Äänestä RKP:tä jos haluat:

Sinäpäätät

- huonoa hallintoa
- puolue nepotismia (johtavia virkoja sopiville RKP:laisille ja ei päteville)
- virkakavastuuttomutta ja johtajien paapomista (työn tuloksia ei vaadita)
- ylisuurta pomokuormaista hallintoa, jossa veroeuroja ohjataan puoluetoverien (johtajien) työllistämiseen
- johtajien palkankorotuksia
- jatkuvaa konsulttien käyttöä (konsultit tekevät johtaville viranhaltijoille kuuluvia töitä)
- tavallisten työntekijöiden irtisanomisia (johdon talous- ja elinkeinopoliittiset virheet maksatetaan työntekijöillä)
- johtajien vapauttamista työajan seurannasta (ei koske tavallisia työntekijöitä, koska heihin ei ilmeisesti luoteta)
- palveluiden ulkoistamisia
- jatkuvia virheinvestonteja ja korkeaa veroäyriä
- mahdollisten kiinteistöveropinnareiden selvittämättä jättämistä
- kaupungin omaisuuden (mm. rantatontit, metsät, pellot) myyntiä alihintaan pienelle edunsaajaryhmälle

45

676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Difacto

      - oikeusvaltioperiaatteen halveksuntaa

    • Äänestä

      Taitaa saada tuon saman vaikka äänestäisi ketä vaan.
      Elleivät nukkuvatkin innostu uurnille, silloin voisi alkaa kehitystäkin tapahtumaan.

    • Kaikkikeinotkäytössäkö

      Alhainen äänestysprosentti sataa RKP:n laariin.

      Hiljaisia valituksia on kuultu siitä, että puolueaktiivien rankkurit roudaavat evästyksen kera erityisesti iäkkäitä äänestäjiä vaalipömpeleihin? Pitääkö tämä paikkansa?

      Jälkikäteen suhteellisesti pienten äänestysalueiden äänimäärä sitten ynnäillään ja yritetään päätellä ns. äänirintamakarkuteita? Onko näin?

    • Gladnyckelpiga

      Ärkoopee voittaa aina. Siitä pitävät huolen demareissa ja kokkareissa oleva ärkoopeen viides kolonna. Kokkareissa on ainakin kaksi "entistä" ärkoopeelaista, jotka sen innokkaina sätkynukkeina puukottavat omiaan selkään sen kuin ehtivät.

    • mykkämellakka

      Hyvä aloitus, mutta vastaukset kuulostaa taas nukkuvien jutuilta. Mitä jos samalla kertoisitte ketä kannattaa äänestää ja miksi? Löytyykö ennen vahinkoa mitään varteenotettavaa pointtia tai ääniharavaa keneen kannattaisi kiinnittää huomiota jne. Ketjun aloittaja oli sentään vaivautunut (kaikki kunnia) listaamaan mitä hänen ehdokas ei missään tapauksessa tule osallistumaan. Jäin vähän odottelemaan kaikkein kärkkäimpien kommentteja, mutta taitaa olla jälkiviisaille liian aikaista kertoa ketä tulisi äänestää tai ennen kaikkea mitä tulisi tehdä?

    • AktiivinenÄänestäjä

      Äänestän kuntavaaleissa ihmistä.

      Hyvinä kriteereinä aktiivisuus, yhteistyökyky, pystyy antamaan ja ottamaan vastaan kritiikkiä, myönteinen asenne, kokonaisuuden ymmärtäminen, terve itsetunto, uskaltaa tehdä kipeitäkin päätöksiä

      En äänestä ihmistä, joka takertuu pikkuasioihin, lähestyy asioita aina kielteisyydellä, saa aikaan jatkuvasti riitoja, tuo itseään esille koko ajan tai pyrkii piiloutumaan

      Kunnallisvaaleissa olen äänestänyt muistaakseni ainakin kolmea eri puoluetta. Valtakunnallisissa vaaleissa enemmän puolueen mukaan.

      • Rakentamatontakritiikkiä

        Maininnat "yhteistyökyky", "takertuu pikkuasioihin" ja "lähestyy asioita aina kielteisyydellä" muistuttavat mantroja, joita jotkut RKP:laiset hokevat, kun joku tuo esille, että lakia tai johtosääntöjä ei ole noudatettu. Hallinnon toiminnan lainmukaisuus on yksi oikeusvaltion kulmakivistä ja luottamushenkilön suoranainen velvollisuus on puuttua epäkohtiin. Luottamushenkilö ei voi olla "yhteistyökykyinen" viranhaltijan kaveri, joka ummistaa silmänsä havaitessaan kunnan edun vastaisuuksia, huonoa viranhoitoa tai suoranaisia rikkomuksia. Täällä pitää ummistaa silmät, koska muuten on yhteistyökyvytön, pikkuasioihin takertuja tai lähestyy asioita kielteisesti. Ainoastaan rakentavan kritiikin esittäminen on sallittua mitä se sitten tarkoittaakin.


    • VastuutakinKannettava

      Tärkeintä on että äänestät.
      Muista kuitenkin että jonkun pitää ne ikävätkin asiat hoitaa ja tasapuolisuutta varjella.
      "Mukavat" tyypit paistattelevat mielellään helppojen ja myönteisten asioiden parissa vaikka nehän hoituvat helposti ja lähes itsestään.
      Uusi mantra on jo kerrottu - Ketään ei irtisanota.

    • justniinon

      Viisaan miehen sanonta: Jokaisessa valtuustossa pitää olla Hagfors!

    • ÄänestäMuita

      Tai sitten ei, hökforssin hellaa ja käkikelloa.

    • Faktaahommaa

      Mikäli Hagforsin kaltaisia rohkeita ja päteviä valtuutettuja olisi enemmän, niin hallinnon ja kaupungin asiat olisivat paremmalla tolalla. Moni nykyisestäkin valtuutetuista on takuulla ollut monessa asiassa samaa mieltä Hagforsin kanssa, mutta eivät uskalla kannattaa häntä.

      Mikäli Hagforsia mollanneilta kysyy, että miten hän on toiminut väärin tai missä asioissa hän on ollut väärässä, niin siihen kysymykseen ei löydykään enää vastauksia. Jos olette esimerkiksi seuranneet hänen puheitaan valtuustossa, niin ne ovat olleet täyttä asiaa ja kaupungin johdon pelkät eleet ovat kertoneet kuinka totuuden ja faktojen esille tuominen heitä lievästi sanoen harmittaa.

      • Tystellerfudut

        Ryhmäkuri ja kuntariippuvuus pistävät valtuutettujen suut suppuun!


    • Kuinpjongjangissa

      Yritykset hänen mustamaalaamiseensa ovat hyvä näyttö siitä kuinka oikeassa hän on ollut. Perusteettomaan loan heittoon on osallistunut jopa paikallinen ja ilmeisessä RKP: n taustavoimien komennossa oleva sanomalehti. Sama lehti mm. vaikenee uutisoinneissaan hänen valtuustossa esille tuomistaan epäkohdista ja sen sijaan julkaisee mieluusti muutaman RKP:laisen ja viranhaltijoiden tyhjänpäiväistä sanahelinää.

    • Hejahejaa

      Puheenjohtaja Henriksson (RKP) oli yksi surkeimmista oikeusministereistä. Hänen neuvonantajanaan toimi kunnallisvaaliehdokas Otto Andersson ( RKP). Onko Andersson myös paikallisen RKP:n oikeudellinen neuvonantaja?

    • Karinkaveri

      Kävin eilen äänestämässä Hagforssia! Äänestäkää tekin niin saadaan kuria valtuustoon, koska ne muut pelkää mitä Kari kaivaa esille!

    • MarkkujaGöran

      Ei äänestetty h-forssia,ei.Vaikka olis ehkä pitänyt.Noita kokoustallenteita katsoessa;EI KETÄÄN pitäisi äänestää.Forssi avaa sentää suunsa joskus???Muut vaan odottaa palkkion kilahdusta omaan laariin.Naputtelevat sormia tai täppäriä.Luimistellen katsovat kameraa,Hyi olkoon,mitä sakkia.Fyi fan.Karmeita videoita,jopa kamalassa kanuunassa mennään "istumaan"muina miehinä.

      • Pernajanhomo

        Ei noi osaa hävetä.Kun katsoo noita tallenteita,syyntakettoomuus tulee mieleen.Miten muutaman hassun euron palkkio pistää noin paljon tyhjäntoimittajia yrittämään.Ei voi ymmärtää.Olavin kohtalo on asia erikseen.Nyt ei taida mennä ihan putkeen....


    • Röllijarouvapois

      Luin Nylanderin mielipidekirjoitusta Uusimaa-lehdestä tänään...olipa tyhjä sanoma viestissä; ilmeisesti RKP odottaa saavansa aina samat edustajat kuitenkin läpi, kun pitää ihan tyhjällä viestillä täyttää Uusimaan sivuja. Eikö olisi jo aika vaihtaa näitä valtuustojen ja hallituksen vetäjiä ja varavetäjiä ja laittaa Rölli vaimoineen vaihtoon? Röllin vaalimainos tosi naurettava, että jos ei tykkää hänen tavastaan hoitaa asioita, ainakin omia asioitaan hyvänä esimerkkinä tama hänen kaavanvastainen laituriterassinsa Wilhelm Å:ssa, niin silloin äänestäjässä on vika, eikä hänessä?

    • Suljettujenovientaakse

      Minkälaista meno on sitten suljetussa kaupunginhallituksen kokouksessa?

      Kaupungin johto tiettävästi haluaisi lopettaa valtuuston kokousten videoinnin.

      • tosimorjestaon

        Kokousten videoinnin lopettaminen olisi sitä suurten hallituspuolueiden rkp:n ja kok:n lähidemokratia tarjontaa. Aivan samalla periaatteella kuin sienten viljely ja demokratia p-koreassa, romaniassa ja monorissa: pidetään asukkaat pimeässä ja syötetään niille paskaan!


    • WalkonVajaamieliset

      Karri Haglövs ei antanu karkkia eikä Mia Heineken ilmapalloa.Oli molemmilla aika hurjaa vaalityötä,pikkuisen petyimme.Ja tämä tapahtui paikallisen marketin porstuassa.
      Vaikka nätisti oltiin.Olisi pitäny puhua Ruotsia.

      • Sarvilahti

        Olivat ihan pihalla,ihan muissa maailmoissa, jotain ulkolaista kieltä puhuivat.Silmissä sellainen lasittunut katse.Eivät olleet läsnä,vaikka olivat paikalla.


    • Huononhallinnontakuumies

      Vaikka SFP- Otto puhuisi Suomea, niin se ei kuitenkaan sano mitään. Esiintyy valtuustossa jonkinlaisena muiden yläpuolella olevana tietäjänä ja ylpeilee esitteissä eduskunnassa majailustaan. Varmaan todella "rasittavia ja tärkeitä " työpäiviä, kun toimii poliittisena neuvonantajana.

    • MessagefromPjongjang

      Congratulations to SFP!

    • kuningaskunta

      Enää ei tartte muuttaa Ruotsiin, kun on kuningaskunta omasta takaa.

      • Bortabäst

        Ruotsissa ei ole kielipuolueita, vaan normaaleja poliittisia puolueita. Meillä toiminta keskittyy vanhoista perinteistä kiinnipitämiseen, eikä kaupungin kehittämiseen.


    • Ochsåvidare

      Näin on marjat. Ahdasmielisen RKP:n jyrän alla oleminen toimii todellisena uusien asukkaiden karkotteena. Siihen kun vielä lisää nousukierteessä olevan veroäyrin, koko ajan huononevat palvelut ja kaputt-infran, niin uusia asukkaita ei tule. Tosin se on varmaan RKP:n todellisena tavoitteena.

      Kohta saadaan päätös mm. ylimitoitetusta ja huippukalliista puu-högiksestä konserttisaleineen. Sitten on vuorossa kuukausipalkan maksun aloittaminen kaupunginhallituksen RKP:laiselle puheenjohtajalle och så vidare.

    • Laskutuksenvalmistelua

      Hallintosäännön uudistaminen etenee. Uudessa viritelmässä mm. kaupunginhallituksen arvattavasti RKP: laiselle puheenjohtalle on keksitty tehtäviä, joiden perusteella palkkioiden tasoa voidaan nostaa. Kiinteä korvaus onkin jo nostettu 4000 euroon vuodessa.

      Nykyinen puheenjohtaja antoi ennen vaaleja somessa suorastaan lapsellisia "nyyhkylausuntoja" raskaasta kokouksesta, vähistä yöunista ja taistelun jatkumisesta. Ketä tai mitä vastaan hän oikein taistelee?
      Suomenkielisiä, hyvää hallintoa, oikeusvaltioperiaatetta vai mitä vastaan?
      Puheenjohtajakin homma on IHAN VAPAAEHTOINEN, joten valitusvirsi on ihan turha.

    • Merapengar

      Intohimona laskutus?

    • KoittakaasRyhdistäytyä

      Minä äänestin ihmistä, joka oli ehdolla RKP:n listoilta ja olen täysin suomenkielinen. Ennen en ole RKP:tä äänestänyt sillä on ollut sopivia ehdokkaita toisesta puolueesta. Nyt ei ollut.

      Ei ollut mikään ihme, että vaalit menivät RKP:llä hyvin, sillä heillä ylivoimaisesti monipuolisimmat ehdokkaat. Luin läpi näitä kommentteja ja on melkoisen katkeroituneita kommentteja!

      Kaikki ehdokkaat edustavat Loviisa-puoluetta äidinkielestä riippumatta.

      • Toimarbra

        Korjaus: Kaikki SFP:n ehdokkaat edustavat LOVISA-puoluetta äidinkielestä riippumatta.

        KoittaakaasRyhdistäytyä nauti täysillä vaalituloksesta sillä takuulla saat mitä tilasit!


      • KoittakaasRyhdistäytyä

        Näin teen, kiitos!


    • Pernajanhomo

      Kuule,Äijä,mitä sä enää vaahtoat jostain vaalituloksesta.Tossa iässä.Meinaatko työssä olla montakin vuotta vielä. älä viitti,jää jo eläkkeelle...

    • Pernajanhomo

      EI PÄÄSSYT SALAKALASTAJAN VAIMO ENÄÄ HAISEMAAN PAHALTA.VALTUUSTOSSA.

      • Svenäsgrannen

        Niin on monta kertaa jo tuomittu,että pitäisi jo viranomaisten alkaa laittamaan nilkkaan gps paikanninta ja kaluston takakavarikointia?


    • Svedugr

      Tutkinnassa ollut vuosia.aina koira veräjä.

    • Erdottogan

      Kunnallisvaaleissa ja RKP:n voitossa on tiettyjä synergioita Turkissa järjestettyihin vaaleihin.

      • Hämmentynytnyt

        Eikö ollutkaan kuin Pohjois-Koreassa? :)


      • Eitietoa
        Hämmentynytnyt kirjoitti:

        Eikö ollutkaan kuin Pohjois-Koreassa? :)

        Onko siellä ollut vaalit?


      • hyväksikäytetään

        Hämmentyneen kannattaa kysyä Pohjois-Korean vaaleista paikalliselta rkp:n poliittiselta neuvonantajalta. Siis lisätietoa Erd-otto-ganilta eduskunnan tietopalvelusta.


      • Miassylt
        Hämmentynytnyt kirjoitti:

        Eikö ollutkaan kuin Pohjois-Koreassa? :)

        Hyvä veto hämmentynytnytiltä tuoda esille Pohjois-Korea, jonka naapuri on Kiina. Siellä vaikutti aikanaan maolaisuus, josta seurasi kansalaisille kaikkea muuta kuin hyvää. Täällä vaikuttaa nyt mialaisuus, josta siitäkään ei hyvää seuraa. Mialaisuuden mukaan ei ruotsinkielinen yhteisö ole olemassa suomenkielisiä varten, vaan ihan itseään varten. Ei äsäfpeekään ole olemassa kaupunkilaisia varten vaan Ihan pientä hillopurkkijengiä varten. Ihan kokouksessa kerran julisti laittavansa kätensä hillopurkkiin. Ihan itseään varten pitää myös korottaa kokouspalkkioita. Mialaisen matematiikan mukaan kaksi esitettyä kysymystä muodostavat patteriston, johon ei voi vaatia vastausta muuten kuin esittämällä kysymykset hyvissä ajoin iltapäivällä ennen kokousta.


      • vainosaamisestamaksetaan

        Toi Mian vaatimus keskustelussa esiintulevien kysymysten toimittamisesta jo iltapäivällä vaikka keskustelua ei ole käyty kuvaa hyvin rkp:n logikkaa. Olisi ilmeisesti järjestää turvallinen hallituksen puheenjjohtajan kyselytunti, siihen valmistautumisesta vastaaja haluaa ilmeisesti erillispalkkion? Jos kahdesta kysymyksestä syntyy ylivoimainen kysymyspatteristo niin pitääkö vastaajan puuttuvan osaamisvajeen vuoksi rajoittaa patteriston kysymysten lukumäärä nollaan tai yhteen. Luottamustehtävät perustuvat vapaaehtoisuuteen, joten itsekäs taloudellsisten etujen kalastelu (hillopurkilla ahmiminen) on moraalisesti ja eettisesti sekä yhteisten hyväksyttyjen arvojen kannalta ala-arvoista toimintaa.


    • Intebra

      Käytännössä nyt koko kaupungin johtavista viranhaltijoista koostuva johtoryhmä on vaihtunut, kun kaikki ovat ottaneet tai joutuneet ottamaan loparit.

      Johdetaanko kaupunkia pelon ilmapiirillä?
      Kysymys voidaan esittää edellisen hallintojohtajan kaupungin kotisivuille kirjoittamaan blogin perusteella, jossa pelon ilmapiiri "teloituskomppanioineen" tuotiin esille. Julkisuudessa esitettiin, että koko johtoryhmä seisoi blogin takana.

      Kaikki luottamushenkilöt, jotka ovat yrittäneet puuttua huonon hallinnon toimintaan on jollakin tavalla laitettu sivuun ja käytännössä eristetty sekä perusteetta leimattu yhteistyökyvyttömiksi, valittajiksi, pikkuasioihin puuttujiksi jne.

      • Nordlandilainen

        Mitä mä sanoin? Leppäkerttu toimii arjalaisten oppien mukaan.


    • tiinakeskimäki

      Loviisan kaupungin virallisilla kotisivuilla julkaistu hallintojohtajan blogikirjoitus:

      05.05.2011
      Christoffer Masar: Mietteitä viiden kuukauden jälkeen

      Mietteitä viiden kuukauden jälkeen

      Tätä kirjoittaessani takana on reilut viitisen kuukautta Loviisan kaupungin hallintojohtajana. Uutena henkilönä voin vielä osittain ulkopuolisen silmin tarkastella kaupunkiorganisaatiota ja sen vahvuuksia ja heikkouksia, sekä niin sanotusti nostaa kissan pöydälle silmiinpistävissä epäkohdissa. Mielessäni on monta eri asiaa, jotka ansaitsisivat oman kirjoituksen, mutta keskityn tässä mielestäni olennaisimpaan teemaan, joka on Loviisan poliittinen kulttuuri ja siihen liittyvät puutteet.

      Kunnallinen hallinto perustuu niin kutsuttuun dualistiseen johtamisjärjestelmään. Tämä tarkoittaa, että organisaatiota johtavat sekä vaaleilla valitut luottamushenkilöt että virkasuhteissa toimivat viranhaltijat. Vastuurajat menevät pääpiirteissään niin, että virkamiehet valmistelevat asiat poliittisille elimille ja päättävät operatiivisista asioista, kun taas poliittiset toimielimet päättävät laajemmista ei-operatiivista asioista ja päättävät kaupungin strategisen suunnan. Tai näin ainakin teoriassa.

      Luottamushenkilöiden tärkeimpänä tehtävänä voidaan pitää asioiden tärkeysjärjestykseen laittamista. Taloudelliset resurssit ovat aina rajalliset ja luottamushenkilöiden tehtävä on tehdä priorisoinnit siitä mihin nämä rajalliset resurssit kohdennetaan. Operatiivinen päätöksenteko näiden priorisointien perusteella taas kuuluu virkamiehille. Todellisuus on se, että maantieteelliseltä alueeltaan näin suuri kunta näin pienellä ja vanhenevalla väestöpohjalla joutuu tekemään paljon kipeitä ratkaisuja, eli priorisointeja. Kaikkea ei voi saada kaikkialle ja kaikille, vaan painopisteitä on oltava.

      Se, minkä olen havainnut erityisesti valtuuston työskentelyssä, on osittainen päätöksenteon ja priorisoinnin pelko. Tämä ilmenee siitä miten valtuusto käyttää suurimman osan kokousajastaan kaupunkikokonaisuuden kannalta epäolennaisiin ns. lillukanvarsiin. Poliittiselta kentältä on muutamaan otteeseen esitetty sellaisia mielipiteitä, että valtuuston on kannettava vastuunsa. Olen asiasta samaa mieltä, mutta valtuuston osalta vastuunkanto tarkoittaa priorisointien tekoa, strategian ja suurten linjojen päättämistä, eikä sitä, että valtuusto käyttää aikaansa puhtaasti operatiivisiin tai lautakuntatasolle kuuluvien kysymysten ratkaisemiseen. Virkamiehet eivät voi näitä priorisointeja tehdä, koska ne kuuluvat luottamushenkilöille. Mikäli luottamushenkilötkään eivät uskalla tehdä näitä vaikeita päätöksiä, olemme tuuliajolla.

      Vielä yllä mainittuakin vakavampi ongelma liittyy siihen, miten luottamushenkilöt suhtautuvat virkamiehiin. Olen kaupungin eri keskuksista saanut useaan otteeseen viestejä ja soittoja siitä, kuinka uupuneita monet virkamiehet ovat jatkuvaan kritiikkiryöppyyn, pitkiin ja raastaviin lautakuntien sekä muiden poliittisten toimielinten kokouksiin ja siihen, että puutteita valmistelussa oikein etsimällä etsitään. Kokouksiin menemistä on jopa kuvattu sanoilla ’niin kuin teloituskomppanian eteen astuisi’. Tällainen, sanoisinko jopa pelon ilmapiiri, ei voi olla kenenkään eduksi. Luottamushenkilöiden voidaan katsoa olevan virkamiesten esimiehiä ja mikäli vastaavanlaista kohtelua esiintyisi toisenlaisessa organisaatiossa, kuten esimerkiksi yrityksessä, niin kyse olisi jo monessa tilanteessa työpaikkakiusaamisesta. Kunta ei saa olla mikään muusta yhteiskunnasta erillään oleva linnake, jossa alaisia luottamushenkilöiden toimesta voidaan kohdella kuinka tahansa.

      Valmistelu nykyisessä ylinormitetussa kuntatodellisuudessa on haastava tehtävä ja aikataulupaineet ovat kovat. Valmisteluun liittyviä epäkohtia toki esiintyy ja virkamiehistö ottaa mielellään vastaan rakentavaa kritiikkiä. Mutta kritiikin tulisi juuri olla rakentavaa ja pyrkiä kuntalaisia ajatellen parempaan lopputulokseen, eikä, niin kuin valitettavan usein on, virheiden hakua ja kritiikkiä vain kritiikin itsensä takia.

      Entinen Itä-Uudenmaan maakunta kärsi siitä, etteivät maakunnan kaupungit ja kunnat kyenneet yhteistyöhön, joka hidasti koko maakunnan kehitystä. Ei tehdä samaa virhettä kaupungin sisällä. Pienessä kaupungissa on kyettävä yhteistyöhön ja on pystyttävä priorisoimaan. Loviisalla on monia valttikortteja, ja kunhan työskentelemme ja uskallamme tehdä myös vaikeita päätöksiä, niin pystymme saavuttamaan niin paljon enemmän.

      Hyvää kesää toivottaen,

      Christoffer Masar

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5015
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1422
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      967
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      219
      750
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe