Validia kodin järkyttävät virheet

Potilaat joutuvat kärsimään tietämättään,että heitä kuuluisi pitää ihmisinä.Pari vuotta olen joutunut seuraamaan Validia kodin törkeyksiä.Aina kirjoitukset poistetaan kun päättäjien virheistä tulee paljastuksia. Hämeenlinnan vanhusten hoito on aivan retuperällä,varsingin muistisairaitten jotka eivät pysty pitämään puoliaan.
Ilmianna
Jaa

116 VastaustaHöpöhöpö.
Ilmianna
Jaa
Huostaaanotto käyttöön.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Pakkohoito!
Ilmianna
Jaa
Tehkää ilmianto alkuperäisestä kirjoittajasta. Hänen tekstinsä sisältää muiden henkilöiden yksityisiä asioita. Alkuperäinen kirjoittaja voi valittaa Valviraan. Kyllä sieltä lähdetään hoitamaan, jos/kun on aihetta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kyllä koko Hämeenlinnan asukkaat tietävät miten asiat ovat Validiakodissa,on niin suuri mätä paise,ettei paremmasta pulaa. Jos edellisestä esimiehestä on mennyt pahemmaksi niin valituksia jokaiseen mahdolliseen paikkaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
No käykääs Voutilan dementiaosastolla, missä hoitajat vähyyden ja vain rahan vuoksi yövuoroja tekevät hoitajat vuoksi vain katselee kopista ja haukkuu marakatiksi alastomia ja konttavia vanhuksia. Kierros hoidetaan vauhdilla ja kovuudella.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Voutilassa on Vuorentaan vanhainkodin vanhoja hoitajia. Olin töissä siellä. Karmeaa oli.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
En tunne kyseistä taloa sen paremmin mutta jos valittamista todellakin löytyy niin ainoa oikea tie on joko AVI (aluehallintovirasto) tai valvira. Valituksessa tulee selvästi ilmoittaa kohdepaikka osoitteineen ja eritellä selkeästi ne virheet, puutteet ym valittamiseen oikeuttavat. Mitä tarkemmin sen pystyy erittelemään sen parempi. Jos hoidossa on valittamista kannattaa ilmoittaa selkeä puute tai virhe ja mielellään vaikka esimerkkejä niistä päivämäärineen ja kellonaikoineen. Ne eivät toki ole pakollisia mutta mitä tarkemmin pystytään virheitä ja puutteita erittelemään sen tarkemmin niihin osataan tarkastuksessa kiinnittää huomiota.
Ilmianna
Jaa
Parempi on tehdä itsari kuin joutua Hämeenlinnassa vanhainkotiin. Niin no omaiset voi valittaa ja valittaa vaikka mihin Valitusviiraan mutta mikään ei muutu. Tulee joku huomautus kaupungille, sou what. Tilaajapäällikkö käy höpöttään kerran pakolliset jostain skarppamisesta. Piilokamera pieni vaikka sellainen action kamera tehoaa kyllä ihme ettei sellaisia käytetä useammin. Youtubeen vaan, mutta ne omaiset vaaditaan. Omaisten käyntejä pelätään, koska hoitajia on liian vähän. Silloin aktiivisten omaisten hoidokkeja joudutaan hoitamaan paremmin mutta samalla ne kärsivät joilla kukaan ei käy vahtimassa. He saavat kuihtua peteihin ja eritteihinsä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Niimpä se homma menee. Missä on ihmisyys?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
En nähnyt kenenkään juoksevan. Ei voi olla kiire.
Ilmianna
Jaa
Aloittajan tekstit täyttävät rikoksen tunnusmerkistön.
Ilmianna
Jaa
Jos henkilö on käyttänyt (kuten on itse kertonut) kaupan elintarvikevaakaa kakkavaippojen punnitsemiseen, menettää uskottavuutensa omien "paljastusten" suhteen. Sitäpaitsi, eikös se kantelu tehty oikeusasiamihelle jo 2015, varmaan jotakin tietoa pitäisi tulla pian. Vanhusten hoitoon pitää ottaa kantaa, mutta kirjoitusketjun aloittajan tapa on väärä, saattaa olla jopa rikos.
Ilmianna
Jaa
Varmasti on rikos. Tekstin aloittajalla saattaa olla enemmänkin rikoksia taustalla.
Ilmianna
Jaa
Ymmärrän tuota Jormaa. Näen kotipalvelussa kuinka huonotasoista hoito on. Olen itse hoitaja, en voi kertoa missä työskentelen.
Jorma Valviraan vain valituksia. Valituksen voi tehdä ihan sähköpostillakin. Teet vain toistuvia valituksia.
Kirjoita tännekin, mutta asiallisia.
Tuo vanhustenhuollon tila on ollut samaa kuraa jo vuosikymmeniä.
Olen ollut yhteyksissä ainakin kristillisten ja sdp: n hoitoalan ammattilaisiin ja valtuutettuihin. Vastaus on vain naurua tai välinpitämättömyyttä.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Uteliaana kysyn onko samasta hoitajasta kyse joka väitti,että kaupungilla on varat niin vähissä,että pitää vaipoissa säästää? Saitteko hänet vaipanvaihto kurssille? Olihan hänestä monta muuta ongelmaa,että pitäisi työpaikka etsiä kaikesta muusta kuin potilaitten parissa olemista.Tuonlainen hoitaja ei tapojaan paranna.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Jorman kirjoitus. Sama kirjoitustyyli ja samat kirjoitusvirheet. Oli miten oli, toivottavasti vaipanvaihtokursseilla opetetaan, että kakkavaippaa ei saa punnita kaupan elintarvikevaakalla...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Huomenta1 kirjoitti:
Jorman kirjoitus. Sama kirjoitustyyli ja samat kirjoitusvirheet. Oli miten oli, toivottavasti vaipanvaihtokursseilla opetetaan, että kakkavaippaa ei saa punnita kaupan elintarvikevaakalla...
Sehän on aivan rikollista viedä kakkavaippoja kauppaan hedelmävaa'alla punnitsemaan. Tämmöiselle miehelle porttikielto kauppaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Validia kodit tuottavat omistajilleen niin hyvin ettei kovin suuria virheitä kuitenkaan liene tehty.
Ilmianna
Jaa
Liisaa oltiin jo siirtämässä Polvijärvelle,oltiin raastuvassa jo hakemassa siirtoa mutta kun hänen veljeltä tuomari kysyi mielipidettä siirtoon niin hän kaikessa sokissa tilanteeseen joka on tullut Validia kodissa,vastasi,että paras olisi kun pääsisi taivaan kotiin pikemmiten. Tämän takia tilanne on uudelleen alussa. Veli tietysti halusi siirtoa mutta tuomari ei ottanut vastausta oikeaksi. Liisa nyt joutuu syyttä kärsimään uuteen oikeuden käyntiin asti. Tässä oli välillä Liisan ns.hoitoneuvottelu jossa Katriina oli suu supussa kun tosi asioita kerroin.Ainoastaan halusi päivä tapaamistani siirtää illempaan jotten pääsisi syöttämään Liisaa päivällä.Liisan painoa olen saanut melkein kolme kiloa takaisin, Hoitajilla ei ole aikaa syöttää kuten itse teen.On nauhalla jossa hoitaja kertoo,että Liisa syö paljon paremmin kun minä syötän. Katriina ei hyväksynyt sitä,että olisin antanut rahaa talolle jotta Liisa ei joutuisi olemaan nälissään.Nyt on kiire poliisi asemalle,liittyen tähän asiaan,etten nyt jouda enempää,palataan!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
En nyt oikein ymmärrä, miksi veljen mielipide tarvitaan? Varsinkaan, jos hän ei ihan ollut täyspäinen eli "sokissa". Jos/kun olette naimisissa, sinä olet lähiomainen. Kyllähän sinun pitäisi saada päättää vaimon hoidosta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Viestiketju olisi syytä poistaa.
Ilmianna
Jaa
On tehty ilmoituksia palveluntuottajalle (Suomi 24). Sinäkin voit pyytää poistoa, jospa riittävä määrä auttaisi. Viestiketju on ihmisarvoa alentava. Vanhusasioista keskusteltava, mutta ei näin.
Ilmianna
Jaa
Mielestäni ketju on nyt ihan asiallinen. Ne aiemmat ketjut oli vaimoa loukkaavia.
Vanhustenhuollossa on pahoja puutteita.
T.hoitaja
Ilmianna
Jaa
Pakkohoitoon.
Ilmianna
Jaa
Ei päivää ettei Validiakodista sanottavaa; Esim tänään kun menin Liisaa syöttämään piti 25min.rapussa odottaa ennen kuin oven avaajaa ilmestyi,siinä sivussa odotti Fusioterapeutti 14min ennen kuin pääsi potilaalle antamaan tilattua hoitoa. Oli kovasti järkyttynyt kun kerroin talon tilanteesta.Ei auttanut vaikka soitettiin ovessa olevaan numeroon,ei vaan ole henkilökuntaa jotta joku asia pelaisi,tämä on sitä säästöä jotta Katriinalle pystytään maksamaan yltiökylläistä korvausta siitä kun saa koko talon asiat sekaisin. Kohta alkaa jakso kun kerrotaan mitä mieltä henkilökunta on esimiehestään,kaikki on nauhalta aitoa jäljennöstä. ym. Myös seurataan alkaako ehdolle seuraaviin edessä oleviin vaaleihin ja sitten räväytetään .............. on tuhonnut niin paljon Liisan elämästä,että annetaan ainakin 5% takaisin.
Ilmianna
Jaa
Aikanaan avasin 1000E.piikin paikalliseen kun piti juhlia Liisan ulos pääsyä,siitä meni yli 300E. jo kuin hukkaan silloin ei ollut ulos pääsystä tietoakaan vaan paikalliset alkon suurkuluttajat ehti apajille,syy oli minun kun olin jo varma,että Liisa pääsee ulos saamaan happea.Hoitajat vain sanoivat ettei ole resusseja.Ei ollut Katriina Liisaa käyttänyt ulkona,se oli vain unta.On tapahtunut maailman suurin ihme,tällä viikolla olen päässyt Liisan kanssa jo kahdesti ulos ja tänään on kolmas kerta.Liisalle on Katriinan johdolla luvattu kolme ulkoilu päivää viikossa,suurta juhlaa vietetään Liisan puolesta kun saa happea ja kävellä ulkona.Liisan pitäisi tehdä jokin rikos jotta pääsis vankilaan jossa saa päivittäin tunnin olla ulkona.Tätä ihmettä ei tapahdu koska on niin kiltti nainen ettei tee kärpäsellekään pahaa,on vain alistuttava Validia kodin ankeisiin sääntöihin.Valtavat muut suuremmat ongelmat on säästetty suureen aikakaus lehteen jota ei vielä julkaistukaan kun Katriina joutui jäämään pois edellisistä vaaleista,kärsivällisyyttä vain,hiotaan asia mitä juhlavampaan kuntoon.
Ilmianna
Jaa
Hymy-lehti?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
0 VASTAUS:

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
En paljasta tässä vaiheessa lehteä,aikanaan oli Hymyssä pintapuolista juttua josta Katriina ei tykännyt puheittensa mukaan.Kyllä on niin kieroutunutta porukkaa vanhusten ja yleensä sairaitten hoitopuolella,ehkä suurin syy on raha mutta on niin sairaita henkilöitä myös pesiytynyt johtotehtäviin.Viimeksi kun kerroin Polvijärveltä tietoa muistisairaitten osastolta,tieto koski juuri Validia kotia,ei Hämeenlinnan yleistä tilannetta,oikaistuksi tuli tämäkin.Validia kodissa on vielä yksi jääräpäinen hoitaja joka antaa Liisalle niin pieniä ruoka annoksia josta muutkin hoitajat ovat toista mieltä,ei ole sääntöjen vastaista jos r uokaa pyytää lisää,se hoitaja joka antaa rikkoo vain esimiehen määräyksiä.
Ilmianna
Jaa
Ketju olisi syytä poistaa. Hirvittävää ihmisyyden loukkaamista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hoitajien ihmisyyttä loukataan pahasti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kirjoita vaan Jorma. Ei se hoito kovin hääppöistä ole muuallakaan Hml:ssa.
Ilmianna
Jaa
Pakkohoiitoon
Ilmianna
Jaa
Vai ihmisyyden loukkaamista,totuushan on,että asukkaita loukataan heidän sitä ymmärtämättä kun kohdellaan päivittäin niin törkeästi,(kyllä on inhimillisiäkin hoitajia joukossa) tänäänkin kun olin Liisaa syöttämässä se hurja hoitaja jakoi asukkaille leipäpalat kuin kortteja olisi jaettu,heitti palat pöydälle,osassa pysyi lisukkeet päällä.Liisan palan kohdalla pyysin serventtiä alle,jonka haki korvat lurpalla,ei siis mitään ruokatapoja,pikkuisen pitäisi hykieniasta huolehtia,mutta kun ei ole mitään sivistyneisyyttä tallella,vaikea odottaa mitään tapoja.Sama hoitaja joka toitotti kun on väärin kasvatettu jne.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Servetti
Hygienia (toivottavasti kunnosssa, kun punnittiin kakkavaippoja elintarvikekaupassa...)
Ei ole mitään sivistyneisyyttä tallella, vaikea odottaa mitään tapoja...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kyseenalaistan myös "jormahellstenin" sivistys- ja hygieniatason kirjoitustensa perusteella. Eipä ole itselläkään mitään tapoja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pakkohoitoon.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tää "jormahellsten" luulee ilmeisesti olevansa nokkelakin veijari. Lopeta jo, ei oo hyvä enää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Lopetan sitten kun Katriina ja muut saavat asiansa kuntoon,ei ole mitään näyttöä vielä,vain pieni lisä tullut kun Liisaa saan ulkona käyttää,tais tulla lakipykälät mukaan,tuomarini ja moni muu seuraa tilannetta!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Muistathan "hykienian" omissa toimissa. Samaten sivistyksen ja hyvät tavat, joita toivot muilta ihmisiltä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Vanhusten asioista pitää puhua, mutta alkuperäisen kirjoittajan tapa on väärä. Toisekseen hän perää muilta ihmisiltä sivistystä ja tapoja, jotka häneltä itseltään puuttuu täysin. Ja toivotaan, että nauhoitukset ja muut kirjelmät pääsee joskus perille, loppuu ainainen uhittelu tuomarista, poliisista ja isosta lehtijutusta. Toivottavasti oikeutta tulee vanhuksille ja myös hoitajille. Heidäthän on tällä palstalla mainittu nimeltä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pakkohoitoon
Ilmianna
Jaa
Kysyn vain lurppakorva kanilta mitä vikaa on tavoissani?Näitä totuuksia joita olen kertonut Validia kodista niin niissä on paljon kaunisteltu asioita,kunhan saatte nauhoitukseni kuulla kyllä silmänne aukenevat.Yli tuhannesta tunnista muodostui 24tuntia suoraa puhetta,kyllä Liisaa pidetään kuin kastematona,ei virikkeitä ei hoitoa ravinnosta puhumattakaan.Pieni esimerkki kun yli kuukauden hoidin Liisan jalkasienen tapaista vaivaa mitä KATRIINA ei suostunut ottamaan hoitoon kun väitti sen parantuvan itsestään.Lopulta palkkaamani ulkoiluttaja vei salaa Liisan toiseen paikkaan jalkahoitoon.Siitä on lääkärin todistuskin jalkahoitajalta.Päivittäin seurasin paranemista,osastolla Liisan oma hoitaja huomasi kun otin sukan jalasta ja tuli sanomaan etten minä saa sitä katsoa,tuntuu aivan uskomattomalta koko touhu.Pari viikkoa sitten kun Liisa ei päässyt jo luvatulle ulkoilulle,minulle ilmoitettiin ettei ole resusseja viedä ulos,siitä menin valittamaan esimiehelle joka lupas ottaa selville miksi ei päässyt ulos,no nyt kävin utelemassa onko ratkennut syy tapaukseen,sain vain vastauksen ettei ole selvinnyt.Pitääkö tyytyä tuonlaisiin selityksiin? Aivan tyhjänpäiväistä lorinaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Mitä vikaa? Et kelpaa edunvalvojaksi. Lähestymiskieltoa käsitelty. Hymyn juttu taannoin. Haukut muita ihmisiä, vaikka et ole itsekään mikään pulmunen. Jatkuva jankutus nauhoituksista. Kakkavaippojen punnitseminen. Näin aluksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ketju olisi syytä poistaa. Tai tehdä sit rikosilmoitukset.
Ilmianna
Jaa
Pakkohoitoon.
Ilmianna
Jaa
Jorma on oikeassa vanhusten kohtelusta. Toki hän on varmaan jo väsähtänytkin tähän riitelyyn ja lyö välillä yli.
Kyllä hoitohenkilökunnan tulee ymmärtää myös erilaisia omaisia.
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Nyt viikon loppuna Liisa sai vieraita Polvijärveltä asti ja saivat huomata miten epähykinisesti häntä hoidetaan,oltiin viemässä häntä ulos mutta kun vaippa oli vaihdettu ilman,että muuten olisi siivottu niin uusi vaippa oli heti aivan sonnassa,Liisan oma hoitaja oli vainkakat karistellut vaipasta tai sitten siivoamatta uusi vaippa sontasen pyllyn päälle.tätä tarinaa oli neljä silmä paria todistamassa,nauhalle sain selitykset miksi näin oli käynyt. Tuttua touhua Validia kodista.
Ilmianna
Jaa
Ulos tämä ketju.
Ilmianna
Jaa
Pakkohoitoon.
Ilmianna
Jaa
Kyllä on mielenkiintoista lukea kun Katriinan ystävät toitottaa,että ulos tämä ketju ym.en voi muuta selittää,ettette suurinta vihamiestäkään toivoisi joutuvan tällaiseen sietämättömään hoitoon minkä Liisa saa kärsiä,alkoi jo sisälähetyksestä jossa häntä kolme kuukautta pidettiin vaatekomerossa,ei kunnolla happea,tuuletus tapahtui käytävälle.Nyt tällainen Validia koti mistä puuttuu kaikkea,onko tämä oikein kun Liisa elämänsä omisti hoitamalla sairaita,esin.hml.keskussairaalassa 28 vuotta,sitten itse sairastui ja saa tällaisen palkan elämän työstaään,te valittajat ette osaa edes hävetä,ajattelette vain omaa parastaanne.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Miten näiden asukkaiden ulkoilutuksen kanssa on käynyt? Silloin kun siitä oikein lehdessä kirjoitettiin kuinka hoitajien vuoronvaihdoksen yhteydessä viedään AINA ensin asukkaita ulkoilemaan. Pari viikkoa näitä ulkoluja näki tässä lähiympäristössä, vaan ei enää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Koko talossa on yksi vapaaehtoinen ulkoiluttaja ja hänelläkin on sama vakituinen asukki jota syöttää ja ulkoiluttaa,tuli kun vanhusten hoitoyksikkö parinkilometrin päästä suljettiin kokonaan. Satunnaisesti ulkoiluttaa muitakin,jos kaikkia ulkoilutettaisiin pitäisi saada huomattavasti henkilökuntaa lisää.Kohta vuosi kun esimies järjesti näyttävän ulkoilu tapahtuman joka oli myös Hämeensanomissa,oli täyttä teatteria niinkuin yksikin hoitaja mainitsi ja toinen myötäili.Hoitajat tietävät 100%varmasti mitä talossa on ulkoilu,kuka pääsee ja milloin.On maailman suurin ihme kun viranomaiset eivät puutu talon toilailuihin.
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Pakkohoitoon.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Oletko sinä noita hoitajia? Missä on laatu?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Enpä tiedä mihin palvelukotiin omaiseni laittaisin. Huonolta kuullostaa, kunnalliset olen jo nähnyt. Luulin, että yksityisellä puolella panostettaisiin laatuun.
1
Ilmianna
Jaa
Jo toinen hoitaja joka ei siivoa vaipanvaihdon yhteydessä,on varmasti lain vastaista touhua.Kolmas hoitaja sattui sellainen kun pyysin vaihtamaan vaippaa,olin tarkistanut,että sonnat on vaipassa.Tuli minulle näyttämään vaippaa ja sanoi,ettei tätä olisi vielä tarvinnut vaihtaa kun niin vähän oli likainen,kuvitelkaa,oli sonnat karistellut vessaan ja kehtas esittää sellaista näytelmää.Yhtä teatteria joka asiassa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Voi jeesus noita sun juttujas. Hakeudu nyt jo hoitoon.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Onkohan helsstenjorma-kirjoittajalla paha uloste-fetismi? Normaali ihminen ei käy punnitsemassa kakkavaippoja elintarvikevaakalla eikä tutki saati kirjoittele niistä. Suosittelen käyntiä mielenterveystoimistossa. Sitäpaitsi, puhuttaessa ihmisestä, käytetään ulostaa-verbiä, eläimet sontii. Minusta jormahellstenin kirjoitukset vaimostaan on ihmisarvoa loukkaavia. Viestiketju pitäisi poistaa hoidossa olevan vanhuksen ihmisarvon vuoksi. Kuka haluaisi, että omaiset kirjoitaisi tällä tavalla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pakkohoitoon
Ilmianna
Jaa
Totuudet ovat Suomessa varsin ikävän kuuloisia joidenkin mielestä. Lakaistaanko maton alle vaan?
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kyse ei ole totuuksien lakaisemista maton alle. Kyse on siitä, miten asioista kirjoitetaan. Kyllä hoidossa olevallakin on ihmisarvo, hänestä ei tarvitse kertoa intiimejä asioita tällä palstalla. Haluaisitko, että sinun "sontiminen" ym. asiat olisi tällä palstalla kaikkien luettavissa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Miksi otetaan tällaisia hoitajia töihin,asukkaat saavat ulosteissaan maata,sitten esimiehet vielä puolustavat hoitajia jotka säästävät vaipoissa.Kysyn vaan onko asiallista vaipanvaihdon yhteydessä jättää perus asia tekemättä,(siivota pylly),Yli vuoden vaihdoin S Marketin vessassa vaippoja,kun hain Liisan ulos piti olla vaippa vaihdettu,kun oli se Liisan kiusaaja työ vuorossa olin 100% varma missä kunnossa takamus oli,olisin palkannut vaipanvaihtajan aina sen työvuorolle mutta esimies ei hyväksynyt ideaani. Kenessä loppujen lopuksi on vika,päätelkää itse asia.Sama hoitaja porskuttaa edelleen osastolla vaikka esitin hänen siirtoa toiselle osastolle. Aluehallinto virastoon ym.alle on valitettu,tästä kirjoittelusta on pikkuisen ollut hyötyä,pääsee ulos ja ruoka annokset alkaa olla kohtuulliset,lain mukaan ei sairasta saa pitää nälässä.En halua puutta toisten asioihin,mutta järkyttää omilla silmillä välillä katsella minkälaista touhu on.
Ilmianna
Jaa
Voi kuule Jorma, kyllä me näemme kotihoidossakin ala-arvoista hoitoa. Onhan niitä hyviäkin hoitajia ja koko ammattiryhmän maine kärsii joidenkin ammattitaidottomien vuoksi.
Ilmianna
Jaa
Liisalle luvattu ulkoilu jo ensmmäisellä viikolla alkoi takkuilemaan,on mustaa valkoisella päivämäärineen kolmella eri lapulla milloin saa viedä jne.Jokaisessa lapussa eri päivät kylläkin.Viimeksi kirjoitettu lappu ei pitänytkään paikkaansa kun hoitaja minulle ilmoitti,että Katriina on muuttanut ajan.Tämä on aivan suoraa kiusaamista myös Liisan kävelyn pituus on osoittautunut virheelliseksi.Kun käytävällä noin 800m.-1000m kävelytin nousi suuri kohu,että kävelytin liikaa,imoittivat edunvalvojallekin liikaa kavelyttämisestä ja syöyyämisestä.Nyt on kävely lenkit olleet yli 1km.ja eilinen melko tarkkaan 2km. Liisalle on kaikki kaikessa,että saisi liikkua.Jos esimiehet eivät jaksa kävellä kuin muutaman 100m. ei saisi puuttua toisten nautintoihin. Liisalta on otettu niin paljon iloa pois.Tämä liikunta on ainut virike josta nauttii,ei pätkääkään siitä nauti kun luetaan lehdestä miten Putin touhuaa Venäjällä tai vastaavaa.Enempi kärsii kuunnella niitä juttuja mitä ei enään ymmärrä,laitetaan vain tuolille istumaan ja ole siinä.Alan olla melko täysi Validia kotiin,suunnitelmista en tässä vaiheessa enempi.Te valittajat ja arvosteliat minua kohtaan,perustakaa oma kerho,älkää tuoko ajatuksianne muitten luettavaksi,minä yksin vain Liisalle kaipaan elämän iloa.
1
Ilmianna
Jaa
Käyn Polvijärvellä vähintään kaksi kertaa kuukaudessa ja aina siinä viikonloppu vierähtää,myös usein siellä terveyskeskuksen yhteydessä olevassa muistisairaitten osastolla.Siellä hoitajilla on aikaa keskittyä potilaisiin aivan toisella tavalla eikä asukkaiden tarvitse istua ulosteissaan kuten Validia kodissa.Muutama hoitaja pilaa koko imakon Validia kodissa ja kaiken huipuksi esimiehet hyväksyvät näytelman.
Ilmianna
Jaa
Pakkohoitoon
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
0 VASTAUS:

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Liisan ulkoiluun jälleen piikkilankaa,on mustaa valkoisella,että ulkoilu olisi 14-15 aikaan,eilen sain puoli tuntia odottaa ulkoilun alkua,ei vaivauduttu edes soittaa,itselläni olisi omia hommia pilvinpimein,Validia kodin esimiehet ei piittaa mistään mitään.Tänään sain 2km.Liisan kanssa käveltyä,tämä on sitä juhlaa jonka kovan työn tuloksena Liisalle olen saanut. On sellainen talo jossa ei olla totuttu kun omainen haluaa hoitaa omaistaan mahdollisemman hyvin.Valtaosa potilaista on hylätty sinne ei käydä katsomassa eikä muutenkaan olla mukana.Tietysti on poikkeuksia,mutta kyllä ihmiset ovat niin kylmiä,että aivan puistattaa.Liisalta on vierailiat alkaneet karista kun eivät jaksa rapussa odottaa sisälle pääsyä,ei missään muualla ole tällaisia ongelmia.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Ulkoilutusavunhan uskoisi olevan hyödyksi henkilökunnalle, kun omainen on kerran halukas ulkoiluttamaan. Eipä näitä Validian asukkaiden ulkoiluja näy tässä lähiympäristössä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Siis jotainhan siellä taustalla täytyy olla, mitä me täällä palstalla emme tiedä, ja paljonkin. Ei missään hoivakodissa turha päiten ko sääntöjä aseteta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pakkohoitoon
Ilmianna
Jaa
Jo luulin ja lähinnä toivoin ettei näitä kirjoituksia pitäisi jatkaa mutta Validia kodissa ovat touhut niin syvästi juurtuneet ettei niistä pääse eroon.Esim.Liisan ulkoiluun jo puututtiin,että kävelytän liian pitkiä matkoja,alussa oli vain 1 km.tavoitteena joka meni aivan loistavasti,sitten pääsin 2km.tunnin aikana kun välillä huilattiin .Ei edes hengästynyt,on vain yhtä kiusantekoa ja saadaan aikaiseksi se suuri nautinto kun Liisaa pitää kiusata ja tietysti minuakin.Toinen asia siitä hurjasta hoitajasta joka uudelleen yrittää tuoda esiin niitä sairaita puolia.Noin kuukausi sitten kun Liisalle toi vain vajaa puoli lasia maitoa ruokailun yhteydessä,nyt sitten lasi oli niin täysi ettei kaikki pysynyt lasissa,minun oli mainittava ja kysyttävä saako Liisa juoda kaikki.Siitäko hoitaja suuttui ja täysi vihan purkaus puhisten toi toisen lasin ja vielä koko maitotölkinkin. Tällälailla se oma minä paljastetaan ja suoraa huutoa potilaitten kuullen,kyllä siinä oli ihmeissään kaksi maahanmuuttaja tyttöä jotka jostain on saatu töihin,tietysti koulusta joille ei paljoa palkkaa tarvitse maksaa. Tunnin ruokailun jälkeen maidot jäi pöytään,on varaa tuhlata tällä tavalla tai sitten ne juotetaan sellaiselle joka ei maista vaikka olisi pikkuisen hapanta
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Näin ulkopuolisena näyttää, asettumatta kummankaan osapuolen puolelle, että kyseessä alkaa olla henk. kohtaiset kaunat molemmilla osapuolilla. Surkea tilanne varsinkin tälle asukkaalle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kyllä on fiksua kun muutkin alkaa tajuamaan millainen peto hoitajaksi on Validia kodissa,kaksi eri hoitajaa on suoraan kertonut miten ikävää on työskennellä tuollaisen hoitajan kanssa joka esim.ei siivoa potilaita vaan jättää muitten vaivaksi aina vuoron lopussa,ja huipuksi saa sellaisia kohtauksia suoraa huutoa joista muut potilaat kärsivät,on niin olevinaan fiksu kun välttää ettei muita hoitajia ole paikalla.Jo muutamia nauhoituksia tallella.Alkaen siitä kun kaupungin varoja pitää säästää vaipoissa ja pyllyn huuhtelussa ei ole terveellistä käyttää vettä.On 100% todisteita mokomankin käytöksestä ja esimiehet vain korottelee työ nimityksissä.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Pakkohoitoon
Ilmianna
Jaa
Tänään ruokailusta vein Liisan ruokalevolle,seuraavaksi menin 16.30 syöttämään ja kyselin miksi Liisa on edelleen sängyssä surkeen oloisena,siis 4ja puoli tuntia yhtäjaksoisesti lukkojen takana.Tuli vastaus,että kun on hoitajia niin vähän ei voida jättää yksin tuolille istumaan,valuu siitä alas ja saattaa loukata itsensä.Liisan eläkkeestä otetaan toista tonnia joka kuukausi,eikö siihen kuulu minkäänlaista hoitoa,ainoastaan Kopissa pitämistä ! Ainakin Polvijärvellä vastaavilla potilailla on kuin valjaat jotta pysyy tuolilla vahtimatta,Validia kodissa potilaat lakaistaan sänkyyn jossa on sellaiset reunat ettei pääse putoamaan,ei mitään ihmis arvoa.Iltasella mennessä oli vain yksi hoitaja,toinen jossain asioilla,ehkä jonottamassa ruokaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Menkää Polvijärvelle, jos siellä on asiat paremmin. Mikä estää?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jokin aika sitten oli pitkä jakso kun ruokaa sai asukkaalle antaa vain pienen annoksen eikä santsista ollut tietoakaan pyynnöistä huolimatta.Tiedustelin kaupungin viranomaisilta miksi näin touhutaan Validia kodissa,vakuuttivat ettei asukasta saa pitää nälässä. Toissa päivä oli uusi tyttö vuorossa joka antoi santsia Liisalle kun kauniisti pyysin.Liisan oma ns.omahoitaja ei anna santsia jos on ruokaa jakamassa,koettu useasti. Tietysti saanut esimieheltä tiukat ohjeet.Viimeinen havanto on,että ruuassa ei enään niin pihistellä,muutamilta kysytään otatko lisää,ehkä valitukseni on saanut tulosta aikaiseksi. Syöttö asukkaita kohdellaan melko törkeästi,ei ole aikaa keskittyä syöttämiseen. Olihan selvä havainto kun Katriina vimmatusti yritti päivä tapaamistani siirtää eteenpäin etten olisi valvomassa enkä Liisaa syöttämässä. Kohta julkaistaan pitkä juttu kun raastuvassa Katriina sepitti pitkän vaatimus listan Liisan päänahan menettelyä varten,mikään ei mennyt läpi,miten kehtaskin ,eikä tuskin tunne mitään omantunnon tuskia. Edelleen jatkuu kun ei anna raastuvan päätökselle mitään arvoa,tästä myöhemmin,joka kivi käännetään!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Liisa on ihan liian lihava, ei se tartte santsia. Terveellisempää olisi vähän laihtua, eläisi pitempään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pakkohoitoon.
Ilmianna
Jaa
Liisan paino kävi niin alhaalla ennen kuin aloin syöttämään,ihan säikähdin,keinotekoisesti kerrottiin sen kuuluvan sairauteen,vain yritettiin säästää siinäkin asukkaaa kustannuksella.
Nyt olen Liisan painon saanut normaaliksi ja nyt jaksaa kävellä ym. olen tarjonnut talolle rahaa etteitarvitse asukkaita pitää nälässä mutta Katriina ei hyväksynyt,joka lailla yritetään vain kiusata,kun on sadistinen luonne siitä on vaikea luopua,ehkä ei pystykkään.Liisa ei tietääkseni ole kenellekään tehnyt mitään pahaa mutta joutuu syyttä monesta asiasta kärsimään,olisi aika antaa hänen sairastaa rauhassa.Validia kodissa on pari hoitajaa jotka purkavat töissä sitä huonoa oloa jonka kotoonta saavat,ovat valinneet aivan väärän työ paikan.Hiljattain luin lehdestä,että Rengon sahalle kaivataan riskiä työ voimaa,nyt olisi sopiva joka itsensä on syönyt ihan turvoksiin,kävelykin alkaa olla hankalaa.Enään en vie jääkaappiin Liisaa varten välipaloja,jossain vaiheessa vein muillekin asukkaille välipaloja mutta kohtuus tässäkin asiassa on paikallaan.
Ilmianna
Jaa
Sinä nimimerkki joka väität Liisan olleen liian lihava sat haistaa pitkän sellaisen jonka amaat,pitele sitä itselläsirauhassa koska ei se muille kelpaa,toiseksi Liisa ei ole niitä koiria joita osastolla syoteatään silloin tällöin,koirista käytetään muotoa SE.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Eläimistä käytetään myös verbiä sontia, jota itse käytit vaimosi yhteydessä. Ihminen ulostaa, jos nyt on ihan pakko tämäkin vaimon yksityisasia kertoa tällä palstalla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hellstenjorma, voisit opetella kirjoittamaan. Tekstistäsi ei saa mitään selvää, kun kaikki on yhtä pötköä. Ensimmäiseksi voisit opetella pisteen ja pilkun jälkeen välilyönnin. Koirakin osaa syödä itse ja pyytää ruokaa, mutta Liisa eli SE ei osaa edes sitä. Myös ihmisestä käytetään usein pronominia SE. Lue vaikka Nykysuomen sanakirjasta esimerkkejä. En viitsi niitä tähän luetella.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pakkohoitoon
Ilmianna
Jaa
Polvijärvelle hoitoon, mikä estää? Loppuu tämäkin kirjoittelu. Hämeenlinnassa...
Ilmianna
Jaa
Mikä pakko sitä Liisaa on pitää paikassa, joka ei miellytä? Hae parempi paikka vai oletko vain surkea trolli?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Valittaminen on tärkeintä, ei muu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Te jotka ette ymmärrä tarkoitusta kun kirjoitan talle palstalle saatte haistaa pitkän sellaisen,kyse on Liisan elämä saada siedettäväksi,vain Katriinan tutut puuttuvat asiaan ja nyt talosta oma henkilökunta on huolissaan kun olen saanut Liisan painon takaisin. Viisi kuukautta sitten Liisan jalat eivät enään kantanut kun vain makuutettiin sängyssä,kovalla työllä olen Liisalle saanut jalat alle,viimeksi tänään tasan 2km.käveli aivan reippaasti,otin Liisan sängystä ja pikkuisen kerrallaan käveltiin,tulos on nyt tämä.Validia kodistatehtiin Liisan edenvalvojallekin valitus,että kävelytän liian paljon,Liisalla ei saisi olla mitään virikkeitä,sellaiseksi on mennyt touhu!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Pakkohoitoon
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Polvijärvelle. Jospa hoito olisi sopivampaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei voi viedä koska valittaminen loppuisi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Jälleen järkyttävää Validia kodista,menin yllättäen tapaamaan Liisaa 14.33 sanottiin ,että Liisa on ruokalevolla,ei meinattu avaa ovea lainkaan Liisan huoneeseen.Usean toimenpiteen jälkeen kuitenkin ovi avattiin,Liisa oli siellä kyyneleet silmissä kädet ulosteissaan kun oli raapinut jalka väliään kutinan johdosta.Tämä tietysti saman hoitajan ansiosta joka on kiusannut Liisaa kohta pari vuotta esimiesten suostumuksesta.Ei nytkään suostunut siivoamaan Liisaa vaan huuteli neljännen kerroksen parvekkeelta siivous apua hoitajasta joka oli ulkona toista ulkoiluttamasta.Minulle huuteli törkeyksiä kun muita ei ollut kuulemassa,miten kauan tällainen voi jatkua? Kaikeksi onneksi kaikki sain nauhalle ja totuus kuunneltiin tuomarini toimistolla joka totesi,ettei Liisa ole oikeassa paikassa niin kauan kunnes sama hoitaja saadaan siirrettyä muualle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
10 VASTAUSTA:
Olet vastuussa Liisan surkeasta hoidosta. Tuomari sanoi että toimita Liisa muualle hoitoon mutta et voi uskoa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Mikä estää vaihtamasta hoitopaikkaa? Kai ihmiset itse tai omaiset pystyvät vielä määrittelemään, missä hoidetaan. Joku mättää, että puoliso ei voi viedä lähiomaistaan pois tästä hoitopaikasta. Mikä se syy on? Tähän Liisan puoliso ei ole vastannut.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Eiköhän tuo ole täysinselvää. Haluaa Liisan huonon kohtelun jatkuvan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tosimies vaihtaisi omaisensa hoitopaikkaa eikä kirjoittelisi tällä palstalla. Jos itse olisin omaisena vastaavassa tilanteessa, olisin toiminut heti. Eikö kukaan voi neuvoa tätä miespoloista, jos hän ei osaa hoitaa asioita? Onhan sosiaalivirkailijoita, vai onko asiat jo liian solmussa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Muuuuuuuuuppp kirjoitti:
Tosimies vaihtaisi omaisensa hoitopaikkaa eikä kirjoittelisi tällä palstalla. Jos itse olisin omaisena vastaavassa tilanteessa, olisin toiminut heti. Eikö kukaan voi neuvoa tätä miespoloista, jos hän ei osaa hoitaa asioita? Onhan sosiaalivirkailijoita, vai onko asiat jo liian solmussa?
Tällä Liisallahan on edunvalvoja, jonka luulisi hoitavan hänen asioitaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
olet.vastuussa kirjoitti:
Olet vastuussa Liisan surkeasta hoidosta. Tuomari sanoi että toimita Liisa muualle hoitoon mutta et voi uskoa.
Ei omainen ole vastuussa hoitopaikan teoista, tai tekemättömyydestä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ei olekaan mutta on vastuussa Liisan hoidosta. Haluaa Liisan huono n hoidon jatkuvan koska ei vaihda paikkaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
huonoahoitoa kirjoitti:
Ei omainen ole vastuussa hoitopaikan teoista, tai tekemättömyydestä.
Mutta siitä on vastuussa, ettei vaihda hoitopaikkaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Vam77777 kirjoitti:
Mutta siitä on vastuussa, ettei vaihda hoitopaikkaa.
Eikös se ole edunvalvojan tehtävä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Edunvalvojan on ilman eri määräystäkin huolehdittava siitä, että päämies saa sopivan hoidon, huolenpidon ja kuntoutuksen. Sanoo laki.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pakkohoitoon
Ilmianna
Jaa
Yleiset edunvalvojathan tekevät nykyisin yhteistyötä hoitolaitosten kanssa osakkeet ja hyvävelisopimukset taskuissaan.
Ilmianna
Jaa
Jälleen villi tapaus,Liisaa ei saanut viedä ulos kun ruokalassa oli pienon soittaja ja laulaja,oli tärkeämpää puoli tuntia kuunnella kun päästää Liisa ulos. Liisa oli tosi pirteä ja innoissaan kun ehdin hänelle ilmoittamaan,että pääsee ulos.Lopputulos oli kuten edellä kerroin,minkä nautinnon siitä saa kun Liisaa pitää kiusata kaikin mahdollisin keinoin. Esimiehillä on pelko,että Liisa saa raittiinilman myrkytyksen,ei tällaista voi olla missään muussa laitoksessa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Vastaa itse minkä nautinnon saat. Et ole hoitopaikkaa vaihtanut vaikka Liisan etu sitä vaatisi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jospa Liisa halusi kuunnella pianomusiikkia?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Piano, ei pieno. Pianonsoittaja on yhdyssana. Ehkä Liisa halusi kuunnella musiikkia enemmän kuin sinua. Ehtii kai sitä kävelä myöhemminkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Polvijärvelle kirjoitti:
Piano, ei pieno. Pianonsoittaja on yhdyssana. Ehkä Liisa halusi kuunnella musiikkia enemmän kuin sinua. Ehtii kai sitä kävelä myöhemminkin.
KÄVELLÄ, ei kävelä!

Saa sitä kielitaitoa näköjään opettaa "pilkunnussijalle" itselleenkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Sama hoitaja jälleen törttöilemässä osastolla,ruokailu oli menossa ja kaksi uutta apulaista auttamassa,olin varma jotta munailee jollainlailla,eipäs kulunut kuin hetki,ruokailu alkoi päättymään,osa oli jo syönyt,minun oli pakko puutta asiaan kun leipää ei ollut tarjolla.Hoitajan leuka alkoi tärisemään ja lopulta sai anteeksi pyydettyä kun sanoi,että leivät unohtui jääkaappiin.Uskoisin,että leivät olisi mennyt muuhun tarkotukseen ellen olisi puuttunut asiaan.UUsi hoitaja lupasi seurata tilannetta minne syömättömät leivät joutuvat kun vuoron vaihto tapahtuu,minusta ne olisi pitänyt asukkaille jakaa,liisa kyllä sai oman osansa jälkiruuan kera koska pidin siitä huolen. Miksi ei osastolle saada hoitajaa joka toimisi edes jollainlailla kun sentään on ihmisiä joita pitäisi palvella,tämä on kuin huolimaton karjakko jossain maatilalla. Ja kaiken huipuksi ei ollut ensimmäinen kerta kun hänelle näin sattui,ei muista vaihtaa vaippoja,minusta vain on ja yrittää jotain tehdä.Aikanaan minulla oli 18 vuoden aikana keskimäärin 13 henkilöä töissä ja varmasti opin näkemään kuka on duunissa ja kuka on niitä joutilaita mitkä toisten varjolla kiikkuu mukana.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Uusi
Olen nähnyt vanhainkodissa työskennellessä kuinka hoitajat söivät "ylimääräisen ruuan".
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Uusi
Miksi haluat Liisa vaimon huonon hoidon jatkuvan? Saatko mielihyvää? Miksi et vaihda hoito paikkaa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Uusi
> En tunne kyseistä taloa sen paremmin mutta jos valittamista todellakin löytyy niin ainoa oikea
> tie on joko AVI (aluehallintovirasto) tai valvira. Valituksessa tulee selvästi ilmoittaa
> kohdepaikka osoitteineen ja eritellä selkeästi ne virheet, puutteet ym valittamiseen oikeuttavat.

Ei pidä paikkaansa. aluehallintovirasto ja valvira toimivat poliittisessa ja parlamentaarisessa viitekehyksessä ja näin muodoin ovat äänestyksellä valittujen poliittisten luottamushenkilöiden ja sitäkautta luottamushenkilöiden nimeämien asiantuntijoiden valvottavissa.

Jos tämä valvontaketju ei toimi syystä tai toisesta eli asialle ei ole löydettävissä paikkakunnalta korkeinta poliittista ja parlamentaarista johtoa ja poliittista vastuunkantajaa, silloin laitos saattaa toimia jossakin muussa tuntemattomassa ohjauksessa - tämä ei järjestelmässämme ole mahdollista.

Meillä ei ole käytössä salainen yksipuoluejärjestelmä vaan avoin monipuoluejärjestelmä. Kun viime eduskuntavaalien jäljeen sosiaali- ja terveysministeriöön vaihtui kokonaan eri puolueet, olisi sen pitänyt heijastua myös alan käytännöissä - näin ei kuitenkaan tapahtunut, joten ala ja sitä valvova elin ovat erkaantuneet parlamentaarisesta viitekehyksestä ja alkaneet elää omaa elämäänsä.

On kaupunkilaisten ja äänestäjien asia ottaa alan valvonta ja kontrolli myös käytännön asioissa itselleen valittujen luottamushennkilöiden kautta.
Ilmianna
Jaa
Uusi
Poliittinen vastuunkantaja asiassa on paikkakunnalla joko kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari M., joka on jonkinlainen psykonomi hänkin ja sairaanhoitaja. Tai vaihtoehtoisesti hallituspuolueita lähinnä oleva sosiaali- ja terveysalan vaaleilla valittu luottamushenkilö.

Näiden tahojen puoleen kääntyisin asiassa, jos olisin asianomistajana. Heillä on täysi toimivalta asiassa puolueidensa tai liittojensa kautta, sekä vaaleissa saatu mandaatti hoitaa asioitamme.

Jos ei ole, silloin heidän poliittinen vastuunkantokykynsä täytyy kyseenelaistaa ja saada tilalle joku, joka kykenee hoitamaan asian hyväksyttävällä tavalla kuntoon.
Ilmianna
Jaa
Uusi
Jos ajatellaan asiaa vielä parlamentaarisen viitekehyksen kautta, niin yksi hallituspuoluehan hiljattain suorastaan repesi kahtia ja siirtyi oppositioon - tämä voidaan ajatella siten, että oppositioon siirtyneet eivät kokeneet voivansa vaikuttaa laitosten toimintaan äänestäjiensä haluamalla tavalla - huolimatta siitä, että olivat alan korkeimman luottamustoimen eli ministeriön isäntinä.

Asioiden hoitamisessa tarvitaan muutakin kuin vain äänestämistä - pelkästään äänet eivät riitä luottamushenkilölle vipuvarreksi vääntämään toisen puolueen tai ammattiliikkeen roistojen kanssa vaan he tarvitsevat myös "guns, lawyers and money" kunnollisten ihmisten puolelta, kuten Lucky Lukessa sanottiin kun Daltonin koplaa yritettiin saada kiikkiin.

Tämä ei ole vaikeaa kun sen oikein oivaltaa - etsikää poliittisen vastuun kantaja ja vaatikaa vastuun kantamista. Älkää pelätkö vaatia poliitikkoa kantamaan vastuutaan.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Validia kodin järkyttävät virheet

Potilaat joutuvat kärsimään tietämättään,että heitä kuuluisi pitää ihmisinä.Pari vuotta olen joutunut seuraamaan Validia kodin törkeyksiä.Aina kirjoitukset poistetaan kun päättäjien virheistä tulee paljastuksia. Hämeenlinnan vanhusten hoito on aivan retuperällä,varsingin muistisairaitten jotka eivät pysty pitämään puoliaan.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta