Lenovo "jäätyilee"

hh-

Kertokaa nyt mikä vaivaa.... Kannettava kyseessä, Lenovon malli G580. Olen googlettanut mutta en löytänyt varmaa vastausta. Kone alkanut siis tökkimään, kaatuu tai "jäätyy" koko näyttö välillä' esim. Netflixiä katsoessa, välillä ihan perus nettisivutkaan ei lataudu kun tilttaa. "chrome ei vastaa"-ilmoitus tulee ja mikään ei hetkeen toimi, usein suljen chromen sitten kun kone taas vastaa komentoihin. Joskus mietin että wlan tilttaa, mutta se toimii kyllä ainakin puhelimella. Olen laittanut uusimmat päivitykset, olen tarkistanut ajurit, seuraillut koneen lämpöjä, kaikki ovat ok. Virustorjunta ei löydä haittaohjelmia.

Kone on n. 3 vuotta vanha. 2 viikkoa sitten kävin huollossa putsaamassa pölyt tästä, mutta ei auttanut sekään. Windows 8.1 käytössä. Pitäisikö siihen kymppiin päivittää vai asentaa yleensäkin koko paska uudelleen jotta taas toimisi? Vien uudeellen huoltoon varmaan mutta kenelläkään tietoa mikä olisi vialla/hajoamassa ja tuleekohan kalliiksi? Näytönohjain? Muistissa vikaa? Alkaa ottamaan aivoon....

24

1319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taskmanager

      katso nyt ensiksi Tehtävänhallinnasta mikä koneen suoritinta kuormittaa.

    • fsfsfsdfsfaf

      Ihan turha mihinkään huolto viedä. Prossu varmaan throttlaa. Uudet intelit on osa ihan paskoja ja kellot putoo maihin, kun kone alkaa lämmetä (eli siksi lämmöt ei nouse ikinä kovin korkeiksi). Jos ei ole varaa ostaa kunnollista konetta (mikä sinänsä ihan ymmärrettävää, ei ole itselläkään) niin kannattaa melkein välttää läppäreitä kokonaan. Ipad ei jumita.

    • rhfdfhfdshf

      Lataa cpu-z tms. ja seuraa prossun kellotaajuutta. Jos putoaa kuormituksessa paljon niin intelin paska taas säätää itseään.

    • eihuololle

      Lataat sen Windows 8.1 uudeksi, windowsin lataussivulta. Omat tärkeät tiedot vaan talteen ensin. Jos ei ala toimimaan niin tiedät, että koneessa on vika. Älä vie huoltoon, tulee vaan kalliiksi, eikä mitään takuuta toimiiko siltikään. Ostamalla uuden, taitaa tulla halvemmaksi.

    • Oletko siivonnut käyttöjärjestelmän?

    • lenovon-käyttäjä

      Milloin Bios päivitetty? Minä siirryin 8.1 -> 10:n toimii paremmin. Suosittelen siirtymistä parempaan. Lenovon sivuilta löytyy viimeisimmät ajurit, ellei tule automaattisesti ota Service Bridge ja System Update käyttöön ellei ole. Tuo siivous olisi myös tehtävä. Virustutkissa ainakin F-Secure tuo työkalu on valmiina.

    • hh-

      Kone maksoi monta sataa, ei se kuulu kategoriaan halpa mielestäni silloin. Mitään ipadeja en halua. Mitä tarkalleen tarkoitatte käyttöjärjestelmän siivouksella? Kiitän vastauksista.

      • hh-

        CCleaner on käytössä, lisätään vielä.


      • Tarkoitan juuri sitä siivousta, en mitään ccleanereita. Kirjoita siivoa aloitussivulle. Siivoaminen vastaa uudelleenasennusta, mutta tiedostot ja kaupasta ladatut sovellukset säilytetään. Perinteine windowssofta pitää asentaa uudestaan.

        Muista, että tiedostojen säilyttäminen siivouksessa ei ole tekosyy olla varmuuskopioimatta.


    • Jos käytössäsi on mobiilidata, sinun tarvitsisi päästä koekäyttämään konettasi kiinteässä laajakaistassa, mieluimmin kone suoraan verkkokaapelilla kytkettynä reitittimeen ja WLAN sammutettuna.

    • blädder

      Todennäköisimmin kyse on ohjelmistossa olevasta ongelmasta tai ajuriongelmasta, mutta voi olla myös esimerkiksi kiintolevyn alkava hajoaminen kyseessä. Kiintolevyn vaihtaminen ei ole iso juttu ja jos sinulla on vaikka mekaaninen levy koneessa, saat läppäriin ihmeesti lisävauhtia korvaamalla nykyisen levyn SSD-levyllä.

      Helpoin tapa lienee päivittäminen Windows Kymppiin. En tiedä miksi et ole vielä päivittänyt, mutta kymppi on kyllä varsin hyvä käyttää ja samat höpinät yksityisyyden menettämisestä on kuultu joka kerta kun markkinoille on tullut uusi Windows.

      Jos kerran lähdet konetta korjaamaan, niin vaihda samantien 250-500Gt SSD-levy nykyisen mekaanisen levyn tilalle, mikäli et tarvitse mekaanisen levyn 500-1000 gigatavua tallennustilaa (useimmat eivät tarvitse juuri sataa gigaa enempää, joillekin taas ei neljä teraakaan riitä) ja tee siihen puhdas Win10 asennus.

      Ennen puhdasta asennusta pitää kyllä kopioda ensin omat tiedostot talteen koneen ulkopuolelle ja jos sinulla on maksullinen virustorjunta tai office, niin lisenssinumerot talteen ja varsinkin virustorjunta kannattaa ensin poistaa käytöstä vanhassa asennuksessa, että lisenssi vapautuu käytettäväksi uudessa asennuksessa.

      Ongelmatapauksissa voi tietysti ottaa yhteyttä niihin ohjelmistovalmistajiin, joiden maksullisia ohjelmia käyttää, niin voivat vapauttaa lisenssin uutta konetta varten, mutta silloin joutuu odottamaan että hoitavat homman ja vastaavat sähköpostiin.

    • hfhghghgfhfhghg

      Kiintolevy kyllä kannattaisi tutkia, että onko vikaantumassa.

    • näyttö_jäätyy---

      Jos näyttö tai näkymä ns. "jäätyy" totaalisesti eli ei reagoi mihinkään hiiren tai näppiksen toimintaan se viittais näytönohjaimen ylikuumenemiseen tai muistivikaan näytönohjaimessa

      • tahnaaja-Taisto

        Tuohon saattaisi auttaa koneen purkaminen ja jäähdytysjärjestelmän tutkiminen.
        Tahnat vaihdettava samassa yhteydessä varsinkin jos ovat kuivuneet, eikä uutta tahnaa sitten liikaa.


    • sama-lenovo

      Minulla on täysin sama Lenovo, kuin aloittajalla ja Windows 8.1. Minullakin oli silloin tällöin "jäätyilyä". Heti kun siirryin Windows 10:n noin 2 vuotta sitten, niin kaikki ongelmat jäi historiaan. Suosittelen siirtymistä 10:n.

    • lenovog580

      Mullakin sama kone ja siirryin Win 10 ei ongelmia.

    • hh-

      kiitoksia! kokeillaan tuota windows kymppiä.

    • eipäjäähyileenää

      Minäkin siirryin win-kymppiin ja ei sitten enää toiminut mikään senjälkeen. Lenovolla on niitä omia vakoiluohjelmiaan jotka hidastaa hirvittävästi konetta.
      Sitten laitoin Ubuntun ja kaikki pelaa kuin unelma ja nopeudet heti 6-kertaiseksi.

      • Linux_luopumista

        Paitsi lisälaitteet, pelit ja oikeat ohjelmat.
        Mikäpä siinä jos et muuta tee kuin surffaat netissä.


    • täällä-ei-hidasta

      " Lenovolla on niitä omia vakoiluohjelmiaan jotka hidastaa hirvittävästi konetta." Mitä vakoiluohjelmia? Minulla on Lenovo eikä siinä hidasta mikään, turhat ohjelmat voi ottaa pois.

      • hernettä.nenään

        Onpa kamalaa kun jollain Lenovo hidastelee.


      • Maarduk

        Lenovo jäi kiinni siitä, että koneeseen on asennettu jo tehtaalla aukkoinen ohjelma, joka taisi tarjota valmistajalle takaportin koneeseen. Ohjelma on upotettu BIOSiin niin että vaikka sen poistaisi, kone lataa sen heti uudelleen uudelleenkäynnistyksen yhteydessä, eli sitä ei saa pois ja vaikka saisikin, se palaa uudelleen.


      • lenovo-ei-ainoa

        Lenovo ei ollut ainoa, siinä oli muitakin laitevalmistajia. Lenovo on muuttanut koko ohjelmiston, sen jälkeen. Se on paljon kevyempi käyttää.


    • uusi-asennus

      Monella ovat ongelmat loppuneet, kun siirtyivät W8.1 --> W10. Minä tein W8.1 --> W8.1 asennuksen, ja taas pelittää hyvin. Winkkarille on tyypillistä, että uudelleenasennus "korjaa koneen".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2834
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      527
      2676
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1797
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1733
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1292
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      88
      1126
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      58
      1099
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    Aihe