Sipilän hallitus hävisi puoli miljoonaa ääntä!

11-4-2017

Suomen Kuvalehdessä on laskettu, että Sipilän oikeistohallitus hävisi vain kahdessa vuodessa puoli miljoonaa ääntä. Perussuomalaiset yksin hävisivät 300.000 ääntä.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/sipilan-hallitus-havisi-lahes-500-000-aanta-kepu-ja-persut-romahtivat

Näin raju muutos on Suomen poliittisessa historiassa ainutlaatuinen. Ja kun otetaan huomioon, että nuorimmat ikäluokat hylkäsivät hallituspuolueet aivan täysin, niin seuraavissa vaaleissa oikeistohallitukselle tulee vieläkin enemmän pyyhkeitä.

34

198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siiri.1999

      Kiitos linkistä.

      • politiikko1

        Vasemmisto apinat hävisi persuille, n.200 paikalla. Ennakko ääänet antoivat näille apinoille äänet ei vaalipäivän. Siellä missä vasemmisto,demarit ja vihreet niin jostain kumman syystä ei samassa paikassa viihdy työpaikat, yritykset ym. Eikö ole aika ihmeellistä!.


    • verokkiryhmä

      Miksi lehdistö elää menneessä . Nykyiset ihmiset elää aikakautta, jossa kaikki heti minulle. Vaukoontuneita äänestäjiä ei kiinnosta puolueet, vaan politikot ovat kuin TV aidols kilpaijijat. Politiikasta on tullut kertakäyttötavaraa.

      • 19.4.2017

        Oikeistopolitiikasta on tullut kertakäyttöpolitiikkaa, jonka käyttövoima on valehtelussa tyyliin koulutuslupaus, huvijahtivero ja valinnanvapaus. Andersson näyttää mallia asiapolitiikasta.


    • vääräätuuletusta

      Hallitus ei hävinnyt mitään, vain hallituksessa olevat puolueet kärsivät kuntavaaleissa menetystä. Eduskunnan voimasuhteet pysyvät samoina vielä kaksi vuotta. Sinä aikana punavihreät viipeltäjät saavat ponnistella, jotta pitävät edes nykyiset eduskuntapaikkansa.

      • Juho-Kusti

        Kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen. Nykyoikeisto ei tunnusta enää edes tätä.


    • MullahinAna

      Kyllä se totuus selviää sitten yt neuvotteluissa, niitähän nämä viherkommarit haluavat Suomeen, kehitysmaamuslimeiden ja Islamin lisäksi.

      • 19.4.2017

        Vasemmisto ajaa yt-neuvotteluista luopumista.

        Islamilaisen Turkin kanssa veljeilevät persu-ulkoministeri ja kepulainen pääministeri.


    • Vihleetä

      Aivanniin entiseen malliin mennään parivuotta tuskimpa mikään oleellisesesti muuttuu Vihervasureiden on vaikea kammeta mihinkään hallitukseen koska mikään yhteistyö heidän kanssaan ei toimi räksytelköön oppositiossa se on heidän paikkansa .Kokoomus,Keskusta,ja Demarit isiompina puolueina on runko mihinkä rakentaa eli mitään suuria muutoksia ei varmasti tule meillä, menee varmasti aikaa Vasemmistolaiseen hallitukseen että turhaa on viherpiipertäjien henkseleiden paukuttelu .

    • Juho-Kusti

      Demareille oikeistohallitukseen meneminen olisi poliittinen itsemurha. Heidän ikärakenteensa on sellainen, että sen jälkeen kannatus putoaisi Etelä-Euroopan demareiden tavoin alle 10 prosentin. Siksi ovatkin linjanneet vasemmistoyhteistyön vuoden 2019 ainoaksi realistiseksi vaihtoehdoksi.

      • Vasemmistoyhteistyö saattaa hallituskuvioissa osoittautua haasteelliseksi. Vaikka kuntavaali on aivan eri asia kuin eduskuntavaalit niin jos katsomme nyt saatuja tuloksia niin niistä ei oikein löydy siemeniä edes vihervasemmistohallitukseen, kun laskee yhteen valtakunnallisen kannatuksen SDP Vas Vihr niin saa 40,7% joka ei ihan riitä enemmistöhallitukseenkaan.

        Nykyinen hallituspohja olisi hieman parempi noin 47% joten jo RKP:n 4,9% antaisi niukan enemmistön.

        Kolmen puolueen hallituksista Kok SDP Kesk olisi paras 57,6% äänimäärällä ja sen yli menisi vain todellinen sateenkaari Kok Kesk Vihr RKP KD jolla olisi jo 59,7% äänimäärä.

        Kuntavaalituloksella olemme edelleen oikeiston keskustan hallituksessa ehkä vihreillä lisättynä. Eduskuntavaalit sitten näyttävät totuuden mutta toivoa sopii jos haluamme talouden kuntoon jotta Kokoomus ja Keskusta saavat rivinsä kuntoon koska vain oikeistolla on mahdollisuuksia saada talouteen rotia vasemmiston ollessa pelkkää muiden ansioiden jakamista.


      • 0001010110010101

        Demarit, kepu, vasemmisto, vihreät olisi jo reilu enemmistö hallitus.
        Pääasia saada suomen kuralle ajaneiden porvarihallituksien sarjaan loppu. Näytöt on olleet surkeita ja tulos katastrofi.
        Nyt on muutoksen aika, kansanrintama vihreät..


      • RinneOnLuuseri

        Keskusta tekee tällä hetkellä varsin oikeistolaista politiikkaa ja Sipilä ei varmasti muuta linjaa SAK:n prsettä nuolevan Rinteen vuoksi. Vasemmisto tulee häviämään vaalit kun talous on kasvussa. Rinne tulee lentämään kahden vuoden päästä puheenjohtajapaikalta.


      • sairas_oikeisto
        RinneOnLuuseri kirjoitti:

        Keskusta tekee tällä hetkellä varsin oikeistolaista politiikkaa ja Sipilä ei varmasti muuta linjaa SAK:n prsettä nuolevan Rinteen vuoksi. Vasemmisto tulee häviämään vaalit kun talous on kasvussa. Rinne tulee lentämään kahden vuoden päästä puheenjohtajapaikalta.

        Persut ja kepulit tulevat tippumaan varmasti seuraavasta hallituksesta. Heillä kun on valtakunnan kieroimmat valehtelijat puheenjohtajinaan. Ja kansa ei sellaisia hyväksy. Pieni muistutus asiasta saatiin jo kuntavaaleissa, mutta todellinen tiputus tulee sitten eduskuntavaaleissa.


    • RuplanippuPunalippu

      Paljonko Suomen luottoluokitus putoaa ja korot nousee jos tulee Viherkommunistien ja Demareiden hallitus, ai niin eihän niillä ole väliä kun vasemmistonhan ei tarvitse maksaa velkojaan, vain lainata ja verottaa, nerokasta.

      • 0010101111111

        Kaippa tuollainen sonta uppoaa jos on persu tai muuten vain tyhmä..


    • Palstapölhölle

      Sinulle ainoastaan pierukilpailut ovat kiinnostava juttu mutta kun olet Vasuri sen ymmärtää.

      • persuilu_on_mielisairaus

        Järjestääkö persujen puoluetoimisto sellaisiakin?


    • NäinSeKäy

      Hallitus puolueet saivat 47 prosenttia äänistä kun vasemmisto puolueet ja vihreät saivat alle 41 prosenttia äänistä. On kyllä vaikea uskoa että tulevien eduskunta vaalien jälkeen maahan syntyisi vasemmistolainen hallitus.

      Luopuuko vasemmisto osasta tavoitteistaan ja alkaa yhteistyöhön oikeistopuolueiden kanssa jää nähtäväksi. Tällä hetkellä Keskusta ja Kokoomus harjoittavat varsin oikeistolaista politiikkaa mikä tuntuu ärsyttävän vasemmistopoliitikkoja.

      Jotta maahan syntyisi vasemmisto hallitus pitäisi SDP:n saada esimerkiksi 25 prosenttia kansanedustajanpaikoista (50 paikkaa), Vihreiden 15 prosenttia (30 paikkaa) ja Vasemmiston 10 prosenttia (20 paikkaa) mikä on äärimmäisen epätodennäköistä.

      • valtavaihtuu

        Persut poistuu,kokoomus syöksyy ja ketkukepu pohjille!


    • hävisi

      ”… hallitus hävisi”
      Missä vaalissa äänestettiin hallituksen häviöstä?
      Hävisikö hallitus paikkoja kuntien valtuustoissa?

      • sairas_oikeisto

        Ymmärtämättömyys ei ole hyve, vaikka niin luuletkin ....


    • kepulien_varasliiga

      Kepulien varasliiga on osoittautunut miltei kokoomuksen veroiseksi työväen viholliseksi. Kyykytysopit ovat siis hallussa.

      • Vasemmistoliittolaine

        Näyttäisivät merkit siltä, että Keskusta varautuu jo Sipilän jälkeiseen aikaan ja yrittää tehdä itsestään hallituskelpoista apupuolueeksi Vasemmistohallitukseen. Sipilän lisäksi myös Berner ja Rehula ja Lintilä saavat kenkää, veikkaan.


      • gbuk

        Sipilän kausi pj:nä kepussa mennyttä jo.


    • Kaivos.kuoppa

      Puolen miljoonan äänen häviäminen kahdessa vuodessa on Suomen ennätys ja maailman kärkitulos.

    • Kaivos.kuoppa

      Mutta eduskuntavaaleihin mennessä tämäkin ennätys rikotaan varmasti. Persut 3 %, kepu 12 %, kokoomus 13 %.

    • PUHALLUSMITTARI

      Kännissä äänestämisen kieltäminen veisi ne persujen loputkin äänet.

    • vanha_vasuri

      Ja toiset puoli miljoonaa ääntä tippuu oikeistolta myös ensi vaaleissa. Vasemmistohallitusta siis pukkaa... hienoa ....

    • Järkkkäri

      Mikään aikaisempi vaalikausi ei ole ollut oikeistolle yhtä tuhoisa. Sipilä, Soini ja Stubb joutuvat kaikki vetäytymään politiikasta.

      • 25.5.2017

        Tuo on kyllä totta. Ei jää hajuakaan.


    • Marka-Reetta

      Ihan oikein niille ketkuille!

    • 30.5.2017

      Oikeistohallitus elää lopun aikoja. Persujen vaalikannatuksesta kadonnut 10 %, jäljellä 8 %. Kepun vaaleja edeltäneestä kannatuksesta kadonnut 10 %, jäljellä 17 %.

      • klax

        Jääskeläinen sai kenkää, samalla oven avauksella olisi Sipilän pitänyt älytä lähteä. Olemmeko enää EU kansalaisia, muussa kuin netto maksajina ? Ei ainakaan tunnu, kun seuraa esim. alkoholin naurettavaa vatulointia . Porukka vaihtoon ja äkkiä, jos ei rupea niitä uudistuksia tulemaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      134
      1883
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe