Mitenkäs nyt kun pitäisi muuttaa

äIyhoi

pienempään asuntoon koska nykyinen on liian kallis.

Tästä seuraa että nuori, joskin täysi-ikäinen, aikoo muuttaa eri asuntoon koska perinteisesti lapset muuttavat täysi-ikäisinä pois kotoaan.

Ei tämä Suomen kansantaloutta parantanut, että
a) käskettiin hankkia halvempi asunto
b ) hankittiin KAKSI halvempaa asuntoa

Ei voida olettaa että nuori siirtyisi vanhemman makuuhuoneeseen nukkumaan vaikka kuinka kallista asuminen olisi.

Asumiskuluja ei pitäisi laskea niin että kaksi ihmistä on kaksi ihmistä vaan onhan erilaisia kaksia ihmisiä, kuten

äiti vastasyntynyt (1 makuuhuone riittää)
mies vaimo (1 makuuhuone riittää)
vanhempi täysi-ikäinen lapsi ( yksi makuuhuone EI riitä)

Koska yhden ihmisen asumiskuluja hyväksytään sata euroa vähemmän kuin kahden ihmisen asumiskuluja, niin se että nuori muuttaa omaan asuntoonsa on kansantaloudellinen tappio, mutta laki on laki.

Jotkut lapselliset aivokääpiöt eivät ymmärrä tätä asiaa.

17

387

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äIyhoi

      Eli Suomi maksaa jatkossa satoja euroja enemmän tukia per kuukausi tälle perheelle koska käski muuttaa halvempaan asuntoon.

      Ensin oli yksi keittiö, yksi olohuone ja kaksi makuuhuonetta.
      Seuraavaksi kaksi keittiötä, kaksi olohuonetta ja kaksi makuuhuonetta.

      • tilastointia

        Kela tilastoi asumismenot ruokakuntakohtaisesti, joten Kelan tilastojen mukaan näin säästetään rahaa... tilastointitapa on täysin älytön. Sen pitäisi tietysti mennä muodossa "per asukas". Mutta Kela tilastoi ja seuraa ruokakuntakohtaisia menoja. :)))

        Kelan tilastot löytyy netistä. Mutta asukaskohtaisia menoja ei mistään niistä löydä, vaikka asumismenotilastoja löytyy raporttikaupalla.


    • sadgdds

      Maksaa ne saatana pakolaisellekin että mene sinä perseereikääsi

    • 167-176

      http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/502339-espoolaisen-tomin-728-ekk-vuokra-on-liian-kallis-kelan-touhu-on-pelkkaa-kyykytysta

      "Kelassakin tiedetään, että heidän vuokrarajansa ovat liian alhaiset.
      – Kelan virkailija sanoi minulle, että ihan sama, saatko halvempaa asuntoa vai et. Tärkeintä on, että haet sellaista. "

      Laki sanoo:
      "Jos hakijalla ei ole tosiasiallista mahdollisuutta hankkia asuinpaikkakunnaltaan 2 momentissa tarkoitettua asuntoa, asumismenot voidaan ottaa huomioon täysimääräisenä myös määräajan jälkeen."
      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19971412#L2P7b

      Tuossa laissa on paha sana "voidaan" eli voivat käyttää harkintaa. Hallintolain mukaan päätökset on perusteltava ja usein perusteluina käytetään vain sanaa "katsoo". Tuohon ei pidä tyytyä vaan viedä asia vaikka hallinto-oikeuteen ellei oikaisuvaatimus tuo tulosta.

      Kelalle tuo toimeentuoltukilaki on uusi ja käyttäytyvät kun rajojaan kokeileva uhmaikäinen kakara. Tosipaikan tullen kuitenkin käy kuten minulle kävi vesimaksujupakassa eli Kela "heitti pyyhkeen kehään" ja maksoi heti kun tuli lausuntopyyntö hallinto-oikeudesta. Posti toi eilen HaO:n päätöksen jossa se jätti asian tutkimatta, joten Kela saattaa yrittää kusettaa vielä muita samalla asialla.

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14660184/vesimaksun-quotkohtuullistaminenquot-laitonta!!

      • ökypummi

        Juuh saas nähdä minullakin on ukaasi että 1.5 kela ei ottaisi "ylisuurta" vuokraa huomioon olen tehnyt oikaisuvaatimuksen 1.3 -2017 johon odotan vastausta! Olen jo aikaisemmin laittanut Asuntohakemuksen ( Kelan pyynnöstä) Helsingin kaupungille,m2 kodeille ja nykyiselle vuokranantaja Satolle normien mukaiseta asunnosta.( Silti kela uhkailee että ei ota koko vuokraa huomioon) niitä normien mukaisia auntoja vaan ei Helsingissä kertakaikkiian ole olemassa muilla kuin korkeintaan Helsingin kaupungilla mutta minun todelliset mahdollisuudet semmoinen asunto saada on täysin olemattomat! kun nyt tällä hetkellä minulla asunto kuitenkin on. Yksityiset yms: eivät myöskään asuntoa vuokraa, minulla on luottotietomerkinnät ulosotot päällänsä edes kotivakuutusta en saa (on yritetty kaikista yhtiöistä) ja nykyään kotivakuutuskin alkaa olemaan vuokrauksen ehto joten mielestäni täytän juurikin ehdon " Jos hakijalla ei ole tosiasiallista mahdollisuutta hankkia asuinpaikkakunnaltaan 2 momentissa tarkoitettua asuntoa"

        Noh saas nähdä jos tulee hylky valitan Kelan päätöksestä hallinto-oikeuteen ja haen tietysti vuokran erotusta kaupungin sossulta voipi olla että tuota Finlexin pykälän tulkintaa joutuu testaamaan vaikeinman kautta!


      • hgfjjhgf

        "minulla on luottotietomerkinnät ulosotot päällänsä edes kotivakuutusta en saa (on yritetty kaikista yhtiöistä) ja nykyään kotivakuutuskin alkaa olemaan vuokrauksen ehto joten mielestäni täytän juurikin ehdon "

        Saanet kotivakuutuksen tarvittaessa, joten Kela ei tuollaista perustelua kelpuuttane. Asia toimii niin, että jos hakee toimeentulotuen maksusitoumuksen kotivakuutukseen, niin Kela sitten myöntää maksusitoumuksen siihen vakuutusyhtiölle. Ja sitten sellaisen saa, vaikka olisi luottotietomerkintöjä. Tällöin ehtona on se, että Kela maksaa sitten vakuutuslaskut suoraan vakuutusyhtiöön.


    • Duunissa50v

      Hölynpölyä. Mitään ole käsketty. Suomessa voi asua ihan niin kalliissa asunnossa kuin haluaa, kunhan maksaa itse eikä odota aina yhteiskunnan tukea. Ihme valehtelua ja ruikutusta. Muuttakaa P-koreaan jos haluatte kommunistiseen holhoamaan yhteiskuntaan tai hankkikaa itsellenne holhoaja.

    • zdhfhdfdf

      Kyllä sen holhoajan saa jos menee typeriä pikavippejä nykimään...nämähän täällä ruikuttavat..AINA...eikös se ole jo selvinnyt mikä niistä sitten seuraa.

      • siksipikavippi

        Pikavipeistä puheenollen...Pikavippi kierteeseen ja pahaan velkavankeuteen voi joutua pakon edessä, täysin tahtomattaan, vaikka olisi kuinka fiksu ja järkevä raha-asioissa. Tässä yksi esimerkki...

        Olet saanut potkut vakituisesta työpaikastasi, missä olit työskennellyt vuosia. Sait potkut säästösyistä. Heti ensimmäisenä työttömyyspäivänä ilmoittaudut työkkäriin työttömäksi työnhakijaksi. Kuulut liittoon, ja mitään karensseja ei tule, koska olet saanut potkut sinusta riippumattomasta syystä. Eli olet oikeutettu liiton ansiosidonnaiseen työttömyyskorvaukseen. Mutta...

        Työkkärissä työttömyysturvapäätöksen antaminen kestää, ja kestää...Et pääse hakemaan niitä sinulle kuuluvia liiton rahoja, ennenkuin työkkäri on lähettänyt liittoon lausunnon. Ensimmäisen kuukauden pärjäät taloudellisesti, koska työsuhteen päättymisen yhteydessä olet saanut lopputilin, missä ovat mukana siihen asti kertyneet lomarahat. Lopputili siis riittää reilun kuukauden verran vuokraan ja laskuihin. Sitten...

        Työkkäri ei ole edelleenkään käsitellyt asiaasi, etkä voi siis edelleenkään hakea liiton rahoja. Nyt et enää pärjää, kun et saa rahaa mistään. Syöpäsairas isä on kuollut muutamia kuukausia aikaisemmin. Perinnöksi on sinulle jäänyt kesämökki, jolla ei ole juurikaan mitään taloudellista arvoa. Olet laittanut mökin myyntiin, mutta kukaan ei ole kiinnostunut ostamaan sitä. Et halua antaa mökkiä ilmaiseksi pois. Se tuntuisi jo liian kohtuuttomalta. Eikä sitäpaitsi kukaan sukulainen edes halua kyseistä mökkiä omiin nimiinsä, ei edes ilmaiseksi.

        Olet hakenut toimeentulotukea, koska sinun tulosi ovat nolla euroa kuukaudessa, etkä saa rahaa mistään. Toimeentulotukea ei myönnetä, koska omistat kesämökin. Olet epätoivoinen. Epätoivoinen, koska vuokra ja laskut ovat maksamatta, etkä saa mistään rahaa. Paniikissa alat sitten etsiä netistä firmoja, jotka suostuvat lainaamaan rahaa, vaikka olet työtön.

        Silloin kuvioihin tulevat juurikin nämä pahamaineisen pikavipit. Niitä otat että saat vuokran ja laskut maksettua. Ottaessasi pikavippejä tiedät jo niiden ottamis hetkellä, että et pysty maksamaan niitä takaisin. Mutta muuta vaihtoehtoa ei ole. Toinen vaihtoehto on häätö vuokra-asunnosta, ja sitä et halua, et missään nimessä. Yrität kuitenkin hoitaa pikavippien takaisinmaksua edes jotenkin. Otat lisää vippejä maksaaksesi niillä edellisiä pois, ja kierre on valmis.

        Kun sitten vihdoin ja viimein työkkäri antaa liittoon myönteisen lausunnon, että olet oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyyskorvaukseen käsittelee liitto hakemustasi vielä seuraavat kahdeksan viikkoa. Kun sitten vihdoin ja viimein saat liitosta rahaa, ja tietenkin useiden kuukausien rahat takautuvasti, niin se ei enää paljon sinua lohduta. Ne takautuvasti tulevat rahat menevät sitten ulosottomiehelle ja perintätoimistoille ja eivät edes riitä sinun velkojesi lyhentämiseen. Näin olet velkavankeudessa, vaikka aina ennen olet ollut fiksu ja tarkka raha-asioissasi. Ei pidä katsoa pahalla silmällä pikavippien ottajia. He voivat olla ihmisiä, joilla ei ole ollut muuta vaihtoehtoa.


      • siksipikavippi

        Lisäys äskeiseen...Eli edes yleistä asumistukea ei tuollaisessa tilanteessa saa. Asumistukea myönnettäessä tuloina huomioidaan liiton ansiosidonnainen työttömyysturva, ja katsotaan, että hakijan tulot ovat niin korkeat, että hakija ei ole oikeutettu asumistukeen. Kela ei ota huomioon, että ansiosidonnaisen työttömyysturvan maksu viivästyy, ja hakijalla on sillä välin nollatulot vaikka yli puolen vuoden ajan.


      • aesdgrht
        siksipikavippi kirjoitti:

        Pikavipeistä puheenollen...Pikavippi kierteeseen ja pahaan velkavankeuteen voi joutua pakon edessä, täysin tahtomattaan, vaikka olisi kuinka fiksu ja järkevä raha-asioissa. Tässä yksi esimerkki...

        Olet saanut potkut vakituisesta työpaikastasi, missä olit työskennellyt vuosia. Sait potkut säästösyistä. Heti ensimmäisenä työttömyyspäivänä ilmoittaudut työkkäriin työttömäksi työnhakijaksi. Kuulut liittoon, ja mitään karensseja ei tule, koska olet saanut potkut sinusta riippumattomasta syystä. Eli olet oikeutettu liiton ansiosidonnaiseen työttömyyskorvaukseen. Mutta...

        Työkkärissä työttömyysturvapäätöksen antaminen kestää, ja kestää...Et pääse hakemaan niitä sinulle kuuluvia liiton rahoja, ennenkuin työkkäri on lähettänyt liittoon lausunnon. Ensimmäisen kuukauden pärjäät taloudellisesti, koska työsuhteen päättymisen yhteydessä olet saanut lopputilin, missä ovat mukana siihen asti kertyneet lomarahat. Lopputili siis riittää reilun kuukauden verran vuokraan ja laskuihin. Sitten...

        Työkkäri ei ole edelleenkään käsitellyt asiaasi, etkä voi siis edelleenkään hakea liiton rahoja. Nyt et enää pärjää, kun et saa rahaa mistään. Syöpäsairas isä on kuollut muutamia kuukausia aikaisemmin. Perinnöksi on sinulle jäänyt kesämökki, jolla ei ole juurikaan mitään taloudellista arvoa. Olet laittanut mökin myyntiin, mutta kukaan ei ole kiinnostunut ostamaan sitä. Et halua antaa mökkiä ilmaiseksi pois. Se tuntuisi jo liian kohtuuttomalta. Eikä sitäpaitsi kukaan sukulainen edes halua kyseistä mökkiä omiin nimiinsä, ei edes ilmaiseksi.

        Olet hakenut toimeentulotukea, koska sinun tulosi ovat nolla euroa kuukaudessa, etkä saa rahaa mistään. Toimeentulotukea ei myönnetä, koska omistat kesämökin. Olet epätoivoinen. Epätoivoinen, koska vuokra ja laskut ovat maksamatta, etkä saa mistään rahaa. Paniikissa alat sitten etsiä netistä firmoja, jotka suostuvat lainaamaan rahaa, vaikka olet työtön.

        Silloin kuvioihin tulevat juurikin nämä pahamaineisen pikavipit. Niitä otat että saat vuokran ja laskut maksettua. Ottaessasi pikavippejä tiedät jo niiden ottamis hetkellä, että et pysty maksamaan niitä takaisin. Mutta muuta vaihtoehtoa ei ole. Toinen vaihtoehto on häätö vuokra-asunnosta, ja sitä et halua, et missään nimessä. Yrität kuitenkin hoitaa pikavippien takaisinmaksua edes jotenkin. Otat lisää vippejä maksaaksesi niillä edellisiä pois, ja kierre on valmis.

        Kun sitten vihdoin ja viimein työkkäri antaa liittoon myönteisen lausunnon, että olet oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyyskorvaukseen käsittelee liitto hakemustasi vielä seuraavat kahdeksan viikkoa. Kun sitten vihdoin ja viimein saat liitosta rahaa, ja tietenkin useiden kuukausien rahat takautuvasti, niin se ei enää paljon sinua lohduta. Ne takautuvasti tulevat rahat menevät sitten ulosottomiehelle ja perintätoimistoille ja eivät edes riitä sinun velkojesi lyhentämiseen. Näin olet velkavankeudessa, vaikka aina ennen olet ollut fiksu ja tarkka raha-asioissasi. Ei pidä katsoa pahalla silmällä pikavippien ottajia. He voivat olla ihmisiä, joilla ei ole ollut muuta vaihtoehtoa.

        Sitä voikin sitten miettiä keskenänsä kannattaako odotella ensimmäiseen työttömyyspäivään sen ilmottautumisen kanssa vai ilmottautua työkkäriin ajoissa.

        Lisäksi tarina ontuu siinä, että jo myynnissä oleva kesämökki katsottaisiin sekä Kelassa että sossussa omaisuudeksi, joka on myytävä ennen mitään tukea. Unohdit myös vaihtoehdon, jossa vuokranmaksusta ja muista tärkeistä laskuista otetaan yhteyttä maksujen saajiin ja pyydetään kärsivällisyyttä tilanteen edessä.

        No mutta onhan näitä tarinoita varmaan ihan kiva keksiä. Havainnollistit oivasti, miten ihminen kompastuu, ei koneistoon, vaan omaan typeryyteensä.


    • 894599

      tee lapsellesi palvelus ja salli täysi-ikäisen muuttaa omilleen, se on luonnon laki

    • lmlkmfkgd

      "Koska yhden ihmisen asumiskuluja hyväksytään sata euroa vähemmän kuin kahden ihmisen asumiskuluja, niin se että nuori muuttaa omaan asuntoonsa on kansantaloudellinen tappio, mutta laki on laki."

      Ainakaan toimeentulotuen osalta asumismenoja ei ole säädetty laissa. Laissa lukee, että ne korvataan tarpeellisessa määrin. Mitään euroja ei laissa ole sanottu millekään perhetapaukselle. Kela on itse luonut asumismenoille normeja, mutta ne eivät ole laki, vaan Kelan oma sisäinen ohje, jonka pätevyyttä voi testauttaa paikallisessa hallinto-oikeudessa, jos ei Kelan ratkaisuun tyydy.

    • eikannata

      aikuisia lapsia jos alkaa hyysäämään saa hyysätä lopun ikää..

    • Koirankoppiin

      Kelahan voi vaatia köyhää asumaan kopissa ja köyhä voi itse päättää onko hänelläenemmän ihmisarvoa kuin asuminen kopissa. Alistuminen ei kannata. Näitä alistajia vastaan on taisteltava.

    • turpa-tukkoon

      Asukaa herran tähden vaikka linnassa! Asumistukea tulette saamaan kohtuullisten neliöitten mukaan, senkun maksatte itse loput!
      Nykyaikana vaan pitäis kaikki saada jostain ihmeellisestä runsaudensarvesta. Ettei tarvitsisi muuta kun maata!

    • klmkdfmg

      Siitä, että on erilaisia "kahden ihmisen" talouksia, olen ihan samaa mieltä. Nykyjärjestelmä suosii aika vahvasti yksin asuvia. Se voi tulla kalliiksi valtiolle, koska tosiaan Kelan tuet per henkilö ovat paljon isommat yksin asuvilla kuin kaksin asuvilla, saati kolmin asuvilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6489
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4193
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2597
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1538
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe