Laser-tulostimet vs tavalliset

tositumpelo

Mulla on Canonin mustekasetillinen monitoimitulostin. Sitä käytetään muutama kerta vuodessa ja mustekasetti kuivuu aika nopeasti. Millaisia mustepatruunoita käytetään laser-tulostimissa. Onko niissä sama ongelma. Käsitin että niissä muste olisi jauhemuodossa. Kannattaako hankkia laser-tulostin vai ostella kalliita mustepatruunoita Canoniin edelleen. Miten nämä kaksi tulostintyyppiä eroaa toisistaan
Jos jollain olisi asiasta selvää tietoa niin kertokaa.

9

1088

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • selväätietoa

      Lasertulostimissa jauhe ei mene miksikään vaikka olisi kymmenen vuotta vanhaa, kuluukin paljon vähemmän. Valokuvien tulostamiseen saattaa mustesuihku olle parempi, mutta ei kannata jos vain harvoin tulostaa, muuhun käyttöön ei koskaan.

    • Jos tulostaa tekstiä, niin mustavalkolaser on paras. Tosi edullinen ja vain yksi värisäiliö murehdittavana. Sillä tulostaa 3-4 riisiä ja tarvikekasetteja saa muutamalla kympillä. Mustesuikulla voi tulostaa jopa vain puoli riisiä. Kannattaa miettiä tarvitseeko langatonta tulostinta.

    • winuser

      Minulla on laser Wifi verkkotulostin ainoana, mustesuihkarin heitin pois vuosia sitten. Valokuvat teetän alan yrityksissä.

    • Laser.ainoa.oikea

      Itselläni on muutaman vuoden ikäinen Canonin mustavalkolasertulostin LBP6000, jota yhä valmistetaan hieman toisella tunnuksella. Se on hyvin yleinen, eli siihen saa varmasti kasetteja vuosikausia. Menossa on kapasiteetiltaan pienen ensiasennuskasetin jälkeen toinen kasetti.
      https://www.verkkokauppa.com/fi/product/37919/fffft/Canon-i-SENSYS-LBP6030w-lasertulostin-valkoinen

      Ajureiden asennus Windows kymppiin vaatii ehkä hieman touhua, sillä ilmeisesti vieläkään ajureita ei ole Windowsissa valmiina. Ne voi hakea ja ladata Canonin omilta nettisivuilta, minkä jälkeen ne täytynee vielä erikseen käydä asentamassa ja ottamassa käyttöön. Tämä ei sinänsä vaadi mitään sen kummempaa tietokoneasioiden hallintaa, mutta ohjelmien asentamisen pitää olla tuttua.

      Olen hankkinut jo seuraavankin mustekasetin valmiiksi, mutta en tiedä kuinka monen vuoden kuluttua tulen sitä tarvitsemaan. Aitoja Canonin kasetteja (numero 725) saa edullisimmin luotettavista ulkomaisista nettikapoista.

      • juhis197

        juu lbp6000 on "vanha" ja luotettava peli eikä tarvi kasetteja ulkomailtakaan tilata,täätä saa 3 kipaletta melkein samaan hintaan kuin aidon canonin
        https://toner.fi/product/5131/canon-725-kasetti-katun-p-n-39925-cb435a


    • kewadq

      Kuten olet huomannut, jos mustesuihkutulostinta käytetään vähän, mustekasetti kuivuu ja musteet jäävät käyttämättä. Lasertulostin on tällaiseen käyttöön ehdottomasti parempi ja edullisempikin vaihtoehto.

      Tiedän eräänkin noin 10 vuotta sitten 100 eurolla hankitun lasertulostimen, joka porskuttaa edelleen alkuperäisellä mustekasetilla. Omaan käyttöön hankin mustavalkolaser-monitoimilaitteen noin 5 vuotta sitten. Valokuvia noilla ei tosiaan tulostella, mutta muuten ajavat asiansa täysin.

    • kannustaja-

      Itse ostin vuosi sitten Samsung m2026w laserin. Yleensä ostan kallista ja parasta, mutta tämä tarjouksesta ostettu alle 70€ oli tosi hyvä ostos, varsinkin kun tulostan vain muutaman kerran vuodessa. Asennuskin oli helppo.
      Jos värejä ei tarvitse, niin nämä halpislaserit on hintansa arvoisia hyvinkin. Kannattaa lueskella netistä testejä. Jotain merkkikohtaisia eroja noissa on, muttei kauheempia.

      • sung_sam

        CLX-2160 värilaser kopioinnilla, vuosia vanha ja alkuperäiset värit. Parisataa maksoi, sitä ennen meni mustesuihkuihin monta sataa ihan hukkaan.


    • hamaan-kuolemaan

      Itsellä ilmaiseksi saatu lasertulostin Brother.
      Käytän suurinpiirtein vain kerran kuussa.
      Toimii erinomaisesti.
      Tätä vauhtia kasetti riittää hautaan asti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe