Joensuun autokorjaamo

mietteliäsnuorimies

Hei olen 23-vuotias mies ja olen miettinyt yrityksen perustamista joensuuhun. Ajattelinkin kysäistä täältä olisiko joensuussa tarvetta autokorjaamolle joka olisi auki myös lauantaisin ja ehkä jopa sunnuntaisin. Ajattelin että juuri tuo viikonlopun aukioloajat voisivat olla oma valttikorttini yritykselle kun joensuussa kuitenkin on korjaamoja pilvinpimein. Kuulisin siis mielelläni ihmisten mielipiteitä asiasta ennen kuin vine ajatustani yhtään pidemmälle. :)

13

2101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eirassailuja

      Kyllä esimerkiksi Seinäjoen Toyota merkkiliikkeen korjaamolla tehdään töitä myös lauvantaisin. Mikähän mahtaa olla Joensuun tilanne,en tiedä,mutta nykyinen autokalusto vaatii hemmetin kalliit erikoislaitteet korjaamolle,toisin oli ennen.

    • entinennasiakas

      Joensuussa on tarvetta autokorjaamolle, useammallekin. Nykyisiin on niin pitkät jonot. Hyviä korjaamoja on hävinnyt, Pauli Niemi jäi eläkkeelle ja poikaNiemi jatkoi vähän aikaa mutta sitten liittoutui Mutasen liikkeen nykyisen yrittäjän kanssa ja se oli siinä. Tarvitaan pieniä huippuammattilaisia jotka tekee työtä itselleen eikä elätä loisia.

    • kyllä_kiitosJNS

      kyllä semmoinen Ammatti ylpeä "nyrkkipaja" puuttuu joensuusta. harmi kun pauli lopetti hommat :( olin monen vuoden asiakas. kaikki koneet korjasi moposta isompankin autoon. aina sai palvelua ja apua vaikka ei siitä suoraan mitään rahallista saanut.

      • Niinkös

        Kyllä minä olen saanut hyvää palvelua myös Paulin liikkeen "jatkajalta" eli Heiscarilta. Omistaja/yrittäjä on palvelualtis ja jonot ei mahdottomia.


    • tässäohjeet

      Kannatan ehdottomasti aloittajan ideaa,ja nimen omaan viikonloppuisin ja ne hinnat ,lue nyt tarkkaan.

      Jos aloittava yrittäjä laskuttaa tuntiveloitteisesti joka hommasta niin kato käy samantien,on älyttävä hinnoitella itsensä houkuttelevasti,eli jos aikaisempaa kokemusta ei ole esim:20 vuotta puuhailua autojen parissa eli valtavan määrän merkkejä ja noiden koiruuksia erimalleilta ja vikojen etsintään kuluu aikaa niin se pitää huomioida asiakkaaan näkökulmalta,asiakkaat häipyy ja sana kiirii nopeasti jos hinnoittelee miihailusta.

      Tarve on nopealle ja oikeaoppiselle hinnoittelulle,on käynyt joensuussakin joillekkin että ovet menee kiini kun hinnoittelee 20 minuutin työstä 50e.

      Jo 50 euron tuntihinta nuorelle aloivalle on aikakova jo.

      Aloita vaan ja elä hötkyile ja vastaile puhelimeen esim:tyttökaverin soittoihin,sellainen asiakas joka tuon kuulee on viimeisen kerran asiakkaana.

      Paras valtti olisi vielä ettei korjaamo sulkeudu kello 16:00 vaan jatkaa päivää vaikka iltaan,nuorena jaksaa,mutta jos seurustelet nyt tai kuhertelet,niin ei tule korjaamo homma toimimaan helpolla.

      Ja huolellisuus pitää olla,näitä on nähty jotka hökkäilee laadutonta jälkeä asiakkaan kustannuksella.

    • jjft

      Kyllä olisi tarvetta uusille korjaamoille. Nykyään joka korjaamoon on vähintään parin viikon jonotusaika. Tosin suosittelisin ensin hankkimaan muutaman vuoden ajan kokemusta jossain korjaamossa missä korjataan kaikkia merkkejä.

    • jns_ruosterautakeppi

      Juuri tuo "pävähoito"/"valohoito" autoille on joensuussa yleistä. jos osaat olla tekevä ihminen ja vältät joutumasta ylihinnoteluun ja turhasta laskutukseen. olet voiton puolella.

      mutta jos teet "urakka hinnotelua" olet kusessa. joku tuo ensin hyvän kuntoisen näköisen auton, jonka lupaat korjat katsastus kuntoon n.200e. mutta selviää että autossa on vähän muutakin hommaa ja joudut sijoitamaan jo osiin kaksin kertasisen määrän rahaa. että saat hyvän maineen pidettyä yllä. kusetus onnistuu molemmin puolin.

      -Älä aloita tekemään pikku fiksauksia. tee asiat heti oikein ja perusteellisesti.
      -päätä oma hinnotelu periaate, älä matki toisilta ja tee hinnastosta selkeä.
      mm esimerkki huoltojen hintoja ja miten asiakas itse voi laskea hintaa alas. mm itse purkaa kotonaan pois tai mikä nopeuttaa/helpottaa sinun työntekoa.

      -Ihminen on aina pihi, joten kaikki pitää laatu hinta suhteesta kiinni.

    • Pärnänenkö

      Kunnon työn tekevälle korjaamolle riittää aina asiakkaita. Teet työn hintaarvion mukaan etkä laskuta turhasta. Ottaa päähän maksaa koko ajasta vaikka korjaaja puuhailee muiden asiakkaiden asioita välillä.Rohkeasti vaan yrittämään

    • hajatusajatus

      Jos yksityinen nyrkkipaja laskuttaa 50euroo tunnissa maaseutukylässä ja osaat hommasi,saatan harkita että tuon autoni laitettavaksi,jos pystyt hintaa puottamaan tuon viidenkympin ja saan kuitin,hyvällä maineella on merkitys koska se kiirii pitkälle.....

    • Audimies123

      Joensuussa kyllä löytyy aika paljon korjaamoita mutta jos on pitkät jonot joka paikassa niin eihän se hullumpi idea ole. Itse en tarkemmin tiedä kun huollan oman autoni itse.

      Alhainen tuntiliksa houkuttaa asiakkaita mutta ihan liian halvalla ei kannata tehdä jos haluaa saada voita leivän päälle. Someen näkyvyyttä hakemaan, eli vaikka facebookiin sivu ja jakamaan joka paikkaan että saa näkyvyyttä.

      Ja oletan että sulla on kokemusta autojen tekniikasta, koska jos ns. kylmiltään autotalli pohjalta lähtee asiakkaan 2013 Focukseen jakopäätä vaihtamaan ja joku moka sattuu niin asiakas ei enää sulle autoa tuo. Toki virheitä sattuu kaikille, niiltä ei voi välttyä mutta varsinkin yrittäjän pitää ainakin 3 kertaa funtsia homma mielessä ennen kuin aloittaa ja joka mutterin kiristämisen jälkeen miettii hetken että teinhän edellisen vaiheen täysin oikein ja onhan seuraava vaihe varmasti se mikä pitääkin olla.
      Ettei käy niin että auto valmis, 2 pulttia jäi yli ja nyt aletaan etsimään niille paikkaa

    • Laajennu.pomo.mies

      Edellisten vinkkien lisäksi tärkeää on sijainti. Mahdollisten vuokrien yms. sellaisten mietinnän lisäksi kannattaa asettua tarkastelemaan asiaa asiakkaan näkökulmasta. Minkälaisten kulkuyhteyksien varrella se sijaitsee, jos esim. täytyy bussilla päästä pois pajalta. Näitä asiakkaitakin kun on.

      Olipa pajasi sitten vaikka ydinkeskustassa, niin tärkein asia on markkinointi. Some on tänä päivänä kova juttu. Facebook, lähes välttämätön. Vaikka instagram, onhan näitä vaikka mitä. Panosta niihin.

    • Mietinnässä

      Hei. Lieneekö miten merkitystä nimenomaan sijainnilla, jos on hyvät yhteydet esim linja-autolla, ja helppo tulla paikalle. Onko n. 30km kaupungista liikaa, jos se voidaan hinnassa huomioida? Onko miten suuri merkitys sillä onko aloittavalla toiminnalla heti kaikki paikat kuosissa, vai kääntyykö asiakas pois jos paikka on varsinkin alkuun ns nyrkkipajan tyylinen paikka autotallissa?
      Tämmöinen mahdollistaisi toki hyvin joustavat aukioloajat, eli tehdään kun tulee tehtäväksi, jos vaan on osat ja kellonaika kuitenkin järkevä?

      • Erno_Susimaa_

        Luulisin ettei ns. nyrkkipaja karkoita asiakkaita tai estä heitä tulemasta, vaan siihen vaikuttaa ihan muut seikat. En myöskään liene ihan väärässä jos väittäisin sijainnilla olevan ratkaiseva merkitys, eli kun se on esimerkiksi näkyvällä paikalla mahdollisimman vilkkaan tienlaidassa, niin mikään ei estä menestymistä kun hommat hoidetaan edes kohtuullisen hyvin kohtuullisin kustannuksin. Voithan aloittaa toiminnan esimerkiksi tavallisilla korjaushitsauksilla / osanvaihdoilla ja hankkia enemmän laitteita kunhan olet tienannut sen verran että talous kestää ainakin laitteita varten otetun lainan takaisinmaksun. Ensimmäisiä suuremman luokan sijoituksia on varmaankin 1-pilarinostin, sillä se on paras mahdollinen auton korjauksia ajatellen, mutta niitäkin löytyy hyvään hintaan huutokauppa.com:ista ja muilta nettipalstoilta.
        Asiallinen hankinta olisi myös rengakone. Ihan varmuuden vuoksi ja kokemukseen perustuen kehoittaisin hitsauskonetta valitessa kiinnittämään huomiota että se olisi teholtaan vähintäin 180A, niin ei tule ongelmia ruosteista peltiä hitsatessa! Sitäpaitsi sille löytyy ajanmittaan paljon muutakin käyttöä kuin peltien yhteenliittäminen.
        Sen varoituksen rohkenen myös antaa että ensimmäiset kolme vuotta saattaa olla vähän hankalampaa, mutta siitä se sitten lähtee jos on lähteäkseen.
        Erilaista muuta tietoa löytyy internetistä vaikkapa hakusanoilla "tietoa aloittelevalle yrittäjälle," eikä niiden lukemiseen käytetty aika varmaankaan mene ihan hukaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4934
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3237
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1385
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1216
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      64
      897
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      868
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      847
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      718
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe