KontU kusettanut Ah- liittoa Iltalehden mukaan

kantakundi

Tänään Iltalehden artikkelissa suomitaan KontUa ja Esa Haapalaa oikein kunolla epärehellisyydestä.
Lukekaa ja ihmetelkää. Kyllähän näistä jutuista on palstoilla keskusteltu ja ne tiedetty, mutta nyt tietää koko Suomi millainen mätäpesäke on Kontiolahden ampumahiihtoklusteri.

Esimerkiksi vuoden 2015 mm-kisojen katsojamääräksi on ilmoitettu 88.300 ja KontUn liitolle antaman ilmoituksen mukaan 45.500.

Likainen riita muhii Suomen ampumahiihdossa - nokkamiehet kiistävät "Kontiolahden kusetuksen"

Lauantai 8.4.2017 klo 09.11 (päivitetty klo 09.40)

Vuoden 2015 MM-kisojen tulonjako- ja tilinpäätöskiista Kontiolahden ja Ampumahiihtoliiton välillä on kärjistynyt. Ampumahiihtoaktiivi harkitsee tutkintapyynnön jättämistä poliisille.

Suomen ampumahiihdossa on likainen riita rahasta.
Vuoden 2015 MM-kisojen tulonjako- ja tilinpäätöskiista Kontiolahden ja Ampumahiihtoliiton välillä on kärjistynyt.
Ampumahiihtoaktiivi harkitsee tutkintapyynnön jättämistä poliisille.

Suomen ampumahiihdossa on jälleen tummia sävyjä, kun herrojen raha-asioissa on epäselvyyksiä.
Suomen ampumahiihdossa on jälleen tummia sävyjä, kun herrojen raha-asioissa on epäselvyyksiä. (AOP)

- Kontiolahden kusetus on hyvin vakavaa. Tilinpäätökset eivät täsmää, kuluissa on ylihinnoittelua, ja edes Ampumahiihtoliiton johtajat eivät saa nähdä kuitteja. Asiasta ollaan todennäköisesti jättämässä tutkintapyyntö poliisille, toteaa janakkalalainen ampumahiihtoaktiivi Matti Hurtta.

"Kontiolahden kusetus" - tuttu termi ampumahiihtopiireissä jo 1990-luvulta lähtien. Kyse on Kontiolahden Urheilijoiden ja muutaman sitä tukevan seuran sekä muun Suomen välisestä valta- ja rahataistelusta.

Termi on ollut lajiväen huulilla viime aikoina, sillä Kontiolahden vuoden 2015 isännöimien MM-kisojen rahavirrassa on kiemuroita: kisajärjestäjät ja Ampumahiihtoliiton edellinen hallitus kiistelivät MM-kisojen tulonjaosta, ja MM-kisojen tilinpäätöksessä on ilmennyt yllättäviä piirteitä.

Pieni tuotto

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU maksoi vuoden 2015 MM-kisoista Kontiolahden järjestäjille 500 000 euroa ja Ampumahiihtoliitolle 700 000 euroa. Liitto ja Kontiolahti sopivat, että liiton osuus jaetaan puoliksi, siis 350 000 euroa per taho.

Kisajärjestäjät ilmoittivat vuonna 2015, että tapahtuma tuotti voittoa noin 25 000 euroa. Kisojen järjestävä seura Kontiolahden Urheilijat teki vuonna 2015 voittoa noin 250 000 euroa.

- En voi ymmärtää, että MM-kisojen tulos on niin pieni. Voiton olisi pitänyt olla paljon suurempi. Olen ollut järjestämässä kolmet MM-kisat ja kahdeksan maailmancupia, ja vain vuoden 1991 Lahden MM-kisoista tuli pieni tappio, sanoo Lahden Hiihtoseuran ampumahiihtojaoston puheenjohtaja Matti Haapoja.

MM-kisojen johtajana toiminut Esa Haapala sanoo, että ennakoitua pienempi tulos johtui lipunmyynnin ongelmista etenkin miesten kisapäivinä.

- Venäjän ruplan kriisi vei meiltä katsojia. Yksi euro oli silloin 80 ruplaa. Nyt se on 60 ruplaa, Haapala sanoo.

Kisajärjestäjien toimittaman tilinpäätöksen mukaan lipputulot jäivät 60 000 euroa tavoitteesta. Paperin mukaan myytyjä lippuja oli 45 500.

Kontiolahden kunnan verkkosivuilla mainitaan, että kisojen katsojamäärä oli 88 300.

190 000 euron riita

Kontiolahti ryhtyi vuonna 2015 vaatimaan liitolta 350 000 euron osuudesta 190 000 euroa.

- Meillä oli sopimuksessa kisojen tulokseen sidottu kaava, jonka mukaan saamme osuuden 350 000 eurosta, Haapala kertoo.

Liiton silloinen hallitus ei tähän suostunut. Hallituksen mukaan sopimus velvoitti liittoa ainoastaan neuvottelemaan Kontiolahden kanssa.

- Se oli tietynlaista kieroutta. Liitto sitoutui neuvottelemaan, muttei luvannut mitään - se on ihan hölynpölyä, Haapala sanoo.

Liitto päätti puheenjohtaja Olli Nepposen johdolla tehdä tilintarkastuksen Kontiolahden toiminnasta.

Liiton työvaliokunta jyrähti joulukuussa 2015 järjestetyssä kokouksessa, ettei Kontiolahden vuosille 2008-15 kirjaamat menoerät Prahan MM-hakureissusta 2008, Korean kisamatkasta 2009, nuorten vuoden 2012 MM-kisojen tappioista, vuoden 2010 Pietarin MM-hakureissusta ja Oslon vuoden 2015 kokousreissusta kuulu vuoden 2015 MM-kisojen tilinpäätökseen. Kuluja oli reilut 114 000 euroa.

- Ne olivat normaaleja MM-kisoihin kuuluvia kuluja. Epäoikeudenmukaista, ettei liitto hyväksynyt niitä. Lahdelle oli myönnetty 2012 nuorten MM-kisat, mutta he vetäytyivät. Kontiolahti suostui ottamaan kisat Suomen edun nimissä, vaikka taloudellinen riski oli olemassa, Haapala toteaa.
Esa Haapala toimi vuonna 2015 Kontiolahden MM-kisojen johtajana.
Esa Haapala toimi vuonna 2015 Kontiolahden MM-kisojen johtajana. (MIKA KANERVA)

Vanha epäily

Se ei ollut ensimmäinen kerta, kun liitto epäili Pohjois-Karjalan herroja. Vuosituhannen alussa liiton puheenjohtajana toiminut Jouko Kemppi teetti kaudellaan tilintarkastuksen Kontiolahden papereista.

- Kontiolahden raha-asiat on ikuisuuskysymys suomalaisessa ampumahiihdossa. Tilintarkastuksessa ei silloin löytynyt mitään erityistä, joskaan aivan tarkkaa selontekoa ei saatu, Kemp

42

649

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tutkintaa_odottava

      Kähmintä ja salailu on Kontiolahden ampumahiihdon tavaramerkkejä. Kuntalaiset ei saa tietää menoista ja Ampumahiihtoliitto tuloista.
      Kukahan lopulta haalii omakseen ne Kontilahden urheilijoille jäävät rahat. Kontiolahden urheilijoillahan on käsi olkapäätä myöten kunnan rahasäkissä.
      Olisiahan tuo mukava, jos poliisi tutkisi koko ampumahiihtostadionin rahankäytön.
      Äänestäjä, älä äänestä kuntakähmijää jatkoon.

    • k-niemeläinen

      Mitä sanovat kunnan isät artikkelista. Joko uskalletaan avata silmät? Haapala on jujuttanut liittoaan parikymmentä vuotta.
      Kuntaa on höynäytetty jo kolme vuosikymmentä.

      Iltalehden juttu osoittaa että Haapalan lukuihin ei voi luottaa. Lipunmyynti oli mm-kisoihinkin vain puolet Haapalan ilmoituksesta.
      Julkisuudessa pyörineet miljoonat ovat myös lähtöisin Jaamankankaan laskentakeskuksesta ja Karjalaisen toimituksesta.
      Eikä niitä todellakaan ole näkynyt kunnan tai paikallisten yritysten kassoissa.

      Karjalaisessa oli muutama vuosi sitten juttu (ei urheilutoimituksen!) missä toimittaja kyseli piposta vedettyjen "faktojen" perään, niin lipunmyynnin kuin aluetaloudellisten vaikutusten suhteen.

      Esimerkkinä hän heitti että eräiden mc-kisojen katsojamäärän sanottiin olleen heti kisojen jälkeen noin 37.000-41.000.
      Parin viikon päästä luvut olivat suraavat:
      Lippuja myytiin yhteensä 13.000kappaletta, Haapala sanoi!

      Mutta ei ah-puolue, ei Maakuntaliitto, paikallisesta mediasta puhumattakaan näe eikä haluakaan nähdä että heidän keisarillaan ei ole vaatteita.

      • kaikentietää

        Ei kai kukaan järkevä usko Iltalehden juttuja, täyttä potaskaa.


      • tiedäntarkaan

        Asia on loppuun käsitelty, ah-liiton hallitus on asiat hyväksynyt, molempien osapuolten tilintarkastajat ovat todenneet asioiden olevan ok, rahat on maksettu.
        Iltalehti on pahasti myöhässä, haastateltavista osa on menneiden talvien lumia, ei mitään päätösvaltaa. Onhan se paha jos Pohjois-Karjala menestyy etelästä päin katsottuna, ei mahda mitään.


      • hurttamartta

        Jutun masinoimalta kansainvälisen kaupan konsultilta ei itseltään löydy mitään taloustietoja toiminimellä toimivasta yrityksestään(kts yritysten taloustiedot).! Onpa tosi uskottava toimija, on vain kateellinen kauppaneuvos Lähdesmäelle ja tämä Kemppihän riitaantui täydellisesti Hiihtoliiton kanssa Lahden MM-kisojen rahoituksen osalta. EVP. kernaali Nepposen juoksupoikia molemmat! Uskottavuus täysi nolla! Toteavat itsekin, että tilintarkastuksissa ei ole löytynyt mitään mainittavaa!
        Saattaapi olla, että näillä kavereilla "häkki heilahtaa", kun laskeneet liikkeelle perätöntä tietoa!


      • hyshyshys
        hurttamartta kirjoitti:

        Jutun masinoimalta kansainvälisen kaupan konsultilta ei itseltään löydy mitään taloustietoja toiminimellä toimivasta yrityksestään(kts yritysten taloustiedot).! Onpa tosi uskottava toimija, on vain kateellinen kauppaneuvos Lähdesmäelle ja tämä Kemppihän riitaantui täydellisesti Hiihtoliiton kanssa Lahden MM-kisojen rahoituksen osalta. EVP. kernaali Nepposen juoksupoikia molemmat! Uskottavuus täysi nolla! Toteavat itsekin, että tilintarkastuksissa ei ole löytynyt mitään mainittavaa!
        Saattaapi olla, että näillä kavereilla "häkki heilahtaa", kun laskeneet liikkeelle perätöntä tietoa!

        Yllä ampumahiihtäjien sisäpiiriläinen kommentoi ja yrittää vähätellä Haapalan pitkään jatkunutta kusetusta.

        Aika kiintoisaa on että Karjalainen julkaisi Iltalehden jutun netissä mutta ei painetussa lehdessä.
        Arppi ja Haapalat yrittävät vielä näin pitää piilossa tapahtumien kulun lehden lukijoilta.


    • Elämme_mielenkiintoisia

      Jääpuikko perseessä valmistautuu toppatakkipäättäjät tuomiopäivään.
      Ensimmäinen tuomio tulee huomenna kun toppatakin kantaja jää valtuuston ulkopuolelle. Lopullisen tuomion langettaa sitten ylimääräinen tilintarkastus.

      • harmittaakooo

        Valitettavasti olet ulkona, toimivalta on tässä liiton hallituksella, joka on päätökset tehnyt, ei mikään muu taho voi asiaan puuttua paitsi Kontu, jos on tyytymätön. Yhteisymmärrys on löytynyt ja asia on loppuun käsitelty, usko pois.


      • kernaalinupponen

        Näin se menee, rauhassa voivat ruveta sopivia toppatakkeja katselemaan ensi kevään MM-cuppiin ja samalla lähettää maksullisen kutsun entiselle ah-liiton pj:lle lakeijoineen seuraamaan A-lisenssipaikkakunnan hyvin järjestettyjä kisoja.


    • Siitä_se_alkaa

      Kontiolahden urheilijoilla on kahdet luvut. Täälläkin valehdellaan ummet ja lammet katsojamääristä, mutta kuinka ollakkaan lippuja ei ole myyty puolta ilmoitetuista katsojamääristä.
      Mutta nyt taitaa valehtelulle tulla loppu. Huhut ylimääräisestä tilintarkastuksesta sekä kunnan, että kontu:n tileihin saattaavat olla sellaista luettavaa, että siinä ei pysy toppatakki kuivana.
      Toivottavasti äänestäjät antaa tuomion jo huomenna.

    • pekkajapätkä

      Joka tapauksessa Iltalehden juttu tuo selvästi esiin sen että Haapalan tosiasiassa vuosikymmeniä johtama KontU on valehdellut ummet ja lammet Kontiolahden asukkaille ja päättäjien enemmistölle.
      Osa päättäjistä on ollut juonessa mukana.

      Ei tuollaisia juttuja paineta lehteen ilman että se olisi pelkkää huhua.
      Väärien lukujen avulla on meille uskoteltu että rahaa tulee seutukunnalle enemmän kuin on tosiasia.
      Näin on perusteltu miljoonien investoinnit.

    • hyshyshys

      Olisiko jo aika heittää tuo kallispalkkainen konsultti ulos koko kunnasta?

    • Menetetty_maine

      Kuntalaisten enemmistö on koko ajan tiennyt että kunanvaltuuston pyssysiipi kusettaa kuntaa. Onhan tuo nyt aika törkeä veto jos puolet pääsylipputuloista on teillä tietymättömillä. Onko tämä se kuvio mikä saa vuodesta toiseen kunnan suuntaamaan rahoja ampumahiihtoon vaikka siinä ei ole mitään päätä eikä häntää.
      Onko KontU:lla ollu kahdet liput myynnissä, toisista rahat laitetaan omaan taskuun ja toiset on nk. viralliset liput.
      Onhan tämä asian nyt todellakin pakko tutkia perusteellisesti, tämäkö on sitä imagoa jota kunta on ampumahiihdolla hakenut. Maan uurimmissa lehdissä puidaan asiaa todella kiusallisessa valossa. Samaan aikaan viesti Kontiolahdesta vilpillisenä kisajärjestäjänä kiirii ympäri maailmaa. Paljonko kuntalaiset maksoivat tästä maineesta kunnalle.
      Älkää nyt edes äänestäkö näitä pyssyhiihtovaikuttajia valtuustoon.

    • Vihdoinkin_tutkintaan

      Nyt se on kirjoitettu maan suurimpaan mediaan joka on ollut kuntalaisten tiedossa jo 20 vuotta.
      Jokohan olisi aika avata tämäkin mätäpaise pohjiaan myöten.
      http://www.iltalehti.fi/talviurheilu/201704072200099125_tl.shtml

      • rahatpoiskehätiensisältä

        Hei, asia on loppuun käsitelty, ei ole enää käsittelyssä. Kontun hallitus ja ah-hallitus ovat päätöksensä tehneet, kaikki on ok, yhteisymmärrys on selvä.

        Sitä paitsi Iltalehtikin toteaa otsikossa, että Kontiolahtea ei ole kusetettu, tosi ah-liitto on sitäkin yrittänyt monta vuotta, ei onnistunut.


      • k-niemeläinen

        Kun tunnut olevan sisäpiiriläinen, niin kerro ihmeessä miksi Esa Haapala kertoo niin monenlaisia lukuja lipunmyyntimääristä. Heittoa saman kilpailun katsojamäärissä jopa 100-200% hänen itsensä kertomana.
        Eikä katsojalukuja julkaista usein lainkaan.

        Mikä on se koukku minkä olette syöttäneet kunnan ukoille, jotka tekevät kaiken mitä määräätte?

        Karjalaisen harjoittaman ampumahiihdon hurmioituneen uutisoinnin kyllä ymmärtää, onhan siellä asialla toinen Haapala ja varsinainen sitten se tshurnalishti Arppi, minkä jutut vilisevät asiavirheitä, niin että sivullistakin nolottaa.


      • elekeekehata

        Tiedäthän tuon itsekin, katsojamäärä kaikissa tämän tasoisissa urheilutapahtumissa on eri kuin myytyjen lippujen määrä. Tänä päivänä kaikki menee sähköisen järjestelmän kautta niin liput kuin niiden tarkastaminen. Valvojia on niin paljon, että rahojen ohivirtaus on mahdoton. Pitää olla viralliset ulkopuoliset tilintarkastajat jne. Tarkastajia on niin paljon ja eri portaissa, että välistä veto on mahdotonta.


      • k-niemeläinen

        Onko todella niin että katsojia voi olla kaksin -jopa kolminkertainen määrä maksaneisiin nähden, kuten Haapalan ilmoittamista luvuista voi päätellä.
        Kenen luulette uskovan?
        Joka tapauksessa tuo luvuilla veivaaminen leimaa koko ampumahiihdon syvästi epärehelliseksi toiminnaksi. Valehtelu saa jo riittää.


      • Ex-valmentaja

        Toinen asia joista AH-kannattajat eivät halua keskustella. Miten voi KontU tehdä urheiluseurana 250.000€ tuloksen kisavuotena ja silti on käsiojossa pyytämässä kunnalta/maakuntaliitolta jne. tukia ja palveluita ilmaiseksi ???
        Olivat myös hakemassa ja saamassa kunnan muita tukia yleensä enemmän kuin muut kunnan urheiluseurat yhteensä.
        Ja jutussa oli vielä toinenkin ihmettelyn aihe; kuka on kisoja järjestävä taho joka teki vain 25.000€ tuloksen kisavuonna ja joka riitelee AH-liiton rahoista jos se ei olekaan KontU.


      • Ex-valmentaja

        Niin ja vielä lisäksi kolmaskin juttu joka jutussa mainittujen faktojen vuoksi herättää kiinnostuksen mainitusta "kusetuksesta".
        KontU teki kunnan kanssa sopimuksen 2015 kisoista missä lupautui maksamaan silloisen n.75.000€ kisatuen takaisin jos kisat ovat voitolliset.
        Kisajärjestäjä ilmoitti 25.000€ voiton ja KontU250.000€ voiton, joten MIKSI EI tukea palautettu??
        Tätä voisi kysyä johtavilta poliitikoilta ja kunnan virkamiehiltä, mikä kaatoi sopimusvelvoitteen jos voittoa on tehty 275.000€ yhteensä?


    • Salat_julki

      Tuossahan on nyt oiva tarkastuksenkohde uudelle valtuustolle.
      Jos sopimusta on rikottu, seuraavaa erää kunnalta ampumahiihtoon pitkitetään niin kauan, että rahat palautuu takaisin kunnalle.
      Suosittelisin ylimääräistä tilintarkastusta sekä KontU:n , että kunnan tileihin.
      Nyt olisi hyvä puhdistaa pöytä kun vallan on vaihduttava puolueiden johdossa äänestystuloksen vuoksi. Vanhoille kähmijöille ei pitäis antaa edes hallitus tai lautakuntapaikkoja ennenkuin asiat on selvitetty perusteellisesti.

      • k-niemeläinen

        Siinä on se ongelma että suurien ryhmien kepun, demarien ja kokoomuksen ryhmien johto on ollut ja on niin kiimassa ampumahiihtoon että tuo joukkio pitää valtuuston ulkona todellisista tapahtumista.


      • Demoktarian_voitto
        k-niemeläinen kirjoitti:

        Siinä on se ongelma että suurien ryhmien kepun, demarien ja kokoomuksen ryhmien johto on ollut ja on niin kiimassa ampumahiihtoon että tuo joukkio pitää valtuuston ulkona todellisista tapahtumista.

        Eikös tämä ongelma ole nyt äänestetty syrjään. Mielestäni jatkossa kunnan puolueiden johtopaikat kuuluu Ilpo Saarelaiselle, Matti Mäntyselle ja Anne Romppaselle.
        Uskon, että tuo kolmikko rehellisempi, oikeudenmukaisempi ja avoimempi kuin Kontilahden valtuuston johto on ikinä ollut.
        Nyt Kontilahti valmistautuu Kontioloikkaan, josta aiemmin on osattu vaan unelmoida. Toivottavasti äänestäjien ääni nyt jää näkymään politiikassa. Näillä henkilöillä on nyt käsissään parempi Kontiolahti kuin koskaan.
        Jos nämä henkilöt pelataan nyt ulos puolueiden johtotehtävistä niin toreilla tavataan. Me pidämme siitä huolen, että tuemme niitä joille olemme äänemme antaneet, älkää pettäkö meitä.


      • isotkahmaisee

        Ainoastaan Saarelaisen äänimäärä erottuu selkeästi muusta joukosta,voi valita minkä paikan ottaa. Hyvät äänimäärät myös Haukka 164, Nyyssönen 159, Hiltunen 158... Johtopaikathan jaetaan puolueiden kokonaiskannatuksen mukaan, ei siinä pienpuolueille(KOK,PS,VIHR) juuri jää jaettavaa kun suuret puolueet demarit ja keskusta kahmaisee omansa. Totta sekin, että nyt kun on "käsissä parempi Kontiolahti kuin koskaan", niin kyllä siihen löytyy oksan ottajia aivan surkeilla näytöillä ja yhteistyötaidoilla siunatuilta.


      • uusi_Kontiolahti
        isotkahmaisee kirjoitti:

        Ainoastaan Saarelaisen äänimäärä erottuu selkeästi muusta joukosta,voi valita minkä paikan ottaa. Hyvät äänimäärät myös Haukka 164, Nyyssönen 159, Hiltunen 158... Johtopaikathan jaetaan puolueiden kokonaiskannatuksen mukaan, ei siinä pienpuolueille(KOK,PS,VIHR) juuri jää jaettavaa kun suuret puolueet demarit ja keskusta kahmaisee omansa. Totta sekin, että nyt kun on "käsissä parempi Kontiolahti kuin koskaan", niin kyllä siihen löytyy oksan ottajia aivan surkeilla näytöillä ja yhteistyötaidoilla siunatuilta.

        Kyllä Haukan lento on nyt loppu. Samoin Kuuselan. Kiistattomasti puoleen vetovastuut kuuluu puolueiden eniten ääniä saaneille. Vanhat kähmijät sivuun ja uudet vetämään.
        Kokoomus kelpaa mukaan johtopaikoille jos mennään Rompasen komennolla.
        Pitkää nyt pintanne ja heti jos kähmintä uhkaa jatkua tietoa heti julkisuuteen.
        On se kumma kun eletään muka demokratiassa, mutta sen noudattaminen tuntuu olevan ylipääsemättömän vaikeaa.


    • Voittokotiinjoskus

      Mikään ei muutu salailu jatkuu. Puolueiden nokkamiehet ja naiset ylitti riman ja pääsivät valtuustoon ja tulevat sanelemaan jatkosakin että kriitikoiden pääsy avainpaikoille estetään.
      Kunnalisjärjestöt tekee sisällään päätökset miten äänestetään ja niiden sisällä olevat jyrät määräävät eteenkinpäin toimintatavat.
      Kunnan pitääkin tehdä päätös että kaikki AH-stadionin ympärillä tehtävät rahavrrat tiliöidään samalle momentille olipa kyseessä Kontiolahden urheilioiden tukeminen tai jäädytetyn ladun kustannukset ynm. on kaikkien nähtävissä, nykyisin kustannukset piilotetaan milloin minkin momentin taakse josta ei Erkkikään ota selvää saati sitten päättäjät.
      Veronmaksajina olemme edelleen voimattomia.

    • kusenkov

      Kiva jos kusetti- vielä kivempi jos onnistui. Ei ne kaikki rahat tarvia olla siellä etelän herroilla.

    • Ex-valmentaja

      Olipas "objektiivinen ja laadukas" uutisointi Karjalaiselta tähän asiaan... huh huh...
      Toimittajista riippumattomin kysyy isältään ja muilta, jotka ovat tämän salailun ja "kusetuksen" takana, mitä mieltä olette...mitä luulette mitä saadaan vastaukseksi?
      Ei kysynyt toiselta osapuolelta ei kiinnostanut mitkään väitetyt vääristelyt kisojen kävijämääristä ja tuloista.

      Tämä vaan kertoo sen, että maakunnan ykköslehteä, päätoimittajan vakuutteluista huolimatta, ei kiinnosta tehdä riippumatonta ja tutkivaa journalismia, ei edes pikkuisen katsoa tätä asiaa toiselta kantilta kriittisesti.
      Päinvastoin kirjoittaa täysinä tosina vuodesta toiseen hihasta kerrotut katsojamäärät ja niiden pohjalta järjestäjien laskemat kunnalle ja maakunnalle tulevat miljoonat eurot. Ei kai niitä kukaan usko tosina?

      Ihan vaikuttaa Karjalaisen toimitus "itänaapurin" propaganda koneistolta tässä asiassa, valitettavasti.

    • k-niemeläinen

      Haapaloiden jutut ovat niitä muodissa olevia vaihtoehtoisia faktoja kuten Trumpilla.
      He ovat vain keksineet ne jo vuosikymmeniä sitten.

      Kyllä kesti monta päivää ennenkuin Karjalaisessa sanamuodot oli saatu stilisoitua siihen muotoon että kaikki näyttäisi mahdollisimman puhtoiselta painetussa lehdessä.

      "Mikä ihmeen kusetus...?"
      "Onko joku kuullut...?"
      "Onhan ihan normaalia, että jos lippuja myydään 13.000kpl, niin katsojaluvuiksi ilmoitetaan 37.000-41.000, vai mitä...?"
      "Tämähän on ihan normaalia toimintaa ja meillä jokapäiväistä..."

      • k-niemeläinen

        Nuo yllä mainitut luvut ovat eräästä Karjalaisessa julkaistusta, ampumahiihtoa käsittelevästä jutusta, mitä ei ollut poikkeuksellisesti kirjoittanut Haapala tai Arppi.
        Itse luvut juttuun oli saatu kirjoittajan mukaan KontU:lta ja Esa Haapalalta.


      • k-lahtelainen

        Paikalliselle Pravdalle oli siis käynyt lapsus sensuroinnissa ?
        Miten tämä on mahdollista päätoimittajalle, joka jaksaa kehua kuinka hienoa uutisointia johtamassaan lehdessä tehdään.


    • Elämme_mielenkiintoisia

      Samaa valehteluahan on jatkettu jo 20 vuotta. Valehdellaan ummet ja lammet katsojamääristä ja ampumahiihtostadionin kuluista, että voidaan siirrellä kunnalta varoja ampumahiihtoon millon milläkin verukkeella. Sitten Haapala julkaisee hyvän tuloksen KontU:lla vuodelta 2015. Samaan aikaan kunnalta vietiin jopa miljoonia kisojen järjestämiseen.
      Rahojen sanottiin palautuvan suurina katsojamäärinä, jotka ilmeisesti oli valetta nekin.
      Ainakin tämän vuoden maailmancupin kisat oli katsojamääriltään todella pienet, koska edes Joensuun hotellit ei olleet täynnä niiden aikana.
      No nyt kun kunnan kukkaron vartijat Mika Kuusela ja Pertti Haukka joutuvat jättämään puolueen johtotehtävät jäätyään vaaleissa muiden jalkoihin, tähän saattaakin tulla muutos. Myös Kokoomuksessa vaihtuu vetäjä huomattavasti järkevämpään Romppaseen, jonka kusettaminen saattaa muodostua Kokoomuksen pyssysiivelle ylivoimaiseksi tehtäväksi.
      En oikein jaksa uskoa, että samaa valehtelua kuntalaisilleen ainakaan Kepun ääniharavan toimesta enää nähdään, tuskin pappismies on valmis valehtelemaan ja juonimaan kuntalaisia vastaan.

      • pyssysiivenkokkari

        Huomattavasti Järkevämpi Romppanen! Paras vitsi ikinä Kontiolahden historiassa!


      • hissipyyhtö

        Katotaanpa kuinka naurattaa seuraavilla lumilla tämä vitsi...


    • Helvetin_hyvä

      Tais osua. Pyssytoppikset on nyt kirjaimellisesti kusessa Kontiolahdella. Kiusallisesti puolueen ykköspaikat jäi ihmisille joilla on omat aivot ja sekös diktaattoreita vituttaa.

      • pyssysiivenkokkari

        Ääniharava entinen Kontun pj. Ymmärtää hyvin Ah-keskuksen kehittämistarpeet kunnan kruunun jalokivenä! Siinä marginaaliäänillä elämöivät änkyrät förstår inom kort att ni har skit i stövels båda sidor!


    • P.Yssy

      Jos Saarelainen on jo jäänyt tuon pyssyhiihtomafian koukkuun niin seuraavissa vaaleissahan hän siihen törmää, tosin 4 v aikaa...

    • Orsilla_tavataan

      Saattaa törmätä jo aiemmin, jos ketkuilu kuntalaisia kohtaan jatkuu valtuuston johtajien toimesta.

      • näensemenee

        Keskusta ja demarit voittivat vaalit ja jakavat paikat, tehty työ palkittiin runsaskätisesti. Kunnallisjärjestöt päättävät paikoista ja siellä ei omaa etuaan ajavat populistit, vaikka ääniä saivatkin, ole kovin suuressa arvossa. Tarvitaan johtamiskykyä ja osaamista, siinä ei populismista ole enää apua. Ainoa menestynyt, ei populisti, ja yhteistyökykyinen on Saarelainen.


    • Toivossa_elävä

      Kuka on suurempi populisti kuin nämä vanhat "johtajat". Kuntalaisten mielipiteellä he ovat kirjaimellisesti pyyhkineet persettään ja kähmintä on ollut niin suljettua, että edes oman puolueen valtuutetut ei tiedä missä mennään. Johtamiskykyä näillä ei ole tippaakaan ja siksi on hyvä, että muutos tapahtuu ja sen on pakko tapahtua.
      Kontilahden ongelmahan on ollut vain ja ainoastaan tämän kähmijäporukan säilyminen vuodesta toiseen. Puolueesta riippumatta samat henkilöt ovat jakaneet kunnan hyvää sulle mulle periaatteella ja siihen sisärinkiin ei ole päässyt kukaan muu katsomaan edes omassa puolueessa.
      Varmasti porukka Saarelainen, Mäntynen, Romppanen tulee toimeen keskenään ilman kunnan varainjakoa ja sekös on uutta Kontiolahden päätöksenteossa.
      Kuntaveronmaksajalle tämä on demokratian voitto. Kuntalaisen arjessa se tulee näkymään puolueettominia virkamies päätöksinä, kun virkamiehet ei tarvitse palvoa näitä diktaattoreita. Riittää kun virkamies toimii lakien ja asetusten mukaan ilman kenenkään suosimista. Enää ei nähdä omalle perheelle kähmittyjä lautakuntapaikkoja vaikkei nämä ole edes valtuustossa. Ei toiminta kunnan päättäjänä voi olla perintökysymys, jossa valtaa siirretään suvuittain, se ei ole todellakaan demokratiaa. Ja takaan ettei nämä mainitut henkilöt tule siihen syyllistymään.

      • toivonelättäjä

        Oletko sukua näille kaikille? Miten pitkän takuun annat ja annatko kirjallisena?


      • riäkriäk

        Valitettavasti Mäntysestä eikä Romppasesta ole johtajiksi, osaaminen ja auktoriteetti sekä yhteistyökyky puuttuu, ovat tätä räksytysporukkaa ja populisteja. Nämä eivät ole yhteistyötä tehneet ennenkään, eivät omassa puolueessaan saatikka muiden kanssa, miksi tekisivät jatkossakaan. Heistä huolimatta kuntaa on luotsattu ja hyvin onkin, parasta A-luokkaa Suomessa, revi siitä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe