Gaslighting

Kokokokokokoko

Oletteko koskaan joutuneet narsistin / sosiopaatin gaslighting eli hämärryttämispelien kohteeksi? Narsisti hankkii sinusta tietoa, esim. muiden tuntemiesi ihmisten kautta tai vaikka murtautumalla koneellesi, ja ripottelee tätä tietoa erilaisissa yhteyksissä epäsuorilla tavoilla, jotka tekevät toimintaan puuttumisen vaikeaks. Uhrina koet silti mitä järkyttävimmän henkisen raiskauksen. Metodi tekee paitsi asian todistamisen vaikeaksi, saa uhrin epäilemään itseään ja muut epäilemään uhrin mielenterveyttä tämän puhuessa asiasta.

220

5962

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poiuytrdfghj

      Olen joutunut, mutta en samalla tavalla toteutetun.

    • puhuvatpapupadat

      Narsisti ja sosiopaatti kärsii, jos opettelet miettimään, että " olempa kuuro.. ja mitähän tuo höpöttää kun sen suu käy ja käy".
      Siis että joku ihminen yrittää saada sinuun kontaktin, mutta ei saa, kun et kuuntele.
      Näin voit samalla analysoida tätä ihmistä sen eleiden ja ahneen pyrkimyksen oireita.
      Kokeilkaa ihmeessä.
      Se on melko hupaisaa, kuinka toinen ihminen alkaa hermoilemaan, kun et kuuntele ollenkaan.
      Poliisin kysyessä ajokorttia ei ehkä kannata samaa kokeilla.
      Minä kokeilin ja kysyin välillä " anteeksi mitä sanoitte" ja taas se puhui :D
      Se meinasi suuttua :D:D

      • poiuytfdfgh

        Niin no, minua ei ole kuultu ollenkaan,
        niin miksen yhtä hyvin voisi itsekin alkaa kuuroksi suurelta osin,
        kun en edes olisi itse se ensin kuuroksi ryhtynyt,
        Elämä muuttuisi varmasti mukavammaksi tuolla sinällään yksinkertaisella mutta vaikeammin toteutettavalla konstilla.


      • NähnytSokea

        Minä olen ryhtynyt ainakin sokeaksi, kun monien tuntemattomienkin ihmisten ilmeet on niin outoja ja olen aikoinani ollut kovin herkistynyt niille. Kuurous on kans hyvä konsti valikoivasti silloin kun pitää suodattaa vihjailuja ja ohjailuja reilusta asiasta. Onpa kyllä monimutkaista olemista.


      • Hihjuki

        Jos on "paranoidi olo" niin tervejärkisintä mitä voi tehdä on pysyä asiassa ja suodattaa kaikki ylimääräinen pois ja katsoa kaikkea ylimääräistä sormien läpi. Olla vaan välittämättä ja tarkastella pelkästään tosiasioita.


    • avrilacine

      Menin terapiaan ja sanoin että luulen että olen tulossa hulluksi... kerroin hänelle että jokainen asia minkä luulin todeksi tai olin kuullut, oma äiti veti tarinan aina niin, että se tieto ei pitänyt paikkaansa. Esim. Isä joka teki paperihommia työkseen ei osannut laatia tonttiasiakirjoja oikein, tai sukulaiset eivät olleet sukulaisia, ukki oli valehtelija muttei perustellut... onneksi ymmärrän nyt mikä on homman nimi

    • T_F

      Gaslighting on yksi organisoidussa vainoamisessa kohteeksi valitun elämän tuhoamiseen käytetyistä psykologisista menetelmistä, joita tässä pähkinänkuoressa:

      Julkisuuskuvan tuhoaminen

      Kohteen maine tuhotaan levittämällä hänestä valheisiin ja puolitotuuksiin perustuva huhuja. Tyypillisiä huhuja ovat sellaiset, että kohde on rikostutkinnan alla, narkkari, pedofiili, mielisairas, vaaraksi yhteisölle, mitä tahansa, mikä herättää antipatiaa niiden kuulijoissa ja jolla myös saadaan ihmisiä mukaan kohteen vainoamiseen.

      Ankkurointi

      Ankkurointi on NLP-tekniikka, jota käytetään terapiassa positiivisten muutosten aikaansaamiseksi, mutta organisoidussa vainoamisessa päinvastaisesta syystä. Ankkuri on jokin ulkoinen ärsyke, joka ensimmäisellä kerralla yhdistetään tiettyyn negatiiviseen kokemukseen, ja kun kohde sitten uudestaan kohtaa tämän ärsykkeen, niin se vie hänet takaisin tuohon negatiivisen kokemuksen luomaan mielentilaan. Ärsyke voi olla vaikka äänekäs yskiminen tai pakettiauton auki oleva takaluukku, ihan mitä tahansa, niin myös positiivinen ankkurointi toimii.

      Herkistäminen

      Tämä tarkoittaa sitä, että kohde herkistetään tietyille ulkoisille ärsykkeille toistamalla niitä päivästä toiseen tilanteissa, joissa hänen samalla annetaan ymmärtää, että häntä vainotaan ja ahdistellaan. Ärsyke voi olla mikä tahansa sinänsä arkinen asia, kuten ankkuroinnin kohdalla. Kyse on siis klassisesta ehdollistumisesta, jossa kohde oppii reagoimaan negatiivisesti alun perin neutraaliin ärsykkeeseen.

      Kaasuvalotus

      Termi kaasuvalotus on alkujaan lähtöisin näytelmästä ja elokuvasta nimeltä ”Kaasuvalo”. Se on psykologista pahoinpitelyä, jossa kohde yritetään saada epäilemään omaa muistiaan, käsityskykyään ja mielenterveyttään manipuloimalla hänen ympäristöään eri tavoin. Yksittäiset psykopaatit ja narsistit käyttävät kaasuvalotusta puolisoitaan, perheenjäseniään ja keitä tahansa kohteiksi valitsemiaan vastaan, organisoidussa vainoamisessa sitä harjoittaa kokonainen verkosto ihmisiä.

      Kohteen maine siis ensin tuhotaan ja sitten häntä vastaan käydään psykologista sotaa, ja tämä on tapahtunut minullekin viimeisen neljän vuoden aikana.

      • poiuytresdfg

        Tuota noin.
        Kiitos. Tämä oli palstan paras kirjoitus T _F
        Minulle on todella rankasti tehty tätä.
        Tuo ankkurointi ja herkistäminen olivat uusia termejä.
        En itse voinut uskoa, että ihmiset voisivat tällaista näin omituista suunitelmallista psykologista juttua tahallaan tehdä.
        Mutta minulle on 100% varmuudella tätä tehty.
        Olisi kiva löytää joku asiantuntija, joka tällaiseen on perehtynyt oikeasti.


      • tärkeääopiskelua

        Katso netistä NLP-terapeutteja (tai NLP-joku" ihminen"), hypnoosikoulutuksen saaneet tietävät asian ja koirakouluttajat.
        Itse asiassa gs-vainoa niin stalkkerit kuin uhrit nimittävät koirakouluksi. Oikeita koiria kouluttavia neuvotaan käyttämään positiivisia keinoja : ei kipua ja pelkoa .

        Elektronista häirintääkin voidaan käyttää näin.Silloin käytetään kipua ja pelkoa.

        Voit itsekin lukea wikipediasta Klassinen ehdollistaminen.


      • ainakintunnistaa

        Googlaa ihan vain NLP. Löytyy mm.yhdistys, joka järjestää koulutuksia. -Peruskurssi olisi jokaiselle vainotulle hyödyllinen.


      • poiuytfdfgh

        Joo.
        Jouduin itse koirakouluun osittain halvaannuttuani. (Vaikka sitä ennen osasin itse kouluttaa koiraa.)
        Niin olin puolustuskyvyttömässä tilassa kun tuo ehdollistaminen väärin aloitettiin.
        Alentuneessa tajunnan tilassa. Lähes tajuton ajoittain.
        Niin minun kanssni käytiin outoja keskusteluja sinä aikana.
        Olen tietoinen väärästä ehdollisestamisesta, mutta silti se kokemus palautui vielä tänä aamuna erittäin epämiellyttävästi.
        Toivottavasti ei enää.

        Mitä tuohon gs-vainoon tulee,
        niin se käsite on vähän sellainen räikeä,
        että mieluummin puhuisin vanhanaikaisesti ja hillitysti yhteisökiusaamisesta, josta olen lukenut kirjankin.
        Oikeastaan mitä pahempaa kiusaamista, sitä tärkeämpää puhua siitä hyvin hillitysti.
        Suomessa kun "vainoaminen" on vielä vähän vieras käsite.

        Mutta noita neljää juttua varmasti tapahtuu.


      • äläepäileitseäsi

        Äsken tein lähtöä ulos, katselin: missä avaimet, kun eivät olleet siinä eteisen lipaston päällä. Eikä oh:n puolellakaan parissa tavanomaisessa "lasku"paikassa.

        En ruvennut miettimään, minne ne olisin voinut laittaa vaan , että jos joku pistäytyi eteisessä salaa, mihin olisi piilottanut. Ja heti löysin.

        Siis aina ainakin varmuusketju päälle, kun kotona on.


      • tehdäänparhaillaan

        KIITOS NIMI. T_F:lle viestistään,tuli juuri tarpeeseen antaa linkki stalkkereille ja apaateille kotipaikkakunnalla.


    • avrillacine

      Minusta äiti on kertonut kaikille että olen vähän hullu siksikin, että isäni teki itsemurhan ja kerran hän päissään höpisi seuraavalle miehelleen, että minähän käyn terapiassakin, eli hulluksi leimattiin :-) voi että äiti ei tajunnu, että lapsi on vain sellainen millaiseksi hänen ympäristö on hänet luonut, mutta ei se minua kauheasti enää jaksa hetkauttaa. Mieheni ei usko mitään, mitä minun äiti yrittää hänelle minusta sanoa ja siksi onkin kääntänyt kelkkansa ja olen lempilapsi hänelle, mutta vain silloin kun on meidän kanssa tekemisissä. hämmästyttää välillä mihin asti äiti voi mennä. Kysyn häneltä miksi ajoi minut ulos kotoa, niin vastaus on että näin ei ole koskaan tapahtunut

    • Fersew

      Kaikki mainitsemasi kohdat ovat tuttuja minullekin. Parhaiten niitä vastaan auttaa juuri tiedostuminen niistä. Kun asiat voi nimetä ja lokeroida, niistä tulee käsiteltäviä.

      Esimerkiksi kun kävelet itseesi tällä tavoin epäsuorasti kohdistetun pilkkagraffitin ohi, voit ajatella, tuon graffitin on tehnyt / teettänyt psykopaatti, joka on vaikeasti persoonallisuushäiriöinen ihminen, jolta puuttuvat kaikki ihmisyyyden peruselementit. Hän on vaikeasti aivovammainen yksilö, joka on vammansa vanki.

      Hän ei kykene rakastamaan, ainoastaan tuhoamaan. Ja tässä kohdin voit olla kiitollinen saamastasi rakkauden ja ihmisyyden lahjasta - ihmisyydestäsi.

      Aivovammansa ohjelmoimana psykopaatti käyttää sinunkin mainitsemiasi keinoja. Sitten voit mainita mielessäsi kulloinkin käytetyn keinon. Esim. tässä psykopaatti yrittää ankkuroida tai kaasuvalottaa minua. Mutta kyse ei ole mistään muusta: luonnevikaisen henkilön sairauden oireista.

    • Luulisin, että jokainen narsistin kanssa enemmänkin tekemisiin joutunut on kokenut jonkinlaista hämärryttämistä, toiset jo lapsesta asti. Välttämättä kaikki eivät ole vain osanneet nimetä asiaa jos ei aiheseen ole sillain perehtynyt.

      Ajattelin ny sitten minäkin yrittää lisätä tietoutta tästäkin asiasta ny pelkällä Suomen kielellä kun omat taidot eivät riitä noiden englanninkielisten sivustojen sujuvaan lukemiseen ja kääntäjän avulla teksti muuttuu kovin kökkööseksi. Mutta tosiaan jos engelska sujuu niin parempaa tietoa löytyy englanninkielisiltä sivustoilta toki rutkasti enemmän.

      "Hämärryttäminen on siis psyykkisen manipuloinnin ja henkisen väkivallan muoto, jossa todellisuutta vääristellään tavoitteena saada uhri epäilemään omaa muistiaan, havaintojaan, ajatteluaan ja jopa mielenterveyttä. Se voi olla yksinkertaisimmillaan tilanteen kieltämistä. Fyysitst väkivaltaa käyttävät saattavat jopa kieltää tapahtuneen täysin. Astetta korkeammalla tasolle vihkiytynyt (usein narsisti) käyttää ”hienostuneempia” keinoja tavoitteen saavuttamiseksi."

      Välttämättä ei aina tarvitse olla niinikään erityisen isoistakaan asioista

      "Valheet ja ”väärintulkinnat” eivät tarvitse olla isoja juttuja, vaan jatkuvasti pieniä ”väärinkäsityksiä, jotka horjuttavat omaa arviointikykyä ja itsetuntoa."

      http://narskulandia.blogspot.fi/2012/10/narsistin-harjoittama-hamarryttaminen.html

      Tää toinen linkki vie sitten sivulle, jossa asiaa käsitellään niinikään Suomen kielellä, mutta varsinainen lähde on niinikään englanninkielisiltä sivuistoilta. Tältä sivustolla lainaan ny tähän jonkun kommentin

      "Surullisesti juuri huijatuksi tulemisen häpeä ja syyllisyys estävät ihmisiä kertomasta mitä heille on tapahtunut, joka edelleen hämärtää sosiopaattien toimintatapoja, johtaen yhä uusiin uhreihin. Mikäli ihmiset pääsisivät tämän häpeän yli, voisivat he verkostoitua muiden kanssa näistä saalistajista ja paljastaa heidän toimintatavat, estäen uusien uhrien syntymistä."

      https://fi.sott.net/article/355-Empaattiset-ihmiset-ovat-sosiopaatin-ensimmainen-kohde-suojele-itseasi

    • Wefers

      Ihmiset voidaan jakaa karkeasti kolmeen ryhmään: empaatteihin, apaatteihin ja psykopaatteihin. Empaatit ovat tarkkanäköisiä sekä herkkiä muiden tunteille ja moraalille. Heitä edustaa sadussa keisarin uusista vaatteista lapsi, joka näkee ja ilmaisee totuuden. Psykopaatti elää valheessa, ja siten psykopaatti haluaa tuhota empaatin. Apuna psykopaatilla ovat apaatit, muiden tunteille sokeat laumaan sopeutujat, jotka myötäilevät kulloistakin keisarin oikkua.

      Aivan kuten koko keisarin valta perustuu valheeseen, saa psykopaatti hovinsa hyökkäämään empaattia vastaan valhein. Apaatteja käytetään apuna kohteen tuhoamisessa. Apaatit juoksevat keisarin asioilla tietämättä asioiden todellista laitaa. Psykopaatti hylkää apaatit tarpeen tullen ja jättää myös rikosoikeudellisen vastuun heille.

      Nämä keisarit käyttävät pääasiassa epäsuoria keinoja ja saavat apaatit todella näkemään vaatteita siellä, missä kekkaloi alaston, ihmisen asua vailla oleva, psykopaatti.

      • poiuytrfghj

        No juu, sehän se siinä on, että apaatit sitten mielellään puolustavat psykopaattia, koska jos psykopaatti olisi tehnyt väärin niin sitten mahdollisesti hekin.
        Niin sitten psykopaatti on selitettävä hyvinpäin keinolla millä hyvänsä, vaikka psykopaatti itse ei itseään hyvinpäin edes selittäisi.
        Tavallaan saamalla muita syyllistymään psykopaatti turvaa itselleen syytesuojan.


      • ljdöeowu

        Minä en ainakaan ole syyllistänyt muita kuin varsinaisia vastuullisiksi katsomiani. Mutta tuo voi olla totta, että nämä apaatikoiksi nimetyt sitten ovat ehkä syyllistyneet kuitenkin ja kokevat sitten joutuvansa puolustuskannalle varsinaisten tekijöiden hyväksi. Tietysti osallani on ollut vaikuttamassa ihan kollektiviset kulttuuriset asenteet tiettyihin asioihin, niin tavallaanhan kollektiivista syyllisyydentuntoa näistä asenteista saattaa olla. Toisaalta taas tuntuu ettei kukaan suostu mitään syyllisyyttä mistään kokemaan, eikä asenteissa sitten kai olekaan vikaa. Syyllistäminen on ankarasti kiellettyä kun se kohdistuu äitinaisiin, naisiin, isämiehiin, isiin...vanhempiin ja viranomaisiin.


      • poiuytrsdfg

        No mä olen kokenut että syyllistäminen on kiellettyä kaikkiin muihin paitsi itseen.
        Mutta sehän on ihan hullu teoria: Että toiselle voi tehdä mitä vaan ja aina vaan sanoa, että tämä voi syyllistää vain itseään.
        Mä en mitenkään ymmärrä miten näin outo oppi on edes voinut yhteiskunnassa levitä, eikä ihmiset huomaa siinä mitään mätää.
        Voisinko mäkin mennä noh vaikka varastamaan jonkun kukkaron ja sanoa samalla, että muistaa sitten syyllistää vain itseään ?
        (en tuollaista ikinä tekisi, mutta tuo oli esimerkki opin outoudesta.)


      • dhuupod

        jo vain, saattaa ollakin juuri näin. Mutta eihän tietyssä asemassa olevat joudukaan koskaan pulaan, kun ei kukaan pääse heille mitään harmia aiheuttamaan. Turvatusta asemasta voi sitten kuitenkin tehdä hirvityksiä muille. Mä en tiedä kuinka osuva vertaus tuo kukkaron varastaminen on tässä yhteydessä. Varastaminen on kuitenkin olemassa oleva ilmiö ja siitä on kait jo ala-ikäisetkin tietoisia ja kykeneviä suojautumaan.


      • gskohde

        KIITOS nimimerkille Wefers viestistä. Rautalankamallille oli käyttöä nykytilanteessani.


      • huuhaapsykologit
        poiuytrsdfg kirjoitti:

        No mä olen kokenut että syyllistäminen on kiellettyä kaikkiin muihin paitsi itseen.
        Mutta sehän on ihan hullu teoria: Että toiselle voi tehdä mitä vaan ja aina vaan sanoa, että tämä voi syyllistää vain itseään.
        Mä en mitenkään ymmärrä miten näin outo oppi on edes voinut yhteiskunnassa levitä, eikä ihmiset huomaa siinä mitään mätää.
        Voisinko mäkin mennä noh vaikka varastamaan jonkun kukkaron ja sanoa samalla, että muistaa sitten syyllistää vain itseään ?
        (en tuollaista ikinä tekisi, mutta tuo oli esimerkki opin outoudesta.)

        "..olen kokenut että syyllistäminen on kiellettyä kaikkiin muihin paitsi itseen.
        Mutta sehän on ihan hullu teoria: Että toiselle voi tehdä mitä vaan ja aina vaan sanoa, että tämä voi syyllistää vain itseään.
        Mä en mitenkään ymmärrä miten näin outo oppi on edes voinut yhteiskunnassa levitä, eikä ihmiset huomaa siinä mitään mätää."

        Tähän merkilliseen oppiin törmäsin, kun työpaikkanarsistin verkoston kynsiin jouduttuani hain apua työterveyshuollosta sekä firman työpsykologilta. Kerroin näille auttamisen ammattilaisille, mitä kaikkea minulle oli sanottu ja mitä vääryyksiä oli tapahtunut. Jokainen heistä vastasi vakaasti, että vika on itsessäni. Täysin mieletöntä! Onneksi olin sen verran järjissäni, että en ottanut moista "apua" vastaan.


      • Kertauksena

        Narsisti muuttaa todellisuutta omien tavoitteiden mukaisesti.
        Narsistiset ihmiset käyttävät hämärrystä saadakseen uhrin uskomaan, että heidän versio todellisuudesta on oikea ja uhrin väärä.
        Tapoja on monenlaisia: Valehteleminen, historian uudelleenkirjoittaminen jne. ja uhrin leimaaminen vähintäänkin hulluksi. Uhri ei pian tiedä, mikä on totta ja mikä valetta ja siksi hämärryttäminen on yksi salakavalimmista ja ilkeimmistä henkisen väkivallan muodoista. Se on myös hyvin tehokasta. Ja kunnon narsistit tietävätä tämän.
        -----------------
        Valehtelija hukkuu pian valeisiinsa, koska niiden kanssa ei voi loputtomasti elää siten, että tietää mitä oikeasti tapahtuu, joten valehtelijan mielenterveyden tilalla ei ole suurtakaan väliä, vaan hän on joka tapauksessa hullu.
        Moni arvoitus selviää ihan vain sillä, että viitsii esittää tyhmempää kuin onkaan. Erityisen hyödyllistä tämä on valehtelijoiden kanssa, koska he uskottelevat itselleen olevansa muita älykkäämpiä, jotta he voisivat uskoa olevansa uskottavia valehtelijoita.


      • poiuytrdsdfgh
        huuhaapsykologit kirjoitti:

        "..olen kokenut että syyllistäminen on kiellettyä kaikkiin muihin paitsi itseen.
        Mutta sehän on ihan hullu teoria: Että toiselle voi tehdä mitä vaan ja aina vaan sanoa, että tämä voi syyllistää vain itseään.
        Mä en mitenkään ymmärrä miten näin outo oppi on edes voinut yhteiskunnassa levitä, eikä ihmiset huomaa siinä mitään mätää."

        Tähän merkilliseen oppiin törmäsin, kun työpaikkanarsistin verkoston kynsiin jouduttuani hain apua työterveyshuollosta sekä firman työpsykologilta. Kerroin näille auttamisen ammattilaisille, mitä kaikkea minulle oli sanottu ja mitä vääryyksiä oli tapahtunut. Jokainen heistä vastasi vakaasti, että vika on itsessäni. Täysin mieletöntä! Onneksi olin sen verran järjissäni, että en ottanut moista "apua" vastaan.

        No mulle kävi niin, että kohtasin ensin näitä itsen syyllistämispsykologisoijia, jotka heikensi mua henkisesti ja sitten mun saatua aivovaurion ja halvaannusta mua lisäksi hämärrytettiin toiselta taholta.
        Nyt tässä pyrin kummastakin eroon: siitä järjettömästä opista ja hämärryttämisestä. Meni monta vuotta elämästä moiseen.


    • käsinkopsailin

      Yritin kopioida tämän ketjun, ei onnistunut. -Näin on käynyt viime aikoina kaikille vainoaiheisille ketjuille.

      • Niin itse ny enemmänkin pitäydyn tämän Gasligthingin osalta kahdenvälisessä vuorovaikutustilanteessa, kuin noissa Gang Stalking jutuissa, jotka liittyvät enemmänkin (joukko)vainoamiseen.

        Toki narsisti saattaa saada muitakin ihmisiä osallistumaan mustamaalaamiskampanjaansa, mutta eiköhän sitä tapahdu sitte enimmäkseen ns. jälkeenpäin, kun taas tuota hämärryttämistä tapahtuu silloin kun ollaan vuorovaikutuksessa.

        Uskoisin, että tuollainen Gang Stalkingin tapainen vainoaminen elektronisine häirintöineen yms. koskee vain joitain yksilöitä, kun taas uskoisin tätä Gastlightingia esiintyvän lähestulkoon kaikissa narsistisuhteissa jossain määrin.

        Sen takia ny liitänkin myös tämän kaksoisidosviestinnän tähän keskusteluun, koska mielestäni se on myös osa tätä toimintaa

        https://www.narsistienuhrientuki.fi/tietoa-narsismista/julkaisut/pia-kaulio/kaksoissidos-vakava-ansa/

        http://www.epshp.fi/kersanet/vanhemmuus/pulmat_ja_kriisit/perhevakivalta/vakivallan_syyt/narsismi/parisuhde/ansat

        Toki narsistisuhteissakin tuota vainomista on, mutta enimmäkseen kaiketi vasta suhteen päättymisen jälkeen. Tyypillinen esimerkki lienee eksä, joka kiellosta huolimatta pyrkii ottamaan yhteyttä ja häiritsemään elämää.


      • EatandSave

        Minusta tyypillinen esimerkki kaksoissidoksien tuottamisesta on vihervasemmistolaista ideologiaa edustavan naisen tuotos ja edustus heikoimmille naisille ja miehille noin yleensä.


      • 456987

        Mustamaalaamiskampajat siis siinä vaiheessa, kun narsistille on sanottu, ettei kiinnosta seura. Saadaan vaikkapa joku porukka mukaan tuollaiseen kampanjaan ja jopa ihan teoin, ei vain puhein ryhmä ihmisiä osallistumaan, jotka eivät edes tunne kohdetta. Hullunkiilto silmissä jahdataan täysin syytöntä ulkopuolista, jopa uhrin lähimmäisiä.

        Näinkö se sitten menee, ensin narsisti puhuu rakkauden ja hellyyden tarpeestaan ja kun uhri niitä antaa, syyttääkin narsisti häntä alistajaksi, jonka orjaksi ei aio koskaan ryhtyä.

        Narsistin viestintä voi olla niin salakavalaa manipulointia, että tervekin mieli menee sekaisin ja sairastuu, ihmisestä tulee joku aivan erilainen käytökseltään.

        Narsisti ei siedä yksinäisyyttä eli viestittelee/soittelee kokoajan uhrilleen ja hermostuu, jos tämä ei heti vastaa, jopa uhkailee, kun ei vastaa. Viestit sinkoilevat tappuraa täynnä ja kun yhteys saadaan, niin sitten ollaankin ihan mielinkielin.

        Parisuhde nähdään myös symbioottisena eli kumppani/uhri on olemassa vain narsistin tarpeiden tyydyttämistä varten. Yksin ei pystytä edes maitokauppaan menemään, jos narsisti maitoa tarvitsee. Uhrin maha on todennäköisesti kuralla ja maitotuotteet on boikotissa. Toisiinsa liimautuneina, käsikädessä ilman hetkenkään irtiottoa - eihän kukaan tuollaista jaksa.


      • 456987 kirjoitti:

        Mustamaalaamiskampajat siis siinä vaiheessa, kun narsistille on sanottu, ettei kiinnosta seura. Saadaan vaikkapa joku porukka mukaan tuollaiseen kampanjaan ja jopa ihan teoin, ei vain puhein ryhmä ihmisiä osallistumaan, jotka eivät edes tunne kohdetta. Hullunkiilto silmissä jahdataan täysin syytöntä ulkopuolista, jopa uhrin lähimmäisiä.

        Näinkö se sitten menee, ensin narsisti puhuu rakkauden ja hellyyden tarpeestaan ja kun uhri niitä antaa, syyttääkin narsisti häntä alistajaksi, jonka orjaksi ei aio koskaan ryhtyä.

        Narsistin viestintä voi olla niin salakavalaa manipulointia, että tervekin mieli menee sekaisin ja sairastuu, ihmisestä tulee joku aivan erilainen käytökseltään.

        Narsisti ei siedä yksinäisyyttä eli viestittelee/soittelee kokoajan uhrilleen ja hermostuu, jos tämä ei heti vastaa, jopa uhkailee, kun ei vastaa. Viestit sinkoilevat tappuraa täynnä ja kun yhteys saadaan, niin sitten ollaankin ihan mielinkielin.

        Parisuhde nähdään myös symbioottisena eli kumppani/uhri on olemassa vain narsistin tarpeiden tyydyttämistä varten. Yksin ei pystytä edes maitokauppaan menemään, jos narsisti maitoa tarvitsee. Uhrin maha on todennäköisesti kuralla ja maitotuotteet on boikotissa. Toisiinsa liimautuneina, käsikädessä ilman hetkenkään irtiottoa - eihän kukaan tuollaista jaksa.

        "Narsistin viestintä voi olla niin salakavalaa manipulointia, että tervekin mieli menee sekaisin ja sairastuu, ihmisestä tulee joku aivan erilainen käytökseltään."

        Niin ainakin ihminen alkaa epäillä itseään

        "Ihmisellä on taipumus pohtia tapahtumien syytä, ja terve mieli kykenee kyseenalaistamaan oman toimintansa. Kaksoissidosviestinnän edessä terve mieli toimiikin loogisesti ja alkaa kyseenalaistaa ja epäillä omia ajatuksiaan ja arviointikykyään."

        https://www.narsistienuhrientuki.fi/tietoa-narsismista/julkaisut/pia-kaulio/kaksoissidos-vakava-ansa/

        Vakninin sivuilta lainattua tekstiä aiheeseen liittyen

        "Väärinkäyttö ympäristön avulla

        Sellaisen ilmapiirin luominen, edistäminen ja rakentaminen, joka synnyttää pelkoa, kauhua, epästabiiliutta, ennustamattomuutta ja ärtymystä. Siinä ei ole nähtävissä ilmeisen väärinkohtelun tekoja eikä suoranaista kontrollointia tai manipulointia. Kuitenkin siinä on läsnä epämiellyttävä tunne, uhkan läheisyys, epäluulo ja paha enne. Tätä kutsutaan joskus "kaasuvalaistukseksi".

        Pitkään kestäessään tällainen ympäristö syö uhrin itsetunnon ja omanarvontunteen. Se ravistelee itsetuntoa voimakkaasti. Usein uhrin olotila muuttuu vainoharhaiseksi tai luulosairaaksi, ja hän tulee entistä herkemmäksi kritiikille ja tuomitsemiselle. Roolit näyttävät vaihtaneen paikkaa: uhria pidetään mieleltään epätasapainoisena ja väärinkäyttäjää - uhrin aiheuttamien kärsimysten kestäjänä. "

        http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/abuse.html

        Tässä kun näitä kommentteja luin, niin monikin näyttänyt ottaneen esille tuon vainoamisen/ joukko vainoamisen, mikä jälkimmäinen paremmin tunnetaan termillä Gang Stalking, mikä käsittääkseni ei kuitenkaan niin yleinen ilmiö/monia koskettava kuin tämä Gaslighting/hämärryttäminen jota kuten jossain kohtaa mainitsinkin uskon esiintyvän lähestulkoon jokaisen kohdalla joka enemmänkin on/on ollut narsistin kanssa tekemisissä...

        Joskus aikoinaan tuosta Gang stalkingista täälläkin joku ketju on ollut ja silloin jonkin verran aiheeseen tutustuinkin, mutta aikas äkkiä kuitenkin lopetin, kun alkoi mennä salaliittoteorioineen niin "ylihilseen", ettei mun mielestä ainakaan kovin herkän ihmisen kannata siihen maailmaan uppoutua, ettei liiaksi ala luulemaan ties mitä.

        Ennemminkin itse puhuisin yhteisökiusaamisesta, jota esiintyy erilaisissa yhteisöissä, esim. koulu ja työyhteisöt, sitä esiintyy myös uskonnollissa yhteisöissä ja merkittävä rooli niissä on myös tuossa aiemmin laittamassani linkissä mainituilla "apaatikoilla", jotka ovat sitte ilm. sitä narsistin hovia.


      • aitoTI

        Näitä gang stalking -ketjuja ovat sotkeneet lähinnä trollit ja stalkkerit. Itse uhrit yleensä kirjoittavat kontrolloidusti ja asiallisesti , varovaisestikin. -Ei kannattaisi mennä ylemmyydentuntoisesti esittämän arvioita asiasta, jota ei tunne.

        Se ,ettei tällaisia älyvapaita saliittojuttuja ja muuta yli hilseen menevää ole poistettu, kertoo jo sen, että ovat trollien kirjoittamia, minkä ylläpito/mode tietää.

        Niin että pysy sinä suutari lestissäsi. Kirjoita niistä asioista, mitkä tunnet, älä rupea mestaroimaan vieraalla alueella.


      • aitoTI kirjoitti:

        Näitä gang stalking -ketjuja ovat sotkeneet lähinnä trollit ja stalkkerit. Itse uhrit yleensä kirjoittavat kontrolloidusti ja asiallisesti , varovaisestikin. -Ei kannattaisi mennä ylemmyydentuntoisesti esittämän arvioita asiasta, jota ei tunne.

        Se ,ettei tällaisia älyvapaita saliittojuttuja ja muuta yli hilseen menevää ole poistettu, kertoo jo sen, että ovat trollien kirjoittamia, minkä ylläpito/mode tietää.

        Niin että pysy sinä suutari lestissäsi. Kirjoita niistä asioista, mitkä tunnet, älä rupea mestaroimaan vieraalla alueella.

        "Niin että pysy sinä suutari lestissäsi. Kirjoita niistä asioista, mitkä tunnet, älä rupea mestaroimaan vieraalla alueella."

        No otin ny jonkin verran kantaa, koska Gang stalkingin ny joku toi osaksi tätä keskustelua ja kerroin oman mielipiteeni siitä ettei kovin herkän ihmisen kannata siihen maailmaan uppoutua, ettei ala luulemaan ties mitä, kuin myös halusin tuoda julki mielipiteenäni ettei se ole ilmiönä niin yleinen/moneen ihmiseen kohdistuva kuin tuo alkuperäinen aihe Gasligting, joka kyllä toki liittyy yhtenä noihin Gang stalking juttuihinkin.

        Monetkin ihmiset, ovat sillain herkkiä vaikutuksille, Esim. itse jos katson teeveestä tai luen jotain trillerityyppisiä kirjoja niin ainakin jos olen yksin kotona, tulee helpostikin käytyä tarkistelemassa onko ovet lukossa ja tulee suljettua verho tiiviisti, herkistyy kuuntelemaan joka rasahdusta yms.

        En tosiaankaan ny kauheasti tuohon Gang stalkiin ole sillain tutustunut, enkä tiedä mitä piirteitä siihen kuuluu tai ei kuulu. Paljon ainakin niissä puhutaan noista salaliittoteorioista yms. Täällä netissä ny tosiaankaan ei voi tietää mikä on totta ja mikä ei, että sen vuoksi kannattaa sitä mieltään suojata ettei tule ns. vainoharhaiseksi.


      • sesiitä

        Gaslinthingistä hyvän viestin kirjoittanut T_F on itse sen vainon uhri. Siksi tuli asia tällekin palstalle. - Gs-vainopomot ovat usein sadisistisia narsisteja. Ollaan jouduttu tutustumaan narsisteihin sen takia.


    • ympäristönstalkkaama

      Kun oli tehty kaikenlaisia erikoisia tekoja stalkkereiden taholta (valokuvausta, netissä leimausta, fyysistä stalkkausta), niin leimataan vainoharahaiseksi.

      Ja kun tämä saadaan tehtyä, niin sitten alkaa ympäristö leimaamaan ihmistä. Ja saadaan mukaan naapurit stalkkaamaan ja sukulaiset, ja sitten onkin jo vaikeampi selvitä.

      Minulle tehtiin viime kesänä paha stakkaus juttu ja jouduin sairaalaan lauseella: "Usan armeija seuraa minua ja lääkäri lähettää minut turvaan sairaalaan."

      SE oli selvä stalkkaus oli ja mielenköyhä lause, joten pääsin neljän päivän tarkkailun jälkeen pois. Eihän tuossa ollut mitään järkeä!

    • KotiniLinnani

      Tuota ON. Vaikea hahmottaa että miksi ja kenen toimesta mutta kyse on tdella ympäristön valjastamisesta kiusaamiseen. Aivan tuntemattomat ihmiset ilveilee ( tuttujen lisäksi) ja mitä kummaa kaikkea. Kun vain ulos lähtee niin johan kailikossa suhisee.

    • uypbvjh

      Olin vuosikymmenen ajan sekopään masinoiman yhteisövainoamisen kohteena.
      Minut leimattiin varkaaksi, valehtelijaksi, häiriintyneeksi uskovaiseksi, narkomaaniksi, .. vuosien aikana tuli lukematon määrä leimoja vainoajien kulloistenkin mielenliikkeiden mukaan.

      Sanomiseni ja tekemiseni vääristeltiin aina todisteiksi säälittävyydestä tai vaarallisuudesta, vaikka jo alkuaikoina rajoitin puheeni tervehdyksiin ja pakollisiin asioihin. Vastineeksi tuli naljailua ja vihjailua. Todellakin minua koulutettiin kuin koiraa, mutta aina negaation ja rangaistuksen kautta. Päävainoaja esiintyi ihmisille uhrina, jota minä, "hullu", vainosin. "Tietoja" kauheasta käytöksestäni levitettiin työterveyshuoltoa myöten onnistuneesti.

      Se oli täyttä helvettiä, mutta jonkin ihmeen avulla säilytin järkeni. Lopun elämääni suhtaudun kyllä varauksella porukoihin ja narsistisesti käyttäytyviin tyyppeihin.

      • hyihittosoikoon

        Olen kokenut aivan saman ja juuri tuo ihmetytti: "Päävainoaja esiintyi ihmisille uhrina, jota minä, "hullu", vainosin. "

        Niin päälaellaan koko juttu. Oli pokkaa esiintyä viattomana uhrina, joka ei ollut yhtään auttanut milläänlailla oman ongelmansa syntymisessä, ihan vain seisoskellut lapasena, huulet suloisesti ihmeellisessä hymyssä. Itse oli antanut lirkuttelevan runokortin, jossa niin kehui rakastavansa ja se sulokas tyttö, joka kukan sisältä ponnahti oli nyt tarjolla. Keltaiselle muistilapulle oli oman salaisen numeronsa kirjoittanut, johon voisi yhteyttä ottaa. Vai, että uhri, ehkä oman pakkomielteensä uhri , ei muuta.


      • stalkkeri.hommissa

        Samaa tehdään kokoaikaisesti eräissä soteyhdistyksissä. Niissä tietyt persoonat ovat niillä töin että tekevät raha-anomuksia omia palkkojaan varten, leimaavat heidän toimintaansa aiheesta arvostelleet vaikka miksi ja levittelevät heistä paksuja valeita pitkin valtakuntaa, laittomia ja oikeudettomia "luonnearvioita" ja vaikka mitä.


      • poiuytrfgh

        Sen takia "apu" onkin ahdistavaa, kun siinä tuntuu, että vaikka kuinka heikossa kunnossa pitäisi työkseen kehua ilman palkkaa, vaikkei saisi mitään oikeasti omaa vointia edistävää.
        Jos ihan rehellisesti sanon en minä ainakaan haluaisi "apua", jossa minua haukuttaisiin. Eikö se palkka tulisi yhtä hyvin autettavia kehumalla kuin heitä haukkumalla ?

        Vasta nyt olen tutustunut Facebookiin jota en ennen kannattanut lainkaan, olin vannoutunut, etten ikinä käyttäisi Facebookia, mutta niin voi ihminen erehtyä, mun mielestä hyvä tuo Zucherbergin idea laittaa ihmiset niin tykkäämään toisistaan.
        Ensin se vaikutti vähän hölmölle kun ihan arvostelukyvyttömästi tykätään kaikesta, mutta nyt olen alkanut ajatella että se on erittäin älykäs myönteistä ilmapiiriä levittävä idea. Kuvaakaan ei tarvitse edes katsoa, kun voi jo klikata, että tykkää.

        Mutta "avussa" juurikin on henkisesti rankinta eräänlainen "pakkotykkääminen", joka voi kuormittaa henkisesti rankastikin.
        Kaikki tietää, että muutenkin on vaikea tykätä luontevasti mistään tykkäämiseen pakotettuna.
        Mun on tässä elämässä pitänyt "tykätä" vaikka mistä mistä en oikeasti erityisemmin tykkää. Jännä juttu sinällään, että jonkun vähäpätöisen ihmisen tykkäämistä voi kaivata yksipuolisesti monetkin ihmiset.
        Että semmoisen tunne-energian saaminen on niinkin merkityksellistä.

        Mun mielestä olisi ainakin ihan kauheaa jos jonkun rahojen saaminen olisi jotenkin kiinni mun tykkäämisestä. Mä ainakin haluan irtisanoutua 100% sellaisesta vaikuttamisesta.


      • apujapyydän
        poiuytrfgh kirjoitti:

        Sen takia "apu" onkin ahdistavaa, kun siinä tuntuu, että vaikka kuinka heikossa kunnossa pitäisi työkseen kehua ilman palkkaa, vaikkei saisi mitään oikeasti omaa vointia edistävää.
        Jos ihan rehellisesti sanon en minä ainakaan haluaisi "apua", jossa minua haukuttaisiin. Eikö se palkka tulisi yhtä hyvin autettavia kehumalla kuin heitä haukkumalla ?

        Vasta nyt olen tutustunut Facebookiin jota en ennen kannattanut lainkaan, olin vannoutunut, etten ikinä käyttäisi Facebookia, mutta niin voi ihminen erehtyä, mun mielestä hyvä tuo Zucherbergin idea laittaa ihmiset niin tykkäämään toisistaan.
        Ensin se vaikutti vähän hölmölle kun ihan arvostelukyvyttömästi tykätään kaikesta, mutta nyt olen alkanut ajatella että se on erittäin älykäs myönteistä ilmapiiriä levittävä idea. Kuvaakaan ei tarvitse edes katsoa, kun voi jo klikata, että tykkää.

        Mutta "avussa" juurikin on henkisesti rankinta eräänlainen "pakkotykkääminen", joka voi kuormittaa henkisesti rankastikin.
        Kaikki tietää, että muutenkin on vaikea tykätä luontevasti mistään tykkäämiseen pakotettuna.
        Mun on tässä elämässä pitänyt "tykätä" vaikka mistä mistä en oikeasti erityisemmin tykkää. Jännä juttu sinällään, että jonkun vähäpätöisen ihmisen tykkäämistä voi kaivata yksipuolisesti monetkin ihmiset.
        Että semmoisen tunne-energian saaminen on niinkin merkityksellistä.

        Mun mielestä olisi ainakin ihan kauheaa jos jonkun rahojen saaminen olisi jotenkin kiinni mun tykkäämisestä. Mä ainakin haluan irtisanoutua 100% sellaisesta vaikuttamisesta.

        Itsekin olen facebookin ulkopuolella, mutta silti ei voi välttyä kuulemasta siellä vellovista keskusteluista. Olen tilanteessa, että joudun ehkä sivut luomaan, mutta olen miettinyt, että loukkaantuvatko ihmiset, jos ei heitä hyväksy ystäviksi, kun tarkoitus olisi kuitenkin säilyttää jonkinlainen yksityisyys. Loukkantuvatko ihmiset siitä, ettet sitten tykkää heidän selfieistään yms. päivityksistä, jos heidät olet ystäviksi hyväksynyt. jotenkin nyt tuntuu vastenmieliseltä ryhtyä tykkäämään ja kehuskelemaan ihanaksi toisen ryppyistä naamaa, kun on joku hassu hiuskoriste päässä. Millaiset toimintaohjeet siinä ympäristössä olisi sopivat? Kuinka yleistä siellä on sellainen toisten kyttäily?


      • poiuytdfgh

        Minulla on liian vähän kokemusta. En osaa neuvoa ku itsekin olen vasta niin aloittelija. Ja mulla nyt on muutenkin vähän persoonallinen Facebookin käyttötapa. En edes tunne ketään mun "kavereista". :)


      • ljdouou
        poiuytrfgh kirjoitti:

        Sen takia "apu" onkin ahdistavaa, kun siinä tuntuu, että vaikka kuinka heikossa kunnossa pitäisi työkseen kehua ilman palkkaa, vaikkei saisi mitään oikeasti omaa vointia edistävää.
        Jos ihan rehellisesti sanon en minä ainakaan haluaisi "apua", jossa minua haukuttaisiin. Eikö se palkka tulisi yhtä hyvin autettavia kehumalla kuin heitä haukkumalla ?

        Vasta nyt olen tutustunut Facebookiin jota en ennen kannattanut lainkaan, olin vannoutunut, etten ikinä käyttäisi Facebookia, mutta niin voi ihminen erehtyä, mun mielestä hyvä tuo Zucherbergin idea laittaa ihmiset niin tykkäämään toisistaan.
        Ensin se vaikutti vähän hölmölle kun ihan arvostelukyvyttömästi tykätään kaikesta, mutta nyt olen alkanut ajatella että se on erittäin älykäs myönteistä ilmapiiriä levittävä idea. Kuvaakaan ei tarvitse edes katsoa, kun voi jo klikata, että tykkää.

        Mutta "avussa" juurikin on henkisesti rankinta eräänlainen "pakkotykkääminen", joka voi kuormittaa henkisesti rankastikin.
        Kaikki tietää, että muutenkin on vaikea tykätä luontevasti mistään tykkäämiseen pakotettuna.
        Mun on tässä elämässä pitänyt "tykätä" vaikka mistä mistä en oikeasti erityisemmin tykkää. Jännä juttu sinällään, että jonkun vähäpätöisen ihmisen tykkäämistä voi kaivata yksipuolisesti monetkin ihmiset.
        Että semmoisen tunne-energian saaminen on niinkin merkityksellistä.

        Mun mielestä olisi ainakin ihan kauheaa jos jonkun rahojen saaminen olisi jotenkin kiinni mun tykkäämisestä. Mä ainakin haluan irtisanoutua 100% sellaisesta vaikuttamisesta.

        No mun ihan oikeista jutuista ei juuri kukaan "tykännyt". Päätin sitten poistua kokonaan, alkoi oleen jo todella loukkaavaa.


    • Täysinkyllästynyt

      Narsisteille pitäisi olla ihan oma valtio. Toisaalta ainoa keino päästä niistä eroon on viedä ne kylmästi saunan taakse ja... Muuten niitä hyysäämällä vain maailma pahenee. Narsismi on sairaus joka ei parane koskaan eikä siihen ole parannuskeinoa. Joten jää vain yksi keino. Saunan taakse ja heti.

    • nägäting

      Aloittaja on sekaisin. Hullujenhuoneelle ja heti!

      • Kopio.Hollila.com

        tiivistettynä 14.02.2015 09:47
        Joka tapauksessa, asian ydin lienee se, että ihminen, joka lähtee yhtään ketään vainoamaan kyttäämällä toisen elämää, vakoilemalla toisen toimia, rikkomalla kotirauhaa, yksityisyyden suojaa tai kunniaa,
        mustamaalaamalla elinpiiriä, levittelemällä vääristeltyjä juttuja, liioiteltuja, luuloteltuja tai suoranaisesti valheita kohdehenkilöstä,
        ei voi olla terve, vaan on suuri syy olettaa, että henkilöllä itsellään on pahoja mielenterveydellisiä ongelmia, huono luonne, paha olla itsensä kanssa ja se kateellinen perusluonne.

        Terve ihminen keskittyy omaan elämäänsä terveellä tavalla, ei tunge nenäänsä toisten asioihin, ei kerää laumaa taustatuekseen jotain ihmistä vastaan eikä yritä lyödä toista ihmistä kaikin eri tavoin, henkisesti ja fyysisesti, tuomita, syyllistää, tehdä yleistä syntipukkia.

        Katsokaapa vain näitä, jotka vainoamista jollakin tapaa harjoittavat. Katsokaa mitä rikoksia ovat tehneet ja millaisia ovat ihmisinä.
        Jos olet ylipainoinen, mene lenkille ja laihduta.
        Lopeta tupakointi.
        Älä kadehdi.
        Jos olet työtön, tee asioidesi eteen jotain.
        Ole onnellinen siitä mitä sinulla on, älä kadehdi toisen omaa.
        Toista mustamaalaamalla, likaat oman kotipesäsi.

        Katso omat tekosi ja sanasi ja luonteesi ennenkuin osoitat toista sormella.


    • Heivaanvaan

      Mikset ottaisi osaa itse aiheeseen esittäen eriävän(?) mielipiteesi siitä, sen sijaan, että keskityt itsellesi tuiki tuntemattoman persoonan (aloittajan) mustamaalaamiseen? Narsisteille ja psykopaateille ominainen keino on kääntää huomio itse puhuttavasta aiheesta puhujan persoonaan esim. hulluksi leimaten. Jottet leimautuisi gaslightaajaksi, ota ennemmin osaa keskusteluun. Esitä eriävä mielipiteesi aiheesta, jos sinulla sellainen on. Olisi kiva kuulla se.

      Aloittajaa et taatusti tunne, joten kommenttisi ei ole muuta kuin provoilua ja peliä.

      • poiuytrdfgh

        Mutta minä olen koko ikäni ihmetellyt sitä, että jopa virallisessa järjestelmässä hyväksytään sellaista niin huonoa argumentointia, jossa huomio käännetään asiasta henkilöön ja mennään sellaiseen jopa mukaan. Miten on mahdollista, ettei huomata kyseessä olevan huonon argumentoinnin yksinkertaisin taktiikka ?


      • hyvänäkökulma

        KIITOS ylläolevasta viestistä. Kopioin sen oman kaupungin ketjuun.
        Minulle tehtiin juuri noin.


      • Pahan_kosketus

        Millä ilmansuunnalla on tuo kaupunki, jos saan kysyä?


      • sairaimmat.tyypit
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Mutta minä olen koko ikäni ihmetellyt sitä, että jopa virallisessa järjestelmässä hyväksytään sellaista niin huonoa argumentointia, jossa huomio käännetään asiasta henkilöön ja mennään sellaiseen jopa mukaan. Miten on mahdollista, ettei huomata kyseessä olevan huonon argumentoinnin yksinkertaisin taktiikka ?

        Koska esimerkiksi ehkä useimmat psykiatrit ja ovat riittävän tyhmiä, harhaisia ja hallitsemis- ja vainoamisintoisia ja lisäksi psykopaatteja. Se on heillä jostain syystä ammattitauti. Syynä on ehkä se että vahvojen aseiden ja sairaan valtansa vuoksi eivät koe tarvetta minkäänlaiseen terveeseen ja tervehdyttävään itsetutkiskeluun kuten tavalliset, terveet ihmiset.


      • poiuytresdfg

        Minä olen juuri havainnut, etten osaa geometriaa yhtään. Jopa viisikulmion piirtämistä joudun kovasti miettimään, että miten se piirretään. Joten mun on aika mennä opiskelemaan geometriaa, jotta logiikka säilyy.
        Koen itseni vähän tyhmäksi ilman kunnollista geometrian osaamista.
        Olen jo vuosikymmeniä miettinyt että josko pitäisi opiskella geometriaa, jos mä tänään nyt alottaisin siitä viisukulmiosta. :)


      • ei.merkitystä
        poiuytresdfg kirjoitti:

        Minä olen juuri havainnut, etten osaa geometriaa yhtään. Jopa viisikulmion piirtämistä joudun kovasti miettimään, että miten se piirretään. Joten mun on aika mennä opiskelemaan geometriaa, jotta logiikka säilyy.
        Koen itseni vähän tyhmäksi ilman kunnollista geometrian osaamista.
        Olen jo vuosikymmeniä miettinyt että josko pitäisi opiskella geometriaa, jos mä tänään nyt alottaisin siitä viisukulmiosta. :)

        Psykiatrien kohdalla ainoa asia joka jotenkin toimii, on mennä henkilöön, vain siksi että sitähän hekin tekevät koko ajan. Ei silloin ole mitään muuta asiaa, johon voisi pitäytyä kuin molempien henkilöt ja niiden vertailu.


      • poiuytrdsdfgh

        Mä olen hyvin asiakeskeinen henkilö,
        ihmettelin puolielämää miksi ihmisiä edes kiinnostaa kaikki sellainen kauhean psykologinen. Pysyttäydyin itse psykologisuuden ulkopuolella, kunnes sitten päädyin kosketuksiin psykologisten katsomusten kanssa, tuntui kuin olisi eksynyt johonkin ihmeen labyrinttiin missä ei ole mitään päätä eikä häntää.
        Ainoa "apu" mulle on päästä kunnolla takaisin asiakeskeiseksi. Ei mitään psykologista venkoilua.


      • osaisitko.vastata
        poiuytrdsdfgh kirjoitti:

        Mä olen hyvin asiakeskeinen henkilö,
        ihmettelin puolielämää miksi ihmisiä edes kiinnostaa kaikki sellainen kauhean psykologinen. Pysyttäydyin itse psykologisuuden ulkopuolella, kunnes sitten päädyin kosketuksiin psykologisten katsomusten kanssa, tuntui kuin olisi eksynyt johonkin ihmeen labyrinttiin missä ei ole mitään päätä eikä häntää.
        Ainoa "apu" mulle on päästä kunnolla takaisin asiakeskeiseksi. Ei mitään psykologista venkoilua.

        Millä tavalla psykiatrin kanssa pääsee yksimielisyyteen siitä onko kysymys gang stalking -häirinnästä vai uhrin psykoosista? Entä poliisin kanssa? Millä ehdoilla kumpikin tai edes jompikumpi voisi katsoa että kysymys on häirikön kohdalla pakkohoitoa vaativasta muille ihmisille vaarallisesta mielisairaudesta?


      • kokeileneurologia

        Lääkärit ja poliisit eivät avoimesti myönnä, että gang stalkingia on olemassa, vaikka tietävät, että on ja ovat itse siinä mukana.


      • stallkkeripsykoatrit
        kokeileneurologia kirjoitti:

        Lääkärit ja poliisit eivät avoimesti myönnä, että gang stalkingia on olemassa, vaikka tietävät, että on ja ovat itse siinä mukana.

        Se myöntämättömyys on osa sitä gang stalkingia. Sehän on juuri häiriköiden toimintatapa. Voisivat ainakin sanoa, että eivät pysty osoittamaan ettei sitä ole olemassa, ja että uhrien pakkohoitamiset sillä perusteella ovat siis olleet laittomia, ja tarjoutua oma-aloitteisesti ja eettisesti maksamaan uhreille korvaukset väärästä kohtelusta. Sekä yhdenvertaisuuden vuoksi pakkohoitaa myös häiriköt ja kunnolla sittenkin, vähintään yhtä väkivaltaisesti. He ovat kuitenkin rikollisia.


      • poiuytredfghjk
        osaisitko.vastata kirjoitti:

        Millä tavalla psykiatrin kanssa pääsee yksimielisyyteen siitä onko kysymys gang stalking -häirinnästä vai uhrin psykoosista? Entä poliisin kanssa? Millä ehdoilla kumpikin tai edes jompikumpi voisi katsoa että kysymys on häirikön kohdalla pakkohoitoa vaativasta muille ihmisille vaarallisesta mielisairaudesta?

        Ai minultako neuvoa kysyt ?

        En osaa vastata, koska ratkon kaikkia ongelmia muulla tavoin kuin psykiatrisesti.
        Etsin ilmiöille tarkempia selityksia kuin epämääristä "hulluutta", joka on mielestäni liian ylimalkainen selitys tai perustelu millekään ilmiölle.


      • poiuytrdfgh

        Mä pidän myös toinen toisensa hulluksi väittämistä huonolaatuisena argumentointina, joten en yleensä väitä hulluksi hullumpiakaan.
        He tietysti sitten saattavat pilkata minun henkilöäni ihan miksi tahansa, kun eivät ole kyvykkäitä älyllisempään argumentointiin, eivätkä kykene kumoamaan argumenttejani asia-argumenteilla.
        Kyllä minä heistä voisin keksiä hullumpaakin sanottavaa, mutta en yksinkertaisesti lähde sellaisiin halpamaisuuksiin, että edes vastustajani henkilöstä puhuisin niin loukkaavasti, edes siinä tapauksessam että olisi syytä. Kunnioitan ihmisyyttä sen verran.
        Tämän takia minua sitten on saanut nimitellä rumasti, koska olen melko kohtelias ihminen. En koskaan käytä kaikkia keinoja argumentoidessa vaan valikoin argumenttini eettisesti.


      • poiuytdfg

        Mutta psykopaatti on mun mielestä persoonallisuustyyppi tai erilaisuus, ei mielisairaus, joten psykopaatiksi mä saatan joskus sanoa, näin hyvin erilaisuutta suvaitsevana ihmisenä . En pidä sitä halveksuvana, enkä suhtaudu psykopaatteihin halveksuvasti, kuten en yleensä kenenkään ihmisyyteen.
        Mielenterveysdiagnooseilla on käytännössä rumasti leimaava sävy, joten en käytä niitä kielenkäytössäni toisista ihmisistä lainkaan, koska ne tuntuvat epäkunnioittaville.


      • poiuytrsdfgh

        Sitten vielä kerron.
        Minä en kyseenalaista sitä, etteivätkö kiusatut olisi tulleet kiusatuksi tai yhteisökiusatuksikin.
        Mutta haluaisin kertoa elektronisen häirinnän uhreille tiedoksi, että
        kun halvaannuin ja sain fyysisiä hermostovaurioita, se aiheitti myös tuntemuksia, jotka olisivat saattaneet tuntua kuin joltain "eriskummallisilta sähköisiltä ilmiöiltä" kehossa. Ne tulivat kehon hermoradoista itsestään, mutta niitä ei niillä vaurioituneilla hermoilla pystynyt erottamaan tuntemuksen perusteella tulivatko ne kehosta vai kehon ulkopuolelta. Ne ehkä tuntuivat enemmänkin kehon ulkopuolelta tulevilta, koska ne eivät kuuluneet niihin keholle tyypillisiin tuntemuksiin.
        Minä kuitenkin tiedollisesti tiedän, että ne tulivat kehon itsensä hermostovaurioista, koska jonkinasteisesti halvaannuinkuin samalla jne. ja vaikeissa neurologisissa sairauksissa, jotka eivät ole psykiatrisia, esimerkkinä Guillain Barren oireyhtymä, voi tulla mukaan hyvin outoja tuntemuksia kehossa.
        Ne tuntuvat kuin miltäkin häirinnältä, eikä hetkenkään fysiologista rauhaa.

        Joten jos joillain rankasti kiusatuilla ja heikkokuntoisilla on tällaisia oireita, mielestäni kannattaisi miettiä jos ne ovat hermostovaurioita elektronisen häirinnän tai muun sijaan. Hermostovauriot tekevät myös sen, että pienetkin tavalliset ärsykkeet voivat tuntua suorastaan tuskallisille, kuin pahimmankin sortin häirinnälle.

        Ja kun ihmisellä on taipumusta perustaa omaan kokemukseensa, mulle tulee jutuistanne ekana mieleen näitä asioita.

        Ajattelen kanssa, että neurologi voisi olla oikeampi osite.
        Ne hermostovauriotuntemukset on todellisia ja rajujakin. Ne ei ole mitään mielikuvitusta. Mulla ne rajuimmat tuli ja meni.


      • stalkkereiden.uhri
        poiuytrsdfgh kirjoitti:

        Sitten vielä kerron.
        Minä en kyseenalaista sitä, etteivätkö kiusatut olisi tulleet kiusatuksi tai yhteisökiusatuksikin.
        Mutta haluaisin kertoa elektronisen häirinnän uhreille tiedoksi, että
        kun halvaannuin ja sain fyysisiä hermostovaurioita, se aiheitti myös tuntemuksia, jotka olisivat saattaneet tuntua kuin joltain "eriskummallisilta sähköisiltä ilmiöiltä" kehossa. Ne tulivat kehon hermoradoista itsestään, mutta niitä ei niillä vaurioituneilla hermoilla pystynyt erottamaan tuntemuksen perusteella tulivatko ne kehosta vai kehon ulkopuolelta. Ne ehkä tuntuivat enemmänkin kehon ulkopuolelta tulevilta, koska ne eivät kuuluneet niihin keholle tyypillisiin tuntemuksiin.
        Minä kuitenkin tiedollisesti tiedän, että ne tulivat kehon itsensä hermostovaurioista, koska jonkinasteisesti halvaannuinkuin samalla jne. ja vaikeissa neurologisissa sairauksissa, jotka eivät ole psykiatrisia, esimerkkinä Guillain Barren oireyhtymä, voi tulla mukaan hyvin outoja tuntemuksia kehossa.
        Ne tuntuvat kuin miltäkin häirinnältä, eikä hetkenkään fysiologista rauhaa.

        Joten jos joillain rankasti kiusatuilla ja heikkokuntoisilla on tällaisia oireita, mielestäni kannattaisi miettiä jos ne ovat hermostovaurioita elektronisen häirinnän tai muun sijaan. Hermostovauriot tekevät myös sen, että pienetkin tavalliset ärsykkeet voivat tuntua suorastaan tuskallisille, kuin pahimmankin sortin häirinnälle.

        Ja kun ihmisellä on taipumusta perustaa omaan kokemukseensa, mulle tulee jutuistanne ekana mieleen näitä asioita.

        Ajattelen kanssa, että neurologi voisi olla oikeampi osite.
        Ne hermostovauriotuntemukset on todellisia ja rajujakin. Ne ei ole mitään mielikuvitusta. Mulla ne rajuimmat tuli ja meni.

        Olen pahoillani kohtalostasi, kiitos että kerrot siitä ja tuntemuksistasi, jotka asian laadun vuoksi on hyvin helppo uskoa tosiksi ja siitä johtuvaksi kuin kerrotkin. Gang stalking häirintä on kuitenkin eri asia. Tuntemuksia ei minun tietämäni mukaan kenelläkään uhrilla ainakaan tähän mennessä ole seurannut halvaantuminen, ainakaan välitön. Siinä mielessä voi sanoa että gang stalking -uhri on esimerkiksi sinuun verrattuna toistaiseksi hyväosainen. Kuitenkin häirintä vaarantaa uhrin hengen ja terveyden jatkuessaan. Sähköiskumaiset häirintäpiikit ovat minulle tuttuja, mutta myös esimerkiksi häirintä laitteella, jonka olen päätellyt ja netistä lukenut olevan ulträänihitsauslaite. Yläkerrassani majailevat todennäköisesti mielisairaat häiriköt käyttävät sitä minuun. Siihen liittyy kipujen ohella koneen ääni sekä erittäin paha koneenkäryinen haju sekä nivelten vammautuminen.

        Ymmärrän että on vaikea uskoa että tällä tavalla kanssaihmisiään kohtelevia ihmisiä on olemassa. Mutta jokainen tietää että pahuutta on, vaikka kukaan ei mielellään siihen usko.


      • miettikäätätä

        Minä, gs- ja e-häirintäkohde, olen joskus esittänyt, ettei tästä vainosta kannata puhua psykiatrin kanssa. Elektronisestä häirinnästä voisi yrittää keskustella neurologin kanssa. Hän pystyisi huomaamaan, etteivät oireet ole kuviteltuja eikä neorologisen sairauden , vaan ulkopuolisen tekijän aiheuttamia. -Jos vielä tämä neurologi suostuisi lukemaan muutaman liuskan selostusta e-aseista.

        Toisessa ketjussa, en tiedä oliko trolli vai aito uhri , ehdotin neurologille menoa, koska valittamansa ilmiöt vaikuttivat aivovaurion oireille. sellaisille, joita neuroleptit aiheuttavat. -Kokemusta siitäkin.


      • poiuytrdfgh

        Aivovauriossa tulee outoja hermosto-oireita,
        ja hermostossa on tavallaan kuin sähköistä energiaa.


    • ASFZ

      Valitettavasti. Olen Juoppo,narkkari,väkivaltarikolinen,hullu,vähä-älyinen yms. myös Narsisti. Hänen mielestään minun tulisi tappaa itseni.Tätä vainoamista ja mustamaalaamista on jatkunut myös lähisukulaisiini ex-avovaimoni puolesta. Tällaisellekko minun olisi pitänyt antaa lapsen yksinhuoltajuus ?. Onneksi en siihen suostunut.

    • Behind-the-mask

      Tuota tapahtuu suppeammassa mittakaavassa työpaikoilla. Ja sieltä se voi levitä hyvinkin laajaksi ilmiöksi. Luonnehäiriöiset esimiehet valehtelevat uhrista muihin työpaikkoihin ja muuallekin. Myös luonnehäiriöiset työtoverit valehtelevat uhrista hyvin mielellään. Yhteistä näille henkilöille ja heidän väitteilleen on se, että todisteita ei ole. Eikä voi ollakaan. Sen sijaan todisteita heistä itsestään on julkisessa tiedossa, eli empatian puute, epärehellisyys, rikollinen mieli, häiriintynyt ajatusmaailma, epävakaa ja outo tunne-elämä, erikoiset seksuaaliset tarpeet, kaikenlainen muiden ihmisten hyväksikäyttö, puolison pettäminen, päihderiippuvuudet jne. jne. jne.

      En ole koskaan nähnyt että pahoille ihmisille tuollaista tehdään, en töissä enkä missään muuallakaan. Aihetta käsittelevillä sivuilla on sanottu mm. näin:

      If you are being gang stalked you are probably a saint.

      And also a so called whistle blower.

      So enlighting!

      Knowledge is power.

    • Kaasu_pohjaan

      Olen joutunut miesnarsistien/psykopaattien gaslighting-toimien kohteeksi.
      Aivan uskomattomia asioita, ensin ei itse halua uskoa että ei ole sattumaa että tiettyjä asioita tapahtuu tämän tästä. Esim. narsisti ajelee autolla kodin lähistöllä, milloin yksin ja milloin joku nainen kyydissään. Hänen tuttaviaan seisoskelee kadunkulmissa vahtimassa. Ilmestyy oven taakse vaikka suhde on ollut aika päiviä sitten ohitse. Käyttää muita ihmisiä kyttäämiseen, käskee näiden ottaa kuvia uhrista, kertomaan että minne päin uhri lähtee. Kerran oli vähällä että ei ajanut suojatiellä päälle yksi tuollainen. Siis ensin pysähtyi ja kun olin ottamassa askelia suojatiellä, niin laittoi kaasun pohjaan. Oli raivoa täynnä, ilmeestä näki. Oli varmaan kuullut ravintolareissustani, joka ei hänelle kuulunut, sillä olin jättänyt hänet aikapäiviä sitten. Uskomattomia tekoja on vaikka kuinka. Ja entäs sitten etelässä - esim. pakettiautossa istuva mies vahti kadun toisella puolella kyttäämässä iltapäivästä myöhään yöhön - eli käskyläinen. No en lähtenyt minnekään ulos sinä iltana, eikä vieraitakaan käynyt. Hieman vuokranantajat ihmettelivät: Vieläkin tuo tyyppi tuolla autossa istuu.

      • taastaastaas

        Lohduttavaahan tuossa on se, että tekijän aika kuluu uhrin kyttäämiseen eikä hän ehdi elää omaa elämäänsä.


      • jååååo

        Luulen, että narsistinen ihminen saa elinvoimansa juonittelusta, stalkkaamisesta, vihaamisesta ja raivoamisesta. Näiden parissa hän nimenomaan tuntee elävänsä. Tavallinen arki puuduttaa ja masentaa psykopaatin.


    • Jokainenvoiollaseuraava

      Toisia vihaavat ihmiset tekevät kiusantekoa omaan kuolemaansa saakka eivätkä he osaa elää toisenlaista elämää, he käyttävät koko elämän aikansa tähän toimintaan, he kiusaavat toisia ihmisiä uhrien kuolemaan asti, ja vaihtavat sitten aina uutta kohdetta tilalle. Näin luulen itsekin valikoituneeni kiusanteon kohteeksi edellisen uhrin kuoltua. Hänelle siis uhrille oli puhuttu minun äänelläni ikäviä ja arvostelevia asioita (kuulin jälkikäteen niistä), kunnes hän teki itsemurhan. Kukahan on minun jälkeen seuraava uhri? Onko se ääni, jolla minulle puhuttu?

      Mutta kaikesta huolimatta elän vain tietyn rajallisen elämän, oli häirintää tai ei. Ihminen ei voi päättää omasta kohtalostaan, siinä on liian paljon sellaisia tekijöitä, joihin itse ei vaikuttaa!

      Näin kaiken läheltä mm. syöpäsairauden taakan, ja hän totesi, että johonkin sitä ihminen kuolee, kun tarpeeksi vanhaksi elää. Se on sitä elämän viisautta!

    • Kontemplar

      Tiedän mitä tarkoitat, koska minullakin on samanlaisia kuvitelmia ollut, mutta en väitä ettei sellaisia ihmisiä olisi.

      Mutta ajattelapa sitä että miten ihmisen mieli ja mielikuvitus toimii tässä meidän mieli-keho-interfacessa: Jos kuvittelet että joku puhuu sinusta pahaa toisille tai levittää puolitotuuksia ja siis mustamaalaa toisten ihmisten mielikuvaa sinusta selkäsi takana, niin silloin myös suutut, sekä reagoit tunteillasi ja kehollasi, ihan kuin se olisi oikeasti tapahtunut, vaikka se oli vaan mieleesi juolahtanut ajatus.

      Näitä ajatuksia tulee välillä, se on luonnollista, varsinkin mieltään tarkkailevilla jotka viettävät paljon aikaa pohdiskellen asioita.

      Lisäksi hyödyttää huomata, että nekin ajatukset ja tunteet ja kokemukset ovat sisältöä tajunnassasi, eivät siis osa sinua itseäsi. Se on ihan fakta. Kaikkihan on väliaikaista. Ajatukset on väliaikaisia, aivot on väliaikaiset, ajatusten kohteet on väliaikaiset, ei siitä tarvitse tehdä niin isoa numeroa, voit ottaa askelen taaksepäin ja nauttia rauhasta.

      • EiPiäPaikkaansa

        Pelkkiä ajatuksia vain. Oikeastaan mitään ei ole tapahtunut, eikä kukaan ole mitään pahaa tehnyt, tai jos onkin, niin olet liittänyt pahuuden merkityksen tekoon itse ja näin saat syyttää vain itseäsi merkityksistäsi ja niistä seuraavista tuntemuksista. Lopeta semmoinen heti ja mene haistamaan vaikkapa kukkanen.


      • kokoajankaikkialla

        Olen kokenut kaikkea normaalia kehon ja mielen vuorovaikutusta vuosikymmenet, jopa opiskellut sitä ja käyttänyt toisten auttamiseen ja saanut elantoni siitä.

        Kyllä vainon alkuaikoina yritin selittää luonnollisin syin asioita, ja vasta viimeksi, että tämän tehnyt minulle ilkeä ihminen tahallaan ja porukassa toisen kanssa.

        Nykyään olen viisaampi. Yritän miettiä, voisiko olla gang stalkingia, mutta usein tilanne on se, että jotakin vainotapaa on ehditty harjoittaa jo jonkin aikaa ennen kuin vainoaja panee tehoa lisää niin paljon, että väkisinkin tajuan.

        Ei tämä ole sitä, että luulosairaana tarkkailisi itseään, ja miettisi olisikohan jotakin.

        Nuo sinun jaaritukset sopii johonkin rippileirin iltanuotiolle.


      • poiuytrdg

        Kyllä sen usein huomaa ihmisten käytöksestä jos jotain on valehdeltu selän takana, sillä silloin ihmiset alkavat esittää eriskummallisia kommentteja, joille ei löydy mitään järjellistä asiayhteyttä omassa ajattelussa.

        Tyyliin:
        "Oletkin tainnut virittää pianoa koko aamupäivän !"

        "Häh, en omista pianoa, enkä osaa virittää pianoa ?"


      • MahtavaHelpottavaJuttu

        Olen itsekin huomannut tuon ilmiön. Ne hankalat tapaukset tekevät ajoittain juuri tuollaisia kummallisia juttuja. Kaikille joita tuollaiset ihmiset haittaavat suosittelen katsomaan videon energiavampyyreistä:

        https://www.youtube.com/watch?v=FWM-92ripck

        Teal Swan on aivan huippunero psykologina ja viisaana neuvonantajana myös laajemmin termejä käyttäen. Katso video, jos kannat mitään huolta sellaisesta, että joku hautoisi sinulle jotain ikävää! Jaa myös muille videota! Hänellä on varmasti videoita myös "narsisteista". Kannattaa katsoa 100%!


      • fjdioih

        Minusta sen aina ei tarvitse olla noinkaan päin honkia vaan osa voi pitää paikkansa, mutta koko juttu hajoaa sitten johonkin ylimääräiseen tai vääristeltyyn tai oletukseen. Asenne on siis alunperin jotenkin pielessä koko jutussa vaikka se sisältäisikin tunnistettavia asioita . Ja joskus tosiaan ihan pelkkä ilme(hdintä) riittää...


      • poiuytrddfg

        Joo ja sitten yksinkertaisin on väärä merkityksellistäminen.
        On olemassa fakta, joka tuodaan esiin, mutta selitetään väärin mitä se fakta tarkoittaa, mihin ilmiöön se viittaa tai mistä se on aiheutunut, kielletään kertomasta mistä tuo fakta on tosiasiallisesti kehkeytynyt ja vaihdetaan sille joku muu keksitty selitys, mutta otetaan se fakta ikäänkuin todisteeksi sille keksitylle selitykselle.

        Joo tuo video oli omalla tavallaan ihan hyvä ja kiintoisa.


      • poiufghj

        Tosin tuossa videossa ei huomioida seikkoja kuten että halvaantuneena on vaikeampi kohotella energiatasoja, siksi tilanteestani tulikin niin monimutkainen.
        Ja siksi kaikenlainen "psykologosointi" tuntuikin vähän hölmölle kun ongelma oli enemmänkin halvaus.


      • hkhhouu
        MahtavaHelpottavaJuttu kirjoitti:

        Olen itsekin huomannut tuon ilmiön. Ne hankalat tapaukset tekevät ajoittain juuri tuollaisia kummallisia juttuja. Kaikille joita tuollaiset ihmiset haittaavat suosittelen katsomaan videon energiavampyyreistä:

        https://www.youtube.com/watch?v=FWM-92ripck

        Teal Swan on aivan huippunero psykologina ja viisaana neuvonantajana myös laajemmin termejä käyttäen. Katso video, jos kannat mitään huolta sellaisesta, että joku hautoisi sinulle jotain ikävää! Jaa myös muille videota! Hänellä on varmasti videoita myös "narsisteista". Kannattaa katsoa 100%!

        Tykkäsin ihan noista videoista :) Tuo näkökulma tai teoria energiavampyyreista oli ihan järkeenkäypä. Tietysti jos kaikki on ihan tukossa kulttuurisesti ja sosiaalisesti niin joudutaan pohtimaan jo muutakin kuin mikrotason sosialisointia.


      • jdiuiuiy

        Oedipus Complex (Relationships and Fate) - Teal Swan

        Toi juttu söi uskottavuutta. Mutta kaikkihan me olemme erehtyväisiä.


      • poiuytredfgh

        Monesta asiasta voi ottaa jotain ideaa, mutta ei uskoa kaikkea...

        Myönsihän puhuja tavallaan itsessäänkin olevan vähän energiavampyyria.


    • joskus.mahdollinen
      • juuioutg

        Ja joskus sitä vain on jostain syystä stalkattu.


      • psykotrollit

        Voihan jessus, kun ihan oikeasti on stalkattu ja e-häirity, ei kyllä tarvitse tuollaisia selityksiä "kokemukselle." Ennemmin joutuu miettmään, miten tästäkin taas selviytyy, miten uojaisi itseään ja "miten ne tämänkin teki"= tekninen toteutus.

        Täällä nyt näköjään liikeellä "pykologisointi" trollit. -Nykyään gs:stä on saatavilla niin paljon tietoa, että tietää, mitä gs:ssä voi tapahtua, ei tarvitse epäillä omaa todellisuudentajuaan.


      • joskus.mahdollinen
        juuioutg kirjoitti:

        Ja joskus sitä vain on jostain syystä stalkattu.

        Juuri näin on. Mikään deja vu tai muukaan psykologisointi ei todellakaan selitä sitä, kun on oikeasti stalkattu. Ainoa selitys sille on että on todellakin olemassa selittämättömän pahoja ihmisiä. Mietin kuitenkin joka kerta sitä, mitenkähän tuokin tehdään, ja joskus jollekin ilmiölle paras selitys on se että sen selitys voi olla joku muukin kuin stalkkaus. Pieni psykologisontikaan ei ole aina pahasta. Ja kun etsii netistä tietoa, voi löytää joko tietoa tai "tietoa".


      • hämmennät

        Kyllä psykoloisointi on pahasta, sehän on totuuden vastaista selittelyä oman pään psykologiseksi asiaksi. . -Eri asia on huomata, että kyse oli omasta unohtamisesta tai väärin käsittämisestä.Esim.

        Lääkärit psykologisoivat, kun eivät ymmärrä potilaan fyysistä sairautta, vaan väittävät, että vika on korvien välissä, on psyykkistä.

        Kun geenitutkimus eteni, monet luulosairaudet paljastuivat vakaviksi harvinaisiksi perinnöllisiksi sairauksiksi.

        Stalkatut ovat oppineet, että heille harvoin tapahtuu mitään sattumalta.

        Psykologisointi ja se, että on kriittinen suhtautumisessaan nettitietoon , ovat kaksi eri asiaa.


    • poiuytrsdfg

      Mä olen kauhea "nettistalkkaaja". Jos mä kiinnostun jostain asiasta tai vaikka henkilöstäkin, mä voin avata asiaa koskevan nettisivun vaikka sata kertaa päivässä tai klikkaillen minuutin välein uudestaan ja uudestaan.
      Tosin en mä oikeasti stalkkaa. Jos mä hoksaan, että joku voi siitä vaivaantua, niin mä lopetan sen sitten sillä sekunnilla ikuisesti.
      En vain kiinnitä huomiota asiaan, koska en oikeasti stalkkaa missään stalkkaustarkoituksessa, niin olen välinpitämätön siitä miten nettiä klikkailen.
      Käsittelen nettiä kai vähänkuin se olisi kirjahyllyssäni oleva kirja, kukaan ei valita vaikka avaisi saman sivun 1000000 kertaa.
      Ehkä asiaan pitäisi kiinnittää huomiota, koska ihmiset voi antaa toisenlaisia merkityksiä netin klikkailulle, joka voi olla mulle esim. vain mekaanista nuppuloiden naputtelua huonosti keskittyneenä.
      Mutta jos ajattelen toisin päin, niin tuntuisihan se vähän oudolle, jos joku avaisi nettisivuni sata kertaa päivässä, mutta tiedän, että joku voi tehdä niinkin myös ihan viattomassa ja vilpittömässä olotilassa ilman mitään vainoamistarkoituksia.

      • iyiyigllöö

        Minä en edes pidä nettikiinnostusta stalkkauksena vaan käsittelen asiaa juuri yllä esitetyssä merkityksessä kiintoisana "kirjan sivuna". Minusta on kummallista jos joku esittelee itseään tai tuotoksiaan netissä ja pelkää tämän tuotoksensa tulevan "stalkatuksi".


    • poiuytrdsdf

      Mä joudun nyt sittenkin lähtemään tältä palstalta.
      Oon saanut joitain ongelmiani takasin, joita koin jo voitetuiksi.
      Voi kyllä johtua äitini kanssa tekemisissä olosta.
      Mä en pysy linjassani, kun mä luen näitä psykologioita, joissa kohde ja psykopaatti
      nähdään yhtä viallisina, kun sitten mä heti lakkaan varomasta psykopaattiani, kun kerran ollaan yhtä viallisia ja tavallaan samassa veneessä.
      Ei tuon Swanin opit sovi mulle vaikka olikin kivoja, kun mä alkaan sitten heti kaveeraan psykopaattien ja kaikkien mahdollisten vaikeiden ihmisten kanssa, jos katon sellasia.
      Mä aina sorrun heti kun psykopaateista puhutaan kovin kauniisti.
      Kun mä en millään tajua miksi jotain niin kaunista pitäisi vältellä ja varoa.
      Mun psykopaatti kanssa selittää kaikki mun loukkaajat aina parhain päin niin, etten mä sitten raatsi niin viattomia karttaa.
      Mua sekottaa täällä palstallakin viestit, jossa samaan aikaan neuvotaan olemaan olematta tekemesissä jonkun kanssa, mutta vika kuitenkin nähdään uhrissa.
      Jos vika on minussa niin mikä syy minulla on jotain viatonta psykopaattia karttaa ?

      Mun pää ei kestä näin monimutkaisia psykologioita kun tällä palstallakin on, ei niin millään. Mun pää jo ihan kiehui kaaoksesta. Tulee kohta samoja vaikutuksia kuin avusta, joten pakko lopettaa tää palstan lukeminen nyt tosissaan.
      Ja saada tuo pää taas rauhoittumaan yksinkertaisemmin ja vähemmän psykologisesti ajattelemalla.

      • pooiuyfdfg

        Kun mun logiikka sanoo näin, että jos psykopaatit ja vampyyrit on pohjimmiltaan yhtä viattomia/viallisia kuin minä, niin ei ole mitään todellista aihetta heitä karttaa.
        Niin eihän psykopaatin tai vampyyrin karttaminen sitten onnistu minulta mitenkään, vaan kohta laulan suunnilleen rakkauslauluja: "Oi meitä kahta samassa veneessä "!!!

        Aloin jo voida pahoin tätä kirjoittaessa, joten hyvää jatkoa !!!


      • sjhiopp

        :D

        Toi on se ongelma noissa new age "-hömpissä" ja monissa muissakin suuntauksissa. Kannattaa ehkä pysyä "asiassa" vaikka kyllähän kaikkea näkemyksellisyyttä voi tarkastella ja tutkia.

        Mullekin tehdään tuota ihan tolkuttomasti että just loukkaajia selitellään parhain päin niin että lopulta minä pyytelen jo anteeksi.

        Ei kantsi sovittautua samaan veneeseen, jos ei sinne kerran kuulu.

        Voi kun et menis... :(


    • poiuytrgh

      Kauhee rasituskierre tulikin avusta.
      Kun ei ihmisille riitä, jos lyhyesti sanoo että: "Ei se anteeksianto ole ihan mun tarvitsema juttu."Sitten alkaa saman neuvon toistaminen. Niin että tulee tarve rasittaa itseään lisää vaikka sitten selostammalla jonnekin nettipalstalle sadalla viestillä, että miksi.
      Oikeesti olis varmaan helpointa ilman kaikkea tätä ajatusveivausta.
      Anteeksi mutta mä olen nuoresta tytöstä asti kokenut kaiken psykologisen väännön suunnilleen aivoja äklöttäväksi. Ei se auta mua mitään, kun mun pää vaan alkaa sitten "keittää", niinkuin mun psykopaatti sanoo.
      Mutta kun ei monikaan psykologiaan tykästynyt ymmärrä, ettei kaikki koe oloansa kotoisaksi psykologisissa sokkeloissa, eikä se ole kaikkien juttu. Mulla on niin iso pää, että jos sinne lähtee sokkelolabyrinttiin seikkailemaan, ei siitä tule mitään järkeä kuin pelkkää typeryyttä. Suoraan sanottuna kaikesta tulee pelkkää mielikuvitusta.
      Miksi ei riitä, että olen valmis lätkäsemään faktat pöytään sellaisenaan ?
      Niin, sitten alkaa se veivaus, että miten niin ne olisi faktoja...
      ja sitten seuraavaksi seikkaillaankin mielikuvituksen kaikilla mahdollisissa saarilla yhdessä...

      • poiuytrdsdfgh

        Eksytään viidakkolabyrinttiin...,
        josta saa kauan etsiä tietä takaisin kotiin...


      • poiuytdsdfg

        Varsinkin jonkinasteisesti halvaantuneelle ja aivovammantuneelle ei ehkä ole paras mahdollinen apu oikein monimutkaiset psykologiat siinä samalla. Ei ole ehkä hermostokaan ihan kunnossa käsittelemään kaikkia niitä.


      • eilaisiaollaan

        On eri asia ymmärtää, kuin hyväksyä tai sietää.

        Poliisikin pyrkii ymmärtämään, miksi joku tappoi toisen. Ei silti hyväksy sitä. Tuomio tulee.
        Voihan sitä ymmärtää, miksi tunteeton, toisia hyväksi käyttävä psykopaatt toimii nk.toimii. -Psykopaatiksi syntyminen ei ole oma valinta, se on kohtalo. Ei silti tarvitse sietää hänen tekojaan, jos pystyy välttämään. Eikä hyväksyä sellaista käytäyttymistä, mikä on oman moraalin mukaan väärin. Jos herättää vihaa, inhoa, halveksuntaa, se on ihan terve reaktio.


      • jggut

        Ninpä niin. Minustakin olisi ihanan steriiliä heittää faktat vaan pöytään. Mutta kun nuo ryökäleet alkaa tulkitsemaan niitä röyhkeästi vallitsevan kieron arvostusmaailmansa mukaisesti. SE on vaarallista. Mä en ymmärrä että jos sitten tekee isonmoisen työn ja pistää kätensä sinne hermeneuttiseen härdelliin oikaistakseen tai ainakin tasapainottaakseen vallitsevaa tulkintaa, niin huhuhuhhhuh...


      • poiuytrdfgh

        Joo mutta jotkut ei ymmärrä ollenkaan millaisia todella herkän tunteelliset ihmiset on.
        Mulla on ymmärtävä asenne AINA lähtökohtaisesti toiseen ihmiseen.
        En mä tarvi jotain vielä lisää lempeitä tunteita herättävää, kun on kyse psykopaateista, vaan vähän semmosta napakampaa pitoa.
        Mulla on enemmänkin se riski, että mä ymmärrän kaikkia liikaa,
        ja poden tukholman syndroomaa jonkun psykopaattijengin keskellä kukkia kasvatellen psykopaateilleni.
        Kyllä multa onnistuu sydämellisyys melkein kelle tahansa huligaaneille, mutta tarvin siihen jotain rajaa...


      • kdihohjl

        Miten sitä sitten voi pitää puolensa kun kaikki pyrkii riipimään rajat rikki, tai pitää niitä jotenkin epäasianmukaisina, ehkä jopa itsekeskeisinä ja itsekkäinä? Miten ihmeessä sitä voi kenenkään kanssa olla ikinä kontaktissa?


      • poiuytrdfg
        jggut kirjoitti:

        Ninpä niin. Minustakin olisi ihanan steriiliä heittää faktat vaan pöytään. Mutta kun nuo ryökäleet alkaa tulkitsemaan niitä röyhkeästi vallitsevan kieron arvostusmaailmansa mukaisesti. SE on vaarallista. Mä en ymmärrä että jos sitten tekee isonmoisen työn ja pistää kätensä sinne hermeneuttiseen härdelliin oikaistakseen tai ainakin tasapainottaakseen vallitsevaa tulkintaa, niin huhuhuhhhuh...

        Niinpä.
        "Avussa" joutuu (usein itseensäliittymättömään)sattumanvaraiseen elämänkatsomus- ja arvomaailmakiistelyyn osalliseksi omien vaikeuksiensa lisäksi, joten rasitus ja järkytys ja tilanteen sekavuus vain kasvaa verrattuna siihen, että elää yksin faktoineen.

        Mä olen muuten tunteellinen, mutta "apu" mun mielestä voisi olla streriilin faktakeskeistä mieluummin.
        Mä kuvittelen ja tunteilen mieluummin sitten luovuuden ja omien harrastusteni parissa.

        Mun vaikeimman halvauksen ajan mä elin kahdessä mielikuvitusmaailmassa:
        "auttavien" ihmisten ja oman luovan. Kummassakin suunnilleen liideltiin ympäri maailmaa. (siellä auttajien maailmassa "alisissa"(pimeässä maan alla) ja mun omassa luovassa "ylisissä"(valossa liidellen), käyttääkseni shamanistista termiä näistä mielikuvitusmatkoista.
        Mutta faktuaalisesti ja kehollisesti sen ajan kävin läpi hirveän sarjan tuskallisia hermosto-oireita yksinäni.


      • poiuytrfgh
        kdihohjl kirjoitti:

        Miten sitä sitten voi pitää puolensa kun kaikki pyrkii riipimään rajat rikki, tai pitää niitä jotenkin epäasianmukaisina, ehkä jopa itsekeskeisinä ja itsekkäinä? Miten ihmeessä sitä voi kenenkään kanssa olla ikinä kontaktissa?

        Aivan.
        Niinhän tuo Swankin videollaan selitti, kuinka ne vampyyrit iskevät juurikin avoimuutta(vastustamattomuutta) treenaaviin spirituaaleihin lehmiin, kun tavalliset lehmät huitaisevat ne vain hännällään. (jos oikein muistan ja tämä käännös oli vähän omin sanoin.)


      • poiuytdfgh

        Täten kun spirituaaleille lehmille opetetaan avussa lisää avoimuutta, se vain aiheuttaa sen että häntä ei heilahda oli häirikkö sitten kuka hyvänsä.
        Ja tavalliset lehmät, jotka ei ole saaneet mitään apua selviää parhaiten.
        Häntä heiluu aina tarvittaessa luonnostaan.


      • poiuytrdfgh
        poiuytrdfg kirjoitti:

        Niinpä.
        "Avussa" joutuu (usein itseensäliittymättömään)sattumanvaraiseen elämänkatsomus- ja arvomaailmakiistelyyn osalliseksi omien vaikeuksiensa lisäksi, joten rasitus ja järkytys ja tilanteen sekavuus vain kasvaa verrattuna siihen, että elää yksin faktoineen.

        Mä olen muuten tunteellinen, mutta "apu" mun mielestä voisi olla streriilin faktakeskeistä mieluummin.
        Mä kuvittelen ja tunteilen mieluummin sitten luovuuden ja omien harrastusteni parissa.

        Mun vaikeimman halvauksen ajan mä elin kahdessä mielikuvitusmaailmassa:
        "auttavien" ihmisten ja oman luovan. Kummassakin suunnilleen liideltiin ympäri maailmaa. (siellä auttajien maailmassa "alisissa"(pimeässä maan alla) ja mun omassa luovassa "ylisissä"(valossa liidellen), käyttääkseni shamanistista termiä näistä mielikuvitusmatkoista.
        Mutta faktuaalisesti ja kehollisesti sen ajan kävin läpi hirveän sarjan tuskallisia hermosto-oireita yksinäni.

        Niin mun oli välttämätöntä luodakin tuo ylisen mielikuvitusmatka sen alisen mielikuvitusmatkan vastapainoksi, koska muuten ei olis ollu valoa missään.


      • Ljyiys

        Inhaa höpötellä lilluvista ja lolluvista merkitysmaailmoista jos se itse faktuaalisesta nouseva kärsimys jää tai jätetään mykäksi. Tai teloitetaan tai muunnetaan kulttuurisesti sopimattomana jonkun toisen arvokkaamman henkilön hyväksi.. Silloin onkin kai jo kyse taas uudesta väkivallanteosta.


      • poiuytrsdf

        Varsinkin kun mulla näkökin pahasti sumeni siinä halvauksessa.
        Nyt on osa näköä tullut takas.
        Niin oli vähän mielikuvituksellista siksikin, kun konkreettista ympäristöä ei nähnyt kuin himmeästi.
        Kuulokin oli heikko, mutta se on tullut nyt hyvin takas.
        Ihanalta kuulostaa musiikki nyt.


      • pouytrdfgh
        Ljyiys kirjoitti:

        Inhaa höpötellä lilluvista ja lolluvista merkitysmaailmoista jos se itse faktuaalisesta nouseva kärsimys jää tai jätetään mykäksi. Tai teloitetaan tai muunnetaan kulttuurisesti sopimattomana jonkun toisen arvokkaamman henkilön hyväksi.. Silloin onkin kai jo kyse taas uudesta väkivallanteosta.

        Kiitos empatiasta


      • jkjuiuy

        Ole hyvä. Helppoa tuo oli samna kokeneena. Silläkin uhalla että se nuoleskeluksi merkityksellistetään. :)


      • poiuytrdfgh

        Mun pää ei nyt kestä, koska mä tarviin faktoja ja konkretiaa,
        mutta esim. noista shamaanimatkoista saisi kyllä kirjan aikaseksi muuten....


      • poiuytresdfg
        jkjuiuy kirjoitti:

        Ole hyvä. Helppoa tuo oli samna kokeneena. Silläkin uhalla että se nuoleskeluksi merkityksellistetään. :)

        No eiii kylläkään...
        Muualla maailmassa saa olla miellyttäväkin.
        Suomessa vaan kuuluu olla inhottavia tai muuten on "narsisti".


      • jffueioeiy

        Juu. Saa ehkä olla "sydämellinen" ja "empaattinenkin", mutta vain tiettyjä ryhmiä ja niiden edustajia kohtaan. Mä tiedän että joitain tai moniakin pidetään semmoisina ja arvossa siitä syystä. Siis silloin on paras olla joku tukeva viiteryhmä taustalla joka tukee näitä "oikeita" empatiailmauksia oikeille kohteille. Itse olen haukkonut joskus henkeä järkytyksestä tällaisen "empaatikkoajattelijan" edessä hänen näkemystensä takia. Sekin oli kai "oikea" reaktio empatialaiselta empatiaryhmäläisten mielestä, kun ei kauheasti protesteja tai soraääniä kuulunut. Mutta ei niitä ole kuulunut koskaan oikein keltään viiteryhmästä viis.

        Itse olen pyrkinyt oleman kannustava, miellyttävä ja ymmärtävä myös vaikeammin tajuttavia kohtaan. Ainakin kunnes olen mielestäni kyennyt muodostamaan riittävän tarkan mielipiteen keräämällä mielestäni riittävästi aineistoa muodostaakseni näkemykseni. Tämmöinen ei kuulu kai näiden "empaattiryhmäläisten" harrastuksiin.

        Käsittämätöntä käytöstä juu monesti monelta suunnalta.


    • poiuytrdfg

      Sehän on psykologisesti tutkittua, että ihmiset tuntee helpommin empatiaa itsensäkaltaista kohtaan. Täten avussa on heikoilla henkilö, joka ei muistuta juuri siinä paikassa olevia ihmisiä.
      Ja se voi valitettavasti mennä vähän niinkinpäin, etten minä tunne niin paljon sympatiaa kun minua yritetään käännyttää toiselta planeetalta olevien auttajien planeetalle, jonka olen kohdannut vain siksi, että esim. havaannuin.
      Ei ihmiset ole käytännössä tasavertaisia systeemeissä joissa periaatteessa kuuluisi olla. Jos autettava on jotenkin erilainen, monesti auttajia kiinnostaa paljon enemmän hänen erilaisuutensa kuin hätänsä.

      Jos mä vähän kärjistän, niin esim. jos valittaa halvaannusta, auttaja helposti sanoo:
      "Joo joo, mutta mitäs sä teit ennen halvaannusta ?"
      Eli pääasia ei ole että ihminen on hädässä koska on halvaantunut, vaan se, että mikä se ihminen oikein on.

    • hldyuyto

      No mä olen ainakin kestänyt aika paljon kaltoinkohtelua, heitteillejättöä, muutoksia (perustavanlaatuisia, yhden kerran hyvään suuntaan, loput hirvittävähköjä) ja paskaa. Ja astia on tietty liian matala kun se tulvii yli..?

      Ja sitten kysellään jotain epäoleellisia ja juuri mitään minusta kertomattomia merkityksettömyyksiä kuten työhistoriaa (on), tutkintoja (useita) mukamas jonain tienviittoina vahvuuksiin. Siis astian korottamiseen?

      • ljdöouo

        Ja tosiaan sitten neuvotaan että pitäis mennä takaisin kouluun?!


      • jfufiuf

        Siis semmoiseen paikkaan missä ei osata kommunikoida, joissa lasten kaltoinkohtelu on tabu tai ehkä cool, ja jossa voi joutua ties minkä arvokirjopesun uhriksi jos ei hyvää hölmöyttään niin väkivaltaisemmin. Uik.


      • poiuytdfgh

        Sä oot kiva mutta mä joudun varmaan silti lähteen palstalta kun näiden asioiden ajattelu meinaa aiheuttaa sairauskohtauksia.


      • poiuytfdsxcv
        ljdöouo kirjoitti:

        Ja tosiaan sitten neuvotaan että pitäis mennä takaisin kouluun?!

        Joo munkin varmaan puolihalvaantuneena olis pitänyt mennä johonkin kouluun tai erilaisiin sosiaalisiin rientoihin paikanpäälle.


      • poiuytdf

        Ollu tässä vaikea iltakin, mutta nyt mä laitan kymmeneen asti ton Energy radio kanavan päälle ja meen hytkyttelemään sen tahtiin halvauksia pois.


    • poiuytrfgh

      Mäkin olin varmaan puolihalvaantuneena sosiaalisesta näkökulmasta elämäni "itsekeskeisimmilläni" itseeni ja asuntooni vetäytyneenä. Mun kaikki anti oli erittäin vähäistä niin kyllähän se varmaan tuntui sitten muille niin itsekeskeiselle, mutta miettivätkö he yhtään kuinka yksin jäänyt puolihalvaantunut voi selvitä jos vielä hänen itsensäkin kaikkia huomio ohjataan kaikkiin muihin kuin halvaantuneeseen itseensä.

      • jdiuiyy

        No tosiaan.

        Älä suotta itseäsi liikaa rasita. Täällä tulee eteen kans kyllä turhan paljon kaikkea rasittavaa ja pitää olla tietty vireystaso ja kunto että jaksaa erotella niitä itselle sopivia helmiä, kuten muuallakin. Palstoilla on kuitenkin helpompi pitää etäisyyttä asiaan ja henkilöön toisin kuin naamakkaisessa reaalissa.

        Kiitos kuitenkin antoisista ajatelmistasi, toivottavasti olet saanut ja tulet saamaan vielä jostain jotain myös itsellesi. Toivottelen sinulle kaikkea hyvää, mutta ehkäpä vielä palaat, jos olen onnekas. :)


      • poiuytrdf

        Saatan mä joskus poiketa, mutta mun pitäs opetella kuuntelemaan sitä millon mun on hyvä lukea ja millon ei. En ole siinä kovin hyvä, kun kerran uppoudun johonkin, niin mä unohdun siihen haitallisenkin pitkästi...:)

        Oli mun kuitenkin ihan hyvä noita joitain kirjoittaa, mutta ny huomasin että alan uppoutua liikaa ajatuksiin.

        Kaikkea hyvää sulle. Varmaankin kannattaisi uskoa enemmän omiin ideoihisi, kun sulla on tutkintojakin joita mulla ei ole, vaikka on mulla ammatti kuitenkin mutta halvaus vei kaikki kyvyt siinä.
        Varmaan mä olen ollut avuksi sulle, kun vähän edes uskon omiin ideoihini vakkei mulla ole edes tutkintoja :)


      • hideiyey

        Minä niillä tutkinnoilla ja työkokemuksilla voisin vaikka tiskipöytää kuivailla.

        Uskoa tavallaan piisaa. Varmaan tuo psykofyysinen puoli taas ei kestä enää kauhean myrskyisää riepottelua asiain tiimoilta. Jotenkin niin haavoittavaa kun on tavallaan oikeassa sekä ns objektiivisesti JA subjektiivisesti, niin se "kritiikki" on aika alhaiselta tuntuvaa. Tai alhaistahan se on. Mitäköhän jos heittäytyisi yhtä alhaiseksi.


      • poiuytredfg

        Joo musta on sulle vähän apua, koska mä oon pikkusen yhteiskuntakriittinen ja tuo halvaus oli niin rankkaa kitumusta, että sen oikeutuksella mä vähän kritisoin.

        Mä sain siitä vähän uskoa, kun kaikkein hullunkurisin mun ideoistani yllätyksekseni johti sosiaalisesti kaikkein onnistuneimpaan lopputulokseen ja sosiaaliseen hyväksyntään. Ei mitään suurta, mutta kumminkin.


      • jduiud

        Joo just se yhtkuntkritiikki toimii tässä kohtaa parhaiten. Voihan noita filosofisia käsitteellisiäkin pohdintoja tuumailla, ajatusketjuja testailla jne. :)

        Haluaisitko kertoa tämän sun bravuurisi, mua ihan kauheasti kiinnostais :)


      • poiuytrdsdfg

        Okei mä kirjotan vielä yhden jutun, kun ei tuota radiotakaan voi enää soittaa.
        Sullakin on varmaan tämäntapainen ongelma siellä avussa ?
        Jos on niinkuin ollut valmiiksi ajatteleva ja tunteva ihminen ennen jotain vaikeuksiaan miksi joutuu etsimään apua, niin siellä avussa on todella tuskallista se, että ihminen oletetaan jotenkin niin kehittymättömäksi, että sitä on aivan kauhuissaan siitä oletuksesta. Neuvotaan kaikkea niinkuin olisi joku kovinkin karkea olento, joka ei ole ikinä ennen ajatellut mitään. Ja sitte se homma halutaan ehdottomasti pitää sillä tasolla.


      • jdhiyeiy

        Näinhän se menee.


      • poiuydsdf

        Ja koska esimerkiksihän vain ääliö kritisoisi omaa rakastavaa äitiään täysin aiheettomasti. Ei varmaan itsekäs ääliökään välttämättä niin tekisi oman etunsa takia. Eli pitäisi olla ääliötäkin ääliömäisempi.
        Minä olen vieläkin niin kiltti äidilleni, että hänellä on syytä olla vaan tyytyväinen, voi tietää, että jos joutuisi mihinkään etiikkani vastaisiin vaikeuksiin, niin minusta saisi puolustajan kaikesta huolimatta. Voisko paremmin psykopaatilla olla ?


      • jhiyiyut

        Niin... vaikea tilanne kun pitäisi puolustaa itseään tai äitiään. Ei se äiti aikoinaan vastaavassa tilanteessa minua valinnut. Kuten ei isänikään.


      • shhyu

        Kova paikka.


      • poiuytrdfg

        Mulle tuli vielä mieleen mitätöimisesta, että mun vanhemmat ja "auttajat" mitätöi eri tyylillä.
        Mun vanhemmat ei epäile tai kiellä, ettenkö olisi ihan älykäs, mutta he ilmaisee asian ikäänkuin niin, että sillä ei ole mitään merkitystä kuinka älykäs minä olen koska joka tapauksessa, he kuuntelevat vain itseään ja ottavat huomioon vain omat kokemuksensa, joten minun on täysin turhaa selittää mitään muuta, riippumatta siitä onko se älykästä vai ei.
        Auttajat puolestaan ikäänkuin mitätöivät sen älyn olemassaolon itsessään.
        Noh, vanhemmat ei kai voi, kun heidän geenit kumminkin.


      • poiuytrdsdfg

        Ja sitten on kauheeta kun sen oikeen huomaa kuinka "auttajat" ikääkuin selaa mielessään kaikensorttiset kahelit, joita ovat elämässään kohdanneet, ja sitten sovittelevat niitä erilaisia kahelien muotteja, että josko jokin niistä sopisi minuun.


      • jduifyeify

        Kyllä sä varmaan olet ihan älykäs ja ihan hyvin laittelet kokemuksistasi juontuvia pohdintoja järjestykseen. Kaikkiaan jonkin verran ja osittain paljonkin samantyyppistä kokeneena luulen että ainakin minun on helppo ymmärtää sua. Persooniltamme tuskin olemme ihan samiksia, mutta aika monesti saman suuntaista suhtautumista kanssasi koen kyllä :)

        Mä en kyllä ole kokenut ihan noin ilmiselvää mitätöintiä institutionaalisella auttajatasolla, vaikka viehän se aina aikansa uuden kanssa päästä samoille kärryille, jos sitä ylipäänsä pääsee. Kyllähän ne käy läpi koko häiriöskaalan :)

        Mä en tiedä paljonko ns. älyä ja pohdintaa he sitten arvostavat tässä sopeuttamistehtävässään. Tai paljonko sellaisella on painoarvoa kaikkiaan tuolla kentällä. Ehkä ei semmoista sopeutumatonta tai kriittistä niinkään :) Missäpä sitä?

        Mutta kenelle äly ja ajattelevaisuus nyt olisi merkityksellistä sellaisenaan noin niinkuin jokapäiväisen leivän ja suoriutumisen kannalta. Siinähän ne koettaa auttaa. Olihan niillä vanhoilla filosooffismiehillä mukavammat oltavat kun orjat hoiti ruoan pöytään eikä kelan sun muiden virastobyrokraattien kanssa tarvinnut rähjätä itseään uuvuksiin.

        Mutta vaikea lapsuus järkyttävine viranomaiskokemuksineen ja siitä juontuvine pelkoineen, sosiaalisine lynkkauksineen, epäsuosittuine löydöksineen ja ideoineen etc. Ei herkille, yksinäisille ja heikoille.


      • khfirufiorey

        Ja tosiaan mulla tosi samat kokemukset vanhemmistani. Sen verran tekivät että tulivat suljettuun istuntoon ja myönsivät asioiden olevan juuri niin kuin olin kertonut. Ovat he muutenkin myöntäneet minulle. Mutta ei sillä ole mitään merkitystä koska he ovat valintansa tehneet. On kohdeltu huonosti. Siinäpä se. Nyt ei kohdella muuta kuin satunnaisin rahalahjoin.

        Tuossa on jotain niin toivotonta. Että he hakevat ulkopuolelta tuntemattomia ihmisiä elämääni kaltoinkohtelemaan minua ja valitsevat puolustaa tällaista ihmistä (ja itseään) ja kääntävät mikrotason ja institutionaalisen "auttajatason" suhteissaan asiat ihan hullunkurisesti niin että minä joudun ihan absurdisti kohdelluksi koko elämäni. Arvottomaksi siinä itsensä tuntee, täysin arvottomaksi. Älystä viis.


      • poiuytdsdfg

        Mielenkiintoista, että tuossa sun vanhemmat on samantyyppisiä kuin mun, jotka myös ovat minulle myöntäneet kaiken ikäänkuin. Mutta en minä haluakaan heidän tulevan myöntämään mihinkään instituutioon, koska minulla on kokemusta kuinka huonosti siellä hyvin rehellisiä ihmisiä kohdellaan. Rehellisyyttä usein ei arvosteta vaan kännetään ihmistä vastaan. Enkä minä niin halua vanhempianikaan kohdeltavan. Heitä kohdeltaisiin huonompina jos he myöntäisivät vaikka pitäisi etiikkani mukaan kohdella parempina rehellisyyden johdosta.

        MInulla tämä äly -pointti on koko psykologiani ydin ja jos psykologiassa ei ole edes tarkoitusta huomioda älyn käyttöön liittyviä seikkoja, en koe siitä olevan minulle mitään hyötyä, koska ongelmani ydin perustuu älylliseen mitätöintiin.
        Muistan jo pienenä lapsena ihmetelleeni miksi vanhmpani tuntuvat aliarvioivan älyäni 1000000 kertaisesti. Johtunee siitä, että ovat älynarsisteja ja älyllisesti suuntautunut isopäinen pikkutyttö on epämukava hahmo sellaisille noin yleisemminkin.
        Ja koko minun psykologia perustuu tähän "aivokkuuteen".
        Miestäkään en ole löytänyt, koska odotan sellaista, joka ihastuisi minun aivokkuuteen seksikkäämpien vaihtoehtojen sijaan. Koska mulla on ehkä tämän perheeni johdosta ihan mieletön kaipuu älylliseen kohtaamiseen ja siihen verrattuna koen muun kohtaamisen aika turhanpäiväiseksi.
        Ja voin täällä julkisesti ilmoittaa, että on väärä luulo kenenkään asioidenhoitajankaan luulla tai kuvitella, että minä olisin tai koskaan olisin ollut kenenkään sellaisen miehen perään, joka ei ole kiinnostunut tai on kieltäytynyt kanssani älyllisestä kohtaamisesta.
        Tämä on kaiken ydin.
        Muunlainen psykologisointi minun kohdallani on täysin puppua.
        Minun psykopaattinihan tämän erittäin hyvin tietää, mutta nautti siitä, kun muut eivät sitä ymmärrä, koska sitten hän voi selittää sen johtuvan heidän aivokapasiteetistaan.
        Minulle hän sanoo, että olen ihan älykäs, paitsi en ymmärrä millaisia muut ihmiset ovat.
        No en minä ymmärräkään miksi esim. niin harvoja miehiä kiinnostaa naiset älyllisesti. Joka tapauksessa minua ei kiinnosta mikään missä ei saa kokea älyllistä olemassaoloa tai kohtaamista.


      • poiuytfdfgh

        Tarkennan: en pidä itseäni erityisen älykkäänä, en etenkään aivovaurioni jälkeen, mutta minä olen aina erityisesti nauttinut ja nautin älyllisyydestä ja siksipä tuo aivovaurio oli aivan hirveä tragedia minulle.
        Jos joku psykologisoija haluaisi oikeasti tukea minua oikeasti, niin olisi voinut miettiä kuinka kestän sen, että aivoni ei toimi yhtä terävästi kuin ennen, se on tässä kärsimykseni pääpointti. MInua ei auta se, että alan vielä tyhmemmäksi tai peräti idiootiksi, vaan pitäisi miettiä kuinka aivot saadaan takaisin sharpeiksi.


      • poiuytdfgh
        jduifyeify kirjoitti:

        Kyllä sä varmaan olet ihan älykäs ja ihan hyvin laittelet kokemuksistasi juontuvia pohdintoja järjestykseen. Kaikkiaan jonkin verran ja osittain paljonkin samantyyppistä kokeneena luulen että ainakin minun on helppo ymmärtää sua. Persooniltamme tuskin olemme ihan samiksia, mutta aika monesti saman suuntaista suhtautumista kanssasi koen kyllä :)

        Mä en kyllä ole kokenut ihan noin ilmiselvää mitätöintiä institutionaalisella auttajatasolla, vaikka viehän se aina aikansa uuden kanssa päästä samoille kärryille, jos sitä ylipäänsä pääsee. Kyllähän ne käy läpi koko häiriöskaalan :)

        Mä en tiedä paljonko ns. älyä ja pohdintaa he sitten arvostavat tässä sopeuttamistehtävässään. Tai paljonko sellaisella on painoarvoa kaikkiaan tuolla kentällä. Ehkä ei semmoista sopeutumatonta tai kriittistä niinkään :) Missäpä sitä?

        Mutta kenelle äly ja ajattelevaisuus nyt olisi merkityksellistä sellaisenaan noin niinkuin jokapäiväisen leivän ja suoriutumisen kannalta. Siinähän ne koettaa auttaa. Olihan niillä vanhoilla filosooffismiehillä mukavammat oltavat kun orjat hoiti ruoan pöytään eikä kelan sun muiden virastobyrokraattien kanssa tarvinnut rähjätä itseään uuvuksiin.

        Mutta vaikea lapsuus järkyttävine viranomaiskokemuksineen ja siitä juontuvine pelkoineen, sosiaalisine lynkkauksineen, epäsuosittuine löydöksineen ja ideoineen etc. Ei herkille, yksinäisille ja heikoille.

        Niin tuskin me ihan samiksia ollaan, tai ainakaan mua ei ole vielä koskaan tullut vastaan ketään samista :).
        Mutta mieenkiintoista, että syysteemit ilmenee samansuuntaisesti erityyppisille persoonille.


      • poiuytdfgh

        Vielä yksi ihmettely:
        Sitten ihmisiä ihmetytti miksi minulle on merkitystä sillä
        olinko alunperin suht älykäs, joka sai aivovaurion,
        vai onko asia niinpäin, että piilevä aito idioottimaisuuteni oli yhtäkkiä
        paljastunut ja putkahtanut esiin.
        Nuo "totuudet" ovat kuitenkin minun kannaltani sen verran erilaisia,
        että kyllä sillä on minulle merkiystä, vaikka se "auttajia" niin kovasti saattaakin ihmetyttää miksi tuommoinen on minulle merkityksellinen seikka.


      • hlhiyiy

        No joo. En tiedä miksi tuo älykkyysjuttu aiheuttaa minussa hiukan vastustusta, ärsytystä tai torjuntaa tms. Minulle on sanottu joissain auttavissa tahoissa jonkin ajan kuluttua että olisin älykäs. Jos näin on, niin mitään hyvää ei siitä ole seurannut. Tyytymättömyyttä, kärsimystä ja vieraantuneisuutta sitten sitäkin enemmän. Ties vaikka olisi sitten se herkkyys yhdistettynä tiettyyn aivokapasiteettiin, kokemuksiin ja asemaan. Ja se valtavalta tuntuva erilaisuus muihin ympäristön ihmisiin. Ei voi voida hyvin jos ei tule ymmärretyksi oikein ja kohdelluksi sen mukaisesti.

        Toisinaan Ilmaisun vaikeus on kyllä vaikeuttanut asiaa valtavasti. Johtuu varmaan osittain siitä etten ehkä ensisijassa ajattele kovin hyvin sanallisesti. Toisaalta taas tuntuu ettei ihmisillä ole tulkinnoissaan paikkaa minulle kulttuurisen kuvaston puuttuessa tai ollessa vääristynyt. Olen kyllä kovasti yrittänyt raivata tilaa itselleni ja ehkä "kaltaisilleni" monenlaisin ilmaisuhäkkyröin, mutta joko mulla on hirvittävän luupäistä porukkaa ympärillä tai sitten se kilpistyy johonkin uskottavuuden puutteeseen tai ilmaisukyvyttömyyteen/vastaanottokyvyttömyyteen? Todella vähän saan palautetta mistään, mikä on kyllä epäreilua, kun ei sitten tiedä että mistä kiikastaa. Ehkä ketään ei kiinnosta vaikka seura sitten kuitenkin kelpaisi. Epätoivoista.


      • djfuriu
        hlhiyiy kirjoitti:

        No joo. En tiedä miksi tuo älykkyysjuttu aiheuttaa minussa hiukan vastustusta, ärsytystä tai torjuntaa tms. Minulle on sanottu joissain auttavissa tahoissa jonkin ajan kuluttua että olisin älykäs. Jos näin on, niin mitään hyvää ei siitä ole seurannut. Tyytymättömyyttä, kärsimystä ja vieraantuneisuutta sitten sitäkin enemmän. Ties vaikka olisi sitten se herkkyys yhdistettynä tiettyyn aivokapasiteettiin, kokemuksiin ja asemaan. Ja se valtavalta tuntuva erilaisuus muihin ympäristön ihmisiin. Ei voi voida hyvin jos ei tule ymmärretyksi oikein ja kohdelluksi sen mukaisesti.

        Toisinaan Ilmaisun vaikeus on kyllä vaikeuttanut asiaa valtavasti. Johtuu varmaan osittain siitä etten ehkä ensisijassa ajattele kovin hyvin sanallisesti. Toisaalta taas tuntuu ettei ihmisillä ole tulkinnoissaan paikkaa minulle kulttuurisen kuvaston puuttuessa tai ollessa vääristynyt. Olen kyllä kovasti yrittänyt raivata tilaa itselleni ja ehkä "kaltaisilleni" monenlaisin ilmaisuhäkkyröin, mutta joko mulla on hirvittävän luupäistä porukkaa ympärillä tai sitten se kilpistyy johonkin uskottavuuden puutteeseen tai ilmaisukyvyttömyyteen/vastaanottokyvyttömyyteen? Todella vähän saan palautetta mistään, mikä on kyllä epäreilua, kun ei sitten tiedä että mistä kiikastaa. Ehkä ketään ei kiinnosta vaikka seura sitten kuitenkin kelpaisi. Epätoivoista.

        Lisään vielä että minulle on myös auttajataholla sanottu kykeneväni ilmaisemaan itseäni hyvin. Varmaan riippuu tilanteesta. Jos olen vihamielisessä ympäristössä altavastaajana, arvioitavana tai jotenkin syytettynä niin se on kyllä mykistävää ja lamauttavaa. Jostain syystä koen muussa elämässäni olevani aika usein tällaisessa asemassa. Varmaan lapsuuden peruja nuo shokkimaisen lamaannuttavat tuntemukset. Joskus saatan sitten uhmakkuuttani toimia juuri negatiivisten oletusten mukaisesti osoittaakseni kai että oletukset on ymmärretty. Näin.


      • poiuytredf

        Joo ymmärrän.
        Mullekin aina välillä sanotaan ikäänkuin yllättyneenä että olen älykäs.
        Mulle tuottaa ristiriitoja se, että olen erittäin visuaalinen ajattelija.
        Minua ei juuri ymmärrä kuin toiset visuaaliset ajattelijat.
        En edes haluaisi olla ihan niin visuaalinen, muttei sille voi mitään.
        Mutta sekin on mahdollista, että sanotaan ilmaisevan hyvin, muttei silti ole ymmärretty samoin kuin itse asian ajatteli.

        Mä onnistun onnistuneesti kommunikoimaan vain luovuuden kautta.
        Muuta kautta menee useimmiten pieleen.
        Mutta mulle ei todellakaan sovi mikään tyypillinen taideterapia.


      • poiuytdfgh

        Mutta korostan vielä, että ei mua joka paikassa huonosti kohdella, mutta useimmiten silloin kun aletaan tulkitsemaan asioita jostain muhun sopimattomista psykologisista teorioista käsin.
        Tämä on ilmennyt aina ja kaikkialla koko elämäni ajan, mutta valitettavasti uudet ihmiset ei sitten taas usko sitä ennenkuin kaikki on mennyt pieleen.
        En tajua miksi ei voi ihan kevyesti sujuvasti iloisesti ystävällisesti pitkältä kokemuspohjalta todeta mikä ei toimi ilman mitään inttelyä. Onko se liian kova paikka psykologisille ihmisille jos esim. noin prosentille ihmisiä ne opit ei sovellu sellaisinaan, vaan jonkun pää jopa voi alkaa keittää, jos niitä oppeja sovitellaan hänen päähänsä ?


      • poiuytrdfg

        Minä en vaan millään ymmärrä miksi psykologiassa asiat tehdään niin aivoja kuormittavan monimutkaiseksi.
        Miksi ei voi vain näin: "Mun äiti on psykopaatintapainen ja siksi mun pitää vähän lujittua pitämään kertakaikkista etäisyyttä. Saisinko vähän tukea ?"
        "Ahaa okei joo, no mä lähetän sulle vähän tukevia energioita samantien."
        Ja asia sillä selvä.
        Miksi pitää ensin vääntää ja vääntää onko asia niin ja jos tullaan lopputulokseen, että on, niin pitäisi mennä vuosiakin kestävään terapiaan saadakseen sen tuen, jonka voi antaa helposti ilmaiseksi minuutissa ?
        Ja lähes kaikki vaivaantuu tai hämmentyy tästä jos esitän tämän idean. Miksi ?
        Minä en oikeasti ymmärrä miksi.
        Että kyllä on nuo näkymättömät henkiset energiat arvokkaita. Niitä ei helpolla, eikä ilmaiseksi saa.


      • siitävaannixnax

        Mene ratkaisukeskeiseen terpiaan. Ei kaivella menneitä. Ihan vaan annetaan välineitä, miten mennä eteen päin.


      • piuytrdfgh

        Mutta miksi pitäisi vaivautua sinne asti?
        Mielestäni sekin on ihan liian monimutkaista.

        Mä neuvoisin enemmin vaikka näin:
        "Kyllä sä konstit keksit, kannattaa aloittaa heti keksimään uusia ideoita!"

        Nyt mun on lopetattava tämä kirjoittaminen, on taas vähän huono olo tullut kun liikaa tätä teen. Nyt mun on tää lopetettava.


    • poiuyfdfgh

      "Kyllähän ne käy läpi koko häiriöskaalan :)

      Mä en tiedä paljonko ns. älyä ja pohdintaa he sitten arvostavat tässä sopeuttamistehtävässään."

      No juu.
      Mutta kun esim. halvauksessa ja aivovammassa ei tarvi ensimmäisenä mitään sopeuttamista, vaan älyä ja pohdintaa, että miten siinä taas saisi hermoyhteydet toimimaan.

      • hfifuhjd

        No sitä minäkin tehtävässäni tarvitsisin turvallisen, ennustettavan ja myötämielisen ympäristön lisäksi.


      • poiuytresdfg

        Mun kokemuksen mukaan saatetaan kyllä asiantuntemuksella selvittää, mitä joku henkilö tarvitsisi tai mikä hänelle sopisi, mutta sen tiedon esittäminen on sitten kuitenkin useimmiten turhaa, koska ihmiset tekevät usein sillon päinvastoin.
        Esim. jos todettaisiin, että minua on helppo manipuloida ja kerron siitä jollekin "auttajalle", niin hän todennäköisemmin kokeilee manipuloida minua kuin antaa ohjeita kuinka manipulaation voi välttää jatkossa.


      • poiuytrfgh

        Kokeilkaa vaikka, näytelkää helpompaa manipuloitavaa kuin olette ja kattokaa mitä ihmiset tekee !
        Älkää kuitenkaan tehkö niin, kokemus voi olla karmaiseva !!!


      • khflfiyi

        Minusta manipuloitavana olo on erittäin kiusallista ja haluaisin välttää osoittamasta manipuloijalle hänen läpinäkyvyytensä. Yleensä olen kuin en huomaisikaan.


    • kaasuvalotuksenuhri

      Kaasuvalotus toimi omassa tapauksessani ja kodissani seuraavasti:

      1. kotia laitettiin mm. punaiset laservalot leikkaamaan olohuoneessa, säteet tulivat kolmesta suunnasta. Leikin niiden risteyskohdassa huivella huvikseni. Sitten vesipattereihin laitettiin lorinoita.
      2. Sanottiin, että naapurista on laitettu sinne korkkia tai muuta kelluvia esineitä.
      3. Samoin laitettiin sähkökaappiin valo välähtämään,
      4. vilkkuvaloa käytettiin pienessä lämpömittarissa ja punaiset valot välähtelivät rivissä siinä,
      5. samoin laitettiin kodin laitteisiin klikkauksia tuottavia ääniä, kaikkialla talossa oli klikkaavia ääniä.

      Heräsin 24 kertaa joka tunti unilaboratoriossa tämän käsittelyn jälkeen. Jokainen ymmärtää, miten ja miksi keino erittäin tuhoisa ihmiselle, jonka yöuni on häiritty pilalle. Ei nuku kuin ehkä viisi minuuttia kerrallaan.

      Henkiset vaikutukset ovat raskaita, ihminen näkee, että epäluonnollisia asioita tapahtuu omassa asunnossa, näkee kaiken, mutta muut eivät usko. Siinä on asioiden ydin, saattaa ihminen epäilyksen alaiseksi ympäristössä, ja näin todella tapahtui! Kukaan ei pystynyt uskomaan tapahtumia!

    • Aiheettomathälytykset

      Aiheettomien hälysten aiheuttaminen, virtapiikit, nanorobotit jne. Esimerkiksi kaupoissa varashälyttimien aktivointi, lentokentällä palovaroittimen aktivointi, lentokoneeseen mennessä tunnelin hälyttimen aktivointi. Kone onneksi lähti ajoissa, ja käsittivät, että hälytys oli aiheeton. Mutta aktivoitu mennessä ohitse.

      Auton valon aktivointi palamaan siten, ettei saa sammutettua, kuin virta kokonaan pois autosta, eli joku valo palaa auton sisällä ilman, että olisi mitään itse tehnyt. On kokemuksia kaikkialta valojen välähdyksistä, ja muiden laitteiden häirinnästä. Heikkojen virtapiikkien avulla voidaan siis häiritä mitä tahansa laitetta. Voidaanko lentokone tiputtaa tällä tekniikalla, sitä en voi tietää. Arvioisin, että voidaan sekoittaa tietokone tai viestintä koneen ja kentän välillä eli vääristää viestintä, se voisi olla tuhoisaa!

      Jokainen kunnolla stalkattu tietää tekniikan näiden pienten virtalähteiden kanssa liikkuessa, voidaan aiheuttaa valo-, kamera- ja muuta häiriötoimintaa kaikkialla maailmassa, kaikissa koneissa ja laitteissa. Maailma ei ole turvallinen paikka näiden kanssa.

    • lisääkaasuvalotusta

      Omassa tapauksessa osa kaasuvalotuksesta tehtiin minun omaisuutta kätkemällä, ja sitten löysin niitä oudoista paikoista, kuten sängyn alta, tai liki samasta paikasta mihin olin jättänyt ne muutaman päivän tai parin viikon sisällä.

      Ajattelin, että meidän talon avaimet olivat huonossa piilossa takakuistilla, joku pääsi sisälle, ja avaimia oli annettu myös muille ihmisille, eli tekijä oli joku omasta perheestä esim. toisten ihmisten pyynnöstä teki haittaa, tai sitten joku ulkopuolinen ihminen kävi meillä ja vei minun silmälaseja, muistikortteja ja muistitikkuja ja kopioi materiaalia. Tavarat aina löytyivät jonkun ajan kuluttua, ja tämä on ihan perinteinen keino tehdä ihmisestä ns. hullu ja vainoharhainen!

      Näin myös muuta epäilyttävää toimintaa, kuten se muistesuihku olohuoneen ikkunaan, ja tahroja on edelleen ikkunalaudalla, eli pesunkin jälkeen osa jäi. Ikkunassa aina napsahti, kun osui ikkunaan, ja se on minun työskentelypaikan vieressä.

      Kamera linnunpöntössä lienee myös ollut tai ainakin outo valo näkyi siitä tai heijastui eli näin sellaista, mikä saattaa koko ympäristön epäilyn alaiseksi.

      Tätä tehdään näissä isoissa häirintäjutuissa, kun yritetään saada ihminen näyttämään hullulta ja vainoharhaiselta.

      Kaikki toiminta tähtää ihmisen erottamiseen yhteisöstä ja saattamiseen mielenterveyspotilaaksi, ajetaan pois kotoa, tai ainakin häiritään olo epämiellyttäväksi. Tajusin jo varhain kaikki nämä keinot olevan käytössä!
      Mikä on kenenkin ihmisen osuus prosessissa, sitä en voi tietää, mutta näin enemmän epämiellyttäviä kohtauksia kuin olisi ollut tarpeen!

    • poiuytrdfg

      Palasin taas tänne.
      Minun tilanne meni tänään yllättäen todella vaikeaksi.
      Olen ilmoittanut vanhemmilleni, että se on nyt hyvästi lopullisesti,
      en ole enää koskaan yhteydessä oli mitä oli.
      Pelkään sitä jo todella miten he saavat minut hermokiristyneeseen tilaan.
      Tila oli jo niin kamala, että kyllä se on vaan nyt pystyttävä ne hyvästit tekemään
      ilman mitään muttia...

      Yllätyksekseni löysin jopa asiallista keskusteluapua kertaluontoisesti.
      Noh, parempi myöhään kun ei milloinkaan.
      Rauhoitti oloa sekoittamisen sijaan. Olisi ollut huono juttu jos olisi ollut toisinpäin. Tosin tämän päivän kulku järkyttää vieläkin.
      En odottanut tällaista päivää, luulin että olisi ollut enemmän eilisen kaltainen.
      Noh, toivon mukaan tästäkin vielä selviää.

      En silti filosofoi täällä enää paljoa, kun pitää nyt opetella käytännön pärjäämistä tässä vaiheessa.

      Mutta tosiaankin kaipaan keskusteluapua joka lähtee siitä, että olen rehellinen ihminen, kun niin voi tulla jotain hyviä tuloksiakin.
      Oikeastaan aika kummallista, että miksi sellaista keskusteluapua on niin vaikea löytää,
      vaikka se olisi ainoa tapa saada aikaan toimivia tuloksia.
      Koska olen semmonen ihminen, joka tosissaan tykkää selvittää asiota ja laittaa niitä järjestykseen, ei sotkea.

      Narsistithan aiheuttaa kamalaa kaaosta, joka on mulle sietämätöntä.
      Etenkin mulle järjestystä kaipaavalle kohta viisikymmentä vuotta kaaoksessa on liikaa mun päälle.
      Mun äiti vielä kertoi mulle, että kun olin pieni, joku viisas lastenlääkäri oli selittänyt, että tämä lapsi eritoten tarvitsisi rauhallisen ympäristön. Noh, psykopaatti tietysti varmistaa, ettei rauhan hetkeäkään. Oli aina kauheeta huutoa ja sellasta.
      Ja joo, sitten mun pää keittää siinä kaaoksessa, jota sitten taitamattomat psykologisoijat lisää. Kun mä en oikeestaan tarvi mitään sen monimutkasempaa psykologiaa tai apua kuin rauhaa ja järjestystä, jotta pää ei keitä kaaoksessa.
      En ole vihainen enkä mitään, mutta tarvii rauhaa ja järjestystä, jotta asiat voi saada menemään kunnolla. Niin, se kuuluisa anteeksianto ei auta mitään, jos ympäristön kaaos jatkuu. Koska mun ongema on se kaaos selvitä siinä aivoineni, ei mikään monimutkasempi katala psykologinen koukero.

      Tuo gaslighting on aika oleellinen miten tätä kuviota on pyöritetty.
      Mutta tämä minun keissi en ole salamyhkäistä gang stalking juttua, vaan selväpiirteisempiin asioihin liittyvää ja ihan minun vanhempien persoonallisuuteen ja käytökseen liittyvää mikä sinällään ei ole kovin salamyhkäistä, paitsi, että isäni juuri sanoi jokin aika sitten äitini olevan, mutta johtunee siitä, ettei hän tajua kuin osittain millainen on psykopaatti. Kun tajuaa, se ei ole enää niin salamyhkäistä. Mutta joo yritetään käytöksellä sekoittaa ja siten ottaa henkinen valta itseään lahjakkaammasta, jolla olis ollut muutoin mahdollisuus muunlaiseen elämään.
      Tätähän mulle on tehty joukolla, häiriköimällä viety mun mahdollisuudet siihen mihin mulla olis ollut lahjoja, eli kateuttakin mukana.

      Nyt alan miettiä miten tästä järkkypäivästä pääsis selkeyteen. Vanhemmat ei enää kuulu mun elämään. En vaan osaa laittaa numeronestoa.

      • poiuytfdgh

        Mutta mulla ei ole enää tarkoitusta miettiä tätä narsismikuviotakaan psykologisesti, jotta pääsisi siitä oudosta narsistimaailman tunnelmasta pois, vaan miettiä vain miten selvitä käytännössä.
        Kyllä osaan jo niin hyvin narsismin ja psykopatian että voisin niistä kirjoittaa ihan ok esseet tms. Joten nyt en tarvi sitä enempää.
        Vaan että miten nyt käytännössä kun oli shokkipäivä ja nyt pitäs alkaa elämä jossa on vanhemmille sanottu hyvästit jo elinaikana. Ei he edes hyvästelly mua.
        Isä väitti mun puhuvan aivan turhaa, kuten yleensä. Hän on aina sanonut kaikkeen mitä sanon: "Turhaa!"
        Ja minun äiti nyt oli se noita-akka kuten yleensä.
        Mitään sanomattomat oli hyvästitkin näistä melkein 50-vuodesta.
        Ei kai he nyt minua pitäisi edes lyhyiden hyvästien arvoisena.


      • zxcbnm
        poiuytfdgh kirjoitti:

        Mutta mulla ei ole enää tarkoitusta miettiä tätä narsismikuviotakaan psykologisesti, jotta pääsisi siitä oudosta narsistimaailman tunnelmasta pois, vaan miettiä vain miten selvitä käytännössä.
        Kyllä osaan jo niin hyvin narsismin ja psykopatian että voisin niistä kirjoittaa ihan ok esseet tms. Joten nyt en tarvi sitä enempää.
        Vaan että miten nyt käytännössä kun oli shokkipäivä ja nyt pitäs alkaa elämä jossa on vanhemmille sanottu hyvästit jo elinaikana. Ei he edes hyvästelly mua.
        Isä väitti mun puhuvan aivan turhaa, kuten yleensä. Hän on aina sanonut kaikkeen mitä sanon: "Turhaa!"
        Ja minun äiti nyt oli se noita-akka kuten yleensä.
        Mitään sanomattomat oli hyvästitkin näistä melkein 50-vuodesta.
        Ei kai he nyt minua pitäisi edes lyhyiden hyvästien arvoisena.

        Joskus saattaa auttaa parhaiten sellainen ajatusmalli, että jos oma lapsesi, olkoon tyttö tahi poika, kysyisi sinulta sitä samaa neuvoa, jonka kanssa päässä askaroit, niin mitä vastaisit. Aivan yhtä hyvin voi tässäkin ajatella, että, jos oma lapsesi toimisi vanhempiaan kohtaan, kuten olet nyt toiminut, niin miten itse vanhempana reagoisit. Kyseinen ajatusmalli auttoi ainakin minua omassa ongelmassani, jossa päädyin hyvään ratkaisuun, että siksi jaan sen tässä.


      • poiuygfdxcv

        No omaa lasta en koskaan neuvoisi alistamaan elämäänsä henkisesti vanhemmalleen.
        Enkä minä koskaan kohtelisi omaa lasta kuten minun vanhempani ovat kohdelleet minua, niin kuinka tuo neuvo voisi olla edes kuviteltavissa ? Koska sellaista asetelmaa ei teoriassakaan voisi olla olemassa.
        Koska jos minulla olisi oma lapsi, jolla olisi pientäkään valittamista minusta, tekisin kaikkeni, jotta hänellä vain olisi ok olo minun suhteeni.
        Jos tekisin mitään pientäkään väärää häntä kohtaan, hänellä olisi oikeus katsoa asiaa omasta näkökulmastaan ja suuttua minulle vaikka vähän tempperamenttisemminkin ja olla niin anteeksiantamaton kuin ikinä oikeaksi kokee. Sitten hän voisi katsoa, että josko olen kasvukykyinen ja olisinkin jälleen hyvä äiti. Ja leppyä sitten sen mukaan mitä oikeaksi kokee. Mutta minun velvollisuuteni olisi olla hänen kannaltaan katsottuna rakastava äiti, ennenkaikkea rakastava aina ja ikuisesti tämän maailman tuollepuolen asti ja täysin ehdoitta. Jos hän ei kokisi minua rakastavaksi äidiksi, niin ilman muuta saisi ilmaista kaikki kokemuksensa minulle ja minun velvollisuuteni olisi silloin kasvaa äitinä. Hänellä ei olisi mitään velvoitteita minua kohtaan, vaan pelkästään mitä aidosta sydämestä on.
        Ja minulla olisi täysin hyvä ja tyytyväinen mieli noin.
        Ja tämä on täysin varma asia ilman epäilyksen häivääkään.


      • poiuyfdcvb
        zxcbnm kirjoitti:

        Joskus saattaa auttaa parhaiten sellainen ajatusmalli, että jos oma lapsesi, olkoon tyttö tahi poika, kysyisi sinulta sitä samaa neuvoa, jonka kanssa päässä askaroit, niin mitä vastaisit. Aivan yhtä hyvin voi tässäkin ajatella, että, jos oma lapsesi toimisi vanhempiaan kohtaan, kuten olet nyt toiminut, niin miten itse vanhempana reagoisit. Kyseinen ajatusmalli auttoi ainakin minua omassa ongelmassani, jossa päädyin hyvään ratkaisuun, että siksi jaan sen tässä.

        Mutta tämä kysymysasetelma on hyvin outo, koska en minä oikeastaan ole toiminut vanhempiani kohtaan mitenkään, vaan he minua kohtaan.
        Miten se kysymys kääntyykään noin ?
        Kuitenkin jos minulla olisi lapsi, joka sanoisi minulle kuten minä vanhemmilleni, niin, minä sanoisin tietenkin, että voi hyvä Luoja, että mitä minä nyt olen tehnyt, varmaankin kyseessä joku väärinkäsitys, kerro ihmeessä niin lupaan korjata tapani. Ja niin myös tekisin.

        Mutta kun äitini on kiusannut minut tahallaan, eikä halua ikinä lopettaa edes.
        Ja hän inhoaa rakkautta.

        Niin miten tuo ajatuksesi on sovellettavissa tähän ?


      • poiuytdsdfgh

        Ja minä sanoisin lapselleni: Oi rakas rakas rakas, minä rakastan sinua niin paljon, ja aina tulen rakastamaan täysin riippumatta siitä mitä valitset. Ja sanoisin: Mutta ei sinulla ole velvollisuutta yhtä paljon minua rakastaa, vaan sinä voit rakastaa maailmassa muutakin ja enemmänkin kuin minua. En minä siitä pahoita mieltäni, kunhan saan rakastaa sinua.
        Ja tämä on totuus Jumalan nimeen.
        Ja olisin valmis uhraamaan kaikkeni tämän lausumani puolesta.


      • poiuytfdfgh

        Niin tämä ei ole sovellettavissa minuun ja vanhempiini, koska minä olen se rakastava ja he eivät rakkaudesta pidä. Olen rakastanut heitä, vaikka he eivät rakasta minua. Niin kuinka minä olen heitä kohtaan toiminut, kun yritän viime hädässä paeta kun he ovat edistämässä tuhoutumistani, eivätkä muuten kanssani ole kommunikoineet koskaan ?
        Minä en vihaisi siksi, että lapseni rakastaisi.
        Niin ei minua mitenkään voi verratakaan minun vanhempiini. Ja minun vanhemmat sen kyllä tietää.


      • hjgfyy
        zxcbnm kirjoitti:

        Joskus saattaa auttaa parhaiten sellainen ajatusmalli, että jos oma lapsesi, olkoon tyttö tahi poika, kysyisi sinulta sitä samaa neuvoa, jonka kanssa päässä askaroit, niin mitä vastaisit. Aivan yhtä hyvin voi tässäkin ajatella, että, jos oma lapsesi toimisi vanhempiaan kohtaan, kuten olet nyt toiminut, niin miten itse vanhempana reagoisit. Kyseinen ajatusmalli auttoi ainakin minua omassa ongelmassani, jossa päädyin hyvään ratkaisuun, että siksi jaan sen tässä.

        Omalla kohdalla vaikea kuvitella. En usko että kykenisin toimimaan lastani kohtaan kuten vanhempani ovat toimineet.


    • poiuytrfgh

      Rakkaudelle riittää, että saa rakastaa !!!
      Narsistit yrittää estää rakastamisen, se on perusteeni yhteyden katkaisemiseen kokonaan.

      Ja tämä on totuus !!!

      • poiuytrdfg

        Nämä mun narsistit ovat vaarallisesti onnistumaisillaan, joten vaihtoehtoja ei enää ole.


      • poiuytrddfgh

        Ja toisinkin päin. Mä kerroin psykopaatilleni saaneeni yhden tykkäämisen somessa. Olisittepa kuullut sen hänen äänen kun hän tuon epämieluisan uutisen sai.

        Hänen inhonsa rakkautta tai minimalistista tykkäämistäkään kohteen on ihan mieletöntä.


      • poiuytrdsdfg

        Jos minusta joku tykkää, ja psykopaattini saa siitä tietää, niin psykopaattini murskaa minut seuraavassa hetkessä henkisesti niin ettei minusta tykätä enää kun vaikutankin fiksun ensivaikutelman jälkeen jotenkin määrittelemättömästi vähän "oudolta". Ja tämä toistuu ja toistuu. Ja jotkut pöhköt ovat joskus psykologisoineet, että minä muka pelkäisin rakkautta, en se minä ole, vaan minulle tulee niiden psykopaattini henkisten iskujen pelko. Ja niistäkin vääristä psykologioista oli minulle haittaa kun kuuntelin niitä ihmeissäni ja tosissani, vaikka tuntuivat ihan täysin luonteeseeni sopimattomille.


      • fhifeiyy
        poiuytrdsdfg kirjoitti:

        Jos minusta joku tykkää, ja psykopaattini saa siitä tietää, niin psykopaattini murskaa minut seuraavassa hetkessä henkisesti niin ettei minusta tykätä enää kun vaikutankin fiksun ensivaikutelman jälkeen jotenkin määrittelemättömästi vähän "oudolta". Ja tämä toistuu ja toistuu. Ja jotkut pöhköt ovat joskus psykologisoineet, että minä muka pelkäisin rakkautta, en se minä ole, vaan minulle tulee niiden psykopaattini henkisten iskujen pelko. Ja niistäkin vääristä psykologioista oli minulle haittaa kun kuuntelin niitä ihmeissäni ja tosissani, vaikka tuntuivat ihan täysin luonteeseeni sopimattomille.

        Ehkä joutaa sellainen henkilö mennä joka "outouttasi" kavahtaa. :) Mitä muuta sitä voisi "taviksen" silmissä tavallaan ollakaan tällaisella historialla ja tässä asemassa.

        Kaikkea kanssa... nuo nykyiset rakkausnatsit ei varmaan rakkautta juuri ole pohtineet normitarinallisine näkemyksineen. Huis ja hais heidän vallitseville rakkauskäsityksilleen. Inhottavia tyyppejä kun olettavat kaikkien rakastavan juuri heidän tavallaan, tavoittelevan juuri heidän näkemystään rakkaudesta.

        Voi hyvänen aika aikuisia ihmisiä, vai että rakkautta sitä pelkäis, kun tuommoisia idiootteja marssii läjäpäin vapaana. Se on pelottavaa.


      • fhifeiyy
        fhifeiyy kirjoitti:

        Ehkä joutaa sellainen henkilö mennä joka "outouttasi" kavahtaa. :) Mitä muuta sitä voisi "taviksen" silmissä tavallaan ollakaan tällaisella historialla ja tässä asemassa.

        Kaikkea kanssa... nuo nykyiset rakkausnatsit ei varmaan rakkautta juuri ole pohtineet normitarinallisine näkemyksineen. Huis ja hais heidän vallitseville rakkauskäsityksilleen. Inhottavia tyyppejä kun olettavat kaikkien rakastavan juuri heidän tavallaan, tavoittelevan juuri heidän näkemystään rakkaudesta.

        Voi hyvänen aika aikuisia ihmisiä, vai että rakkautta sitä pelkäis, kun tuommoisia idiootteja marssii läjäpäin vapaana. Se on pelottavaa.

        Kylläpä vihastuin. Tekisi heti mennä ilkkumaan rienaamaan ja analysoimaan heidän rakkauksiaan oikein hillittömästi.


      • poiuytrdsdfg

        Nuorempana aina ihmettelin psykopaatilleni, että miksi ihmiset puhuu sellasia hulluja, että minä muka pelkäisin rakkautta. No psykopaattini vaan siihen aina, että ei ne muut igmiset vaan ymmärrä. Ja mä aina ihmettelin, että mikä ihme heidän ymmärryksessä on.
        En minä nyt tietenkään rakkautta pelkää, eräät muut taitaa pelätä.
        Mutta pelkään mä siinä mielessä, että aina kun rakkaus pilkahtaa, narsistit iskee.
        Ja se on jo ihan selkäytimessä.


      • poiuytdfg
        fhifeiyy kirjoitti:

        Kylläpä vihastuin. Tekisi heti mennä ilkkumaan rienaamaan ja analysoimaan heidän rakkauksiaan oikein hillittömästi.

        Mut sä oot kiva...heheheh :)


      • poiuytdfgh
        fhifeiyy kirjoitti:

        Kylläpä vihastuin. Tekisi heti mennä ilkkumaan rienaamaan ja analysoimaan heidän rakkauksiaan oikein hillittömästi.

        No niin no, ne tarkottaa sillä rakkauden pelolla sitä, ettei halua jokasen kulmakunnan komean kulkurihurmurin kanssa jotain hyödynnyssuhteita, kun kyllä he vaan haluais, jos sais niin hyvän, niin se oli joillekin outoa kun niitä kaikkein komeimpia nuorena karttelin, kun mulla on niin suunnaton se kaipuu älylliseen ja henkiseen yhteyteen, että mä olen valmis jättään ne toisenlaiset nautinnot väliin.
        Tämä oli sitten niin mieletön tabu 20 vuotta sitten.


      • hdheiykkl
        poiuytdfgh kirjoitti:

        No niin no, ne tarkottaa sillä rakkauden pelolla sitä, ettei halua jokasen kulmakunnan komean kulkurihurmurin kanssa jotain hyödynnyssuhteita, kun kyllä he vaan haluais, jos sais niin hyvän, niin se oli joillekin outoa kun niitä kaikkein komeimpia nuorena karttelin, kun mulla on niin suunnaton se kaipuu älylliseen ja henkiseen yhteyteen, että mä olen valmis jättään ne toisenlaiset nautinnot väliin.
        Tämä oli sitten niin mieletön tabu 20 vuotta sitten.

        No mitä se nyt kenellekin sitten tarkoittaa. Mikä se suhteen keskipituus nykyään sitten onkaan niin siihenkö pitäisi sitten sovittautua kaikkine härpäkkeineen että kaikki olisi tyytyväisiä?! Röyhkeää tuommoinen toisen tarpeiden ja toiveiden olettaminen samoiksi kuin itsellä. Ja sitten ilkeämielisyys siitä kun toinen ei toimi niiden mukaisesti. Voi luoja.


      • poiuytrsdfg

        Niinpä mulla meni koko nuoruus niiden muiden kummallisten oletusten ihmettelyyn, en edes ehtiny ettiä sitä kaipaamaani älyllistä.
        Ja kun mä olin niin heikoilla näiden narsistivanhempien takia, niin ne hurmurit olis saaneet liiallisen vallan, enkä olisi enää erottanut omaa olemassaoloani lainkaan, enkä halunnu miksikään heidän varjoksi. Tämän takia mä olin kai muka ylimielinen kun ne komeimmatkin sai rukkasia.


      • poiuydfgh

        Siinäkin tuli väärä tulkinta vanhempieni takia, että mä muka ylimielinen, kun oikeasti enemmänkin avuton. No mutta "supervanhempien ainoa tytär, joka oli kaikkia muita onnekkaampi" oli muka sitten vielä niin ylimielinen, että sieti saada opetuksia. No olihan mulla sitte mukavampaa yksinään, kun ei ollut ketään jolle jakaa aitoja sisäisiä kokemuksia. Niin sai rukkasia loputkin.
        Ihmettelin äidilleni koko ajan näitä tuntemuksiani siitä mitä mun ympärillä tapahtuu.
        Noh mun äiti aina totes ettei ihmiset vaan tiedä ja ymmärrä, enkä mä voi sille mitään.


      • poiuytrsdf

        Ja jos mä en olis näitä rukkasia antanut, niin sit olis ihmetelty mun päätymistä mitä ihmeellisempiin seikkailuihin, kun mä en todellakaan ole niin määräilevä että ketään miestä komentelisin tai tossun alla pitäisin. Ja mä olen todella ennakkoluuloton, niin mä olisin päätynyt vaikka mihin kummallisiin olosuhteisiin.


      • poiufdxcvb

        Multa on huumorityyliin kysytty sisäelimiäkin, että josko luovuttaisin rakkaudesta !


      • poiuytrdfgh

        Huh mulla on vielä tänään tosi järkyttynyt olo eilisestä olotilasta, nyt kun olotila on niin huomattavasti normaalimpi, niin kontrasti on ihan kauhea.
        Osoittanee kuitenkin yhteydenpidon katkaisun oikeellisuutta.


      • sljduiyg

        Vai että sietää saada "onnekas" neiti opetuksia... Minäpä näille opettajille opettaisin. Eipä meidän tuskallisessa asemassa mikään voi niin kummallinen olosuhde kai enää olla etteikö ennakkoluulottomiakin kokeiluja voisi tehdä. Minä en koe että minulla olisi ainakaan enää mitään menetettävää etteikö sitä voisi vähän katsella ympärilleen. Minä olen ainakin saanut varsin miellyttävää ja raikasta seuraa ihan muilta mantereilta tähän tympeän tunkkaiseen nurkkaan mihin nämä "elämänopettajat" viimeistään ovat minut ajaneet. Merkille nämä tyäläiset on kuitenkin pistetty ja olis ihan terveellistä vaihtaa kaistaa jos vastaan sattuu..


      • dlkhsodiiy
        poiufdxcvb kirjoitti:

        Multa on huumorityyliin kysytty sisäelimiäkin, että josko luovuttaisin rakkaudesta !

        No huhhuh. Mut mun isä kai (parisuhde)rakkaudesta antoi vaimonsa mua kaltoinkohdella. Samoin äitini erään miehensä.. Että liekö tuo rakkaus monellakaan kovin eettisellä pohjalla.


      • poiuytfdfghj
        sljduiyg kirjoitti:

        Vai että sietää saada "onnekas" neiti opetuksia... Minäpä näille opettajille opettaisin. Eipä meidän tuskallisessa asemassa mikään voi niin kummallinen olosuhde kai enää olla etteikö ennakkoluulottomiakin kokeiluja voisi tehdä. Minä en koe että minulla olisi ainakaan enää mitään menetettävää etteikö sitä voisi vähän katsella ympärilleen. Minä olen ainakin saanut varsin miellyttävää ja raikasta seuraa ihan muilta mantereilta tähän tympeän tunkkaiseen nurkkaan mihin nämä "elämänopettajat" viimeistään ovat minut ajaneet. Merkille nämä tyäläiset on kuitenkin pistetty ja olis ihan terveellistä vaihtaa kaistaa jos vastaan sattuu..

        No joo samoin. Aika ennakkoluulottomalla tiellä tässä minäkin.
        Ohan tää nettikirjoittelukin vähän sellasta.

        Ja minä olen aina kiistellyt asiasta ihmisten kanssa, että mun mielestä rakkaus ja etiikka kulkee käsikädessä niin, että ovat melkein sama asia, tai muuten se ei merkitse mulle rakkautta oikeasti.


    • poiuydsdfg

      Ja mietinnän alla on se kumpi on parempi tilanne mulle, laajat väärät luulot itsestäni vai vähän eriskummallisen elämäntarinan paljastaminen maailmalle.

      • fjsdfioe

        Toisaalta miksi luulet olevasi niin tärkeä että sinusta ylipäänsä olisi mitään tai suinkaan laajoja luuloja ihmisillä?


      • poiuygfdcvb

        Isä ei vapautune äidin manipulaatiosta koskaan.
        Eilen kun elin vielä heidän maailmassa olin ihan sekotodellisuudessa.
        En tajua koko eilisestä mitään. Onneksi edes tänään on suht normaalia.


      • poiuytrdsdfg
        fjsdfioe kirjoitti:

        Toisaalta miksi luulet olevasi niin tärkeä että sinusta ylipäänsä olisi mitään tai suinkaan laajoja luuloja ihmisillä?

        Joo mä kuulin ton lauseen jo parikymppisenä, sillon se sai mut todella hämmentyneeksi ja kyllä oli sitten äidin kanssa juttua siitä, että miksi ihmiset niin sanoo, kun enhän minä itseäni miksikään tärkeäksi luule, päinvastoin sanoin ja ajattelin aina etten ole yhtään mitään. Minkä ihmeen yhteyden ihmiset löytää tärkeydellä ja väärillä luuloilla. Esim. psykopaatin tai muun hyväksikäytön uhri ei todellakaan ole tärkeä, mutta hänestä voi olla laajoja vääriä luuloja. Kiusaajanhan tärkeys siinä on oleellisempaa. Mutta ei hänenkään tarvitse olla tärkeä esim. juorujen leviämiseen laajallekin.
        Tosin kun muut alkavat yhdistämään valehtelun kohteena olemista johonkin tärkeyteen, niin sitten voi alkaa ihmetellä itsekin että häh...tarkoittaako tämä kiusaaminen ja henkinen hyväksikäyttö sitä, että olen jotenkin erityisen tärkeä ?Tuntuu todella oudolle ajatukselle, mutta miksi ihmiset sellasta sanoo ?
        Minä en näe siinä mitään logiikkaa. Ei ne psykopaatitkaan useinkaan etsi mitään tärkeitä henkilöitä, vaan on tutkimuksiakin, että tunnistavat jo kävelytyylistä epävarman uhrin.


      • poiuytrddfg

        Ja en minä luule, olen itse puhunut melko suuren joukon ihmisiä kanssa joilla näitä vääriä luuloja on ollut ja ne ilmenivät selkeästi puheista ja muista konkreettisista seikoista .

        Miksi sinä luulet että luulen ?


      • poiuytrdfg

        Niitä ei voinut mitenkään olla huomaamatta niitä vääriä luuloja ihmisillä .
        Ei tarvinnu luulla mitään.

        Sen takia mä kritisoin "apua" kun siellä päätyy monenlaisten luulijoiden keskelle ja voi alkaa vähitellen muuttua itsekin luulijaksi.


      • poiuytfdfg
        fjsdfioe kirjoitti:

        Toisaalta miksi luulet olevasi niin tärkeä että sinusta ylipäänsä olisi mitään tai suinkaan laajoja luuloja ihmisillä?

        Ja mä tiedän sen, että ihmiset pääosin ei tiedä mun todellista elämäntarinaa.
        Ei mun sitäkään tarvi luulla.
        Mutta kun "avussa" aletaan kaikkea päivänselvää luulemaan, minussakin alko lisääntyä luulijan piirteitä, kun herkistyin sille luulemisen tunnelmalle.
        Eilisen päivän elin ihan luulijana. Tänään en.


      • ljdduieu
        poiuytrddfg kirjoitti:

        Ja en minä luule, olen itse puhunut melko suuren joukon ihmisiä kanssa joilla näitä vääriä luuloja on ollut ja ne ilmenivät selkeästi puheista ja muista konkreettisista seikoista .

        Miksi sinä luulet että luulen ?

        En minä luulekaan että sinä luulisit. Itse ole vaan saanut kuulla tuon tyylistä. Ehkä halusin vain reaktiosi kun se tuntuu usein aika tervejärkiseltä. Pyydän anteeksi, mikäli pahstuit.


      • poiuytrdfg

        Täällä palstallakin on välillä sitä luulemisen henkeä ja sillon tää ei tee mulle hyvää.
        Mä voin tosi huonosti luulijana luulemisen tilassa ja tunnelmassa. ¨

        Tarvitsen faktaa, ettei mene sekavaksi.
        Se on fakta, että monilla ihmisillä on minusta vääriä luuloja.
        Nytkin sinulla, että luulisin itseni tärkeäksi.


      • poiuytrsdfg
        ljdduieu kirjoitti:

        En minä luulekaan että sinä luulisit. Itse ole vaan saanut kuulla tuon tyylistä. Ehkä halusin vain reaktiosi kun se tuntuu usein aika tervejärkiseltä. Pyydän anteeksi, mikäli pahstuit.

        Miten se kuulostaa tervejärkiselle ?
        Minulle ei kuulosta mitenkään erityisen järkevälle.
        Ei väärät luulot liity tärkeyteen useinkaan.
        Onhan sitä joskus minua tullut vastaan ihmisiä , jotka ajattelee esim. julkisuuden henkilöiden lähettävän itselleen piiloviestejä radio-ohjelmien kautta, heille tuo lause ehkä sopii, tai olisi tervejärkinen. Mutta minä en ole sitä ihmistyyppiä ollenkaan eikä ole mitenkään erityisen tervejärkistä luulla minua sellaiseksi.

        En ole mistään vihainen.


      • poiuytrddfg
        ljdduieu kirjoitti:

        En minä luulekaan että sinä luulisit. Itse ole vaan saanut kuulla tuon tyylistä. Ehkä halusin vain reaktiosi kun se tuntuu usein aika tervejärkiseltä. Pyydän anteeksi, mikäli pahstuit.

        Se on eri asia jos on ihmisiltä oikeasti saanut kuulla mitä juttuja heillä on levityksessä tai vain ajattelee, että saattaa olla. Jälkimmäisessä tapauksessa saattaa olla tai olla olematta. Mutta minä yleensä perustan näkemykseni minulle konkreettisesti sanottuihin lauseisiin tai paperilta lukemiini.


      • poiuytrsdfg
        poiuytrdfg kirjoitti:

        Täällä palstallakin on välillä sitä luulemisen henkeä ja sillon tää ei tee mulle hyvää.
        Mä voin tosi huonosti luulijana luulemisen tilassa ja tunnelmassa. ¨

        Tarvitsen faktaa, ettei mene sekavaksi.
        Se on fakta, että monilla ihmisillä on minusta vääriä luuloja.
        Nytkin sinulla, että luulisin itseni tärkeäksi.

        Ok et luule. Mutta en tiedä miksi ihmiset sanoo tuota lausetta minulle, jos he ei luule minun luulevan.

        Nuorena se oli mulle tosi rankka minuun kohdistettu epäilys, sillä olin omistautunut egosta luopumisen filosofialle täysin.
        Niin se TÄRKEÄKSI ??? tuli aina aika shokkina.


      • poiuytrdfgh

        Miksi vain kokeilla jonkun sellaisen reaktiota jota ei arvele asian koskevan ?

        Mutta itse en sanoisi tuota kysymystä kenellekään, koska mielestäni on varsin epäkohteliasta vihjata yhdellekään maailman elävälle olennolle ettei hän olisi tärkeä kasveja myöden,


      • poiuytrdfg

        Mitä fiksua siinä koet ettet olisi tärkeä ?
        Tietenkin olemme hyvin minimaalisia hippusia maailmankaikkeudessa. Emme ihan kirppujakaan. Mutta on kirputkin tärkeitä.


      • klhdlyiy
        poiuytrsdfg kirjoitti:

        Miten se kuulostaa tervejärkiselle ?
        Minulle ei kuulosta mitenkään erityisen järkevälle.
        Ei väärät luulot liity tärkeyteen useinkaan.
        Onhan sitä joskus minua tullut vastaan ihmisiä , jotka ajattelee esim. julkisuuden henkilöiden lähettävän itselleen piiloviestejä radio-ohjelmien kautta, heille tuo lause ehkä sopii, tai olisi tervejärkinen. Mutta minä en ole sitä ihmistyyppiä ollenkaan eikä ole mitenkään erityisen tervejärkistä luulla minua sellaiseksi.

        En ole mistään vihainen.

        Siis tarkoitin että sinun tapasi ajatella on selkiinnyttävä ja terve :) Ei minullekaan tulisi ikimaailmassa kysyä tai tokaista tuollaista kenellekään.


      • poiuytredfg

        Okeii...aivan...
        Sinä vähän niinku halusit minun vahvistavan omia ajatuksiasi. :)

        Olen itsekin sitä mieltä, että olin alunperin varsin tervejärkinen ihminen.
        Mutta tällä hetkellä en ole aivan kun minua on sekotettu valtavalla määrällä minun mielestäni epäloogisia ajatuksia, joita minun on vaikea käsitellä päässäni ihan fysiologisesti. Kun halvaannuksessa vaurioitui myös unisysteemi ja vähällä unella minulle käsiteltäväksi valtava määrä eriskummallisia ajatuksia muilta, niin en ole kovin hyvin selvinnyt siitä prosessoinnista.
        Mutta omat pohjimmaiset ajatukseni ovat kyllä mielestäni hyvässä kunnossa, kun sain ne muodostettua jo nuorena kun olin kunnossa. Olin ehtinyt jo sillon ajatella aika monia asioita ja muodostaa niistä itselle johdonmukaisen ajatusjärjestelmän, jonka uskon olevan järkevä. Mutta nyt on ongelmaksi tullut se, että päässä ohikiitää mitä hölmömpiä ajatuksia joita on muodostunut keskusteluissa muiden ihmisten kanssa, kun olen eläytynyt täysillä siihen mitä he ovat minulle selittäneet tai kysyneet jne. Minua 90% ihmisten kanssa keskustelusta ei ole auttanut, koska mitä kuulen jumittuu kietämään päähäni. Ja ihmiset sanoo kaikkia minkä kiertämisestä päässäni ei ole mitään hyvää seurausta, siksi koen monologin auttavan usein varsinaista keskustelua paremmin paitsi jos keskustelija pitää huolen siitä, että hänen lauseensa ovat niin järkeviä, että niistä ei ole haittaa vaikka ne jäisivät kiertämään päähän.


      • poiuytdfgh

        Ja avussa opetetaan ajoittain huonoja tapoja kuten valehtelua, epäkohteliasta keskustelukulttuuria, itsensä kuvittelua pahaksi yms.
        Paitsi että on sitten paljon sellaisia fiksujakin jotka ei noita juttuja opeta autettaville...


      • poiuytrdsdfg

        Ei ihmistä auta se että ihminen kuvittelee itsensä pahaksi. Mielestäni siinä on riski, että ihmisen elämä muuttuu pahaksi jos hän hyvin pitkään yhtäjaksoisesti ikäänkuin suggeroi itseään että hän onkin paha, vaikka siihen asti kaikki olivat pitäneet kilttinä. MInulle on koitunut itseni pahaksi kuvittelusta huomattavaa haittaa.
        Ja haluaisin nyt sellaisten kuvitelmien vaikutukset jotenkin pois itsestäni.
        Psykopaattini minut tuntien tiesi, että sellaisesta avusta on minulle vahinkoa, mutta jätti minut yllättäen sellaisen avun armoille halvaannuttuani.
        Eli sai tietoisesti aiheutettua vahingoittavan asetelman yllättävällä täyshylkäämisellä. Hän ensin hankki luottamukseni luvaten auttaa ja kun luvattua apua soittelin, ei vastannutkaan minulle vuoteen. Mistä järkytyin halvaannuksen lisäksi.

        Mutta en tule koskaan ymmärtämään miksi nykymuotipsykologia suosii itsensä kuvittelua pahaksi itsensä kuvittelun hyväksi sijaan.
        Minä en neuvoisi edes psykopaattia kuvittelemaan itseään pahaksi edes siitä huolimatta että hän olisi. Niin auttaako kilttiä ihmistä kuvitella itsensä pahaksi auttajien mieliksi, jottei hän vain vaikuttaisi luulevansa itseään hyväksi. Mutta mielestäni tuossa on riski että herkkä ihminen pitkän päälle suggeroidaan jotenkin pahaksi. Minua ainakin pelottaa.
        MIksi psykologisoijat pitävät hyväksyttävämpänä että autettava kuvittelee itsensä pahaksi kuin hyväksi ?
        Itsensä hyväksi kuvittelu tuomitaan. Noh kun sitten kuvittelee itsensä pahaksi, niin sitten ihmetellään !
        Mitä muita vaihtoehtoja on ? Pitää kuvitella puoliksi pahaa ja puoliksi hyvää ?


      • lkhyiy
        poiuytdfgh kirjoitti:

        Ja avussa opetetaan ajoittain huonoja tapoja kuten valehtelua, epäkohteliasta keskustelukulttuuria, itsensä kuvittelua pahaksi yms.
        Paitsi että on sitten paljon sellaisia fiksujakin jotka ei noita juttuja opeta autettaville...

        No mulla ei juuri piirejä enää ole niin että ihan sama mitä opetetaan. Jos nykyiset tai tulevat harvat kohtaamiset ihmisten kanssa tuntuu vaikeilta niin niistä on helppo päästä eroon.


      • poiuytrdfg

        Joo mulla tässä lisääntyy kokemukset, että suurin toivo vaikeuksien voittamiseen on yksin.


      • poiuytrdfg
        poiuytrdfg kirjoitti:

        Joo mulla tässä lisääntyy kokemukset, että suurin toivo vaikeuksien voittamiseen on yksin.

        Pitäis vaan oppia kuuntelemaan itseä herkemmin mikä on hyväksi ja mikä ei.


      • klnmorw
        poiuytrdfg kirjoitti:

        Pitäis vaan oppia kuuntelemaan itseä herkemmin mikä on hyväksi ja mikä ei.

        Mä olen ollut aika yksin vuosikausia lapsuutta ja muutamia periodeja lukuunottamatta. En minä hullua hurskaammaksi yksin ole tullut. Joskus tekee hyvää vähän käydä tosimaailmassa kokeilemassa mikä miltäkin tuntuu, kun ei aina voi luottaa mielikuvituksen voimaan. Yksisarvisia ei ole muuten näkynyt.


      • poiuyfdfgh

        Mä olen ihan kauheesti puhunut asioistani koko elämäni ajan ja olen kokenut että siinä on 90% mennyt aika ihan hukkaan. (molemmilta osapuolilta).
        Sosiaalisesti olen löytänyt mieluisat uudet ympyrät (itseasiassa ensimmäistä kertaa elämässä sellaset, jonne voin tulla oikeesti hyväksytyksi)mutta kun joutuu kärsiin näistä vanhoista asioista ja traumoista ja sairauskohtauksista samalla.


      • bftdlå

        Olet kuitenkin lopulta aika onnekas. Kaikki ei koskaan löydä edes jokseenkin siedettäviä ympyröitä. Luulenpa että traumoista ei niin vain pääse ehkä koskaan, varsinkin kun asiat on pitkittyneet ja hankaloituneet ties kenen toimesta juuri silloin kun niitä on itse ryhtynyt oikeasti selvittelemään. Minäkin olen tässä jonkin verran pölöttänyt suhteellisen hyödyttömästi, tai sitten tämä puheripulikuuri ei ole vielä päässyt vaikuttamaan.


      • poiuytdsdfg

        Siis minulle sano jotkut puheauttajat, että eikö ole pääasia vain puhua. Sisällöllä ei niin merkitystä. Niin minun mielestäni taas on 100% puheen sisällöstä kiinni mikä on vaikutus. En minä niin huonosti sosiaalinen ole etten löytäisi mitä tahansa puheseuraa, jos sisällöllä ei ole mitään väliä. Löytäähän sitä vaikka netistä, jos haluaa. Mutta mielekästä puhetta on sitten vaikeampi löytää.
        Mun mielestä mitä tahansa puhuminen on varsin vahingollista ollut, sillä jokainen kokemuksemme fyysisesti muuttaa aivojamma. Katsoin aivoasiantuntijan puheen aiheesta. Täten koen mitä tahansa hölöttämisen tai mitä tahansa kuuntelemisen kokemuksen aiheuttaneen haitallisia muutoksia aivoihini. On erittäin oleellista mitä puhutaan . Minua pidettiin näkemykseni takia kai erikoisena, mutta mielestäni minulla on sille tieteellinen perustelu.
        https://www.youtube.com/watch?v=LNHBMFCzznE


      • ckplsy

        joo no toi on ihan helppo uskoa. Sitähän sitä on mitä "syö" ja prosessoi. Minusta tuossa ei voi olla miltään kantilta katsottuna mitään kovin erikoista. Hö? Minulle on jossain vaiheessa ollut aika helpottavaa jopa pelkästään ilmaista ensimmäisiä kertoja asiani, mutta sittemmin reaktiot on olleet usein mykkiä, osaamattomia tai joskus jopa vahingollisia. Onnekas se kuka on terveellisessä ja osaavassa ympäristössä.


      • poiuyfdfgh

        No minun kohdalla ihmisten on ollut vaikea käsittää, että heidän puheet vaikuttaa minuun ja kysymykset (jotka aktivoi aivot vastaamaan niihin), varsinkin kun olin aivovauriossa ja nukkumaton. Niin nehän meni päähän kuin transsissa.
        Niin minusta olis ollut tärkeetä, että mitä sinne syötetään on laadukasta. Nyt mulla on pää täys sellasta soopaa, että saan pää kuumana miettiä kuinka saan sen sieltä pois.
        Ei mulle sovi mitkä tahansa keskustelut, kun mä jo ennen aivovaurioitakin nuorena pidin aika tarkkaa huolta mitä sinne syötin, mutta sitten aivovaurio ja päälle vielä iso kasa soopaa, etenkin psykopaattini äärimmäisen laaduton soopa, se on ollut aivoille tosi rankka juttu. Mutta monien on vaikea ymmärtää.
        Ei mulla jää muita vaihtoehtoja kuin yksin yrittää treenata taas pääni hyväksi, ei useimmat muut ihmiset ota asiasta mitään vastuuta. Se on usein jotain hölöttämistä ja vähän niinku riitelyä tai jotain semmosta. Siis just semmosta, että mietitään jotain katalia. Ei semmonen mun mielestä kehitä aivoja.


      • poiuytrdsdfgh

        Siis mä olen ollut paljon fiksumpi, mun kehitys meni tässä huimasti taaksepäin joiltain osin.
        Ja mua harmittaa se, koska olen aina arvostanut etenkin aivoja hyvin paljon.
        Olin koko nuoruuteni omistautunut aivojen kehittämiselle. Niin koko vaiva ja työ meni ihan myttyyn.


      • poiuydfghj

        Ja se tosta videosta, että on fakta, että jokaisella on erilaiset aivot ja ne reagoi samoihin kokemuksiin eri tavoin.
        Tuon niinkuin monet haluaa kieltää. Esim. erilainen reaktio on muka vika reagoijassa, mutta kun jokaisen aivot reagoi eri tavoin.
        Huumorilla sanon, että tuohonko se perustuu, että jokaisella on se vika itsessä. Mutta kenen aivojen reaktiotapa on se oikea ?


      • poiuydfghj

        Mutta sehän on tosi mielenkiintosta, että on valtavat määrät miljardeja erilaisia aivoja ja kaikki vielä reagoi erilaisiin kokemuksiinsa erilaisin tavoin.


      • poiuytfdfgh

        Olen kyllä tämän huomannut siinäkin, että ihmiset reagoi ihan eri tavoin samoihin puheisiin.


      • hdfiiuwep
        poiuydfghj kirjoitti:

        Ja se tosta videosta, että on fakta, että jokaisella on erilaiset aivot ja ne reagoi samoihin kokemuksiin eri tavoin.
        Tuon niinkuin monet haluaa kieltää. Esim. erilainen reaktio on muka vika reagoijassa, mutta kun jokaisen aivot reagoi eri tavoin.
        Huumorilla sanon, että tuohonko se perustuu, että jokaisella on se vika itsessä. Mutta kenen aivojen reaktiotapa on se oikea ?

        Eikö se enemmistö aina ole "oikeassa"? :)

        Emme silti voi pitää kasvuympäristön vaikutusta vähäisenä. Samoin arvostuksin ja suuntautuneisuuksin kasvatetut ovat vamasti kyvykkäämpiä ymmärtämään toisiaan vaikkeivät ihan samoin reagoisikaan. Silti he ovat oppineet omien piiriensä arvostukset ja reagointiodotukset niin, että osaavat ainakin suunnistaa omilla alueillaan vaivattomasti. Toista se on juurettomilla ja mihinkään kuulumattomilla, jotka ehkä hallitsevat useampiakin rekistereitä noin pääpiirteittäin, mutta mikään ei tunnu omalta, useimmat jopa vastenmielisiltä, vaikka edustaisivat melko lailla käänteisiäkin maailmoja arvostuksineen. Reagoi nyt siinä sitten kun kaikki v..ärsyttää.


      • poiuytsxcvb
        hdfiiuwep kirjoitti:

        Eikö se enemmistö aina ole "oikeassa"? :)

        Emme silti voi pitää kasvuympäristön vaikutusta vähäisenä. Samoin arvostuksin ja suuntautuneisuuksin kasvatetut ovat vamasti kyvykkäämpiä ymmärtämään toisiaan vaikkeivät ihan samoin reagoisikaan. Silti he ovat oppineet omien piiriensä arvostukset ja reagointiodotukset niin, että osaavat ainakin suunnistaa omilla alueillaan vaivattomasti. Toista se on juurettomilla ja mihinkään kuulumattomilla, jotka ehkä hallitsevat useampiakin rekistereitä noin pääpiirteittäin, mutta mikään ei tunnu omalta, useimmat jopa vastenmielisiltä, vaikka edustaisivat melko lailla käänteisiäkin maailmoja arvostuksineen. Reagoi nyt siinä sitten kun kaikki v..ärsyttää.

        Itseasiassa koska enemmistö ihmisistä on keskivertoälyisiä (kuten käsitykseni mukaan minäkin), niin millä logiikalla enemmistö olisi oikeassa, koska huippuälykkäät ovat vähemmistö ? Eli millä perusteella vähemmät älykkäät olisivat oikeammassa kuin älykkäämmät ?
        Onko siis mitä perustetta yleisellä käsityksellä, että enemmistöys suoranaisesti liittyisi oikeassa olemiseen ?


      • poiuytddcv

        Jos oikein muistan saatetaan jossain uskonnoissakin vihjata johonkin sellaiseen, että useimmat ihmiset tekevät vääryyttä. Pitäisi tarkistaa tuo.

        Arvelen että enemmistöys liittyy vain voimaan ja valtaan. Voi enemmistö olla oikeassakin tai sitten väärässä. Toisaalta maailmassa taitaa olla yodellinen valta vähemmistöllä, joten vähän monimutkainen kysymys.


      • dfhiiyiey

        Monimutkaista kyllä. Enemmistö tai ainakin jonkinlainen paine varmaan tarvitaan demokratioissa muutokseen. Voihan sitä joku luoteja aamiaiseksi pureskelemaan tottunut yksinäinen susikin saada joskus muutoksia aikaan...

        En nyt älykkyyttä liittäisi valtaan tai etiikkaan. Enemmistö on varmaan aika apaattista oikeudenmukaisuuden suhteen mikäli oma takamus on suht turvattu. Jotkut vanhempiensa lapsiuhrit ei ihan oikeasti varmaan kiinnosta juuri ketään. Jotenkin se pitäis saada kiinnostavaksi, tai ainakin tietoon ja vähemmän tabuksi niin, että uhria ei lynkata aina vaan uudestaan, ja multa on niksit lopussa.


      • poiuyfdfgh

        Kyllä eettinen taju ehkä vaatii tiettyjen aivotoimintojen kehittyneisyyttä, kun taas muut kyvyt joidenkin toisten aivotoimintojen. Eettinen ajattelukin on tavallaan yksi taito niinkuin vaikka ruuanlaitto toinen taito.
        Noh, ehkä se on hyvä tietää, ettei ketään kiinnosta, niin ei sitten vihdoin enää tarvi hukata heihin aikaansa, energiaansa ja voimavarojaan.


      • poiuytrdsdfgh

        Minua ei "apu" auta, koska jokaikinen epäeettinen lause tuottaa mulle tuskaa ja tuntuu ihan vaurioittavan aivoja.
        Varmin tapa kuulla epäeettisiä lauseita tai vastaanottaa jotain epämiellyttäviä tunnevärähtelyjä on hakea apua tai avata sisimpäänsä jollekin salaisesti. Eli eli...
        mä en enää tee sitä, mä joko en sisimpääni avaa tai sitten avaan täysin julkisesti.


      • lkhoiyiyoiy

        Mutta miten sitä eettistä tajua voi sitten harjoittaa ja testata, kun se kuitenkin on suhteissa tapahtuvaa toimintaa. Ei se kokkikaan uusia reseptejään testaamatta tarjoile. Eikä resepti etiikassa voi olla testaamaton siltä varalta että jonkun asian suhteen ei olla oltu riittävän valppaita, jolloin koko soppa voi mennä pieleen. Harvaa asiaa etiikassa voi ehdottaa universaaliksi laiksi. Kaikilla ei ole pääsyä etiikan professorin vastaanotolle :(


    • Ympstalkkaamanalopuksi

      Kaasuvalotus toimii, kun se on oikeasti valjastettu. Omalla kohdalla se toimi liiaankin hyvin, eli jouduin jo alussa erittäin varhaisessa vaiheessa vainoharhaiseksi leimatuksi. Pahin seuraus oli isovanhemmuuden menettäminen siinä muodossa jollaisena itse olen sen tottunut näkemään. Saan tavata valvotusti omaa lapsenlasta ehkä kerran kuukaudessa kolme tuntia!? En olisi uskonut, että kaikki ihmiset jopa sukulaiset kääntyvät kaasuvalotuksen ja muun häirinnän takia uhria näin vastaan?
      Jos olisin ollut puhumatta häirinnästä, en olisi tällaisessa tilanteessa nyt. Kaikki toiminta tehtiin vahingoittamaan kaikkea ja kaikkia. Jopa naapurit ja koko yhteisön ihmiset saivat kuraa häiritsijöiden taholta niskaansa. Otettiin heidät kaikki juttuun jossakin muodossa mukaan. Ja tehtiin kaikista pilkkaa ja ivaa todella rankasti!

    • nägäting

      Psykoosit tulilla.

    • jopalentokentänhälytys

      Ihmisestä saadaan epävarma ja epäilevä, vaikkapa jotkut todistukset tai muuta omaisuutta hukkaamalla toisen ihmisen toimesta. Kuulin, että näinkin on tehty, jos on koettu, että joku toinen on ollut toista etevämpi ja parempi. Tämäkin toimii samalla tavalla kuin kaasuvalotus.

      Kaasuvalotus nimi tulee elokuvasta Kaasuvalo, jossa ihmisestä tehdään sekava tai tolallaan mieleltään, siten, että hän ei tiedä muiden toimivan häntä vastaan! Kaasuvalotus elokuvassa kaasuvaloa vilkutettiin siten, että uhri luuli sen olevan harhaa tai epätodellista.

      Näin tehtiin minullekin erilaisilla häiriöillä koneisiin ja laitteisiin, valoihin ja muuhun tekniikkaan.

      Myös kaikki hälyttimet saadaan päälle tietyissä olosuhteissa, eli tälläkin voidaan uhria hämätä tai saada epäilemään, ja tätä on tehty jopa lentokentällä! Sen tajusin heti itse!

      • pelkkääkiusaamista

        ja jos kauan toimitaan arjessa niin että kiertoilmauksilla jaetaan tietoa tai jotain toista esittämällä, mitä ei ymmärrä ja hyväksy ollenkaan, niin ihmisestä tulee pakosta epävarma kun ei ymmärrä mitä yritetään kertoa ja sillä rikotaan persoonaa rankasti


    • Haluaisinostaaelektroa

      Kaasuvalotuksen keinoilla yritetään saada uhri näyttämään mielisairaalta. Kaasuvalotuksen keinot ovat moninaiset nyky-Suomessa. Kaikenlainen koneiden häirintä kuuluu asiaan, varashälyttimet aktivoidaan uudelleen, valot välkkyvät, häiritään laservaloilla, klikkauksia joka paikkaan kodissa ja kaikkea epämääräistä uhrin ympärille siten, etteivät muut ole paikalla todistamassa. Voidaan tehdä nykyajan välineillä paljon helpommin kuin entisajan kaasulampuilla. Pienet virtapiikit aiheuttavat hälytykset, laitteisiin toimintahäiriöitä eli kaikkea elämää on häiritty. Kuuluu kai puolustusvoimien valikoimiin nämä laitteet pääasiassa, jotka ovat käytössä. Liekö siellä koulutettu ja sieltä sitten varastettu häirintäkäyttöön.
      Odotan koko elektromagneettisen kentän käyttöä kaikkien ihmisten seuralaisena lähivuosina. Sehän ei tarvitse enää puhelimia eikä mitään muutakaan. Ja toimii varmasti jopa lentokoneissa ja maapallon toisella puolella.
      Olisiko jollakin myydä laitteistoja kaikille muillekin, niin voisin valjastaa muutaman ihmistä koekäyttöön?

    • poiuytrsdfgh

      Paaosin kaasuvalotus kuitenkin tehdään niin perinteisellä metodilla kuin puhumalla.
      Merkityksellistetaan asioita ja ilmiöitä väärin ja sillä sekoitetaan uhrin päätä.
      Esim, uhri havaitsee jonkin lentävän ja itsepäisesti väitetään sitä vaikka leijaksi vaikka se on lintu.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1565
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1404
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1295
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1248
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1176
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1106
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe