Kysymys Helsingin virkamiehille

pitkää.ja.löysää

Oletteko oikeasti kiinnostuneet muusta kuin omasta palkastanne ja lomapäivienne lukumäärästä? Tuntuu, että kaikki menee enemmän tai vähemmän pieleen. Asioita ulkoistetaan mutta sen jälkeen ei olla kiinnostuttu valvomaan mitä tapahtuu. Rahan käyttö on holtitonta, budjetit paikkuvat, vedetään omaan ja sukulaisten taskuun jne. Kun media paljastaa ikäviä asioita, ollaan täysin tietämättömiä ja aletaan etsimään syyllisiä muista. MIten voi olla, että miljoonia katoaa mutta tavaroita ei näy, kukaan ei huomaa tai puutu asiaan?

8

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pienineuvovain

      Lievästi sanottu outo foorumi kysellä virkamiehiltä mitään. Kannattaisi kirjoittaa suoraan Helsingin kaupungin instansseihin, ei tämmöiseen sylkijäiset sivustoon.

      • KorppiEiSyöKorppia

        PALJASTUKSET herättävät kysymyksen siitä, kuinka viraston ja kaupungin sisäinen valvonta on toiminut.

        Epäillyt rikokset jatkuivat vuodesta 2006 vuoteen 2016, jolloin Suoniemi siirrettiin viraston sisällä toisiin tehtäviin. Perusteettomia hankintoja tehtiin siten karkeasti ottaen lähes miljoonalla eurolla joka vuosi. Opetusviraston tietohallinnon vuotuinen hankintabudjetti on ollut viime vuosina 3,5–4 miljoonaa euroa.

        Lisäksi hankintoja on ollut suuri määrä. Suoniemen epäillään pyörittäneen rikollista laitekauppaa kertahankinnoilla, joiden arvonlisäveroton hinta alittaa 30 000 euroa. Kaupungin sääntöjen mukaan tällaisia hankintoja ei tarvitse kilpailuttaa, vaan tietohallintopäällikkö on voinut itsenäisesti päättää hankinnoista. Poliisi ei ole kertonut hankintojen lukumäärää, mutta laskennallisesti enintään 30 000 euron kertahankintoja on siis ollut lähemmäs 300 kappaletta.

        ”On toki selvää, että opetusvirastolla on pettänyt valvonta hankintaprosessien osalta”, sanoo esitutkintaa johtava rikostarkastaja Urpo Mäkelä.

        OPETUSTOIMEN johtaja Liisa Pohjolainen antaa ainakin kaksi selitystä sille, miksi Suoniemen toiminta pääsi jatkumaan näin pitkään.


      • Remmi...luistaa

        Nyt epäillään, että oppilaiden konehankinnoissa on vedetty rahaa välistä, ja että oppilailla on vähemmän tietokoneita kuin jos ei olisi vedetty välistä rahaa. Kuinka paljon vähemmän koneita on kuin niitä pitäisi olla?

        – Kyllä, mutta nyt ei ole tarkkaa kuvaa siitä minkälaisista rahasummista puhutaan. Mutta kuten sanoin, niin tietohallinnon määrärahat on tarkoitettu pääasiassa koneisiin ja laitteisiin kouluille ja oppilaitoksille. Puhutaan varmasti tuhansista puuttuvista tableteista ja tietokoneista.

        Mitä sanot koululaisten vahemmille ja opettajille, jotka nyt pohtivat ja ovat pettyneitä, ja miettivät, että tästäkö se johtuu, että kouluissa ollaan painiskeltu ongelmien kanssa ja että koululaiset ovat kärsineet siitä, että heillä ei ole ollut tietokoneita?

        – Totta kai tämä on valitettavaa ja tämä on ikävä asia, mutta kysymys on rikosepäilyistä. En pysty muuta sanomaan, kuin että kyse on rikosepäilystä, jota poliisi selvittää.

        Julkisuudessa on ollut tieto, että epäiltyjä on usempikin kuin yksi henkilö. Onko teillä siellä opetusvirastossa muitakin henkilöitä vangittu tai kuulusteltu?

        – Minulla ei ole tiedossa muita täältä opetusvirastosta. En tiedä muista henkilöistä. Se on poliisin tiedossa ja poliisi varmaan tiedottaa asiasta.

        Eli teidän alaisianne ei ole pidätetty?

        – Minulla ei ole sitä tietoa.


      • näitä.on.paljon

        Mistähän tuolla johtajalla on jotain tietoa? Tuskin ollut koskaan oikeasti kiinnostunut mistään työntekoon liittyvästä.


    • virkamiestenvastausta

      Mitä te höpisette ? Onko yksikään vastaajista virkamies, aloitus kysyi virkamiehiltä kysymyksen, ei miltään foorumin tahvoilta.

      • EN.MÄ.TIEDÄ.MITÄÄN

        Nyt nädään. Virkamiehet eivät kanna mitään vastuuta,
        josta heille maksetaa kovaa palkkaa.


      • Työsuhteen..purku

        Miksi irtisanotaan pitkällä irtisanomisajalla tai korvauksella.
        Miksei työsuhdetta pureta välittömästi rikollisilla .


      • tyhmäaloitus

        Olet oikeassa, ei virkamiehet kerkiä tämmösille paska-saiteille, aloittaja tollona kysyy aivan väärässä paikassa.
        Virkamiehiä löytyy valtionhallinnosta, ei S-24 saiteilta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      362
      4359
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1819
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1560
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1380
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1335
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    Aihe