taksiyrittäjäksi palkkakuskilla

raatihansentietää

ajattelin selvittää kannattaisiko ostaa auto ja laittaa se taksiksi. itse en ajaisi lainkaan mutta pitäisin palkkakuskia. kai siitä voittoa tonnin kuukaudessa silti saisi. mitä raati on mieltä?

8

115

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • porvarillisuus

      tuotto tuskin iso on mutta aina kun auto liikkuu, se tuottaa jotain vaikka menojakin on kuten palkka, polttoaineen ja huollut sekä vakuutukset. luulisin että kannattaa koska renkejä taksilaiset paljonkin pitää. lupien saanti vain voi olla haaste.

    • eisepelaaajokapelkää

      Hommaa kymmenen (10kpl) autoja niin tienaat jo 10 000,00€ tai vielä paremmaksi niin osta 100kpl niin tulot on jo yli milli vuodessa.
      On se vaan niin helppoa olla yrittäjä, rahaa tulee....

      • yksikeinotämäkin

        vuoraa 100 autoa. pitää niitä takseina vuoden. kerää miljoonan taskuun voittoja luovuttaa autot pois. sitten sijoittaa miljoonan asuntoihin 15kpl ja elää vuokratuloilla 50 vuotta kunnes 90 vuotiaana myy ne ja rellästää rahat naisiin ja viinaan.


      • tarkkana
        yksikeinotämäkin kirjoitti:

        vuoraa 100 autoa. pitää niitä takseina vuoden. kerää miljoonan taskuun voittoja luovuttaa autot pois. sitten sijoittaa miljoonan asuntoihin 15kpl ja elää vuokratuloilla 50 vuotta kunnes 90 vuotiaana myy ne ja rellästää rahat naisiin ja viinaan.

        Suunnitelma aukoton.

        Vuosittaisiin terveystarkistuksiin kannattaa myös satsata, ettei missään tapauksessa pääse käymään niin että lähtö tulee yllättäen saappaat jalassa ennenkuin on päästy itse asiaan, eli vaiheeseen viina ja naiset.

        Muutenhan asialla ei olisi väliä, mutta hankittu omaisuushan täytyy ehtiä käyttää itse rellestämiseen, ettei se jää perillisille tuhlattavaksi joutavuuksiin.


    • feafs
    • automiäs

      Ei kannata. Taksi on lupa-aikana ollut bisnes, joka on tuottanut varmasti, mutta vähän. Lupien määrää on säädelty sen mukaan miten yritykset ovat tehneet tulosta. Rikastumaan ei ole saanut päästä koska kyseessä on ollut valtiojohtoinen hintakartelli. Konkurssiin ei ole saanut mennä koska takseilla on ollut julkisen palvelun velvoite.

      Nyt tämä kaikki on muuttumassa ja takseilta loppuvat julkisen palvelun velvoitteet asemapaikkoineen ja päivystyksineen. Samalla poistuu säädelty hinnoittelu ja luvanvaraisuus. Seurauksena tullee olemaan autojen määrän lisääntyminen ja osa-aikaisuus. Ts. uudet yrittäjät ajavat silloin kun asiakkaita on ja tekevät jotain muuta kun asiakkaita ei ole. Tämä tulee leikkaamaan niiden muutamien viikottaisten huipputuntien tuottoa ja sitä kautta tekemään koko toiminnasta kannattamatonta. Muutaman vuoden päästä homma vakiintuu ja markkinat tulevat ainakin suurissa kaupungeissa keskittymään muutamalle isommalle firmalle. Ennen sitä ei alalle kannata yrittää koska siirtymävaiheen kilpailu tulee olemaan veristä ja kaikin puolin epäreilua.

      • 30-vuottataksissa

        Tämä oli täydellinen vastaus.


    • Taksin-vakioasiakas

      Tuhoon tuomittu ajatus, mutta anna palaa vaan, tyhmempäänkin on rahaa haaskattu, minä ainakin.

      Kun tämä uusi systeemi tulee, jään kaipaamaan mahtavia taksikuskejamme joihin pystyi aina luottamaan. Ulkomailla käydessänne näette mihin Suomessa ollaan menossa.

      Ei, en ole taksikuski, poikani kyllä suoritti sen kokeen, että saisi ajaa taksia, mutta ei kylläkään ehtinyt ajamaan, kun sai paremman homman.

      Olen vain käyttänyt paljon takseja, välillä tolkuttomassakin kunnossa, mutta aina minut on perille viety, vaikken matkasta mitään muistakkaan. Kotirappusetkin on talutettu ylös, ja katsottu etten jää kylmään kuistiin makaamaan.
      En pidä taksejamme kalliina, hyvä palvelu maksaa, ja vaikka olenkin hankala asiakas, (juoppo joka nukahtaa taksiin matkalla kotiin), minua on aina palveltu hyvin. Kotimatkani kapakasta maksaa 50,- mutta mielelläni olen antanut vielä kympin tai kaksi tippiä, miten nyt on rahaa sattunut olemaan.

      Olen minä ajellut muuallekin, kerrankin istuin taksiin, ja sanoin, että ajetaan Tallinnaan. Kuski kysyi, piisaako raha, vai käydäänkö ensin pankissa, ja että minun täytyy ketoa hänen vaimolleen, ettei hän pääse syömään kotiin, (mukava vaimo, muttei tainnut tykätä minusta juuri sillä hetkellä). Mentiin, mutta sitä loppulaskua hotelleineen ynnä muineen en kauheasti halua muistella, mutta sekin onnistui suomalaisella taksilla.

      Entä sitten, kun ei ole enää näitä mukavia tuttuja kuskeja, potkivat pihalle lumihankeen, kun on kiire hakea uutta kyytiä, no sehän kyllä poistaa kaltaiseni hankalat asiakkaat ihan luonnolista kautta. Tervetuloa uusi uljas taksilaki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5369
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3457
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1582
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      195
      1503
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1013
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe