Etälämmittimet mökille?

Helsinki-Tampere

Meillä pidetään mökki kylmänä talvet. 30 vuotta vanha neljän tuuman höylähirsimökki alkaa olla jo yhtä tiivis kuin harakanpesä, jonka lämmittäminen ja kuivaaminen talvella kestää 2-3 päivää. Kun joskus kevättalvella olisi kuitenkin mukava viettää muutama päivä lomaa etukäteen lämmitetyssä kuivassa mökissä, olemme miettineet, olisiko olemassa jonkinlaisia sähköpattereiden kaukosäätöjärjestelmiä (matka mökkiimme Etelä-Suomessa on n. 200 km), jotka toimisivat älypuhelimella tai vastaavalla kaukosäätölaitteella?

4

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • GSM-pistorasia

      Halvin on GSM-etäohjattava pistorasiamokkula/kytkin, johon tuupataan kiinni 3 kW lämpöpuhallin. Ohjaus tekstiviestillä. Kustannus jotain 150-200 € luokkaa siitä GSM-härpäkkeen SIM-kortista ehkä joku muutaman jörön kk-maksu.

      Rahamiehet laittaa kiinteät sähköpatterit (vai oliko jo?) ja varustaa ne on/off tai pudotusohjauksella netin kautta tai tekstiviestillä. Vaatii jonkin sortin älypurkin ryhmäkeskukseen -> asennustyökin maksaa. Taitaa olla parin tonnin keikka helposti. Tosin sillä älypurkilla saa yleensä tehtyä montaakin asiaa; saa ehkä hälytyksiä mökiltä (esim. tieto sähkökatkoista), voi ohjata pihavaloja yms. sen lämmityksen lisäksi.

      Sitten on näitä netin yli toimivia systeemeitä. Käytännössä pitää olla langaton netti eli esim. WLAN tukiasema siihen kytketty nettitikku koko ajan päällä (hankintahinta ei ole kuin satku, mutta koko ajan juoksee joku 15 €/kk maksu siitä nettiyhteydestä). Tämän WLAN verkon alueelle voi sitten hankkia ns. IP-ohjattavia pistorasiakytkimiä mutta kaikkea muutakin kivaa saa, kuten lämpömittareita tai sääaseman, joiden mittaustiedot saa kännykkään, tai valvontakameran (hälytykset tekstiviestinä, mutta kännykällä voi katsella myös reaaliaikaista kuvaa). Monimutkaisemman systeemin virittämisessä toimimaan menee kyllä aikaa ja tupakkaa ja lähtee hiukset päästä, kun käyttöohjeet on yleensä mitä on, valmistajan palvelimet nurin, suomessa myytävät mallit jo niin vanhentuneita, ettei niille enää ole valmistajalta tukea/päivityksiä saatavana (joo, ostakaa tekin Foscamin kameroita verkkokauppa.comista) eli kaikki pitää lopulta tehdä yritä & erehdy menetelmällä ja välillä joutuu vaan toteamaan, että nou can do.

    • GSM-pistorasia

      Huom. sen lämpöpuhaltimen on syytä olla mallia raksalämmitin. Halvoissa sisäkäyttöön tehdyissä lisälämmittimissä ei ehkä ropeli jaksa lähteä pyörimään pakkasessa -> ylikuumenee. Lämmityspatteri voisi tässä mielessä olla turvallisempi, vaikka lämmitysaika pitenee eikä 1 kW patteri jaksa nostaa sisälämpötilaa edes plussalle, jos ulkona on kunnon pakkanen.

    • MökkiRobotti

      Minulla on mökillä 200W pakkasvahti. Talven aikana sähköä menee 200kWh. Lämpötila mökissä menee pakkasen puolelle, mutta koska sisällä on lämpimämpi kuin ulkona, ikkunat eivät jäädy. Mökki on siis kuiva. Minulla ei siis ole vesijohtoja, joten jäätyminen ei haiittaa.

    • czero

      Gsm-mokkulaan kannattaa hankkia on prepaid simkortti - ei tule mitään kk- maksuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5770
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3657
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      224
      1875
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1762
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1212
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1167
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      284
      939
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      937
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      877
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe