Ruoveden tilinpäätöksessä 2016 johdannaiset

Kelkaton

Ruoveden tilinpäätöksen johdannaisten käsittely http://kunta.ruovesi.fi/dynastia/kokous/2017550-3-1.PDF .sivu 92

1. ”Ruoveden kunnalla ja Pohjola Pankki Oyj:llä on OTC koronvaihtosopimussopimus. Sopimuksen numero on 381912 ja se laadittiin 5.3.2015, alkamispäivä 6.3.2015 ja päättymispäivä 6.3.2020. Koronvaihtosopimuksen laskennallinen pääoma on 3 000 000 €. Koronvaihtosopimuksen allekirjoituspäivä 21.4.2015. Korkojohdannaisista aiheutuneet kassavirrat on kirjattu tilikauden aikana korkotuotoksi. Johdannaiset on tehty korkomenojen suojaamistarkoituksessa, joten ne on käsitelty taseen ulkopuolisina vastuina.”

2. ”Ruoveden kunnan ja Pohjola Pankki Oyj:n välinen OTC koronvaihtosopimussopimus nro: RUOVEDENKUNTA2:n laatimispäivä oli 5.3.2015, alkamispäivä 6.3.2020 ja päättymispäivä 6.3.2045. Laskennallinen pääoma on 10 000 000 €. Koronvaihtosopimuksen allekirjoituspäivä 21.4.2015. Koronvaihtosopimuksen 10 000 000 € laskennallista pääomaa tullaan laskemaan vuonna 2017 euromäärältään pienemmäksi, koska kunnan avoimen korkoriskin suojaustarve on vähentynyt. Koronvaihtosopimuksella on suojattu vaihtuvakorkoisen pankkilainan korkoriskiä.”

Kunnan kolmelta asiantuntijayritykseltä pyytämistä selvityksistä alla lainatut kommentit mainituista johdannaissopimuksista kertovat, että ne eivät suojaa kunnan lainakantaa lainkaan, vastoin kunnanjohtajan näkemystä. Koska johdannaiset ei ole suojaavia, niin ne tulisi käsitellä tilinpäätöksessä spekulatiivisena sijoituksena kirjapitolautakunnan ohjeistuksen mukaan. Kunnanjohtaja Kyrönviita kunnanhallituksen puheenjohtajan Lehminiemen myötävaikutuksella jatkaa edelleen valehteluaan ja salailuaan johdannaisista nyt jopa tilinpäätöksen liitetiedoissa.

Kunnanhallitus on jopa käsitellyt ja hyväksynyt jo tämän osittain valheellisen 2016 tilinpäätöksen Anita Viljanmaata lukuun ottamatta. Valtuuston ei pidä virheellistä tilinpäätöstä hyväksyä. Asiantuntijat ovat laskuttaneet jopa 100 tuhatta johdannaisselvityksistä, mutta kunnanhallitus sivuttaa heidän lausunnot ja valehtelee kunnanjohtajan mukana tilinpäätöksen liitetiedoissa. Käsittämätöntä toimintaa kunnanhallituksen jäseniltä näin tärkeässä virkamieslain säätämissä asioissa.

Kunnanjohtaja Kyrönviidan aiemmin talousjohtajana laatimat tilinpäätökset olivat virheellisiä ja puutteellisia, joita poliisi tutkii virkavelvollisuuden laiminlyöntinä. Tästä kaikesta huolimatta kunnanhallituksen puheenjohtaja ilmeisen vailla ymmärrystä halusi kunnanjohtajan tekevän tuhannen euron kuukausipalkan korotuksella myös pois lähteneen vs. talousjohtajan työt, kuten tilinpäätöksen. Tulos on nähtävissä, kun hän pääsi omiaan kirjoittamaan tilinpäätökseen.

Tilinpäätöksen tekstissä myös mainitaan, että ”sopimusten 10 miljoonan laskennallista pääomaa lasketaan pienemmäksi 2017”. Uusia sopimuksia, jotka sisältäisivät taas vanhojen tappioita ei kannata edes suunnitella enempää. Emme tarvitse uutta spekulatiivista tappioiden peittelysopimusta. Koska tiedetään sopimus purettavan 2017, niin vuoden 2016 tilinpäätökseen olisi negatiivinen markkina-arvo -1.766.710,88 euroa kirjattava kuluksi ja tehtävä siitä varaus. Uuden valtuuston ja hallituksen pitää päästä aloittamaan puhtaalta pöydältä ilman aikaisempia järjettömiä rasitteita.

Kunnanvaltuusto ei voi myöntää kunnanjohtajalle ja kunnanhallitukselle tili- ja vastuuvapautta vuodelta 2016 edellä esitetyn perusteella ja kun poliisitutkintakin on kesken. Vuodelta 2015 ei myöskään tili- ja vastuuvapautta ole myönnetty.

Kolmen johdannaisasiantuntijoiden lausunnot:

1.”On huomattava, että tällä johdannaissopimuksella kunta ei ole suojannut lainakantaansa.”

1. ja 2. ”Suojaamisen tavoitteenahan on ennakoitavan korkovirran aikaansaaminen, mikä ei kyseisillä 3 miljoonan euron ja 10 miljoonan euron koronvaihtosopimuksilla toteudu, koska toisessa vaihtuva korko on vaihdettu vaihtuvaksi ja toisen kohde-etuuden arvo on sopimuksen alkaessa huomattavasti kunnan vaihtuvakorkoista lainasalkkua suurempi.”

2. ”On huomattava, että tämä sopimus ei suojaa kunnan tämän hetkistä lainakantaa, koska sopimus astuu voimaan vasta 6.3.2020”

2. ”Tämä on ehdollinen sopimus, eikä ole mielestämme tällä hetkellä myöskään suojaava, koska se alkaa vasta vuonna 2020.”

41

1126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eimatuja

      Uusien ehdokkaiden olisi hyvä perehtyä kunnolla ja ajan kanssa tähän kommenttiin. Siitä selviää pääosin mistä on kysymys.
      Toivon mukaan äänestämme sellaiset henkilöt päättäjiksi,jotka ajattelevat omilla aivoillaan eivätkä ole ryhmäkurin orjia kuten nyt paljon tapahtuu.
      Ryhmäkurin myötäilijät ovat halveksittavia!

      • Muuttuukomikään

        Voihan noista uusista löytyä pari omilla aivoillaan ajattelevaa. Onhan sekin parempi, kun nyt on ollut vain yksi.


      • Stanantunarit

        Tämmöistä seuraa, kun kepulaiset rupeaa leikkimään asioilla, joita eivät ymmärrä!
        Valitettavasti valtionjohdossa sekoilee samanlainen läskinaama.


    • Sukseton

      Kiitokset Kelkattomalle, olet ainoa jolta me tyhmät kuntalaiset saadaan ymmärrettävää tietoa kunnan raha-asioista.

    • Kirjanpitolautakunnan kuntajaoston lausunto johdannaisten tilinpäätöskäsittelystä kunnissa

      Lainaus:
      "Mikäli johdannaissopimuksen purkamisvaihtoehto on todennäköinen, purkamiskustannuksen voidaan katsoa kohdistuvan päättyneeseen tilikauteen tai sitä edeltäviin tilikausiin, ja purkamisen vaikutus arvioidaan merkittäväksi, on purkamiskustannus huomioitava tilinpäätöksessä tilikaudelle 2016 kohdistuvana kuluna."

      https://www.google.fi/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=kirjanpitolautakunta johdannaiset kunta&*


    • Selvennän vielä lisää.

      Lainaus kohdasta 1: "Johdannaiset on tehty korkomenojen suojaamistarkoituksessa, joten ne on käsitelty taseen ulkopuolisina vastuina.”

      Suojaamistarkoituksesta ei ole muuta näyttöä, kuin kunnanjohtaja Kyrönviidan lausunto. Johdannaisasiantuntijoiden mukaan tehdyillä sopimuksilla ei ole lainkaan kunnan lainakantaa suojaavaa vaikutusta.

      Kyrönviidan tekemät sopimukset eivät ole millään lailla sidoksissa kunnan lainoihin.

      Näiden koronvaihtosopimusten allekirjoitushetkellä kunnan ko. lainat olivat alle 7,5 milj. euroa. Sopimukset oli kuitenkin tehty kaksinkertaiselle lainamäärälle. Tämä on selvä viite spekulatiivisesta riskisijoittamisesta.

      Lainaus kohdasta 2: Koronvaihtosopimus 10 milj. euroa
      "Koronvaihtosopimuksella on suojattu vaihtuvakorkoisen pankkilainan korkoriskiä.”

      Tämä sopimus ei ole suojannut yhdenkään vaihtuvakorkoisen pankkilainan korkoriskiä, koska sopimus tulee voimaankin vasta 2020 ja päättyy 2045. Sopimus on päinvastoin lisännyt kunnan riskejä, koska sopimuksen markkina arvo ja sopimuksen purkamisen hinta on -1 766 710,88 euroa. Aikamoinen hinta suojauksesta, jonka kohdetta ei edes ole.

    • Katsokaavideolta
    • lipuntarkastaja

      Tilinpäätöksessä pitää kertoa oikeaa tietoa, ei propagandaa. Tilintarkastajan ja tarkastuslautakunnan tulee reagoida.

      • totuudentorvensoitto

        Kunnanhallitus 20.3.2017 Vuoden 2016 tilinpäätöksen hyväksyminen.
        http://kunta.ruovesi.fi/dynastia/kokous/2017550-3.HTM

        Lainaus pöytäkirjasta:
        "Anita Viljanmaa esitti, että vaihdetaan ensimmäisen kappaleen viimeinen lause (s.92) muotoon: koronvaihtosopimukset ovat spekulatiivisia eivätkä suojaa lainoja.
        Anita Viljanmaa esitti, että toisen kappaleen viimeinen lause muutetaan seuraavaksi: Koronvaihtosopimukset eivät suojaa vaihtuvakorkoisen pankkilainan korkoriskiä.
        Anita Viljanmaan esitystä ei kannatettu. Anita Viljanmaa jätti asiasta eriävän mielipiteen."

        Anitalla oli se oikea tieto, mutta propaganda voitti.


      • ddr_vastustaja
        totuudentorvensoitto kirjoitti:

        Kunnanhallitus 20.3.2017 Vuoden 2016 tilinpäätöksen hyväksyminen.
        http://kunta.ruovesi.fi/dynastia/kokous/2017550-3.HTM

        Lainaus pöytäkirjasta:
        "Anita Viljanmaa esitti, että vaihdetaan ensimmäisen kappaleen viimeinen lause (s.92) muotoon: koronvaihtosopimukset ovat spekulatiivisia eivätkä suojaa lainoja.
        Anita Viljanmaa esitti, että toisen kappaleen viimeinen lause muutetaan seuraavaksi: Koronvaihtosopimukset eivät suojaa vaihtuvakorkoisen pankkilainan korkoriskiä.
        Anita Viljanmaan esitystä ei kannatettu. Anita Viljanmaa jätti asiasta eriävän mielipiteen."

        Anitalla oli se oikea tieto, mutta propaganda voitti.

        Kunnanhallitus http://kunta.ruovesi.fi/dynastia/kokous/2017550.HTM
        Pöytäkirja 20.03.2017 klo 16:08 - 19:56

        Osallistuja Tehtävä
        Lehminiemi Juha-Pekka puheenjohtaja
        Viljanmaa Anita varapuheenjohtaja
        Härkönen Mervi jäsen
        Kokko Outi jäsen
        Majala Jukka jäsen
        Simonen Hanna-Leena jäsen
        Kyrönviita Eeva kunnanjohtaja


        Nämä henkilöt Anitaa lukuunottamatta eivät halunneet tilinpäätökseen oikeaa tietoa kunnan johdannnaissopimusten suojaavuudesta, vaan kunnanjohtajan esityksen mukaisen propagandan.


      • Rehellisyyskunniaan

        Ei voi kuin ihmetellä miten johdannaissotkujen salaamiseen ja peittelyyn osalliset ja kuntalaisten mielipiteistä piittaamattomat kehtaavat olla vielä ehdokkaana vaaleissa.


    • Käyttäkäämme.äänivaltaa

      Anitan esittämät järkevät vastaehdotukset eivät ole saaneet juuri koskaan kannatusta.
      Onko Trio Majala, Lehminiemi, Kyrönviita tämän menettelyn takana? On tainnut unohtua , että Anitalla on 235 äänestäjää takana. Lehminiemellä 80 äänestäjää.

    • poispois

      Tämä Ruovesihän on oikea mafian pesä. Vuodesta toiseen ja aina vaan pahempaa. Älkää kukaan nyt ainakaan erehtykö tänne muuttamaan. Ei tämä paikka tule muuttumaan.

    • Uukk

      Se trio on Majala, Lehminiemi ja Simonen,jotka äänestivät toinen toisensa jatkamaan hallituksessa. Tämä kolmikko on sähläysten takana, Keiturin ja Virtain puolella sekä omalla asiallaan. Omien työpaikkojensa, maatilojensa ja kavereiden puolella. Anitaa vastaan häslää moni vain periaatteesta. Nykyisissä päättäjissä on järkevät ajattelijat harvassa. Vaikka Anita kuinka puhuu järkeä, ei tajuta.

    • Tilinpäätöskirjasta sivulla 106 esitetään myös väärää tietoa.

      "Ruoveden kunta ja Pohjola Pankki Oyj ovat tehneet 3 milj. euron johdannaissopimuksen, jossa vaihtuva korko on muutettu kiinteäksi. Sopimuksen alkamispäivä on 6.3.2015 ja päättymispäivä 6.3.2020."

      Tässä sopimuksessa ei ole vaihtuvaa korkoa muutettu kiinteäksi, kuten tilinpäätöksessä esitetään. Sopimuksessa vaihdetaan samaa 6kk euriboria siten, että kunta maksaa 6 kk euribor korkoa pankille ja pankki maksaa kunnalle 6 kk euribor 1%.

      Lainaus asiantuntijan selvityksestä 3 milj.euron johdannaisesta.
      "On huomattava, että tällä johdannaissopimuksella kunta ei ole suojannut lainakantaansa"

      Tilinpäätöskirjan sivulla 92 johdannaisten 1. kappaleessa kuitenkin väitetään:
      "Johdannaiset on tehty korkomenojen suojaamistarkoituksessa."

      Valtuuston ei pidä hyväksyä 10.4. ma kokouksessa vääriä tietoja tilinpäätöksessä.

      • järkeäeivaanole

        Kunnanjohtaja on vieläkin pihalla, mitä koronvaihtosopimuksia on tullut tehtyä. Konsultteja käytetty sadan tonnin edestä ja vieläkään ei ole mennyt perille mistä on kysymys.


      • näinkerrotaan

        Kyllä ne hyväksyivät tilinpäätöksen esityksen mukaisesti. Mitään vääriä tietoja ei korjata. Voiko nuo päättäjät olla todella noin tyhmiä?


      • näinkerrotaan kirjoitti:

        Kyllä ne hyväksyivät tilinpäätöksen esityksen mukaisesti. Mitään vääriä tietoja ei korjata. Voiko nuo päättäjät olla todella noin tyhmiä?

        Tilinpäätöskirjassa sivulla 3 on lakiteksti, jota olisi tullut päätöstä tehdessä noudattaa!!

        "Kuntalain 410/2015 113 §:n mukaan kunnan tilinpäätökseen kuuluvat tase, tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja niiden liitteenä olevat tiedot sekä talousarvion toteutumisvertailu ja toimintakertomus. Kunnan tilinpäätöksen tulee antaa oikeat ja riittävät tiedot kunnan tuloksesta, taloudellisesta asemasta, rahoituksesta sekä toiminnasta. Tätä varten tarpeelliset lisätiedot on ilmoitettava liitetiedoissa".

        Noin neljännes valtuutetuista halusi tilinpäätöksen virheet korjattavaksi oikeilla tiedoilla . Kolme neljännestä valtuutetuista kannatti tilinpäätöksen hyväksymisen virheellisin tiedoin.

        Valtuustossa ei pitäisi edes äänestää laillisuuden ja laittomuuden välillä. Kuinka suuriin laittomuuksiin päättäjät ovatkaan valmiit omien ja kavereiden virheiden peittelemiseksi?


    • saatanantyperykset

      Tilinpäätöstietojen vääristely on vakava rikos. Tutkintapyyntöjä ja valituksia on tulossa. Miksi te päättäjät rikotte lakia tietoisesti?

      • debet.vai.kredit

        Kuten eräs yrittäjä sanoi. Hommat hoituu kun on kaksinkertainen kirjanpito ja yksinkertainen tilintarkastaja.


    • hghgklöääioi

      On se Anita melkoinen nainen! Harva ymmärtää tuollaista kapulakieltä..


      Miksi Juusenaho erosi? Eihän hän kai ole edes ollut käsittelemässä koko johdannaissotkua?

      • vaksi_vaan

        Kaiketi siksi kun ei saanut sitä vaatimaansa takautuvaa (!) palkakorotusta.


      • lisääliksaakaikille
        vaksi_vaan kirjoitti:

        Kaiketi siksi kun ei saanut sitä vaatimaansa takautuvaa (!) palkakorotusta.

        No se on tietysti kyllä hyvä syy. Yleensä noita palkankorotusasioita ei vuoda julkisuuteen, joten tuo palkkakina hiukan nolasi hänet. Pienessä kunnassa näköjään on kovin tuulista tuolla kunnan viroissa.


    • Voiii

      Minmmosia ketkuja ja valehtelijoita on kunnanpäättäjät.no kun aikansa notkuvat ja kieroilevat sammuu valot kunnantaolta.

    • Kunnanvahtikoira

      Nyt uusi tutkintapyyntö entisten jatkoksi. Onko kunnan hallituksen ja valtuuston jäseniä syyllistynyt virkavelvollisuuden laiminlyöntiin hyväksyessään vuoden 2016 tilinpäätöksen? Tästä ketjusta löytyvät perusteet tutkintapyynnölle.

    • rahahanatkiinni

      Miettikää mitä olisi tapahtunut, jos vs. talousjohtaja ei olisi tuonut asioita esille, vaan kunnanjohtaja olisi piilotellut omia päätöksiään. Kuinka paljon velka olisi parin vuoden päästä? Onko kenelläkään tietoa miksei kunnanjohtaja ole vielä saanut potkuja?

      • Kunnanjohtajan tekemiset alkavat olla selvillä ja poliisi selvittää lisää. Hallituksen puheenjohtaja tukee kunnanjohtajaa, joten hän jatkaa virassaan. Puheenjohtaja itse on jo oman rehellisyytensä osoittanut jättämällä velkansa kuntaan maksamatta. Tämäkin oli salattu asia" kunnan tavan" mukaisesti.

        Nyt tämä parivaljakko käyttää tilinpäätöstä härskisti itsepuolustukseen väittäessään kunnan johdannaissopimusten olevan kunnan lainoja suojaavia . Noiden väitteiden oikea esityspaikka on oikeuslaitos, ei tilinpäätös. Tässä ketjussa edellä on tuotu esiin kolmen asiantuntijayritysten lausuntoja, ettei sopimukset suojaa kunnan lainakantaa lainkaan. Lisäksi vs. kunnan talousjohtaja ja asiaa tuntevat eivät pidä niitä myöskään suojaavina.

        Kunnanvaltuusto teki tutkintapyynnön poliisille asiantuntijaselvitysten perusteella johdannaisista, koska hallitus ei sitä ilmeisen osallisena halunnut tehdä. Kunnanhallitus oli tässä vaiheessa sotkenut jo itsensä kyynärpäitä myöten tähän soppaan salatakseen ja peitelläkseen kunnanjohtajan laiminlyöntejä.

        Kunnanvaltuusto puheenjohtajansa johdolla hyväksyessään esitetyn virheellisen johdannaisten käsittelyn tilinpäätöksessään on nyt itse ajanut itsensä samaan valheiden, salailun ja peittelyn suohon, josta he tekivät poliisille tutkintapyynnön.

        Tutkintapyynnön tekeminen kunnanvaltuuston toimista jää nyt siten tavallisen kuntalaisen tehtäväksi, koska valtuuston puheenjohtaja nyt jo osallisena tuskin sitä tekee.


      • täynnätätä

        Kelkaton kertoo miten se tutkintapyyntö tehdään. Koska me kaikki ei sitä osata tehdä ilman apua.


      • täynnätätä kirjoitti:

        Kelkaton kertoo miten se tutkintapyyntö tehdään. Koska me kaikki ei sitä osata tehdä ilman apua.

        Kerron pian miten se tehdään. Varmistan vielä muutaman juuri ilmenneen merkittävän seikan asiaan liittyen.


    • Totuuttta

      Voi mitä salailua.kieroilua.nyt osaava kuntalainen.kynät käyttöön.

    • Anita Viljanmaan ERIÄVÄ MIELIPIDE
      http://kunta.ruovesi.fi/dynastia/kokous/2017556-13.HTMhttp://kunta.ruovesi.fi/dynastia/kokous/2017556-13-1.PDF

      KH 24.4.2017 §128 KV:n päätösten täytäntöönpano

      Kunnanvaltuuston10.04.2017 § 35 Vuoden2016 tilinpäätöksen hyväksyminen
      Kunnanhallitus ei voi todeta päätöstä lailliseksi,eikä antaa päätösten täytäntöönpanoa kunnanjohtajan ja kunnanviraston tehtäväksi.
      Tilinpäätös 2016 hyväksyttiin virheellisin tiedoin.
      Kuntalaki§68 Tilinpäätöksen tulee antaa oikeat ja riittävät tiedot kunnan toiminnan
      tuloksesta,taloudellisesta asemasta ja rahoituksesta.Tätä varten tarpeelliset lisätiedot on ilmoitettava liitetiedoissa.
      Kirjanpitolautakunnan kuntajaoston lausunto 115
      Kuntien tulee vuoden 2016 tilinpäätöksen toimitakertomuksessa ja liitetiedoissa
      kertoa aikaisempaa yksityiskohtaisemmin johdannaissopimusten sisällöstä ja niiden taloudellisista vaikutuksista.Kuntajaoston liitetiedoista vuonna 2016 antaman yleisohjeen lisäksi tulee esittää KILA 1963/2016 lausunnon mukaisesti muun muassa koronvaihtosopimuksista keskeiset ehdot sekä tiedot korkoherkkyydestä,kuten siitä miten korkomuutokset vaikuttavat sopimusten markkina-arvoihin ja mille aikavälille negatiivisten kassavirtojen suoritukset ajoittuvat tulevaisuudessa.Keskeisistä ehdoista käyttäjän kannalta olennaisia ovat muun muassa tiedot sopimusten purkuehdoista ja mahdollisesta purkamisesta aiheutuvista vaikutuksista.Siten tilinpäätöksestä on käytävä ilmi mahdollisen purkuehdon käyttämisen vaikutus silloin,kun sitä on pidettävä merkittävänä.
      Jos kirjanpitovelvollisen tiedossa on tilinpäätöksen laatimishetkellä,että purkuehtoa tullaan soveltamaan,tulee tehdä asianmukainen kulukirjaus.

      Tilinpäätöksen toimintakertomuksessa ei ole kerrottu johdannaissopimusten sisällöstä ja niiden taloudellisista vaikutuksista.

      Korkojohdannaisopimusten osalta annetut tiedot eivät ole oikeita.

      Tilinpäätöskirjan sivulla 92 mainitaan,että korkojohdannaisopimukset ovat suojaavia.
      Usealta asiantuntijataholta pyydetyistä lausunnoista ilmenee ,että sopimukset eivät ole suojaavia.(BDO OY,OPERANDI OY,HANKINTAJURISTIT).

      Sivulla 92 mainitaan myös,että 10.000000€ laskennallista pääomaa tullaan laskemaan vuonna 2017 euromäärältään pienemmäksi.

      Eli tilinpäätöksen laatimishetkellä on ollut tiedossa sopimuksen uudelleen järjestely.Tuloslaskelman rahoituskuluihin tulee kirjata johdannaisopimusten negatiivinen arvo.(tilinpäätöksen ylijäämäksi jää alle 200.000) ja taseen vastattavaan pakollisiin varauksiin sopimusten 31.12.2016 negatiivinen arvo.

      Sivulla 106 kirjoitetaan,että kolmen miljoonan euron johdannaisopimuksen vaihtuva korko on muutettu kiinteäksi.tämä ei pidä paikkaansa ,vaan korko on edelleen vaihtuva.

      Tili-ja vastuuvapautta ei olisi tullut myöntää johdannaisten osalta,koska poliiisitutkinta on kesken.


      Ruovedellä 24.4.2017

      • Anitan eriävässä mielipitessä on hyvin kiteytettynä se, miksi tilinpäätöstä ei olisi tullut hyväksyä johdannaisten osalta. Hallituksessa kukaan ei kannattanut Anitan tilinpäätöksen hyväksymistä vastustavaa esitystä, mutta valtuustossa löytyi sentään viisi oikeudentuntoista valtuutettua Anitan esitystä kannattamaan. Lakia rikotaan mielummin kuin myönnetään, että Anita oli taas oikeassa,


    • Siivotaan.pois

      Onneksi luuta lakaisee kohta hallituksessa

    • vallanvahtikoira

      Hyvävelikerhon luuta lakaisi kuntalaisten suurta kannatusta nauttivan Anitan ulos hallituksesta. Herrat juhlii, kun kuvittelevat pääsevänsä kuntalaisten kukkarot tyhjentämään.

    • täynnätätä

      Vaalien tulos ei ainakaan parantanu Ruoveden tilannetta. Keskusta määrää ja häärää,muilla ei ole sanan sijaa. Hallituksen puheenjohtaja puhuu niin että mustasta tulee valkonen tuossa tuokiossa. Huonompaan meni .

      • Ex_kunnallispoliitikko

        Niinpä, saatiin tännekin oma pikku-trumppi. Itseään täynnä oleva pelle joka ostaa vaalikarjaa leivällä ja sirkushuveilla.

        Toisaalta, syy ei ole näissä omahyväisissä äänestäjien mielistelijöissä, niitähän riittää vuosisadasta toiseen. Syy on äänestäjissä itsessään! Kansa saa, mitä kansa ansaitsee.

        Täytyy vain toivoa että demokratian pelisäännöt on laadittu niin, etteivät nämä, todellisuudessa alemmuuskompleksiaan ja kateuttaan hörönaurulla peittelevät "suuret johtajat" pysty kaappaamaan valtaa itselleen pysyvästi, vastaavalla tavalla kuten 30-luvun saksassa kävi.

        Surullisinta näissä tämän kaltaisissa pelleissä on Trump-tyyppinen itseriittoisuus ja tasapuolisuuden sekä faktojen pilkkaaminen populististen palopuheiden avulla. Eikä typerä vaalikarja edes tajua tulleensa huijatuksi. "Trumppi" varmistaa lompakkonsa lihavuuden jatkossakin lypsämällä (yhteis)kuntaa tavalla jota tavallinen kadun tallaaja ei hoksaa.

        "Leipää ja sirkushuveja" - eipä ole ihmiskunta paljoa kehittynyt Rooman ajoista.

        Se siitä evoluutiosta.


      • Vooei

        Joo nyt kroisos häärää nuijanvarressa.kaikkitietävä.viduks meni sano vatanen.


      • Rvesi.globaali.sossutsto
        Ex_kunnallispoliitikko kirjoitti:

        Niinpä, saatiin tännekin oma pikku-trumppi. Itseään täynnä oleva pelle joka ostaa vaalikarjaa leivällä ja sirkushuveilla.

        Toisaalta, syy ei ole näissä omahyväisissä äänestäjien mielistelijöissä, niitähän riittää vuosisadasta toiseen. Syy on äänestäjissä itsessään! Kansa saa, mitä kansa ansaitsee.

        Täytyy vain toivoa että demokratian pelisäännöt on laadittu niin, etteivät nämä, todellisuudessa alemmuuskompleksiaan ja kateuttaan hörönaurulla peittelevät "suuret johtajat" pysty kaappaamaan valtaa itselleen pysyvästi, vastaavalla tavalla kuten 30-luvun saksassa kävi.

        Surullisinta näissä tämän kaltaisissa pelleissä on Trump-tyyppinen itseriittoisuus ja tasapuolisuuden sekä faktojen pilkkaaminen populististen palopuheiden avulla. Eikä typerä vaalikarja edes tajua tulleensa huijatuksi. "Trumppi" varmistaa lompakkonsa lihavuuden jatkossakin lypsämällä (yhteis)kuntaa tavalla jota tavallinen kadun tallaaja ei hoksaa.

        "Leipää ja sirkushuveja" - eipä ole ihmiskunta paljoa kehittynyt Rooman ajoista.

        Se siitä evoluutiosta.

        Iso-Trumppi ei sentään hyysää laittomia maassaolevia joiden tulee poistua maasta.


    • Anonyymi

      Kannattaa lukea tämä ketju.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe