v.2018 ympyrä sulkeutuu?

Juhlaton61

Käykö lopulta niin että 1918 tapahtumat Suomessa toistuvat kun kahtia jakautunut Suomen kansa käy toistensa kimppuun?
Nyt -2017 ”juhlitaan” Suomen 100-vuotta sitten saavutettua itsenäisyyttä, mutta kovasti tuntuu olevan ilmapiiri sama kuin 100-vuotta sitten kun kansa jakaantui kahteen leiriin, joka lopulta purkaantui hirvittävänä väkivaltana toisiamme kohtaan. Nyt on ilmassa hämmästyttävän paljon samoja kaikuja, joiden syvyyttä tuntuu korostavan tämä hyvin väkinäisenä koettu 100-vuotis ”juhlinta”, jonka on koettu annetun vain tietyn mielipide-eliitin yksinoikeudeksi.
Voiko nykyinen kehitys Suomessa ja euroopassa lopulta päättyä jopa väkivaltaiseen sisällissotaan...tai onko se itse asiassa enään ainoa ulospääsy nykytilanteesta?

35

598

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qwqwqwqwq

      Jos v. 1918 tapahtumia seurataan, niin ensin syksyllä oli suurlakko ja sen jälkeen lakossa ollut osapuoli nousi kapinaan.

      • ownwfrjne

        Kohta puolivuotta jo juhlittu homostelua ja kaikkea isänmaallista kaihdetaan kovasti verrattuna Suomi 50 vuotta materiaaliin mitä löytyi vintiltä.


    • koukkuunpujottaja

      Suomalaisilta otti 2-3-sukupolvea päästä yli kansalaissodasta, mutta sen mahdollisti olosuhteiden oikea muuttuminen varsinkin sotien jälkeen. Seuraava maailmanlaajuinen lama tulee viemään Suomen konkurssiin = Saksan ohjausvallan alle ja tämä jakautuminen varmasti alkaa purkautumaan jostakin näennäisen mitättömästä tapahtumasta. Tällä hetkellä meillä on vasta kytevä palopesäke joka levittää myrkyllistä ilmaa kaikkiin kansankerroksiin, jota nyt yritetään tukahduttaa sananvapautta kaventamalla ja poliisivaltiota luomalla. Tämän kaltainen kehitys on aina maailmanhistoriassa purkautunut lopulta väkivaltana, riippumatta täysin siitä kuinka ”sivistynyt” yhteiskunta on ollut kyseessä.

    • retgerger

      Nyt on monikulttuurisuusidiootit päästäneet maan jo niin huonoon jamaan, että ovat saaneet viisaan suomalaismielisen kansamme takajaloilleen. Sitä saa mitä tilaa, tyhmyydestä sakotetaan jne.

    • 6993

      Niin, miten siinä yhteenotossa kävisi? Jakautunut tämä kansa on. Kyselyjen valossa suhde on klassinen 20/80 prosenttia. Ts. 20% kansasta synnyttää 80 % mölystä. Vaikka tuo eliitti-20 pitääkin mediaa hallussa, niin somen kautta tieto kulkee. Tosin tähän suuntukintaan on jo palkattu 200 ajatuspoliisia. Uskon kansan lopulta nujertavan suomalaisuutta halveksivan eliitin. Tarvitaan karismaattinen johtaja joka kokoaa hajanaiset toisinajattelijat (siis enemmistön) yhteen.

      Jostain homma alkaa repeämään ja vyöry ei alkuun päästyään ole hallittavissa.

      • wqwqwq

        Kyllä kansa rauhoittuisi, jos nykyinen pakolaismyönteinen hallitus saataisi vaihdettua. Nykyisillä voimasuhteilla siihen ei ole mahdollisuutta, koska Suomen pakolaismyönteisimmät puolueet eivät ole edes hallituksessa.
        Suomessa niitetään nyt sitä satoa, mitä vuosikymmeniä jatkunut aivopesu ja tosiasioitten sensurointi on saanut aikaan.
        Tilanne on täysin yksi yhteen 1960-1970 lukujen punaisten vuosikymmenten ja itsesensuurin kanssa, silloinen Neuvostoliitto on vain vaihtunut islamiin, toisinajattelijat sotkettiin silloin suohon.


    • varustautukaa

      Ei mediaa tarvittu v 1918, kyllä tieto kulkee nykyäänkin vaikka sulkisivat koko netin. Ihmiset osaavat sentään vielä puhuakin. Ja yleensä historia toistaa itseään, joten ei olisi ihme jos toistuisi verilöylyt.
      Onhan naapurissakin mellakointi alkanut, sielläkään ei kauaa tarvi odottaa niin tsaari syöstään taas vallasta.

    • roletaari

      Jos Saksalla ei olisi natsiajan traumoja niin siellä olisi jo toistunut 30-luvun kehitys jolloin ruskeapaidat ja kommunistit kävivät katutappeluita ja häiritsivät väkivalloin toistensa kokouksia.
      Seuraukset tiedämme.

      Ranskalaiset lienevät ylimielisen itsevarmoja suhtautuen entisten siirtomaidensa asukkeihin "ranskan lapsina". Miten pitkään?

      Jotain tulee tapahtumaan jos tämä tolkuttomuus ei lopu. Mitä pitemmälle mennään niin sitä verisempi ja radikaalimpi välien selvittelystä tulee.
      Uskon kuitenkin sen olevan muslimimatujen ja kantaeurooppalaisten välinen rähinä.
      Hiljainen enemmistö on joka tapauksessa matuvastainen vaikka nykyisessä ilmapiirissä ei uskalla sitä ilmaista.

      Suomessa on sama tilanne. Loppupeleissä nykyisen hallinnon puoltajia on vähän.

      Suomessa ja Euroopassa häämöttää tilanne joka vaatii radikaaleja ratkaisuja.
      Vartioituja korpileirejä matuille. Neukkulan mallisia työleirejä joissa ei enää hyyssätä ketään.
      Natsien mallisia matughettoja joista asukkeja tyhjennetään suurina erinä, jos ei "lopulliseen ratkaisuun" niin pakolliseen poistumiseen.

      Kaikki höpinä sopimuksista ja muusta vastaavasta potaskasta pitää unohtaa.

      Suomessa tyytymättömyys kaipaa karismaattista, riskejä kaihtamatonta ja välitöntä etuaan ajamatonta johtohahmoa.

      Olen aina pitänyt itseäni hyvin isänmaallisena periaatteella, että tehkööt vaikka kilon paloiksi mutta tästä ette mene.
      Olen 73v eikä ole todennäköistä, että tulen näkemään profetiani toteutumisen vaikka toivonkin sitä. Mitä pikemmin niin sitä pienemmin vaurioin.

    • eiedesennustus

      Siitähän ei ole epäilystäkään etteikö suuri enemmistö pistä matut ja heitä hännystelevät suvakit ojennukseen jos/kun rähinä alkaa. Siihen varmasti tarvitaan vielä vähän enemmän aikaa kuin vuosi, mutta kyllähän se siltä näyttää että melko peruttamaton sato on nyt jo kylvetty. Eli ilman todellista väkivaltaista yhteenottoa tästä ei enään ole ulospääsyä, mutta se tosiaan vaatii sen että Suomi putoaa muutenkin lopullisesti taloudellisesti polvilleen.
      Ihmisten....siis enemmistön katkeruus kasvaa sitä myöden mitä enemmän eliitti yrittää vaikuttaa todelliseen sananvapauteen ja ennen kaikkea mielipiteen vapauteen, vapauteen olla mieltä ilman että eliitti tuomitsee sen olevan ”väärä” mielipide.
      Suomen kansa kestää kyllä taloudellista kurjuutta...vilua ja nälkääkin, mutta se että eliitti ajaa maahantunkeutuvien oikeutusta kohtelemalla kantaväestöä kuin pikkulasta ja törkeästi syyllistämällä sitä omasta historiastaan mielipiteistään, saa kyllä jossain kohtaa kupin nurin.
      Tällä hetkellä todellisen muutoksen esteenä on vain enemmistön järjestäytymättömyys, muutoksen ja ”herran pelko”, mutta kun tämä jakautuminen ja nimenmaan eliitin mielipiteisiin pakottaminen jatkuu tarpeeksi kauan, tässäkin maassa alkaa tapahtumaan.
      Se tarvitsee vain riittävän tehokkaan sysäyksen siinä kohtaa kun riittävän moni katsoo kuppinsa lopullisesti täyttyneet ja sen jälkeen saa matut ja heitä hännystelevät suvakit kyytiä.
      Tulemme kuitenkin kaikki näkemään kuinka surkeasti muslimien integraatio näinkin protestanttisuuden läpikyllästämään maahan tulee epäonnistumaan myös Suomessa ja sen piilossa pitäminen on eliitille täysin mahdoton tehtävä.
      Kantaväestö ”pinnan alla” radikalisoituu koko ajan kiihtyvää vauhtia, eikä sitä kehitystä suinkaan hidasta mm.nettipoliisit, vaan päinvastoin.

      • jotainsinnepäin

        Uskon että näkemyksesi on melko oikeasuuntainen.
        Itse olen miettinyt, että onko Saksa rakentanut taas uuden tappotapahtuman. Samalla velkaannuttanut euroopan omistusoikeuteensa. Saksa on luullut ennenkin valloittavansa euroopan ja miksi se olisi sen unohtanut? Niillä on päässä jokin vikana, kun eivät selviä itseksensä vaan luulevat olevansa jotain enemmän.
        Mutta ongelmat ovat myös Saksassa. Saksan kansa myös hiiltyy. Myös Ranska. Miksi dumppaavat matuja muihin maihin ja haluaisivat sanella määrät yms. Suomalaisilla politiikoilla ei taida olla järkeä päässään.
        On Suomessa sotapsykologian laitos, mutta eivät ole tehneet töitään.
        Minua huolettaa se että monet syyttömätkin ihmiset tulevat kärsimään toisten tyhmyydestä.
        Mutta ajatustesi suunta on minunkin käsitys.


    • Tolkuissaankuitenkin

      Eiköhän se ”rähinä” ala melko pian koko euroopassa, kun Turkki päättää avata portit tunkeutujille? Tuskin Merkelkään saa loputtomasti jatkettua avoimien ovien politiikkaansa, varsinkaan kun Britit tulevat brexitin kautta näyttämään että loputon avoimien ovien politiikka voidaan oikeasti katkaista. Maailmasta ei ”pakolaisuus” lopu, vaan seuraavana vuorossa on islamisoituva afrikka ja sen tuottamat pakolaisaallot. Mikäli euroopassa ei rauhanomaisin keinoin voida eliittiä ja sen päätöksiä konkreettisesti sivuuttaa, kansat ympäri euroopan ottavat vallan omiin käsiinsä ja ainakin EU lakkaa olemasta ihan ensiksi.
      Nykyinen ”sivistynyt” liberaali elitismi alkaa olemaan tiensä päässä ja seuraava maailmanlaajuinen lama tulee olemaan kulminaatiopiste.

    • kshsfsf

      Vasemmisto on taas ajamassa Suomea ja Suomalaisia ikeen alle, kuten se teki jo 100-vuotta sitten.

      • wqwqwq

        100 vuotta sitten Venäjällä vallankumouksen tehneet kommunistit yllyttivät suomalaisia punikkeja kapinaan. Lenin oli tunnustanut Suomen itsenäiseksi ketunhäntä kainaloissa. Jos kapina olisi onnistunut, niin Suomen kohtalo olisi sinetöity.
        Nyt islam on laskettu maahan Troijan hevosen muodossa. Euroopassa Kosovo on ensimmäinen maa, jonka muslimit ovat muuttaneet ortodoksikristittyjen maasta islamilaiseksi.


    • ljijoöiio

      kansa ei ole jakautunut kahtia
      hyysäreitä ja viherpunikkeja on vain n 10 - 15 % kansasta
      he ovat pieni vähemmistö mutta äänekäs
      suurin osa kansasta on täysjärkisiä

      • r0hveetta

        Näin itsekin arvelen. Tuulen suunta voi tässä tilanteessa kääntyä hyvinkin nopeasti. Silloin se rytinä vasta alkaa. Kantsii pitää jo ajoissa hatusta kiinni ja laittaa kiviä taskuihin.


    • Huomenna_Suurin

      Suomen kolmanneksi suurin vieraskielinen ryhmä on nyt arabiaa puhuvat

      Arabiaa puhuvat ihmiset nousivat viime vuonna Suomen kolmanneksi suurimmaksi vieraskieliseksi ryhmäksi, kertoo Tilastokeskus. Arabiankieliset jättivät taakseen somalin ja englannin kieltä puhuvat.

      • Ahmettiz

        Onhan sitten niitä pyllynpyyhkijöitä. Ainahan toisarvoisiin töihin on löytynyt työvoiman paikkaajia. Tuhannen ja yhdenyön palatseissa näiltä leikattiin kellit. Se on kulttuuria, josta on hyvä ottaa opiksi.


    • Hoidottaja

      Mahtaako matu pyyhkiä vääräuskoisten pyllyjä vaikka maksettaisiin?

    • apce
      • miksimiksimiksi

        Tuo kuva kohdassa 2:10 ihmetyttää. Muistaakseni kyseessä on historian mukaan joku naisten joukkoteloitus Ukranaissa? Miten nuo ruumiit ovat kaikki puhtaan valkoisia, vaikka teloitus tehtiin konekiväärillä. Kyllä siellä punaisia länttejä pitäisi olla siellä täällä?!


    • Historiallisetajat

      Niin on, historia toistaa itseään. Suomen kansalaisten ääntä ei kuulla hallituksessa, johonkin se vielä johtaa . . Hallituksen pitää kääntää politiikkaa nopeasti, lait ja asetukset kuntoon oman kansalaisten edun mukaisiksi, kohta repeää ja pakolaisjonot ovella. Eikö kukaan ihmettele heidän uskontoaan, miksi se on niin vaikeaa, sotaa ja hävitystä, ei kuulosta oikealta uskonnolta, samaa kauhua on levitetty myös tänne. Luulen, että se Muhammed tapasi vain Ufot, joita luuli enkeleiksi.

    • Ensivuodenodottaja

      Eiköhän ensi vuonna oikein porukalla sitten ”juhlia” tätä hallituksen, Ylen ja kirkon johdolla tapahtuvaa kansan jakamista ja taantumista samanlaisiin tunnelmiin kuin oli vuonna -2018.

      • niinpähän

        Eiköhän taas se ns. itse kansa hölmöyksissään, taas kerran, tee tätä jakoa. Kun se ei vain ymmärrä siirtolaisuuden ja maahanmuuton globaalia historiaa. Minkäs teemme, jos ns. kansa ei koulua käynyttä. Kansa katsoo vain minkä edessään näkee, ymmärtämättä maahanmuuton syitä. Mutta näinpä kait aina. Hallitus, Yle, kirkko, ja jopa nämä ns. kansan suosimat kaupalliset kanavatkin tositeeveineen, kantavat huolta globaaleista, koko maapallon mittaisista syy-seuraus-ilmiöistä. Ja ilmastonmuutoksista. Mutta entäpä "kansa"? "Susijahdissa" kait vain...


    • Turhaluullataas

      Joojoo.

      Kyllähän se on kuulkaa niin, että kapinat tehdöön maissa jossa kansalla on nälkä, perse auki, eikä mitään hävittävää. Suomessa ongelmana on ylipaino, hikikomerot ja impotenssi.

      Ei tässä maassa mitään sisällissotia tule.

      • malli1942

        Kumma juttu: Mitä köyhempi, sitä lihavampi!


    • Stuppio

      Eikös nuo aseetkin lopulta kätketty. Ei kuin vaan kaivamaan esiin.

      • Heikkonenurjalasta

        Punikit kun ammuttiin -1918 sodan päätteeksi, ja aseet itse asiassa nostettiin seinälle näkösille. Ne aseet kätkettiin Suomessa vasta -1944 punikkien uusintamatsin pelossa....Pitäisivätkö taas kaivella näkösälle?


    • ElmoM192

      Poliitikot ovat nyt Ruotsin iskun jäljillä herttaisen yksimielisiä siitä että:..... ”pelolle ei saa antaa valtaa”.... mutta, entä viha?
      Onko oikein vihata niitä jotka ovat tämän loputtoman hulluuden mahdollistaneet? Meille on aina kerrottu että lapsillemme ei pidä jättää perinnöksi valtionvelkaa, mutta minkälaisen perinnön jätämme silloin jos oikeasti käännymme valtiona sisäänpäin, poliisivaltioksi ja kansa on voimakkaasti jakautunut?
      En mitenkään jaksa uskoa että suuri muslimivähemmistö integroituu niin että tässä kaikki tanssahtelemme kedolla käsi kädessä ja elämme ”suurta unelmaa”, vaan tästä on pikku hiljaa rakentumassa painajainen josta herääminen ei enään onnistu? Tulevat sukupolvet ovat sitten ne jotka syntyvät maailmaan jossa on arkipäivää se että jokaisessa kadunkulmassa seisoo poliisi konepistoolin kanssa ja jokainen nettiin kirjoittamasi lause päätyy ”isoveljen moderoitavaksi”?
      Meidänhän piti tässä ”unelmassa” ”avautua” eurooppaan ja maailmaan, mutta todellisuudessa me käperrymme terrorismin pelossa omaan kuplaamme jossa elämme iskusta toiseen....eli aina siihen seuraavaan varautuen.
      Tämäkö on nyt se printö minkä jätämme oman ”unelmointimme” seurauksena tuleville, vielä syntymättömille sukupolville?

    • Lopunajatko

      Papistohan valitsi puolensa myös v.-1918 ja näin jakoi kansaa ja kiihotti sitä entistä voimakkaammin aseelliseen konfliktiin. Näyttää nyt 100-vuotta myöhemmin papisto taas valinneen puolensa ja silloin sieltä ei löydy ymmärrystä kuin yhdenlaiselle näkemykselle maailmasta.

    • nytolisihyväaika

      SDP voisi tehdä julkisen anteeksipyynnön aloittamansa 1918 kapinan takia. Se kalvaa vielä kovin punikkien mieltä.

    • sota_tai_ei

      Lyhytnäköiset asennevammaiset ovat näitä "sallikaa kaikki ja kaikille" piipertäjiä. Näitä taitaa löytyä eniten ruuhkasuomesta.

    • ItsenäisyysNOLLA

      Mielestäni meillä ei ole mitään syytä juhlia menetettyä itsenäisyyttä ja Suomen pakkoluovutusta vieraille kansoille ennenkuin saamme itsenäisyytemme ja kotimaamme takaisin!

    • hullukultti

      Sama asia tässä on käsillä kun punikit yrittivät liittää meidät osaksi Neuvostoliittoa. Perjantai-ohjelmassa arveltiin, että nationalismi muka olisi Suomessa erittäin suuri uhka. Mutta nationalismin ansiosta sotaveteraanit torjuivat neuvostoinvaasion 1940-luvulla. Nyt nationalismin on torjuttava monikulttuurisuusuhka ja matuinvaasio. Nationalismi ja isänmaallisuus on itsepuolustusta samoin kuin poliiseilla on aseet. Meidän tulee suojella maatamme jossa ei ole mitään vikaa (vielä) monikulttihelvetiltä. Olisiko meidän viherkommarien mielestä sitten pitänyt antautua v. 1939? Kommarit nujerretaan jälleen!

    • Lauritalo135

      Ilman patriootteja ja nationalisteja olisimme edelleen osa äiti Venäjää.

    • 6g45y3

      No ei käy. Anarkomarkoja on liian vähän ja viherkulttuuriväestä ei ole muuhun kuin avuttomaan läpsyttelyyn.
      Koitetaan pysyä reiluina ja rehellisinä suomalaisina ja jätetään ne isot ylilyönnit sinne etelän ihmeille.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6013
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3801
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      238
      2108
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1840
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1279
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1055
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe