Ostanko hevosen

Ostankooooo

Moi olen ratsastanut melkein vuoden ja olen hypännyt jotain metrin esteitä ja tasollani olen noin helppo a tai ehkä vaativa b.
Mietin että ostaisinko hevosen. Se tulisi meidän pihalle joka on iskön mukaan jotai 10 ja 20 metriä. Ratsastaisin sillä joka päivä ja ruokkisin vähintään kerran päivässä, vapaapäivinä 5 kertaa ja koulupäivinä kerran. Joskus paastopäiviä.
Se saisi vettä joka päivä kerran tai kolme , kertaa.
Olen 10 vuotta. Pituus ehkä 140 ja paino 30 olisiko friisiläishevonen hyvä tai shire. Ottaisin sen varsana ja kouluttaisin itse. Äiti ja iskä ei auta koska ne ei osaa, eli saisin tosi hienon hevosen. Alla vielä lista miten ratsastaisin
Maanantai esteitä metrin kokoisia
Tiistai esteitä 80 sentin kokoisia
Keskiviikko koulutreeni
Torstai koulutreeni
Perjantai esteitä metrin kokoisia
Lauantai maastoon
Sunnuntai koulutreeni

24

1792

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemus123

      Itse en suosittelisi hankkimaan hevosta ihan vielä. :D Hevonen tulee todella kalliiksi ja minusta kaipaat lisää kokemusta. Tiedäthän miten paljon varsan kouluttaminen vie aikaa ja ei sillä ihan heti kyllä voi hypätä metrin rataa... Etkä kyllä varmasti ole vaativan been tasoinen jos olet ratsastanut alle vuoden. Itse olen ratsastanut 3-vuotta ja olen helpon been tasolla. Hypännyt olen 70-80cm. Ja tiedäthän kuinka paljon kauraa, kivennäisiä jne. Tulee antaa? Etkä vapaa päivinäsi voi hevosta ihan viittä kertaa ruokkia ;). Vettä hevosella tulee kokoajan olla tarjolla. Odottaisin sinuna vielä pari vuotta. Yt. Kokemus

      • Ruokkimisesta

        Itseasiassa hevosta voi ruokkia sen viisi kertaa päivässä kunhan annokset ovat oikean kokoisia. Luonnossakin hevoset syövät monia kertoja päivässä, ja esim. laitumellakin hevonen syö miltei koko ajan.
        Mutta hevosen ostoa suosittelen vasta sitten kun on ratsastanut aivan vähintään viisi vuotta ja on harkinnut jo pari vuotta realistisesti. Monesti käy niin että siihen poniin kyllästyy kun ei ole harkinnut tarpeeksi.


      • 12hepan12vuotiasystävä
        Ruokkimisesta kirjoitti:

        Itseasiassa hevosta voi ruokkia sen viisi kertaa päivässä kunhan annokset ovat oikean kokoisia. Luonnossakin hevoset syövät monia kertoja päivässä, ja esim. laitumellakin hevonen syö miltei koko ajan.
        Mutta hevosen ostoa suosittelen vasta sitten kun on ratsastanut aivan vähintään viisi vuotta ja on harkinnut jo pari vuotta realistisesti. Monesti käy niin että siihen poniin kyllästyy kun ei ole harkinnut tarpeeksi.

        Riippuu hevosesta :D Mutta en usko että tuo kokematon huijjaritunari osaisi ruokkia viidessä erässä oikein, ja ruokarytmin pitää joka ikinen päivä olla sama!!!!!!!!!!! Helpompi ja parempi tapa on ruokkia 4 kertaa päivässä joka päivä.


      • Anonyymi

        Eläinten pito ei ole joka paikassa sallittua, esim jos asut omakotialueella kaupungissa ? Jos varaa on hevoseen, niin kyllä se on syytä pitää hyvässä tallissa jossa muitakin yksityishevosia . Hoito ja ruoka tietysti maksaa, ja koulutus on tärkeää olla asiantuntevalla opettajalla.


    • Diijee2

      Ei, ei ei ei ei ei. Et todellakaan ole valmis omaan hevoseen, etenkään tuossa iässä. Jos vanhempasi eivät tiedä hevosista vittuakaan, en missään nimessä suosittele. Oletko ensinnäkään miettinyt:
      -mitä teet, jos hevosesi alkaa käyttäytyä normaalista poikkeavasti?
      -jos hevoselle ei maistu ruoka jota tarjoat?
      -onko sulla aikaa?
      -mitä käy kun meet ylä-asteelle ja päivät pitenee?
      -miten käy kun lähdet opiskelemaan?
      -ajatteletko hevosen parasta kun laitat sen myyntiin kun ei ole enää omaa aikaa tai rahaa, pojat rupeaa kiinnostamaan?

      tsekö meinasit kouluttaa? Haha, tuskimpa. 10 vuotias EI OSAA kouluttaa nuorta hevosennulikkaa jossa on haastetta, oikein.
      Kaikki (riippuu meneekö este, koulu vai vikellyskäyttöön) pitää osata ja tehdä oikein jos haluat konista kunnollisen ja hyväoppisen.
      -entä jos se lähtee kesken oppitunnin säntäämään jonnekin karkuun/metsään, miten ajattelit saada sen ehjänä yhtenä kappaleena takaisin kotiin?
      -oletko miettinyt miksi se tulisi teille?
      Pikkulasten potkittavaksi ja tylsille koulutunneille hikoilemaan vaiko luotettavan ja varman, KOKENEEN ratsastajan ratsuksi. Mieti sen elukan parasta. Toivottavasti harkitset huolella, hevonen on oikea ja elävä olento. Et voi jättäää sitä vaan tarhaan keskelle ukkosmyrskyä ilman mitään huolta. Hevoset vie ihan perkeleesti rahaa ja jotta hevonen voi vielä 16 vuoden jälkeen hyvin SINUN käsissäsi, sitä tarvitaan paljon. Oikeasti. Ne maksaa per kk about tonnin, ja kaikki varusteet on huollettava säännöllisin väliajoin. Aluksi luulin ollessani 14, ratsikokemusta 5½ vuotta tarpeeksi kokenut, mutta se ei riittänyt. Ei alkuunkaan. Rahat tuli ja meni. Se eli meillä 3vuotta ja sitten jouduttiin myymään. Kun se myytiin joutui kahden 7 vuotiaitten kakaroiden armoille vaikka luultiin että se meni laadukkaalle yksäritallille.. Yritän tässä nyt toistaa ja pelastaa niitä hevosia etteivät joutuisi kärsimään paskoista olosuhteista, kun ne eivät ansaitse sitä kohtelua.

      • Mätä

        Mites se on voinut lähteä kokemattomille kakaroille jos aluksi on kerrottu että menee yksäritallille. Hevonenhan varmaan koeratsastettiin, etkö silloin älynnyt että ratsastaja on 7v? XD


      • 12-vuot

        Olen 12-vuotias ja olen kouluttanut molemmat hevosistamme😁


      • 12hepan12vuotiasystävä
        12-vuot kirjoitti:

        Olen 12-vuotias ja olen kouluttanut molemmat hevosistamme😁

        Ömmmm.... Enpä ehkä ihan usko. En tarkoita pahalla, mutta hevosen kouluttamisessa menee ammattilaisilla vähintään 3 vuotta, enkä usko että 9-vuotias pikkutyttö on hevosta onnistuneesti kouluttanut. Voitko kertoa vähän kokemuksestasi? Aloin kouluttaa kuukausi sitten suomenpienhevostammaa. Olen tällä hetkellä siis 12 vuotta, ja hankalaa hommaa on! On nyt tottunut satulaan ja selässä istumiseen, taidan mennä pian sitä treenaamaan :) Olen ratsastanut 7 vuotta, ja perheeni auttaa koulutuksessa tarpeen mukaan. En tarkoita siis ettet olisi voinut olla mukana koulutuksessa, mutta en nyt ihan usko että yksin koulutit 2 ISOA hevosta :3 Älä ota pahalla. Meillä on 6 hevosta ja 6 ponia, talli kotipihassa, laitumet, kentät yms. ja heppoja meillä on ollut 7-vuotiaasta lähtien. Elämä on rankkaa... Nyt pitää lopettaa menen opettamaan vähän käyntiä projektineidille :3


    • Tietäjä__

      Tää on vaa pilaa ihmiset!

    • Ostankooooo

      Okei kiitos vastauksista.
      Me. päädyttiin siihen tulokseen että otan oman shettis varsan koska shire ois liian iso. Kiitti vinkeistä hevosen omistukseen mutta oon kuitenkin niin taitava ratsastaa että osaan kyllä kouluttaaa shetlannin ponin .
      Voitte silti vielä antaa jotain kysymyksi hevosen omistuksesta ja koulutuksesta koska mä vastaan kaikkiin.


      Ja tää ei oo pilaa!!!!!!1 Ny oon vihanen koska joku ei usko Tosi ilkeetä ettei usko koska mä kyllä olen ihan oikea ihminen. Ilkeetä ettei usko tällöistä juttua!!!!!!!!!!!!!

      • Kissankala

        Itsepähän tätä kysyit ja toivottavasti harkitsit ennen kuin mihinkään tällaisen kyssärin pistit. Kuitenkin, niin kuin on tullut jo selväksi niin koulutus vaatii tarkkuutta, osaamista, taitoa ja kärsivällisyyttä. Ei ole ihan mikään pikkujuttu sellainen. Jos olet jonkun tallin kanssa tekemisissä, voit varmasti kysyä heiltä apua. Ei muuta kuin onnea pikkuisesta ponista ja kouluttamaan :)!


      • 12hepan12vuotiasystävä

        Ja on myös tosi ilkeetä rikkoa eläinsuojelulakia... Onneksi et saa ponia, koska kuka typerys nyt myisi sinulle varsan koulutettavaksi. Vaikutat omahyväiseltä törpöltä, joka esittää netissä että olisi hyväkin hevosten kanssa. Etpä muuten vieläkään ole osannut vastata yhteenkään kysymykseen... Sinulla ei ole ponia, haluat vain esittää että on. Vuoden ratsastanut ei osaa edes ratsastaa ilman taluttajaa, saati sitten KOULUTTAA PONIA!!!! Vanhempasi eivät tiedä roduista mitään, olet varmaan vain sanonut niille: "Hei! Minä keksin! Voitaisiin ostaa pieni kiltti shetlanninponi, kouluttaminen käy päivässä, pihamme riittää sille, pärjää yksin ja hintakin on vain jotain 100 euroa." Ja vanhemmat sitten: "No juu, jos se noin on niin miksikäs ei." Niin poni parkaa mentiin katsomaan... Myyjä: "Sori, en voi teille kyllä ponia myydä tuolla kokemuksella myydä." Ja varmaan ajattelit että kun varsaa ei tarvitse koeratsastaa, niin myyjä ei näe taitojesi puutteita. Kyllä hän näkee. Myyjä tarkastaa varsan uuden kodin, tapaa ratsastuksenopettajan jne. Ponia et saa siis varmaan viiteen vuoteen. Jos jotenkin kuitenkin sait ponin, anna osoitteesi niin tulen katsomaan että tarvitseeko ottaa poliiseihin yhteyttä. Sinulla on kolme vaihtoehtoa: 1. Kerrot osoitteesi ja tarkastan asian 2. Kerrot tämän ollen vitsi 3. Pysyt hiljaa ja se meinaa sitä että olitkin vain läpinäkyvä tyhmä huijari. ps. Shetlanninponit ovat luonnekkaita ja ammattilaisillakin on ongelmia koulutuksessa


    • Rodeokingi

      Kuules vaikka sinä osaisitkin ratsastaa niin ei sitä tarkoita että osaisi kouluttaa itse. Ja on otettava huomioon lait. Ja kaiken kukkuraksi meinasitko hypätä vuoden ikäisellä settiksellä metrin kokoista estettä. Toimiiko tallina koirankoppi vai teltta? Entäs onko sulla varaa maksaa kaikki ruuat, varusteet, aita tarvikkeet ja eläinlääkäri kulut jos vaikka sattuu jotain. Mitenkäs sitten aattelit kuljettaa sitä paikasta toiseen laitatko kenties auton peräkonttiin, trailerinkin vuokraus/osto ei ole ihan halpaa.
      Ps. Ilmoita sitten kun olet saanut ponin.

    • hepatonjalokiviä

      Kuuleppas sinä tytön tyllerö. Millä tallilla olet opetellut ratsastamaan vaiko naapurin lämppärillä olet kerran kuukaudessa selässä käynyt. KUKAAN ei vuodessa pääse vaikea b tasolle jos ratsastuskoulussa ratsastaa ellet sitten ihan joka päivä ratsasta valmennuksessa 2h peräkkäin. Ja vai että ihan metrin korkuisia esteitä olet hyppinyt? Este olisi sinua vain 40 cm matalampi. Hevonen tarvitsee lajitoverinsa seuraa.
      Tässä olis sulle pari kysymystä kun niitä kerran pyysit:
      1. Mistäs meinasit hankkia heinän ympäri vuoden?
      2. Mites kavioiden ja hampaiden hoito?
      3. Entä rokotukset ja madotukset?
      4. Onkos varuste puoli kunnossa?
      5. Entä jos sattuu haavereita?
      6. Eikö vanhemmillasi olisi mitään osuutta ponin hoitoon/ruokkimiseen?

      Hevonen tarvitsee vettä ympäri vuorokauden. Ja mitä ihmettä? PAASTOPÄIVIÄ! Hevosen pitää saada useasti päivässä heinää sillä muuten seurauksena saattaa olla mahahaava. Ja älä väitä että mikään mahahaava ei olisi mahdollinen koska kokemustakin löytyy siitä sairaudesta! Ei YHTÄÄN paastopäivää!

      En todellakaan suosittele sinulle vielä omaa ponia. Kypsy ja aikuistu vieläkin ainakin 5 vuotta ja sitten voit ehkä HARKITA koulutetun oman hevosen/ponin ostoa. Kuvittele hevosen parasta. Ja et ole varmaan koskaan kuulutkaan shetlanninponien itsepäisyydestä? Sellaista villiä varsaa ei kyllä helposti koulutetakkaan. Ponit ovat myös erityisen vahvoja ellet ole tiennyt. Että mitenköhän meinasit pärjätä sen kanssa. Taluttaminenkin voi olla aika haastavaa 10 vuotiaalle. Älä hyvänen aika hanki kouluttamatonta varsaa jos ei vanhemmatkaan ole hevos taitoisia. Ja kylläpä kiinostus poniin loppuu kun poni karkaa aitauksesta viidettäkymmenettä kertaa ja joudut sen taas hakemaan naapurin pihasta tai metsästämään metsästä kolmatta tuntia peräkkäin.

      Lisää kysymyksiä:
      7. Missä ajassa luulet koulutuksen olevan valmis ihan ratsastukseen saakka?
      8. Minkälaista seuraa ponilla olisi?
      9. Olisiko lainkaan mitään sateen/tuulensuojaa?
      10. Onko sinulla mitään tietoa kuinka paljon rahaa ponin omistaminen vie?
      11. Meinasitko orin vai tamman hankkia?
      12. Ajattelit näköjään hyppiä metriä shettis varsalla. Vai?

      Sillä ei ole väliä miten ratsastus taitoinen olet vaan pelaako sinulla hevosen "käsittely" taidot, maalaisjärki ja osaatko varmasti hoitaa ponia oikein. Ja pärjäätkö muka kouluttamattoman ponin kanssa. Mietippä poni kärsii sinun tekemistä virheistä. Et ole vielä valmis omaan hevoseen pelkällä vuoden ratsastuskokemuksella ja hevoshullua lukemalla.

      13. Mitä teet jos poni pääsee kesällä karkuteille ja kerkeää ahmia niin paljon heinää että sairastuu kaviokuumeeseen tai ähkyyn? Shetlanninponit kun ovat niin altiitta kaviokuumeelle.
      14. Luuletko että hevoselle riittää pelkkä 10-20 metrin kokoinen piha?
      15. Et kai sentään narun päähän meinannut ponia sitoa tarhan sijaan sillä et sitä tuolla tekstissä kertonut?

      Luulen vahvasti että jos jotkut haluaisivat tietää hevosista jotain he kysyisivät mieluummin ammattilaiselta kuin joltain penikalta. Älä ylpisty jos omistat ponin sillä suomessa on paljon ihmisiä jotka ansaitsivat ponin enemmän kuin sinä mutta heillä ei ole varaa moiseen ja ehkä he ovat fiksuja ja odottavat vielä että olisivat tarpeeksi kypsiä.

      Ja älä väitä että en tiedä hevosista mitään! Hevosia olen harrastanut 4 vuotiaasta pitäen, tarkasti hevosammattilaisten töitä tarkkailen, vanhemmilta oppinut, omien hevosten kanssa omatoimisesti puuhaillut maasta käsin ja tutkimalla kirjoista ja videoista. Paljon olen eri hevosia tavannut ja oppinut eri rotujen heikkoudet ja vahvuudet. Paljon murheita ja onnenhetkiä olen kokenut. Epäonnistumista ja onnistumista. Minulla on hevostietoiset vanhemmat ja isosisko ja myös pari pikkusiskoa joille minä omia hevosenkäsittely taitojani välitän. Perheesäni on tällä hetkellä vuonis, suokki, new forest ja wales poni. Edellisiä hevosia on yhteensä neljä. Hevosilla ei pelkästään ratsateta vaan myös hoidetaan tunnollisesti. Pidä kaikkia tuntemiasi eläimiä etenkin hevosia jalokivinä. Niin minä ainakin teen jonka seurauksena olen nimennyt perheeni kaikki eläimet jalokivi nimillä.

      Noihin ratsastustaitoisihi vielä että en minäkään ole metriä vielä hypännyt ja eivät taitoni riitä vielä vaikeaan B:hen mutta tiedätkös minkä takia ratsastus taitoni eivät ole vielä noin korkealla? Koska olen keskittynyt oppimaan hevosen hoitoa. Ja muuten. En ehkä ole vaativa b tasoinen mutta istuntani on erityisen hyvä että pysyn vaikeissakin pukeissa. Mutta sellainen istunta vaatii monen vuoden ratsastuskokemuksen. Minunkin istuntaani voi treenata parempaan vielä vaikka kuinka paljon. Joten mietippä vielä: Onko kannattavaa hankkia omaa kouluttamatonta ponia vuoden ratsastuskokemuksella? Poni jää sinun huolettavaksi 20 vuodeksi. Jos meinaat ostaa vuoden ikäisen ponin pääset ratsastamaan sillä vasta 3 vuoden päästä eli olisit itse silloin 13 ja luultavasti liian suuri ratsastamaan shettiksillä. Minun rehellinen mielipide on tässä: Et ole todellakaan valmis kouluttamattomaan omaan poni varsaan. Kypsy vielä monta vuotta.

      • Samaamieltäkanssasii

        Aivan täyttä totta. En ees saata kuvitella millainen poni siitä varsasta tulee jos tuollainen 10 vuotias kakara pääsee ' kouluttamaan ' sen. Vanhemmat kuimminkin ovat jo ostaneet tälle typylle sen kaakin, varsaraasu joutuu sitten elää kohtalokkaasti ne yli 19v kun ei ole osattu oikeaoppisesti kouluttaa. :( surullista kertakaikkiaan.......


      • hepatonjalokiviä

        Todellakin surullista.. Säälin ponirukkaa.


    • Rodeokingi

      Hah vastaappa noihin hepatonjalokiviä kysymyksiin, kun kerta olet niiiin" kokenut ja taitava". Vai menikö sormi suuhun?

    • kusetukseltavaikuttaa

      Mite musta tuntuu siltä et joku on vaan kirjottanu tän läpäl

    • 12hepan12vuotiasystävä

      OLET ÄÄRETTÖMÄN TYHMÄ!!!!! Jos olet ratsastanut vuoden, et ole tasoltasi edes hellpo c! Enkä usko että hypit metrin korkuisia esteitä, opettelussa menee yli 5 vuotta. Olet myös hyvin nuori ja kokematon. Ja et selvästi osaa valita edes oikeaa rotua! Ja jos hankkii alaikäisenä hevosen vanhempien tai edes toisen heistä on oltava kokenut hevosihminen! Hevosta pitää sitäpaitsi ruokkia joka päivä vähintään 3 kertaa, ja kaikkina päivinä kaikki on hoidettava rutiininomaisesti. Vettä pitää olla koko ajan tarjolla. Lapsi ei osaa kouluttaa hevosta, eivätkä osaa kaikki aikuisetkaan. Hevosella pitää olla myös vapaapäiviä. Ja tuo 10 tai 20 metriä ei kerro mitään, et edes tiedä mikä on neliömetri! Et osta hevosta ainakaan kymmeneen vuoteen.

    • 12hepan12vuotiasystävä

      Ja kerroppa muuten osoitteesi, haluan nähdä että tämä ei ollut mikään vitsi tai vain oma haave. Tämän oli syytä olla huono pila, en halua yhdellekkään ponille tuollaista kärsimystä

    • Anonyymi

      Joo ei. Itellä kokemusta varsan koulutuksesta. Ratsastanut kohta 20 vuotta ja tällä hetkellä omasta tammasta on orivarsa. Aivan mahdoton. Mietin että onko tää viesti vitsi?! Ei todellakaan vielä. Ei ei ei. Ekaks: paastopäivä? Ootko hullu?! Tokaks: et todellakaan oo noin korkeella tasolla. Kolmanneks: tila ei riitä. Neljänneks: et todellakaan osaa kouluttaa hevosta ite vielä, oota 10 vuotta tai noin 4-5 vuotta että voit ostaa kiltin hyvin koulutetun ponin. Ja tää lista jatkuis vaikka kuinka kauan.

    • Anonyymi

      Kuka sen hevosen ostamisen ja ylläpidon maksaisi? Vai onko vanhemmillasi omistuksessaan talli jossa sitä voisi pitää? Treenaaminen vaatii jonkun valmentajan tai ratsastusopettajan palkkaamista ainakin kerran viikossa. Jos lähiseudulta löytyy mukava ratsastuskoulu, suosittelen sitä.

    • Anonyymi

      No et osta, 😒

    • Anonyymi

      Haha, tätä keskustelua oli tosi hauska lukea XD ihmiset ei selvästikkään sillon tajunneet, että tää oli pelkkä läppä😂

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1625
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe