Jeesus antaa hyvän itsetunnon

SallaKarimies1

Olin nuorena todella huonoitsetuntoinen. Minuun ei koskaan tehonneet mitkään perinteiset keinot, "katso itseäsi peiliin ja sano että olen todella kaunis ihana upea ihminen". Tuollaiset keinot nyt tuntuivat jo ajatuksena naurettavilta, ja on vaikea kuvitella, että ne keneenkään oikeasti tehoavatkaan... ainakaan, jos on ihan todellisia itsetunnon ongelmia. Ehkä saattaa olla olemassa joitain keinoja, jotka jossain määrin auttavat, kuten että nukkuu tarpeeksi eikä päästä verensokeria liian alas, mutta ei niihinkään keinoihin voi luottaa, ne saattavat pettää pahemman kerran ja jos ei ole elämä kunnolla hallinnassa, niin ei niitä heikko ihminen saa toimimaankaan, johan voi olla ongelmaa unensaanninkin kanssa.

Mutta Jeesus voi eheyttää särkyneen itsetunnon täydellisesti. :) Tai ainakin poistaa sen aiheuttaman ongelman. Ei ole tarkoituskaan, että olen joku kaikkia dominoiva pomo, ja kun oppii tuntemaan Jeesusta, niin ei enää haluakaan mitään sellaista. Oppii näkemään, että todella kaunis asia on se, että ollaan todellisia ystäviä toisille, varsinkin niille, jotka ystävyyttäsi kipeimmin tarvitsevat. Mutta mikä parasta, kyllä Jeesus voi antaa sinulle ihmeellistä voimaa ja yliluonnollista apua suoraan taivaasta! Eli ei ole kysymys siitä, että "opit vain ajattelemaan oikein" tai muuten ponnistelemaan omien ajatustesi ja yritystesi voimalla eteen päin. Olen monta kertaa saanut kokea tätä taivaallista lahjaa ja armoa, kun olen sitä kipeästi tarvinnut. Jumala voi todella vuodattaa taivaasta sellaista ihmeellistä armoa ja lahjaa ihmisen päälle, että hänellä sujuu kaikki hyvin ja hän on kuin synnynnäinen johtaja, siis hyvällä tavalla. Ei alas painaen muita, vaikka kyllä Jumalan armoittama hyvä johtaja osaa myös oikealla tavalla sanoa suorat sanat ilkeille ihmisille ja vaientaa heidät, jos Jumala sen tarpeelliseksi näkee.

Kun olet nöyrä Jumalan edessä, hän on luvannut korottaa sinua.

"Nöyrtykää siis Jumalan väkevän käden alle, niin hän ajan tullen korottaa teidät." (Raamatusta ensimmäinen Pietarin kirje, luku 5. jae 6.)

Eli kyllä koko kristillinen maailmankuva on tärkeä, että ymmärtää oikein mikä tässä elämässä on kaunista ja tavoittelemisen arvoista, ei olla mikään pahasuinen päällikkö omassa voimassaan ja mahdissaan, sellaisia ihmisiä nimitetään Raamatussa ylpeiksi ja heille ei mitään hyvää luvata. Jumala jossain vaiheessa tekee heidän ylpeydestään lopun, toivottavasti hyvällä tavalla siten että he nöyrtyvät itse niin ettei Jumalan tarvitse heitä ankarasti rangaista. Jatkuu...

5

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...mutta sen lisäksi, että ymmärtää mikä todella on kaunista ja hyvää ja oikein tässä elämässä Jumalan mielestä ja siis oikeasti, todellisuudessa, niin kyllä Jumala myös hoitaa meidän itsetuntoamme. Vaikka se ei koskaan minkään itsepetoksen kautta tapahdukaan. Tosiasia on, että me ihmiset ollaan heikkoja ja lisäksi syntisiä. Raamatussa sanotaan, että totuus tekee vapaaksi, varmaan Jeesus sanoi tuon. Meidän tulee aina heikolla hetkellä ja hädän hetkellä tulla Jumalan kasvojen eteen rukouksessa ja myöntää nämä tosiasiat, "Herra katso millaisessa pinteessä olen taas, olen heikko ja tyhmä enkä mikään synnitön itsekään todellakaan, ja lisäksi jotkut ovat minulle inhottavia ja ikäviä ja painavat minua alas noustakseen samalla itse ylös päin" (jos tämä on tilanne, kuten heikon itsetunnon omaavalla ihmisellä, varsinkin teini-ikäisellä, saattaa olla). Kunhan itse huolehdin siitä, että pyrin itse Jumalan tahdon toteutumiseen ja hänen käskyjensä noudattamiseen elämässäni, niin hän luvannut olla tukenani ja apunani ja hän voi johdattaa elämäsi ihmeellisesti, niin että saat todella elää ihmeessä. :)

      Mene mukaan alueesi seurakunnan nuorten toimintaan, rukoile että löydät sellaisen jostain. On todella hyvä ja tärkeää, että saat jaettua tätä Jumalan todellisuutta toisten siihen uskovien ihmisten kanssa, ehkä mieluiten oman ikäistesi. :) Voitte myös rukoilla yhdessä, ja Jumala on luvannut kuulla erityisesti yhdessä rukoiltuja rukouksia, vaikka toki hän voi auttaa sinua silloinkin, kun yksinäsi rukoilet. Se on kuitenkin selvä, että on tärkeää saada toistenkin tukea uskolleen ja siksi mennä seurakunnan toimintaan mukaan.

      Tärkeimmät jutut, jotta pääset sisälle Jumalan maailmoihin ja hänen ihmeisiinsä, on että alat lukea Raamattua. Se löytyy netistäkin jos ei kodin kirjahyllystä löydy: www.evl.fi/raamattu

      Toinen on, että rukoilet Jumalaa, "huudat avuksesi Herraa" kuten Raamatussa sanotaan. "heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen" (1. Pietarin kirje luku 5. jae 6.) "Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa." (Kirje filippiläisille, luku 4. jakeet 6 ja 7)

      Tämä opetuslapseuskoulu on todella hyvä evääksi matkaan, varsinkin jos seurakuntaa ei sinulle heti löydy: http://oneway.tv/fi/category/PLdZAghCIk-sETg_AEdb_kwcEak362sp0T
      Varsinki Tapani on hyvä opettaja, hänen opetuksensa auttavat suunnilleen kaikkeen, pahaan mieleen, huonoon itsetuntoon, jopa unettomuuteen! Mut tää on makuasia, on ne muutkin todella hyviä. Varmaan kannattaa aloittaa ykkösestä ja edetä järjestyksessä)

    • Seurakunnan nuorten toiminta on todella ollut monen itsetunto-ongelmaisen nuoren pelastuspaikka! Siellä ei röyhkeet tyypit tai kiusaajat viihdy, vaan ainoastaan se oikeasti fiksu porukka! Tiedän pojan, joka meni vapaaehtoiseksi seurakuntaan, hän oli ollut aivan järkyttävästi kiusattu koulussa. Seurakunnassa hän opetteli soittamaan kitaraa ja kai laulelivat gospelmusaa yhdessä toisten nuorten kanssa. Tästä pojasta tuli seurakunnassa todella tavoiteltu nuorimies. :) On nykyään ainakin kihloissa, en tarkemmin tiedä.

      Jos tunnet itsesi heikoksi, älä häpeä sitä. Se voi hyvinkin olla merkki siitä, että Jumala on valinnut sinut omakseen, ja sehän on koko elämän tarkoitus! Sanotaanhan se Raamatussakin:

      "Sillä katsokaa, veljet, omaa kutsumistanne: ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa, ei monta jalosukuista,
      27. vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään,
      28. ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäksensä mitättömäksi sen, joka jotakin on,
      29. ettei mikään liha voisi kerskata Jumalan edessä. " (1. kirje korinttilaisille, luku1.)

      Toinen hyvä on Marian ylistysvirsi:

      "Minun sieluni suuresti ylistää Herraa,
      47. ja minun henkeni riemuitsee Jumalasta, vapahtajastani;
      48. sillä hän on katsonut palvelijattarensa alhaisuuteen. Katso, tästedes kaikki sukupolvet ylistävät minua autuaaksi.
      49. Sillä Voimallinen on tehnyt minulle suuria, ja hänen nimensä on pyhä,
      50. ja hänen laupeutensa pysyy polvesta polveen niille, jotka häntä pelkäävät.
      51. Hän on osoittanut voimansa käsivarrellaan; hän on hajottanut ne, joilla oli ylpeät ajatukset sydämessään.
      52. Hän on kukistanut valtiaat valtaistuimilta ja korottanut alhaiset.
      53. Nälkäiset hän on täyttänyt hyvyyksillä, ja rikkaat hän on lähettänyt tyhjinä pois." (Luukkaan evankeliumi luku 1.)

      Näissä on selkeästi just tää koko Raamatun läpi kulkeva ajatus, että Jumala on heikkojen ja sorrettujen turva ja ylpeät, omaan mahtiinsa luottavat hän jossain vaiheessa syöksee valtaistuimiltaan. :) Meidän tehtävämme uskovina on luottaa ja turvautua Herraan, noudattaa hänen tahtoaan ja jäädä odottamaan, kuinka hän asiamme selvittää ja ongelmamme ratkaisee. Hän on luvannut olla meidän Auttajamme kaikissa asioissa.

    • Ai niin tärkeitä juttuja omaksi hengelliseksi vahvistumiseksi on vielä ehtoollinen ja ehkä yleensäkin seurakunnan pääkokoukseen osallistuminen sunnuntaisin... mulle nuorena sunnuntait olivat painajaismaisen ahdistuksen päiviä, olen myöhemmin ajatellut että ne olivat sitä juuri siksi, etten noina päivinä tehnyt sitä mitä niinä päivinä kuuluisi tehdä, omistanut aikaani Jumalalle ja etsinyt hänen valtakuntaansa. Ehtoollinen on ihmeellinen, voimaa antava ateria. Onhan se itensä Jumalan, Kristuksen, ruumis ja veri, mitä muuta se voisi ollakaan kuin suunnattoman voiman lähde... nykyään, kun teen sunnuntaisin yleensä sitä mitä sinä päivänä on tarkoituskin tehdä, olen sunnuntai-iltaisin onnellisimmillani ja maanantai on usein viikon paras työpäivä. :)

    • Jumala on todella luvannut pitää huolen meistä ja kaikista asioistamme, kun vaan etsimme ensiksi hänen valtakuntaansa, pidämme siis hänet tärkeimmällä' paikalla elämässämme. Monilla se tarkoittaa Raamatun lukemista ja rukousta ensimmäiseksi aamulla.

      "Älkää siis murehtiko: 'Mitä me nyt syömme?' tai 'Mitä me juomme?' tai 'Mistä me saamme vaatteet?' Tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne tietää kyllä, että te tarvitsette kaikkea tätä. Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin." (Matteuksen evankeliumi luku 6.)

      Jumalan lapsellekin kuuluu tässä elämässä kuormansa, mutta se on sopiva ja kevyt kuorma, jonka kantamisesta Herra pitää huolen:

      "Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne. Sillä minun ikeeni on sovelias, ja minun kuormani on keveä." (Matteuksen evankeliumi luku 11 jakeet 28-30)

      Se kuorma, jota itse kannoin yksinäni ilman Jeesusta, ei ainakaan ollut sopiva ja kevyt, vaan todella niin halvauttava, että mietin miten jaksan elää niin vanhaksi kuin nyt ihmiset keskimäärin elävät...

    • LakiV

      Niin, vaikka omassa elämässänikin oli asioita, joita muut syytti synniksi, ja pyysinkin monta kertaa(eräänlaisesta haureudesta oli kysymys) että pääsisin siitä, jopa rukoilemalla, "paastoon en itse kyennyt tuolloin vielä", niin Jeesus sanoi, odota vielä 30 vuotta, sitten hautaan Isebelini ja koirat latkivat verensä, jos ei siihen mennessä käänny. No, en tiedä kääntyikö, mutta enää ei tarvitse itsenikään suorittaa tuoa AKNEAKIN aiheuttavaa siveettömyyttä. Arvaatte varmasti mistä oli kyse.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe