Yksityiset tunkee kaikkialle

Valloittaja_Pate

Yksityisen pysäköinninvalvonnan ei pitäisi edes saada tehdä sopimuksia pysäköinnistä yleiseen liikenteeseen tarkoitetuilla alueilla, kuten liikekeskusten pysäköintitaloissa. Kuitenkin ne ovat sinnekkin tunkeneet.

14

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pekka-Paavali

      Tähän sinun esittämääsi "tunkemiseen" on erittäin hyviä syitä. Ensinnäkin osa autoilijoista ei välitä minkäänlaisista pysäköintisäännöksistä ilman valvontaa. On erittäin inhottavaa, jos olet varannut ja maksanut tietyn paikan työpäiväsi ajaksi ja sitä käyttääkin joku loinen veloituksetta. Mainitsemillasi kauppakeskuksilla on oikeus päättää pysäköintialueensa käytöstä ja varata paikat maksaville asiakkaille. Monissa paikoissa tämä toimii erinomaisesti. Monet taloyhtiöt ovat myös päätyneet valvontaan samoista syistä. Seuraavaksi sitten väitetään, että valvonta kuuluu vain kunnalle tai poliisille. Uskooko joku tosissaan, että esim. illalla tai yöllä poliisi lähtee selvittämään jotakin yksityisalueen luvatonta pysäköintiä? Kunnallista ei kannata mainitakaan, he ovat silloin nukkumassa, jotta voisivat seuraavana päivänä maksimoida kunnan rahallisen tuoton keinoja kaihtamatta ja maalaisjärjen unohtaen. Omassa taloyhtiössäni alkoi viime kesänä yksityinen valvonta jatkuvan luvattoman pysäköinnin vuoksi. Vajaassa vuodessa tilanne on korjaantunut todella hyväksi. Suurin osa asukkaista on erittäin tyytyväisiä, vaikka alussa päätös arvelutti monia. Itse en ole hallituksessa, en siis vaikuttanut päätökseen, mutta tyytyväinen olen. Nyt voin illalla töistä palatessa luottaa siihen, että maksamani parkkiruutu on käytettävissäni. Näin ei tosiaan aina ennen valvontaa ollut tilanne.

      • tämäkin.on.totta

        Meillä taloyhtiö luopui yksityisestä valvonnasta puolen vuoden jälkeen. Tuon puolen vuoden aikana väärinpysäköinti ei vähentynyt, mutta asukkaat saivat jatkuvasti "sakkoja" omiin ruutuihinsa pysäköinnistä. Mitään halua parantaa toiminnan laatua firma ei osoittanut, eikä oikein suostunut edes keskustelemaan asukkaiden kanssa sen toiminnan runsaista epäkohdista.


    • fsddsfsdfsdf

      "ei pitäisi edes saada tehdä sopimuksia pysäköinnistä yleiseen liikenteeseen tarkoitetuilla alueilla, kuten liikekeskusten pysäköintitaloissa. "

      Miten niin? Liikekeskuksen pysäköintitalon omistaa yksityinen taho, joka voi tehdä valvonnasta sopimuksen vaikka tasavallan presidentin kanssa, tai laittaa vaikka portin ovelle ja kieltää pysäköinnin kokonaan sinunlaisiltasi loisilta.

      • Tieliikenteen_käsikirja

        Sillä perusteella, että se pysäköintitalo on yleiseen liikenteeseen käytettävä alue vaikka sen omistaakin yksityinen taho.

        Vertailuksi kauppakeskus järjestyslain tarkoittama julkinen paikka eikä sinne pääsyä (aukioloaikana) voi estää vaikka olisi millainen sopimuskyltti oven pielessä.

        Tälläistä tulkintaa esittää oikeustieteen tohtori Matti Tolvanen, jonka kirjoittamaa tieliikenteen käsikirjaa on käytetty oikeuslähteenä käräjäoikeudessa ja hallinto-oikeudessa.

        "
        Tieliikenteen käsikirja on perusteellinen hakuteos liikennesäädösten yksityiskohdista ja niiden tulkinnasta. Vuosittain ilmestyvä teos sisältää tieliikennettä koskevan lainsäädännön kommentoituna ajantasaisessa muodossaan sekä aihepiiriin liittyvät oikeustapaukset. Kirjassa käydään läpi liikenteen säännöt, liikenteen valvonta, liikennerikokset ja liikennerikosten seuraamukset. Tieliikennelainsäädäntöön liittyy usein lain soveltamisen ongelmia. Teoksessa otetaan kantaa käytännössä ilmenneisiin tulkintatilanteisiin ja annetaan lukuisia suosituksia liikennesääntöjen tulkintaan. Myös liikenteen kansainväliset kytkennät on käsitelty perusteellisesti. Tieliikenteen käsikirja 2017 käy läpi mm. seuraavat uudistukset:  Uusi liikennevakuutuslaki  Uudet sähköiset ja muut ajoneuvot (määrittelyt ovat muuttuneet 1.1.2016)  Uusi oikeuskäytäntö  Liikennekaari (hallituksen esitys valmisteilla)  Tieliikennelain uudistus (hallituksen esitys valmisteilla)  Uusi sakotuslainsäädäntö (tulossa voimaan arviolta 1.12.2016) Kirja on erityisen hyödyllinen liikenneopetuksessa sekä käytännön poliisityössä. Samoin siitä hyötyvät tuomarit, syyttäjät ja muut tieliikennelainsäädäntöä työssään tarvitsevat. Kirja on myös kaikkien ajoneuvojen tarpeellinen lisävaruste. Kirjoittaja OTT, rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen työskentelee professorina Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksella. Tolvanen on kirjoittanut useita kirjoja liikennerikoksista, rikosoikeudesta, rikosten tutkinnasta ja kriminaalipolitiikasta ja toiminut pitkän ajan syyttäjänä. Hän on luennoinut liikennerikoksista eri alojen ammattilaisille ja osallistunut asiantuntijana tieliikenteen lainsäädännön valmisteluun."


    • tapiolaan

      Liian vähän parkkeja biileille, nuijat lisää tilaa ja ilmaset parkit!

      • itkupotkuraivari

        Vätys se vaan vikisee. Mene, laiskajaakko, töihin, niin sinulla on varaa maksaa pysäköinnistä

        Ei työttömyyskorvaus ole tarkoitettukaan kattamaan auton kuluja.


    • Tuparaas

      Se on oikein että loiset ja luikurit laitetaan kuriin. Viimeistään käräjäsalin odottelueteinen on sellainen paikka missä itkua ryystäen pohditaan miksi en sittenkin pysäköinyt sääntöjen mukaan.

      • kauan.on.odotettu

        Joko sinne oikeuteen pian pääsee? Odotus ollut yllättävän pitkä. Ehkä niillä on juttuja niin paljon, että joutuu odottamaan monta vuotta?


      • Ljgdgkl
        kauan.on.odotettu kirjoitti:

        Joko sinne oikeuteen pian pääsee? Odotus ollut yllättävän pitkä. Ehkä niillä on juttuja niin paljon, että joutuu odottamaan monta vuotta?

        Käräjäoikeuksissa on pitkät vuosikausien jonot mutta kyllä se aika vielä koittaa liiankin pian.


      • kauan.on.odotettu
        Ljgdgkl kirjoitti:

        Käräjäoikeuksissa on pitkät vuosikausien jonot mutta kyllä se aika vielä koittaa liiankin pian.

        Varmasti juuri noin. Saankohan minä kunnian olla ensimmäinen, jonka leikkisakkofirma haastaa ihan oikeasti roskikseen? Se olisi hienoa!


      • kauan.on.odotettu kirjoitti:

        Varmasti juuri noin. Saankohan minä kunnian olla ensimmäinen, jonka leikkisakkofirma haastaa ihan oikeasti roskikseen? Se olisi hienoa!

        Onhan näitä haastettuja ollut...

        Viimeisin RIITAUTETTU keissi taisi olla se jossa parkkifirma haastoi kuljetusliike peipposen ajoneuvovastaava oikeuteen...

        Miksikö, koska firman kuorma-autolla oli tehty pysäköintivirhe ja kuski ei maksanut?

        Miksi ne sitten haastoi omistajan oikeuteen? Sitä oikeudessakin ihmeteltiin, ei se maksu omistajan vastuulla ole eikä omistajan tartte kuskiakaan selvittä... Ja parkkifirma poistui salsita 200€ köyhempänä


    • varaaon

      Tuollaiset markkina paikat pitteee kiertee kaukaa, missä on kommarit kyttäämässä, kameroineen!

    • umarkki

      minua vituttaa vain se että sakottaja tuskin leukaansa saa mopoauton konsulille , meinaan että onkohan sitä ikää ja älliä edes tutkia moisia ilmoittimia autojen ikkunoiden läpi ja toisekseen se että alkaa olemaan tapa että 1 kälynen kyltti vinoon ja tikunnokkaan johonkin kannonjämään , että se on sitten se lain ilmoittama " selkeä" merkki!! toisekseen niiden kylttien hoito on jäänyt orvon lapsen asemaan ,ekat kasvaa jo horsmaa ,seuraavat sientä ja sammalta. onhan se eläkkeellä olevan korollavaarin mukava makkaran hakureissulla katella jokaista kylttiä ja puolipäivää ihmetellä kun ei muutakaan hommaa ole , kun tuli omalla työuralla rakennettua nämä betoniviidakot tänne ympärille jota nyt jokanurkasta paikataan.
      no minä olen tuollaisen pysäköintimittarin purkanut, pyörä pois keskeltä ja kännykän video kuva tilalle jossa pyörii seisova kuva numerosta joka vaihtuu tunnin välein ja eipä nämä taulapäät ole aidosta erottaneet laitoinpa vielä voipaperin näytön väliin että näytöstä hävisi heijastus kokonaan n, että on kiva pysäköidä monta tuntia putkeen, tätä jatkuu niin pitkään kunnes noihin sopimuskyltteihin tulee jokin roti ja sopiminen suoritetaan omalla valinnalla ja hyväksynnällä , kirjoitinpa vieläpä samaiseen ajan osoittimeen ( ajoveuvon ajoi ja pysäköi , minä itse, ajoneuvon omistajalla ei ole mitään tekemistä tämän ajoneuvon ´pysäköinnin kanssa ) , joten jos pysäköinti menee virhemaksuvaiheeseen on asia ilmoitettu jo ennen sitä. perintä aloitetaan siinä tapauksessa ilmoitetulta kuljettajalta " minä itse".

    • omatrajat

      eikä niitä kylttejä muutenkaan ole kuin täys idioottien alueella , eipä ole omakotitaloalueella, ei lidin pihoilla, ei motonetin alueella , mutta tuntuu olevan 1 ja sama toveri Helsingin kaupungin mailla, tuntuu kuin koko kaupunki olisi nahkaremmissä kuljetettava sonnankantaja. eli muutema tahvo jonka nimi riittää siihen että variksenpelättimiä tulee nurkat ja suorat vinksin vonksin täyteen, mihinköhän tämä autoileva ongelma kohdistaa pysäköintiongelmansa kun häntä ahdistellaan aikansa! onko ongelma viina vai viinankäyttäjä, valmistus on sallittua mutta käyttö moitittavaa, aseet valmistettaan puolustamista varten ja käytetään hyökkäysmielessä, köyhälle annetaan velkaa ,mutta vaaditaan heti perään rahaa!!!! annetaan palkankorotus ja heti perään hintojen nousu.....tämä on lukeneen mielestä ovelaa, köyhä pitää huijaamisena, minä säälittävänä kehityksenä. varakas muistaa lopuksi vain hetken jolloin ei saanut palvelua, köyhä hetken jolloin palveltiin, siinä on meidän muistot vanhana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1955
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1650
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe