Ellen Whiten näky lopunajasta

Paatosta

White ennusti vuonna 1908 asuessaan Loma Lindassa, että lopunaikana tapahtuu seuraavaa:

"Tulee suuri vainon myrsky. Suurin, mitä koskaan on havaittu. Ihmiset ovat ahdistuneita ja peloissaan. Kyse on lopunajan koettelemuksista. Kaikki adventistit joutuvat sen alaisiksi. Se pyyhkäisee kovan myrskyn lailla niin kuin myrsky puhaltaa silloin kun kaikki kaatuu sen edeltä. Kaikki adventisti saisivat kokea sen eikä ketään adventistia nähtäisi pystyssä myrskyn jäljiltä. Kuten opetuslapset Getsemanessa, adventistit lähtisivät karkuun.

Kaikki ne adventistit, jotka olivat yrittäneet päästä johtoasemaan, heitä ei nähty myrskyn jäljeen enää koskaan.

Myrskyn jälkeen tuli tyyntä ja niin jäljelle jääneet adventistit nousivat kuin lammaslauma suojistaan mutta mistään ei löytynyt enää johtajia (paimenia). Jäljelle jääneet odottivat vilpittömässä rukouksessa apua ja viisautta pyytäen ja Jumala vastasi heidän rukouksiinsa auttamalla heitä valitsemaan johtajia niiden joukosta, jotka eivät olleet koskaan ennen hakeneet johtajan paikkoja. He rukoilivat vilpittömästi Pyhää Henkeä, joka vuodatettiin heidän päälleen tehden heidän valmiiksi palvelustyöhönsä. Ja niin he lähtisivät viemään voimallisesti sanomaa kaikelle maailmalle." (Oma suomennos)

Tämä myrsky on tulossa pian. Voi niitä, jotka ovat kiipeämässä adventtikirkon urapolulla tai hakemassa johtajan asemaa kirkosta. Myrsky pyyhkäisee heidät pois eikä heitä enää koskaan nähdä. Adventtisanomaa tullaan julistamaan puhtaampana kuin koskaan on ennen pystytty julistamaan koko maailmalle mutta tällä kertaa maallikkojen toimesta. Jeesuksen tulo on lähempänä kuin koskaan vaikka opinkohdista onkin haluttu siivota pois hänen tulonsa välitön luonne.

28

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pyhpyhjapyh

      Taidat valehdella. Ei edes lähdettä mainittu.

      • pyhpyhjapyh

        Eihän tuo ole mikään Ellen Whiten kirjoitus ollenkaan. Tuohan on vain jonkun väite siitä, mitä White muka olisi hänen kanssaan keskustellut. Sellaiset voi saman tien unohtaa. Pelkkiä todistamattomia väitteitä.


    • Myrsky.Ellenin.Päässä

      Ellenin mielisairaassa päässä oli se suurin ja pahin myrsky. Kiven vaurioittaman otsalohkon alla kävi valtava myrsky ja hallusinaatioiden ryöppy, jotka kuitenkin loppuivat siihen, kun Ellen White laitettiin painavan obeliskin alla lepäämään ikuisiksi ajoiksi.

      • iloinen_naurajaa

        Juuri niin.


      • pyhpyhjapyh

        Valheesi ei hetkauta.


    • Älä viitti jauhaa paskaa.

      Se mitä kirjoitat ei ole lainattua tekstiä.

      t. jarinhotelli

      • Paatosta

        Ei olekaan lainattua tekstiä, koska käänsin sen itse. Kukaan muu ei ole sitä vielä kääntänyt, joten piti tarttua kynään. Alkuperäiskirjoitus löytyy Adventtikirkon hallusta.


    • Olet dramatisoinut omaa näkemystäsi kirjeestä;.

      Kirjoitus jota olet lainannut, ei ole Ellen G Whiten kirjoittama. Sitten toisen tai kolmannen persoonan kirjoittamaa/eli kirjeen kirjoittajan tekstiä olet dramatisoinut oman mielesi mukaan.

      Ei voi ottaa kirjaimellisena sitä mitä kirjoitit. Jokainen käsittää tietenkin tuollaista kirjettä oman näkemyksensä valossa.

      t. jarinhotelli

      • Paatosta

        Ihan varmasti olen dramatisoinut omaa näkemystäni mutta se ei muuta Whiten viestiä. Lisäsin joukkoon pari lausetta, joilla ei ole varsinaista tekstiä muuttavaa merkitystä vaan jotka selventävät tekstin merkitystä. Poistin pari, koska ne olivat minun käännöstänikin dramaattisempia. Minä en ole koulutukseltani kääntäjä, joten tekstikin on ihan tavallista.

        Teksti ei todella ole Whiten kirjoittamaa mutta sen on kirjoittanut ylös hänen kanssaan keskustellut uskova ystävä keskustelun pohjalta. Se on siis kirjoitettu kuten Raamattukin. Eikös Raamattuunkaan voi tästä syystä luottaa??

        Kun luet englanninkielisen tekstin, huomaat, että ainoa tapa ottaa asia, on nimen omaan kirjaimellisesti. Kun kuuntelet englanninkielisen saarnan pätkän pastorilta, jolle White on kaikki kaikessa, niin saat todellisen kuvan asiasta. Hän on todellinen adventisti.


    • Hulluuden psykologia vain on sellainen, että ei tällaisilla asioilla ole adventistiin mitään vaikutusta, vaan hulluuden psykologia toimii niin, että vaikka löytyisi nauha, jolla Ellen White kertoo olevansa huijari, valehdelleensa ja keksineensä kaiken, niin näiden siellä lahkossa olevien usko adventismiin vain vahvistuisi sen kautta.

      Kun ihminen on aivopessyt itsensä johonkin lahkoon tai kulttiin, niin jokainen väite sen jälkeen joko puolesta tai vastaan sitä lahkoa vahvistaa ihmisen uskoa valitsemaansa lahkoon. Tämä on hulluuden psykologiaa.

      Mutta nämä tällaiset ovatkin heitä varten, jotka ovat vasta etsimässä uskonnollista kotiaan ja heihin voi vaikuttaa ja heidän valintoihinsa, joten ne lahkot ja kultit kuolevat senkin kautta, että niihin liittyy yhä vähemmän ja vähemmän väkeä.

      Jos uskonnollisella kuluttajalla on kaikki tämä tieto hallussaan ja hän silti haluaa liittyä adventtikulttiin, niin minusta tuntuu siltä, että se on erittäin hyvä asia. Eli että adventtikirkko saa sellaisia jäseniä, jotka eivät välitä tosiasioista, vaan jos ihminen on niin sekaisin jo sinne mennessään, että hän kykenee hylkäämään valintoihinsa vaikuttavat selkeät tosiasiat, niin hän todennäköisesti siellä lahkossa sitten vaikuttaa vahvasti siihen, että se lahko saa ansaitsemansa lopun.

      • Yksi-usko

        >>Hulluuden psykologia vain on sellainen...>>

        Hulluuden psykologia on vain sellaista, että ei uskota Jumalaan, Luojaan, ennen kuin on liian myöhäistä. Kun Jeesus tulee takaisin, niin sitten kaikki uskovat, sinäkin.


      • tasapuolisuuttaplease

        Hulluuden psykologiasta voisi myös kysyä, eikö hullujen juttujen keksiminen adventismista ansaitse aivan samaan diagnoosia. Jos adventistit joskus ovat sokeita joillekin asioille, heidän vastustajansa ovat aivan yhtä sokeita sille, että räksyttävät asioista, joilla ei ole tekemistä normaalin adventtikirkon tai sen jäsenten käsitysten kanssa.


    • Yksi-usko

      Aloittajan tekstistä poimintoja:

      >>Tulee suuri vainon myrsky. Suurin, mitä koskaan on havaittu. Ihmiset ovat ahdistuneita ja peloissaan. Kyse on lopunajan koettelemuksista. Kaikki adventistit joutuvat sen alaisiksi. >>

      Väitätkö, etteivät ihmiset jo nyt ole ahdistuneita. Lopun lähestyessä vielä enemmän, tietenkin.

      >> Adventtisanomaa tullaan julistamaan puhtaampana kuin koskaan on ennen pystytty julistamaan koko maailmalle>>

      Adventtisanomaa julistetaan jo nyt puhtaampana muissakin seurakunnissa, kun sapatin pyhittäjiä nousee eri seurakunnissa kuin "sieniä sateella". Evankeliumia julistetaan "puhtaampana", koska Raamattu avautuu ihmisille, adventisteillekin avautuu uusia totuuksia Raamatusta (esim. Raamatun juhlakalenteri)).

      >> Jeesuksen tulo on lähempänä kuin koskaan >>

      Jeesuksen tulo on joka päivä lähempänä kuin koskaan.

      • Lahkon.tyhjyys.paukkuu

        Joulupukin tulo on myös lähempänä kuin koskaan tänä vuonna.
        Uskonlahkoon kusetetun rahat ovat pastorin lompakkoa lähempänä kuin koskaan.
        Adventtikirkon loppu Suomessa on lähempänä kuin koskaan.


      • Paatosta

        Minä en väitä mitään mutta Whiten suusta monikin on tätä ahdistussanomaa kuullut.

        Adventtisanomaan kuuluu olennaisesti Whiten tekstit ja hänen tulkintojensa mukaan eläminen, jotka kirkon johdon mukaan ovat ensiarvoisen tärkeitä kaikessa julistuksessa. Kun lopunajan ennustukset toteutuvat silmiemme edessä, saavat adventistit rohkeutta julistaa Whitea ja adventismille ominaisia opinkohtiaa voimallisemmin kuin ennen. Se on sitä adventismia puhtaimmillaan. Sitä, että ei mennä maailman mukana.

        Sillä ei ole niinkään mitään tekemistä sen kanssa, kuinka puhdasta raamatunsanomaa kirkko julistaa, sillä se ei ole painopisteenä adventistien sanomassa. Ilman muuta adventtisanoma on Raamatunmukaista tulkintaa. Julistakoon helluntailaiset Pyhän Hengenarmolahjoja, pabtistit aikuiskastetta, luterilaiset armoaan jne. Mutta me julistamme Jeesuksen pikaista saapumista ja tutkivan tuomion päättymistä!

        Kirkon johto on ilmaissut asian hyvin kirkkaasti: meillä on oma erityinen paikkamme maailmassa ja se on julistaa lopunaikaa ja Jeesuksen välitöntä saapumista maapallolle. Tämä sanoma tulee jälleen korostumaan ohi kaiken muun. Kolmenenkelin sanoma, jota muut seurakunnat eivät julista.


      • pitkän_linjan_adventisti

        Mainitsemasi Raamatun juhlakalenteri on adventistien joukossa tarkoin tutkittu asia jo vuosisata sitten. Se on ollut mahdollistamassa ajankulun mukaista säännöllistä temppelipalvelusta ja on olennainen osa niitä tapahtumia, jotka mahdollistavat sen, mitä adventistit kutsuvat pyhäkköpalvelukseksi. Se, että adventistit eivät vietä noita juhlia on myöskin saatu totuutena Pyhältä Hengeltä: White piti tärkeänä, ettei niiden juhlimiseen osallistuta Jeesuksen uhrikuoleman jälkeen. Jäljellä on enää yksi juhla vailla täyttymystään ja sitä juhlitaan kun Jeesus saapuu noutamaan omiaan.


      • kerettiläinen-
        Paatosta kirjoitti:

        Minä en väitä mitään mutta Whiten suusta monikin on tätä ahdistussanomaa kuullut.

        Adventtisanomaan kuuluu olennaisesti Whiten tekstit ja hänen tulkintojensa mukaan eläminen, jotka kirkon johdon mukaan ovat ensiarvoisen tärkeitä kaikessa julistuksessa. Kun lopunajan ennustukset toteutuvat silmiemme edessä, saavat adventistit rohkeutta julistaa Whitea ja adventismille ominaisia opinkohtiaa voimallisemmin kuin ennen. Se on sitä adventismia puhtaimmillaan. Sitä, että ei mennä maailman mukana.

        Sillä ei ole niinkään mitään tekemistä sen kanssa, kuinka puhdasta raamatunsanomaa kirkko julistaa, sillä se ei ole painopisteenä adventistien sanomassa. Ilman muuta adventtisanoma on Raamatunmukaista tulkintaa. Julistakoon helluntailaiset Pyhän Hengenarmolahjoja, pabtistit aikuiskastetta, luterilaiset armoaan jne. Mutta me julistamme Jeesuksen pikaista saapumista ja tutkivan tuomion päättymistä!

        Kirkon johto on ilmaissut asian hyvin kirkkaasti: meillä on oma erityinen paikkamme maailmassa ja se on julistaa lopunaikaa ja Jeesuksen välitöntä saapumista maapallolle. Tämä sanoma tulee jälleen korostumaan ohi kaiken muun. Kolmenenkelin sanoma, jota muut seurakunnat eivät julista.

        >> Kolmenenkelin sanoma, jota muut seurakunnat eivät julista. <<

        Milloin Adventtikirkko lakkaa sitten veljeilemästä ekumeenisten sisarkirkkojensa kanssa ja julistaa, että ne ovat Babylonin porttoja. Veikkaan - ei milloinkaan...

        Adventtikirkko haluaa sekä syödä että säästää kakun, eikä molemmat onnistu.


      • kevlari
        Paatosta kirjoitti:

        Minä en väitä mitään mutta Whiten suusta monikin on tätä ahdistussanomaa kuullut.

        Adventtisanomaan kuuluu olennaisesti Whiten tekstit ja hänen tulkintojensa mukaan eläminen, jotka kirkon johdon mukaan ovat ensiarvoisen tärkeitä kaikessa julistuksessa. Kun lopunajan ennustukset toteutuvat silmiemme edessä, saavat adventistit rohkeutta julistaa Whitea ja adventismille ominaisia opinkohtiaa voimallisemmin kuin ennen. Se on sitä adventismia puhtaimmillaan. Sitä, että ei mennä maailman mukana.

        Sillä ei ole niinkään mitään tekemistä sen kanssa, kuinka puhdasta raamatunsanomaa kirkko julistaa, sillä se ei ole painopisteenä adventistien sanomassa. Ilman muuta adventtisanoma on Raamatunmukaista tulkintaa. Julistakoon helluntailaiset Pyhän Hengenarmolahjoja, pabtistit aikuiskastetta, luterilaiset armoaan jne. Mutta me julistamme Jeesuksen pikaista saapumista ja tutkivan tuomion päättymistä!

        Kirkon johto on ilmaissut asian hyvin kirkkaasti: meillä on oma erityinen paikkamme maailmassa ja se on julistaa lopunaikaa ja Jeesuksen välitöntä saapumista maapallolle. Tämä sanoma tulee jälleen korostumaan ohi kaiken muun. Kolmenenkelin sanoma, jota muut seurakunnat eivät julista.

        Ei kyllä pitäisi korostua ohi kaiken muun. Kristuksen uhrikuoleman pitäisi olla se tärkein, joka menee ohi kaiken muun. Ohi Whiten tulkintojen, ohi adventtikirkon johdon, ohi opinkohtien ja ohi Jeesuksen paluun julistamisen. Ilman Jeesuksen uhrikuolemaa ei ole mitään muuta eikä mikään muu pelasta kuin usko Jeesukseen ja hänen sovitustyöhönsä.


      • sivusta_seuraaja
        Paatosta kirjoitti:

        Minä en väitä mitään mutta Whiten suusta monikin on tätä ahdistussanomaa kuullut.

        Adventtisanomaan kuuluu olennaisesti Whiten tekstit ja hänen tulkintojensa mukaan eläminen, jotka kirkon johdon mukaan ovat ensiarvoisen tärkeitä kaikessa julistuksessa. Kun lopunajan ennustukset toteutuvat silmiemme edessä, saavat adventistit rohkeutta julistaa Whitea ja adventismille ominaisia opinkohtiaa voimallisemmin kuin ennen. Se on sitä adventismia puhtaimmillaan. Sitä, että ei mennä maailman mukana.

        Sillä ei ole niinkään mitään tekemistä sen kanssa, kuinka puhdasta raamatunsanomaa kirkko julistaa, sillä se ei ole painopisteenä adventistien sanomassa. Ilman muuta adventtisanoma on Raamatunmukaista tulkintaa. Julistakoon helluntailaiset Pyhän Hengenarmolahjoja, pabtistit aikuiskastetta, luterilaiset armoaan jne. Mutta me julistamme Jeesuksen pikaista saapumista ja tutkivan tuomion päättymistä!

        Kirkon johto on ilmaissut asian hyvin kirkkaasti: meillä on oma erityinen paikkamme maailmassa ja se on julistaa lopunaikaa ja Jeesuksen välitöntä saapumista maapallolle. Tämä sanoma tulee jälleen korostumaan ohi kaiken muun. Kolmenenkelin sanoma, jota muut seurakunnat eivät julista.

        Tuo on kyllä sitä itseänsä....nimittäin adventismia. Ei tunnu kovin kiinnostavalta jos keskitytään vain kolmen enkelin sanoman julistamiseen tai opinkohtiin. Kaiken keskiössä on kuitenkin Jumalan rakkaus ja Jeesus Kristus. Kuuntelin Kai Arasolan ja Kalervo Aromäen saarnoja ja niissä kylläkin sanotaan, että adventismi on liian täynnä opinkohtien esille tuomista kun pitäisi keskittyä rakkauteen ja kristilliseen yhteyteen.


      • kerettiläinen-
        sivusta_seuraaja kirjoitti:

        Tuo on kyllä sitä itseänsä....nimittäin adventismia. Ei tunnu kovin kiinnostavalta jos keskitytään vain kolmen enkelin sanoman julistamiseen tai opinkohtiin. Kaiken keskiössä on kuitenkin Jumalan rakkaus ja Jeesus Kristus. Kuuntelin Kai Arasolan ja Kalervo Aromäen saarnoja ja niissä kylläkin sanotaan, että adventismi on liian täynnä opinkohtien esille tuomista kun pitäisi keskittyä rakkauteen ja kristilliseen yhteyteen.

        >> Ei tunnu kovin kiinnostavalta jos keskitytään vain kolmen enkelin sanoman julistamiseen tai opinkohtiin. <<

        Oikea "kolmen enkelin sanoma" onkin Jeesuksesta julistamista, eikä mitään opinkohtia ja sapatinjulistamista kuten Adventtikirkko sen käsittää.

        Babylonin porttikirkkohan "harjoittaa haureutta maan kuningasten kanssa", kuten myöskin sen tyttäret, joten ne pettävät silloin ylkäänsä maallisen vallan kanssa. Tästä merkkinä on Äitikirkon luoma maallinen kirkko-organisaatio, jonka keulakuvana ja isänä on antikristus paavi.

        Jes.8
        13 Herra Sebaot pitäkää pyhänä, Häntä te peljätkää ja kauhistukaa.
        14 Ja Hän on oleva Pyhäkkö, Hän loukkauskivi ja kompastuksen kallio molemmille Israelin huonekunnille, paula ja ansa Jerusalemin asukkaille.


      • 1234567---
        kerettiläinen- kirjoitti:

        >> Ei tunnu kovin kiinnostavalta jos keskitytään vain kolmen enkelin sanoman julistamiseen tai opinkohtiin. <<

        Oikea "kolmen enkelin sanoma" onkin Jeesuksesta julistamista, eikä mitään opinkohtia ja sapatinjulistamista kuten Adventtikirkko sen käsittää.

        Babylonin porttikirkkohan "harjoittaa haureutta maan kuningasten kanssa", kuten myöskin sen tyttäret, joten ne pettävät silloin ylkäänsä maallisen vallan kanssa. Tästä merkkinä on Äitikirkon luoma maallinen kirkko-organisaatio, jonka keulakuvana ja isänä on antikristus paavi.

        Jes.8
        13 Herra Sebaot pitäkää pyhänä, Häntä te peljätkää ja kauhistukaa.
        14 Ja Hän on oleva Pyhäkkö, Hän loukkauskivi ja kompastuksen kallio molemmille Israelin huonekunnille, paula ja ansa Jerusalemin asukkaille.

        Vuosikausia olemme julistaneet, että sunnuntai on pedonmerkki ja sapatti on Jumalan merkki. Näin julistamme, aina ajan loppuun asti.


      • Yksi-usko
        pitkän_linjan_adventisti kirjoitti:

        Mainitsemasi Raamatun juhlakalenteri on adventistien joukossa tarkoin tutkittu asia jo vuosisata sitten. Se on ollut mahdollistamassa ajankulun mukaista säännöllistä temppelipalvelusta ja on olennainen osa niitä tapahtumia, jotka mahdollistavat sen, mitä adventistit kutsuvat pyhäkköpalvelukseksi. Se, että adventistit eivät vietä noita juhlia on myöskin saatu totuutena Pyhältä Hengeltä: White piti tärkeänä, ettei niiden juhlimiseen osallistuta Jeesuksen uhrikuoleman jälkeen. Jäljellä on enää yksi juhla vailla täyttymystään ja sitä juhlitaan kun Jeesus saapuu noutamaan omiaan.

        >>Se, että adventistit eivät vietä noita juhlia on myöskin saatu totuutena Pyhältä Hengeltä: White piti tärkeänä, ettei niiden juhlimiseen osallistuta Jeesuksen uhrikuoleman jälkeen.>>

        Osa adventisteista viettää noita Raamatullisia juhlia. Uhraaminen loppui Jeesuksen uhrikuoleman jälkeen, mutta alkuseurakunta noudatti Raamatun juhlakalenteria. Muistuttavathan nämä juhlat elävästi Jeesuksen toiminnasta maan päällä. Voisin kysyä, että miten Raamatun juhlakalenteria voi olla viettämättä?


      • en_vietä
        Yksi-usko kirjoitti:

        >>Se, että adventistit eivät vietä noita juhlia on myöskin saatu totuutena Pyhältä Hengeltä: White piti tärkeänä, ettei niiden juhlimiseen osallistuta Jeesuksen uhrikuoleman jälkeen.>>

        Osa adventisteista viettää noita Raamatullisia juhlia. Uhraaminen loppui Jeesuksen uhrikuoleman jälkeen, mutta alkuseurakunta noudatti Raamatun juhlakalenteria. Muistuttavathan nämä juhlat elävästi Jeesuksen toiminnasta maan päällä. Voisin kysyä, että miten Raamatun juhlakalenteria voi olla viettämättä?

        Helposti!


      • kerettiläinen-
        1234567--- kirjoitti:

        Vuosikausia olemme julistaneet, että sunnuntai on pedonmerkki ja sapatti on Jumalan merkki. Näin julistamme, aina ajan loppuun asti.

        Ketkä "te"?

        Adventtikirkko ainakaan ei julista sitä, ellei sitten lasketa "julistukseksi" sitä, että väärennetty "kolmen enkelin sanoma" on piilotettu sinne opinkohdan joukkoon, jossa julistetaan Ellen Whitea "jatkuvana valon ja totuuden lähteenä"...

        Muuta "julistusta" ei Adventtikirkon virallisista lähteistä löydy.


      • adventisti
        1234567--- kirjoitti:

        Vuosikausia olemme julistaneet, että sunnuntai on pedonmerkki ja sapatti on Jumalan merkki. Näin julistamme, aina ajan loppuun asti.

        Kannattaisi kuunnella Suomen adventtikirkon tekemä IlmestyskirjaTV niin tietäisi, mitä kirkko oikeasti opettaa sinetistä ja pedonmerkistä. Ei mee ihan noin kuin väität.


      • 1234567---
        adventisti kirjoitti:

        Kannattaisi kuunnella Suomen adventtikirkon tekemä IlmestyskirjaTV niin tietäisi, mitä kirkko oikeasti opettaa sinetistä ja pedonmerkistä. Ei mee ihan noin kuin väität.

        Kolmas enkeli lentää kirkkojen yläpuolella, ja varoittaa pedosta ja pedon merkistä, joka on sunnuntai. Kellä viisaus ja ymmärrys on.


    • InhottavaRealisti

      Joutavaa höpötystä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2221
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1710
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe