Yksi moitituista kirjoittaa oikeata asiaa.

lunastajat.jonoon

Aarne Liuska.

Aika tarttua Pyhäjärven kuntavaalien asiakysymyksiin.Päälimmäisenä mennyttä valtuustokautta,on leimannut täysin hallitsematon kuntahallinto ,sekä välillisesti tästä johtuva huonolla hapella oleva kuntatalous.Tuntuu ihmeelliseltä ,että sama kokenut poliittinen päättäjäjoukko ,joka vuosituhannen vaihteessa oli ajamassa voimakkaasti kuntaliitosta ,heikkoon kuntatalouteen sekä huonoihin tulevaisuuden näkymiin vedoten ,on taas neljän vuoden aikana sössinyt kuntatalouden täysin kuralle. Ei sen enempää ykstyishenkilö ,yritys, tai julkisyhteisö voi unohtaa ensisijaisesti talouden hoitoa. Jos talous on jatkuvasti heikko, on vaikea hoitaa muitakaan asioita.Meillä Pyhäjärvellä vaan on menty toisinpäin meskattu ensin hallitsemattomasti hallinnon kanssa. 2009 alkaneella valtuustokaudella tehtiin sentään ylijäämäisiä tilinpäätöksiä ja kuntatalous oli vakaa. Tuolloin saimme kuulla syvällä rintaäänellä kokeneitten poliitikkojen varotuksia yhteisöveron ja valtionosuuksien pienenemisestä .

Erityisesti jäi mieleen kotihoidontuen kuntalisän tai yli eläkeiän olevien ilmaisesta uimahallin käytöstä tehdyt päätökset.Sekä muutaman sadan euron varustesetelistä nuorten urheilu harramiseen. Monet nyt ehdokkuudesta pois jääneet korostivat silloin kokemustaan ja päätöksenteon kääntämistä 180 astetta laillisuuden suuntaan. Ei ole mulle selvinnyt ,oliko asteita liian vähän vai liikaa ,tai väärään suuntaan. Nyt riittää kääntää samaiset 180 astetta,ei väliä kumpaan suuntaan. Lopputulos on kumminkin kohdillaan alkuperäisessä oikeassa lähtöpisteeessä. Pettikö matikkapää vai yhteistyökyky.Sain hiljan tilaisuuden keskustella liki neljä vuosikymmentä Pyhäjärven kuntahallinnossa merkittävässä roolissa olleen päättäjän kanssa hetken. Kyllä oli pokkaa väittää viime valtuustokauden menneen erittäin hyvin verrattuna edelliseen. Kyllä äänestäjien kannattaa tarkastella koko valtuustokautta ,eikä vain viimeistä kuukautta ennen vaaleja . Poliitikot saa vaalien alla velatkin näyttämään saatavilta.

Kuntataloutta koskevat samat lainalaisuudet kuin valtiohallintoa.Talous on pidettävä tasapainossa kaikissa tilanteissa. On pystyttävä hallitsemaan menot tulojen mukaan. Lainaraha on tällä hetkellä erittäin edullista käyttää suurissa infraaan liittyvissä investoinneissa .En pysty tarkemmin arvioimaaan ,onko tämän hetkinen talouden suuri alijäämä viimeaikaisten suurten investointien aiheuttamista poistoista johtuvaa. Joka tapauksessa talous tulee saada nopeasti tasapainoon. Johtaahan jatkuva talouden alijäämä , yhdessä suuren lainamäärän kanssa kriisikunnan kriteerien lisääntymiseen

.Erityisesti kuntatalouden hallintaa on ollut vaikeuttamassa taloushallinnon siirtäminen kuntayhtymä Selänteen taloushallinto Selman hoidettavaksi. Silloisen kaupunginjohtajan Pekka Pietiäisen kanssa yhteisellä näkemyksellä pyrimme loppuun saakka pitämään taloushallinnon irti Selänteenstä. Kaksi kolmesta pyhäjärvisestä yhtymävaltuuston jäsenestä oli tällä kannalla.Yksi oli kuitenkin niin yhteistyöky-kyinen muiden kuntien kanssa , että jäimme vähemmistöön muutaman meitä kannattaneiden kanssa.Jätin pöytäkirjaan eriävän mielipiteen, mutta sillä vähät merkitystä.Päätöstä hehkutettiin työpaikkojen säilymisellä pyhäjärvellä,tosin työntekijät joutuvat käymään töissä naapurissa, milloin milläkin paikkakunnalla.

Mistä kuntatalouden nopea heikkenemin sitten johtuu? Mielestäni suurimpana syynä on kasvaneet kuntayhtymä Selänteen menot.Ennen Selänteeseen menoa kaupungin saraaanhoidon kustannukset olivat vajaa 20 milj.€. Viimeisten vuosien aikana menot ovat liikkuneet n.25milj.€.Mikäli sairaanhoito olisi hoidettu taloushallinnnon kanssa omana, olisi kuluissa voitu säästää 2-3milj.€. /vuosi. Tämä olisi merkinnyt säästöä kokonaismenona varmaan yli 10 milj.€ .Kaikesta huolimatta meillä ei taida montaa vaki lääkäriä olla.

Juttelin tämän vuoden puolella meiltä eläkkeelle jääneen vaki lääkärin sekä vanhemman keikkalääkärin, molempien kanssa erikseen. Kysymykseeni , "miltä meidän sairaanhoidon tilanne näyttää".Sain molemmilta raskaan vastauksen,"huonolta".Selänteen menojen lisäksi talousahdinkoa ovat kasvattaneet raju investointivauhti. Investoinnit vaan jatkuvasti ovat vuosikymmenet kohdistuneet tuottamattoman julkisen infran rakentamiseen .Sen sijaan olisimme nuorille tarvinneet toisen asteen koulutusta,sekä runsaasti työpaikkoja. Kaivoksen tulon jälkeen , meillä oli parhaimmillaan nippa yli 10000 asukasta. Tulevaisuuden näkymien puutteesta viestii tosiasia,että 50 vuoden aikanana väkiluku on tippunut puoleen.Mikä on väkiluvun määrä kun kaivos sulkee.? Seuraavassa blogissa keskityn maakuntahallinto,-ja sote- uudistukseen. Sekä kaupunkimme tulevaisuuden näkymiin.

Lopuksi Alkiota "tiedosta oma tilasi ja anna arvo toisellekin"

Seuraa kirjoituksia jatkossakin. Aarne Liuska vaaleissa numero 62.

43

795

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huh.huh.läheltä.piti

      Liuskan hallituksen aikaan puuhattiin mm. Hyvinvointitaloa (7,5 milj.€)! Ei hirveän tuottavasta rakennuksesta olisi ollut kysymys, onneksi ehti hallinto vaihtua ja saatiin torpattua tuo älytön hanke! Eikä ollut muuten ainoa esimerkki!

      • sopankeittäjältä

        Julkinen anteeksipyyntö Pyhäjärvisiltä olisi paikallaan.


    • Missä-teot-ne-puhuvat

      Tuohon taloon on antaa idean aurinkoinen isä, jukka t. hän oli kovasti sitä mieltä, kun tarttis suuren laguuna-seminaarien auditorion ja täydenkuun tanssikatsomoa. eipä ilkiä enää puhua tavoitteestaan, ihan on suu supussa ja ohjeistaa muita syyttelemään.
      vaikka, kuten totesit, ei talohanke edennyt. hyvä.
      kuten on että laguuna on enää muistoissa suuri ja hiukkanen siitäkin yhä pienempi.

      • tavallinen.kuntalainen

        Olen ihan tavallisena kuntalaisena sitä mieltä, että Laguna-asiassakin olisi edistytty paremmin, jos päättäjien ja kaupungin henkilöstön aika ja voimavarat eivät olisi kuluneet olemattomista asioista tehtyjen valitusten setvimiseen ja vastineiden laatimiseen.

        Ja Aarne Liuska on näyttönsä antanut pyhäjärvisille edellisellä kaudella - ihan turha yrittää kirjoittaa mitään, kun teot puhuvat puolestaan. Aarnen saappaissa olisin ihan hissukseen ja jättäisin kuntapolitiikan nuoremmille.
        Rollaattoriporukkaa moitittiin näillä sivustoilla - Aarne kuulut uusrollaattoreihin, joten älä vaivaudu, uskottavuus on mennyt jo.


    • näitä.piisaa

      juu, niin olen minäkin kuullut. Jukka tykkäsi esittää auditorin rakentamista, että on hyvät oltavat kansainvälisille seminaariproffille..hhe hhe. nyt massoina puheissa olleet tiedeproffat ovat mukautuneet faktoihin, eli kun ei tullut fysiikkaa niin ollaan potunviljelijöitä alenevassa polvessa seuraavat sata vuotta, sipsejä ja ranskanperunaa, kolikkapottua ja muussia.
      Se että taloa ei kun auditoriota suunniteltiin, sekin on kait sinänsä ajassa hyvä. Onhan noita piirroksia eläkeparatiiseista ja tutkimuslaitoksista maksettu sadoin tuhansin..turhaanko kysyn vaan?

    • terkkujaAarnelle

      Liuskan Aarne on avannut sanaisen arkkunsa. Ja hyvä näin. Ääniä Aarnelle!!!

      Kaikki faktaa !!. Tuosta auditoriosta puheenollen. Sitä olisivat tarvinneet/tarvitsevat opiskelijat, tilaisuudet, seminaarit ja muu kaupungin väki. On se vain niin noloa, että Pyhäjärvellä juhlia ym. arvokkaitakin tilaisuuksia järjestetään voimistelusalissa tms jossakin VPK:n takahuoneessa.

      Ja entäs ne top ten-tilaisuudet ne Täydenkuun Tanssit. Voi kiesus!!

      Voi tätä takapajulaa. Meistä pienimmissäkin kylissä on ymmärretty tällaisten tilojen tarve. Se on jopa imagokysymys, kuten Kärsämäellä, Reisjärvellä, Sievissä jne..

      Mutta ei meillä. Että on kehdattukin käyttää professoreja ja Venäjän Federaatiota vierailemassa tällaisessa kyläpahasessa ns. seminaareissa. Vai oliko se niin, että seminaarit on pidetty Jyväskylässä ja näytetty powerpointilla Pyhäjärven kaivoksen saloja.

      En muuta sano kuin "voi Pyhäjärvi parkaa"

      Aarnelle ääniä!!!! Lisää tietoa, se luo tuskaa, mutta on äänestäjälle tarpeellista.

    • hyvätkuvitelmattulevasta

      Minä sitä kannatan auditorion rakentamista. Mutta luulen, kun vaalit on käyty Hotelli myydään kaupungille ja kaupunki vuokraa sen Selänne ky:lle jne... Kaupunki maksaa kaiken: metsänhoitoyhdistyksen toimistotilat, osuuspankin toimistotilat ja mitä vielä. Velkaa tulee, mutta parin vuoden jälkeen verotulot laskevat kuin "lehmänhäntä". Millähän ne sairaala, lastentalo ym:t virastot ja pankkisali velat maksetaan. Verotulot laskevat 12.3 prosenttia. Mitä jää Pyhäjärvelläkin verotuloista-- vajaa 10 prosenttia verotuloja verrattuna tämänhetken äyrinhintaan. Siinä on herroilla ja veronmaksajilla naurussaan pitelemistä.
      Lopputulema: auditorioon ei jää velkarahaa...................... Käpykylän toiminta jatkuu
      kulttuurikuurilla Täydenkuun tanssit keskuskoulun jumppasalissa.... jeee.

    • tavallinen.kuntalainen

      Liuskan Aarne ei hallituksessaan kantanut huolta esim kaivoksen toiminnan loppumisesta. Mitään valmisteluja ei edes yritetty tehdä.
      Aarnen aika meni jo.

      • Näytötannettueijatkoon

        Ja hyvinvointitaloa puuhasi tämä A Liuska, PuuhaPete mutta ei saanut aikaan kuin sen että kaupungin talosta tuli pahoinvointitalo.


    • minä.olen.korvaamaton

      30 vuoteen ei järkisammaleen alla hätä nytkähtänyt, törsäilty kyllä on.lobbariäijät paksuja kuin heinäsuovat.

    • Kylläasiaonnäin

      Aarne on viisas ja oikeudenmukainen kuntapäättäjä.Ehdottomasti äänestän Aarnea.

      • kyllä.kansa.tietää

        Kansa kertoi mielipiteensä Rinnevaara-asiassa jo edellisissä vaaleissa! Tuomio oli päivän selvä. Jokainen Rinnevaaran kannattaja menetti kannatustaan, suurin osa rajusti! Esimerkiksi edellisten vaalien ääniharava, A.Liuska, joka toimi hallituksen puheenjohtajana, menetti kannatuksensa käytännössä täysin (sai vain 23 ääntä), ja tipahti jopa valtuustosta!!! Ja tuolloin ei ollut vielä tiedossa mihin Rinnevaaran eroilmoituksen käpälöinti edes johtaa! Nyt tiedetään, pelottaa Proon puolesta!
        Tässä tilastoa muistin virkistämiseksi:
        ..........................-08.....-12......... /-..... /-%
        Tuikka .............192 .....119 ......-73 ......-38,0
        Leppäharju ....107......44 ......-63 ......-58,9
        Shemeikka ......71 ......27 ......-44 ......-62,0
        A.Liuska .........175 .....23 ......-152 .....-86,9

        Ja kuka olikaan suuri vaalivoittaja:
        Jukka Tikanmäki 101 ..221. .. 120.... 118,8


      • Nojollaan
        kyllä.kansa.tietää kirjoitti:

        Kansa kertoi mielipiteensä Rinnevaara-asiassa jo edellisissä vaaleissa! Tuomio oli päivän selvä. Jokainen Rinnevaaran kannattaja menetti kannatustaan, suurin osa rajusti! Esimerkiksi edellisten vaalien ääniharava, A.Liuska, joka toimi hallituksen puheenjohtajana, menetti kannatuksensa käytännössä täysin (sai vain 23 ääntä), ja tipahti jopa valtuustosta!!! Ja tuolloin ei ollut vielä tiedossa mihin Rinnevaaran eroilmoituksen käpälöinti edes johtaa! Nyt tiedetään, pelottaa Proon puolesta!
        Tässä tilastoa muistin virkistämiseksi:
        ..........................-08.....-12......... /-..... /-%
        Tuikka .............192 .....119 ......-73 ......-38,0
        Leppäharju ....107......44 ......-63 ......-58,9
        Shemeikka ......71 ......27 ......-44 ......-62,0
        A.Liuska .........175 .....23 ......-152 .....-86,9

        Ja kuka olikaan suuri vaalivoittaja:
        Jukka Tikanmäki 101 ..221. .. 120.... 118,8

        Muutama kymmenen ääntä lisää, on jo mahdollisuuksia. Nythän on uudet vaalit. Terv. Aarne Liuska 62


      • kyllä.kansa.tietää kirjoitti:

        Kansa kertoi mielipiteensä Rinnevaara-asiassa jo edellisissä vaaleissa! Tuomio oli päivän selvä. Jokainen Rinnevaaran kannattaja menetti kannatustaan, suurin osa rajusti! Esimerkiksi edellisten vaalien ääniharava, A.Liuska, joka toimi hallituksen puheenjohtajana, menetti kannatuksensa käytännössä täysin (sai vain 23 ääntä), ja tipahti jopa valtuustosta!!! Ja tuolloin ei ollut vielä tiedossa mihin Rinnevaaran eroilmoituksen käpälöinti edes johtaa! Nyt tiedetään, pelottaa Proon puolesta!
        Tässä tilastoa muistin virkistämiseksi:
        ..........................-08.....-12......... /-..... /-%
        Tuikka .............192 .....119 ......-73 ......-38,0
        Leppäharju ....107......44 ......-63 ......-58,9
        Shemeikka ......71 ......27 ......-44 ......-62,0
        A.Liuska .........175 .....23 ......-152 .....-86,9

        Ja kuka olikaan suuri vaalivoittaja:
        Jukka Tikanmäki 101 ..221. .. 120.... 118,8

        Nyt on uudet vaalit jos olet huomannut!Sinä elät menneisyydessä.Kysynkin sinulta tiedätkö minkätakia vaalit pidetään 4vuoden välein? Et näy tietävän kun moista kirjoittelet.Vaaleillahan kysytään kansan mielipidettä.Onko tuli persuuksissa?


    • maksettua.tukea

      Onpa hän jaksanut höylätä piikkiinsä ääniä myrskylyhdyn asiakkailta. Nytkin vedättää samalla systeemillä " tarjoilee hölmöjä humalaan" ja ääni on tuopissa.

      "Mutta tuoppini tyhjennän, vaikka en voi
      Kuohun laatua arvata aina
      Ilo ehkäpä tuopissa vaahtona soi
      Tuoppi silloin ei kourassa paina
      Tumman jäljen jos tuoppini pöytään tuo
      Tuoppi uusi jo ehkäpä kirkkaan luo
      Itse tuoppini jäljet mä tunnen"

      • onhanmeitäjokajunaan

        Tämä lienee se Jukka "huolenpitäjä". Kuultu on, että Myrskylyhdyssä tätä tapahtuu.
        Elä viitsi olla "huolenpitäjä" kaljatuopilla. Siitä ei hyvää seuraa meidän terveyspalveluille . Kustannukset nousevat, nyt jo 1000 euroa/asukas korkeammat kuin maasaa keskihinta per/asukas.

        Sääli on sairautta, mutta sääliksi käy!!??


    • äänestänLiuskaa

      Aarne Liuskan hallituksen aikana tehtiin todella työtä Pyhäjärven talouden hyväksi, uusia yrityksiä syntyi Pyhäjärvelle enemmän kuin milloinkaan aikaisemmin.
      Lagunan maanalainen kaavaa tehtiin. Pyhäjärvisten nuorten, perheiden,työikäisten ja ikääntyvien hyvinvointiin panostettiin aivan kuten Liuska kirjoittaa.
      Lainaa oli n. 300 euroa asukasta kohden.
      Sitten tuli Tikanmäen hallitus. Västökato alkoi pyhärjvellä, talous meni kuralle, yrityksiä lopetti toimintanasa, Lagunan puitteissa syötiin, juotiin ja matkusteltiin ja tuhlattiin verovaroja eikä syntynyt mitään tulosta.
      Selänteeseen ja turhaan riitelyyn hukattiin miljoonia.
      Sen jälkeen jatkoi Asko Kaurasen hallitus ja meno jatkui yhtä hirveänä.
      Kaikki kunntalaisille annetut hyvinvoinitpalvelut on nyt poistettu, lainaa on lähes 4 000 euroa asukasta kohden ja palvelut on ajettu alas.

      Liuskan tarmokkuutta tarvitaan valtuustossa. Samoin samoilla ajatuksilla olevia.
      Nyt on viimeinen hetki turvata pyhäjärvisten tulevaisuus.

      • mistähän.johtui

        "Aarne Liuskan hallituksen aikana tehtiin todella työtä Pyhäjärven talouden hyväksi, uusia yrityksiä syntyi Pyhäjärvelle enemmän kuin milloinkaan aikaisemmin.
        Lagunan maanalainen kaavaa tehtiin. Pyhäjärvisten nuorten, perheiden,työikäisten ja ikääntyvien hyvinvointiin panostettiin aivan kuten Liuska kirjoittaa.
        Lainaa oli n. 300 euroa asukasta kohden."!

        Ompa jännä että A.Liuskan kannatus romahti (152 häntä edellisissä vaaleissa äänestänyttä ei enää äänestänytkään häntä)!


      • Saapa.sitten.nähdä

        Miten reagoidaan Aarnen hallitusta seuranneiden kahden hallituksen menestyksen aikaan. Onko laina asukasta kohti lisääntynyt 300:sta eurosta ja veroprsenttiakin on taidettu korotella. Ja kaikenlaista muutakin on touhuiltu. No äänestäjät sen nyt sitten arvioi. Eiköhän niitä ääniä ala Aarnelle ropista.


    • ämpäriympäri

      Minäkin äänestän, vaan en voi antaa ääntäni kuin yhdelle. Tule talkoisiin ja laitetaan ämpäri uusiksi.

      Mikäli sinun mielestäsi keskustan, tarkemmin uuskeskustan, demarien ja vasureiden meiltä ottamisen ja antamisen, kissanpaskan kantamisen- mallitalous on tullut tiensä päähän, niin tee varman päälle ja tulevaisuudelle; valitse kansanliike pro Pyhäjärven ehdokkaista.

      Meinaan, ei ole äänesi silloin ainakaan vatkaavan vinttikaivon ruostuneessa ämpärissä.

    • lunastajat.jonoon

      Aarne harkituttaa 28.3.17 :
      "Elinkeinopolitiikka
      Aika tarttua Pyhäjärvellä harjoitettuun elinkeinopolitiikkaaan. Olen seurannut harjoitettua elinkeinopolitiikkaa kaivoksen oloajan , liki 60 vuotta. Erikoisesti kaikkien kuntavaalien alla ehdokkaat ovat syyllistyneet suureen itsepetokseen , harhauttattamalla samalla äänestäjiä paikkakunnan kehittämisellä. Kun tarkastelee tarkemmin tuota kehittämistä , on kysymys vero- varoin ja kaupungin takauksella tapahtuneesta julkisesta rakentamisesta. Jokaiseen vaalikauteen on taitavasti sijoitettu merkittävää kunnalista infran rakentamista. Menneeltä kaudelta tulee mieleen mm. uuden sairaalan rakentaminen, tosin tuo sairaala on saman porukan päätöksillä kolmasti korjattu ja kahdesti rakennettu uudestaan. Vuokratalo MHY:lle , päiväkoti Hoijakka ja vaaleille mainosarvoa antavat päätökset kuusi kerroksinen vanhustentalon rakentamisesta, johon sijoittuu myös pankkitiloja. Tässä pääpiirteissään kaupungin kehittäminen vaalikauden aikana . Tuosta kehittämisestä puuttuu olennainen , yhdyssanan toinen puoli , elinkeino. Paikallislehden palstoilla on nähty entisten valtuutettujen arvostelua mm. edellämainittujen hankkeiden vastustamisesta ja valituksista . Kysymys lienee ollut enemmänkin hankkeiden priorisoinnista sekä huoli kaupungin velka-asteen kasvamisesta. Lukemissani kannanotoissa kannetaan suurta huolta kaupugin julkisuuskuvan ja näkyvyyden parantamisesta Ollintien molemmin puolin. Tilanne on vuosikymmeniä ollut kuin villin lännen filmien kuvauspaikoilla ,kulissien taus on tyhjää täynnä ,taikka rappeutuu pikavauhtia.
      Tälläinen kehittäminen ei luo uutta hyvää vaan rasittaa tuottamattomana investointina lisää kaupungin taloutta. Kaupungin asenteesta elinkeinopolitiikkaa kohtaan on osoituksesena , viimeisinä vuosisna tehdyt investoinnit. Parinkymmenen miljoonan euron hankkeista vain pieni murto-osa on jäänyt alihankintoina hyödyntämään paikkakunnan yrittäjiä .Lähes kaikki on valunut naapurikuntia hyödyntämään.Kaupugin suhtautumisesta palvelujen ostamiseen paikallisilta yrittäjiltä on 27-tien varressa sijaitseva maansiirtourakoitsijan hitaasti täyttyvä maanläjityspaikka sekä sekä usein lava pystyssä seisova kalusto.
      Selitykseksi ei riitä yksistään suurten hankkeiden julkinen kilpailuttaminen , taustalla on myös jotain muuta.? Joka kerta ohi ajaessa tulee vilkaistua paikkakunnan elinkeinonäkymiä. Ollintien kulissien takaa paljastuu paljon menetettyä elinkeino-elämää.Maakunnan suurimpiin lukeutunut rappeutuva sahalaitos. Valtionhallinnon sulkemat Pyhäsalmen rautatieasema ,sekä puutavaraterminaali, tielaitoksen tukikohta , poliisiasema ,tärkeimpiä mainitakseni. Lisäksi voidaan menetyksiksi laskea meille tiedusteluja tehneet yritykset ,jotka ovat löytäneet yrityksilleen sijoittumisen naapurikuntiin.

      Menneitä muistelemalla ei tule kuin paha mieli. On tartuttava niihin hankkeisiin joilla on potenttiaaliset onnistumismahdollisuudet. Jo kahdeksan vuotta sitten asetimme lähtökohtaisesti kolme keskeistä kehittämisympäristöä. Risteysalue, Emolahti , ja Niemelän ranta. Nyt on keskeiselle sijalle noussut lopettavan kaivoksen uusio käyttö. Näitten toimintaympäristöjen kehittäminen vatii kaupungin kannalta tarttumista globaaleihin sekä valtakunnan tason yrityksiin. On välttämätöntä saada muutama sata työpaikkaa ,jottei meitä hukka peri. Emolahden kehittäminen edellyttää kylpylätasoista hotellia , mikä mahdollistaa järven ja järvimatkailun ympärivuotisen kehittämisen. On päästävä pois viime vuosituhannelta olevasta matkailukuvasta.Niemelänrantaan tulee sijoittaa tuo suunnitteilla oleva vanhushotelli luonnon kauniille paikalle , jossa on runsaat virkistysmahdollisuudet. Kyseisen kokoluokan keskittymä mahdollistaa ruoka ,kauppa ja lääkäripalvujen sijoittumisen sekä julkisen liikenteen .Risteysalueen kaavoituksella tulee mahdollistaa suurten kauppapalvelujen , sekä jo vanhalla teollisuusalueella olevien yritysten sijoittuminen alueelle. Tuntuu ihmeelliseltä ettei ole haluja hyödyntää nelostien asiakasvirtoja ,niin kuin molemmissa naapurikunnissa . Kaivoksen uusiokäytössä tulee lähtötavoitteeksi asettaa raskas teollisuus. Pienillä panoksilla näprääminen idun kasvattamisineen on saman tyyppistä toiveajattelua kuin hiukkasen etsiminen. Jossain kirjoituksessa olen huomannut arvosteltavan kahdeksan vuoden takaista auditorio -monitoimitalo hanketta. Silloin kaupungin taloudellinen tila oli erittäin hyvä hankkeen eteenpäin viemiseen. Pienemmilläkin kunnilla on vastaavat tilat kokousten ja erillaisten kulttuuritilaisuuksien järjestämistä varten. Nyt tilanne on toinen.On olemassa vaara että, tuosta uudesta sairaalasta tulee monitoimitalo , ellei sen toimintaa uudessa so-te uudistuksessa pystytä turvaamaan .Tähän liittyen vaki lääkäreiden saaminen on järjestettävä kiireellisesti ."
      loppu löytyy blogista tervakallio.fi

      • kivipuistotalo

        Miksi te sitten aina siis aina alatte juttunne vanhoja jauhaen kun sitten pari lausetta myöhemmin sanotte että sitä tikulla silmään joka vanhoja muistaa. Malka taitaa olla myös teidän hallitusjäsenten silmässä eli sinä aikana ei tapahtunut mitään merkittävää, mitä nyt tori siirrettiin taas kerran turhaan toiseen paikkaan ja kalliisti. Helppo sanoa ennen vaaleja että tarvitaan muutama sata uutta työpaikkaa, jotta selvitään. Kertokaapa ehdokkaat yksikin konkreettinen ehdotus, että miten realistisesti saataisiin muutama sata uutta työpaikkaa. Sanoitte neljävuotta sitten että risteysalueelle tulee siis TULEE yli kolmestaa uutta työpaikkaa. Miten kävi eipä ole tainnut tulla pyhäkkäille yhtään uutta. Tuli hirveän kallis koirankusetuskivikko ja talotehdas, joka ei ole työllistänyt yhtään pyhakästä eli pysytään kuitenkin ihan maan pinnalla niissä liirumlaarum vaalipuheissa, jopa Aarnekin.


    • tedraikass

      Haistakaa lokin perse!!

    • oma.kehu

      Tuolla edellä on esitys 4 henkilön suurista miinuksista ja yhen suuresta noususta 4 v sitten.
      Nyt on helppo arveta miten kuppi keikahtaa tällä kertaa.

      Ihmiset on nähnyt !

      Äänestäkää nyt tekin jotka ette viimeksi sitä tehnyt ! Yhsessä meidän toisten kanssa.

      Siten kuppi keikahtaa.

    • 13135315135315

      Mistä sinä revit niitä vakilääkäreitä jos ei tulijoita ole?

    • kakkikalliolle

      Risteys alueelle on tullut tyynen Kivipuisto,koiranulkoiluttajien paratiisi.

    • ämpäriympäri

      Minäkin äänestän, vaan en voi antaa ääntäni kuin yhdelle. Tule talkoisiin ja laitetaan ämpäri uusiksi.

      Mikäli sinun mielestäsi keskustan, tarkemmin uuskeskustan, demarien ja vasureiden meiltä ottamisen ja antamisen, kissanpaskan kantamisen- mallitalous on tullut tiensä päähän, niin tee varman päälle ja tulevaisuudelle; valitse kansanliike pro Pyhäjärven ehdokkaista.

      Meinaan, ei ole äänesi silloin ainakaan vatkaavan vinttikaivon ruostuneessa ämpärissä.

    • MiksiNuoriEiÄänestä

      Miksi vanhoja, kaavoihin kangistuneita.
      On aika sukupolven vaihtua.

      • vaihdoin.kantaani

        Minä kävin jo äänestämässä. Annoin ääneni henkilölle, en puolueelle. Edellisissä vaaleissa ääneni saanut vaihtoi "puoluetta", nyt äänestin Jukkaa! Jukka on ylivoimaisesti paras ja kokenein meidän ehdokkaista. Jukka ei KOSKAAN hauku toisia ehdokkaita. Jukka on ainoa Pyhäjärvinen joka voi vaikuttaa tulevissa maakuntahallinnoissa. Jukka tekee aidosti työtä PYHÄJÄRVEN PARHAAKSI, teki sitä myös Rinnevaara-asiassa!


      • äänestinproota
        vaihdoin.kantaani kirjoitti:

        Minä kävin jo äänestämässä. Annoin ääneni henkilölle, en puolueelle. Edellisissä vaaleissa ääneni saanut vaihtoi "puoluetta", nyt äänestin Jukkaa! Jukka on ylivoimaisesti paras ja kokenein meidän ehdokkaista. Jukka ei KOSKAAN hauku toisia ehdokkaita. Jukka on ainoa Pyhäjärvinen joka voi vaikuttaa tulevissa maakuntahallinnoissa. Jukka tekee aidosti työtä PYHÄJÄRVEN PARHAAKSI, teki sitä myös Rinnevaara-asiassa!

        nuole toki ihan kuinka lystäät, sehän on jokaisen omavalinta.
        Minäkin äänestin rehellistä ihmistä, en uusikepua enkä uusikepun tukijaa.

        Ennakkoääniä pyhäjärvellä eilen annettu noin 250 hyvä niin.


      • Eimissääntapauksessa
        vaihdoin.kantaani kirjoitti:

        Minä kävin jo äänestämässä. Annoin ääneni henkilölle, en puolueelle. Edellisissä vaaleissa ääneni saanut vaihtoi "puoluetta", nyt äänestin Jukkaa! Jukka on ylivoimaisesti paras ja kokenein meidän ehdokkaista. Jukka ei KOSKAAN hauku toisia ehdokkaita. Jukka on ainoa Pyhäjärvinen joka voi vaikuttaa tulevissa maakuntahallinnoissa. Jukka tekee aidosti työtä PYHÄJÄRVEN PARHAAKSI, teki sitä myös Rinnevaara-asiassa!

        En vaineskaan antanut jukalle ääntä ,vitsin nakkasin.ehehhee.


      • tavallinen.kuntalainen
        vaihdoin.kantaani kirjoitti:

        Minä kävin jo äänestämässä. Annoin ääneni henkilölle, en puolueelle. Edellisissä vaaleissa ääneni saanut vaihtoi "puoluetta", nyt äänestin Jukkaa! Jukka on ylivoimaisesti paras ja kokenein meidän ehdokkaista. Jukka ei KOSKAAN hauku toisia ehdokkaita. Jukka on ainoa Pyhäjärvinen joka voi vaikuttaa tulevissa maakuntahallinnoissa. Jukka tekee aidosti työtä PYHÄJÄRVEN PARHAAKSI, teki sitä myös Rinnevaara-asiassa!

        Minäkin äänestin Jukkaa, paras ehdokas Pyhäjärvellä.


    • minä.olen.korvaamaton

      Hyvästi sinun äänellesi, käräjille hän käy salkku täynnä hukkaan heitettyä toivoa.

      • tavallinen.kuntalainen

        Minun ääneni meni oikeaan osoitteeseen - ei valittajille.


    • tavallinen.kuntalainen

      Aarne on näyttönsä antanut ja vahinkojaan on korjattu ja korjataan vielä vuosia.

      Kirjoittaa kuka tahansa liirumlaarumia, mutta todelliset näytöt puuttuvat
      - olisi pitänyt omalla kaudellaan tehdä edes jotain kaivoksen loppumisen takia.
      Mutta ei yhtään mitään tehnyt - askarteli hyvinvointitalon kanssa,, vaikka oli tiedossa, että monta sataa työpaikkaa on lähtemässä

      Kyllä silloinkin exkaupunginjohtajan etujen ajaminen oli kärkihanke. Ei mitään huolta pyhäjärvisten työttömiksi jäävien asioista.

    • Pitäisikö.perustella

      vai niin. laguuna on niin turhake kuluerä, suurikin vielä ja uudet ituset itää mustassa mullassa paremmin, kuin kiviluolassa. eipä ole aarne tuhlannut miljoonia hankehömpötyksiin suuren tutkimuksen selässä ratsastaen, eikä rakennuttanut lentokenttää pusikoitumaan, eikä erottanut kaupunginjohtajaa kotiin nostamaan kuukausipalkkaa--on siinä näyttöjä.
      vai mitä?

      • kehtaakin.vielä

        Jos Aarne olisi älynnyt tehdä edes jotain kaivoksen eteen, olisi Lagunakin varmasti onnistunut. Siis olisi oltu ajoissa liikkeellä. Mutta tunaroitiin vain eropaperin kanssa ja pyhäjärvisten asiat unohtuivat


      • Kaikenlaistasitäon

        Eikös se jukkapoika ollut olevinaan se lagunan ykköslobbari.Eihän siinä mitään persiilleen meni enkä ihmettele.No onhan sitä saanut reissata veronmaksajien piikkiin paskanpuhumisella.


      • Ei.ymmärrä

        Muistikirja-Irja taas vauhdissa. Olisin odotanut edes hiukan sivistynyttä ulostuloa sinulta!


    • jälkilasku.v.2017

      Pyhäsalmen keskustan paikallisosaston olisi aika antaa suuren luudan heilua, ei helevetti että yksi paikallisosasto seniiliäänestysjäsenineen tuhoaa koko kunnan, paskoo Keskustan aatteen ja itse kai älyämättään aiheuttaa vahinkoa.

      Nimittelevät töykeästi aktiivisia ihmisiä, siis niitä jotka kysyvät mm. miksi teette jyräämällä yhden henkilön takuumiehenä sen mitä teette? Siinäpä näette nyt, karkottaen uudet kannattajat ja likvidoi luottamustoimiin kiinnostuneet ehdokkaat etu-ja takakäteen--tupajunttaamalla ja teurastamismallilla.

      Ja tämä on sitten ihan varma tieto.
      Muistiksi, kun eduskuntavaalien alla suoritettiin keskustan jäsensitön sisällä myös pyhäjärvellä, jäsenäänestys Katja Erkkilän eduskuntaehdokkuudesta, niin Pyhäsalmen p.o ei kannattanut omaa ehdokastamme, vaan vyörytti äännet joko antille haapavedelle tai pylväälle ylivieskaan.
      Näin he puolustavat itsenäisyyttä Pyhäjärven mallilla. Jota mainostavat..hyi paska.

      • Nojollaan

        Jälkilasku 2017. kertoo totuuden Pyhäjärven ongelmien todellisista syistä.


    • olihurmostilassa

      Ei rannankyläisestä ole edustajaksi,nähtiin minkä virheen se teki aikanaan.

    • NIMIjaNIMEKÄS

      Mitä hemmettiä sinä sönkötät? Sinustako sitten on, sinusta joka et erota rikollista omista porukoistanne?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1495
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1292
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1237
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      30
      1211
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1116
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1086
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe