Erinomaista

gfidoepwå

Viroon 800 brit­ti­so­ti­las­ta ja ranskalaisia – Suomi heti Viroon samaan harjoitukseen Nato-joukkojen kanssa

Viron puolustusministeri Hannes Hanso hymyilee. Hän kertoo, että brittien johtama Nato-pataljoonan pääjoukko alkaa olla Virossa paikalla ensi huhtikuussa ja osallistuu heti toukokuussa Viron suurimpaan sotaharjoitukseen Kevätmyrskyyn.

– Nato on jälleen todistanut, miten nopea ja tehokas se on. Varsovassa tehdyt päätökset pannaan toimeen alle vuodessa. Brittijoukot aloittavat saapumisensa Viroon aikaisin ensi vuonna. Huhtikuussa on koossa suurehko joukko, ja toukokuussa joukot osallistuvat jo Kevätmyrskyyn. Viimeistelemme saapumisen kesäkuuhun mennessä, Hanso kiittelee.

Hanso kertoo samalla uutisen: Suomi osallistuu Kevätmyrskyyn eli harjoittelee Virossa heti myös uusien Nato-joukkojen kanssa.

– Olen hyvin iloinen voidessani ilmoittaa, että Suomi osallistuu ensi vuonna toista kertaa harjoitukseen. Pohjoismaisille naapureillemme osallistuminen on uusi asia, ja olen erittäin iloinen siitä, ettei välillämme ole keinotekoisia muureja, Hanso toteaa Lännen Medialle.
Myös Ruotsi osallistuu Kevätmyrskyyn.

Itsenäiseen taisteluun pystyvän Nato-pataljoonan sijoituspaikaksi tulee Tapan sotilastukikohta, joka sijaitsee noin 80 kilometriä kaakkoon Viron pääkaupungista Tallinnasta.

Tapan tukikohta on Viron maavoimien suurin tukikohta ja paljon käytetty harjoitusalue. Taistelujoukko varustetaan ja sijoitetaan siten, että se pystyy taistelemaan vihollista vastaan yksin ja ilman ulkopuolista apua vähintään useiden päivien ajan; ja myös siten, että Nato-mailla on kriisissä riittävästi aikaa toimittaa vahvistuksia Viroon.

Hanso kertoo, että Ranska osallistuu ensi vuonna taistelujoukkoon komppanialla. Sen jälkeen riviin astuu tanskalaisia Nato-sotilaita.

– Joukon koko vaihtelee hieman, mutta yhteensä puhumme noin 1 100 ihmisestä. Brittejä on noin 800 ja ranskalaisia tai tanskalaisia noin 300, Hanso kertoo.

Britit ovat kertoneet Hansolle tuovansa Viroon panssarivaunujaan ja muuta jalkaväen itsenäisen taistelujoukon tarvitsemaa aseistusta. Hanso kuvailee taistelujoukkoa historialliseksi.

– Nato ei ole koskaan tehnyt mitään vastaavaa. Kun havaitsemme uhkan, meidän täytyy pystyä kohtaamaan se ja reagoida siihen. Kun tarkastelemme, mitä Venäjä on tehnyt, ei vain meidän lähialueellamme, vaan myös muualla, esimerkiksi Mustallamerellä ja Lähi-idässä, vastauksemme täytyy olla jämäkkä. Jokaisen, mukaan lukien Moskovan, täytyy ymmärtää, että 5. artikla pätee ja että liittolaiset ovat merkittävästi läsnä [Virossa] ja etulinjassa missä tahansa skenaariossa. Vastassa ei ole vain Viro, vaan koko Nato, Hanso korostaa.

Nato-lähteiden mukaan tarkoituksena on lähettää Venäjälle signaali siitä, että ”vihreiden miesten” eli tunnuksettomien venäläissotilaiden toiminta ei ole enää edes teoriassa mahdollista Viron maaperällä.
kaleva

12

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jgfiodp

      itä trollit koittaa pian valehdella Natojoukoista ja harjoituksista. Mutta se kertoo vain siitä että Natomaat toimii oikein. Nyt loppu viimeistään r...än nuolijoiden valehtelut siitä että Natomaat ei puolusta toisiaan

      • Vastenmielistä

        Baltia on jaettu miehityssektoreihin eri Naton isäntävaltojen kesken. Samoin kuin Berliini aikanaan 45 vuotta. Nöyristely ja palvelu on näiden kansallisominaisuus ja Nato-isännät voivat tuntea olevansa herrakansaa. Orjan merkki on kansojen geeneissä.


      • yritä-uudestaan
        Vastenmielistä kirjoitti:

        Baltia on jaettu miehityssektoreihin eri Naton isäntävaltojen kesken. Samoin kuin Berliini aikanaan 45 vuotta. Nöyristely ja palvelu on näiden kansallisominaisuus ja Nato-isännät voivat tuntea olevansa herrakansaa. Orjan merkki on kansojen geeneissä.

        Aika tökerö vale.


    • fjdjiop

      Tapan tukikohta on Viron maavoimien suurin tukikohta ja paljon käytetty harjoitusalue. Taistelujoukko varustetaan ja sijoitetaan siten, että se pystyy taistelemaan vihollista vastaan yksin ja ilman ulkopuolista apua vähintään useiden päivien ajan; ja myös siten, että Nato-mailla on kriisissä riittävästi aikaa toimittaa vahvistuksia Viroon.

    • fidopsåa

      Erinomaista saadaan itä vinkujien valehtelut kuriin. Nato osoittaa että se puolustaa kaikkia jäseniään.

    • hvjfkidosp

      nyt loppuu itä trollien ja muiden hihhulien uho Nato vahvistaa puolustusta.

    • jfiodpå

      Viroon tulee Brittejä, Ranskalaisia, Tanskalaisia joukkoja.

    • rioepwå

      Eipä uskalla itä trollit valehdella asiasta . Vihdoinkin itä vinkujat saadaan kuriin

    • hfjdkiopå

      itä itkijät odottaa edelleen ohjeita miten pitää itkeä Natoa vastaan?

    • fidopå

      Nato näytti että kun tarpeeksi itä vinkujat uhoaa siihen vastataan

    • yfuidopå

      itä nuolijat joutuvat kateelisena seuraamaan ja paniikin omaisesti valehdella jotain r...än puolesta, kun Länsi vahvistaa puolustusta.

    • massonkin

      Länsijoukot on saanut itä trollit hiljenemään erinomaista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1769
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1674
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      64
      1513
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1505
    5. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1485
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      57
      1392
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe