Minulla ei ole ystäviä

nainen30--

Olen kolmekymppinen nainen, ja olen huomannut menettäneeni kaikki ystäväni vuosien kuluessa. Menimme mieheni kanssa kihloihin pari vuotta sitten ja eräs ystäväni onnitteli minua kyllä, mutta lakkasi puhumasta sen jälkeen. Minusta tuntuu että ollessani köyhä opiskelija, minulla oli paljon enemmän kavereita. Aloin seurustella jo opiskeluaikoina, sain hyvän työpaikan, hankimme koiran ja asunnon. Koen, että ihmisten on nykyään vaikeampi olla kavereita kanssani, koska jätin biletyksen/sekoilun taakseni nopeasti ja aloin luoda uraa.

Aina kun olen aloittanut uudessa työpaikassa, huomaan että naisilla on minua kohtaan ennakkoluuloja. Olen kaikille iloinen ja ystävällinen, mutta he tylyttävät minua ilman syytä. Vastaavia kokemuksia? Työkavereista en ikinä saisi ystäviä vapaa-ajalleni. Minulla on tällä hetkellä vuoden määräaikainen työsuhde tässä yrityksessä ja työkaverini kommentoi minulle kysyessäni yhtä asiaa: "Voin hoitaa sen puolestasi, koska et kuitenkaan ole täällä ensi vuonna!" Saan tämmösiä kuittailuja päivittäin töissä. Kysyessäni neuvoa, toinen työkaveri huusi vastauksen minulle.. Kahvitauolla sanoi että "ethän ottanut tosissani, kun korotin ääntäni sinulle." Ehei, en tietenkään.

Vanhat koulukaverit taas ei enää onnittele syntymäpäivänä ja kommentoivat uutta merkkilaukkuani tyyliin "mä en tommoseen viittis laittaa rahojani, huhhuh". Kerroin haaveilevani matkasta Dubaihin, niin sain vastaukseksi silmien pyörittelyä ja tuhahduksia. He eivät tykkää kuvistani sosiaalisessa mediassa ja ignooraavat täysin. Onko tämä kateellisuutta? Ärsytänkö heitä näin pahasti? Haluan korostaa, että olen aina ystävällinen ja tuttavallinen kaikille kavereilleni, enkä ole ilkeä kenellekään tahallani. Mitä tekisitte tilanteessani?

15

635

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eiolehelppoa

      Olen törmännyt vastaavaan, aikuisiällä ystävien saaminen on vaikeaa, kaikilla on kiireensä perheen kanssa. Ehkä olet hyvännäköinen ja järkevä. Varmaan vakityöntekijöitä ahkerampi? Se voi tehdä työpaikalla ihmiset kateelliseksi tai sinut koetaan uhkana. Minustakin työpaikalta on vaikea saada ystäviä, ellei käy harrastamassa samoja juttuja tai molemmat ei ole kiinnostuneita puhumaan työasioista vapaallakin. Biletyksen loppuminen vaikeuttaa ystävien saantia. Yritä tutustua naapureihin puolisosi kanssa tai kutsu pari opiskelijaystävää kylään.

    • Mulla on sama tilanne, missä asut?

      • Aloittaja--

        Seinäjoella. Missäs sinä?


      • Aloittaja-- kirjoitti:

        Seinäjoella. Missäs sinä?

        Vantaalla, laitatko sähköpostin?


    • oppeliini1

      Mitäs jos alkaisit vapaa-aikansai ottaa tunteja yliopistolla tai missä tahaansa paikassa jossa tapaisit aivan uusia ihmisiä? Kanalaisopistot tai seurakuntasi järjestämillä matkoilla, akttivisuuksilla, iltalukion kursseilla (asioista joihin haluaisit lisätietoa).

      Tyopaikkasi ihmiset ja entiset koulukaverit luokittelevat sinut johonkin ihme lahkoon johon he eivät omasta mielestään kuulu.
      Juuri siksi sinun olisi hyvä keskittäytyä johonkin uuteen kiinnostukseen, sieltä aivan varmasti loytyy sukulaisieluja.

    • Nimimerkki_Erkki

      Luin vain ensimmäisen kappaleen. Sinussa ei ole sen perusteella mitään kiinnostavaa. Ok, ura voi olla sinulle kaikki kaikessa tai jotain sinne päin, mutta ketä kiinnostaa, ei siitä saa puheenaiheita. Tylsä arki takaa lisää tylsää arkea.

    • sohvinakyökissä

      AP tässä pika-analyysi.
      Sinulla on näköjään pissa noussut päähän.
      Riittääkö tämä selitykseksi sille, miksi sinulla ei ole enää yhtään kaveria?

    • kana_haukka

      Aloittaja älä välitä tollasten puheista joilla vaan pahaa sanottavaa. Itse jouduin lapsena jo tuollaisten raukkojen uhriksi jotka porukalla hyökkäsivät, yksistään noista ei oo mihinkään, ovat kuin variksia kanahaukan kimpussa. Aloita joku harrastus, siellä tapaat uusia ihmisiä, mee vaikka joogaan, se tekee ihmisestä henkisesti vahvemman. Kaikkea hyvää sulla ja iloista kevään jatkoa!

    • narsismin_alkua

      Ei niistä uusista ihmisistä ole ap:lle mitään iloa. Hänhän on tavannut uusia ihmisiä esim. työpaikoillaan ja nehän liittoutuvat aina ap:tä vastaan.
      Niin kauan kuin aseteesi muita ihmisiä kohtaan on tuollainen kuin on, sinulla ei ole ystäviä.

      Sinä oikein korostat miten sinä olet aina ystävällinen muita kohtaan.
      Kuulut minä minä tyyppeihin, vain sinä olet kiinnostava, vain sinä etenet urallasi, vain sinä olet pätevä työssäsi, vain sinun kuvasi olisivat huomion arvoisia, sinä et näe mitään muuta kuin itsesi.

      • Ap555

        Ei niistä uusista ihmisistä olekaan iloa, koska saan tylytykset niskaani kalliista laukuistani ja minut koetaan uhkana työpaikalla. :)

        Aika usein olen huomannut, että ajattelette että menestys on yhtäkuin kusipäisyys. Olen tehnyt kahta työtä kolme vuotta ja pitänyt ainoastaan sunnuntait vapaata. Olen tehnyt kaiken itse omalla työlläni ja usein ihmiset eivät näe uhrauksia joita joudun tekemään menestyksen eteen. Ja en edes koe vielä olevani menestynyt, vasta matkalla.


      • jostainjoutuuluopumaan
        Ap555 kirjoitti:

        Ei niistä uusista ihmisistä olekaan iloa, koska saan tylytykset niskaani kalliista laukuistani ja minut koetaan uhkana työpaikalla. :)

        Aika usein olen huomannut, että ajattelette että menestys on yhtäkuin kusipäisyys. Olen tehnyt kahta työtä kolme vuotta ja pitänyt ainoastaan sunnuntait vapaata. Olen tehnyt kaiken itse omalla työlläni ja usein ihmiset eivät näe uhrauksia joita joudun tekemään menestyksen eteen. Ja en edes koe vielä olevani menestynyt, vasta matkalla.

        Ymmärrän erittäin hyvin ettei sinulla ole ystäviä, kohta sinulla ei ole miestäkään, eihän sinulla ole heille koskaan edes aikaa. Sitä saa mitä tilaa.


    • yksinäinenmyös

      Sinun elämäsi on ehkä erilaista kuin kavereillasi ja heitä vaan ei kiinnosta nuo asiat. Mulla vähän sama, että käyn paljon ulkomailla ja pidän muodista. Kaikki mun tutut eivät arvosta noita asioita, joten matkustelen mieheni kanssa ja shoppailen melko paljon yksistäni. Kavereita näen harvoin, kun osalla on työkiireitä tai oma perhe. Osaa ei seurani varmaan edes kiinnosta. Yksinäinen olen minäkin ja yrittänyt etsiä netistä kirjekavereita. Mulla vaan lasten hankkiminen taas ei sovi elämäntilanteeseeni, joten monet ikäiseni naiset eivät kiinnostu seurastani, koska heillä juuri niitä pieniä lapsia on. Noin muuten oon hyvin luonnonläheinen, lähden mieluummin metsään kävelylle kuin bilettämään ja sekin on iso miinus monelle. Mutta ei kannata lopettaa ihmissuhteiden etsintää. Löydät varmasti jonkun, joka pitää juuri sinusta ja on saman henkinen.

      • Ap555

        Kiitti kannustuksesta! Ihanaa, että löytyy positiivisia ihmisiä, jotka jaksavat tsempata muita :)


    • Joskuorava

      Itse olen ap naista 20v vanhempi mies. Omassa elämässä on ollut asioita jotka on pakottaneet jäämään yksin, eikä suuresti ole tuota maallista mammonaakaan tullut, eli tällä varmaan mennään seuraavat 20v.

      Ei sillä ettenkö olisi kelvannut kellekkään sellaisena kuin olen...... mutta nykyaikana kun on netti ja ihmiset tapaa myös virtuaalisesti ja live elämässä tapahtuu kaikkea. Kannataisko siinä parisuhteessa sopia, että kummakin on omat kaverit myös kodin ulkopuolella ja niitä tarvitaan vaikka elämä muuttuu.

      Tästä ei ole kauankaan aikaa kun juttelin puhelimessa nettiystän kanssa ja keskusteltiin siitä kuinka vaikeaa on saada takaisin menetettyjä kavereita jos niihin ei pidä yhteyttä muutoksen aikana.

      Mutta miten saa uusia ystäviä. Oikeassa elämässä pitää vaan mennä juttelemaan ihmisille tai ottaa vastaan kun joku tulee juttelemaan ja nimenomaan juttelemaan ja juttelemaan. Antaa toiselle aikaa ja pyytää toiselta luottamusta. ... kun on kiinnostunut toisesta ja luottaa toiseen ja osaa osoittaa sen toiselle, niin sitä on ystävyys ja kaveruus.

    • MistäNaisystäväMiehelle

      Se nyt vaan on niin että kemiat jos ei kohtaa niin ystäviäkään ei löydy eikä edes kavereita. Et välttämättä ole tehnyt mitään mutta elämä on. Pysy positiivisena ja aurinkoisena. Muista myös ettet voi tietää vastapuolten elämän karikoita tms. Koirat on voimavara ja niistä on itselläni kaksi ainoata ystävää joten muista koiruuttasi sinäkin. Ihmisistä en ole ystävää löytänyt. Kavereita oli paljonkin kun vielä töissä sai olla. Kun löytäisi edes sen yhden ystävän mutta eipä naispuolisia kiinnosta. Miehenä tiedän miesten jutut ja miehet riittää ihan vain kavereina eri harrastusten puitteissa mitä on. Sen sijaan kaipaisin syvällisempää ajatustenvaihtoa ja ystävyyttä naisen kanssa. Ja ei, tämä ei ole mikään treffivonkausvuodatus tms. Olen vain huomannut että naisen ja miehen välinen kaveruuskin on jotenkin "aidompaa" kun se saman sukupuolisuuden tuoma "kilpailu" puuttuu välistä sotkemasta. Naivia? Aivan sama. Minua kiinnostaa aidot ja välittävät ihmiset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe