siinä palkitaan? Esimerkiksi vähälapsiset perheiden lapset saavat vähemmän lapsilisää, kuin suurilapsiset perheet. Ihan matemaattisesti.


      • voitkoselventää
        enmikään kirjoitti:

        Asiallisesti kysyt? No, toivotaan niin... Olen kyllästynyt minua pilkkaavaan nettihäirikköön, joka tässä nimettömällä keskustelupalstalla Suomi24, vääristelee sanomiseni ja julkipilkkaa minua koko ajan . En ole toimeentulotuen asiakas, en toimeentulotuen myöntämisperusteita tunteva, en niiden asioiden asiantuntija, mutta tiedän, että maassani Suomessa lapsiperheellisillä jotka ovat toimeentulotuen varassa, lapsilisä ei ole toimeentulotuen normin ulkopuolinen etuus, kuten se on kaikilla muilla ihmisryhmillä, joilla on pieniä lapsia ja jotka saavat yhteiskunnan tukia, maan multimiljonäärit mukaanlukien. Lapsilisä toki "maksetaan" Suomessa suomalaisille suomalaisille lapsiperheille toimeentulotuen asiakasperheillekin Kelasta jos perheessä on pieniä lapsia yhtälailla, mutta mikäli nillittäminen aidanseipäistä on tarkoitus(?), nillitä jollekin muulle, mieluiten ei kenellekään, eikä ainakaan minulle. Mutta jos asiallinen kysymys...


        Tarkoitin sanoa, että toimeentulotuen varassa elävät lapsiperheelliset ovat AINOA lapsiperheellinen ihmisryhmä Suomessa, jotka eivät saa käyttää edes Kelan kuukausittaista lapsilisäänsä itse määräämällään tavalla kuten kaikki muut lapsiperheelliset, vaan toimeentulotukiasiakaslapsiperheillä Kelan lapsilisä SISÄLTYY ja sisällytetään toimeentulotukeen. Täten voinee kai relevantisti sanoa , että toimeentulotuen varassa elävät lapsiperheet eivät saa lapsilisää. Jos olisin poliitikko, hakisin muutosta köyhien lapsiperheiden kyykyttämiseen, koska lapset ovat poliitikkojen juhlapuheissa samanveroisia "samoine yhteiskunnan etuuksineen", ja anteeksi, mutta mielestäni se on nyky-Suomessa bullshittiä...Toinen kysymys olisi se, että miksi lapsilisä ei ole samansuuruinen jokaisesta lapsesta Suomessa: Keitä siinä palkitaan? Esimerkiksi vähälapsiset perheiden lapset saavat vähemmän lapsilisää, kuin suurilapsiset perheet. Ihan matemaattisesti.

        Ei taida mennä ihan noin... http://www.kela.fi/toimeentulotuki-perusosan-maara
        Kyllä lapsilisä maksetaan ihan täysimääräisenä myöskin. Ja sitten toimeentulotuki.

        Voitko heittää linkin, missä kerrotaan selkeästi, miten toimeentulotuensaajat eivät saa lapsilisää.


      • enmikään
        voitkoselventää kirjoitti:

        Ei taida mennä ihan noin... http://www.kela.fi/toimeentulotuki-perusosan-maara
        Kyllä lapsilisä maksetaan ihan täysimääräisenä myöskin. Ja sitten toimeentulotuki.

        Voitko heittää linkin, missä kerrotaan selkeästi, miten toimeentulotuensaajat eivät saa lapsilisää.

        No kuule. En ole nettitoimija joka koskaan laittaisin linkkiä mielipidekirjoitukseen etenkään tällaisilla nimettömillä palstoilla. Kun ilmaisen itseäni nimettömästi, en käytä ilmaisuni vahvistukseksi mitään .Jos olet erimieltä, voisit ihan vain sanoa, että olet eri mieltä.

        En tiedä, saavatko "toimeentulotuen saajat" lapsiperheelliset lapsilisää, mutta sen tiedän, että toimeentulotukimatematiikassa myös lapsilisä on miinuspuolella laskelmassa, jossa suurinpiirtein mummojen seinäryijyt ja toimeentulotukeen ulkopuolisten muutaman kympin synttärirahatkin miinustetaan "kyykyttäjäintoisten" "auttajien" laskelmissa, joissa laskelmissa toimeentulotukiasiakkaita "autetaan" pysymään onnettomina siten, että eivät saa edes varakkaat sukulaiset auttaa omia köyhiään... Käsittääkseni toimeentulotukilapsiperheellisille on "oma" lapsilisä "tarveharkintaisesti", ja se lienee kulloisenkin sosiaalityöntekijän lärvimieltymys. Syy, miksen itse koskaan pystyisi tekemään niin tekopyhää työtä, vaikka olisin itsekin koulutuksellani niihin hommiin päässyt pienellä lisälukemisella.

        Oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa yhteiskunnan universaali lapsiperhe-etuus lapsilisä olisi jokaikiselle suomalaiselle lapsiperheelle kuukausittainen etuus, joka olisi ulkopuolella lasten vanhempien taloudellisesta tilanteesta. Lasten ei piä kärsiä siitä, että työikäiset työsäkäymättömät vanhempansa tukien varassa, kun puhutaan hyvinvointivaltiosta. Ja olen muuten itse lapseton, mutta silti tätä mieltä. Ei pitäisi olla niin, että lapsilukumäärän mukaan lapsiperhe saa suurempaa lapsilisää, eikä pitäisi olla myöskään niin, että jos lapsiperhe on köyhä, että alaikäiset lapset joutuvat käyttämään kesätyörahansa aikuisten vanhempiensa elättämiseen tai vanhempiensa ollessa toimeentulotuen varassa pikkulapsiperhe menettää lapsilisänsä kokonaan.

        Jospa ne KELA:n ja sossutoimistojen järjestelmät saadaan pelaamaan yhteen? Ikävä jos kyse "toimimattomuudesta" siinä, että kunnat ovat lakia rikkoen maksaneet liian vähän, toimeentulotuen asiakkaathan ovat olleet vapaan "harkinnanvaraisuuden" mielivallan kohde....

        Kirjoitukseni ei ole vttuilua kenellekään, eikä edes voisi olla, kosken tiedä kanssakirjoittajista yhtään mitään.


      • einytoikeinkäsitä
        enmikään kirjoitti:

        No kuule. En ole nettitoimija joka koskaan laittaisin linkkiä mielipidekirjoitukseen etenkään tällaisilla nimettömillä palstoilla. Kun ilmaisen itseäni nimettömästi, en käytä ilmaisuni vahvistukseksi mitään .Jos olet erimieltä, voisit ihan vain sanoa, että olet eri mieltä.

        En tiedä, saavatko "toimeentulotuen saajat" lapsiperheelliset lapsilisää, mutta sen tiedän, että toimeentulotukimatematiikassa myös lapsilisä on miinuspuolella laskelmassa, jossa suurinpiirtein mummojen seinäryijyt ja toimeentulotukeen ulkopuolisten muutaman kympin synttärirahatkin miinustetaan "kyykyttäjäintoisten" "auttajien" laskelmissa, joissa laskelmissa toimeentulotukiasiakkaita "autetaan" pysymään onnettomina siten, että eivät saa edes varakkaat sukulaiset auttaa omia köyhiään... Käsittääkseni toimeentulotukilapsiperheellisille on "oma" lapsilisä "tarveharkintaisesti", ja se lienee kulloisenkin sosiaalityöntekijän lärvimieltymys. Syy, miksen itse koskaan pystyisi tekemään niin tekopyhää työtä, vaikka olisin itsekin koulutuksellani niihin hommiin päässyt pienellä lisälukemisella.

        Oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa yhteiskunnan universaali lapsiperhe-etuus lapsilisä olisi jokaikiselle suomalaiselle lapsiperheelle kuukausittainen etuus, joka olisi ulkopuolella lasten vanhempien taloudellisesta tilanteesta. Lasten ei piä kärsiä siitä, että työikäiset työsäkäymättömät vanhempansa tukien varassa, kun puhutaan hyvinvointivaltiosta. Ja olen muuten itse lapseton, mutta silti tätä mieltä. Ei pitäisi olla niin, että lapsilukumäärän mukaan lapsiperhe saa suurempaa lapsilisää, eikä pitäisi olla myöskään niin, että jos lapsiperhe on köyhä, että alaikäiset lapset joutuvat käyttämään kesätyörahansa aikuisten vanhempiensa elättämiseen tai vanhempiensa ollessa toimeentulotuen varassa pikkulapsiperhe menettää lapsilisänsä kokonaan.

        Jospa ne KELA:n ja sossutoimistojen järjestelmät saadaan pelaamaan yhteen? Ikävä jos kyse "toimimattomuudesta" siinä, että kunnat ovat lakia rikkoen maksaneet liian vähän, toimeentulotuen asiakkaathan ovat olleet vapaan "harkinnanvaraisuuden" mielivallan kohde....

        Kirjoitukseni ei ole vttuilua kenellekään, eikä edes voisi olla, kosken tiedä kanssakirjoittajista yhtään mitään.

        Miten niin lapsilisä miinuspuolen laskelmissa?? Ei meidän perheeltä ole vähennetty mitenkään lapsilisiä, vaikka ollaan saatu muutakin tukea. Yhtenä vuonna saimme n. 57000€ tukea valtiolta, ei silti lapsilisää leikattu mitenkään, eikä lapsilisä vaikuttanut mitenkään tuen määrään.
        Lapsilisä on otettu kyllä huomioon joissakin pakollisissa likvi- ja tutkalaskelmissa tuloina, mutta niissä on otettu myös huomioon mm. perheen rahapeleihinkin käyttämä rahasumma menoja laskettaessa, mutta ei näilläkään laskelmilla ole pienennetty lapsilisää.


      • enmikään
        einytoikeinkäsitä kirjoitti:

        Miten niin lapsilisä miinuspuolen laskelmissa?? Ei meidän perheeltä ole vähennetty mitenkään lapsilisiä, vaikka ollaan saatu muutakin tukea. Yhtenä vuonna saimme n. 57000€ tukea valtiolta, ei silti lapsilisää leikattu mitenkään, eikä lapsilisä vaikuttanut mitenkään tuen määrään.
        Lapsilisä on otettu kyllä huomioon joissakin pakollisissa likvi- ja tutkalaskelmissa tuloina, mutta niissä on otettu myös huomioon mm. perheen rahapeleihinkin käyttämä rahasumma menoja laskettaessa, mutta ei näilläkään laskelmilla ole pienennetty lapsilisää.

        Taidat olla trolli. :/ Syy siihen, miksi en enää ole kiinnostunut edes yrittämään keskustella näillä nimettömillä Suomi24-palstoilla, kun aina trolleja.... On sangen "jännittävää", että miten avoimesti tämä moderoimaton Suomi24-foorumi fuulaa taviksia ja osallistaa kunnianloukkauksiin taviksia tietämättömiä ihmisiä, jotka emme tiedä keiden kanssa keskustelemme. Luuletko, että keskustelijaa kiinnostaa Suomi24-palstoilla ihmisten tulot? Keskustelusta kiinnostunutta. Voin kertoa, ei.

        Enpä ota kantaa tuossa kirjoitettuun, eipä ole sellaiseen kompetenssia, mutta sen verran pakko sanoa, että onpas kapea käsitys köyhyydestä, kun tyyppi kirjoitat Köyhyys yhteiskunnassa Suomessa- aiheisella nimettömällä Suomi24- KESKUSTELUpalstalla, etkä edes sitä tiedä(?), että toimeentulotukilaskelmat toimeentulotuen asiakkaille tehdään siten, että kaikki mahdollinen ihmisten oma raha; lapsiperheellisillä mukaan lukien se Kelan kuukausittainen lapsilisä, lasketaan MIINUSTAMALLA toimeentulotukiasiakkaina olevien KAIKKI muut yhteiskunnan tuet ja ihmisten omat rahat TOIMEENTULOTUEN PERUSNORMIN MÄÄRÄSTÄ, joka siis on se "toimeentulotuki" köyhille paroille tässä maassa, erotus toimeentulotuen määrä miinus muut tulot, mukaanlukien lapsiperheellisten lapsilisä. Mistäs syistä näillä häiriintyneillä ja todellisuuden moderoimattomuuden vuoksi vääristävillä iljettävillä Suomi24-keskustelupalstoilla ei saa olla sitä mieltä, että toimeentulotuen asiakkaat lapsiperheelliset eivät saa edes lapsilisää? Kerropa se! Ihan normaalia on olla sitä mieltä, että alimman sosiaaliturvan taso on riittämätön.

        Eikö ole palvelus sekin, että jos tietämättömälle palstoja myös ehkä lukevalle keskiluokallekin tässä vaikka mä kerron, että toimeentulotuki ei ole mikään se summa, mikä sen määrä lukee Kelan sivuilla? On paljon tietämättömiä tässä maassa, jotka oikeasti luulee, että tuloja vailla oleville maksetaan vähintäänkin Kelan sivuilla lukeva toimeentulotuki kuukausittain. Eräs ministerikin jopa luuli, että asumislisä kattaa koko vuokran määrän: joo varmaan asuntosijoittajan näkökulmasta. Toimeentulotuen varassa eläviä ei käy kateeeksi, mutta toki hekin parempia kansalaisina, kuin rikollisesti elantonsa tienaavat, jos nyt kärjistän lukemani anonyymin kirjoituksen herättävää ärtymystä.


        Miksi ihmisillä on niin heikot kyvyt keskustella julkisesti nimettömästi tuntemattomien kanssa? Et ole koskaan kuullut, että köyhissä perheissä esimerkiksi alaikäiset teini-ikäiset lapset joutuvat elättämään omia työikäisiä vanhempiaan, jos saavat vaikkapa kesätöissä käymällä vähän taskurahaa? Kyllä, vuoden 2017 Suomessa. Saako ne nuoret mielestäsi Suomelta" Kelan lapsilisää"? Minusta eivät. Vaikka se lapsilisä kuuluisi lain mukaan jokaikiselle alaikäiselle Suomen kansalaiselle lapselle samansuuruisena. Mutta tämä tästä. Toivottavasti et ole sama nettivainoaja, joka piinaa minua laatimalla tekstieni pätkistä aloituksia, joissa herjaa minua. Näen kyllä, että joku tuntematon roikkuu rienaamassa minua, eikä oikeutukseksi taida riittää se, että olen ottanut osaa minulle tuntemattomien Suomi24-keskustelupalstakeskusteluun, nimetöntähän tämä kokonaisuudessaan...


      • einytoikeinkäsitä
        enmikään kirjoitti:

        Taidat olla trolli. :/ Syy siihen, miksi en enää ole kiinnostunut edes yrittämään keskustella näillä nimettömillä Suomi24-palstoilla, kun aina trolleja.... On sangen "jännittävää", että miten avoimesti tämä moderoimaton Suomi24-foorumi fuulaa taviksia ja osallistaa kunnianloukkauksiin taviksia tietämättömiä ihmisiä, jotka emme tiedä keiden kanssa keskustelemme. Luuletko, että keskustelijaa kiinnostaa Suomi24-palstoilla ihmisten tulot? Keskustelusta kiinnostunutta. Voin kertoa, ei.

        Enpä ota kantaa tuossa kirjoitettuun, eipä ole sellaiseen kompetenssia, mutta sen verran pakko sanoa, että onpas kapea käsitys köyhyydestä, kun tyyppi kirjoitat Köyhyys yhteiskunnassa Suomessa- aiheisella nimettömällä Suomi24- KESKUSTELUpalstalla, etkä edes sitä tiedä(?), että toimeentulotukilaskelmat toimeentulotuen asiakkaille tehdään siten, että kaikki mahdollinen ihmisten oma raha; lapsiperheellisillä mukaan lukien se Kelan kuukausittainen lapsilisä, lasketaan MIINUSTAMALLA toimeentulotukiasiakkaina olevien KAIKKI muut yhteiskunnan tuet ja ihmisten omat rahat TOIMEENTULOTUEN PERUSNORMIN MÄÄRÄSTÄ, joka siis on se "toimeentulotuki" köyhille paroille tässä maassa, erotus toimeentulotuen määrä miinus muut tulot, mukaanlukien lapsiperheellisten lapsilisä. Mistäs syistä näillä häiriintyneillä ja todellisuuden moderoimattomuuden vuoksi vääristävillä iljettävillä Suomi24-keskustelupalstoilla ei saa olla sitä mieltä, että toimeentulotuen asiakkaat lapsiperheelliset eivät saa edes lapsilisää? Kerropa se! Ihan normaalia on olla sitä mieltä, että alimman sosiaaliturvan taso on riittämätön.

        Eikö ole palvelus sekin, että jos tietämättömälle palstoja myös ehkä lukevalle keskiluokallekin tässä vaikka mä kerron, että toimeentulotuki ei ole mikään se summa, mikä sen määrä lukee Kelan sivuilla? On paljon tietämättömiä tässä maassa, jotka oikeasti luulee, että tuloja vailla oleville maksetaan vähintäänkin Kelan sivuilla lukeva toimeentulotuki kuukausittain. Eräs ministerikin jopa luuli, että asumislisä kattaa koko vuokran määrän: joo varmaan asuntosijoittajan näkökulmasta. Toimeentulotuen varassa eläviä ei käy kateeeksi, mutta toki hekin parempia kansalaisina, kuin rikollisesti elantonsa tienaavat, jos nyt kärjistän lukemani anonyymin kirjoituksen herättävää ärtymystä.


        Miksi ihmisillä on niin heikot kyvyt keskustella julkisesti nimettömästi tuntemattomien kanssa? Et ole koskaan kuullut, että köyhissä perheissä esimerkiksi alaikäiset teini-ikäiset lapset joutuvat elättämään omia työikäisiä vanhempiaan, jos saavat vaikkapa kesätöissä käymällä vähän taskurahaa? Kyllä, vuoden 2017 Suomessa. Saako ne nuoret mielestäsi Suomelta" Kelan lapsilisää"? Minusta eivät. Vaikka se lapsilisä kuuluisi lain mukaan jokaikiselle alaikäiselle Suomen kansalaiselle lapselle samansuuruisena. Mutta tämä tästä. Toivottavasti et ole sama nettivainoaja, joka piinaa minua laatimalla tekstieni pätkistä aloituksia, joissa herjaa minua. Näen kyllä, että joku tuntematon roikkuu rienaamassa minua, eikä oikeutukseksi taida riittää se, että olen ottanut osaa minulle tuntemattomien Suomi24-keskustelupalstakeskusteluun, nimetöntähän tämä kokonaisuudessaan...

        Miksi täällä epäillään heti trolliksi, jos kertoo omasta TODELLISESTA tilanteestaan?? En ole mikään nettivainoaja. En kertonut tuota saamaamme tukisummaa siksi, että "elvistelen" tuloilla. Vaan tuon sen esille sen vuoksi, että siitä huolimatta voidaan olla köyhiä. Tällä palstalla tuntuu olevan vallalla se, että ei osata asettua toisen asemaan, jokaisella itsellään on mukamas aina NIIN huonosti.
        Kirjoitan myös nimen kanssa monasti ongelmista lehdissä ja olen antanut kasvonikin eräälle ongelmalle jopa tv-ohjelmassa (joka sittemmin johti lainmuutokseen), joten osaan kyllä tuoda mielipiteeni julki ihan omalla nimellanikin.


      • fcfcfcfcfc

        Vasemmmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson arvostelee kirpeästi pormestarivaalien sekoittamista kuntavaaleihin.

        Puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä lauantaina puhunut Andersson muistuttaa, että vasemmiston kannatuksen suuruus ratkaisee, tehdäänkö Helsingissä punavihreää politiikkaa, ei se valitaanko kokoomuksen Jan Vapaavuori (kok) vai Anni Sinnemäki (vihr).

        ”On demokratian kannalta todella ongelmallista, että vaalikamppailusta yritetään tehdä henkilövaalit. Se on äänestäjien huijaamista ja aliarvioimista.”

        ”Näissä vaaleissa ei valita pormestareita vaan kaupungin- ja kunnanvaltuutettuja Suomen 295 kuntaan. Kourallisessa näistä melkein 300 kunnasta, tulevat valtuustot aikanaan valitsemaan pormestarin keskuudestaan”, Andersson painottaa.

        Andersson muistuttaa, että vaikka monet helsinkiläiset luulevat nyt pääsevänsä suoraan valitsemaan kotikaupungilleen uutta kaupunginjohtajaa, näin ei ole.

        Andersson pitää myös ongelmallisena, että asiakysymykset kuntavaaleissa jäävät henkilökilvoittelun varjoon.

        ”Sen sijaan, että Helsingissä keskusteltaisiin ylikorkeiden vuokrien ja asuntopolitiikan ongelmista, leipäjonoista tai asunnottomuuden poistamisesta, ylläpidetään keskustelua ’Jannesta’ ja ’Annista’ ja heidän henkilökohtaisista ominaisuuksistaan.”

        ”Vasemmiston kannatus on se, joka ratkaisee, tehdäänkö Helsingissä jatkossa punavihreää politiikkaa ei se, valitaanko Janne vai Anni.”

        Anderssonin mukaan vasemmistoliitto ei lähde henkilöityneeseen peliin mukaan.

        ”Myös Timo Soini syyllistyy äänestäjien harhaan johtamiseen, kun hän sanoo, että nyt köyhäkin pääsevät käymään yksityisellä puolella. Tämä uudistus on isojen yritysten ja jo valmiiksi hyvin pärjäävien kansalaisten ehdoilla suunniteltu, ei kaikista köyhimpien ehdoilla”, Andersson sanoo.
        http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005132543.html


      • enmikään
        einytoikeinkäsitä kirjoitti:

        Miksi täällä epäillään heti trolliksi, jos kertoo omasta TODELLISESTA tilanteestaan?? En ole mikään nettivainoaja. En kertonut tuota saamaamme tukisummaa siksi, että "elvistelen" tuloilla. Vaan tuon sen esille sen vuoksi, että siitä huolimatta voidaan olla köyhiä. Tällä palstalla tuntuu olevan vallalla se, että ei osata asettua toisen asemaan, jokaisella itsellään on mukamas aina NIIN huonosti.
        Kirjoitan myös nimen kanssa monasti ongelmista lehdissä ja olen antanut kasvonikin eräälle ongelmalle jopa tv-ohjelmassa (joka sittemmin johti lainmuutokseen), joten osaan kyllä tuoda mielipiteeni julki ihan omalla nimellanikin.

        Syy epäillä trolliksi oli se, että aihe "rahapelit" esiintyi kirjoituksessa, jonka luin ja jossa käsitykseni mukaan oli tosiasiallinen aihe keskustelujuonteessa keskustelunaihe toimeentulotuen varassa elävien lapsiperheiden lapsilisistä. Sori, jos epäily oli väärä! Tän maan köyhät - eikä etenkään hyvin toimeentulevat tavikset, ei pelaa rahapelejä. Itse kun vuosia sitten kauan sitten olin toimeentulotuen asiakas, ei olisi käynyt mielessäkään edes yhtä euroa sijoittaa edes lottoon, ja rahapelejä en koskaan pelaa, koska haluan pitää omat rahani. Jos olet älykäs, ymmärrät, etten puhu "sinusta", koska tällaisella nimettömän keskustelemisen palstalla on MAHDOTTOMUUS taviksen lukijan haukkua henkilökohtaisesti ketään.

        Mielestäni osaan ja kykenen riittävästi tuntemaan empatiaa ja ymmärrän mielestäni aika hyvin erilaisissa elämäntilanteissa eläviä. Ymmärrystäni tässä Suomi24-palstalla vaikeuttaa korkeintaan se, että tällaisella nimettömällä keskustelupalstalla Suomi24-palstalla tietää kenen tahansa voivan puhua mitä tahansa pskaa tahansa. Tai totta. Lisäksi ei tiedä keiden kanssa keskustelee, ja moni on niin tyhmä, ettei osaa erottaa yleisen tason mielipidettä. Minulla ei olisi sinänsä mitään syytä puolustaa mielipiteissä vaikka velkaloukussa eläviä maan köyhimpiä lapsiperheitä, minulla ei ole lapsia. Ja lapsettomana saan sitä vähemmän tukia edes hätätilanteessa, mitä enemmän syydetään tukia hyvinvoivillekin lapsiperheille. Silti sydänjuuriani myöden minua kouraisee ajatus ja tietoisuus siitä, että Suomessa elää
        satojatuhansia lapsiperheitä, joissa perheissä lapset joutuvat jo alusta alkaen kärsimään siitä, että vanhempansa ovat köyhiä työssäkäymättömiä. Missä on - yleisen tason pohdintaa- empatian taso kansalaisia köyhiä kohtaan tässä maassamme Suomi, kun KUKAAN ei tässä maassa puhu siitä, että toimeentulotukiperheiden alaikäiset eivät saa käyttää kesätyörahojaan ilman, että kommunismimallilla toimiva toimeentulotukitoimisto olettaa joidenkin 15-vee pentujen elättävän 40-vuotiaita vanhempiaan?


        En voi tietää kuka voi huonosti tai hyvin, en tällä "tällä palstalla" enkä tahi muualla. Yleensä "huonosti voiminen" liittyy suoraan ihmisten taloudelliseen tilanteeseen. Itseäni järkytti Kelan toimeentulotukiuudistuksen härskiys; kaikki tietää, ettei kyse ollut "tietojärjestelmäongelmista", koska jokaisen sentin valtio ottaa mitä saa, mutta itse toivoin toimeentulotukiasiakkaiden osalta, että olisi tullut näkyväksi ja Kelan korvattavaksi ne ihmisoikeusrikokset, joista maan vähäosaisimmat köyhimmät oli varmaan vuosia kärsineet. Joo, rankkaa kärjistystä. Mutta miten siis tietojärjestelmäuudistus on voinut estää SUOMESSA kaikkein köyhimpien minimitoimeentuloturvan saamisen? Jopa Iltalehti kertoi, että nelisen kuukautta oli toimeentulotuen perusnormin saamisen odotteluaika asiakkaillensa.


      • mitessenytolikaan
        enmikään kirjoitti:

        Syy epäillä trolliksi oli se, että aihe "rahapelit" esiintyi kirjoituksessa, jonka luin ja jossa käsitykseni mukaan oli tosiasiallinen aihe keskustelujuonteessa keskustelunaihe toimeentulotuen varassa elävien lapsiperheiden lapsilisistä. Sori, jos epäily oli väärä! Tän maan köyhät - eikä etenkään hyvin toimeentulevat tavikset, ei pelaa rahapelejä. Itse kun vuosia sitten kauan sitten olin toimeentulotuen asiakas, ei olisi käynyt mielessäkään edes yhtä euroa sijoittaa edes lottoon, ja rahapelejä en koskaan pelaa, koska haluan pitää omat rahani. Jos olet älykäs, ymmärrät, etten puhu "sinusta", koska tällaisella nimettömän keskustelemisen palstalla on MAHDOTTOMUUS taviksen lukijan haukkua henkilökohtaisesti ketään.

        Mielestäni osaan ja kykenen riittävästi tuntemaan empatiaa ja ymmärrän mielestäni aika hyvin erilaisissa elämäntilanteissa eläviä. Ymmärrystäni tässä Suomi24-palstalla vaikeuttaa korkeintaan se, että tällaisella nimettömällä keskustelupalstalla Suomi24-palstalla tietää kenen tahansa voivan puhua mitä tahansa pskaa tahansa. Tai totta. Lisäksi ei tiedä keiden kanssa keskustelee, ja moni on niin tyhmä, ettei osaa erottaa yleisen tason mielipidettä. Minulla ei olisi sinänsä mitään syytä puolustaa mielipiteissä vaikka velkaloukussa eläviä maan köyhimpiä lapsiperheitä, minulla ei ole lapsia. Ja lapsettomana saan sitä vähemmän tukia edes hätätilanteessa, mitä enemmän syydetään tukia hyvinvoivillekin lapsiperheille. Silti sydänjuuriani myöden minua kouraisee ajatus ja tietoisuus siitä, että Suomessa elää
        satojatuhansia lapsiperheitä, joissa perheissä lapset joutuvat jo alusta alkaen kärsimään siitä, että vanhempansa ovat köyhiä työssäkäymättömiä. Missä on - yleisen tason pohdintaa- empatian taso kansalaisia köyhiä kohtaan tässä maassamme Suomi, kun KUKAAN ei tässä maassa puhu siitä, että toimeentulotukiperheiden alaikäiset eivät saa käyttää kesätyörahojaan ilman, että kommunismimallilla toimiva toimeentulotukitoimisto olettaa joidenkin 15-vee pentujen elättävän 40-vuotiaita vanhempiaan?


        En voi tietää kuka voi huonosti tai hyvin, en tällä "tällä palstalla" enkä tahi muualla. Yleensä "huonosti voiminen" liittyy suoraan ihmisten taloudelliseen tilanteeseen. Itseäni järkytti Kelan toimeentulotukiuudistuksen härskiys; kaikki tietää, ettei kyse ollut "tietojärjestelmäongelmista", koska jokaisen sentin valtio ottaa mitä saa, mutta itse toivoin toimeentulotukiasiakkaiden osalta, että olisi tullut näkyväksi ja Kelan korvattavaksi ne ihmisoikeusrikokset, joista maan vähäosaisimmat köyhimmät oli varmaan vuosia kärsineet. Joo, rankkaa kärjistystä. Mutta miten siis tietojärjestelmäuudistus on voinut estää SUOMESSA kaikkein köyhimpien minimitoimeentuloturvan saamisen? Jopa Iltalehti kertoi, että nelisen kuukautta oli toimeentulotuen perusnormin saamisen odotteluaika asiakkaillensa.

        Pötkis: "Itse kun vuosia sitten kauan sitten olin toimeentulotuen asiakas,"

        Itse asiassa totuushan on se, että Pötkis oli sossun asiakkaana vielä kevättalvelle vuonna 2016. Muistaakseni maaliskuussa. Tämä on käynyt ohimennen ilmi Pötkiksen aiemmista ihka omista kirjoituksista.


      • einytoikeinkäsitä
        enmikään kirjoitti:

        Syy epäillä trolliksi oli se, että aihe "rahapelit" esiintyi kirjoituksessa, jonka luin ja jossa käsitykseni mukaan oli tosiasiallinen aihe keskustelujuonteessa keskustelunaihe toimeentulotuen varassa elävien lapsiperheiden lapsilisistä. Sori, jos epäily oli väärä! Tän maan köyhät - eikä etenkään hyvin toimeentulevat tavikset, ei pelaa rahapelejä. Itse kun vuosia sitten kauan sitten olin toimeentulotuen asiakas, ei olisi käynyt mielessäkään edes yhtä euroa sijoittaa edes lottoon, ja rahapelejä en koskaan pelaa, koska haluan pitää omat rahani. Jos olet älykäs, ymmärrät, etten puhu "sinusta", koska tällaisella nimettömän keskustelemisen palstalla on MAHDOTTOMUUS taviksen lukijan haukkua henkilökohtaisesti ketään.

        Mielestäni osaan ja kykenen riittävästi tuntemaan empatiaa ja ymmärrän mielestäni aika hyvin erilaisissa elämäntilanteissa eläviä. Ymmärrystäni tässä Suomi24-palstalla vaikeuttaa korkeintaan se, että tällaisella nimettömällä keskustelupalstalla Suomi24-palstalla tietää kenen tahansa voivan puhua mitä tahansa pskaa tahansa. Tai totta. Lisäksi ei tiedä keiden kanssa keskustelee, ja moni on niin tyhmä, ettei osaa erottaa yleisen tason mielipidettä. Minulla ei olisi sinänsä mitään syytä puolustaa mielipiteissä vaikka velkaloukussa eläviä maan köyhimpiä lapsiperheitä, minulla ei ole lapsia. Ja lapsettomana saan sitä vähemmän tukia edes hätätilanteessa, mitä enemmän syydetään tukia hyvinvoivillekin lapsiperheille. Silti sydänjuuriani myöden minua kouraisee ajatus ja tietoisuus siitä, että Suomessa elää
        satojatuhansia lapsiperheitä, joissa perheissä lapset joutuvat jo alusta alkaen kärsimään siitä, että vanhempansa ovat köyhiä työssäkäymättömiä. Missä on - yleisen tason pohdintaa- empatian taso kansalaisia köyhiä kohtaan tässä maassamme Suomi, kun KUKAAN ei tässä maassa puhu siitä, että toimeentulotukiperheiden alaikäiset eivät saa käyttää kesätyörahojaan ilman, että kommunismimallilla toimiva toimeentulotukitoimisto olettaa joidenkin 15-vee pentujen elättävän 40-vuotiaita vanhempiaan?


        En voi tietää kuka voi huonosti tai hyvin, en tällä "tällä palstalla" enkä tahi muualla. Yleensä "huonosti voiminen" liittyy suoraan ihmisten taloudelliseen tilanteeseen. Itseäni järkytti Kelan toimeentulotukiuudistuksen härskiys; kaikki tietää, ettei kyse ollut "tietojärjestelmäongelmista", koska jokaisen sentin valtio ottaa mitä saa, mutta itse toivoin toimeentulotukiasiakkaiden osalta, että olisi tullut näkyväksi ja Kelan korvattavaksi ne ihmisoikeusrikokset, joista maan vähäosaisimmat köyhimmät oli varmaan vuosia kärsineet. Joo, rankkaa kärjistystä. Mutta miten siis tietojärjestelmäuudistus on voinut estää SUOMESSA kaikkein köyhimpien minimitoimeentuloturvan saamisen? Jopa Iltalehti kertoi, että nelisen kuukautta oli toimeentulotuen perusnormin saamisen odotteluaika asiakkaillensa.

        Kyllä tuo rahapelienkin osuus perheemme menoista otettiin huomioon laskelmissa, se on ihan tosi! Ei todellakaan mitään trollaamista sen suhteen, minulla on jopa tallella tuo laskelma muistona. Eli siitä voi päätellä, että miten tarkkaan ihmisen elämä pistetään paperille tietyissä tapauksissa! Tarvitseeko sitten toimeentulotukea hakevan tehdä näin tarkkaa selvitystä elämästään, että rahapeleihinkin käytetty rahasumma määritellään. Itse koin tuon todella nöyryyttävänä, että perheemme raha-asiat käännettiin niin tarkkaan.


    • eiolekallistasatsata

      Riittää, kun satsaatte lapsiin ne lapsilisät, silläkin summalla tekee ihmeitä. Työttömillä on sitten muuten aikaa satsata lapsiin, kun me työssäkäyvätkin ehditään lukemaan iltasadut ja olemaan lasten kanssa. Juuri kävimme kuvaamassa pajunkissoja ulkona lasten kanssa. Jonain päivänä, kun tulee sopivasti lennätämme leijaa lasten kanssa.
      Lukeminen kannattaa aina lapsille, vaikka lapset osaisivat jo itsekin lukea, se on satsaus lasten tulevaisuuteen!

    • RatsastuksenLumot

      Hei.
      Kun luin tekstiäsi mietin ensin "onko äitini kirjoittanut tämän". Tämä oli niin tutun kuuloista. Koen yksinäisyyttä koulussa joka päivä, "kaverit" jättävät minut ulkopuolelle, puhuvat pahaa selkäni takana yms. En ollut ennen harrastanut mitään kunnes yksi "kavereistani" kertoi ratsastuksesta ja halusin kokeilla sitä. Ei meidänkään perhe rikas tosiaankaan ole. Mutta pohjosessa ratsastustunnit ovat paljon halvempia kuin etelässä. Minulla se maksaa n. 15 kerta. Käyn aina kerran viikossa. Olen kärsinyt myös masennuksesta kiusaamisen takia ja toden totta ratsastus auttaa joka kerta. Olen harrastanut sitä jo kohta 4 vuotta ja aina tulen iloiseksi hevoset nähdessäni. Sain myös vuokrahevosen aika läheltä taloani ja olen siittä todella onnellinen. Siihenkin ne rahat menee aika tiukoille mutta se oli vuokrahevoseksi nähen todella halpa (50e/kk) . Saan liikuttaa sitä niin useasti kuin haluan. Joskus kävelen sinne kun masentaa ja vain olen sen kanssa. Se eläimen läsnäolo saa tuntemaan iloa elämään. Hevosen kanssa voi tehdä mitä vain. Olen joskus itkenytkin hevosen luone päästyäni koska tunnen olevani turvassa ja rauhassa muualta maailmasta. Hevonen ei jätä minua yksin tai tuomitse miltä näytän tai mitä tehen. Se on vain jotakin erityistä. Se auttaa minua jaksamaan. Samalla kun se parantaa mieltä se myös parantaa kehonhallintaa ja vahvistaa lihaksia.
      Kyllä, ratsastus on myös kallista mutta ei siinä tarvitse olla ne hienoimmat varusteet. Äitini kertoi minulle tämän kysyessäni miten hän antaa minun ratsastaa vaikka se maksaa paljon "Se ilo mitä lapsi kokee siinä tilanteessa on paljon tärkeämpää minulle kuin se raha. On ihana tietää että tunnet olevasi turvassa ja rauhassa ja saat tehdä mitä rakastat. Rahat menevät tiukoille mutta se on sen arvoista. Haluan vain sinun parastasi". Se oli ihanin asia mitä olin koskaan kuullut.En tiennyt äitini välittävän minusta noin paljon. Rakastan äitiäni todella paljon ja olen kiitollinen mitä hän on tehnyt elämälleni <3
      Toivon tyttärellesi kaikkea parasta ja toivottavasti hän pääsee kokemaan ratsastuksen lumot!

      - 14.v Tyttö lapista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4299
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      236
      2110
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1560
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1381
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      253
      1070
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1057
    7. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1035
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      136
      1033
    9. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      933
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      908
    Aihe