Polven tapaturma, mri löydökset, kokemuksia?

Sökönä

Tapaturmaisesti satutin polveni, joka kipeytyi ja lukkiutui välittömästi. Vajaan kahden viikon sisällä pääsin mri kuvaan. Lääkäri soitti ja sanoi kyseessä olevan luumustelma, eli luukontuusio, ei muuta, jalkaa käytettävä kivun yli. Tapahtuneesta pian kuukausi ja tilanne huono edelleen, olen toiminut ohjeiden mukaisesti. Lukkopolvi, pettämisen tunne tulee rasittaessa, varaaminen vaivalloista ja kipua on edelleen polvessa sekä sääressä. Rasituksen jälkeen tunne kuin olisi sementtiä valettu polvi täyteen, menee ihan "tukkoon" ja liikerata huononee huomattavasti, varaaminen tuskaa. Toinen lääkäri tulkitsi lausuntoa ja onhan siellä vähän jotain muutakin löydöstä, ei kuitenkaan mitään selvästi rikki.

Onko kokemusta vastaavasta? Kauan meni parantua? Mitä se vaati? Alkaa mennä usko ja toivo tähän touhuun..

Alla mri kuvauksen löydökset:

Polvessa lievä hydrops. suprapatellaarinen plica.

Tibiassa eminentian alla lievää hohkaluuödeemiä. Posterolateraalisesti lievää pehmytosaturvotusta.

Patella lateraalisen nivepinnan rustossa pieni paikallinen pinnallinen kolo/fissuura.

6

8081

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sökönä

      Pääsin aloittaa fysikaalisen. Ei olisi saanut varata, olisi pitänyt olla kipulääkekuuri, kylmähoito ja riittävä lepuutus. Nyt sitten näillä keinoilla koitetaan saada liikerataa normaaliksi ihan alkuun ja toki kipua vähemmäksi. Vähän pettynyt olo, kun kuukausi meni "hampaat irvessä" väkisin ja kenties tämän takia sairaslomakin pidentynyt. Liekkö entiselleen tulee, ja kauan se vie. Kyllähän tämä on alentavasti vaikuttanut elämänlaatuun ansionmenetyksistä puhumattakaan..

      Kokemuksia vastaavanlaisista peräänkuulutan edelleen :)!

      Ap

    • Kokemustakin

      Kun polvi menee lukkoon niin poikkeuksetta nivlen sisällä oleva jänne turpoaa ja lukitsee polven. Voit käydä esim. perinteisen kiinalaisen lääketieteen edustajalla joka akuneulalla pistää ko. jännettä, jolloin se vetäytyy kasaan ja polvi alkaa toimia normaalisti. Pitää kuitenkin huomata että niveleeseen on kertynyt nestettä joka vaikeuttaa/rajaa polven liikeratoja. Siksi joka aamu pitää polvia pyöritellä noin 100 kertaa joko samaan suuntaan tai eri suuntiin. Ja siitä se sitten pikku hiljaa puolen vuoden aikana vertyy entiselleen. Hoitojakson on pitkä.

      Voit myös käydä homeopaattisessa apteekissa ja ostaa "Rhus toxicodendron D30" palloja. Vaikka onkin ruotsalaisella lapulla eikä saksalaisella, toimii erinomaisesti ja jo parissa pävässä huomaa eron. Toinen jota voi ottaa ohessa on "Calsium carbonicum Hahnemanni D30". Sitä otetaan kolmen päivän välein.

      Ja mikä tärkeintä... Menet heti kupparille ja kerrot että polvi on kipeä ja jos alaraajt turvottaa niin sanot siitäkin. Myös niskoista ja kaikesta muusta mistä kolottaa. Ja menet sellaiselle kupparille joka kuppaa molemmin puolin.

      Näillä ohjeilla pystyt kävelemään lähes entiseen tapaan jo kahdessa viikossa.

    • Sökönä

      Kiitos vastauksesta :). Täytyy laittaa noi mieleen !

      Liikerata on parantunut, mutta kivut lisääntyneet, kun rasittaa. Ojennus menee lähes kokonaan jo. Turvotuskin vähentynyt huomattavasti. Tällä hetkellä tuo kipu on suurin haitta ja estää kuntoutumista. Ortopedin arvioon menossa uudestaan. Polvi ei tunnu yhtään normaalilta eikä oikein kestä mitään.

    • kakelina

      viittaa selvästi tekonivel leikkauksen ensioireilta.

    • Sökönä

      Kävin ortopedillä uudestaan. Katsoi mri kuvat ja totesi hohkaluuödeeman, mikä pitkä kipeä, ymmärtääkseni sillä tarkoitti juurikin luunsisäistä ruhjetta, luukontuusioo? Patellan ruston sanoi olevan pehmeä sekä siinä on selvä halkeama. Kummallekkaan ei voi tehdä mitään. Toki juurikin tuota fys.kuntoutusta. Hieman parempi jalka on, sain Celebra 100mg lääkkeen nyt kipuihin, auttaa ihan ok. Panacodia menee yöksi pari. Rasituksesta "pökkelöityy" edelleen, illasta kuumottaa ja turpoaakin välillä. Kipu läsnä edelleen, rasituksesta välitön, yöllä vaivaa myös. Suvussa vahva rasite molemmin puolin nivelrikkoon ja keinoniveliä vaihdeltu jo alle 50v. Minulta on yli vuosi sitten jo kielletty juoksu ja kaikki iskua aiheuttava liikkuminen, koska polvet ei kestä semmoista, pahimmillaan kivut vei jalat alta, polvet turposivat ja jäykistyivät, eivät yksinkertaisesti kivulta kantaneet alla. Oireita vähäteltiin julkisella puolella paljonkin. Ei varmaan kauheesti tää tapaturma tilannetta auta?! Pahoin pelkään, että jotain pysyvää vajausta jalkaan tästä vielä jää.

      Mielellään minä polvivaivoista- ja vammoista kuulisin vinkkejä ja tarinoita nivelsairauksistakin.

    • Ampparizz

      Itselläni polvi vääntyi tapaturmassa, josta seurasi polven pistävää kipua, turvotusta, lukkotuntemusta sekä 'lumpsumista' jatkuvasta särystä puhumattakaan. Julkisella puolella kävin parilla lääkärillä, ja olivat sitä mieltä, että ei tarvitse edes kuvata.

      Hakeuduin myöhemmin yksityisen kautta magneettikuvaan, ja polvilumpion rusto oli vaurioitunut, ja sain ajan eteenpäin seuraavalle lääkärille , jotta polvi tähystetään. Tämä lääkäri oli puolestaan sitä mieltä, että polvi on kunnossa ja jatkuva kipu on normaalia.

      Tällä hetkellä fysioterapeutin jumppaohjeilla mennään. Toki uskon, että lihasharjoittelu ja tasapainoharjoittelu auttavat polven hallinnassa, mutta ihmettelen edelleen, miten voi olla noin erilaiset mielipiteet. Tottakai mahtavaa, jos leikkausta ei vastaisuudessakaan tarvita, mutta tällä hetkellä tilanne on edelleen se, että polvi on kipeä sekä rasituksessa että levossa, ja tietyt asennot aiheuttavat pistävää kipua. Ei kuulosta houkuttelevalta kärsiä loppuikää tälläisestä, sillä olen kuitenkin vasta parikymppinen paljon liikkuva tyyppi.. Mutta tsemppiä sulle, jotta polvi paranis!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4672
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe