Elämä pilalla

Velallinen_idiootti

Miten voi ihminen olla näin idiootti, että järjestää itsensä tälläiseen tilanteeseen?! Vuosien aikana lainaa lainan päälle ja kaikki kohta ulosotossa. Summa on niin järjetön ettei sitä voi ääneen edes sanoa. Eikä tästä tiedä oikeastaan kukaan. Vanhemmille meni tieto, kun olivat yhden lainan takaajina. Heidän kanssa ei voi asiasta keskustella ja olo on niin yksinäinen tämän asian kanssa. Yksinäinen ja lamaantunut. Ei osaa oikein muuta tehdä kuin itkeä asiaa. Ja tiedetään, että velkaneuvojalle pitää mennä. Mutta ego ei anna periksi. On töissä saman käytävän varrella kuin itse. Ei vain pysty. Miten tästä selviää. Suht tuoreessa parisuhteessa olen myös. Eikä mies tiedä tästä yhtään mitään. Haluaisin vain olla onnellinen tuon miehen kanssa. Mutta välillä tuntuu, että olisi helpompaa erota kuin kertoa etten minä ikinä voi hänen kanssaan ottaa mitään lainaa. Vuosi sitten ulosottomies lohdutti, että kyllä tästä selviää. Mutta aika epätoivoiselle tuntuu. Töihin pääsin, mutta ei vielä perintä ole alkanut palkasta pyörimään.

Voiko tästä selvitä. Lottovoittoa tässä odotellaan. Sekin oma ongelmansa. Rahat vähissä ja tyhmä kuvittelee, että panostan vähän rahaa peleihin, jos vaikka tulisi voitto. Joskus kun on tullut. Idiootti. Sitä tässä toistelen itselleni.

9

1822

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tsemppiäjavoimia

      Et kuule ole ollenkaan ainut. Ihan aluksi lopeta itsesi soimaaminen. Kerää rohkeutesi ja marssi velkaneuvojalle, he ovat nähneet ja kuulleet kaiken. Tiesitkö, että normaalimittapuulla erittäin hyvilläkin kuukausituloilla on myönnetty velkajärjestelyitä, eli se puku päällä tallusteleva hyväpalkkaisessa työssä oleva tuttusi saattaa olla samassa jamassa, eli liemessä velkojensa kanssa. Itseään ei kannata huonoksi tuntea tämän takia.

      Tilanteessasi Takuusäätiön takaus ei luultavasti tule kysymykseen, jos velkoja on todella paljon. Heillä rajana muistaakseni 34 000€. Velkaneuvojan kanssa voisit laatia velkajärjestelyhakemuksen. Käsittelyaika kestää hetken, mutta jos kaikki ovat jo ulosotossa tai menossa sinne, niin elämä jatkuu normaalisti käräjäoikeuden päätökseen saakka. Pelien varaan ei kannata laskea, eikä etenkään syytää lisää rahaa sinne. Hetkessä tämä tilanne ei ratkea, mutta sitä nopeammin mitä nopeammin alat toimia ja otat yhteyttä sinne velkaneuvontaan.

      • babdbbda

        "Vuosien aikana lainaa lainan päälle ja kaikki kohta ulosotossa."

        Eikös tuo vähän viittaa piittaamattomaan velkaantumiseen, johon ei voi lain mukaan velkajärjestelyä saada? Toisaalta jos kyse on peliongelmasta, sen voi nykyisin saada helpostikin. Lääkärintodistuksella velkajärjestelyn saanee lähes automaattisesti ("kaksisuuntainen mielialahäiriö"). Edelleen nuoret saavat velkajärjestelyn helpommin kuin vanhemmat, kokeneemmat ihmiset.


      • Ei ole piittaamatonta jos maksuhäiriön pelossa yrittää kaikkensa... tyhmää se on mutta ei sellaista piittaamatt0muutta.


      • babdbbda

        Nykyään edes epärehellisyyttä lainanhaun yhteydessä (tulojen ja lainamäärien valehtelu) ei pidetä välttämättä velkajärjestelyn esteenä, jos kyse on peliongelmasta, eikä ehkä muutenkaan, jos luottofirma ei ole menetellyt vastuullisesti eli ei esim. ole tutkinut riittävällä tarkkuudella lainanhakijan taloustilannetta.


    • poiuiopoi

      Velkajärjestely myönnetään lakipykälien ja tuomarin harkinnan perusteella, ei nettifoorumin trollaajien arvioilla. Lääkärintodistus ei yksissään riitä eikä takaa järjestelyn saamista. Nuoria yritetään auttaa löysemmillä perusteilla ja tämä käytäntö perustuu lakiin. Halveksitko Suomen lakia, babdbbda?
      Aloittajalle: velkaneuvoja nimensä mukaan neuvoo, ei tuomitse, ei juorua eikä tee viranomaistoimenpiteitä vahingoksesi. Miehellesi kerro heti, samoin pelaaminen loppuu tähän. Ota yhteyttä Peluuriin tai kuntasi mielenterveyspalveluihin ja hae apua surkeaan vointiisi. Mieli maassa ja lamaantuneena et löydä ratkaisuja, vaikka niitä on olemassa useampia.
      Velkajärjestelyä et varmaan vielä saa. Velkojen pitää olla yli 2 vuotta vanhoja ja maksukyvyllesi ylivoimaisia. Työtilanteesi pitää olla vakaa, joko vakiduuni tai vakityöttömyys. Oletko täsmällisesti perillä veloistasi? Minne, paljonko, korko, kulut, maksuerät, eräännytetty, perinnässä, ulosotossa? Tee velkaluettelo, jos et ole sellaista vielä paperille kirjannut. Tee budjetti, jotta saat rahankäyttösi hallintaan. Entäpä, jos selviät tästä ihan vaan maksamalla? Jos kaikki muut keinot pettävät, niin velkasi kuitenkin vanhentuvat lopullisesti 15-20 vuodessa.

      • babdbbda

        Velkajärjestelyä kannattaa hakea ennen kuin lakiin tehdään tiukennuksia. Nykyään tosiaan velkajärjestelyn saa suhteellisen helposti lääkärintodistuksella, kunhan käyttää vain ammattitaitoista lakimiestä, vaikka olisi kyse piittaamattomasta velkaantumisesta.

        Ymmärsit minut väärin. Kun sanoin, että nuoret saavat velkajärjestelyn helpommin kuin vanhemmat ja kokeneemmat, sanoin sen puhtaana faktana (enkä nettitrollaajan mielipiteenä), koska lakiin on tehty nimenomaan asiaan liittyvä muutos (velkajärjestelylain 10 § 1 mom 7 kohta). En siis halveksi lakia, sanon vain mitä siinä lukee.


    • faktaaaaaaa

      jos on paljon velkaa, eikä niitä pysty kertakaikkiaan hoitamaan, niin
      kaikki antaa, vaan mennä ulosottoon. ja sen jälkeen hakemaa v j.
      Itse annoin 6v sitten kaikkien velkojen mennä ulosottoon. tosin kyllä maksoin sinne u o tuhansia
      tai parenminkin palkasta meni. Kesäkuun 1p koittaa vapaus, silloin on kaikki velat kuitattu.
      Tsemiä kaikille.

    • 12k vippejä ja 8k opintolainaa ap ei ole yksin velkojen kanssa kaipa tarvii alkaa nyysiä chippejä jos ei muu auta. Perintään en ole onneksi vielä joutunut ja lyhennykset jotenkin hoitunut suunnilleen ajallaan.

    • pillu.pirkko

      miksi nuoret naiset valittaa kun istuvat pankin päällä. jotkut tienaa jopa tuhansia joko perättömillä raiskausilmotuksilla tai myymällä ihan sitä ihteään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe