Raymarine RC435 CF-kortti

hmk2000

Hei,

Olen etsimässä plotteriin Raymarine RC435 CF-korttia, joka kattaisi saman alueen kuin merikartta D (Turku) ja mahdollisesti jopa C (Ahvenanmaa).

Mistä tallaista CF-korttia voisi alkaa etsiä?

Ja kaikki kommentit siitä, että vanhaan plotteriin ei kannata hankkia CF-korttia tai mitä muuta ei kannata tehdä, voi jättää kirjoittamatta tähän ketjuun. Eli asiallisia vastauksia vain esitettyyn kysymykseen, kiitos :)

34

3532

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saattaa_olla
      • Hmk2000

        Kiitos vinkistä!


    • TurunTautiako

      Karttakortteja saa esimerkiksi hyvin varustetuista venetarvikeliikkeistä. Turussa esimerkiksi Merediinistä.

      Tosin nykyisin kun datan pakkaustekniikat ovat kehittyneet, niin samalla hinnalla kun teetätät korttiin tuon haluamasi vesialueen saat standardina yhdelle kortille koko Suomen järvineen. Taisin jopa hetki sitten nähdä tarjouksen, missä samaan pakettiin oli ympätty myös ruotsi järvineen.

      CF-karttakortti maksaa n. 250€. Jos nyt haluaa välttämättä vain Turun saariston ja Ahvenanmaan muistikortille, lienee sekin mahdollista. Ennen vanhaan ainakin John Nurminen säätiön karttamyynti Helsingin Lauttasaaressa teki räätälöityjä kortteja - tekeekö enää nykyisin , epäilen - jos tekevät niin kannattavaa businesta se ei voi olla.

      Nykyisinhän Raymarine taitaa käyttää pienempikokoista karttakorttia - vaan ei hätiä. Ao. korttia voi adapterin kanssa käyttää sellaisenaan useimmissa vanhemmissa CF korttia käyttävissä Raymarinen laitteissa. Adapterin saa yleensä halutessaan hankituksi kun ostaa karttapäivityksen veneilytarvikekaupasta

      • Hmk2000

        Lämmin kiitos asiallisesta ja todella hyödyllisestä vastauksesta!


    • Tuo plotteri ei tue yli gigan kortteja. Kaikki uudet kortit on useamman gigan kortteja, niin CF ja msd kortitkin, joten adapterihommatkaa ei jytää. Ongelmia tulee lisäksi uudempien CF korttien kanssa, vaikka olisivat pienempiäkin. Jälkimarkkinoilla on kyllä paljon pikkukortteja liikenteessä, joten varmaan siihen vielä kortin saa. Uuden kanssa voi tehdä tiukkaa.

      • Hmk2000

        Kiitos! Tähän lopputulemaan olen itsekin päätymässä.


    • DonaldT

      Ainakin minun laitteessa toimii ihan hyvin Navionics 44 XG-kortti jossa on siis itämeri ja Suomen järvet., en osaa sanoa monenko megan se on. Otin siihen josku pari vuotta sitten päivityksen Nurminen Marinelta, alkuperäisen ostin muinoin RC:n kanssa www.svb.de

      • Kyllä ne toimi vielä pari kolme vuotta sitten. Itsehän niitä siellä myin.

        Ei se tavaran mahtuminen sinne kortille ole ongelma. Se 44xg menee vaikka 512mb kortille, mutta kun sellaisia muistikortteja ei enää tehdä. Tuurilla voi jostain löytää. Se vanha plotteri ei osaa lukea uusia isoja kortteja.


      • Halivilivoo
        vanhami kirjoitti:

        Kyllä ne toimi vielä pari kolme vuotta sitten. Itsehän niitä siellä myin.

        Ei se tavaran mahtuminen sinne kortille ole ongelma. Se 44xg menee vaikka 512mb kortille, mutta kun sellaisia muistikortteja ei enää tehdä. Tuurilla voi jostain löytää. Se vanha plotteri ei osaa lukea uusia isoja kortteja.

        Kortin voi kyllä formatoida pienemmäksi.


      • Vaikka voisikin, ellei se ole navionicsin oma kortti, joten aineistoa sinne ei saa toimimaan. Noissa korteissa on oma ID, joka on pistetty naimisiin kortilla olevan aineiston kanssa. Jos ID ja aineisto ei matchaa, ei toimi.


    • TurunTautiako

      Joo niin se taitaa olla jottei vanha plotteri lue uusia suuria kortteja. Nyt kun oikein palauttelen mieleen, niin tuo RC435 taidettiin julkaista n. vuonna 2004 ja silloin Compact Flash muistikorttien koko oli 28 Mb ja tuote nimeltään Navionics Gold.
      Saattoi olla myös niin, että vaikka RC435 pystyikin lukemaan Navionics Goldia, ei käyttömuistiin mahtunut kerralla koko muistikortillista, vaan käyttäjä joutui manuaalisesti lataamaan muistista osioita silloin tällöin käyttömuistiin - tosin saatan muistaa tuon väärinkin...

      Mitäpä Mika sanot nyt kun olet noiden korttien kanssa enemmänkin pelannut, jotta jos kävisi niin, että kysyjä onnistuisi jostain löytämään tollasen 28Mb muistikortin , niin onnistuttaisiinko siihen lataamaan uusi karttapäivitys?

      • MyösRC435omistaneena

        Tähänkö käyttömuistin pienuuten perustui se, että ko plotterin kanssa joutui manuaalisesti vaihtamaan uuden kartta-alueen siirryttäessä kartta-alueelta toiselle? Esim Suomenlahdelta länteen päin mentäessä kartta piti vaihtaa jossain Borstön tietämillä sillä muuten piirteli viivaa valkoiselle pohjalle. Plotteri sisällään oli toimiva kunnes sai lämpöhalvauksen eräänä lämpimänä kesäpäivänä.


    • Ruorimies.fi

      Eipä onnistu. Jotta vanhan Navionics Gold kartan voi aktivoida suoraan Navionicsin palvelussa uuteen aineistoon,pitää sen olla vähintään 512Mb Navionics kortti. Sellainen saattaa vielä hyvinkin toimia RC435 mallissa, jos ei lataa koko aluetta kortille.

      T:Ruorimies

    • Hmk2000

      Hyvin paljon kiitoksia koko ketjulle asiallisista vastauksista. Näinhän siinä kävi, että uuden plotterin hankkiminen on edessä, mutta yrittänyttä ei laiteta :)

      Uunituore purjeveneilijätär kiittää ja toivottaa muille purjehtijoille suotuisia tuulia!

      • Tarkk

        Hyvinhän tämä loppujen lopuksi meni. Auttoikohan tuo avuksesi viimeinen kappale pitämään nuo pelkäämäsi pahikset pois.
        "Ja kaikki kommentit siitä, että vanhaan plotteriin ei kannata hankkia CF-korttia tai mitä muuta ei kannata tehdä, voi jättää kirjoittamatta tähän ketjuun. Eli asiallisia vastauksia vain esitettyyn kysymykseen, kiitos :)"
        Tämä oli siis lainaus tuosta viimeisestä kaneetistasi.


      • Kyllä vain auttoi, ainakin alkuperäisen ketjun osalta tarvitsemaani vastaukseen saakka. Sen jälkeen en ole viestiketjua käynyt lukemassa :)


    • 407

      Kannattaa sitä plotterin vaihtoa ajatella myös sitä muuta järjestelmää (tuuli, loki syvyys), joka ilmeisesti on myös vanhempaa(NMEA 2000 vs NMEA0813). Jos ostat vain uuden plotterin, niin sen pitäisi myös toimia mittareiden kanssa. Minä ostin vanhan käytetyn toiseksi plotteriksi ja sen sai varsin sopivasti(€)). Mutta kaikki oli "vanhaa", niin ongelmia ei tullut. Siihen käy vanhat C-MAP formaatin kartat, jotka ovat vielä varsin kalliita ja pieneltä alueelta. Eli jos olisin uuden ostanut, olisin pystynyt käyttämään isompia karttoja, mutta nekin olisi pitänyt hankkia. En tiedä häviääkö jotain ominaisuuksia, jos (?) uuden plotterin "laittaa ymmärtämään" 0813 protokollaa, lienee kuitenkin mahdollista. Ehkä käytettyä, ei aivan uusinta uutta, kannattaisi myös miettiä...

      • Kiitos tästäkin kommentista! No näinhän se sitten meni, että tuli pyydettyä plotterikauppias käymään veneelle, jotta saadaan järjestelmät (näytöt) keskustelemaan keskenään.


    • Voin myydä sinulle Raymarine RC435i -plotteristani koko Itämeren kattavan karttapalikan Navionics 24XG.

      Kun palikka on plotterissa, pitää käytettävä kartta-alue valita plotterin valikosta. Välillä Hki-Turku vaihto tulee eteen kerran ja toisen kerran mentäessä lounaissaaristosta Tukholmaan.

      Veneeni ei enää palaa Itämerelle ja sen plotterikin on uusittu. 85 eur. olisi varmaan kohtuupyynti ja vältyt tonnin äkki-investoinnilta.

      • Kiitos! Sain tutuntutulta tarvitsemani kortin ilmaiseksi ja päädyin silti ostamaan uudenkin laitteen. Vanhan näyttö oli mielestäni kovin pieni ja sijoituspaikka hankala. Uusi tulee kiinni ruoripylvääseen. Mutta kiitos paljon!


    • 407

      Tuo on kyllä reilu tarjous! Olisipa itsella plotteri, johon nuo kävisivät!

    • reimariini

      mulla olisi Raymarine RC435:een CF-kortit XG44 (järvet ja suomenlahti) ja käsittääkseni toinen XG24 (ainakin Viro näkyy). Plotteria ei enää ole, joten tarpeettomia. olisiko 80 €/kpl sopuhinta? Jos on tarvetta laita joku yhteystieto.

      • Reimariinin-kortti

        Mä voisin ostaa 44 kortin. Mika at mikalainepistecom


      • Reimariini

        Laitoin sähköpostia.


    • Hiljalleen234

      Samaisesta Raymarinesta on jäänyt ylimääräiseksi Ruotsin itärannikon kortti (CF). Laita yhteystiedot tähän ketjuun jos kiinnostuit, hinnasta päästään varmasti sopimukseen.

    • Reimariini

      Edelleen minulla on myös se XG44, Suomen järvet ja rannikko. Laita yhteystiedot, jos kiinnostuit.

    • hilppis

      Olisko kellään joutilaana Raymarine c90w isoa korttia, mistä löytyisi suomen järvet?

      • Reimariini

        Jos tarkoitat isolla kortilla tätä nykyistä paksumpaa cf-korttia, niin juuri sellainen minulla on tarpeettomana, sis. Suomen järvet. Laita yhteystieto.


      • vieläköon

        samuelvasy(miuku)nettipistefi


    • Reimariini

      Laitoin sähköpostia

      • vieläköon

        Jostain syystä ei tullut perille. Kokeiletko uudelleen.


    • Anonyymi

      Löytyykö Reymarine RC 435i CF sisävedet?

      • Anonyymi

        Jäikö sinulle ylimääräinen 435i kortti Suomenlahti tai laajempikin ?


    • Minulla on Raymarine 435 i mutta ei korttia.
      Löytyykö joltain Suomenlahti tai laajempikin edullisesti ?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4672
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe