kevät ja kärpäset

kärpästenherra1

aina keväällä tuhannet kärpäset valtaavat yläkerran joka on vain kesäkäytössä.millä noista pääsee eroon?raatoja joka paikassa,laatikoissa,hyllyissä,huonekaluissa,laittioilla satoja.vaikka ikkunat pitää auki ne idiootit jää sisälle ja kupsahtaa.ainut keino tähänmennessä on käydä tunninvälein imurilla jahtaamassa parvi kiinni ja jättää ne sinne kuolemaan.joku myrkytys ensikevääksi?mistä ne edes tulee????

3

967

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syötävää.riittää

      Siis ihan oikeat isot kärpäset, vai banaanikärpäsiäkö meinaat?
      Jos oikeita, niin siellä on aika varmasti joku raato, tai useampia. Todennäköisesti hiiri, rotta, orava jne. Sanoisin useampia...

    • kärpästenherra1

      ihan peruskärpäset,ei mitään minikärpäsiä.ei ole raatoja.tutkittuani asiaa tarkemmin:talventullen kömpivät sisätiloihin,mm kattolautojen väliin,ikkunanpieliin yms talvehtimaan ja keväällä ne herää ja delaa tonne yläkertaan kun eivät tajua mennä ulos tai eivät halua??

    • siipiveikot_ullakolla

      "Kärpäset hakeutuvat ullakkotiloihin myöhään syksyllä pääsiassa talvehtimaan. Edellä mainitut vanhojen omakotitalojen kylmävintit tarjoavat kärpäsille useita hyviä kulkureittejä. Usein esimerkiksi ulkoseinän ja katon väliin jätetään parin sentin korkuinen tuuletusaukko, joka tarjoaa kärpäselle vähintäänkin riittävän kulkuaukon - - kyseistä tuuletusaukkoa ei missään nimessä tule lähteä tiivistämään, sillä kyseessä on kattorakenteiden tuulettumisen ja kunnon kannalta varsin keskeinen rako."

      "Mikäli kärpäsiä on ullakolla riesaksi asti, voidaan ullakolle virittää jo syksyllä esimerkiksi muutamia kärpäspapereita. On kuitenkin hyvä huomioida, että talvehtimaan tulleet kärpäset eivät syksyllä juurikaan lentele ympäriinsä ullakolla, vaan hakeutuvat lautojen rakoihin ja seinän väliin. Tästä syystä kärpäspaperit eivät välttämättä nappaa kuin pari yksittäistä kärpästä."

      "Talven ja alku kevään aikana talvihorroksessa olevia kärpäsiä voi putoilla lautojen välistä ullakon lattialle. Mikäli ullakolla ei juurikaan vierailla talven aikana ei kärpästen imuroinnin kanssa kannata turhana hätäillä. Keväällä kärpästen imurointi vintin lattialta on kuitenkin hyvä toteuttaa riittävän aikaisessa vaiheessa, jolloin kärpäset ovat vielä kohmeessa ja helposti imuroitavissa. Imuroinnin yhteydessä on hyvä huomioida, että kattorakenteista vintin lattialle putoaa vain osa talvehtimaan tulleista kärpäsistä. Eli mikäli et halua toistaa imurointia seuraavalla viikolla, imuroi myös katto- ja seinälautojen välit alueelta jossa kärpäsiä näyttää olevan."
      Lähde: http://www.siivous.info/kodinhoito/karpaset-ullakko-vintti

      "Ullakkokärpäset voivat tuntua inhottavilta ja ärsyttää sotkemalla ikkunoita ulosteillaan, mutta ne ovat harmittomia. Koska ne eivät muni sisällä eivätkä piittaa ruoasta, ne eivät levitä tauteja edes teoriassa. Muidenkin kärpästen levittämät taudit ovat kyllä Suomessa siinä määrin harvinaisia, että sellaisen saanut voi saman tien ryhtyä lottoamaan."
      Lähde: http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/2014/11/kutsumattomat-porriaiset/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5917
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3744
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2033
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1239
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe