Miltä tämä teistä tuntuu?

Koirienvihaaja

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005142645.html

Ymmärrättekö vihdoin miten vaarallisia ne teidän isot metsästykseen ja vartiointiin tarkoitetut koirat ovat? Montako viatonta eliötä pitää kuolla ennen kuin koirarotuja lähtään kieltämään? Toivottavasti tuokin vaarallinen hirviö lopetetaan ilman minkäänlaisia selityksiä ja omistaja ansaitsee mehevät sakot...

22

311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eivaarallisiakoiria

      Karmea tapaus, en ymmärrä miksi lapsille/nuorille annetaan vihainen koira ulkoilutettavaksi.Millainen on vanhempi, kun niin tekee, ajattelematonta/vastuutonta toimintaa.Enkä ymmärrä, miksi tuollaista koiria on edes kellään.
      Toivon,että asia käsitellään perinpohjin, ja varmistetaan,ettei ole mahdollista,että enää kävisi samalla lailla.

      Luojalle kiitos, etteivät ne kaikki isot koirat tee noin pienen koiran nähdessään.Minulla on tosi suuri koira, jättirotuinen.Mutta sepä, oikeasti tykkää pienemmistä, on aina tykännyt,ihan niistä muutaman kiloisistakin koirista.Haistelee, ja leikittää ihan varovasti, menee maahan makuulle, että on samalla tasolla.
      Joten ei pidä taaskaan yleistää, että "kaikki isot" olisivat vaarallisia tappajia.Onhan se yksilöistä, ja roduistakin kiinni.Kyllä saman rotuisissa koirissakin on luonteissa ja käytöksessä huimat erot.

      Minustakin, suomessa on ihan liikaa vaarallisia rotuja , ja koiria, jotka omistaja jo itsekkin tietää vaaralliseksi.Niille, oikeasti vaarallisille, jotka on jo yrittäneet purra tai pureet, pitäs heti jotain tehdä.
      Yksi asia olis, testi,jossa koiran luonne testattais.Eli miten suhtautuu vieraisiin ihmisiin, lapsiin, koiriin.Luonnevikasita,ja agressiivista koiraa ei ole järkeä kenenkään pitää.Ihmisillekun vahinkoja sattuu, ja koirat karkaa.

      Itse en ymmärrä, miksi sellaisia vihasia koiria ihmiset pitää, he kyllä huomaa sen jo aikasemmin koiransa käytöksestä, että se on varallinen muille koirilla, tai jopa ihmisille.

      Leveäleukaiset koirat,jotka ei siedä muita koiria, ovat todella vaarallisia purutapansa vuoksi.Niillä on kova puruvoima, ja tapa pitää kiinni ja ravistella, ja jälki on järkyttävää.
      Ehkä suomessakin pitäisi joitakin rotuja kieltää kokonaan, ihan muiden ihmisten ja heidän koirien turvallisuuden vuoksi.Tai poistaa sellaisia yksilöitä, jotka ovat todistetusti vaarallisiski huomattu.Ne vaaralliset koirat kun joiltakin toistuvastikkin pääsee käsistä, ovista, aidoista, niin silloin käy aina jollekkin toiselle pahasti.

    • Pahalta_tuntuu

      Pahalta tuntuu!

      Ei sitä lopeteta koska se ei purrut ihmistä sairaalakuntoon. Jos haluat suojella koiraasi, älä ota sitä syliin. Vaan mene maahan ja suojele koiraa kehollasi. Ihmisen paikkaaminen on halvempaa kuin eläinlekurin operointi. Lisäetuna poliisit ottavat asian tarvittavalla vakavuudella. Parhaassa tapauksessa lopettavat sen siihen paikkaan.

      Tuossa mainitussa tapauksessa omistaja todellakin tulee saamaan sakot, ei messevät, mutta sakot silti. Ikävä asia että se ei tuo tuota henkensä menettänyttä takaisin elävien kirjoihin.

      • liikaanoitajo

        Meilläpäin on myös ihmisillä tuollaisia koiria, jotka karkaa käsistä, ja joidenkin koiria ovat purreet toisten koiria.Pihoistakin niitä hyökkää, ja yrittää muiden koiriin kiinni.Kamalaa, kun saa pelätä, ja miettiä mikä on se turvallinen koiran ulkoilutus reitti, ettei mitään kävisi -_-


      • koira-ajokortti

        Nää on näitä ihmisiä, jotka pyrkivät ottamaan lain omiin käsiinsä ja jotka pyrkivät myös määräilemään, miten ja missä muut saavat kulkea. Tuntuu olevan vallalla käsitys, että "minä ja minun oikeuteni ja minä en ole missään koskaan väärässä".
        Kyllä jonkinlainen pakollinen "koira-ajokortti" olisi ihan tarpeen, muuten asiat menevät vain pahempaan suuntaan "villin lännen touhuiksi".


      • lopetetaanse

        Hyökännyt jo monta kertaa toisten rakkien kimppuun, vain ajan kysmys millon tappaisi ihmisenkin.

        Iltalehden mukaan pikkuisen näykkäisi, mitä se olisi tehnyt jos olisi tosissaan purrut, joku idiootti taas ollut kirjoittamassa


      • Harmi !!! Että taas, kuten monta kertaa, koiraa syytetään !!!Koira on syytön osapuoli siihen mitä me ihmiset haluamme ! Koira ei voi valita, kuka sen ottaa omakseen !!!! On pahoja ihmisiä ja on myös todella rakastavia ihmisiä !!! Ei ole sanoja, miten ihmiset ovat pahoja, mutta koira niinkuin monet muutkin eläimet ! Se pyytteettemyys rakkaus meitä kohtaan....meilläkin ihmisillä olis oppimista siitä !!!!!!!!!!


      • oletoikeassa
        itua1 kirjoitti:

        Harmi !!! Että taas, kuten monta kertaa, koiraa syytetään !!!Koira on syytön osapuoli siihen mitä me ihmiset haluamme ! Koira ei voi valita, kuka sen ottaa omakseen !!!! On pahoja ihmisiä ja on myös todella rakastavia ihmisiä !!! Ei ole sanoja, miten ihmiset ovat pahoja, mutta koira niinkuin monet muutkin eläimet ! Se pyytteettemyys rakkaus meitä kohtaan....meilläkin ihmisillä olis oppimista siitä !!!!!!!!!!

        Ihmisten vika kun ottavat tappajarakeiksi jalostettuja, piikille vaan tuollaiset rakit ja kielto lakiin.


    • Suurikoirapieniego

      Jotkut typerät isojen koirien omistajat puolustelevat koiriensa aggressiivista käyttäytymistä, joka voi johtaa täystuhoon sillä, että esim. pikkukoirat murisevat, räkyttävät. Ai, että se on hyvä syy sille, että joku tuollainen 50 - 90 kg painava muskelikoira sitten voi hyökätä ja tappaa koiran ja raadella ihmisenkin siinä sivussa? Ihan ihme arvomaailma näillä ihmisillä. Kyllähän se on niin, että jos ei pysty koiraansa pitämään hallinnassa tilanteessa kuin tilanteessa ilman sivullisille koituvaa vaaraa, niin pois koira sellaiselta ihmiseltä. Yhdelläkin lastenvaunujaan työntävällä eukolla on kaksi
      bullmastiffia lenkeillään mukana ja aina kun tulee vastaan, alkaa niitä siirtelemään ojan puolelle ja köyttämään lujemmin kiinni. Herää kysymys, että miksi? Jos koirat olisivat hallinnassa, niin ei niitä tarvitse erikseen vedellä jonnekin tienposkeen, tosiasia on, että ne eivät ole hallinnassa. Siinä sitten saa vastaantulijat pikkukoiriensa kanssa pelätä, että miten nämä muskelimöykyt reagoivat mihinkin ärsykkeeseen, eukkohan ei niistä pystyisi pitämään edes yhtä aisoissa, jos päättäisi riuhtaista itsensä irti eikä sen puoleen ei edes mies pysty pitämään tuollaisia lihaksikkaita koiria aisoissa, jos ne todella rupeavat rehentelemään. Kyllähän se on niin, että kun on pieni ego, niin pitää yrittää sitä paikkailla isolla koiralla. SE on kai niin mielettömän kivaa katsella, kun muut saa pelätä ja väistellä ojia pitkin, kun "maailman omistajat" tulevat vastaan.

      • 3456789876

        Iso koira ei ole tervepäinen, eikä yhteiskuntaansoveltuva, jos se hyökkää pienempien koirien kimppuun, ja jos se ei kestä muiden koirien haukkua.Sellainen on vaan vaaraksi muille.
        Minulla on kokemusta suurista koirista, mutta, yksikään niistä ei häriiintynyt muiden koirien haukuista, ei murinoista.Ovat olleet kaikkien kavereita, iloisia ja leikkisiä koiria.Jotka tulleet toimeen kaikkien koirien kanssa.Ja vieraiden rapsuteltavissa, oikeasti turvallisia koiria.
        Kun ottaa ison koiran, kannattaa siis ottaa selkoa sen vanhemmista, suvuista.Eikä ottaa luonnevikasista agressiivisista koirista pentuja.Jos emolla on käytösongelmia, ne voi periytyä pennuillekkin, arkuus,ja arvaamattomuuskin periytyy.Ja mitä suurempi koira silloin on, sen suuremmat myös on ongelmat.
        Rotuvalita on myös tärkeä.Ei pidä ottaa jo vaaralliseksi luokiteltua rotua.


      • PysykääKaukana
        3456789876 kirjoitti:

        Iso koira ei ole tervepäinen, eikä yhteiskuntaansoveltuva, jos se hyökkää pienempien koirien kimppuun, ja jos se ei kestä muiden koirien haukkua.Sellainen on vaan vaaraksi muille.
        Minulla on kokemusta suurista koirista, mutta, yksikään niistä ei häriiintynyt muiden koirien haukuista, ei murinoista.Ovat olleet kaikkien kavereita, iloisia ja leikkisiä koiria.Jotka tulleet toimeen kaikkien koirien kanssa.Ja vieraiden rapsuteltavissa, oikeasti turvallisia koiria.
        Kun ottaa ison koiran, kannattaa siis ottaa selkoa sen vanhemmista, suvuista.Eikä ottaa luonnevikasista agressiivisista koirista pentuja.Jos emolla on käytösongelmia, ne voi periytyä pennuillekkin, arkuus,ja arvaamattomuuskin periytyy.Ja mitä suurempi koira silloin on, sen suuremmat myös on ongelmat.
        Rotuvalita on myös tärkeä.Ei pidä ottaa jo vaaralliseksi luokiteltua rotua.

        Eipä ne isokoirakennelien pitäjät anna mitään totuudenmukaista kuvaa koiriensa luonteesta. Umpihulluiksi tiedetyillä narttukoirilla teetetään pentuja, vaikka aikaisemmista pentueista 1/2 on jo lopetettu tai palautettu kasvattajalle aggressiivisuuden takia. Ämmä sitten syyttää pennunostajien lyöneen koiria. Itse hakkaa koiria ketjulla päähän aina kun "saa kilarit". Pääsääntöisesti näitä rotuja kasvattavilla ihmisillä on itselläänkin persoonallisuushäiriöitä ja vihanhallintaongelmia. Sekä tietysti pohjaton rahantarve. Tasapainoinen ihminen valitsee alun alkaenkin aivan toisentyyppisen koirarodun.


    • Vastuuaikuisilla

      Kuinka vastuuntunnottomia tai oikeammin vailla minkäänlaista järkeä ovat aikuiset, jotka antavat vähänkään isomman koiran tai arvaamattomasti vieraita kohtaan käyttäytyvän koiran 9 - 13 vuotiaiden lasten talutettavaksi?

      Ärsykkeitä on tuolla ulkona vaikka millä mitalla koiralle kuin koiralle, siellä voi tapahtua vaikka ja mitä. Herää myös kysymys, että jos yleisen tietämyksen mukaan 12-vuotias lapsi ei ilman koiraakaan pysty liikenteen seassa havainnoimaan kaikkea tärkeää, niin miten se lapsi sitten jonkun koiran kanssa siellä pärjäilee? Entä jos koiran nenän edestä lähtee vaikka jänis juoksentelemaan ajotielle päin, kuinka monta vaaratilannetta siitä syntyy? Sitäpaitsi ei edes kaikki teinitkään pysty edes omaa liikkumistaan tuolla kaduilla hallitsemaan ilman vaaratilanteita, niin miten se hihnan päässä roikkuva koira tekisi asiasta sen helpompaa?

      • "Kuinka vastuuttomia..." Juuri näin...Kun näitä juttuja lukee, niin tuntuu, että onko ihmisillä ihan maalaisjärki kadoksissa.

        Jostain luin (jos pitää paikkansa), että ko.koiran kanssa olisi ollut ennestään vielä jotain vaikeuksia, suhteessa muihin.
        Kyllä pitäisi lähteä siitä, että ihmiset voisi hyvin valittaa hallitsemattomita koirista, ja valitukset otettaisiin heti vakavasti. Ja jos ei asiaa heti saada kuntoon, niin koira pois.

        Ei rotukiellot mitään auta.
        Asioihin pitäisi vaan heti puuttua. Ihisten valittaa heti, jos näyttää tolkuttomalta koiran pito, valituksiin heti puuttua ja tarvittaessa koira pois. Ja jos tarvetta, niin vielä lätkästä pitokielto.


      • tainaisten

        Eihän naisetkaan saa pidettyä rakkejaan kurissa tai vanhukset, eikä kaikki miehetkään. Tyypillisesti rakkeja ulkoiluttaa juuri lapset, naiet ja vanhukset, monilla vielä monta isoa rakkia yhtä aikaa.


      • ilmiselvästi

        Ongelmia naisten kanssa? Ei ihme.


    • jogeribogeribox

      Olen jutellut joidenkin nuorten henkilöiden kanssa jotka ensimmäistä koiraa ovat hankkimassa niin vastauksina on tullut cane corso, amstaffi, bullmastiffi, malinois, amerikan bulldoggi etc. Kyllä on silmät pyöriny päässä ja epätoivo herännyt, että miten tyhmä joku voi olla.
      Oma lukunsa on myös sellaiset aikuiset jotka ottavat jo toista tai kolmatta koiraa ja ajattelevat, että nyt sitä kokemusta on niin voin huoletta pitää amerikan bulldoggiani vapaana missä haluan. Kyllähän minä nyt osaan, ja sitten kohta joku syytön on sairaalassa. Että se siitä osaamisesta sitten...
      Jos on päästään vialla ja haluaa isotella niin keksikää jotain muuta, ei tarvitse eläintä rääkätä oman vajavaisuuden takia eli turha ottaa voimakkaita koiria tai koiraa ollenkaan. Kulkekaa mielummin vaikka pingviinipuku/korsetti päällä ja juokaa maan kalleinta viiniä. Ostakaa uusi auto, hankkikaa isotissisempi nainen tai lihaksikkaampi mies.
      Se, että on pettynyt omaan elämäänsä ei ole kenenkään muun paitsi itsensä vika. Psykologit voivat varmasti auttaa mielenterveys ongelmissa ja on olemassa kaikenmaailman mielialalääkkeitä helpottamaan omaa oloaan.
      Muitakin kivoja lemmikkieläimiä on siis olemassa kuten puput, akvaariot, kilpikonnat jne. Olen vuosien saatossa huomannut, että monelle joka itseään koiraihmisenä pitää ei koira vain sovellu. Eihän tätä tietenkään ole kohteliasta laukoa päin naamaa toiselle joka rakastaa hurttaansa väärin. Hyvä kuitenkin miettiä muitakin vaihtoehtoja sillä kuten uutisesta selviää ei koiran omistaminen ole mitään ruusuilla tanssimista, ainakaan kaikilla. Hyvää ja leppoisaa kevään jatkoa vaan kaikille:)

      • punanenä

        Katsos kun köyhän ja tyhmän ainoa vaihtoehto isotella on hankkia kookas vaarallinen koira. Jos vielä olet ruma ja lihava ei oikein nuo markkinat tahdo vetää mikäli ymmärrät mitä tarkoitan.
        Siitä ei sitten pitkä matka olekaan "rähinä tärpätin" kittaamiseen ryyppyremmissä:( Junnu Vainiohan se aikoinaan lauloi, että "köyhän ainut huvitus on vilkas mielikuvitus".
        Eli on vaihtoehdot vähissä, mutta jos siis itse olisin ruma ja köyhä niin keskittyisin kuuntelemaan Junnun levyjä vaan ja unohtaisin koiruudet kokonaan.


      • jogeribogeribox

        Rohkenen vielä kommentoida tätä. Kyllä jokainen tämän maan kansalainen on oman onnellisuudensa seppä poislukien vakavat ja synnynnäiset sairaudet. Jotkut tietenkin sattuvat syntymään "kultalusikka suussa" mutta harvoin materia ja omistaminen tuo pitkäikäistä onnellisuutta mukanaan. Epävarmat yksilöt monesti tukeutuvat materian antamaan harhaiseen turvaan aivan liiaksi. Kuin lapsi unileluunsa.
        Ei kannata jäädä surkuttelemaan omaa tilaansa vaan miettiä miten parantaa oman elämänsä laatua mielummin. Rikkailla on samankaltaisia ongelmia kuin köyhilläkin, mutta kuori on vain erilainen. Toki rahaa heillä on enemmän, mutta mikäs miehen mitta se on koskaan ollut;)
        Mitä tulee sitten Junnu Vainion sanoihin niin liiallinen mielikuvitusmaailmassa oleminen kertoo vain ettei välttämättä oikein osaa elää todellisuudessa tai pakenee tilanteita oman päänsä sisään. Ei ole tervettä sekään, mutta hyvä että huumoria sekoittuu sentään mukaan.
        Tasapainoinen ihminen voi ainoastaan omistaa ns. vaaralliseksi luokitellun koiran. Tälläinen henkilö kykenee luomaan kovaluonteisenkin koiran kanssa järkkymättömän luottamussuhteen. Epätasapainossa olevien henkilöiden käsissä tällaisista koirista tulee monesti arvaamattomia.
        Lisäksi henkilöllä tulee myös olla fyysistä voimaa. Vaikka sitä voimaa ei tarvitse käyttää ollenkaan koiraan niin koira kyllä aistii sen ihmisessä ja se luo turvaa eläimelle. Leppoisaa kevättä!


      • tyhmätnaiset

        Naiset kuvittelee että pitkillä miehillä ja isoilla eläimillä on sekin isompi, voi päteä eri lajien kesken, kuten hevosilla, mutta ei saman lajin sisällä. Eri roduissakin eroja, mutta ei koon mukaan.


    • JosMullaOlis

      tollanen huonosti käyttäytyvä koira, niin veisin sen itse suosiolla lopetuspiikille. En ainakaan tahtoisi ottaa riskejä mahdollisista seuraavista uhreista. Minulle kerran myös vihaisen koiran omistaja (koirille vihaisen) huusi, että voitko kiertää tuolta kauempaa koirasi kanssa, kun tämä ei oikein siedä muita koiria. Huusin, että kierräppä itse, koska ei minun tarvitse kiltin koiran kanssa ketään väistellä. Mokoma lähti sitten itse kiertämään.

    • p2h

      Välillä painotetaan lajinomaista käytöstä ja sitten moititaan, kun koira toimii todella lajinomaisesti.

      Näitä koiria saa ottaa kuka hyvänsä ja niin pienten kuin suurten koirien koulutus on täysin hunningolla.

      Opetetaan kouluttamaan naksuttamalla ja nakkaamalla makupala aina, kun koira tekee oikein. Mikä vitsi! Koira on eläin ja sen lajinomainen käytös antaa ohjeet koiran kouluttamiseen.

      Ihmisen pitää olla lauman johtaja, eli alfanaaraan korvike. Ei se alfanaaras naksauta hampaita laumassa aina hyväksyvästi, kun lauman jäsen tekee oikein puhumattakaan, että oksentaisi pienen lihanpalan oikein käyttäytyvälle.

      Nämä makupalan nakkelu ja naksutus on tullut koiran inhimillistämisen myöta, kun asutaan ja nukutaan koiran kanssa niin koulutus menee rataa "ole mulle kiltti niin saat karkin".

      • itseluottamusongelmaiset

        Ilmankos heikIilla miehillä menee myös koirien kanssa heikosti, vaiketa on alffanartuksi mieheksi syntyneen tekeytyä.Ja kun rodutkin valitaan sen kovuuden mukaan, ainut tarkoitus koirralle, on olla vaarallinen.Koska itse pelkää ulkomailmaa, tai luulee näyttävänsä kevemmalta/vahvemmalta kun on vaarallinen koira vierellä.Valitettavasti, se koira ei vahvaksi, ei komeaksi tee.Ja lisäksi suurin osa ihmisistä tajuaa, miksi moinen hirviö on hihnan päähän hommattu, muita pelotellakseen, ja vaaran tuntua tuomaan.Ei voi kun sääliä sitä itseluottamuspulasta kärsivää ressukkaa, joka sen koiran ottamisen on luullut omaa itseään paremmaksi,komeammaksi tekevän.Ekon jatkeitahan nuo selkeästi on.Raavalle,mailmaa pelkäämättömälle, tavis miehelle/naiselle, kelpaa se pikkukoirakin lenkkikaveriksi, ei koiran tarvii olla sellanen joka pureskelee muiden koirat, lapset jne.
        toivottavsti tulee kohta jo se rotukielto, tai ainakin vaaralliseksi todetun koiran nopea hävittäminen.Kyllä seura ja harrasterotuja on sellasiakin, jotka soveltuvat yhteiskuntaamme.Eivätkä ole vaaraksi muille ihmisille ja koirille.


    • liianvaarallisiaovat

      Koulutus ja kunnollisetkaan hihnat ei auta siihen ,kun otetaan rotuja jotka on vaaraksi muille koirille, ja sellaiset sitten tilanteen tultua niin tekevät.Samalla tulee helpostu purruksi sen uhriksi joutuneen koiran taluttajakin, vieras aikuinen tai lapsi.Monissa koirien rotumääritelmissä jo lukee, että ei siedä saman sukupuolen edustajia yms.Sellaisen kun ottaa, ja se aidasta, ovesta, autosta, tai käsistä sitten lähtee, ei mikään estä sitä käymästä kiinni lähellä liikkuvaan samaa sukupuolta edustavaan koiraan.
      Aina ei se vaarallisen koiran omistaja ole edes itse tietoinen, että koira onkin jo pihalta vieraan koiran kimppuun sännännyt, hänelle se selviää paljon myöhemmin.Sitten kun se pahin on jo tapahtunut, jonkun koira menehtynyt, ja joku saanut järkyttävät jäljet myös omaan nahkaansa.Joten koulutuksella ei ole sen hyökkäämisen estämisen kannalta mitään merkitystä.On ihan sama, onko muille koirielle luontaisesti agressiivinen koira koulutettu nameilla, tai hihnasta nyppimällä.Silloin kun se hallinnasta lähtee, eikä kukaan sitä heti kiinni ota,eikä estä, niin se toimii vasistojensa varassa.Tekee niin kuin se on jalostettu tekemään vuosisatoja.Ja sitten ollaan yllättyneitä omistajan taholta, että mites se nyt hyökkäsi koiran kimppuun, vaikka rotua on sillä silmällä jalostettu, että se epäröimättä niin tekee.
      Miettikää mitä koirarotuja oikein itsellenne otatte, ne vaaralliset rodut, voivat olla jollekkin toiselle ihmiselle oikeasti hengenvaaraksi.Ja myös heidän lemmikeilleen, joita onkin menehtynyt vieraan koiran hampaisiin ihan liian usein.

      Vai miten ajattelitte estää sen, että se jo joissakin maissa kieltolistalle päätyneen rotuinen koiranne, ei koskaan elämänsä aikana.Ei vahingossakaan, karkaa, tai hyökkää tutun, vieraan koiran tai ihmisen kimppuun?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      119
      1858
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe