Universumin järkevä asuttaminen

HyperSiemenlinko

Elämän levittämisessä ympäri universumia ei liene käytännöllistä siirrellä suuria massoja hirveällä nopeudella. Kauheaa energian haaskausta. Sen sijaan kannattanee skannata aivot tai ainakin ne osat jotka vastaavat ydinminuudesta. Tämä informaatio sitten lähetetään eksoplaneetoille ympäri universumia mahdollisimman käytännöllisillä taajuuksilla jotta vältetään mahd. tehokkaasti informaation hukkaaminen esim. tähtienväliseen pölyyn.
Samalla lähetetään tietysti ruumiin kokoamisohjeet (ja -käskyt niiden kokoamiseksi), joissa sitten jatkamme oleskeluamme. Energiaa toki tarvitaan rutkasti mutta sitä on varmasti saatavilla vaikkapa ko. planeetan emotähdestä.

Matka myös menee valonnopeudella. Jos taas lähetettäisiin ryhmä 100-kiloisia läskejä äijiä ympäri universumia, avaruusalusten vauhti jää väkisinkin olemattoman pieneksi.

Sellaiset helpot pikkuseikat, kuten dna:n rakennusohjeiden lähettäminen, ovat vielä melko helppoja tehtäviä. Hermosoluja ym biologisia rakenteitakin voidaan luultavasti rakentaa sitten paikan päällä. Miksei myös vaikkapa silmät, kädet, jalat jne voitaisi koota paikanpäällä, ja sitten vain töppöstä toisen eteen ja hyötyliikuntaa harrastamaan.
Olisi hyvä, jos saataisiin sellaiset rajoitukset, kuten mahdollinen ilmakehän puuttuminen merkityksettömäksi seikaksi asutusprojektimme kannalta, mutta tuolloin ruumiistamme pitänee tehdä vähän lujempaa tekoa kuin se täällä maapallolla on, jotta esim. säteily ja hapenpuute eivät ole ongelma. Tässä saattaa kuitenkin tulla vastaan joitain perustavanlaatuisia ongelmia koskien elämän sopeutumiskyvyn rajoja.
Mikäli ko. planeetalla jo on elämää, voisimme joko tappaa sen -mehän luonnostamme haluamme vain omien geeniemme levittäytyvän(ja alienien geenit tuskin muistuttavat omiamme), tai jättää kyseisen planeetan rauhaan.


Anyway, yllä kuvattu elämän levittämisprojekti tulisi kuvailla nyt yksityiskohtaisemmin. Myös projektiin liittyvät ongelmat tulisi määritellä riittävän tarkasti, jotta ne voitaisiin ratkaista, ja toisaalta, onko ylläkuvatussa projektissa joitain ongelmia, joille ei ole olemassa ratkaisua.
Biotekniset haasteet ovat mittavia, mutta onko ylipäätään mahdollista luoda itseorganisoituvia, itseään kopioivia, elämäksi katsottavia systeemejä toisille planeetoille käyttäen vain sähkömagneettista säteilyä?

7

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kjhkhkjhhk

      "Biotekniset haasteet ovat mittavia, mutta onko ylipäätään mahdollista luoda itseorganisoituvia, itseään kopioivia, elämäksi katsottavia systeemejä toisille planeetoille käyttäen vain sähkömagneettista säteilyä?"

      Ei ole. Ohje tarvitsisi toteuttajan ja vielä erittäin kehittyneen sellaisen. Ei sähkömagneettinen säteily kykene genomin syntetisointiin vaativammista rakenteluista puhumattakaan.

      • HyperSiemenlinko

        Säteily itsessään ei ehkä siihen pysty, mutta säteilyllä varmaankin voidaan manipuloida olosuhteita siten että halutut biokemialliset prosessit ovat todennäköisiä kun olosuhteet sallivat sen.
        Säteily tiedetysti vaikuttaa organismeihin, aiheuttaen solumuutoksia yms taajuudesta riippuen. En osaa kuvailla, miten mikään säteily voisi kontrolloidusti manipuloida/rakentaa vaikkapa dna:n rakennuspalikoiden osasia, mutta en tiedä myöskään, miksi se ei olisi mahdollista.


      • intelligentti_design
        HyperSiemenlinko kirjoitti:

        Säteily itsessään ei ehkä siihen pysty, mutta säteilyllä varmaankin voidaan manipuloida olosuhteita siten että halutut biokemialliset prosessit ovat todennäköisiä kun olosuhteet sallivat sen.
        Säteily tiedetysti vaikuttaa organismeihin, aiheuttaen solumuutoksia yms taajuudesta riippuen. En osaa kuvailla, miten mikään säteily voisi kontrolloidusti manipuloida/rakentaa vaikkapa dna:n rakennuspalikoiden osasia, mutta en tiedä myöskään, miksi se ei olisi mahdollista.

        "En osaa kuvailla, miten mikään säteily voisi kontrolloidusti manipuloida/rakentaa vaikkapa dna:n rakennuspalikoiden osasia, mutta en tiedä myöskään, miksi se ei olisi mahdollista."

        Et varmaan itse huomaa mutta tuohan on ideana melko selkeää kreationismia tai ainakin älykästä suunnittelua eli jostain syystä on OK kuvitella että me tieteellis-teknisenä kulttuurina saisimme aikaan moista mutta kukaan muu aikaisemmin ei voisi.


      • HyperSiemenlinko

        intelligentti_design, Kyllä siihen älykkääseen suunnitteluun pystyy varmaankin jokainen, joka on saanut selville elämän perusrakennuspalikoitten synnyn edellytykset.


      • intelligentti_design
        HyperSiemenlinko kirjoitti:

        intelligentti_design, Kyllä siihen älykkääseen suunnitteluun pystyy varmaankin jokainen, joka on saanut selville elämän perusrakennuspalikoitten synnyn edellytykset.

        "Kyllä siihen älykkääseen suunnitteluun pystyy varmaankin jokainen, joka on saanut selville elämän perusrakennuspalikoitten synnyn edellytykset."

        Niin tietysti vaikka kyllä sen jossain määrin voi kyseenalaistaa onko nykyinen tiede vielä sitä oikeasti saanut selville varsinkin kun toistaiseksi on lähinnä onnistuttu muokkaamaan olemassaolevaa elämää toisenlaiseksi. Ensimmäiset replikaattorit edelleen loistavat poissaolollaan eli puheet ovat edelleen paljon suuremmat kuin teot.

        Mutta jatka vaan kun kerran pääsit vauhtiin. Yrittänyttä ei laiteta...


    • HyperSiemenlinko

      Myönnän kyllä, että -tietääkseni- ihminen ei ole saanut vielä selville edes sitä, mitkä ne edellytykset ovat dna:n rakenneosien synnylle. Eli en väitä että tietäisimme edes sitä. Toki on sekin mahdollisuus, että sitä ei voi tietää edes periaatteessa - mutta jos näin on, niin sen voinee selittää täsmällisesti, miksi sitä ei voi selittää.

    • feikinsheikki

      Nopea matkailu onnistuu, kun löydämme pimeän energian hiukkaset eli tihentyvien laajentumien laajenevien tihentymien pimpelipom-hiukkaset , jotka työntävällä voimallaan saattavat meidät ylivalonnopeudelliseen liikkeeseen havaintohorisontin toiselle puolelle. Eli kun onnistumme valjastamaan pimeän energian hyötykäyttöön. Pimpelipomit ovat kaikista hiukkasista kovapintaisimpia, minkä vuoksi gravitaatio on universumin mittakaavassa hallitseva voima.

      Pimeplipomin kyytiin voi hypätä, kun opimme valjastamaan antigravitaation. Gravitaatiohan johtuu vain pimeän energian lasjenevasta työntövoimasta; planeetan näennäinen vetävä voima ½gt^2 johtuu siitä, että planeetta varjostaa pimeän energian työntöä toiselta puolelta juuri sen verran. Tätä tietoa hyväksikäyttäen ydinitse voidaan siirtää antigravitatiiviselle emolevylle , jolloin voidaan hypätä pimpelipom-hiukkasen kyytiin.

      Vaikka pimpelipomit ovat kovapintaisia, niin niiden laajentumisen nopeus ylittää niiden kovapintaisuudenkin. Tämän vuoksi pimeplipomin pintaan voidaan alkaa kaivertaa emolevyltä informaatiota hetkellä, jolloin nopeuden kasvu ylittää lähtönopeuden valonnopeudella. Lähtönopeuskin on toki ziljoonia kertaa yli maailmankaikkeuden alkuhetken valonnopeuden, mutta havaitsemme kullakin ajanhetkellä kunkin pimpleipomin ensi kertaa kohdatessamme aina täydellisen pyöreänä, ja kuvittelemme olevamme aina lepotilassa ellemme sitten havaitse jonkin non-pimpelipomillisen (valaistun aineen) voiman vaikuttavan meihin.

      Kun laajenevan työntönopeuden kasvu on ylittänyt löähtönopeuden valonnopeuden verran, voi antigravitaatiollinen emolevy pommittaa pimpelipomin pintaa elegtroneilla ja kaivertaa siihen alkuperäisen kehon ja kaikkien sen neuronien ja molekyylien valoksen. Nyt pimeplipom on muuttunut kehomme täydelliseksi kopioksi. Nyt tarvitsee enää vain vaihtaa emolevy hetkeksi gravitaatiollisesta antigravitaatiolliseksi, jolloin pimpelipoin lasjenemis- ja tihentymisominaisuudet siirtyvät hetkeksi tyhjiöbalanssiin, ja hiukkanen kokee hetkellisen pysähtymistilan, ns. äkkipyssäyksen. Ajoitus on tietysti tehtävä hyvin, jollemme sitten halua jäädä lillumaan avaruudessa alkuperäisen kehomme kopiona. Tietenkin sekin on mahdollista, koska voimme muuttaa emolevyn ingormaatiota niin, että ei tarvitse hengittää; pääasiahan on vain, että pimpelipomiin siirretty ulkoinen muoto ja kemiallinen koostumus on täsmälleen sama kuin alkuperäisen kehon.

      Absoluuttisen liikkumattomuuden tilaan liittyy suuria vaaroja, jotka on otettava huomioon. Koko maailmankaikkeushan laajenne koko ajan tavattoman nopeasti, jolloin planeetat liikkuvat meihin nähden ziljoonia kertoja alkuperöistä valonnopeutta nopeammin, ja jos sellainen osuu kehokopioon, ovat riskit valtaisat. Mukaan on otettava siis tavattoman voimakas raketimoottori, jolla voimme jälleen päästä liikkeeseen ja saavuttaa raketin työntövoimalla muun maailmankaikkeuden vallitsevan laajenemisnopeuden. Tämän jälkeen kaikki on vain hienosäätöä; voimme kohdistaa rakettimoottoriin ohjausliikkeitä ja laskeutua planeetan pinnalle.

      Sitten vain elämän levittäminen planeetan pinnalla käyntiin; työntöisällä voimalla voimme lisääntyä, jolloin ihmiskunta tihentyväti laajenee, ja voimme työntää planeetan pinnalta polttoaineita kohden työntövoimalla toimivia tihentyvien aromien poistopiippuja, jotka työntyen leviävät laajenevasti planeetan kaasukehään ja joidenkin vuosituhansien kuluttua saavat meidät jälleen työntymään pois kojhti seuraavaa planeettaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5500
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3517
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1642
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1604
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1058
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe