Vuokra on oikeastaan puolet

6543

Se mitä vuokrasta pyydetään, se ei ole todellinen. Todellinen vuokra on vain puolet siitä.
Jos asut omistus asunnossa sinulta menee yhtiövastike, joka on yleensä puolet vuokra hinnasta, lisäksi sinulla on koko ajan pelko persiissä koska taloyhtiössä taas tehdään remontteja.
Jos asut vuokralla, kaksiossa noin 500€ kk vuokra. Jos olisi oma maksaisit 250€ kk yhtiövastiketta, eli vuokra on 250€/kk ja kun siinä asuu 2 henkilöä, niin se on 100 per nuppi/ kk eli varsin edullista asumista, eikä ole penniäkään siinä kiinni.
Ennen oli, että asunnon hinnan nousu kattaa yhtiövastikkeet, mutta nyt aivan toisin. Nykyään ei kukaan uskalla ostaa asuntoa, kun pelkää sen hinnan arvon romahtamista ja ei saa myydyksi.
Vanhemmissa taloyhtiössä oikein odetetaan, että tulee uusi asukas/omistaja, että sitä saadaan roketettua ja maksamaan korjauskuluja ja kalliita yhtiövastikkeita.
Nykypäivänä ei saa käsiään pistää/ sitoa vanhaan kerrostalo osakkeeseen tai joutuu vastuuseen kalliista remonteista ja kuluista, se on kun pistäisi rautapallon jalkaansa josta ei pääse eroon.
Tämän vuoksi vanhat kerrostalo osakkeet ovat todellisia ongelmia omistajilleen ja eivät saa myydyksi, kukaan ei halua sellaista rasitetta.
Kyllä vuokraaminen on todella paljon kannattavampi vaihtoehto.
Poikkeuksena on vanhat omakotitalot, kun ei vaan maksa niistä mitään. Ei ole kalliita kuluja ja korjaus velkaa, ei remontteja tulossa kun vaan katsoo mitä ostaa, eikä vaatimustaso ole mikään uuden asunnon tasoa ja niitä remontteja pystyy itse tekemään edullisesti.

18

1478

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hurinaa

      Mitäpä horiset.

    • ikli

      Levy jäänyt näköjään päälle pyörimään.....

    • hallituksen.toiminta

      Näin juurikin on. Vanhoja asuntoja ostaessa kannattaa olla todella tarkkana tulossa olevista remonteista, mutta myös jo tehdyistä tai varsinkin niistä tekemättömistä remonteista.

    • hyvääpäivääkirves

      Eli aloittajan mukaan yhtiövastike on yleensä puolet vuokrasta eli jos vuokra on vaikka helsingissä 1300 euroa /kk olisi vastaava hoitovastike 650 /kk aika paljon sanoisin.
      Aloittajan mukaan puolet 250:nestä eurosta ollsi 100 euroa, taitaa olla stubin laskupää aloittajalla.
      "Poikkeuksena vanhat omakotitalot kun ei vaan maksa niistä mitään" eli siinä aloittaja on oikeassa jos saa vanhan omakotitalon ilmaiseksi niin riski on pieni vaikka talo joudutaankin purkamaan, mistähän näitä vanhoja hometaloja saa ilmaiseksi?
      Tietenkin kaikista edullisinta olisi jos joku maksaisi sinulle että otat vanhan omakotialon vastaan näin purkukulut ja homevauriot mitätöidään mahdollisimman minimaaliriskiksi.

      • 6543

        No maakunnissa vuokrat eivät ole 1300€/kk vaan hyvän kaksionkin saa 500€/kk jossa vastike saattaa olla puolet siitä.
        Vanhan omakotitalon ostaminen tulee kiinnostavammaksi kuin katsoo ettei maksa mitään ja kohde kunnossaEi tule kalliita taloyhtiön remppoja ja yhtiövastikkeita. Vaan voit itse harrasteluontoisesti tehdää tarvittavaa pienremppaa, minibudjetilla ja nostaa asunnon haluttavuutta myydessäsi sen.


      • 15100lahti
        6543 kirjoitti:

        No maakunnissa vuokrat eivät ole 1300€/kk vaan hyvän kaksionkin saa 500€/kk jossa vastike saattaa olla puolet siitä.
        Vanhan omakotitalon ostaminen tulee kiinnostavammaksi kuin katsoo ettei maksa mitään ja kohde kunnossaEi tule kalliita taloyhtiön remppoja ja yhtiövastikkeita. Vaan voit itse harrasteluontoisesti tehdää tarvittavaa pienremppaa, minibudjetilla ja nostaa asunnon haluttavuutta myydessäsi sen.

        Dille kait näitä kirjoittaa, mikä lie Dilema?
        Asun Lahdessa asemanseutu, matkakeskus ja rautatieasema 300 metriä, tori ja ydikeskusta kilometri, työpaikalle 10 minuutin kävelymatka.
        Talo miltei uusi , asunto kaksio 50 neliötä ja vastike 150 euroa, vastaava vuokra tässä 750 euroa , hesassa olisi varmaan yli tonnin vuokra eli 600 euroa puhdasta käteen /kk jos vertaa vuokraan, ostettu käteisellä jos pitäisin rahat tilillä miinuskorolla ja asuisin vuokralla niin pelkkää miinusta.
        Täälläkin saa jostakin Liipolasta 70 luvun talosta vuokra-asunnon 40 neliötä ja vuokra 500 ja remppataloja ja remuporukkaa ei kiitos.


    • Vähän-eroa

      "Jos asut omistus asunnossa sinulta menee yhtiövastike, joka on yleensä puolet vuokra hinnasta"

      No joo. Meillä on vastike 247 euroa ja vuokra tästä asunnosta olisi 1500-1700 euroa niin että pikkuisen vähemmällä pääsee.

      • Uskovainen_Mummo

        1969 rak. talossa kaksion vastike keikkui 10-15 vuotta sitten 200 €/kk molemmin puolin riippuen siitä, kerättiinkö rahaa johonkin remonttiin (korjausvastike). Lainakulu tasan 400 €/kk. Tosin tuostahan valtaosa päätyi omaan taskuun lyhennysten muodossa ja tuolloin asuntojen hinnatkin nousivat. Kun lyhennykset & arvonnousu huomioidaan, todelliset asumiskulut n. 350 €/kk. Vastaavanlaisista pyydettiin silloin 600-650 €/kk vuokraa.

        2008 valmistuneessa talossa kaksion vastike n. 160 €/kk. Lainakulut 650 €/kk, koska lainaa vain n. 60 % asunnon arvosta. Ja tuostahan meni korkoihin n. satku/kk eli varallisuus kasvoi 6-7 touhutonnia vuodessa. Samalla alueella vuokrapyynnöt 840 €/kk (uudiskohteet).

        Pieni kaksio olikosenyt 2009 vai 2010 valmistuneessa talossa. Vastike n. 140 €/kk, joten kaikki asumiskulut (ml. vesi ja sähkö) vajaat 200 €/kk. Velaton asunto. Samassa talossa kaksioita tarjottu vuokralle 900 €/kk. Kumpaa on kivempi maksaa n. 1200 €/kk (netto)tuloilla? Eläke siis kyseessä...

        Iso kaksio 2012 rakennetussa talossa. Vastike n. 200 €/kk.

        Iso kaksio suunnilleen samanikäisessä talossa, sijainti... no, ei tämäkään mitenkään hirveän hotti (Kannelmäki), mutta Helsinkilisäähän siinä väistämättä on, vuokra 1200 €/kk.

        Uudiskohteissa vastike on 1/5...1/6-osa vuokrasta. Vanhoissa taloissa korjauskulut ja suurempi energiankulutus nostavat vastiketta, joten vastike voi olla 1/4...1/3 -osa vuokrasta. Iso remontti, esim putkiremppa voi kyllä tuoda kaksioon jopa pari sataa €/kk rahoitusvastiketta maksettavaksi, mutta senkin kera omistusasuja pääsee suunnilleen puolet halvemmalla.

        Esim. hoitovastike 250 €/kk, rahoitusvastike 200 vs. vuokra 750 €/kk. Tässä kohtaa pitää muistaa, että 7 vuoden kuluttua nuo summat ovatkin 300 €/kk hoitovastike, 200 €/kk rahoitusvastike (rahoitusvastike ei nouse vuosittain), yhteensä 500 €/kk vs. 900 €/kk vuokra ( 3 %/vuosi).

        Vai vieläkö tuhnut uskoo palstalla taannoin julistettua "kaksion vuokra vain 350 €/kk eikä se nouse ikinä, koska vuokranantaja on Uskovainen Mummo"


    • 6543

      Älkää eläkö ja katsoko pääkaupunki seudun hinta tasoja, olette sokaistuneet. Täällä on elämä ulkopuolella ja avatkaa silmät.
      Salo , Pori 5 km keskustasta saa jo hyvän kaksion 500€. Ja se on sama yhtiövastike pääkaupunkiseudulla ja maakunnissa vaikka vuokran ero onkin 70%.

    • Ok----Loordi

      Jaa, Loordilla sijoitusasunnoissa kaksiossa vastike 127 euroa, vuokra 550 euroa, tosin taloyhtiössä on kaksi yritystä, jotka maksavat taloyhtiölle vuokraa mikä tietysti pienentää vastiketta ja toisaalta kaksio on melko pieni, vain 39 neliötä. 20-neliöisessä yksiössä taas vastike on vain 93 euroa ja vuokra 375 euroa. Loordin matematiikalla tuossa vuokra on 77% ja 75% eli selvästi enemmän kuin puolet mitä joutuu maksamaan, omassa maksaisit vain 23% tai 25% samasta asunnosta kuukausittain. Lisäksi vuokraloordi saa asunnon arvonnousun itselleen vuokrien päälle, toki pääomatulovero menee voitoista ja vuokrista.

    • rthrthtrhtrh

      Jos vuokra on 500 e/kk ja vastike on 250 e/kk, maksaa vuokralainen siis 250 e/kk ENEMMÄN kuin omistaja. Joten miten ihmeessä voit pitää kannattavana maksaa tuhansia euroja vuodessa enemmän asumisesta? Vaikka samassa asunnossa asuisi kaksi, ei se muuta tuota kannattavaksi. Lisäksi, erotus yhtiövastikkeen ja vuokran välillä on yleensä paljon enemmän.

    • 6543

      Täällä ruuhka Suomen ulkopuolella tuo yhtiövastikkeen ja vuokran suhde on tuo 50%.
      Todellisuudessa paljon vähemmän. Huomioi se jos omistat asunnon, sinun täytyy lyhentää lainaa joka kk ja lisäksi tulevat kalliit remontit.
      Ennen oli , että asuntoa myydessäsi sait asunnon hinnan voittona nuo yhtiövastikkeet ja remontti kulut takaisin.
      Nyt vallan eri. Maksat ne kaikki omasta pussistasi ja vielä et saa asuntoa kaupaksi vaikka tiputtaisit hintaa tosi paljon.
      Nykypäivänä täällä maakunnassa ei uskalla lainkaan ostaa asuntoa kun niiden hinnat romahtavat.
      Kalliissa asunnoissa tilanne aivan toivoton, niitä ei todellisuudessa osta kukaan. Niihin kukaan uskalla sitoa rahojaan, koska niitä rahoja ei milloinkaan saa takaisin, kulut vaan juoksevat ja ei toivoakaan, että ostaja löytyisi.

      • Velaton_asukas

        Minulla on kaksio keskellä pientä kaupunkia hyvin kaukana Helsingistä. Vastike on 30 % vuokrasta. Tämä kuukausikustannusten ero antaa asunnossa kiinni olevalle pääomalle verotonta vuosituottoa 5,5 %, vaikka laskelmaan otetaan mukaan varaus tuleville remonteillekin. Ja tämä tuotto tulee siis ihan myymättä.

        Olen asunut tässä 16 vuotta ja käyttänyt asumiseen vähemmän rahaa kuin vuokralainen samassa ajassa. Velaton asunto on tullut omaksi siinä sivussa ikään kuin kaupan päälle. Niin että maksakoon mitä tahansa, kaikki on plussaa.

        Sitä paljon puhuttua hintojen romahdusta odotan edelleen, jotta pääsisin hankkimaan pari edullista sijoitusasuntoa. Eivät täällä hinnat ole nousseetkaan, mutta mitään laskuakaan ei näy muualla kuin ok-taloissa. Kerrostaloja rakennetaan lisää ja kysyntää riittää.


    • maanikäviäpahojatapoja

      Arvaa sillo vaa onko vuokralaisella AINA samanlaista verovähennysoikeutta kun vaikkapa vuokranantajalla kuka ei välttämättä ookkaa suomalaisen suoranaisesti se "yhteisistä" verovaroistamme asuntotuen saaja?
      Vuokratulot ovat myös sensortin vähennyskelpoista "osinkoa" joista ei makseta palkkatuloveroa eikä saada verohelpotustakaan suoranaisessa asunnonvelanmaksussa, vaa välillisen huomaamatomasti vain kannattaa maksattaa jollain vuokralaisella omat kuukausieränsä vaikka menis /- nolla tai tulis vähäse verotues vähennyskelpoista tappijoo vaa..

    • Ykspiilokuluerä

      Siis vai vastike vailla seuraavaa tontinvuokraa uudessa vai vanhemmassa?
      Katos ku nää noi sopparit o nykyää laadittu iha vähäse sillee jot taloo ei ehkä iha aina heti puretakkaan
      vuokratontilta kuha joku maksaa sen mitä o sovittu tasokorko indekseineen ynnä muinee?
      Vaa tuotto koitetaan "kompensoida" mahollisemmaks..
      Ja jos ei maksa eli osta veks tonttia jota ei oikeestaa ehkä yksin omistakkaan senkäänjälkeen nii sen hinta maksetaan vastikkeissa.

      • monenrosentintarkistus

        Eiks "yllättävä" äkkipikanen tontinvuokra muka oo indeksin mukainen vuokrankorotus peruste?


    • Mökkipahasta

      Aloittaja kuvaa minun tilannettani. Ostin vanhan taloropposen.
      Olen asunut siinä yli 20 vuotta ja remontit mukaan lukien arvo on vähän enemmän kuin sijoitus. Varsinkin tontin arvoon voi luottaa, vaikkei taloa laskettaisikaan.
      Vanhat rakennusmenetelmät tuntuvat kestävämmiltä kuin uudet materiaalit.
      Jos vain löytää luotettavaa apua, niin eläminen tulee paremmaksi kotimökissä.
      Alun perin mökki rakennettiin melkein 90 vuotta sitten graniittijalalle kukkulalle.

      Aloittajalle kiitos hyvistä neuvoista tässä asiassa!

    • OletJoHävinnyt

      Aloittaja ilmeisesti katkeroitunut velkainen homo joka on huomannut että kohta hän ei saa enää mitään veloistaan takaisin....muija ilmeisesti jättänyt ja lähtenyt mamun matkaan koska saa siltä isompaa jöötiä kakkoseen...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3017
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      544
      2866
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2038
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1942
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1788
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1755
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1472
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      96
      1223
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1188
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1152
    Aihe