Tieteen havainnot jumalasta ja id:stä

tieteetönjumala

Onko tiede koskaan löytänyt mitään havaintoja jumalasta tai älyllisestä suunnittelusta missään muodossa? Onko millään tasolla edes keskustelua siitä että jokin tieteellinen havainto viittaisi älyllisen suunnittelun olemassaoloon jollakin tavalla?

18

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eipäs

      Ei.

    • Ei ole löytänyt, ja senpä takia ID:n kannattajat kykenevätkin jauhamaan näistä asioista vain vääristelemällä olemassaolevia tieteellisiä havaintoja ja selityksiä. Kun heillä ei ole sitä omaa tavaraa minkä perusteella asialla oltaisiin, niin heidän täytyy yrittää vääristellä sitä muiden tavaraa. Onhan tuo halpamaista helppoheikkien touhua.

      • wwwwttwtw

        Jos kreationisteilla olisi jotain annettavaa kreationismistaan tai älykkäästä suunnittelusta heidän tarvitsisi tuoda vain oma teoriansa joka kyllä omalla merkityksellään saisi tiedeyhteisön puolelleen. Koska sitä ei ole keskitytään evoluutioteorian kaatamiseen ja toivotaan että joskus joku yritys onnistuisi. Vaikka tämä onnistuisi se ei todistaisi jumalasta mitään.


      • haluaisin.tietääkin

        Kerropa Kaaosmieli millainen olisi tieteellinen näyttö Jumalasta.


      • wwwwttwtw kirjoitti:

        Jos kreationisteilla olisi jotain annettavaa kreationismistaan tai älykkäästä suunnittelusta heidän tarvitsisi tuoda vain oma teoriansa joka kyllä omalla merkityksellään saisi tiedeyhteisön puolelleen. Koska sitä ei ole keskitytään evoluutioteorian kaatamiseen ja toivotaan että joskus joku yritys onnistuisi. Vaikka tämä onnistuisi se ei todistaisi jumalasta mitään.

        Jos kreationismia luonnehtisi ekologian käsittein, niin kai sitä voisi uskonnon kannalta pitää loisintana ja tieteen kannalta kommensalismina:

        Loinen on aina isännälleen haitallinen, ja sitähän kreationismi sivistyneiden ihmisten mielestä epäuskottavana ja naurettavana harhaoppina on uskonnoille, joita ihmiset kuitenkin hyvin paljon sivistysmaissakin vielä tänäkin päivänä jollain tasolla harjoittavat. Uskontojen uskottavuus kuitenkin vain vähenee entisestään jos niitä joudutaan hehkuttamaan valehtelemalla, ja tästähän kreationismin ja uskonnon suhteessa on kyse.

        Puolestaan tieteelle kreationismista ei sinänsä ole samanlaista haittaa, vaikka kreationismi epävastavuoroisesti ikään kuin toimiikin tieteen pöytävieraana; kreationismi hyödyntää tieteen saavutuksia vääristelläkseen niitä, koska sillä ei ole mitään omia saavutuksia, mutta tiedettä tämä ei haittaa. Tiede menee menojaan, ja kreationismi pääsee tulehduttamaan vain uskonnollisia yhteisöitä ja niitäkin vain joiltain osin.

        PS. Sivuhuomautuksena jälkimmäiselle pointille voinee kuitenkin kirjata sen, että tieteen oppimista kreationismi voi edistääkin sitä kautta, että kreationistien esittämät väitteet tarkistetaan, ja niistä voi varmasti jokainen oppia jotain uutta. Tämähän ei sinänsä suoraan vaikuta tieteen toimintaan, mutta voi edistää tieteellisen maailmankuvan omaksumista ja positiivisesti kontributoivaa asennoitumista ja toimintaa tiedettä kohtaan.


      • haluaisin.tietääkin kirjoitti:

        Kerropa Kaaosmieli millainen olisi tieteellinen näyttö Jumalasta.

        Varmaan se olisi jotain samanlaista kuin olisi tieteellinen näyttö tontuista.


      • tieteenharrastaja
        haluaisin.tietääkin kirjoitti:

        Kerropa Kaaosmieli millainen olisi tieteellinen näyttö Jumalasta.

        Riippuu siitä, mikä jumala olisi kyseessä. Raamatussa kuvattu todistuisi vaikkapa riittävällä pätkällä alkukielistä Mooseksen kirjaa luettuna DNA:sta tai taivaankappaleen lähettämästä signaalista (kaikki mahdolliset erehdykset ja väärennyskonstit ensin poissulkien).

        Ihmistä yleisesti tietävämpi ja mahtavampi olento voisi todistaa itsensä näyttäytymällä, tiedon ja taidon esittelyillä sekä kertomalla itsestään.

        Varmuuden vuoksi totean, etten usko moisia näyttöjä tulevan, vaikka Jumalaan uskonkin.


      • joulutonttuu
        Kaaosmieli kirjoitti:

        Varmaan se olisi jotain samanlaista kuin olisi tieteellinen näyttö tontuista.

        Pidäppäs joulunaikoihin silmät auki niin saat tieteellisen näytön tontuista.


      • joulutonttuu kirjoitti:

        Pidäppäs joulunaikoihin silmät auki niin saat tieteellisen näytön tontuista.

        Enkä saa, vaan saan vain näytön siitä, että joku joko pukeutumalla tai muulla käytöksellä yrittää matkia stereotyyppistä tonttuhahmoa. Vaikka muuta esittäisitkin, niin kyllä minä tiedän sinun tietävän, että minä en puhunut tahallisesta tai tahattomasta tontun esittämisestä vaan mielikuvitusolennoista. Samoin voi vaikka koulun joulunäytelmässä joku pukeutua Jeesukseksi tai mitä lie, mutta ei silloinkaan kukaan normaalijärkinen kuvittele kyseistä tapahtumaa tieteelliseksi näytöksi Jeesus Nasaretilaisen historiallisuudesta saati Jeesuksen Kristuksen tarinan aktuaalisesta todellisuudesta. Siispä jos sinä aidosti luulet vaikkapa naapurisi lapsia tontuiksi vain siksi, että he laittavat tonttulakit päähän jouluna, niin olet idiootti.


    • Munnoo_suap

      On on. 178 senttiä, 60 kiloa – Anu Saakin.

    • Adamsin viisosaisen trilogian mukaan Jumalan viimeiset sanat luomakunnalle oli kirjoitettu korkein ikuisesti palavin kirjaimin ja ne kuuluivat: "Pahoittelemme teille aiheuttamaamme häiriötä".

    • yrr

      Tiede menee eteenpäin oikeasti vain sillä että joku nero näyttää jotain uutta omilla ajatuksillaan mitä ei ole koskaan aiemmin löydetty. Näitä ihmisiä tulee se kerran pari vuosisadassa. Nämä jumala ja id löytyvät vain sillä että joku näyttää ne miten tiede ne löytää jos ne edes on olemassa. Sellaista ei ole vielä ainakaan ilmaantunut..tältä palstalta niitä ihmisiä on turha haeskella.

    • newto

      Newttoni tais jotain jutella. Iisakki meinaan

      • Sekoitat Newtonin uskonnolliset mielipiteet hänen tieteelliseen työhönsä. Nythän ei kysytty uskomuksista, vaan tieteestä. Newton siis ei ole "jotain juttelemalla" osoittanut tieteellisesti ID:n puolesta mitään, vaikka hän eittämättä onkin jonkin sortin jumaluskoinen areiolaisena ollutkin.


    • viisaanmiehensanoja

      What one man calls God, another calls the laws of physics.
      Nikola Tesla

    • "Onko tiede koskaan löytänyt mitään havaintoja jumalasta tai älyllisestä suunnittelusta missään muodossa? Onko millään tasolla edes keskustelua siitä että jokin tieteellinen havainto viittaisi älyllisen suunnittelun olemassaoloon jollakin tavalla?"

      Tiede nimenomaan tutkii Jumalan luomistekoja, eikä se pysty muuta tutkimaankaan, koska mitään muuta ei ole olemassakaan.

      • "Tiede nimenomaan tutkii Jumalan luomistekoja, eikä se pysty muuta tutkimaankaan, koska mitään muuta ei ole olemassakaan."

        Kaikkea sinäkin tulet möläyttäneeksi. Tajuatkohan, että joko lause on kokonaan itsensä kumoava tai sitten se tarkoittaa sitä, ette luojaa ainakaan enää ole olemassa.


      • ejnwejnrwn

        Pystytkö keskustelemaan syvällisesti Jumalasta ilman yhtään viittausta raamattuun?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      421
      4689
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      249
      2334
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1740
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      162
      1477
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      325
      1460
    6. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      140
      1161
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1157
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      80
      1130
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1095
    10. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1015
    Aihe