Sijaishuolotyksikkö työnohjaajana

salassapito

Mielestäni on väärin, että kunnallinen tai maakunnallinen sijaishuoltoyksikkö (kuten K-S:n sijaishuoltoyksikkö) toimii sijaisvanhempien vertaistuen "alustana". Näin ollen sijaishuollon työntekijät tulevat täytetyksi sijaisvanhempien tarjoamalla "yksipuolisella tiedolla" ja työntekijät alkavat tehdä työtään, ikään kuin sijaisvanhempien totuus olisi se ainoa oikea totuus.

Samaiset sijaishuollon työntekijät saattavat sitten osallistua asiakaspalavereihin, missä sijoitetun lapsen oma vanhempi yrittää saada ääntään ja kokemuksiaan esille (esim. sijaisvanhemman harjoittama kaltoin kohtelu). Sijaishuoltoyksikön työntekijä, sossu ja sijaisvanhempi sitten lyöttäytyvät yhteen palaverissa asiakkaita vastaa ja lapset saattavat näin ollen tulla kaltoin kohdelluiksi huonolaatuisessa sijaisperheessä vuosikausien ajan.

TYÖNOHJAAJAN ON OLTAVA ULKOPUOLINEN. Asiakkaiden asiat eivät kuulu sijaishuoltoyksikön työntekijöille!

15

209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • totuutta.kehiin

      Sijoitetun lapsen asiat tulevat parhaimmillaan myllättyä paitsi oman sossun toimistossa, myös sijaishuoltoyksikössä, perhehoitoliitossa, pesäpuu ry:ssä perhehoitokumppanit Suomessa ry:ssä, PELAssa jne. He kaikki ovat muka salassapitovelvollisia ja oikeutettuja keskustelemaan keskenään kaikessa rauhassa yksittäisten asiakkaiden asioista. ja heidän TOTUUDESTAAN tulee ajan myötä kovin homogeeninen. Näin ollen kukaan ei usko, jos sijaisperheessä kaltoin kohdellaan. Vaatii älykkyyttä, uskallusta ja epäitsenäisyyttä uskaltaa alkaa epäilemään, että jos tuo itseään kaikialla esiin tuova sijaisvanhempi onkin väkivaltainen.

      • paljon.työtä

        Ja kun sama työntekijä, joka uskoisi, joutuisikin sitten etsimään lapsille uuden paremman paikan. Eli parempi olla uskomatta, niin säästyy työn tekemiseltä. kiva hengailla "hyvien ihmisten" eli sijaisvanhempien kanssa, jotka auttavat pieniä "prinssejä" ja "prinsessoita". He kaikki ovat niin ihania ja heistä kasvaa hienoja ihmisiä, kun pahat vanhemmat ja sukulaiset vaan ymmärtäisivät pysytellä kauempana". "Kyllä ne lapset sitten 18 - vuotiaan ottavat yhteyttä, jos haluavat".


      • peukku.pystyyn

        Ja lisäksi nämä samaiset sossut saattavat osallistua sijaisvanhempien yhdistyksen toimielimien työskentelyyn vuosikausia. Yhdistykset ja järjestöt antavat palkintoja näille samaisille sossuille hyvästä työstä. Nämä PALKINNOT viimeistelevät homogenian. Vanhemmat, siis lasten vanhemmat, okaa varuillaan, sillä vastassanne saattaa olla sijaisvanhemman lisäksi suorastaan rykmentti häntä tukevia viranomaisia. Osa sijaisvanhemmista peukuttaa sijaishuoltoyksikön facessa, jotta varmasti saavat "rykmenttituen" puolelleen. Sijaisvanhempien ja hegemonisten sossujen rykmentti rakentaa rintamalinjoja. Ei lannistuta asiakkaat!


    • lapsen.etu

      Salassapito koskee sosiaalityöntekijöitä ja sijaisvanhempia. Lapsen ja perheiden asioita ei pidä huudella työntekijöille, jotka ovat useassa roolissa suhteessa sijaisperheeseen. Työnohjaajat ulkopuolelta ehdottomasti!

    • järjestö.auttaa

      Sitten kun eräistä muka hienoista sijaisperheistä tehdään valheellisia lehtijuttuja ("näin meidän perheessä harrastetaan kylttyyriä, ja säämme töisistäkin kylttyyreistä..."), niin johan on järjestöt lääpällään kaltoin kohteleviin sijaisperheisiin.

      • valhetta.valhetta

        Ymmärtäkää nyt, että se lehdessä ollut juttu ja todellisuus voivat olla hyvinkin kaukana toisistaan. Ja siellä ne järjestöjen luotsaamat valheet ovat nähtävillä netissä hamaan maailmanloppuun, vaikka olisivat pelkkää kuvituskuvaa ja todellakin täysin valheellisia. Muistammehan miten vuoden sijaisperheeksi vuonna 2011 valittu perhe kidutti sijoitettuja lapsia todella kraavilla tavalla. Eikä se ole ainoa.

        Hieman siis varovaisuutta lehtien päätoimittajat = toiminnanjohtajat.


    • syöjaulostaa

      Ja kaiken kukkuraksi vielä sosiaaliasiamieskin menee rykmentin puolelle.

      Tarvitaan edes ULKOPUOLINEN TYÖNOHJAAJA.

    • kuvottava-yhdistelmä

      Aihe on huomionarvoinen. Psykiatrisessa hoidossakaan ei ole asiallista käyttää saman laitoksen terapeuttia silloin kun potilas/asiakas käy terapiassa.

      Hoidollisissa huostissa käytetään mm omahoitajaa korvaamaan lapsen terapia, missä kuulluksituleminen mitätöityy ja rahaa palaa.

    • taikapiiri

      Lapsen vanhemmat ja läheiset tulisi ottaa tuohon hegemoniseen taikakuplaan mukaan. Sitten se olisi ok.

      • kuvottava-yhdistelmä

        Tasokasta psyk.hoitoa tarjoavat yksiköt pitävät ensisijaisena lapsen itsensä kokemusmaailmaa ja kun biologinen vanhempi on aktiivisesti halukas lapsensa voinnin paranemiseen, niin silloin oma vanhempi on se, jonka kanssa (hyvä) hoitava taho lähtee työskentelemään. Missään nimessä vanhemman ohitse ei tuolloin ole korrektia käydä keskustelua.

        Sosiaalialan työntekijät eivät monasti hallitse moninaisia psyykeen vaikuttavia tekijöitä ja kauheimmillaan tämä puute näkyy silloin, kun sos.tt ja sijaishuolto köökkipsykologiaansa uskoen "tietävät" mikä on Lapsen etu, ja ne yksissätuumin esim mm pakottavat vanhempaa tai vanhempia käymään psykiatrian poliklinikalla.

        Verkostoneuvottelut eivät kanna mihinkään niin kauan kun päsmäröitsijät eivät osaa edes käyttäytymisen aakkosia; tuollaiset huonot käytännöt [vai käytänteet?} siirtävät sijaishuollon jälkipolven edustajille vääristyneen minäkuvan, jossa ei ole sijaa edes kyseenalaistaa kuka on se todellinen avuntarvitsija.


    • metsään.menee

      Valitettavasti psykiatrian alan työntekijät oat vaarassa mennä hegemoniaryhmään siinä missä kaikki muutkin viranomaiset. Sijaisvanhemmat saattavat olla niin röyhkeitä peitellessään harjoittamaansa kaltoin kohtelua, että sokaisevat kaikki.

    • SeinilläkinOnKorvat

      Kyllä sinun kaunasi menee jo maaniselle puolelle.

    • maniaa.on.kyllä

      Tyypillisiä ovat myös ym. kommentit sijaisvanhemmilta ja hegemoniaryhmältä. Sellainen ylenkatse ja halveksunta - vaikka olisit täysin varma harjoitettavasta kaltoin kohtelusta ja väkivallasta. Pääsevät helpommalla, kun haukkuvat sinut.

      • SeinilläkinOnKorvat

        Kts. ed. vastaukseni.


    • keisarit.ei.enää

      Kyseessä on ns. "keisarin uudet vaatteet" - efekti. Hegemoniamestarit tekevät tavallisista lapsista niin kummallisia, niin kummallisia, jotta voivat ylläpitää ja pyörittää bisneksiä ja pitää itseään viisaina ja asiantuntijoina.

      Onneksi on joitakin viisaita, jotka uskaltavat kyseenalaista esim. kaltoin kohtelevan sijaisvanhemman "keisariuden". Mutta tiedän, että kyseenalaistaminen vaatii paljon - koska saa koko hegemoniaryhmän vastaansa. Hatunnosto kuitenkin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      295
      3239
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      82
      1601
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1321
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1222
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      44
      1136
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1117
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      156
      1025
    Aihe