John Harvey Kellogg ja maissihiutaleet.

John Harvey Kellogg oli adventisti ja hän toimi adventistien ylläpitämässä Battle Creek:n parantolassa johtajana ja hoiti potilaitaan holistisesti ravinnon, liikunnan ja peräruiskeiden avulla.

Kelloggin veljekset tulivat kuuluisaksi kehittämistään maissihiutaleista, jotka vielä tänäkin päivänä kantavat heidän nimeänsä.

Harva kuitenkin tietää, että mistä syystä nimenomaan John Kellogg halusi veljensä kanssa kehitellä juuri maissista uudenlaista ruoka-ainetta?

John Kellogg uskoi nimittäin vakaasti, että maissin syöminen ehkäisee tehokkaasti halua masturboida.

John Kellogg ja Ellen Whiten imivät vaikutteita toisiltaan. Ellen White yhtyi Kelloggin tekemiin johtopäätöksiin mm. siinä, että masturbointi aiheuttaa aivotoiminnan tylsistymistä ja jopa mielisairautta sekä luuston haurastumista mm. selkärangan alueella.

John Kellogg eli myös oman vaimonsa kanssa poikkeuksellista aviosuhdetta yli 40 vuoden ajan. John Kellogg ei nimittäin koskaan harrastanut oman kertomansa mukaan vaimonsa kanssa seksiä koko heidän avioliittonsa aikana.

John Kelloggilla oli veli Will Kellogg, joka Johnin tavoin ei ollut niin kouluttautunut. Veljekset kuitenkin pyörittivät yhdessä perustamaansa liikeyritystä. Will joutui kouluja käymättömämpänä veljensä Johnin halveksimaksi.

Johnille Will oli enemmänkin vain tavallinen työntekijä kuin oma veli heidän yhteisessä yrityksessään. Veljesten välinen kitka johtikin siihen, että Will perusti pian oman vilja-alan yrityksen ja veljeksistä tuli maissihiutaleiden valmistuksessa toistensa kilpailijat.

Veljekset olivat vihamielisiä toisiaan kohtaan ja riitely ja vihanpito päätyi myös oikeussaliin asti. Kiista koski lähinnä maissihiutaleiden tekijänoikeuksia ja kenellä oli oikeus valmistaa Kellogg-niemellä valmistettuja muroja.

Kuolinvuoteellaan John kuitenkin tunnusti toimineensa väärin veljeään kohtaan. John saneli 7 sivua käsittävän kirjeen veljelleen, jota hän ei kuitenkaan koskaan postittanut. Veljesten vihanpito siis jatkui loppuun asti.

115

2193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pikkuveli Will Keith Kellogg voitti tuon kaupallisen kilpailun kirkkaasti. Hänen salaisuutensa oli ennen kaikkea lisätty sokeri ja suola. Aatteellisempi velipoika ei hyväksynyt sellaisia kiihottavia ainesosia.

      Itse asiassa John Harvey Kellogg ei edes ruvennut varsinaiseen teolliseen tuotantoon, vaan hänen keksimiään hiutaleita tarjottiin lähinnä hänen sairaalassaan.

      Hän luotti suuresti veden parantavaan voimaan. Tuota samaa kulttuuriperintöä oli muun muassa aikoinaan Toivonlinnassa kesäisin toiminut kylpyparantola.

      Hän kannatti myös rotuerottelua ja rodunjalostusta. Tosin hänellä oli useampia tummaihoisia kasvattilapsia. En tiedä, oliko tämä hänelle ristiriitainen ja selittelyä kaipaava asia.

      John Harvey muuttui uskonnollisessa katsannossaan vähitellen panteistiseen suuntaan, siinä määrin, että lopulta hänet erotettiin adventtiseurakunnasta.

      Hauskoja veitikoita nämä muromiehet.

      • Toivonlinnan kylpylän läheisyydessä oli aikanaan myös toinen vatimattomampi kylpylä. Knoppina heitänkin kysymyksen, että mikä mahtoikaan olla kylpylän nimi ja kuka oli sen perustanut?

        V.aari varmaankin muistaa ja tietää mistä laitoksesta oli kysymys? Sielläkin laitoksessa vesihoidot ja "auringon palvonta" olivat myös kovaa valuuttaa.


      • Arvoitukseni parantolan hoidot olivat pitkälti samoja, mitä Toivonlinnankin kesäparantola tarjosi. Savi- sekä vesihoidot ja kasvisruoka.



      • iskän_tuttu

      • Aivan oikein. Kiiskisen luontaisparantolasta oli kyse.

        Paikka on viimevuosiin vuosiinsa asti toiminut mm. narkomaaninen ja alkoholistien vieroituslaitoksena. Mm. hengellisellä hömpällä on siellä yritetty riippuvuudesta kärsiviä ihmisiä tervehdyttää, tosin laihoin tuloksin. Yhdestä riippuvuudesta huuhaakonstein irrottaminen ajaa usein vain toiseen vielä pahempaan riippuvuuteen.

        Viimeisin ko. laitoksen ylläpitäjä on ollut Kaarneet Säätiö, jolla on hyvin vahvat sidokset adventismiin ja sen oppeihin.

        Kysymykseen kuului myös jatkokysymys, että kuka mahtoikaan olla tuo "Kiiskinen", josta parantola sai nimensä?


      • Iskän_tuttu
        Adventtiairut kirjoitti:

        Aivan oikein. Kiiskisen luontaisparantolasta oli kyse.

        Paikka on viimevuosiin vuosiinsa asti toiminut mm. narkomaaninen ja alkoholistien vieroituslaitoksena. Mm. hengellisellä hömpällä on siellä yritetty riippuvuudesta kärsiviä ihmisiä tervehdyttää, tosin laihoin tuloksin. Yhdestä riippuvuudesta huuhaakonstein irrottaminen ajaa usein vain toiseen vielä pahempaan riippuvuuteen.

        Viimeisin ko. laitoksen ylläpitäjä on ollut Kaarneet Säätiö, jolla on hyvin vahvat sidokset adventismiin ja sen oppeihin.

        Kysymykseen kuului myös jatkokysymys, että kuka mahtoikaan olla tuo "Kiiskinen", josta parantola sai nimensä?

        Oisko ollut Kosmas ja Ida Kiiskinen?


    • Tuohon Kelloggien elämäntarinaan hieman tarkemmin perehtyneenä, mieleeni on samalla noussut kysymys siitä, että mahtoiko John Kellogg testata tuota murojensa "positiivista" vaikutusta mm. haluun masturboida itseään?

      Tohtorimiehet kun tunnetusti ovat mielellään myös testaamassa "keksintöjään"? Mikä olisi sen parempi koekaniini kuin tohtori itse? Ei silloin kukaan pääse ainakaan nostamaan syyttävää sormea mahdollisesta hoitovirheestä?

      John Kelloggin kun tiedettiin koko avioliittonsa ajan pidättäytyneen petipuuhista vaimonsa kanssa.
      Saattoiko maissimurojen liian ahkera popsiminen viedä tohtorilta seksihalut kokonaan? Hänellä ei tehnyt mieli nyrkkikyllikkiä, eikä liioin muutakaan ”Kyllikkiä”?

      Asiaan liittyen sellainen maissiin liittyvä mielenkiintoinen tutkimustulos maailmalta, että juuri USA:ssa, maissin suurtuottajamaassa maissin yksipuolisesta syömisestä on havaittu olevan mm. peltohiiriin aika mielenkiintoisia vaikutuksia.
      Nimittäin maissin tehoviljelyn lisääntyessä hiiret ja jyrsijät ovat alkaneet syömään pelloilla pelkästään maissia. Normaali hyönteis- ja muu kovakuoriaisateria jyrsijöillä onkin vaihtunut ”maissimuroihin”.

      Maissin ahmimisella on kuitenkin ollut seurauksena se, että jyrsijöiden keskuudessa yksipuolisen ravinnon myötä on ilmennyt erilaisia aivo- ja hermosairauksia.

      Mm. b12-vitaamini, jota ei kasvisruuasta saada, vaan vain eläinkunnan tuotteista, on tärkeä aivotoiminnan kanalta. Yksipuolinen kasvisravinto maissipellossa elävien jyrsijöiden tapauksessa on johtanut mm. kannibalismiin ”maissiateriaan” siirtyneiden jyrsijöiden keskuudessa. Veriset tappelut ja vihanpito ovat huimasti lisääntynet niiden jyrsijöiden keskuudessa, jotka syövät yksipuolisesti vain maissia.

      • kysynpävaan

        Kysyppä mistä elävänravinon ihmiset saavat B12 ?


      • Sekaravinnon syöjä saa B12-vitamiinia eläinperäisestä ravinnosta, kuten lihasta, kananmunasta, maitotuotteista ja kalasta.

        Tässä parhaimmat lähteet:

        -maksa
        -munuainen
        -kala ja liha
        -maitotuotteet.

        Esim. vegaaniäidin rintamaito ei aina turvaa imeväisen B12-vitamiinin tarvetta.

        Vegaani voi tietysti ostaa bakteeriperäistä B12-vitamiinia, mutta aika harva tekee kuitenkin niin. Vegaanin käyttämiin kasvimaitoihin on myös usein lisätty B12-vitamiinia.


      • Anonyymi

        "Maissin ahmimisella on kuitenkin ollut seurauksena se, että jyrsijöiden keskuudessa yksipuolisen ravinnon myötä on ilmennyt erilaisia aivo- ja hermosairauksia. "

        Ei se ole kovinkaan yllättävää.
        Eihan Hesan roskaruoalla elävät linnutkaan enää kehity normaalisti.

        Maissia on jalostettu erittäin yli 100 vuotta erittäin yksipuolisesti tuottamaan suurempia satoja. Viimeiset 40 vuotta ensisijaisesti gm-tekniikalla.
        Se tarkoittaa enemmän tärkkelystä.
        Valkuaisaineiden määrä ja laatu on heikentynyt, kivennäis- ja vitamiiinipitoisuudet laskeneet.
        Lisäksi useat eläintutkimukset osoittavat, että gm-lajikkeet ovat huonompaa eläinten ravintoa kuin tavanomaisin menetelmin jalostetut lajikkeet.

        Maissin tehtävä onkin lihottaa sikoja mahdollisimman suuriksi noin kolmessa kuukaudessa.

        Kannattaakin verrata näitä uusia maissilajikkeita vanhoihin värikkäisiin ja ravintoarvoltaan aivan ylivoimaisiin lajikkeisiin. Niitä esim Meksiko pyrkii suojelemaan suurfirmojen gm-maissin vyörytykseltä.


    • entinen_työntekijä

      Vaikka terveysintoilijampi velipoika työskentelikin myöhemmin enempi parantolansa parissa, levisi hänen tuotteensa parantolan leipurin Edward Halseyn kautta Australiaan, jonne hän muutti 1897. Ellen Whiten poika Willie houkutteli Halseyn muuttamaan Ausseihin. Siellä Halsey aloitti myslin (granola) ja Weet-bixin edeltäjän (granose) valmistusta myyden niitä tiiminsä kanssa aluksi ovelta ovelle. Myöhemmin tuota to siirrettiin Cooranbongiin NSW, jossa Ellen Whitekin aikoinaan asui jonkin aikaa. Samalle alueelle perustettiin adventistien seminaari, josta myöhemmin tuli Avondale College.

      Vuonna 1900 Halsey laajensi yritystä myös Uuteen-seelantiin. Tuotanto laajentui myöhemmin kasvisruokiin ja juomiin. Myöhemmin sen nimi oli Sanitarium Health Food Company ja on nykyisin Sanitarium Health and Wellbeing Company.

      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sanitarium_Health_and_Wellbeing_Company

    • Mielenkiintoista on myös havaita, että aika monessa asiassa Ellen White ja John Kellogg olivat samoilla linjoilla. Molemmat pitivät kahvia jopa synnillisenä nautintoaineena. White ja Kellogg olivat rodunjalostusaatteessaan sekä värillisen vähemmistön tilanteesta hyvin paljon samaa mieltä. Yhteistä oli myös jyrkkä kielteinen suhtautuminen masturbointiin. Kellogg korosti runsaan vedenjuonnin, puhtaan ilman ja auringon tärkeyttä ihmisen hyvinvoinnille aivan samoin kuin White kirjoitelmissaan myös kylpylä-/parantolatoiminta olivat molempien sydäntä lähellä jne.

      Nähtävästi Ellen White tyytyi mielipiteissään peesaajan rooliin käydessään usein mm. Battle Creek:n parantolassa ja ammentaessaan ilmeisen intensiivisesti Kelloggin uskomuksia terveelliseen elämän edistämiseen liittyen?

      Mielenkiintoisia olivat myös vuoden 1902 tapahtumat, jossa tulipalo tuhosi Battle Creek Sanitarium 18.2.1902 ja saman vuoden joulukuun 30 päivä tuli tuhosi adventistien Review and Herald kirjapaino -/kustantamo rakennuksen. Useat adventistit pitivät tulipaloja selvänä jumalallisena tuomion merkkinä ja hylkäsivät siksi adventtikirkon kokonaan.

    • AAidioismistä

      Adventismi vaikuttaa aivotoimintaan haitallisesti.

      • Älä.anna

        Mikäli annat sen vaikuttaa.


    • Syömäuskonnoista

      Kirsti Suonsyrjä© uskontoNETTIet kirkot maailmanuskonnot Raamattu etiikka elämänkatsomustieto


      Tehtäviä

      Link

      Suomen adventtikirkko


      1800-luvun alussa amerkikkalainen maanviljelijä William Miller alkoi tehdä laskelmia, milloin Jeesuksen toinen tuleminen maan päälle tapahtuisi. Tästä lopun ajan odotuksesta muodostui liikkeen alkuaikojen keskeinen julistus.
      Miller antoi tarkan päivämäärän ,milloin tämä suuri tapahtuma olisi tulossa. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut ja ryhmä hajosi. Osa ryhmän jäsenistä muodosti uuden yhteisön, jonka johtohahmoksi nousi Ellen White, jolla on laaja kirjallinen tuotanto. Kirjoissa korostetaan edelleenkin lopunajan läheisyyttä ja lauantain pyhittämistä lepopäivänä. Adventisteille ovat terveet elämäntavat tärkeitä: He pitävät kahvia, teetä, tupakkaa ja alkoholia epäterveellisinä nautintoaineina. Monet adventistit ovat kasvissyöjiä.

      Miksi Hopeaniemelle kävi niin ja oliko siinä Jumalan siunaus?

      • tyypillistä

        Tietosi on virheellistä. White ei ollut seurakunna johtohenkilöitä.

        Hopeaniemelle kävi niin kuin kävi, koska Hopeaniemeä ei pyöritetty niin kuin business yritystä alunperin. Sen voitot olivat marginaalisia. Työntekijät työskentelivät enempi kutsumuksesta. Kun sitten Hopeaniemi myytiin yritystoimintaan, sen voitot eivät riittäneet enää kattamaan yrittäjähenkistä toimintaa ja adventtikirkkokaan ei enää ollut antamassa sille tukeaan, konkurssihan siitä uhkasi ja lopettaminen.


      • kysynpävaan
        tyypillistä kirjoitti:

        Tietosi on virheellistä. White ei ollut seurakunna johtohenkilöitä.

        Hopeaniemelle kävi niin kuin kävi, koska Hopeaniemeä ei pyöritetty niin kuin business yritystä alunperin. Sen voitot olivat marginaalisia. Työntekijät työskentelivät enempi kutsumuksesta. Kun sitten Hopeaniemi myytiin yritystoimintaan, sen voitot eivät riittäneet enää kattamaan yrittäjähenkistä toimintaa ja adventtikirkkokaan ei enää ollut antamassa sille tukeaan, konkurssihan siitä uhkasi ja lopettaminen.

        Itse olin siellä töissä yli 20 vuotta Talo on myytävänä.


      • kysynpävaan kirjoitti:

        Itse olin siellä töissä yli 20 vuotta Talo on myytävänä.

        Näemmä haluat meidän arvailevan, kuka olet nimimerkkisi takana.

        8-D

        Tyydyn arvailemaan täällä itsekseni enkä kirjoita yhtään nimeä.


    • OnkohanJeesuksesta

      Riitaista ja bisneshenkistä porukkaa nuokin adventistit.
      SDA järjestö on terveysruokabisneksessä.

    • pyhpyhjapyh

      Valheenne ei hetkauta.

      • torioitsija

        Mikä näistä edellisistä oli sitä valhetta, joka ei sinua hetkauta? Mukana oli paljon hyvää historian tietoutta.


      • Anonyymi

        "Onkohan joku adventtilahkon lähipiiristä saanut joskus ajatuksen päähän, joka ei aiheuta myötähäpeää?"

        Kyseinen aika on puritanismin kulta-aikaa Amerikassa ja Britanniassa.
        Kelloggit ja White olivat varmaankin "aikansa lapsia".

        Olipa varhaisen puritanismin aikaan ihmisiä, jotka eivät edes riisuutuneet koskaan, koska "ihmisen keho" on niin syntinen, ettei sitä siedä nähdä.
        Eivät siis peseytyneetkään.


    • onko.varaa.puhua

      Saitte hienosti purkaa mielipahaanne noitten aiheitten kautta.
      Helpottiko?

      No, nyt noista aiheista voisitte aihe kerrallaan purkaa tämänpäivän tiedon perusteella.

      Voisitte todeta vaikka A-seksualisuus, siis ihmisellä voi olla sielumaisema - joka ei kaipaa ko. aluetta. Tavallaan voi miettiä sitäkin, tosin ei nyt tuohon Kello- henkilöön, hän on pois, eikä voi vastata väitteisiin. Mutta se, että jos tämä toinen ihminen vaikka terveydentähden on "kykenemätön" - tällä tarkoitan esim. syövän takia silvottu ihminen, ei ole enää seksualinen ihminen. Mitä se tekee kotioloissa? Toinenkin rakkauden tähden "muuttuu" a-seksualiksi, ei olle tarvetta - eikä haluakaan, tulee muu rakkaustahto elämään. Kauniit sanat, aamulla hali - sekä onni, että toinen elää. jne.

      Käsitättekö te elämää muusta, kuin oman peiton alla tapahtuvan elämän kautta?

      Kun mittaatte, asioissa on paljon ulottuvuuksia.

      Entä se aktiivisuus siihen masturbatioon, puhutaan siitä, kun sitä niin korostatte tänä aikana, joka on yliseksualisoitunut.

      Addiktio - rahan menetys tuon alueen tähden, jopa rikkaiden kohdalla.
      Tavallaan monelle tulee maanpäällinen helvetti - kun on sormi annettu tämän maailman tarjontaan.
      Mistä tulee ihmiskauppa - onhan joskus aikantakaa ollut leväperäisyyden takia jopa temppeliporttous olemassa. Voi kysyä, että tervettäkö jne. jne. jne.

      Mikä on sitten se kultainen keskitie? Sitähän pitäisi katsoa, mutta senkin päätelmä on ehkä enemmän kuin yhden sanan, tai muutaman samansuuntaisen ajatuskannan päätettävissä.
      Kyse tulee huutoäänestykseen, kuin joukkuekannustus urheilussa.
      Siksi olisi hyvä olla se "kolmas" kanava - vaaka - joka mittaa molemmat ulottuvuudet.

      Vastasin nyt kapea-alaisesti - mutta aiheeseen, joka herättää varmasti monessa paljon keskustelua.

      Mutta, päivän ongelmista aihe kylläkin monelle on masennus, tai jopa se mielisairaus, enkä edes puhu siten, että takana olisi uskonnollisuus, vaan tuo addiktio, mitä maailmasta ammennetaan.

      Eli onko teille edes varaa täällä puhua. Nostatte heti seinän pystyyn.

      • adventtiveli

        Ei hajuakaan siitä, miten tämä liittyy aloitukseen tai Kelloggsin väitteeseen masturboinnista. Masturboinnista kyllä tykkään enkä syö maissimuroja pätkääkään. Sitäpaitsi, jos puhutaan masturboinnista, niin siinä on pakko ajatella vain itseään koska toisen masturbointi ei ole mahdollista. Masturbointihan tarkoittaa itsetyydytystä. Toista on vaikea ITSEtyydyttää.


      • adventtiveli kirjoitti:

        Ei hajuakaan siitä, miten tämä liittyy aloitukseen tai Kelloggsin väitteeseen masturboinnista. Masturboinnista kyllä tykkään enkä syö maissimuroja pätkääkään. Sitäpaitsi, jos puhutaan masturboinnista, niin siinä on pakko ajatella vain itseään koska toisen masturbointi ei ole mahdollista. Masturbointihan tarkoittaa itsetyydytystä. Toista on vaikea ITSEtyydyttää.

        Ehkä asiayhteys löytyy sekopäisyydestä. White ja Kellogg arvelivat, että masturbointi aiheuttaa aivovaurioita.

        Nykyisen parhaan tiedon mukaan he olivat väärässä. Pikemminkin näyttäisi olevan päinvastoin.

        Kuitenkin on luultavasti olemassa jokin kohtuullisen ja kohtuuttoman määrän raja, jonka ylittävä itsensä tyydyttäminen alkaa mennä sairaalloisen puolelle. En usko, että sellainen on kovin yleinen ilmiö.


      • Ketzerin

        "Mikä on sitten se kultainen keskitie? Sitähän pitäisi katsoa, mutta senkin päätelmä on ehkä enemmän kuin yhden sanan, tai muutaman samansuuntaisen ajatuskannan päätettävissä.
        Kyse tulee huutoäänestykseen, kuin joukkuekannustus urheilussa.
        Siksi olisi hyvä olla se "kolmas" kanava - vaaka - joka mittaa molemmat ulottuvuudet.

        Vastasin nyt kapea-alaisesti - mutta aiheeseen, joka herättää varmasti monessa paljon keskustelua."

        Paljon tuossa oli tuttuja suomenkielisiä sanoja, mutta valitettavasti ne singahtivat nyt sellaiseen ulottuvuuteen, etten kykene tästä asiasta, (mikä se sitten lieneekään) keskustelemaan.


      • LinnunradanLiftari

        Suomalaissukuinen kieli toisesta ulottuvuudesta kenties?

        Valitettavasti Baabelin kala putosi korvastani juostessani karkuun Traalilaista sontiaismolottajaa, joten kielitaitoni on väliaikaisesti hieman vajavainen.


    • Sapatinympärillä

      Ellen Whitellä on jopa oma opinkohtansa virallisessa SDA bisnekseksessä.
      Kirkolla on yhteensä 28 virallista opinkohtaa ja KAIKISSA on satoja viittauksia Ellen Whiten kirjoituksiin.

      • Aika monella muullakin esim. USA:sta kotoisin olevalla lahkolla on enemmän ja vähemmän kaikenlaisia opinkohtia ja sääntöjä, joita hurskaan lahkolaisen tulee lahkonsa piirissä noudattaa.

        Myös maamme kotikutoisilla lahkoilla, kuten esim. lestadiolaisuuden eri haaroilla tai on omat tiukat sääntönsä.


      • joopa.niin
        Adventtiairut kirjoitti:

        Aika monella muullakin esim. USA:sta kotoisin olevalla lahkolla on enemmän ja vähemmän kaikenlaisia opinkohtia ja sääntöjä, joita hurskaan lahkolaisen tulee lahkonsa piirissä noudattaa.

        Myös maamme kotikutoisilla lahkoilla, kuten esim. lestadiolaisuuden eri haaroilla tai on omat tiukat sääntönsä.

        Onhan niillä kaljakapakankin kavereillä sääntönsä. Alapa puhua uskonasioita, niin kirjoittamattomat säännöt löytyy heti. Eli se niistä säännöistä ja typerästä kannanotostasi.


      • niistä.säännöistä

        Miksi se sinua pitäisi liikuttaa, jos et ole mukana. Jos yhdellä porukalla on omat sääntönsä ja toisilla toiset, sehän on vain jokaisen oma asiansa.
        Kerran menin upseerikerholle ja siellä oli heidän porukkansa määrätty joukko - uskonnollisessa mielessä. Heilläkin on sääntönsä, ja siihen en minä kuulunut.
        Eli tyhmä pitää toisten säännöstä meteliä, ja viisas antaa kullakin olla omat sääntönsä.

        Siinä tämä juttujen ero on. Tyhjät kello pitää omaa ääntään - kuten sinä nyt.


    • kusetetut.lahkolaiset

      Ovelilla made in USA lahkoilla ja niiden eliitillä on tyhmille lahkon jäsenille ihan omat säännöt, joiden sääntöjen ulkopuolella itse lahkon johto mellastaa mielin määrin ja kerää pölvästeiltä rahat pois sääntöihinsä vetoamalla. Sitä kusutaan kusetukseksi.

      • kusettaako.sua.taas

        Sulla taas on tuo kusetusjuttusi.
        Kuinkahan monta kaveria perjantaina illalla, kun pääsi kapakasta kusetettiin Karjala takaisin porttikongissa. Eikös se ole sitä kusetusta. Palataanko taas aiheeseesi?


    • Lahkon.eliitin.tavat

      Adventtiliike perustuu "puhtaasti" liiketoimintaan. Lahkon jäsen joutuu maksamaan jäsenyydestään 10 % lahkon eliitille. Lisäksi jokaisessa lahkon tilaisuudessa kerätään ainakin yksi kolehti, usein kaksi tai kolmekin.
      Ensin kerrotaan Raamatun nyyhkytarinoita ja sitten herkkäuskoisilta lypsetään maallinen hyvä pois lahkon valtaapitävien helpon elämän ylläpitämiseksi. Se on uskonnon nimissä suoritettua kusetusta.

      • adventisti

        Niinhän je monet muutkin harrastavat kymmenyksiä ja kolehdin keröystä. Vapaaehtoisia kymmenyksiä maksetaan mm pabtistien, adventistien, luterilaisten, helluntailaisten ja Willow Creekin megakirkonkin porukoissa, samoin kolehdin kantoa. Ei siis mitenkään poikkeuksellista adventismissa. Mutta se, että adventtiliike perustuisi moiselle niin se on ihan tuulesta temmattua.


    • Perehdyttyäni tarkemmin John Kelloggin elämän vaiheisiin, telen vain vakuuttuneemmaksi siitä, että John Kellogg oli homoseksuaali, joka pyrki sinnikkäästi keksimään keinon päästä ulos seksuaalisesta taipumuksestaan.

      Kellogg koki ankaraa syyllisyyttä omasta tilanteestaan ja hän purki omaa pahoinvointiaan myös omaan veljeensä.

      John Kellogg etsi uskonnosta ja erilaisista hänen mielestään terveyttä edistävistä "rituaaleista" ulospääsyä sisällään vellovista ristiriidoista.

      • mieti_ny

        Ei sieltä kirjallisuudesta tuollaista kyllä löydä. Suomikin on ollut 1800-luvulla täynnä tuollaisia uskovia miehiä.


      • näin.se.vain.on

        Adventtikirkon piiriissä pörränneistä tohtoreista tulee pidemmän päälle myös seksuaalisesti poikkeavia mielenterveydestä puhumattakaan.


      • Ei.ilman.amenta

        Nuori adventistimies eheytyy hyvin helposti lahkossaan heterosta homoksi.
        Tämä siksi, että naisen kanssa ei saa muhinoida, ellei ole vihkivalaa vannonut pastorin silmien alla.
        Monet adventistimiehet jäävätkin poikamiehiksi ja heistä tulee b-rapussa viihtyviä kellien kalisuttelijoita.


      • pyhpyhjapyh
        näin.se.vain.on kirjoitti:

        Adventtikirkon piiriissä pörränneistä tohtoreista tulee pidemmän päälle myös seksuaalisesti poikkeavia mielenterveydestä puhumattakaan.

        Valheesi ei hetkauta.


      • Pastori.Helsingistä

        "Monet adventistimiehet jäävätkin poikamiehiksi ja heistä tulee b-rapussa viihtyviä kellien kalisuttelijoita."

        Pyhpyhjapyh on yksi heistä.

        Häntä eivät kellit hetkauttele, kun joku muu jannu niitä hetkauttelee. Häntä hetkauttelevat"Ellin kellit"-
        "Meitä ei teidän kellit hetkauta" on pyhpyhjapyhin yleisin slogan.


    • Muroaamiaishetkonen

      Kiinnostusta masturbointiin voidaan lisätä, kun Kelloggin muropakkauksiin laitetaan selkeä viesti, että murojen syönti ehkäisee tehokkaasti itsetyydytystä.
      Tietysti murojen syönnin aikana masturbointi on vain hivenen hankalampaa ja kuiviin muroihin voi jopa tukehtua, jos mälli sattuu lentämään samaan aikaan kun suu on täynnä kuivia maissihiutaleita?

      • niinköse.tapahtuu

        Ai naurajalla on kokemusta, kun niin rinta-äänellään puhuu.


    • Ytyä.maissihiutaleista

      Adventistiveli tuossa kirkon eteisessä kertoi, että hän on siirtynyt pelkästään maissihiutaleiden syöntiin jugurtin ja maidon kera ja nimenomaan Kelloggin murot ovat parhaita.
      Ennen maissihiutaleravintoon siirtymistä tämä veli kertoi, ettei pystynyt masturboimaan kuin korkeintaan pari kertaa päivässä. Nyt uuden maissidieetin ansiosta hän pystyy helposti 7 kertaa päivässä vetämään handuun. Kyllä Kelloggin muroissa on puhtia.

      • Anonyymi

        "Kyllä Kelloggin muroissa on puhtia."

        Ja varsin paljon sokeria.


    • Masennuksen.lähde

      Maissimurot masentavat.

      • muoti-tietoinen

        Joo, siinä mielessä, että ei niistä saa riittävän monipuolisesti aminohappoja eikä rasvahappojakaan puhumattakaan kaikista vitamiineista ja mineraaleista.


      • Pitääpä.muistaa

        Siksikö ne oikein Cittarissa eilen myivät konsultin kautta. Oikein maistattivatkin.


      • Suomihoi
        Pitääpä.muistaa kirjoitti:

        Siksikö ne oikein Cittarissa eilen myivät konsultin kautta. Oikein maistattivatkin.

        Tarkoititko konsulenttia?


      • näin..._

        Pelkistetyt maissihiutaleet ei ole haitallisina, jos ei hyödyllisiäkään.
        Rasvaton jugurtti tai maito marjoja/hedelmiä sekaan, niin ihan terveellinen välipala.

        Voittaa terveellisyydellään nakit mennen tullen.


      • Paskat.murot

        Maissimurot on paskaa. Pelkkiä hiilareita.
        Päälle pitäisi vetää vitamiinipilleireitä kouralinen, että sais edes jotain ravintoa.


      • My.precious

        Kokemuksemme mukaan Kelloggin murot ehkäisevät masturbaatiota tarkalleen samalla teholla kuin masturbaatio ehkäisee Kelloggin muroja. Toivotaan, ettei tehon arvo ylitä nollaa.


      • hei_kamoon
        näin..._ kirjoitti:

        Pelkistetyt maissihiutaleet ei ole haitallisina, jos ei hyödyllisiäkään.
        Rasvaton jugurtti tai maito marjoja/hedelmiä sekaan, niin ihan terveellinen välipala.

        Voittaa terveellisyydellään nakit mennen tullen.

        Tarkoititko jogurttia? Niinhän se kuulu suomenkielellä kirjoittaa...


      • näin..._

        Ei, vaan juguttia. Ostanko sulle karttakepin, että oikein "kuulu suomenkielellä"? :D


      • Ihan.outo.tuote

        Mikä on "jugutti"? Ei kuulu ainakaan mun ruokalistalle.


      • Ihan.outo.tuote kirjoitti:

        Mikä on "jugutti"? Ei kuulu ainakaan mun ruokalistalle.

        Hei, ei kannata kinata. Sovitaan, että se on yökhurtti.


      • Se.on.sovittu

        Hurstin ruoka-avusta saa ainakin sellaista jugurttia, jonka parasta ennen päiväys on mennyt ohi muutamalla päivällä. Sitä voi silloin kutsua "yökhurstiksi".
        Tästä lähtien hapatettuja jutavassa muodossa olevia maitotuotteita kutsutaan "yökhurstiksi".


      • jukurtti
        v.aari kirjoitti:

        Hei, ei kannata kinata. Sovitaan, että se on yökhurtti.

        Eikös se olekaan jukurtti?


      • jukurtti kirjoitti:

        Eikös se olekaan jukurtti?

        Oikeasti tuon kirjoitusasun päättää kieltä käyttävä kansa eikä mikään viranomainen.

        Läheisen kauppakeskuksen Citymarketissa lukee käytäväopasteessa "Jogurtit" ja Prismassa "Jugurtit". Minusta jälkimmäinen on parempi, koska se vastaa tavallista ääntämistä. Sikäli edellinen oikeastaan noudattaa ruotsin kieltä.


      • kummastuksia
        v.aari kirjoitti:

        Oikeasti tuon kirjoitusasun päättää kieltä käyttävä kansa eikä mikään viranomainen.

        Läheisen kauppakeskuksen Citymarketissa lukee käytäväopasteessa "Jogurtit" ja Prismassa "Jugurtit". Minusta jälkimmäinen on parempi, koska se vastaa tavallista ääntämistä. Sikäli edellinen oikeastaan noudattaa ruotsin kieltä.

        Vai tavallista ääntämistä? Olen koko ikäni puhunut jogurtista lausuen sen Oolla, kuten myös perheenikin. En muista edes kuulleeni kenenkään puhuvan jugurtista taikka jukurtista. Lieneekö sitte alueeellista?

        Tämä eroaa siitä kun kun puhutaan kanttarellista vaikka kirjoitetaan kantarelli yhdellä t:llä. Siinä se todella kuuluu puheessa. Tai gluteenin kirjoittaminen gluteiiniksi mutta lausuminen gluteenina. Gluteiinia ei ole olemassakaan.


      • vanha-päiväys
        Se.on.sovittu kirjoitti:

        Hurstin ruoka-avusta saa ainakin sellaista jugurttia, jonka parasta ennen päiväys on mennyt ohi muutamalla päivällä. Sitä voi silloin kutsua "yökhurstiksi".
        Tästä lähtien hapatettuja jutavassa muodossa olevia maitotuotteita kutsutaan "yökhurstiksi".

        Mutta se on hyvää, kun se kiitoksella syö. Hyväosaisilla ei olekaan kokemusta muustakuin panettelusta. Jopa kuivanut makkarakin maistuu, kun on nälkä.

        Humaa sana tuolta Hurstin riveistä, että kyse on nälästä, kun pilkkaatte ja panettelette ilman häpyä. Sen panettelun ja rakkaudettomuuden te kyllä osaatte unissakin, muuhun teistä ei ole.


      • sanannekin.kertovat
        vanha-päiväys kirjoitti:

        Mutta se on hyvää, kun se kiitoksella syö. Hyväosaisilla ei olekaan kokemusta muustakuin panettelusta. Jopa kuivanut makkarakin maistuu, kun on nälkä.

        Humaa sana tuolta Hurstin riveistä, että kyse on nälästä, kun pilkkaatte ja panettelette ilman häpyä. Sen panettelun ja rakkaudettomuuden te kyllä osaatte unissakin, muuhun teistä ei ole.

        Lisäisin tälle palstalle, että panettelijoilla on päiväys niin ylen hyvä, että siinä riittä kaksi vuottakin aikaa, sillä siihen teillä on aikaa ja viitteliäisyyttä panetella. Purkissa ja etiketissänne on maininta- että maittavaa panettelua ateisteilta, sekä hyväosaisuudestamme.
        Mutta tuskin teitä löytyy sen jugurtin jakajaksi nälkäiselle.


      • jugsa
        sanannekin.kertovat kirjoitti:

        Lisäisin tälle palstalle, että panettelijoilla on päiväys niin ylen hyvä, että siinä riittä kaksi vuottakin aikaa, sillä siihen teillä on aikaa ja viitteliäisyyttä panetella. Purkissa ja etiketissänne on maininta- että maittavaa panettelua ateisteilta, sekä hyväosaisuudestamme.
        Mutta tuskin teitä löytyy sen jugurtin jakajaksi nälkäiselle.

        Jogurtin!!!


    • Outo-heppu-Kellogg

      John Kellogg oli aika mielenkiintoinen jannu.
      Hän eli 40 vuotta vaimonsa kanssa, mutta he nukkuivat eri huoneessa ja John ei koskaan nussinut vaimoaan koko avioliitto-olonsa aikana.
      Joko Kelloggilla oli munat ja siitin leikattu pois tai häntä kiinnosti enemmän mulkun lutkuttaminen kuin naisen kanssa puuhastelu?
      Saattoi myös olla niin, että Kellogg oli niin kova runkkaamaan, että ei enää pystynyt naisen kanssa aktiin.
      Maissin syömisellä saattoi siis olla vastakkainen vaikutus, mihin Kellogg oli maissihiutaleensa tarkoittanut?

      • Advarin-muijat-rumia

        Voi myös olla, että adventistille tässä tapauksessa sattui vain niin saatanan ruma muija, niin kuin yleensä adventistille käy, että oli parempi nukkua eri huoneissa ja olla mahdollisimman vähän tekemisissä vaimonsa kanssa? Siinä ei sitten enää auttanut, vaikka Kellogg olisi laittanut eukolleen maissisäkin päähän ja yrittänyt sitten pistää munaa piiloon ja pois piilosta vaikka takakautta?


      • adventitsit
        Advarin-muijat-rumia kirjoitti:

        Voi myös olla, että adventistille tässä tapauksessa sattui vain niin saatanan ruma muija, niin kuin yleensä adventistille käy, että oli parempi nukkua eri huoneissa ja olla mahdollisimman vähän tekemisissä vaimonsa kanssa? Siinä ei sitten enää auttanut, vaikka Kellogg olisi laittanut eukolleen maissisäkin päähän ja yrittänyt sitten pistää munaa piiloon ja pois piilosta vaikka takakautta?

        En ole huomannut, että adventisteille kävisi yleensä niin, että vaimot olisivat rumia. Omaa vaimoani on moni minulle kehunut kauniiksi ja onhan noissa adventtiseurakunnissa tullut käytyä useammassakin. Paljon nättejä naisia siellä on ollut. Ehkä sinulle on käynyt vain keskimääräistä huonompi flaksi.


      • Kamalia-Hirvityksiä

        Hirveitä lepakoita ne advarimuijat kyllä on. Pää on niillä uskonlahkon kusetuksesta sekaisin ja naama on kuin petolinnun perse haaskalla.


      • Ihan.kiimaisia.neitejä

        Muutama hyvä hoito niistäkin lepakoista löyty. Jakavat kyllä neidit auliisti ja soimaamatta pesäänsä siellä adventtikirkossa.


    • Lapsirakkautta

      John Kellogg rakasti nuoria poikia seksuaalisesti.
      Pedofiileille ei vain hänen aikanaan ollut nimitystä.

    • Mainontaa.Kellogg
    • Anonyymi

      Herkkäuskoisilta adventisteilta on helppo nyhtää rahaa ja lisää rahaa vieläpä sapattina.

    • Anonyymi

      Siksikös ne adventistit syövät mielellään aamiaismuroja, kun he ovat homoja ja runkkareita?

    • Anonyymi

      John Harvey Kellogg oli homoseksuaali ja pedofiili. Hän yritti turhaan peittää omat taipumuksensa ruokahuuhaaseen ja väitti hänen kehittämänsä tuotteen poistavan taipumuksen masturbaatioon ja homouteen. Tiedämme jo hänen oman elämänsä osalta, että hän eli valheessa huijaamalla muita. Adventismi kokonaisuudessaan perustuu huijaamiseen, koska sen julistajat on koulutettuja huijareita ja kusettajia. Kaikki adventtikirkon organisaatioissa tehdään yksinomaan rahan vuoksi.

      Ellen White oli myös sokea, kun piti Kellogin valheita totena. Se jo pelkästään todistaa, ettei White ollut profeetta, eikä hänessä ollut mitään profetoimisen kykyä. White oli pelkkä huijari ja pahuuden kätyri.

      • Anonyymi

        Adventisti John Harvey Kellogg https://miro.medium.com/max/640/1*GFNSOC_vWDEIsdFiQuKP8A.jpeg
        ei koskaan solminut avioliittoa vaimonsa kanssa, eikä koskaan harrastanut seksiä vaimonsa kanssa. Kellogg eli siis avoliitossa.

        Kellogg ei siis voinut myöskään luonnollisesti saada lapsiakaan ja hänen arvellaankin olleen 'tuhkamuna'. Harvey Kellogg ja hänen vaimonsa kuitenkin adoptoivat 40 lasta. Tämä siitä syystä, että Kellogg saisi harrastaa omia taipumuksiaan adoptiolastensa kanssa, lasten kanssa harrastettavaa sukupuolista kanssakäymistä.

        Adventistien omistama Battle Creekin parantola, jonka johtajana Kellogg toimi, oli ihanteellinen paikka Kellogin pedofiilitoimintaan, koska hän saattoi vapaasti kenenkään tietämättä käyttää lapsia hyväksi mm. kylvettämisen yhteydessä.

        Kellogg rakastikin kylpemistä lasten kanssa ja hän kehoitti myös muita kylpemään ja ottamaan kylpyjä (tosin ei lasten kanssa sillä tavoin kuin hän itse).

        Nuorille pojille Kellogg suositteli ympärileikkausta ilman anestesiaa, koska hän luuli sen aiheuttaman trauman ja sitä seuranneen useiden viikkojen kivun hillitsevän itsetyydytystä. Kellogg oli ympärileikannut itsensä 37-vuotiaana, mutta hän tiesi, että se ei riittänyt joillekin potilaille. Heille hän suositteli esinahan ompelemista kiinni, mikä estää erektion.

        Tytöille Kellogg suositteli karbolihapon levittämistä klitorikseen "erinomaisena keinona lievittämään epänormaalia jännitystä." Hän suositteli myös ihmisten käsien sitomista, sukuelinten peittämistä erityisesti suunnitelluissa häkeissä tai sähkösokkiterapiaa.

        John Kellogg erosi myöhemmin adventtikirkosta, koska hänen kirjoitusten sanomaa ei kaikilta osiltaan hyväksytty ja niistä syntyi erimielisyyksiä. Kellogg kuitenkin sai huomattavan jalansijan silloisen adventtiyhteisön piirissä ja organisaatiossa.
        Adventismin perustajaan ja profeettaan Ellen Whiteen Kelloggin opit ja 'lääkinnälliset' puoskaroinnit sen sijaan tekivät vaikutuksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Adventisti John Harvey Kellogg https://miro.medium.com/max/640/1*GFNSOC_vWDEIsdFiQuKP8A.jpeg
        ei koskaan solminut avioliittoa vaimonsa kanssa, eikä koskaan harrastanut seksiä vaimonsa kanssa. Kellogg eli siis avoliitossa.

        Kellogg ei siis voinut myöskään luonnollisesti saada lapsiakaan ja hänen arvellaankin olleen 'tuhkamuna'. Harvey Kellogg ja hänen vaimonsa kuitenkin adoptoivat 40 lasta. Tämä siitä syystä, että Kellogg saisi harrastaa omia taipumuksiaan adoptiolastensa kanssa, lasten kanssa harrastettavaa sukupuolista kanssakäymistä.

        Adventistien omistama Battle Creekin parantola, jonka johtajana Kellogg toimi, oli ihanteellinen paikka Kellogin pedofiilitoimintaan, koska hän saattoi vapaasti kenenkään tietämättä käyttää lapsia hyväksi mm. kylvettämisen yhteydessä.

        Kellogg rakastikin kylpemistä lasten kanssa ja hän kehoitti myös muita kylpemään ja ottamaan kylpyjä (tosin ei lasten kanssa sillä tavoin kuin hän itse).

        Nuorille pojille Kellogg suositteli ympärileikkausta ilman anestesiaa, koska hän luuli sen aiheuttaman trauman ja sitä seuranneen useiden viikkojen kivun hillitsevän itsetyydytystä. Kellogg oli ympärileikannut itsensä 37-vuotiaana, mutta hän tiesi, että se ei riittänyt joillekin potilaille. Heille hän suositteli esinahan ompelemista kiinni, mikä estää erektion.

        Tytöille Kellogg suositteli karbolihapon levittämistä klitorikseen "erinomaisena keinona lievittämään epänormaalia jännitystä." Hän suositteli myös ihmisten käsien sitomista, sukuelinten peittämistä erityisesti suunnitelluissa häkeissä tai sähkösokkiterapiaa.

        John Kellogg erosi myöhemmin adventtikirkosta, koska hänen kirjoitusten sanomaa ei kaikilta osiltaan hyväksytty ja niistä syntyi erimielisyyksiä. Kellogg kuitenkin sai huomattavan jalansijan silloisen adventtiyhteisön piirissä ja organisaatiossa.
        Adventismin perustajaan ja profeettaan Ellen Whiteen Kelloggin opit ja 'lääkinnälliset' puoskaroinnit sen sijaan tekivät vaikutuksen.

        Puolet huuhaata! Kumpi puoli?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puolet huuhaata! Kumpi puoli?

        Sinun puoli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Adventisti John Harvey Kellogg https://miro.medium.com/max/640/1*GFNSOC_vWDEIsdFiQuKP8A.jpeg
        ei koskaan solminut avioliittoa vaimonsa kanssa, eikä koskaan harrastanut seksiä vaimonsa kanssa. Kellogg eli siis avoliitossa.

        Kellogg ei siis voinut myöskään luonnollisesti saada lapsiakaan ja hänen arvellaankin olleen 'tuhkamuna'. Harvey Kellogg ja hänen vaimonsa kuitenkin adoptoivat 40 lasta. Tämä siitä syystä, että Kellogg saisi harrastaa omia taipumuksiaan adoptiolastensa kanssa, lasten kanssa harrastettavaa sukupuolista kanssakäymistä.

        Adventistien omistama Battle Creekin parantola, jonka johtajana Kellogg toimi, oli ihanteellinen paikka Kellogin pedofiilitoimintaan, koska hän saattoi vapaasti kenenkään tietämättä käyttää lapsia hyväksi mm. kylvettämisen yhteydessä.

        Kellogg rakastikin kylpemistä lasten kanssa ja hän kehoitti myös muita kylpemään ja ottamaan kylpyjä (tosin ei lasten kanssa sillä tavoin kuin hän itse).

        Nuorille pojille Kellogg suositteli ympärileikkausta ilman anestesiaa, koska hän luuli sen aiheuttaman trauman ja sitä seuranneen useiden viikkojen kivun hillitsevän itsetyydytystä. Kellogg oli ympärileikannut itsensä 37-vuotiaana, mutta hän tiesi, että se ei riittänyt joillekin potilaille. Heille hän suositteli esinahan ompelemista kiinni, mikä estää erektion.

        Tytöille Kellogg suositteli karbolihapon levittämistä klitorikseen "erinomaisena keinona lievittämään epänormaalia jännitystä." Hän suositteli myös ihmisten käsien sitomista, sukuelinten peittämistä erityisesti suunnitelluissa häkeissä tai sähkösokkiterapiaa.

        John Kellogg erosi myöhemmin adventtikirkosta, koska hänen kirjoitusten sanomaa ei kaikilta osiltaan hyväksytty ja niistä syntyi erimielisyyksiä. Kellogg kuitenkin sai huomattavan jalansijan silloisen adventtiyhteisön piirissä ja organisaatiossa.
        Adventismin perustajaan ja profeettaan Ellen Whiteen Kelloggin opit ja 'lääkinnälliset' puoskaroinnit sen sijaan tekivät vaikutuksen.

        Eiköhän se oikea historia ole sellainen, että John Harvey Kellogg ja Ella Ervilla Eaton menivät ihan laillisesti naimisiin 22.2.1879 Calhounin piirikunnassa Michiganissa ja Ellasta tuli sukunimeltään Kellogg niinkuin henkilörekisterit osoittavat. Kun englanninkielisessä kirjallisuudessa sanotaan, ettei avioliittoa vahvistettu (cosummated) se ei tarkoita, etteikö vihkimistä ja sen rekisteröintiä sitä olisi virallisesti hoidettu, vaan sitä ettei aviopari harrastanut seksiä. Tällaista kieltä käytetään siksi, että seksittömyys (edes kerran) oli sen ajan lainsäädännössä ei vain avioeron vaan avioliiton purkamisen peruste. JH Kelloggilla oli omituisia käsityksiä seksin vahingollisuudesta. Oliko vaimollakin, en tiedä.

        Tietenkin on mahdollista, että taustalla oli homous tai vaikka pedofiliiset taipumukset, mutta en tämän palstan tarinoita pitäisi siitä minkäänlaisena todisteena. Kellogg ei myöskään adoptoinut 40 lasta, vaan hänellä ja hänen vaimollaan oli yhteensä 42 kasvattilasta, joista he adoptoivat 7. Siitä en tiedä, mitä hän lastensa kanssa teki, mutta monet siitä katraasta näyttävät pärjänneen hyvin. Kelloggin perhe tarjosi heille koulutusmahdollisuuksia, ja useammasta tuli lääkäri tai muuten akateemisesti hyvin pärjännyt, joku professorikin taisi tästä joukosta tulla.

        1800 -luvun terveysuudistajat ehdottelivat monenlaisia outoja juttuja, niin myös Kellogg. Ja tietenkin ne, jotka eivät olleet terveysuudistajia tekivät vielä kauheampia, eli monet hoidot tai lääkkeet tuottivat enemmän vahinkoa kuin paranemista.

        Kellogg ei myöskään eronnut adventtikirkosta, vaan hänet erotettiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän se oikea historia ole sellainen, että John Harvey Kellogg ja Ella Ervilla Eaton menivät ihan laillisesti naimisiin 22.2.1879 Calhounin piirikunnassa Michiganissa ja Ellasta tuli sukunimeltään Kellogg niinkuin henkilörekisterit osoittavat. Kun englanninkielisessä kirjallisuudessa sanotaan, ettei avioliittoa vahvistettu (cosummated) se ei tarkoita, etteikö vihkimistä ja sen rekisteröintiä sitä olisi virallisesti hoidettu, vaan sitä ettei aviopari harrastanut seksiä. Tällaista kieltä käytetään siksi, että seksittömyys (edes kerran) oli sen ajan lainsäädännössä ei vain avioeron vaan avioliiton purkamisen peruste. JH Kelloggilla oli omituisia käsityksiä seksin vahingollisuudesta. Oliko vaimollakin, en tiedä.

        Tietenkin on mahdollista, että taustalla oli homous tai vaikka pedofiliiset taipumukset, mutta en tämän palstan tarinoita pitäisi siitä minkäänlaisena todisteena. Kellogg ei myöskään adoptoinut 40 lasta, vaan hänellä ja hänen vaimollaan oli yhteensä 42 kasvattilasta, joista he adoptoivat 7. Siitä en tiedä, mitä hän lastensa kanssa teki, mutta monet siitä katraasta näyttävät pärjänneen hyvin. Kelloggin perhe tarjosi heille koulutusmahdollisuuksia, ja useammasta tuli lääkäri tai muuten akateemisesti hyvin pärjännyt, joku professorikin taisi tästä joukosta tulla.

        1800 -luvun terveysuudistajat ehdottelivat monenlaisia outoja juttuja, niin myös Kellogg. Ja tietenkin ne, jotka eivät olleet terveysuudistajia tekivät vielä kauheampia, eli monet hoidot tai lääkkeet tuottivat enemmän vahinkoa kuin paranemista.

        Kellogg ei myöskään eronnut adventtikirkosta, vaan hänet erotettiin.

        White yhtenä heistä toisteli aikansa hölmöjä terveyskäsitteitä kirjoituksissaan, eikä edes Jumala saanut puhuttua järkeä hänen päähänsä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinun puoli.

        Etu vai taka?


    • Anonyymi

      Kellogin maissihiutaleet olivat ainakin huijausta ja se, että hän väitti masturboinnin aiheuttavan erilaisia sairauksia. Varmaan hän sitten oli itse kova onanoija, että tiesi kertoa?

    • Anonyymi

      Uskonharhaiset ovat ainakin luulosairaita. He luulevat olevansa muita parempia ja pyhempiä. Luulosairaus on eräänlainen mielisairauden merkki.

      • Anonyymi

        Kellogg oli huijari kuten KAIKKI lahkojen, kirkkojen, kulttien jne. valtaapitävät ja niiden yhteisöjen aivo-orjat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kellogg oli huijari kuten KAIKKI lahkojen, kirkkojen, kulttien jne. valtaapitävät ja niiden yhteisöjen aivo-orjat.

        Uskonnollinen mielisairaus on periytyvää geneettisesti.
        Kristillinen raakuus ja julmuus ovat mädättäneet maailmaa jo tuhansia vuosia, joten uskonharhaisuuden täytyy olla niiden geeneissä, jotka jatkavat vielä nykyäänkin uskonnollista menoa ja ovat siten jonkun kirkon, lahkon tai kultin piirissä ja vaikutuksen alla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskonnollinen mielisairaus on periytyvää geneettisesti.
        Kristillinen raakuus ja julmuus ovat mädättäneet maailmaa jo tuhansia vuosia, joten uskonharhaisuuden täytyy olla niiden geeneissä, jotka jatkavat vielä nykyäänkin uskonnollista menoa ja ovat siten jonkun kirkon, lahkon tai kultin piirissä ja vaikutuksen alla.

        Älkää olko typeriä.


    • Anonyymi

      Niin, mitä sitten? Liike-elämä on liike-elämää myös veljesten kesken. Puolensa täytyy pitää. Masturboinnin vaikutuksia seksuaaliterveydelle ei 1800 -luvulla tunnettu. Onneksi joku keksi maissihiutaleet. Niitä tulee syötyä pari kertaa viikossa. Jonkun menestys liike-elämässä ja runkkaamattomuus ei häiritse pätkän vertaa.

    • Anonyymi

      En syö maissihiutaleita, koska maissintähkä kokonaisena grillattuna on 100 kertaa parempi kuin maissihiutaleet, joita lahkojen masturboijat syövät.

      • Anonyymi

        Typerä kommentti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Typerä kommentti.

        Masturboinnin ehkäisemiseksi se uskonharhainen adventisti Kellogg ne maissihiutaleet kehitti. Kyllä tuo 100 kertaa parempi on syödä maissitähkät kokonaisena oli ihan hyvä viesti.
        Tietysti masturbointia kiihkeästi harrastavalle adventistiääliölle se voi olla hänen mielestään typerä kommentti.


      • Anonyymi

        Olet kateellinen ja köyhä. Ongelma ei siis ole uskonto eikä 1800 -luvun uskomukset, vaan huono taloudellinen asemasi ja se, että köyhänä et saa naista. Syö murosi ja masturboi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet kateellinen ja köyhä. Ongelma ei siis ole uskonto eikä 1800 -luvun uskomukset, vaan huono taloudellinen asemasi ja se, että köyhänä et saa naista. Syö murosi ja masturboi.

        Totuudenpuhujalla ei ole sijaa majatalossa eikä syvällisesti ajatteleva saa muuta kuin omaa kättä.


    • Anonyymi

      Meissä uakovaisissa on valtavat määrät onanoijia. Johtuu siitä, että seksi on meille kauhea myytti ja on siksi parempi olla ja elää vain yksin käsiensä kanssa.

      • Anonyymi

        Uskovaiset ovat pahimpia seksiriippuvaisia. Heidän pitää saada vaikka alaikäisiä, ellei täysi-ikäiset suostu.


    • Anonyymi

      Lasten hyväksikäyttö niin henkisesti kuin seksuaalisestikin on aina kuulunut erottamattomana osana uskonnollista nimeä kantavien järjestöjen toimintaan. Olkoon kyse sitten kirkoista, lahkoista. kulteista jne.

      • Anonyymi

        Olet siis uskovaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet siis uskovaisia.

        Kyllä olemme uskovaisia ja lasten hyväksikäyttäjiä ainakin nyt henkisellä puolella.

        Pastorinne Armossa ja välillä myös Uskossa.


    • Anonyymi

      Meillä adventtikirkossa on otettu käyttöön myös lapsikaste ja vain siksi, kun yhteisöömme on vaikeaa saada ketään liittymään, koska useimmat täysi-iläiset tietävät, että adventtikirkko ja adventismi perustuvat ihmisten huijaamiseen.
      Adventtikirkko siis kastaa jo alle 12-vuotiaitakin lapsia. Mitä se on muuta kuin lapsikaste?

      • Anonyymi

        Homous on armolahja jumalalta.
        Ei sitä lahjaa pidä muroilla tukahduttaa.


      • Anonyymi

        Jos 12-vuotias tunnustaa itse uskoa ja haluaa kasteen, se ei ole lapsikaste, vaan uskovankaste. Opettelisit edes oikeat termit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos 12-vuotias tunnustaa itse uskoa ja haluaa kasteen, se ei ole lapsikaste, vaan uskovankaste. Opettelisit edes oikeat termit.

        12-vuotiaalla ei ole vielä edes mahdollisuutta päättää uskonnollisesta vakaumuksestaan, vaan hänet voidaan pakottaa omaksumaan vanhempiensa uskonnollinen vakaumus.
        12-vuotias voidaan siis vanhempiensa ja seurakunnan pastorin manipuloinnin pohjalta pakottaa kasteelle. 12-vuotiaan kasteelle tuleminen ei siis ole riippuvainen lapsen omasta päätöksestä tai halusta.

        Pastori Helsingistä.


    • Anonyymi

      Aamiaismurot olivat vain onanointia varten. Kuulema mälli lensi paremmin, mikäli uskomme Kelloggia ja miksi emme uskoisi. Pitää vain varoa, ettei vedä kuivia muroja henkeen samalla kun kylvää siementä. "Päivän paistehessa, illan kastehella, kylvä hyvä siemen, luottavasti vain." Kaikki joukolla nyt siementämään.

    • Anonyymi

      Maailma on täynnään kyseenalaista iltalehti/nettiväite/mielikuvitushistoriaa, myös sellaista, mihin monet uskovat, koska eivät osaa tai pysty julkisesti esitettyjä tai sensaatiouutisissa esitettyjä väitteitä kriittisesti katsomaan. Tämäntapaiset maissihiutale - masturbointi jutut ole poikkeus, mutta ensiksi muutama esimerkki:

      Joku uskoo Jeesuksen syntyneen joulukuun 25. päivänä (ja onhan sitä 1/365 osan mahdollisuus, että se olisi totta). Joku toinen kuvittelee, että Hitler keksi Saksan autobahnat - tuskin, koska ensimmäiset rakennettiin jo pari vuotta ennen hänen valtaantuloaan. Tai ajatellaan, että Edison keksi hehkulampun, vaikka parikymmentä ukkoa oli saanut hehkulampun palamaan ennen häntä. Edison keksi sellaisen hehkulankamateriaalin, joka ei pala loppuun tai katkea liian nopeasti. Tai monet kuvittelevat sarjakuvien ja elokuvien kuvaavan viikinkejä oikein sarvikypärät päässään. Todellisuudessa löytyneissä viikinkien kypärissä ei sarvia taida olla.

      Sehän on totta, että John Kellogg oli seksiä ja masturbointia vastaan ja että hän keksi maissihiutaleet. Totuus on kuitenkin se, että hän keksi maissihiutaleet ensisijaisesti löytääkseen sellaisen aamiaisruuan, joka auttaisi Battle Creekin parantolaan tulleita ruuansulatusvaivoista kärsiviä potilaita (ja niitä 1800 -luvun Amerikassa riitti).

      Totta kyllä, Kellogg myös kuvitteli kaikenlaisen ilman mausteita valmistetun mahdollisimman simppelin ruuan auttavan seksihimojen vastustamisessa, mikä lienee saanut nämä amatöörihistorioitsijat kuvittelemaan, että tässä oli maissihiutaleiden keksimisen pääsyy. Flakesit valikoituivat kohteeksi varmaan siksi, ettei Kelloggin muista ruokakeksinnöistä mikään menestynyt. Hiutaleetkin taisivat nousta suosioon vain siksi, että veli William rikkoi Johnin maustetabua ja lisäsi muroihinsa sokeria ja suolaa. Hänen muromenestykseen johtanut mainoskampanjansa ei sekään tainnut ihan seksitön olla, kun siinä tarjottiin ilmainen muropaketti kaikille naisille, jotka tekivät kauppiaalle pienen flirtin tai iskivät silmää...

    • Anonyymi

      "Totuus on kuitenkin se, että Kellogg keksi maissihiutaleet ensisijaisesti löytääkseen sellaisen aamiaisruuan, joka auttaisi Battle Creekin parantolaan tulleita ruuansulatusvaivoista kärsiviä potilaita."

      No auttoivatko maissimurot ruuansulatusvaivoihin?
      Mielestäni eivät.
      Minun mielipide on se, että runsas liikunta ja lämpimät kylvyt edesauttavat ennemminkin ruuansulatusvaivoissa ja niiden hoidossa.
      Myös monipuolinen ruokavalio, eivätkä niinkään maissimurot.

      Kuitupitoinen ruoka on paras apu ruuansulatusvaivoihin.

      Suolen toimivuutta voi muuten testata vaikkapa purkillisella maissijyviä. Maissin kuoret eivät nimittäin sula suolistossa, kun jyvät nielee kokonaisina. Kannattaa niellä runsaan veden kanssa.
      Maissinjyvien tulisi tulla peräpäästä ulos kirkkaan keltaisina 48 tunnin sisällä. Silloin suoli toimii normaalisti.

      • Anonyymi

        Tottahan tuo. En minäkään pidä maissihiutaleita minään suolistoterveyden takeena ja epäilen, etteivät potilaat siitä suurta apua saaneet. JH Kellogg ansaitsee kyllä pienen plus pisteen siitä 1930 -luvulla kirjoittamastaan havainnosta, jonka mukaan vehnäleseet ovat selvästi auttaneet hänen ummetuksesta kärsineitä potilaitaan. Tämä toteamus siis vuosia maissihiutaleiden keksimisen jälkeen. Maissihiutaleita koskeneen jutun pointti oli kaiketi siinä, että se, mitä Kelloggin veljekset varsin laajoista ruokaan liittyvistä kokeistaan ja tutkimuksestaan itse kertovat maissihiutaleiden keksimisen aikaan, on, että he yrittivät kehittää ruuansulatusta edistävää aamiaisruokaa.

        Meistä voi tuntua idioottimaiselta, että tunnettu lääkäri puhuu leseiden hyödyllisyydestä jotakin, kun kaikki peruskoulun läpäisseet normaalijärkiset nykyään saman tietävät. Näin ei kuitenkaan ollut Kelloggin aikaan. Vaikka jo antiikin kreikassa ymmärrettiin ravintokuidun arvo, oli tämä tieto vuosituhansien aikana tyystin kadonnut.

        Amerikassa kuitenkin nk. terveysuudistajalääkärit kuten Thomson, Trall, Graham (grahamleipä ja -jauho), Jenkins, Alcott, Coles jne alkoivat kuten Kellogg tavoitella ihmiselle luonnollisten terveyttä edistävien prosessien tukemista eli hyvinvointia ja paranemista luonnollisten prosessian ja ravintoaineiden avulla. Tämä olikin fiksua aikana, jolloin sairauksien syyt tunnettiin huonosti.

        Joka tapauksessa vasta 1950 -luvulla tehty tieteellinen tutkimus osoitti selkeästi ravinnossa olevan kuidun tärkeyden hyvinvoinnille ja vasta 1970 -luvulla oltiin niin pitkällä, että alettiin tehdä kuitusuosituksia tavallisille ihmisille ja ruokateollisuuskin alkoi tuottaa erityisen kuitupitoisia ruoka-aineita niitä haluaville.


    • Anonyymi

      Eheytyshoidot, jotka ovat lahkojen työkaluina, ovat yksi sadistinen ja mielivaltainen pyrkimys taistella tosiasioita vastaan. Mitkään jumalat tai hoidot eivät tee homosta heteroa. Homous on syntymälahja ja se säilyy piirteenä ihmisessä koko hänen elämänsä ajan.
      Jotkut uskovat homot ja lesbot haluavat elää valheessa ja leikkivät heteroa eläen mm. kulissiavioliitoissa. Minusta se on se kaikkein pahin asia, mitä ihminen voi tehdä itselleen ja toiselle ihmiselle.

      • Anonyymi

        Ja höpöhöpö.

        1. Adventtikirkko ei hyväksy eheytyshoitoja.
        2. Homous ei ole mikään lahja, vaan syntiinlankeemuksen seuraus.
        3. Jumala voi muuttaa ihmisen. Pelastus on toisen todellisuuden elämää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja höpöhöpö.

        1. Adventtikirkko ei hyväksy eheytyshoitoja.
        2. Homous ei ole mikään lahja, vaan syntiinlankeemuksen seuraus.
        3. Jumala voi muuttaa ihmisen. Pelastus on toisen todellisuuden elämää.

        "Jumala voi muuttaa ihmisen."
        No ei voi, mitkään jumalat eivät tee yhtään mitään.
        Yksikään jumala ei tee homoseksuaalista heteroa.
        Voi olla myös välimuotoja, biseksuaaleja, joille kelpaa molemmat sukupuolet seksikumppaneiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jumala voi muuttaa ihmisen."
        No ei voi, mitkään jumalat eivät tee yhtään mitään.
        Yksikään jumala ei tee homoseksuaalista heteroa.
        Voi olla myös välimuotoja, biseksuaaleja, joille kelpaa molemmat sukupuolet seksikumppaneiksi.

        No tuo nyt on vain sinun jumalattomuuttasi. Jumala voi, sinä et.


    • Anonyymi

      No ainakaan syömällä ei tulla homoksi eikä muututa joksikin muuksi sukupuoliolennoksi.

      Taitaa sanassa sanota että ei ihmistä saastuta se mikä menee suusta sisään ja ulostuu, vaan se mikä tulee sieltä sanoina ulos, se saastuttaa ihmisen. Mikä on pelottavan totta, että kielen hallintaa tulisi opetella eikä syömistä mikä ei lähennä meitä Jumala kohtaan.

      Kielen puhtaudesta tulisi aloittaa, että se olisi suolalla höystettyä, mieluisaa niille, jotka kuulevat. Joskaan ei sitäkään voi ihminen itse tehdä, vaan tarvitsee siihen Jumalan apua.

      • Anonyymi

        Minkäs jumalien apua siihen tarvitaan, että puhuu vain sitä, mikä on totta ja asiaa?
        Ainakin kun uskovia seurailee heidän puheissaan, niin heidän kohdallaan jumalat eivät ainakaan mitään hyvää ole saaneet aikaiseksi, päinvastoin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkäs jumalien apua siihen tarvitaan, että puhuu vain sitä, mikä on totta ja asiaa?
        Ainakin kun uskovia seurailee heidän puheissaan, niin heidän kohdallaan jumalat eivät ainakaan mitään hyvää ole saaneet aikaiseksi, päinvastoin.

        Katso peilistä omaa pahuuttasi.


    • Anonyymi

      Ei se, että joku on olevinaan uskova, miten takaa sitä että Jumala olisi jotenkin hänen tekojensa takana. Useimmiten takana on paholainen ja uskova on vain paholaisen kätyri. Eikä silloin pidä Jumalaa siitä syyttää eikä Raamatun sana silloin mitättömäksi tule. Juuri niistä asioista UT varoittaa ettei pidä eksyä pois Kristuksen rakkaudesta palvelemaan paholaista vääryydessä. Eikä tosiaan ole tavatonta jos niin käy.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      366
      4496
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      84
      1854
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1590
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1390
    6. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      212
      1385
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1361
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1347
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1225
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe