Koirarodut

KoiraYstävääVailla

Hei! :) kaipaisin hieman apua... olen ajatellut, että ottaisin koiran pennun. Sopivaa rotua ei vaan oikein tunnu löytyvän. Koiran pitäisi olla max. 40 cm ja yli 30 cm, elikkä pikkukoira, joka jaksaisi liikkua pitkiäkin lenkkejä, olisi seurallinen, pärjäisi päivisin jonkun aikaa yksin, olisi lyhyt karvainen, turkiltaan helppo hoitoinen eikä saisi hirveästi karvaa lähteä.
Jos sinulla olisi tiedossa, joku suurinpiirtein kuvausta vastaava rotu (ei nyt pilkkua lähdetä viilaamaan) niin olisin kiitollinen, jos vinkkaisit ja kertoisitkin siitä hieman eli toivoisin pikkukoirien omistajia kertoilemaan rodustaan ja kokemuksistaan :)

ps. en kaipaa mitään paskamyrskyä yms. toivon asiallista vastausta, jos aijot vastata sekä todenmukaista puhetta.
kiitos ja kumarrus, juttuja pikkukoirista odotellen

15

411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • villis__

      Toy, kääpiö tai keskikokoinen villakoira sopisi kai muuten koska tosi monet piirteet joita haet täyttyy, paitsi turkki, lähinnä sen hoito.

      • KoiraYstävääVailla

        Kiitos kun vastasit täytynee tutkia :)


    • ljhbofud
    • Korok

      Terrierit on mahtavia ja niitä löytyykin monen näköistä. Uskollisia ja kaikessa 100% mukana toimivia ja lenkit kuin lenkit mennään täysillä loppuun saakka. Myös kelpoja koiria harrastuksiin. Turkit useimmilla helppoja, jotkut kyllä vaativat sitä trimmausta tai nyppimistä silloin tällöin mutta pakko ei kai ole ellet nyt jostain näyttelyistä ole kiinnostunut. Mahtavia pakkauksia kunhan se koulutus on kohdillaan.

    • koirailijapas

      Mittelspitz menee tuohon kokoluokkaan. Luonne aivan mahtava. Jaksaa vetää lenkkiä, mutta ei vaadi pitkiä matkoja. Turkki on ns. likaa hylkivä, ei trimmata ja pesu kerran vuoteen riittää. Öö, koskahan mä pesin viimeksi? Ei siis haise. Haet varmasti tuolla lyhytkarvaisuudella juuri helppohoitoisuutta, jota mittelin turkki on, vaikka ei aivan ns. lyhytkarvainen olekaan. Eipähän tarvitse talvilenkeille pukea lämmintä, täällä suomessa kun on joskus kylmääkin.

    • ururiri

      Koiran pennun? Tarkoitatko koiranpentua?

      • Kielitoimisto

        Molemmat on ok ja hyväksyttäviä kirjoitustapoja


    • sopivapaukkaus

      Kääpiösnautseri, tosin pari kertaa vuodessa nypittävä, muttei karvaa lähde juuri yhtään, ainoastaan trimmauksen alla jokunen lähtee. 6-10 kilometriä kuljetaan päivittäin käppänän kanssa, jaksaa ja jaksaa. Meillä säkä on n. 35 ja painoa 9 kiloa.

    • villakoiravoisisopia

      Villakoira voisi sopia, niinkuin joku tuossa jo sanoi. Ensimmäiseksi koiraksi ne on monesti hyviä, koska yleensä halu miellyttää omistajaa on suuri. Ei lähde karvaa, mutta sehän siinä on, että täytyisi käyttää parin kuukauden välein jollakulla osaavalla ajatuttamassa karva lyhyeksi. Monet kyllä sanovat, että "kotiturkin" ylläpidon oppii itsekin, kunhan koiran totuttaa trimmaamiseen tarpeeksi aikaisin.

    • pystykorvat

      Mittel- tai Klein spitz (: itselläni pomeranian (kuuluu siis samaan perheeseen noiden kanssa) ja erittäin sosiaalinen ja rakastava. Meidänkin 22cm uros jaksaa hyvin tunnin ja puolen lenkkeilyt nii eiköhän nuokin jaksele:)

    • SFMVA

      Myös corgi tai länsi-göötanmaan pystykorva ovat kivoja, ne ovat jämeriä peruskoiria normaalilla säänkestävällä turkilla. Kaikenlaisten koirien kanssa pitää keskittyä jonkinlaiseen turkinhoitoon eikä karvoilta voi välttyä paitsi karvattomien rotujen kanssa, niiden ihonhoito on taas omanlaisensa juttu talvipukeutumisesta puhumattakaan.
      Mainitsemani rodut vaativat koulutuksen kuten myös muut aiemmin mainitut nekin tosi kivat rodut. Tutustu rotuihin rauhassa, käy vaikka koiranäyttelyssä ja keskustele omistajien ja kasvattajien kanssa, he kertovat usein aika mielellään harrastamastaan rodusta

    • Whippetl

      Yks vaihtoehto on italianvinttikoira. En vaan oo ihan varma että onko se yli 40cm...

    • okokokokokokokkkk

      Australian Kelpie, narttu täyttää kriteerit. Rotu on älykäs ja reipas ja kestävä paimenkoira. Koirien parhaimmistoa.

    • Minulla oli hyvä koira. Tein siitä juhlallisen ruuan kiinalaisille vieraillemme. Olin itsekin yllättynyt kuinka hyvää koiran liha on. Suosittelen.

    • Anonyymi

      Hei!;) Olen 11-vuotias. Meidän perheessä on ollut koko elämäni ajan koiria tipsuja, chihu, beagle, terriereitä, labbis ja sekarotuisia. Eli kokemusta minulla on koirien hoidosta, luonteesta ja joistakin roduista. Saan kevät-talvella oman tipsu kultamussukan!:))))<3
      Suosittelen ehdottomasti tiibetinspanielia!:) Meidän perheessä ollut kerran, tulee kevät-talvella tyttöpentu. On todella uskollinen, ystävällinen ja seurallinen pieni seurakoirarotu. Sopii suunnilleen kuvauksiisi, turkki helppohoitoinen, harjausta pari kertaa viikossa. Ei tarvitse koskaan trimmausta. On pieni seurakoira. Ystävällinen, mutta omapäinen sopii hyvin ensimmäiseksi koiraksi. Voit etsiä lisätietoa luotettavalta sivustolta, esim hankikoirasta. Kirjoita hakuun tiibetinspanieli, saat siitä tietoa. Todella ihana<3 Aion ottaa varmasti aikuisenakin tipsuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe