Mämmiä, mämmiä

pupuliinu

Miksi pilata kerma ja sokeri mämmillä.

63

903

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mämmiläinen

      mämmi mämminä.

    • siilenä

      Mämmi vaniljajäätelöllä.

    • Mämmitkö_raakana

      Siinäpä kysymystä kerrassaan.
      Miksi laittaa mämiä kahviin kun siihen (kahviin) voi laittaa kermaa ja sokeria.

    • Olen tänä vuonna herkutellut mämmi-vaniljajäätelöseoksella sekä mämmillä paksun laktoosittoman ruokakerman kera. Näin ohjeen mämmi-kuivakakusta, mutta en ainakaan itse aio ruveta leipomaan sellaista.

      Mämmiä saa kaupasta valmiiksi paistettuna. Se on hyvää paksun kerman kera ja ehkä maustettuna pienen pienellä ripauksella sokeria. Tosi herkullinen jälkiruoka tai välipalakin. Nam!

    • KopioituaTietoa

      Mämmi on imellytettyä ruispuuroa, joka valmistetaan ruismaltaasta ja ruisjauhoista. Ruuan alkuperä juontaa juurensa muinaiseen Persiaan, jossa jo vuosisatoja sitten tunnettiin imellytetty viljapuuro.

      Suomessa mämmin valmistus alkoi historiankirjojen mukaan 1700-luvulla Varsinais-Suomessa, josta pääsiäisherkku levisi hiljalleen muualle Suomeen.

      - Sitä mukaa kun taloihin rakennettiin enemmän uuneja, mämmin valmistus yleistyi. Varsinkin Karjalassa se on ollut hyvin suosittu ruoka, koska siellä uunissa tehtiin ruokia paljon, kertoo suomalaisen ruuan asiantuntija, kokki Jaakko Kolmonen.

      Vähän kaloreita, paljon valkuaista

      Kaiken kansan tuntema ruokaekspertti on suuri mämmin ystävä. Hän ei kehu vain makua, vaan muistuttaa mämmin terveellisyydestä ja hyvistä raaka-aineista.

      - Ruisjauho sisältää 10 prosenttia valkuaista. Sitä voi verrata rasvaiseen loheen tai silavapitoiseseen sianlihaan. Ruismaltaassa ja -jauhoissa on myös 13 prosenttia kuituja eli se on luxusluokan tuote, josta vain jälkiuunileipä menee ohi, Kolmonen kehuu.

      Lisäksi mämmissä on Kolmosen mukaan runsaasti hivenaineita kuten rautaa.

      - Ja sadassa grammassa mämmiä on vain 115 kaloria eli se on kevyttä herkkua.

      Mämmi ei kaipaa sokerikuormaa

      Ruista imellytettäessä rukiin tärkkelys muuttuu sokeriksi. Oikein valmistettaessa mämmistä pitäisikin tulla itsessään niin makeaa, että se ei kaipaa lisämakeutta.

      - Mämmin valmistuksessa on se etu, että tekovaiheessa ei tarvita sokeria tai siirappia. Tokihan syötäessä päälle voi laittaa sokeria, mutta pieni ripaus pitäisi riittää. Kaupoissa on valitettavasti myynnissä mämmejä, joissa voi olla parikymmentäkin prosenttia sokeria, Kolmonen harmittelee.

      Mämmi syödään perinteisesti maidon kanssa, jotkut käyttävät maidon sijasta kermaa. Erikoisempiakin tapoja on, pääsiäsherkun kyytipoikana tarjotaan joskus esimerkiksi jäätelöä. Jaakko Kolmonen hyväksyy kaikki nautintotavat.

      - Jos ajatellaan kotitekoisen - ei kaupasta ostetun äklömakean - mämmin kaikkia hyvyyksiä, niin mikäpä voisi olla hienompi jälkiruoka, tarjoaa sitä minkä kanssa tahansa. Siinä on maut ja terveelliset ruoka-aineet kohdallaan!

      Lähteet: YLE LAHTI / JUHA-PETRI KOPONEN

      • Uutisissa kerrottiin nykyisin eniten mämmiä syötävän Keski-Suomessa, sen jälkeen tulivat Kainuu ja Etelä-Karjala.


    • ö-Öö

      Kyllä mämmi hyvää on

      Ulkonäkö kai sen ongelma on, näyttää yökiltä, vaikka oikeasti maku on mainio. Sekin, kaupan valmismämmeillä ja itse tehdyllä mämmillä suuri ero. Ihan kuin itsetehty hernekeitto ja tölkkihernekeitto. Eines eri asi, kuin oikea ruoka.

      Monikohan lie itse tehnyt mämmiä? En mä ainakaan ikinä. Kakarana mutsi teki joskus mämmiä itse, mun mielestä se oli hyvää. On toki kaupan mämmikin hyvää, mutta jotenkin se on koostumukseltaan ja maultaan jotenkin mitäänsanomattomampaa.

      Mämmissä sama vika, kuin vaikkapa rosollissa, liian sesonkiruoka. Rosollihan kerrassaan erinomainen salaatti, vaikkapa kesäisin grillailessa kyljyksiä. Aivan samoin mämmi sopisi oikein hyvin aamupuuroksi, vaikka päivittäin. Mämmi hyvää ja terveellistä.

      No joo. Näin pääsiäisen sesonkituotteena mämmiä ei tule syödyksi edes joka vuosi. Nyt on snadi ropponen jääkaapissa, oletan kyllä se syödyksi tulee. Mutta tollaset Mietaan 40 mämmin markkkinamaratoonit on typeriä, määrä ois varmaan ihan ok, jos sen söisi vuoden aikana.

      Kyllä pitsakin hyvää on, mutta kuka haluaa juhlia kerran vuodessa syömällä Saarioisten roiskeläppää, onhan net pitseriatkin keksitty ja pitsaa helppo tehdä itsekin.

      =DW=

    • varovastimämmiä

      Mämmistä tulee känniin jos dokaa mämmiä liikaa, hiivaa laittaa niukemmin.

    • En mämmiä suurena herkkuna pidä, m.utta kerran vuodessa menee.
      Nyt ostin vaniljakastiketta sokerin ja kerman sijaan, en ole vielä maistanut.
      Radiossa yks aamu pari naispuolista ällötystutkijaa piti mämmiä ällöttävänä.
      Samaiset tutkijat pitivät heinäsirkkoja ja muita ötököitä tulevaisuuden ruokana.
      Semmoseen tutkimukseen rahoitus annetaan, kun mikä ällöttää.
      Se on jokaisen henkilökohtainen kokemus.

      Eihän siinä mitään, jos heinäsirkat ja kastemadot maistaa, mutta ei ne maailman ruokaongelmaa poista.
      Jos sitä sellaista ongelmaa yleensä tulee. Saattaa vaan olla, että heinäsikkamausteet ja muu töhnä siinä sivussa lautasella vie enemmän viljelyalaa, kun normaali ruuantuotanto.

    • jääkaapissa on kaks tuokkosta mämmiä
      ja litra kuohukermaa nam nam
      sokeri ei mämmiin kuulu ei maito eikä mikään vaniljakastike.

      • MilleMaistuvat

        Mistä tiedät, etteivät kuulu?
        Oletko maistanut?


      • MilleMaistuvat kirjoitti:

        Mistä tiedät, etteivät kuulu?
        Oletko maistanut?

        jos en nyt ihan selkeesti kirjoittanu
        niin tarkoitin ettei mun mämmiin kuulu
        en oo maistanu mutta muutenkaan en juo maitoa
        enkä käytä sokeria missään lisäkkeenä
        ja vanilja kastike no joskus jossain kylässä jonkun piirakan päällä.


    • On oikeastaan aika huvittavaa, jos mies keskustelee naisten kanssa värjätyistä munista ja valkaistusta mämmistä.
      Minä kun olen MIES, ei tulisi moinen mieleenikään.
      -
      Tai...
      Ehkäpä nimmarit ovat tulleet takaisin kotiin :)

      H.

      • SemmosiaOnMuutama

        Oikeat miehet voivat keskustella monenlaisista asioista. Voivat saada uutta tietoa ja jakaa omaansa eteenpäin.

        Itsekin omaa arvoaan epäilevät joutuvat esittämään jotain itseään parempaa kaiken aikaa, kun eivät usko kovin kummosia olevansa.


    • Ei mämmiä meitin pääsiäispöytään. Ei ole fanittajia.
      Pashareseptejä katselin mutta voi sitä työn ja kalorien määrää ja mistäs minä tollasen muotin tekasen?
      Lammaspaistia olen aikaisemmin laitellut, mutta en ole oikein ihastunut lampaan makuun ja valmiiksi marinoidut lampaanpaistit ovat niin vietävästi ylimaustettuja että saavat jäädä kauppaan.
      Tänään, pitkäperjantaina syömme periteisesti kalaa. Lämminsavustettua tunturirödingiä (oliskohan se taimen?) ja katkarapuja.
      Huomenna, pääsiäislauantaina olisi vissiin jonkun kanarisoton vuoro.
      Sunnuntai- ja maanantaiateriat ovat vielä suunnitteluvaiheessa; huomenna piipahdankaupassa täydennysostoksilla ja vois katsella aineita.
      Kellään mitään hyviä ehdotuksia pääsiäisen pääruuaksi, kun lammas ei maistu ja lohet jo syöty?

      • Rautu..
        -
        Yksin-kertaisesti sitten:

        Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset, sekä Kukka-Kaali.
        300gr. ja 250gr. X 2.SF 300gr. X 1 SF.
        10-12 kpl. Broilerin paisti-leikkeitä 800gr.SF
        Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
        Leipinä Täysj. Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
        Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi.SF
        Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
        Valio Maito 3ltr. luomu rasvaton.SF
        Omenaa, Mandariinia tms.Osittain SF
        Viikon eväs.
        Maksaa mitä maksaa"

        H.


      • pitääks pääsiäisenä syödä yleensä jotain sen kummempaa kun muullonkaan
        en oo ostanu mitään sen kummempia ruokia
        eilen kävin kaupassa ja ostin appesiinejä ja kermaa siihen mämmiin
        muuten on pakkanen pullollaan kaikenlaista mistä voi tänään väsätä jotain
        siellä riittää safkaa pyhien ylikin :D


      • aina.i.ankeinen kirjoitti:

        pitääks pääsiäisenä syödä yleensä jotain sen kummempaa kun muullonkaan
        en oo ostanu mitään sen kummempia ruokia
        eilen kävin kaupassa ja ostin appesiinejä ja kermaa siihen mämmiin
        muuten on pakkanen pullollaan kaikenlaista mistä voi tänään väsätä jotain
        siellä riittää safkaa pyhien ylikin :D

        Pääsiäinen on joulun jälkeen suurin ruokajuhla, näin on kerrottu.
        Pitää olla lammasta ja kalaa, pashaa, mämmiä ym.

        Meilläkään EI ole kaalilaatikkoa, vaan tänään tarjoillaan nakkipyttipannua.
        Saapas nähdä mitä jännää huomenna :)


      • Heikunkeikku
        Ancelina kirjoitti:

        Pääsiäinen on joulun jälkeen suurin ruokajuhla, näin on kerrottu.
        Pitää olla lammasta ja kalaa, pashaa, mämmiä ym.

        Meilläkään EI ole kaalilaatikkoa, vaan tänään tarjoillaan nakkipyttipannua.
        Saapas nähdä mitä jännää huomenna :)

        Unohtamatta kuule Juhannusta.
        Juhannuksena vedetään naamaan kaikkea mahdollista ja kun vetäminen ei enää onnistu, niin sitten Työnnetään ruokaa suuhun :)
        Juhannuksena pitää aivan pakosta käristää myös makkaraa, vaikka muita ruokia olis kuinka paljon.

        Liikkuminen paikasta toiseen luonnistuu parhaiten pyörimällä ku keilapallo.
        Pyöriminen säästää hentoja polvia vatsataakan kantamisesta.

        Nakkipyttipannu on mitä mainiointa pääsiäisruokaa.
        Huomenna minä sullon Aura-homejuustoa herkkusienien sisälle ja mitä nyt sitten tullenkaan keksimään niiden lisäksi.


      • siilenä

        Meillä on pääsiäsenä lampaan paahtopaistia uunikasvisgratiinilla. Kippo mämmiä ja omatekoinen perspiirakka.. Siinä sesonkiruoka, muutoin tavanomaista.


      • Heikunkeikku kirjoitti:

        Unohtamatta kuule Juhannusta.
        Juhannuksena vedetään naamaan kaikkea mahdollista ja kun vetäminen ei enää onnistu, niin sitten Työnnetään ruokaa suuhun :)
        Juhannuksena pitää aivan pakosta käristää myös makkaraa, vaikka muita ruokia olis kuinka paljon.

        Liikkuminen paikasta toiseen luonnistuu parhaiten pyörimällä ku keilapallo.
        Pyöriminen säästää hentoja polvia vatsataakan kantamisesta.

        Nakkipyttipannu on mitä mainiointa pääsiäisruokaa.
        Huomenna minä sullon Aura-homejuustoa herkkusienien sisälle ja mitä nyt sitten tullenkaan keksimään niiden lisäksi.

        Aivan, Juhannus tulee varmaan kolmantena heti Joulun ja Pääsiäisen jälkeen, suurena ruoka- ja ehkä myös juomajuhlana. Tai ei mitään ehkää tarvitse laittaa..

        Kiva olla maha killillään, kunhan tästä tokenen, pyörin lammelle ja metsään lenkille. Vähän edes lasehtii, että jaksaa kakkukahvit vetästä naamariin.
        Ai niin, ei meillä olekaan kakkua.


      • Heikunkeikku
        hunksz kirjoitti:

        Rautu..
        -
        Yksin-kertaisesti sitten:

        Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset, sekä Kukka-Kaali.
        300gr. ja 250gr. X 2.SF 300gr. X 1 SF.
        10-12 kpl. Broilerin paisti-leikkeitä 800gr.SF
        Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
        Leipinä Täysj. Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
        Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi.SF
        Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
        Valio Maito 3ltr. luomu rasvaton.SF
        Omenaa, Mandariinia tms.Osittain SF
        Viikon eväs.
        Maksaa mitä maksaa"

        H.

        Kamalan yksipuolista ruokaa sinulla hoo.
        Montakos vuotta oot tuota samaa ruokaa kauppakassiisi sullonut?
        Aina ja aina ja aina kirjoitat nuo samat ruuat. KÄÄK!!!

        Ostaisit kerrankin vinkaleen Lohta ja fläiskäisit sen paistinpannuun. (Tietysti rautaiseen pannuun). JA niitä KUNNON esikypsytettymättömiä, äh öh, siis esikypsentämättömiä juureksia. Katsos se Maku, se maku. Jokaisesta juurespalasta on saatava KAIKKI maku omaan käyttöön. Aivan kuten olen sinua neuvonut aikaisemmin.
        Kumma että et ota onkeesi.


      • Ancelina kirjoitti:

        Pääsiäinen on joulun jälkeen suurin ruokajuhla, näin on kerrottu.
        Pitää olla lammasta ja kalaa, pashaa, mämmiä ym.

        Meilläkään EI ole kaalilaatikkoa, vaan tänään tarjoillaan nakkipyttipannua.
        Saapas nähdä mitä jännää huomenna :)

        harmi ettei oo kaalilaatikkoo
        olisin saattanu hypätä autoon ja joutessani ajella päivälliselle :D
        sää tiedät mun suhteen kaalilaatikkoon <3


      • Heikunkeikku kirjoitti:

        Kamalan yksipuolista ruokaa sinulla hoo.
        Montakos vuotta oot tuota samaa ruokaa kauppakassiisi sullonut?
        Aina ja aina ja aina kirjoitat nuo samat ruuat. KÄÄK!!!

        Ostaisit kerrankin vinkaleen Lohta ja fläiskäisit sen paistinpannuun. (Tietysti rautaiseen pannuun). JA niitä KUNNON esikypsytettymättömiä, äh öh, siis esikypsentämättömiä juureksia. Katsos se Maku, se maku. Jokaisesta juurespalasta on saatava KAIKKI maku omaan käyttöön. Aivan kuten olen sinua neuvonut aikaisemmin.
        Kumma että et ota onkeesi.

        "Heikunkeikku"

        Moni on udellut, moni on saman vastauksen saanut.
        Minulla on erittäin moni-puolinen mauste-kaappi.
        Säilyke-kaloja purkeissa,.
        Hernaria.
        Kerran kuussa ostan myös äitien Maksa-laatikon 400gr. SF
        Vitamiinit nääs.
        Kummallista että et vieläkään paina mieleesi :)

        H.


      • Heikunkeikku
        hunksz kirjoitti:

        "Heikunkeikku"

        Moni on udellut, moni on saman vastauksen saanut.
        Minulla on erittäin moni-puolinen mauste-kaappi.
        Säilyke-kaloja purkeissa,.
        Hernaria.
        Kerran kuussa ostan myös äitien Maksa-laatikon 400gr. SF
        Vitamiinit nääs.
        Kummallista että et vieläkään paina mieleesi :)

        H.

        Voi ei!!!! Aina vaan pahenee.
        Kiellän, ehdottomasti kiellän sinua enää koskaan kertomasta minulle ruuistasi.
        Olen ihminen, joka saa syviä säälintunteita ihmisiä kohtaan, joiden tiedän jollakin tavalla olevan
        ikään kuin epätietoisia asioista, joita heidän kaiken järjen mukaan (viittaan ikään) pitäisi jo hallita.
        Et varmaankaan tahdo minulta Säälin tunteita.
        Enempää siis:)


      • aina.i.ankeinen kirjoitti:

        harmi ettei oo kaalilaatikkoo
        olisin saattanu hypätä autoon ja joutessani ajella päivälliselle :D
        sää tiedät mun suhteen kaalilaatikkoon <3

        Joo aina.i, on minun kaalilaatikkoni tehonnut muihinkin ;)


      • Heikunkeikku
        Ancelina kirjoitti:

        Joo aina.i, on minun kaalilaatikkoni tehonnut muihinkin ;)

        Monasti oon saanut lukea palstalla muiden kehumisia sinun kaalilaatikkoa kohtaan.
        Oot ihan Kuuluisa tuosta kaalilaatikosta.
        Minkähänlaista mössöä se oikein on, kun noin paljon siitä kirjotetaan, että ihan vihaksi pistää.

        Pistäs nyt tulemaan resepti, vai onko se kokin salaisuus:)
        Mun kaalilaatikko on kyllä hyvää, mutta ei se nyt NIIN hyvää ole, että ihan satahyvää.

        Älä jätä mitään tärkeää maustetta tai työvaihetta kertomatta (tahallaan).
        Aikanaan (sata vuotta sitten) veljen vaimo pyysi minulta yhden piirakan ohjetta. Tahtoi tehdä OIKEIN hyvää piirakkaa vierailleen. Annoin ohjeen ja selitin tosi tarkasti eri vaiheet. Oli monimutkainen leipomus.
        Piirakkaan (ranskalainen) piti laittaa vähän erikoisempia aineita.
        Veljen vaimo oli tehnyt piirakan, nosti sen vieraiden aikana pöydälle ja sanoi, että oli "Heikun" ohjeella sen tehnyt ja jos se ei ole hyvää, niin käski sitten syyttää mua.

        Selitti sitten jälkeenpäin, että oli puolet aineista vaihtanut toisiin aineisiin, koska ei viitsinyt lähteä erikoisempia aineita etsimään. Oli jättänyt työvaiheita pois siitä syystä, että kyllä se nyt käy toisellakin tapaa tehdä.
        Hän oli muutellut sitä NIIN paljon, että se oli aivan eri piirakka. Eikä oikein onnistunutkaan.:)


      • Heikunkeikku kirjoitti:

        Monasti oon saanut lukea palstalla muiden kehumisia sinun kaalilaatikkoa kohtaan.
        Oot ihan Kuuluisa tuosta kaalilaatikosta.
        Minkähänlaista mössöä se oikein on, kun noin paljon siitä kirjotetaan, että ihan vihaksi pistää.

        Pistäs nyt tulemaan resepti, vai onko se kokin salaisuus:)
        Mun kaalilaatikko on kyllä hyvää, mutta ei se nyt NIIN hyvää ole, että ihan satahyvää.

        Älä jätä mitään tärkeää maustetta tai työvaihetta kertomatta (tahallaan).
        Aikanaan (sata vuotta sitten) veljen vaimo pyysi minulta yhden piirakan ohjetta. Tahtoi tehdä OIKEIN hyvää piirakkaa vierailleen. Annoin ohjeen ja selitin tosi tarkasti eri vaiheet. Oli monimutkainen leipomus.
        Piirakkaan (ranskalainen) piti laittaa vähän erikoisempia aineita.
        Veljen vaimo oli tehnyt piirakan, nosti sen vieraiden aikana pöydälle ja sanoi, että oli "Heikun" ohjeella sen tehnyt ja jos se ei ole hyvää, niin käski sitten syyttää mua.

        Selitti sitten jälkeenpäin, että oli puolet aineista vaihtanut toisiin aineisiin, koska ei viitsinyt lähteä erikoisempia aineita etsimään. Oli jättänyt työvaiheita pois siitä syystä, että kyllä se nyt käy toisellakin tapaa tehdä.
        Hän oli muutellut sitä NIIN paljon, että se oli aivan eri piirakka. Eikä oikein onnistunutkaan.:)

        Salaista reseptiäni en ikinä paljasta ja siksi ettei sitä ole.
        Näppituntumalla menen ja heittelen mössöön mitä milloinkin.
        Ja aina tulee priimaa vaikka tavallista yrittää.

        Vähänkö tolleen kehun, kun ei oikein muuta kehuttavaa ole :)


      • Heikunkeikku
        Ancelina kirjoitti:

        Salaista reseptiäni en ikinä paljasta ja siksi ettei sitä ole.
        Näppituntumalla menen ja heittelen mössöön mitä milloinkin.
        Ja aina tulee priimaa vaikka tavallista yrittää.

        Vähänkö tolleen kehun, kun ei oikein muuta kehuttavaa ole :)

        Tuota mä vähä ounastelinkin, että näppituntumilla ruokiasi värkkäät.
        Näppituntumakokit ovat kokkien kuninkaita/kuningattaria.
        Huonommat kokit kattelee reseptejä ja mittailee pikkulusikoiden nokilla mausteita ja muita mitattavia. Osaavat kokit tietävät mitä tekevät.

        Että pidä sitte reseptis ja näppistuntumat.
        Emmä olis halunnutkaan sitä reseptiä:)


      • Heikunkeikku kirjoitti:

        Tuota mä vähä ounastelinkin, että näppituntumilla ruokiasi värkkäät.
        Näppituntumakokit ovat kokkien kuninkaita/kuningattaria.
        Huonommat kokit kattelee reseptejä ja mittailee pikkulusikoiden nokilla mausteita ja muita mitattavia. Osaavat kokit tietävät mitä tekevät.

        Että pidä sitte reseptis ja näppistuntumat.
        Emmä olis halunnutkaan sitä reseptiä:)

        Oletpa ystävällinen, kotikokki kiittää, näppituntumallaan :)

        Jos laitat kaalilaatikkoon riisiä, niin laita tummaa ja siirappia reilusti.


      • Heikunkeikku
        Ancelina kirjoitti:

        Oletpa ystävällinen, kotikokki kiittää, näppituntumallaan :)

        Jos laitat kaalilaatikkoon riisiä, niin laita tummaa ja siirappia reilusti.

        Mä tapaan käyttää tummaa riisiä ja/tai riisi-ruista.
        Harvemmin valkoista riisiä laitan mihinkään.
        Riisipuuron kyllä keitän valkoisesta riisistä.

        Kiitos neuvosta. Siirappi on must-juttu.
        Sinä lurahutat sitä niillä sun tuntumanäpeilläs, että en oikein tullut hullua hurskaammaksi.:)
        Mutta kiitos siitäkin vähästä. Heh:)


      • Heikunkeikku kirjoitti:

        Mä tapaan käyttää tummaa riisiä ja/tai riisi-ruista.
        Harvemmin valkoista riisiä laitan mihinkään.
        Riisipuuron kyllä keitän valkoisesta riisistä.

        Kiitos neuvosta. Siirappi on must-juttu.
        Sinä lurahutat sitä niillä sun tuntumanäpeilläs, että en oikein tullut hullua hurskaammaksi.:)
        Mutta kiitos siitäkin vähästä. Heh:)

        No joo, joskus pääsee "hups", kun vähän jotain reilummin tupsahtaa.
        Mittoja ja määriä ei voi antaa :)


      • KelleOnLaatua
        hunksz kirjoitti:

        Rautu..
        -
        Yksin-kertaisesti sitten:

        Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset, sekä Kukka-Kaali.
        300gr. ja 250gr. X 2.SF 300gr. X 1 SF.
        10-12 kpl. Broilerin paisti-leikkeitä 800gr.SF
        Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
        Leipinä Täysj. Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
        Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi.SF
        Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
        Valio Maito 3ltr. luomu rasvaton.SF
        Omenaa, Mandariinia tms.Osittain SF
        Viikon eväs.
        Maksaa mitä maksaa"

        H.

        Ja hunkszi ostaa 2-prosenttista laatunaudan laatujauhelihaa. Onkohan ne loput 98 % "laatulihaa" jotain kompostista poimittua lisäainetta?


    • Heikunkeikku

      En ole ostanut mämmyräistä. Ostin eilen huikaisevan paljon erilaisia ruokia.
      Tykkään mämmistä, vaikka en sitä ostanutkaan. Ehkä kerran vuodessa äidyn mämmittelemään.
      Tiedän, että monet tyypit ajattelevat, että mämmiin on PAKKO laittaa kermaa.
      Mun kohdalla se ei ole noin, sillä inhoan kermaa sellaisenaan. KermaVAAHTO on sitten eri asia. Kermavaahdolliset herkut ovat ah-niin-ihania. Kermavaahtoa en kuitenkaan laittaisi mämmin päälle. Hyi!
      Kun mämmiä syön, ripottelen sokeria ja laitan maitoa. Ja vieläpä rasvatonta maitoa.

      -HYyyyyiiiii yäk, rasvatonta, joku huudahtaa.

      Sain juuri ruokailtua ja vatsani on täynnä.
      Laitoin itselleni aivan mahdottoman, ihan mah-dot-to-man yli-hyvää ruokaa.
      Mausteet olivat kohdillaan.
      Silmät muljahtelivat kuopissaan, kun sitä söin.

      Huomenna on värkit toisenmoiselle hyvälle.
      Sunnuntaina minut kutsuttiin kylään syömään. Kuulemma karitsan maksaa, salaatteja ja mitä sitten onkaan.

      • Osta vaniljakastiketta sen mämmin päälle. Kyllä sitä syö.
        Säästyy ne sokerit.


      • Heikunkeikku
        k-kotton kirjoitti:

        Osta vaniljakastiketta sen mämmin päälle. Kyllä sitä syö.
        Säästyy ne sokerit.

        Minä olen vähän oudonpuoleinen tyyppi. Minulle tulee "vääriä aineita ruokaan sekoittamisesta" helposti tunne, että syön Sianruokaa. Sianruoka-sana sopii parhaiten.
        Minun mielestäni vaniljakastike ei sovi mämmin kanssa.
        Voisin hyvin mielelläni syödä sen vaniljakastikkeen sellaisenaan. Litrakin menis tosta-noin-vaan helposti.

        Mun edesmennyt mieheni on lapsena syönyt ruispuuroa, johon on sekoitettu suolakalaa. Ei vaan yhden kerran, vaan usein. Kiesus sentään, kun tuon kuulin.
        Jos tuon omituisuuden olisin seurusteluvaiheessa tiennyt, niin olis varmaan jäänyt naimisiinmenot menemättä:) Kyllä sitä nyt joku systeemi sentäs pitää olla, mitä suuhunsa pistää:)


      • Heikunkeikku kirjoitti:

        Minä olen vähän oudonpuoleinen tyyppi. Minulle tulee "vääriä aineita ruokaan sekoittamisesta" helposti tunne, että syön Sianruokaa. Sianruoka-sana sopii parhaiten.
        Minun mielestäni vaniljakastike ei sovi mämmin kanssa.
        Voisin hyvin mielelläni syödä sen vaniljakastikkeen sellaisenaan. Litrakin menis tosta-noin-vaan helposti.

        Mun edesmennyt mieheni on lapsena syönyt ruispuuroa, johon on sekoitettu suolakalaa. Ei vaan yhden kerran, vaan usein. Kiesus sentään, kun tuon kuulin.
        Jos tuon omituisuuden olisin seurusteluvaiheessa tiennyt, niin olis varmaan jäänyt naimisiinmenot menemättä:) Kyllä sitä nyt joku systeemi sentäs pitää olla, mitä suuhunsa pistää:)

        Kermaa se vaniljakastike on, siihen on vaan lisätty vaniljaa ja sokeria.
        Niin, mutta ethän Sinä kermaa siihen mämmiin laita. No, onhan siihen ratkaiu. Laita siihen siniseen maitoon vaniljaa ja sokeria, niin pääset näihin uusiin makunautintoihin. Se onkin Sitten Sininen-vanilja-maitojuoma, mallia Heikun-keikku. Se sopii mämmin päälle, en epäile yhtään.


      • Heikunkeikku
        k-kotton kirjoitti:

        Kermaa se vaniljakastike on, siihen on vaan lisätty vaniljaa ja sokeria.
        Niin, mutta ethän Sinä kermaa siihen mämmiin laita. No, onhan siihen ratkaiu. Laita siihen siniseen maitoon vaniljaa ja sokeria, niin pääset näihin uusiin makunautintoihin. Se onkin Sitten Sininen-vanilja-maitojuoma, mallia Heikun-keikku. Se sopii mämmin päälle, en epäile yhtään.

        Ei, ei, ei. Aivan HiRRrrrrrveetä olis pistää rasvattomaan maitoon vaniljaa ja sokeria.
        Nauraisin ehdotuksellesi, ellen olisi nyt siinä tilassa, että joudun keskittymään siihen, ettei yrjöt lennä:)
        Minun kieleni makunystyrät ilmoittavat ehdottomalla ehdottomuudella, että mämmiin EI sovi vanilja.

        Saanko isä syödä mämmini vain sokuriripotteilla ja maidolla? :)

        Niin ja sinä voisit keskittyä vain lintujen ruokintaan. Anna niistä ohjeita ja jätä nää tämmöset mämmiruuat pois.


      • Heikunkeikku kirjoitti:

        Ei, ei, ei. Aivan HiRRrrrrrveetä olis pistää rasvattomaan maitoon vaniljaa ja sokeria.
        Nauraisin ehdotuksellesi, ellen olisi nyt siinä tilassa, että joudun keskittymään siihen, ettei yrjöt lennä:)
        Minun kieleni makunystyrät ilmoittavat ehdottomalla ehdottomuudella, että mämmiin EI sovi vanilja.

        Saanko isä syödä mämmini vain sokuriripotteilla ja maidolla? :)

        Niin ja sinä voisit keskittyä vain lintujen ruokintaan. Anna niistä ohjeita ja jätä nää tämmöset mämmiruuat pois.

        Se tuo vanilja passaa joka paikkaan, niin kuin jeesusteippi.
        Tein viikolla rahkaa. Pakastimeen oli unohtunut mustaherukkaa neljänneksen rasia, niin vanha, etten kehtaa sanoa.
        Kuohutin desin kermaa, ja siihen parin desin purkki rahkaa, sokeria ja tietenkin VANILJAsokeriria.
        Oli muuten kirpakan makuista.
        Mietin, millä tuota laimentaisi. Oli jääkaapissa litranpurkki VANILJAjogurttia, Sitä kelpo loraus rahkan sekaan ja vatkaimella kunnon sekoitus.
        Tuli muuten hyvää rahkaa. EIKÄ OLLUT SIANRUOKAA :).
        Kaikkee sitä kuuleekin, minun huolella ja suurella sydämellä valmistetuista ruuista.


      • Heikunkeikku
        k-kotton kirjoitti:

        Se tuo vanilja passaa joka paikkaan, niin kuin jeesusteippi.
        Tein viikolla rahkaa. Pakastimeen oli unohtunut mustaherukkaa neljänneksen rasia, niin vanha, etten kehtaa sanoa.
        Kuohutin desin kermaa, ja siihen parin desin purkki rahkaa, sokeria ja tietenkin VANILJAsokeriria.
        Oli muuten kirpakan makuista.
        Mietin, millä tuota laimentaisi. Oli jääkaapissa litranpurkki VANILJAjogurttia, Sitä kelpo loraus rahkan sekaan ja vatkaimella kunnon sekoitus.
        Tuli muuten hyvää rahkaa. EIKÄ OLLUT SIANRUOKAA :).
        Kaikkee sitä kuuleekin, minun huolella ja suurella sydämellä valmistetuista ruuista.

        No nyt rupes lyyti kirjottamaan.
        Hyvä kun kirjoitit tuon kommentin. Minä kun olin jo ehtinyt siunaamaan sut mitä Suurimmaksi Sianruokakokiksi. Silmissäni olit menettänyt arvokkuutesi niin monen pisteen verran, että meni jo miinuksen puolelle:)

        Mutta NYT pisteesi ovat taas nousseet hurjiin lukemiin. Menee plussan puolella tottahan toki.
        Aivan kerrassaan herkullisen rahka-joghurtti-mustaherukka-sokeri-vanilja-mössön oot tehnyt.
        Ei, ei ole sianruokaa, vaan voisin itsekin tommosta tehdä. Ja oon tehnytkin melkein samanlaista.

        Eipä ne marjat pakastimessa huonoksi mene, vaikka olisivat kauemmankin aikaa. Itselläkin unohtunut marjoja, enkä ole mitään epäkelpoisuutta huomannut.


    • On oikeastaan aika huvittavaa, jos mies keskustelee naisten kanssa värjätyistä munista ja valkaistusta mämmistä.
      Minä kun olen MIES, ei tulisi moinen mieleenikään.
      -
      Tai...
      Ehkäpä nimmarit ovat tulleet takaisin kotiin :)

      H.

    • Kyllä minä mielelläni tekisin jotain erillaista sapuskaa ja markkeeraa nmielelläni ajan kulun juhlapyhien perinteillä jotka myös liittyvät vuodenaikoihin ja ajankäsitteen ympäripyöreään rataan. Arkiruokia ja mitä jääkaapista sattuu löytymään on ikäänkuin ajan haaskausta mitäänsanomattomuuksiin, kun pienellä vaivalla voisi tehdä toisinkin.

      • ajan.haaskuuta

        "Kyllä minä niin mielelläni tekisin"???? Mikset tee?
        Jokainen tekee ja syö mitä haluaa vaikka kaurapuuroi joka päivä.


      • ajan.haaskuuta kirjoitti:

        "Kyllä minä niin mielelläni tekisin"???? Mikset tee?
        Jokainen tekee ja syö mitä haluaa vaikka kaurapuuroi joka päivä.

        Ja tää on sinun mielestäsi keskustelua?
        Minä kerron omista jutuistani ja sinä haukkaat nilkasta tarjoamatta keskusteluun mitään sisältöä. Olisit jättänyt väliin.


      • Paloma, minusta ei ole mitäänsanomatonta ajanhaaskausta, kun rakkaudella rakkaille ruokaa laittaa.
        Olkoon se sitten vaikka pyttipannua, joka on aivan hyvää ruokaa.
        Huomenna taidetaan syödä kanaa, lampaasta ei tykätä.

        Pääsiäinen ei ole minulle/meille mikään ruokailottelun juhla, joulu on sitten ihan toinen juttu.


      • Ancelina kirjoitti:

        Paloma, minusta ei ole mitäänsanomatonta ajanhaaskausta, kun rakkaudella rakkaille ruokaa laittaa.
        Olkoon se sitten vaikka pyttipannua, joka on aivan hyvää ruokaa.
        Huomenna taidetaan syödä kanaa, lampaasta ei tykätä.

        Pääsiäinen ei ole minulle/meille mikään ruokailottelun juhla, joulu on sitten ihan toinen juttu.

        Meillä tykätään myös pyttipannusta ja teen sitä aika usein. En tosin Pääsiäisenä, koska olen perinneihminen.
        Ylläoleva kommenttini ei ollut sinulle vaan nimimerkki "ajan-haaskuuta" tarkoitettu. Minun mielestäni jokainen saa tehdä juuri niinkuin itse haluaa. Kommentoin ainoastaan omalta kohdaltani. Ja minua ei kauheesti huvita kun ajatuksiani lytätään ivallisilla huomautuksilla. Keskustellaan toki, ollaan eri mieltä, perustellaan mielipiteitä mutta miksi mollata.
        ***
        Meilläkin menevät mielipiteet hieman ristiin pernteiden ja ruokien suhteen. Legolassi söisi kyllä pyttipannua ja pekonia joka ainoa päivä paitsi Jouluna, kun on oltava kinkkua ja edamjuustoa. Minä taas tykkään ruuanlaitosta ja runsaasta, kauniista ja anteliaasta pitopöydästä.


      • Heikunkeikku
        Paloma.se.co kirjoitti:

        Meillä tykätään myös pyttipannusta ja teen sitä aika usein. En tosin Pääsiäisenä, koska olen perinneihminen.
        Ylläoleva kommenttini ei ollut sinulle vaan nimimerkki "ajan-haaskuuta" tarkoitettu. Minun mielestäni jokainen saa tehdä juuri niinkuin itse haluaa. Kommentoin ainoastaan omalta kohdaltani. Ja minua ei kauheesti huvita kun ajatuksiani lytätään ivallisilla huomautuksilla. Keskustellaan toki, ollaan eri mieltä, perustellaan mielipiteitä mutta miksi mollata.
        ***
        Meilläkin menevät mielipiteet hieman ristiin pernteiden ja ruokien suhteen. Legolassi söisi kyllä pyttipannua ja pekonia joka ainoa päivä paitsi Jouluna, kun on oltava kinkkua ja edamjuustoa. Minä taas tykkään ruuanlaitosta ja runsaasta, kauniista ja anteliaasta pitopöydästä.

        Jäin tässä ihmettelemään, kun ymmärsit "ajan-haaskausta"-nimimerkin kirjoituksen ivaksi.
        Minä taas puolestaan ymmärsin sen niin, että hän kirjoitti juuri niin, että jokainen syö mitä haluaa. Eihän hän lytännyt mitään.
        Ja hän kysyi, että "Mikset tee????" eli ymmärsin, että ihmetteli mikset tee erilaisempaa sapuskaa kun kirjoitit niin haluavasi tehdä.
        Jännä juttu tuo, miten eri lailla lukijat ymmärtävät toistensa kirjoituksia.
        Usein ihmetellyt samaa asiaa.


      • Heikunkeikku kirjoitti:

        Jäin tässä ihmettelemään, kun ymmärsit "ajan-haaskausta"-nimimerkin kirjoituksen ivaksi.
        Minä taas puolestaan ymmärsin sen niin, että hän kirjoitti juuri niin, että jokainen syö mitä haluaa. Eihän hän lytännyt mitään.
        Ja hän kysyi, että "Mikset tee????" eli ymmärsin, että ihmetteli mikset tee erilaisempaa sapuskaa kun kirjoitit niin haluavasi tehdä.
        Jännä juttu tuo, miten eri lailla lukijat ymmärtävät toistensa kirjoituksia.
        Usein ihmetellyt samaa asiaa.

        Nojaa, luemme varmaan eri tavalla rivien välistä.
        Odotan nyt nimimerkin itse selittävän miten ajatteli kun kirjoitti tuon kommentin.
        "tekisin jne" oli retoorinen potentiaali. En tajunnut että muut lukijat eivät olleet tajunneet että pyysin neuvoja tai ohjeita tavallisuudesta hieman poikkeaviin pääsiäisruokiin. Jotka ei ole mämmiä tai lammasta. Joita mielelläni kokeilisin. Muuten teen tavanomaista, tavallisesta arkiruuasta poikkeavaa perinneruokaa pääsiäisenä.


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        Meillä tykätään myös pyttipannusta ja teen sitä aika usein. En tosin Pääsiäisenä, koska olen perinneihminen.
        Ylläoleva kommenttini ei ollut sinulle vaan nimimerkki "ajan-haaskuuta" tarkoitettu. Minun mielestäni jokainen saa tehdä juuri niinkuin itse haluaa. Kommentoin ainoastaan omalta kohdaltani. Ja minua ei kauheesti huvita kun ajatuksiani lytätään ivallisilla huomautuksilla. Keskustellaan toki, ollaan eri mieltä, perustellaan mielipiteitä mutta miksi mollata.
        ***
        Meilläkin menevät mielipiteet hieman ristiin pernteiden ja ruokien suhteen. Legolassi söisi kyllä pyttipannua ja pekonia joka ainoa päivä paitsi Jouluna, kun on oltava kinkkua ja edamjuustoa. Minä taas tykkään ruuanlaitosta ja runsaasta, kauniista ja anteliaasta pitopöydästä.

        Siinähän se taas tuli:
        """"Ylläoleva kommenttini ei ollut sinulle vaan nimimerkki "ajan-haaskuuta""""

        Et sitten ole vieläkään ymmärtänyt yleisen ja avoimen palstan luonnetta.
        Uskot olevasi omassa blogissasi, missä ajattelet ja suunnittelet ruokalistaasi yksin.


      • Tellukka kirjoitti:

        Siinähän se taas tuli:
        """"Ylläoleva kommenttini ei ollut sinulle vaan nimimerkki "ajan-haaskuuta""""

        Et sitten ole vieläkään ymmärtänyt yleisen ja avoimen palstan luonnetta.
        Uskot olevasi omassa blogissasi, missä ajattelet ja suunnittelet ruokalistaasi yksin.

        No voi hellanlettas kun se ei ollut tarkoitettu sinullekaan joka luulet että on ok poukkoilla siellä sun täällä lukematta sen tarkemmin tai välittämättä siitä onko ymmärtänyt itsekään ajatusta ja sohlata ja tökkiä mielinmäärin toisten välisissä keskusteluissa.
        Itse et ole ymmärtänyt yleisen keskustelupalstan henkeä vaan yrität madaltaa keskustelun puskahuutelun tasolle, jossa kukaan ei "keskustele" kenenkään kanssa, kunhan vain letkauttelevat ja ivailevat toinen toisiaan.
        Kaikki ovat toki tervetulleita keskustelemaan ja mitään yksityisiä keskustelujahan täällä ei ole. Mutta minä ainakin osaltani pidän arvossa normaaleja käyttäytymismalleja, jopa täällä.


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        Nojaa, luemme varmaan eri tavalla rivien välistä.
        Odotan nyt nimimerkin itse selittävän miten ajatteli kun kirjoitti tuon kommentin.
        "tekisin jne" oli retoorinen potentiaali. En tajunnut että muut lukijat eivät olleet tajunneet että pyysin neuvoja tai ohjeita tavallisuudesta hieman poikkeaviin pääsiäisruokiin. Jotka ei ole mämmiä tai lammasta. Joita mielelläni kokeilisin. Muuten teen tavanomaista, tavallisesta arkiruuasta poikkeavaa perinneruokaa pääsiäisenä.

        Etkö sinä voisi kysyä perheeltäsi, mitä he haluaisivat. Nehän siellä ovat syömässä eikä me.


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        Meillä tykätään myös pyttipannusta ja teen sitä aika usein. En tosin Pääsiäisenä, koska olen perinneihminen.
        Ylläoleva kommenttini ei ollut sinulle vaan nimimerkki "ajan-haaskuuta" tarkoitettu. Minun mielestäni jokainen saa tehdä juuri niinkuin itse haluaa. Kommentoin ainoastaan omalta kohdaltani. Ja minua ei kauheesti huvita kun ajatuksiani lytätään ivallisilla huomautuksilla. Keskustellaan toki, ollaan eri mieltä, perustellaan mielipiteitä mutta miksi mollata.
        ***
        Meilläkin menevät mielipiteet hieman ristiin pernteiden ja ruokien suhteen. Legolassi söisi kyllä pyttipannua ja pekonia joka ainoa päivä paitsi Jouluna, kun on oltava kinkkua ja edamjuustoa. Minä taas tykkään ruuanlaitosta ja runsaasta, kauniista ja anteliaasta pitopöydästä.

        Paloma, vastasin tuohon ensimmäisenä olevaan viestiisi, kirjoitin mielipiteeni sen aikaansaamista ajatuksista.


      • Ancelina kirjoitti:

        Paloma, vastasin tuohon ensimmäisenä olevaan viestiisi, kirjoitin mielipiteeni sen aikaansaamista ajatuksista.

        Aivan.
        Hyvää pääsiäistä :)


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        No voi hellanlettas kun se ei ollut tarkoitettu sinullekaan joka luulet että on ok poukkoilla siellä sun täällä lukematta sen tarkemmin tai välittämättä siitä onko ymmärtänyt itsekään ajatusta ja sohlata ja tökkiä mielinmäärin toisten välisissä keskusteluissa.
        Itse et ole ymmärtänyt yleisen keskustelupalstan henkeä vaan yrität madaltaa keskustelun puskahuutelun tasolle, jossa kukaan ei "keskustele" kenenkään kanssa, kunhan vain letkauttelevat ja ivailevat toinen toisiaan.
        Kaikki ovat toki tervetulleita keskustelemaan ja mitään yksityisiä keskustelujahan täällä ei ole. Mutta minä ainakin osaltani pidän arvossa normaaleja käyttäytymismalleja, jopa täällä.

        Näkeehän täällä jokainen mikä on kenellekin tarkoitettu, ihan ilman jälkeenpäin ilmoittamista.
        Kyllä täällä on ihan ok poukkoilla just minne väliin haluaa. Ei ole missään säännöissä kiellettyä. Sinun omakeksimiäsi sääntöjä.
        Eikä lue missään, ettei saa kirjoittaa sellaista, mitä Paloma ei halua kirjoitettavan.

        Toisaalta taas kirjoitat: """Minun mielestäni jokainen saa tehdä juuri niinkuin itse haluaa."""" No miksi sitten valitat, kun toiset tekevät niinkuin itse haluavat?


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        Aivan.
        Hyvää pääsiäistä :)

        Kiitos, Hyvää Pääsiäistä Ruotsiin!


      • hytinäx1

        Täytyi varsin katsoa tuosta perinnöksi saadusta keittokirjasta mitä 60 vuotta taaksepäin oli pääsiäisruokina, no täältäpä tulee muutamat ehdotukset keittokirjasta:
        Pääsiäispäivällisiä esim. paistettua suolalohifileetä korinttikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.
        Ruusunmarjakeittoa kerman, mantelien ja korppujen kera.
        Paistettua taimenta pinaattimuhonneksen ja keitettyjen perunoitten kera
        Vohveleita hillon ja kuohukerman kera.
        Nokkoskaalia hyydytettyjen munien kera
        Lammaspaistia kasvisvadin, sipulisoseen, uunissa paistettujen perunoitten ja salaatin kera
        Hedelmähilloketta
        Sitten oli pääsiäisaattoillaliseksi esim.
        Savusilakkalaatikkoa
        Kasvisvati majoneesin kera
        Kylmää paahtopaistia perunasalaatin kera


      • hytinäx1 kirjoitti:

        Täytyi varsin katsoa tuosta perinnöksi saadusta keittokirjasta mitä 60 vuotta taaksepäin oli pääsiäisruokina, no täältäpä tulee muutamat ehdotukset keittokirjasta:
        Pääsiäispäivällisiä esim. paistettua suolalohifileetä korinttikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.
        Ruusunmarjakeittoa kerman, mantelien ja korppujen kera.
        Paistettua taimenta pinaattimuhonneksen ja keitettyjen perunoitten kera
        Vohveleita hillon ja kuohukerman kera.
        Nokkoskaalia hyydytettyjen munien kera
        Lammaspaistia kasvisvadin, sipulisoseen, uunissa paistettujen perunoitten ja salaatin kera
        Hedelmähilloketta
        Sitten oli pääsiäisaattoillaliseksi esim.
        Savusilakkalaatikkoa
        Kasvisvati majoneesin kera
        Kylmää paahtopaistia perunasalaatin kera

        Pahtopaisti ja pottusalaatti oli jo listallani, mutta ajattelin vappuillan bufeelle.
        Lohta tai lämminsavustettua sateenkaarirautua voisi ajatella. Kohta tarvii lähteä kauppaan ja silloin parasta ottaa puutelista mukaan.
        Kiitos hytinäx1 ja hyvää pääsiäistä!


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        Pahtopaisti ja pottusalaatti oli jo listallani, mutta ajattelin vappuillan bufeelle.
        Lohta tai lämminsavustettua sateenkaarirautua voisi ajatella. Kohta tarvii lähteä kauppaan ja silloin parasta ottaa puutelista mukaan.
        Kiitos hytinäx1 ja hyvää pääsiäistä!

        Hyvää Pääsiäistä!
        -
        Yksin-kertaisesti sitten:

        Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset, sekä Kukka-Kaali.
        300gr. ja 250gr. X 2.SF 300gr. X 1 SF.
        10-12 kpl. Broilerin paisti-leikkeitä 800gr.SF
        Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
        Leipinä Täysj. Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
        Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi.SF
        Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
        Valio Maito 3ltr. luomu rasvaton.SF
        Omenaa, Mandariinia tms.Osittain SF
        Viikon eväs.
        Maksaa mitä maksaa"

        H.


      • Heikunkeikku
        hunksz kirjoitti:

        Hyvää Pääsiäistä!
        -
        Yksin-kertaisesti sitten:

        Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset, sekä Kukka-Kaali.
        300gr. ja 250gr. X 2.SF 300gr. X 1 SF.
        10-12 kpl. Broilerin paisti-leikkeitä 800gr.SF
        Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
        Leipinä Täysj. Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
        Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi.SF
        Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
        Valio Maito 3ltr. luomu rasvaton.SF
        Omenaa, Mandariinia tms.Osittain SF
        Viikon eväs.
        Maksaa mitä maksaa"

        H.

        APUA!!!

        KÄÄÄÄK!!!


    • siilenä

      ('v')
      (( ))
      -"-"
      Virvon varvon! Lähetä tää helevetin tipurääpäle riesaks nii monelle ko kerkiät tai sun lopputalves o aiva surkia. Palakka mulle!

      Oltaiskos ihimisksi?

      • New-age

        No lisäännyn pääsiäisen viettäjiin.
        Teen huomenna niinkin eksoottista kuin Tammisen luomu karitsanlihasta pyöryköitä ja niin pal, että riittää seuraavaan päivään. Pikkujälkipolvi pitää, kuten muutkin. Ym. muuta mukaan.
        Ja mämmiä paksun etikoiskerman ja sokerin kanssa. Vanilijakastiketta olen testannut, mutta se on next best.
        Muutaman munan olen metsästämyt, niitä yllätyksellisiä. Jotain pitää olla sisäl.


    • eppu2

      En ole mikään mämmin ystävä, saata vähän syödä, jos jossain joku tarjoaa. Itse en ostanut nytkään.
      Kananmunia keitin. Broileria ja lohta lisukkeita.
      Se tuo Juha Mieto syö sitä ihan urakalla, olikohan se peräti 40 rovetta pääsiäisen aikaan. Jossain luki.

    • masujaonmonia

      Miten vatsa kestää, minulle tulee ilmavaivoja et ihan henkeä ahdistaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1362
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1160
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      970
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    Aihe