Älä ala leikkimään bulimian kanssa

btyyppi

Oon 20 vuotias ja bulimiasta kärsiny 8 vuotta. Tilanne on ollu välillä parempi mutta nyt viimeiset 5 vuotta täyttä helvettiä. Mulla on rankka lapsuus takana ja isot arvet, joka johti pahaan masennukseen ja huonoon omakuvaan ja oon 8 vuotiaasta asti joka päivä vaan miettiny miten vihaan itteäni, kiitos mun kasvatuksen ja kokemuksien. Viimeset 5 vuotta oon välillä ollu hoidossa bulimiaan ja masennukseen liittyen, mutta siinä vielä onnistumatta. Mun päivät on yhtä ahmimista ja oksentamista. Asun yksin, joten pystyn tekemään tätä ihan rauhassa. Luulin 12 vuotiaana löytäneeni ratkaisun ahdistukseen, mutta jos nyt voisin tehdä toisin en ikinä olis alottanu tätä.
Mulla on tosi paha ruoansulatus häiriö tullu bulimian takia ja mun keho ei pysty kunnolla käsittelemään ruokaa tai pilkkomaan sitä. Syön lääkkeitä tämän takia mutta lääkärit sanonu että jos en lopeta oksentamista pian niin tilanne ei parane.. Ja tän takia mun on turha edes haaveilla enää laihduttamisesta sillä mun keho ei toimi. Mulle 1000 kalorin syöminen on sama kun muille 2000.
Mun hampaat on jo nyt tosi hauraat ja lohkeilevat. Vielä 16 vuotiaana ne oli täysin valkoset ja vahvat ja reiättömät. Nyt ne on kellastunu tosi paljon ja vihloo jatkuvasti. Joten voit saada tosi paljon pahaa aikaan hampailles parissa vuodessa. Mahahappo on hampaille sama kun uittasit niitä kokiksessa- eli ne mädäntyy.
Mun kasvot on kokoajan ihan turvonneen näköiset, ja silmät. Kaksari loistaa kilometrin päälle sillä sylkirauhaset on turvottanu sitä niin paljon. Mun pää on kun pallo ja tutut kyselee että oonko lihonu taas vai mitä.
Mulla ei oo sosiaalista elämää ollu 3 vuoteen oikeastaan yhtään. Koulun jälkeen oli vaan pakko päästä oksentamaan, ja en esim lähteny koulukavereitten kanssa kaupungille heilumaan. -ja jos lähdin niin olin tosi poissa oleva, sillä mietin vaan kokoajan ahmimista ja oksentamista ja että millon pääsen sitä tekemään.. Perun tapaamisia kavereiden kanssa, jos satun vaikka ennen tapaamista käymään kaupassa ja päädyn ostamaan kasan herkkuja.. Tai jos on sellainen ahdistunu olo että pakko vaan päästä ahmimaan ja oksentamaan ja perun tapaamisen. Oon paska ystävä.
Mulla ei voi olla mitään ruokaa kotona ja kaverit ihmettelee että syönkö mitään. Jos mulla on kaapissa makaroonia-ahmin sen. Kaurahiutaleita-ahmin sen.
Rahaa menee tähän hommaan ihan liikaa. Töitten ansiosta mulla on kohtuulliset tulot, mutta valehtelematta kaikki ylimääränen menee ruokaan. kuukaudessa varmaan 700 euroa. Oon ihan ajattelematon paska suvaitsematon kiittämätön rahankäyttäjä. Miten ihan oikeesti kehtaan.
Kurkku on kokoajan kipeä ja arvilla. Sattuu välillä veden juominenkin niin pirusti mutta silti on sitä ruokaa päästävä ahmimaan.
Ollessani syömässä ulkona, ruoka ei meinaa pysyä ylhäällä. Ruokailun jälkeen tulee väkisin röyhtäisyjä ja ihmiset kattoo Mitä vittua ilmeellä. En vaan voi sille mitään, sillä ruoka meinaa tulla ylös.

Voisin listaa jatkaa loputtomiin, mutta tässä päällimäiset. Haluan vaan antaa varoittavan esimerkin että lyhyessä ajassa ja nuorena bulimia voi ityä tosi pahaksi.. Mulla ei oo mitään elämää tän takia. Kaikki pyörii ruuan, turvotuksen, itseinhon, oksennuksen, veristen silmien, ummetuksen, mittanauhan, puntarin, paska hampaiden, lisä sairauksien ympärillä. Et haluu tällästä elämää- ja mä en kohta haluu ite enää tätäkään.

2

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bulibuli

      Mulle tuli niin surullinen olo sun viestistä, osittain siksi että tiedän täysin miltä susta tuntuu. Oon saman ikäinen, bulimiaa tosin "vain" 5 vuotta takana. Viimeiset kaksi lähinnä parantumisen kanssa tempuilua. Terapia ja pikkuhiljaa opeteltu paastoamisen lopettaminen auttoi katkaisemaan jokapäiväisen ahmimis-oksentelu kierteen. Mutta ei saatana että se on vaikeaa, vaikka on käynyt 6 vuotta terapiassa ja selvittänyt syyt tälle sairaudelle ja oppinut jopa hyväksymään ne, niin silti sillä vaan on joku ote mussa edelleen. Nykyään "repsahduksia" tulee noin kerran viikossa, mikä on toki parin vuoden takaiseen (4-20 krt/päivä) huima edistys. mutta ruoka ja syöminen on edelleen lähes jatkuvasti mielessä. Se, että asia jota normaalin ihmisen pitäisi tehdä viidesti päivässä on ongelma, on ihan älytöntä. Joten lakkaa syyttämästä itseäsi, ihan oikeasti tää on sairaus eikä me tätä missään vaiheessa valittu. Ja mä jaksan uskoa että kun vaan yritän pinnistää ja tsempata itteeni eteenpäin tän paranemisen kanssa, niin tääkään tilanne ei oo lopullinen. Me ollaan tosi nuoria, en todellakaa usko että sunkaan mahdollisuus on muka menetetty! Tästä ON mahdollista parantua, se on fakta, ja me molemmat ansaitaan se. Käytkö terapiassa? Olettaisin näin jos olet ollut hoidossa.. tarvitset mahd paljon tukea, oot sairas. Bulimia on addiktio joka eristää muista, kukaan ei ansaitse sitä. Kaikki ansaitsee päästä siitä helvetistä irti. Niin myös sinä!

      Iso tsemppihali! ja anteeksi jos tää viesti oli sekava ja epäjohdonmukainen, oon puoliksi nukahtamislääkkeen vaikutuksessa mutta halusin kirjottaa tän loppuun..

    • Tukea on saatavilla - älä jää syömishäiriöajatusten ja -oireiden kanssa yksin

      Syömishäiriöliiton tukipuhelin päivystää ma klo 9-15 ja to klo 12-18 numerossa 02 251 9207

      SYLI-chat keskiviikkoisin klo 13-14.30 ja 18-19.30 sekä perjantaisin klo 14-15.30 osoitteessa hyvakysymys.fi

      https://syomishairioliitto.fi/tukea-ja-toimintaa#tukipuhelin-ja-chat

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      74
      3374
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      562
      3190
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2762
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2062
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      313
      1864
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1855
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1795
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      136
      1442
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1261
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1248
    Aihe