Eipä ole sinällään uutinen

E-resepti

http://yle.fi/uutiset/3-9532152

Turhia lääkkeitä siis lääkelistoilla!
Asia olisi aivan yksinkertainen hoitaa ajantasalle reseptilääkkeitten osalta.
Lääkärissä ku käy lääkäri sen e-resepti hässäkän tuusaisi ajantasalle.
Mutta eihän se onnistu!
Itse viimeiksi kävin tammikuussa vuosikontrollissa niin lääkäri tsuumaili että kaikki on ok ja seuraava käynti ellei akuuttia tule niin vuoden pähän, No hyvilöni olin kyllö ja tuumasin että katoppas sitten ne lääkkeet ajantasalle ja ettei tarii sitten uusituttaa vuoden sisän ennen seuraavaa kontrollia !
Vaan kuinkas sitten kävikään , eipä oltu uusittu lääkkeitä kun apteekkiin menin, ja eipä ollut sitä yhtäkään osattu kirjoittaa oikein että olisi erityis korvattavuuden saanut. Ja lääkelsitalta löytyy e-reseptinä yli viisivuotta vanhojakin lääkkeitä joita ei saa käyttää jonkin toisen lääkkee kanssa.
Närästynyt mieli ja soitto tk-lääkärillle eli akvaario hoitajalle ( hoitaja vastaanotto ajanvarauksessa ) , alkoi seli seli ettei pysty kirjoittamaan plaaplaa, kun ärjäsin että kele se ole kuin lääkärin laiskuutta ja nyt menee viisinkertainen aika jäljestäpäin näitä uusituttaa että ole kenenkään etu kun ei kerralla katsota kuntoon! Että pakoillaan työntekoa ainakin täällä SOSTERIN alueella! Liekkö vieläkään kaikki oikein ?

Jotta patistakaa kaikki se lääkäri tekemään sitä työtä mistä sille palkkakin maksetaan! Ja jos valittaa että menee liikaa iakaa , niin kysytte että mites paljon enempi menee kun joka nappulan erikseen sitten uusitutetaan ja resepti erikseen kirjotetaan , ja onpa se parempi kun se e-resepri lista on ajan tasalla poistatutatte kaikki vanhat napit listalta!

Ei se vika ole potilaassa !
Näissä lääkelistoissa vika on lääkärien laiskuudessa poistaa vanhoja lääkkeitä pois sieltä listalta ja pitää niitä ajantasalla ei potilas/asiakas niitä pääse korjaamaan!

23

259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yhteistoimin

      Olin juuri maanantaina lääkärissä ja uusittiin reseptit. Lääkäri kyseli kaikki lääkkeet läpi ja muutama jota en enää käytä, merkittiin tauolle tai poistettiin.

      • E-resepti

        Olet onnellisessa asemassa,
        Joko ett ole Sosterin mielivaltaisuuksien asiakas, tai jos olet sinulla on tuttu siellä lääkärinä tai itse työskentelet soterissa !
        Sosteria eivät kehu muut kuin siellä töissä käyvät!
        Joku ihmeen suojatyöpaika itseensäkyllästyneille naisille,
        Taitaa olla samalla jo venäläisten hyysäys klinikka, kun niitäkin näkyy yllättävän paljon siellä asiakkaana poleilla.

        Itse vaikka pyytänyt poistamaan ja uusimaan tarvittavat , ei ole ikinä tehty niinkuin olisi pitänyt, sitten vasta uusiivat kun apteekista pyynnön laittaavat! Ja entisi eivät viitsi käydä poistamaan , pelkäävät vissiin jännetupintulehdusta kun joutus pari kertaa hiirellä klikkaamaan. Ja sehän on hirveän vaikeaa ja aikaa vievää !


      • Yhteistoimin
        E-resepti kirjoitti:

        Olet onnellisessa asemassa,
        Joko ett ole Sosterin mielivaltaisuuksien asiakas, tai jos olet sinulla on tuttu siellä lääkärinä tai itse työskentelet soterissa !
        Sosteria eivät kehu muut kuin siellä töissä käyvät!
        Joku ihmeen suojatyöpaika itseensäkyllästyneille naisille,
        Taitaa olla samalla jo venäläisten hyysäys klinikka, kun niitäkin näkyy yllättävän paljon siellä asiakkaana poleilla.

        Itse vaikka pyytänyt poistamaan ja uusimaan tarvittavat , ei ole ikinä tehty niinkuin olisi pitänyt, sitten vasta uusiivat kun apteekista pyynnön laittaavat! Ja entisi eivät viitsi käydä poistamaan , pelkäävät vissiin jännetupintulehdusta kun joutus pari kertaa hiirellä klikkaamaan. Ja sehän on hirveän vaikeaa ja aikaa vievää !

        Ihan tavallisen terveyskeskuslääkärin vastaanotolla olin ja tuo mieslääkäri on ollut jo kymmenkunta vuotta omalääkärini terkkarissa.

        Kerran olen itse hoitanut reseptien uusinnan kanta.fi palvelussa kun en saanut lääkäriaikaa ennen kuin reseptit meni vanhaksi.

        Jos ei käytä jotain lääkkeitä, ei niitä ole pakko ostaa apteekista vaikka olisi reseptikin.


    • Valitettava_todellisuus

      Lääkärinä vastaan tähän.

      Terveydenhuollolla on velvollisuus jokaisen hoitokontaktin yhteydessä varmistaa potilaan käytössä oleva lääkitys ja päivittää kyseisen yksikön lista samaksi.

      Tämä on tosin tietojärjestelmien suhteen tehty huomattavan työlääksi ja monesti MAHDOTTOMAKSI. Joten lääkäri voi helposti joutua tilanteeseen, jossa hänellä ei ole mahdollista varmentaa potilaan käytössä olevaa lääkitystä.

      Lisäksi syynä on vanha tuttu ja jatkuva resurssipula. Käytännössä kaikissa terveydenhuoltoyksiköissä edelleen varataan systemaattisesti liian lyhyet ajat potilaille. Näinollen lääkärit eivät yksinkertaisesti ehdi suoriutua työstään siihen annetussa ajassa.

      Omasta kokemuksesta voin sanoa, että aikaa pitäisi olla 20-25% enemmän lähes jokaisen potilaan kohdalla. Tähän taas ei hoitoyksikkö suostu, koska tämä tarkoittaisi jonojen pidentymistä sellaisiksi että hoitoyksikölle asetetut lailliset velvoitteet eivät enää toteutuisi.

      Lisähenkilöstön palkkaus korjaisi tilanteen, mutta sitä ei missään nimessä haluta tehdä, koska rahoittaja (kunta tai kuntayhtymä) ei missään olosuhteissa halua nostaa sitä sitä rahamäärää joka menee terveydenhuoltomenoihin.

      Joten jostain joutuu systemaattisesti tinkimään. Joko siitä että lääkkeet eivät aina pidä paikkaansa, tai siitä että käynneistä on puutteelliset kirjaukset. Tai siitä ettei laboratoriokokeita ehdi tilata. Tai siitä että potilaan jokaiseen vaivaan ehdi ottaa kantaa ja seuraavan ajan saa vasta 4-6 viikon päästä. Aina on enemmän tehtävää kuin mitä ehtii annetussa ajassa tehdä.

      Kyse on loppujen lopuksi kuntapolitiikasta. Jos ei kunta anna riittäviä resursseja toteuttaa laadukasta hoitoa kuntalaisille on se päättäjien asenteesta ja menojen priorisoinnista riippuvaa.

      Katsokaa ihmiset ketä kuntavaalissa äänestettä niin saattaa terveyspalvelutkin lähteä toimimaan paremmin.

      • E-resepti

        Järjen käyttö on sallittua!
        jos suunnitellaan seuraavaa kontrollia vuoden päähän , eikö silloin olisi järkevää että kaikki lääkkeet olisi listattu oikein ja ne olisi varmasti voimassa siihen vuodenpäästä olevaan kontrolliin? ettei resurssipulaista niin kiireistä lääkäriä sitten tarvitsisi vaivata muutoin vuodenaikana !

        Jos pystyy resepin koneelta kokonaan poistamaan joka on joka järjestelmässä mahdollista, niin mikä se estää silloin sitä tekemästä ?
        LAISKUUS
        ja sitten voit kirjoitella sen reseptin uusiksi jos sitä järjestelmässä ei voi suoraan muokata, ja siihen ei silloin mene kuin se 5 minuuttia eikä tarvita suuttumusta asiakkaalta, apteekkihenkilökunnalta vastaanottohoitajalta ja sen reseptin kuitenkin kirjottamaan joutuvalta lääkäriltä!

        Ja se tk-lääkärien kiire/resusrssipula tullaan töihin joskus 8:00 niin perjantaisin on kello 13:00 viimeisetkin asiakkaat tk:sta lähteneet kun lääkärit on poistuneet että se 5 tunnin työpäivä on niin kauhea ja aniharvoin muinakaan päivinä tk:ssa on porukkaa kello 15 jälkeen.
        Ja on se kumma kun yksityiselläkin käyneenä samaan aikaan kerkeää lääkäri tutkimaan ja kirjoittelemaan lähetettä ja lausuntoa javiemään hoitoasioita eteenpäin, ja yhteenaikaan aivan samat lääkäritkin seikkaili tk:ssa ja yksityisellä , nyt en ole seurannut tilannetta.

        Totta tosin on että turhaa ylimystöä seikkailee ainakin sosterin alueella jotka muuta tee kuin lääkefirmojen kekkereitä ja lahjuksia kyttäilee

        asiakkaan näkökannalta tehty hoitotapahtuma varsin pitkäpiimäiseksi ja ankeaksi , selostat pahimmillasi vaivasi viidelle jopa kuudellekkin turhanpäiväiselle uteliaalle hoitajalle ennekuin pääset edes odottamaan aikaa lääkärille , sitten vihdoin viimein lääkärin pakeille pääset niin olet niin puhki jo vaivojesi kanssa ja rasittunut ettet jaksa enää sille lääkärille asiaasi korrektisti selittää, Resursseja löytyy hoitoon pääsemisen estämiseksi muttei hoitotehokkuuuden parantamiseksi. karsikaa resursseja joutavanpäiväisistä hoitajista jotka vaan tärkeilee työntäkää nekin istumalihasten levittäjät ja kaikkien vaivojen etukäteen tietäjät vanhusten hoitoon nini saavat ainakin juttu ja väittelyseuraa vanhukset!

        ja nykytrendi on että ei tehdä mitään tutkimuksia kun ne maksaa niin ja niin paljon , ja kalliit laitteet nakottaa sitten puolet ajasta käyttämättöminä tai sitten yksityisten lähetteiden alaisena työntouhussa kun julkiselta puolelta vain karsitaan!

        JA se Asenne !
        pitää kyllä Lääkärillä olla ammattiylpeyttä että edes yrittää hoitaa asiakkaansa. jos ei ole niin on kylä aivan väärässä ammatissa, ei hoitotapahtumaan tule kuntapäättäjät priorisoimaan asioita!
        kerta käynnillä jos saadaan potilas hoidettua kuntoon kun jos peräkylän martta ravaa vaivojensa kanssa kymmenne kertaa ja jää vielä sairaaksi , kumpi lienee kustannustehokkaampaa ja mielekästä ? ja jonotkin lyhenee!
        vaikka alkuun hiukan saattaisi jononkertymistä ja päivän pitenemistä lääkäreille tulla , mutta väitän että alta vuoden olisi jonot paljon lyhyempiä ja hoidot kustennustehokkaampia!

        kummassa menee pitempään? litran sankolla käydä 100 litran saavi täyttämässä , vai 20 litran soikolla , kyllä se yksi vedenhakureissu 20 soikolla kestää varmasti kasinkertaisen ajan mutta lopputulos se ratkaisee.


      • Lienee_turhauttavaa

        Alkuviikolla kävin terveyskeskuslääkärillä. Bussivuorojen vuoksi olin paikalla jo reilun puolisen tuntia ennen lääkärinaikaani. Seurasin kuinka yksi lääkäreistä huhuili nimellä paria potilasta parinkymmenen minuutin välein, eikä potilasta löytynyt. Sielläpä lääkäri yritti keksiä jotain tekemistä ainakin 40 minuutin ajan kun potilaat eivät viitsineet tulla paikalle sakkomaksusta huolimatta.


      • E-resepti

        Ja pitäisikö tästä vetää johtopäätökset?

        onkohan akvaario tätilöillä ja setilöillä menny päivät väärin kun ovat yrittäneet saada asiakasta muilutetuksi jäämään kotiin, ja sitten se jäikin eikä älynnyt enää tulla vastaanotolle, olisi se lääkäri voinut setviä niitä lausuntojaan totuudenmukaiseksi sen aikaa sitten eikä huhulla käytävällä!

        jos olisi vaan jonotus lappu ja seuraavalla numerolla sisään tyyliin, nykyteknologialla ei pitäisi olla vaikeata tietokoneelta ottaa potilas tiedot näytölle ja kirjoitella sikälti talteen kun tutkii, ja jos lääkäri ei osaa kirjoittaa niin siihen samaan huoneeseen kirjotustaitoinen apuri , mikä naputtelee tosiaikaisesti asiat ylös ja talteen. tärkeämmät vaikeammat tutkimukset lähetteellä polille, röntgeniin, labraa, tai seurantaan tai mitä näitä nyt onkaan , ja samallalailla jonolapulla vaan. kyllä tietokoneaikaan tieto kulkee nopeammin kuin ihminen raahustaa.

        Ei tarvittaisi kankeaa byrokratiaa, ja jono lyhenisi sitämukaan kun potilaat ois tutkittu ja hoidettu.
        Kiireelliset sitten tietysti ensiapuun eli pää paketissa jalkaa poikki sydän kohtaukset käärmeenpuremat yms tapaturmat ja äkilliset sairaskohtaukset.


      • Vankkanäyttö

        Kun tähän edellä kerrottuun käytäntöön huomioidaan vielä se koululääketieteen tutkittu vain 13%:n vankka näyttö, muine ongelmineen, niin tarvinneeko paljon ihmetellä nykyistä tilannetta terveytemme hoidossa?


      • Lienee_turhauttavaa
        E-resepti kirjoitti:

        Ja pitäisikö tästä vetää johtopäätökset?

        onkohan akvaario tätilöillä ja setilöillä menny päivät väärin kun ovat yrittäneet saada asiakasta muilutetuksi jäämään kotiin, ja sitten se jäikin eikä älynnyt enää tulla vastaanotolle, olisi se lääkäri voinut setviä niitä lausuntojaan totuudenmukaiseksi sen aikaa sitten eikä huhulla käytävällä!

        jos olisi vaan jonotus lappu ja seuraavalla numerolla sisään tyyliin, nykyteknologialla ei pitäisi olla vaikeata tietokoneelta ottaa potilas tiedot näytölle ja kirjoitella sikälti talteen kun tutkii, ja jos lääkäri ei osaa kirjoittaa niin siihen samaan huoneeseen kirjotustaitoinen apuri , mikä naputtelee tosiaikaisesti asiat ylös ja talteen. tärkeämmät vaikeammat tutkimukset lähetteellä polille, röntgeniin, labraa, tai seurantaan tai mitä näitä nyt onkaan , ja samallalailla jonolapulla vaan. kyllä tietokoneaikaan tieto kulkee nopeammin kuin ihminen raahustaa.

        Ei tarvittaisi kankeaa byrokratiaa, ja jono lyhenisi sitämukaan kun potilaat ois tutkittu ja hoidettu.
        Kiireelliset sitten tietysti ensiapuun eli pää paketissa jalkaa poikki sydän kohtaukset käärmeenpuremat yms tapaturmat ja äkilliset sairaskohtaukset.

        Oma terveyskeskukseni ilmoittaa tekstiviestillä parisen päivää aiemmin että vastaanottoaika olisi edessä. Mutta tämä edellyttää että potilas on tehnyt sopimuksen tietojen antamisesta mm. puhelimitse.

        En halua tuohon jonotuslappusysteemiin vain sen vuoksi että joillekin kellonajan noudattaminen on vaikeaa (eräillä johtuu kulttuuritaustasta). Vielä muutama kuukausi sitten nyhjötin pahimmillaan tunninkin jonotuslappu kädessäni labraan pääsyä odottaessa. Onneksi tuo on taakse jäänyttä kun terveyskeskukseni labra meni kokonaan ajanvaraukseen. Nyt pääsen sisään omalla varatulla ajallani eikä tarvitse jonottaa.

        Ennenwanhaan lääkärillä oli sanelukone johon hän kertoi kaikki potilaskäynnin tiedot, osin jo potilaan läsnäollessa. Myöhemmin joku sihteeri tms. kirjoitti tekstit potilaan tietoihin. Sitten iski säästöt päälle ja nämä konekirjoittajat potkittiin pois ja lääkäristä tuli myös sihteerikkö. Tuolta ajalta lienee myös ne huumorikirjat saneluvirheistä, joita puhtaaksikirjoittaja on sitten korjannut. Nytkin kun luin omakannasta mitä lääkäri oli kirjoittanut käynniltäni. Siellä oli jokunen lyöntivirhe ja yksi väärä tieto (ei aiheuta ongelmia jatkossa, joten en vaadi korjattavaksi).

        Olen myös lukenut valituksia kuinka lääkäri vain lukee tietokoneruutua ja kirjoittelee sinne eikä paljon vilkaisekaan potilasta. Tällaiseksi se on mennyt kun lääkäristä on tullut konekirjoittaja. Oma lääkärini keskustelee käytännössä koko vastaanottoajan potilaan kanssa, mutta tietojen kirjaaminen ja seuraavan potilaan tietojen lukeminen vie sitten aikaa. Nytkin edellinen potilas lähti vastaanottohuoneesta 10 minuuttia ennen minulle varattua aikaa ja lääkäri oli jo nähnyt että olen paikalla. Silti hän pystyi kutsumaan sisälle vasta määräaikana.


      • E-resepti

        Hahah
        Sinä puolustat lääkäreitä ja terveyden hoitoa , joka on suomessa jo paljon huonommassa jamassa kuin Portugalissa tai Espanjassa, joita ennen pidettiin takapajulana.
        Yksi iso osasyy on sairaaloitten erittäin vallanhimoinen ja rahanahne hallinto. Hallintoihmisten ahneus ja omanedun tavoittelu , unohtuu koko sairaanhoito.

        Provosointiahan tuo lippulappu systeemi on , mutta otappas huomioon , se kuitenkin toimi eikä ollut viikkokausien jonoja, jos siellä vaikka neljäkin tuntia joutui odottamaan on se siltikin lyhyempi kuin 3 kk. Lääkäri otti putkeen potilaansa ilman taukoja , Nyt juostaan takaoven kautta ja kadotaan juoruksimaan kolleegojen kanssa , leikitään tohtori Housea että voi tehdä diagnooseja mielivaltaisesti ihan noin vaan, ilman mitään tutkimisia , ainoa vika kun ei riitä ammattitaito moiseen touhuun.

        Ole onnellinen omalääkäri systeemistä , täällä moista ei ole , toisten mielestä kuitenkin on. Ja toiset sitten sanoo ettei ole. ihan henkilökunnan suusta kuultua asiaa samana päivänä.

        Itseensä kyllästynyt hoitajahenkilökunta näsäviisastelee ja utelee vaivoistasi, joille se oikeammin kuulu yhtään, pahimmat tyapaukset tekee diagnooseja ja kertoo lääkärille että sillä on sitä tai tätä. Ja lääkäri välttämättä edes tiedä kenestä potilaasta sitten on kyse ja menee puurot ja vellit sekaisin. Ei ole kiireestä kyse kun akvaariossa hoitajia on välillä kuusi seitsemänkin ihan vaan viikonloppusuunitelmia kertoilemassa. Ei viititä ottaa potilaan asiaa käsittelyyn ja puhelimella ei saa kiinni kun nauhoitus laitettu rallattamaan. Ja sitten näille istumalihasten levitteliöillä on kiire stressi ja liian pieni palkka.
        Paskat niillä on sairaala bakteeri nimeltä lorvitus vitutus!

        Siellä kyllä joukossa on muutamia tekeviäkin ihmisiä, anteeksi heiltä pyydän purkautumistani, mutta ne itsekeskeiset pyrkyrit ja tärkeilevät itseensäkyllästyneet hoitajat pilaa koko ammattikunnan maineen!


      • Lienee_turhauttavaa
        E-resepti kirjoitti:

        Hahah
        Sinä puolustat lääkäreitä ja terveyden hoitoa , joka on suomessa jo paljon huonommassa jamassa kuin Portugalissa tai Espanjassa, joita ennen pidettiin takapajulana.
        Yksi iso osasyy on sairaaloitten erittäin vallanhimoinen ja rahanahne hallinto. Hallintoihmisten ahneus ja omanedun tavoittelu , unohtuu koko sairaanhoito.

        Provosointiahan tuo lippulappu systeemi on , mutta otappas huomioon , se kuitenkin toimi eikä ollut viikkokausien jonoja, jos siellä vaikka neljäkin tuntia joutui odottamaan on se siltikin lyhyempi kuin 3 kk. Lääkäri otti putkeen potilaansa ilman taukoja , Nyt juostaan takaoven kautta ja kadotaan juoruksimaan kolleegojen kanssa , leikitään tohtori Housea että voi tehdä diagnooseja mielivaltaisesti ihan noin vaan, ilman mitään tutkimisia , ainoa vika kun ei riitä ammattitaito moiseen touhuun.

        Ole onnellinen omalääkäri systeemistä , täällä moista ei ole , toisten mielestä kuitenkin on. Ja toiset sitten sanoo ettei ole. ihan henkilökunnan suusta kuultua asiaa samana päivänä.

        Itseensä kyllästynyt hoitajahenkilökunta näsäviisastelee ja utelee vaivoistasi, joille se oikeammin kuulu yhtään, pahimmat tyapaukset tekee diagnooseja ja kertoo lääkärille että sillä on sitä tai tätä. Ja lääkäri välttämättä edes tiedä kenestä potilaasta sitten on kyse ja menee puurot ja vellit sekaisin. Ei ole kiireestä kyse kun akvaariossa hoitajia on välillä kuusi seitsemänkin ihan vaan viikonloppusuunitelmia kertoilemassa. Ei viititä ottaa potilaan asiaa käsittelyyn ja puhelimella ei saa kiinni kun nauhoitus laitettu rallattamaan. Ja sitten näille istumalihasten levitteliöillä on kiire stressi ja liian pieni palkka.
        Paskat niillä on sairaala bakteeri nimeltä lorvitus vitutus!

        Siellä kyllä joukossa on muutamia tekeviäkin ihmisiä, anteeksi heiltä pyydän purkautumistani, mutta ne itsekeskeiset pyrkyrit ja tärkeilevät itseensäkyllästyneet hoitajat pilaa koko ammattikunnan maineen!

        En viitsi puuttua purkaukseesi, se osoittaa erääseen sairauteen.

        Kehut Espanjaa ja Portugalia. Oletko huomannut että siellä terveydenhoito ja sen kustannukset ovat menneet huonompaan suuntaan.


      • E-resepti

        Kun totuuden sanoo, niin aletaan sairaaksi huutelemaan.
        No vika on terveydenhuollossa kun eivät siellä diagnoosia ole saaneet tehtyä.

        Osa sielläkin työskentelevistä myöntää nämä vääristyneet asiat joista olen nyt kertonut provosoivasti, että siellä meni samantien hiukan tunteisiinkin sitten, eli osu ja upposi !


      • Vikaavikaa

      • E-resepti

        Että onpi muutkin ihmeissään asioista!
        Huolestuttavin asia, joka ei mitään edes maksa on tuo kommunikoinista aiheutuvat laiminlyönnit !
        ihmetyttää oikein sellainen noin neljäsosa valtakunnallisesti kaikista vaaratapahtumista.

        Mikä lienee sitten oikea totuus kun arvaan ettei ihan kaikkia tapahtumia ole kuitenkaan kirjattu, kun se on niin vaivalloista! vrt. reseptin kirjoittamista tai uusimista joka tähänkin ketjuun ihan lääkäriksi ilmottautuva on kokenut mahdottomaksi !

        Jonkinsortin piittaamattomuutta on havaittavissa ja Soten myötä pakko yksityistäminen ei ainakaan tule poistamaan ongelmia. Arvaan että yleistyy suorat kehoitukset julkiselta puolelta että mene yksityiselle!
        Jota on jo nyt kehoitettu tekemään!


      • naapurintiedoilla

        Hyvin olet kirjoittanut! Kiitos.
        Samankaltaisia kokemuksia myös minulla.


      • liuiuhkllhkjyg
        E-resepti kirjoitti:

        Että onpi muutkin ihmeissään asioista!
        Huolestuttavin asia, joka ei mitään edes maksa on tuo kommunikoinista aiheutuvat laiminlyönnit !
        ihmetyttää oikein sellainen noin neljäsosa valtakunnallisesti kaikista vaaratapahtumista.

        Mikä lienee sitten oikea totuus kun arvaan ettei ihan kaikkia tapahtumia ole kuitenkaan kirjattu, kun se on niin vaivalloista! vrt. reseptin kirjoittamista tai uusimista joka tähänkin ketjuun ihan lääkäriksi ilmottautuva on kokenut mahdottomaksi !

        Jonkinsortin piittaamattomuutta on havaittavissa ja Soten myötä pakko yksityistäminen ei ainakaan tule poistamaan ongelmia. Arvaan että yleistyy suorat kehoitukset julkiselta puolelta että mene yksityiselle!
        Jota on jo nyt kehoitettu tekemään!

        Yksityispuolella ei ole vastaavaa raportointijärjestelmää. Samat ongelmat ja väärinkäytökset esiintyy sielläkin.


      • E-resepti

        No siellä ei ainakaan tule kommunikoinnista johtuvia virheitä kun kommunikointia ole!
        Ja sinällään yksityisestä puolesta tässä ketjussa nyt ole ollut kysekkään.
        Ainostaan julkisen puoli laiskuuttaan ehottelee yksityiselle menemään.

        Oiskohan tavoitteena suuret sairaalatilat paljon hallintoa ja yksi sairaanhotaja vastaanottoon istumaan joka kykeneväinen soivan puhelimeen vastaamatta jättäminen sekä äkäiseen sävyyn paikalle eksyneelle tolkuttamaan erittäin ärsyttävällä nasaali äänellä: mene yksityiselle. J ayhteiskunnan varoin miljardi tai pari joka vuosi että hallintoporras pääsee porsastelemaan j ayksityispuolen osinkoja nostamaan, kun siellä kuitenkin ovat lisäksi osakkaina kuitenkin.

        no tuli maalailtua hiukan , lie kuitenkin pikku totuus siellä sisällä.

        Ihan tuli tuossa eilen iltana sieltä kanta.fi juttuja luettua että onpa siellä erittäin paljon asiavirheitä omissa diagnooseissa, ja parivuotta vanha käyntikin oli kyllä merkattu , mutta juttua ei ollut vieläkään. Mitenköhän sen oikeellisuuden laita lienee kun sen joku saa kirjoitettua sinne.

        Tulipahan sitten tänään kysyttyä, sillä kanta.fi jutuilla ole niin kuulemma väliä kun on eri jutut kun sitten sairaanhoitopiirin järjestelmässä !?!??!
        hiukan kyllä oudoksuttaa nyt. Lie sinäkin takana laiskuus ettei viititä käydä tarkistamaan mitä on menny huti!!!

        että arvotaan seuraava potilas lääkkeet on jo valittu :)

        Jaahan tulipahan sitten purkauduttua ihan pitemmän kaavan mukaan, jatkakaa toiset ruotimista, toivottavasti joillekkin kolahti omassatunnossa.

        No rahan ahneet ja pyrkyrit niillä sitä omaatuntoa olekkaan.


    • Tuo_idiootti_E-resepti

      antaa kyllä ihan classisen mistään mitään tietämättömän kroonisen valittajan kuvan. Lääkärit muka laiskoja. Sietäis hypätä kaivoon kun tommosia idioottimaisuuksia puhelee.

      Tässä esimerkki kuntalääkärin normaalista työpäivästä:
      8 ajanvaraus potilasta 30 min ajoilla.

      20-40 minuuttia reseptin uusintaa. (pitää pystyä uusimaan 10-15 ihmisen reseptit, mikä ei onnistu koska sähköinen resepti järjestelmä ei toimi 10:tä minuuttia kauempaa kaatumatta)

      Soittaa 3-5 puhelin asiaa 10 min per asia.

      Tämän lisäksi pitää vielä vastata 3-5 yleensä hoitokodista tulevaan konsultaatioon potilaista joita et koskaan ole nähnyt.

      Aikaa menee 8 tuntia joka päivä, ja yleensä tekemättä jää 20-40 min työtä.

      Päivän aikana 1, 15 min kestävä kahvitunti ja 1, 30 min kestävä ruokatauko.

      Tuohon se sinun haluamasi 5 min lisää, no laske siitä. Tarkoittaa tuntia ylityötä JOKA PÄIVÄ. Tai sitten et pidä kahvipaussia ETKÄ ruokatuntia.

      Kaikilla muilla aloilla jo nykyisistä työoloista nousisi jatkuva työtaistelu kun ei edes kahta 15 min taukoa päivän aikana ehdi pitää.

      Joten haista sinä kuule pitkä verinen V*ttu!

      • VALEvaiVALIVALI

        Siellä suivaantunut nyt joku lääkäri ammattinsa tuomaan stressitilaan?
        Ja tuossako se siten kaikki oli? Kannattaisikohan sinunkin niin viisas ja pätevä kuntalääkäri käydä toisen lääkärin pakeilla saisit ainakin verenpaineesi laskeutumaan väliaikaisesti ja sitten vielä jos siellä päänupin kuvauksessakin lisäksi!
        Minä en ainakaan sinun pakeillesi haluaisi joutua, varsinkaan jos tuollaisia purkauksia päästelet.

        Eipä ole aloittaja valittanut kuin lääkärien tahdottomuudesta tai sairaanhoidon laiskuudesta sekä hallintokoneiston omanedun tavoittelusta.
        Ja todisteitakin on näkyvissä ilman selittelyjä!
        esmes SOTE-uudistus joka on sekoittanut ja vienyt aikaa jo vuodesta 2006 lähtien. Eikö tuo liene jo sinällään tehottomuutta. Tutkimuslinkinkin oli laittanut vaaratilanteista jotka suurimmaksi osaksi johtuneet ihan huolimattomuudesta ja laiminlyönneistä hoitotapahtumissa.

        Missä syy että olette luoneet sinne toimimattoman systeemin, jota arvostellaan? Ja jota itsekkin arvostelet että kaatuu kokoajan systeemit?
        Ja kukas muu siitä arvostelisi jos ei sen järjestelmän maksavat ja niitä järjestelmän käyttäviä palveluja!
        Vaihda hyvä ihminen ammattiasi ett kuulu purkauksesi perusteella lääkärin ammattiin tai muuhunkaan hoitoalan tehtävään.

        Lueskelin kun aikaa oli niin juttua tarkemminkin jättäen sieltä nuo tunnepurkaukset pois, voin tälle kuntalääkärille sanoa , että oikeassahan tämä aloittaja ollut tuolla kun on sanonut että kirjoittaisi kerralla reseptit seuraavaan suunniteltuun käyntiin asti, ja jos päivässä on se 8 asiakasta tekee se 5 min/asiakas sen 40 minuuttia, joka nyt sitten menee reseptien uusimiseen jossain välissä päivää stressaten lisää lääkäriä, ja potilasta näkemättä kuulematta lisää erehdyksen mahdollisuutta, ja olisipas sitten lääkelistat oikein kun paikalla ollessa potilaan kanssa tehdään. Ja et kait sinäkään pidä sitä potilasta siellä 30 minuuttia jos ei ole asiat on jo hoidettu? Joku potilas tietty vaatii sitten enempi aikaa! Ja ne ylityöt ne on ammattiin kuuluvaa työtä nekin vai oliko sinulle yllätys että lääkäritkin joutuu tekemään ylitöitä?
        Tässä aikaa ei säästettäisi suoraan mutta se etu olis, että muuta järjestelmää ei silloin rasiteta, olisi se lääkelistat ainakin ajantasalla ja epäilisin että potilastiedotkin paremmalla tolalla. Varmaan pitkässä juoksussa vaikuttaisi jopa sitte siihen lääkärin työpaineeseenkin kun olisi yksiasia välissä vähemmän hoidettavana, vaikka toisessa kohtaa menisi hiukan pidempään.

        Lääkärin kun on hoidettava ne krooniset valittajatkin tai ne jotka eivät valita ollenkaan! Molemmissa tapauksissa varmaan huomio karkaa sinne paksun lompakon suuntaan ja helppoihin tapauksiin! Ja ammattisi on kuitenkin julkinen niin tuliko sekin yllätyksenä, että ammattikuntaasi tullaan arvostelemaan aina kaikilla tasoilla?

        Jotta vaadit sinäkin lääkärinä parempia työoloja, järjestelmää ja työvälineitä!
        Vähempi byrokratiaa työsi hoitamiseen !
        Suuntaa haistattelusi sinne hallinto portaaseen ja sairaalan hallinnon päätäjiin.
        Äläkä täällä verisiä elimiä haistattele!


      • Olet_kyllä_täysi
        VALEvaiVALIVALI kirjoitti:

        Siellä suivaantunut nyt joku lääkäri ammattinsa tuomaan stressitilaan?
        Ja tuossako se siten kaikki oli? Kannattaisikohan sinunkin niin viisas ja pätevä kuntalääkäri käydä toisen lääkärin pakeilla saisit ainakin verenpaineesi laskeutumaan väliaikaisesti ja sitten vielä jos siellä päänupin kuvauksessakin lisäksi!
        Minä en ainakaan sinun pakeillesi haluaisi joutua, varsinkaan jos tuollaisia purkauksia päästelet.

        Eipä ole aloittaja valittanut kuin lääkärien tahdottomuudesta tai sairaanhoidon laiskuudesta sekä hallintokoneiston omanedun tavoittelusta.
        Ja todisteitakin on näkyvissä ilman selittelyjä!
        esmes SOTE-uudistus joka on sekoittanut ja vienyt aikaa jo vuodesta 2006 lähtien. Eikö tuo liene jo sinällään tehottomuutta. Tutkimuslinkinkin oli laittanut vaaratilanteista jotka suurimmaksi osaksi johtuneet ihan huolimattomuudesta ja laiminlyönneistä hoitotapahtumissa.

        Missä syy että olette luoneet sinne toimimattoman systeemin, jota arvostellaan? Ja jota itsekkin arvostelet että kaatuu kokoajan systeemit?
        Ja kukas muu siitä arvostelisi jos ei sen järjestelmän maksavat ja niitä järjestelmän käyttäviä palveluja!
        Vaihda hyvä ihminen ammattiasi ett kuulu purkauksesi perusteella lääkärin ammattiin tai muuhunkaan hoitoalan tehtävään.

        Lueskelin kun aikaa oli niin juttua tarkemminkin jättäen sieltä nuo tunnepurkaukset pois, voin tälle kuntalääkärille sanoa , että oikeassahan tämä aloittaja ollut tuolla kun on sanonut että kirjoittaisi kerralla reseptit seuraavaan suunniteltuun käyntiin asti, ja jos päivässä on se 8 asiakasta tekee se 5 min/asiakas sen 40 minuuttia, joka nyt sitten menee reseptien uusimiseen jossain välissä päivää stressaten lisää lääkäriä, ja potilasta näkemättä kuulematta lisää erehdyksen mahdollisuutta, ja olisipas sitten lääkelistat oikein kun paikalla ollessa potilaan kanssa tehdään. Ja et kait sinäkään pidä sitä potilasta siellä 30 minuuttia jos ei ole asiat on jo hoidettu? Joku potilas tietty vaatii sitten enempi aikaa! Ja ne ylityöt ne on ammattiin kuuluvaa työtä nekin vai oliko sinulle yllätys että lääkäritkin joutuu tekemään ylitöitä?
        Tässä aikaa ei säästettäisi suoraan mutta se etu olis, että muuta järjestelmää ei silloin rasiteta, olisi se lääkelistat ainakin ajantasalla ja epäilisin että potilastiedotkin paremmalla tolalla. Varmaan pitkässä juoksussa vaikuttaisi jopa sitte siihen lääkärin työpaineeseenkin kun olisi yksiasia välissä vähemmän hoidettavana, vaikka toisessa kohtaa menisi hiukan pidempään.

        Lääkärin kun on hoidettava ne krooniset valittajatkin tai ne jotka eivät valita ollenkaan! Molemmissa tapauksissa varmaan huomio karkaa sinne paksun lompakon suuntaan ja helppoihin tapauksiin! Ja ammattisi on kuitenkin julkinen niin tuliko sekin yllätyksenä, että ammattikuntaasi tullaan arvostelemaan aina kaikilla tasoilla?

        Jotta vaadit sinäkin lääkärinä parempia työoloja, järjestelmää ja työvälineitä!
        Vähempi byrokratiaa työsi hoitamiseen !
        Suuntaa haistattelusi sinne hallinto portaaseen ja sairaalan hallinnon päätäjiin.
        Äläkä täällä verisiä elimiä haistattele!

        idiootti.

        Kommentointisi osoittaa, ettei sinulla ole harmainta aavistustakaan siitä miten tietojärjestelmät toimivat (tai ovat toimimatta). Valtio on VELVOITTANUT kuntia ottamaan käyttöön täysin paskat järjestelmät, eikä valtio velvoita järjestelmän tarjoajia kehittämään järjestelmää. Järjestelmästä toiseen vaihtaminen on myös tehty äärettömän vaikeaksi, että sitä harva paikka pystyy tekemään. Lisäksi VALTIO vaatii lääkäriä tilastoimaan KAIKKI, toistan KAIKKI tekemisensä 15-30 min välein KOKO työpäivän ajan JOKA PÄIVÄ.

        Kuinka hyvin sinulta onnistuu hommat kun puolet ajasta menee VALTION vaatimaan PAKOLLISEEN kirjaamiseen? Joka potilaan (tai joka reseptin, tai joka konsultaation) jälkeen menee 3-5 minuuttia siihen että valitsee 10:stä valikosta vaihtoehtoja vain koska VALTIO vaatii.

        Ja olet vielä niin idiootti, että luulet että kaikki potilaan asiat on hoidettu 30 minuutissa? Ei hyvää päivää kuinka tyhmä voi ihminen olla.

        Mitäpä luulet kauanko sinulla menee selvitellä 85 vuotiaan huono kuntoisen ihmisen asiat, jolla on muistisairaus, jonka sanaan ei voi luottaa ja jolla on 5-7 pitkäaikaissairautta. 4-10 pitkäaikaislääkettä ja jolla menee 5 minuuttia AUTETTUNA pelkästään riisuuntumiseen.

        Kerro ihan reilusti että selviät siitä 10:ssä minuutissa.

        Ja ennen kuin väität että kyse on yksittäistapauksesta niin vastaan jo suoraan että yli 50% julkisen puolen potilaista on yli 70 vuotiaita ja vastaavat tilanteet ovat joka päiväisiä.

        Kaltaisesi idiootit ihmettelevät kuinka yksityinen voi hoitaa potilasta niin "hyvin". Vastaus on helppo, potilaat ovat 75% työikäisiä ja hyväkuntoisia joilla on varaa ostaa ja käyttää lääkkeensä.

        Täysin toinen tilanne julkisella puolella.

        Mutta eihän sinun kaltaisesi idiootti, joka täällä vaan huutelee asioista joista ei mitään käsitystä ole, voi sitä käsitää. Sinuna häpeäisin silmät päästäni ja pitäisin suuni kiinni.

        Ja mitä ylityöhön tulee. Jos työsopimuksen työaika on 37,jotain tuntia niin sehän on 37,jotain tuntia. Jos kunta tai valtio jatkuvasti vaatii enemmän niin kas kummaa näihin kuntiin ja virkoihin ei saada muuta kuin venäläisiä ja virolaisia lääkäreitä.

        Ja hyvin pärjäävät 80 vuotiaat ulkomaalaisen kanssa, joka puhuu suomea 4 vuotiaan tasolla.


      • Olikolääkärinmielipide

        Minä olen pitänyt lääkäreitä aina viisaana!
        Mutta tuo lääkärin mielenpurkaus kyllä asettaa asian uuteen valoon,
        Tunnen syvää puolesta häpeää ken sitten lienetkin.


      • Ai_että
        Olikolääkärinmielipide kirjoitti:

        Minä olen pitänyt lääkäreitä aina viisaana!
        Mutta tuo lääkärin mielenpurkaus kyllä asettaa asian uuteen valoon,
        Tunnen syvää puolesta häpeää ken sitten lienetkin.

        tuliko yllätyksenä, että kun jatkuvasti sinua ja/tai ammattiryhmääsi aiheettomasti haukutaan niin se ei ole mukavaa?

        Ai että lääkäri ei saa edes vapaalla sanoa suoraan kuinka idiootteja ihmiset ovat, vaikka se on 100% totta?

        Missähän haave maailmassa sinäkin elät?

        Nähtävästi idioottina idioottien joukossa.


      • kysynpäminäkin

        Menikö siellä totuus nyt tunteisiin?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      134
      1883
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe