Haiskahtaa Kartelilta

Ihmetystäherätti

34 ikkunasta isoon ok- taloon pyydettiin 3- toimittajalta tarjousta ilman asennusta ja KAIKKI tarjoukset olivat lähes 20 000 €, eli taitavat olla kartellissa nykyään.

16

435

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valivalivali

      Ai nyt ikkunatki oli kartellia, juuri valittelit että kaikki keittiöt on kartellia.

      • Ihmetystäherätti

        Jos olet yhtä tyhmä kuin metsänmyyjät joita kusetettiin kartellilla vuosia, niin ei voi mitään. Samoin olivat kartelissa asfalttifirmat! Tyhmä kuten sinä ei heti huomaa, että jossain on mätää, kun tarjoukset ovat kaikki lähellä toisiaan. Jos kauppias esim. Lahdessa antaa tarjoksen ja toinen Vantaalla ja hinnat ovat lähes samat, niin tottakai se otetaan omalta paikkakunnalta,eli kartelli puree kuten on tarkoituskin.


      • miksieikilpailua
        Ihmetystäherätti kirjoitti:

        Jos olet yhtä tyhmä kuin metsänmyyjät joita kusetettiin kartellilla vuosia, niin ei voi mitään. Samoin olivat kartelissa asfalttifirmat! Tyhmä kuten sinä ei heti huomaa, että jossain on mätää, kun tarjoukset ovat kaikki lähellä toisiaan. Jos kauppias esim. Lahdessa antaa tarjoksen ja toinen Vantaalla ja hinnat ovat lähes samat, niin tottakai se otetaan omalta paikkakunnalta,eli kartelli puree kuten on tarkoituskin.

        Just joo. Suomessa harjoitetaan kartellia joka alalla. Eilen ostin Biltemasta autooni peiton. Sama peitto oli Motonetissä lähes saman hintainen. Ovat siis sopineet hinnoittelun.

        takseista ja apteekeista puhumattakaan. Kaikkein hurjintahan vielä on miten maassamme työntekijätkin ovat kartellisssa. Mökilleni kysäisin kuistin remontoimiseen muutamasta kohtaa kirvesmiehiä, niin eikös korjaus jokaisella ollut lähes saman suuruinen. Jo on aikoihin eletty.


      • Ihmetellätäytyy
        miksieikilpailua kirjoitti:

        Just joo. Suomessa harjoitetaan kartellia joka alalla. Eilen ostin Biltemasta autooni peiton. Sama peitto oli Motonetissä lähes saman hintainen. Ovat siis sopineet hinnoittelun.

        takseista ja apteekeista puhumattakaan. Kaikkein hurjintahan vielä on miten maassamme työntekijätkin ovat kartellisssa. Mökilleni kysäisin kuistin remontoimiseen muutamasta kohtaa kirvesmiehiä, niin eikös korjaus jokaisella ollut lähes saman suuruinen. Jo on aikoihin eletty.

        Höpiset omiasi, sillä on vain muutama ala, jossa pystyy sopimaan, eli erikoisalat. Eivät alat joissa on tuhansia eri yrityksiä ja työntekijöitä.


    • lg183

      ei kai ole kyseessä Pihla, Tiivi ja Eskopuu? Niillä on sama y-tunnus jos et tiennyt.
      Kyseessähän on matalakateala jossa tuottajalle ei jää mitään vaan välikädet vie välistä.
      Maataloudessa tuottajat saavat edes tukiaisia.

    • Ikkuna-akkuna

      Voisikohan lie johtua alan sairaan kovasta hintakilpailusta?

    • NickNailer

      En ole itse havainnut mitään kartellia.

      Yhdessä kohteessa lasituksista aloitettiin keskustelu 50.000 ja tarjouskierroksia vedettiin sen verran, että edullisin hinta saatiin alle 25.000. Välillä putos 35.000, mutta tinkikierroksia lisättiin.

      Lopulta 3 tarjoajaa oli alle 3.000 euron päässä toisistaan. Halvimman ja seuraavaksi tulleen ero oli alle 2.000

      Kaupan saaneen kate oli omien laskujen mukaan alle 10 % mahdollisestu alle 5 %, ellei sitten tehnyt tappiota.

    • markku.lievonen

      Jos asiaa pohtii ikkunatehtaan näkökulmasta, niin ikkunoiden valmistamisen kate ei ole häävi. Vaikka tämän päivän ikkuna on erittäin laadukas. Mutta, ennekuin ikkunat on asikkaan pihassa ja asennettu, kauppaan liittyy monia välikäsiä / vaiheita.
      Näiden välikäsien katteesta vielä riippuu ikkunoiden hintataso. Luonnnollisesti alussa halutaan hyvä kate ja kilpailutilanteessa on pakko tulla siedettävälle tasolle. Toisilla taas hintataso on jo alussa räätälöity, jonka alle ei kukaan toimittaja mene.

      Sekin on huomioitava, miten kaikilla ikkunan toimittajailla on lähes samat kulut eli todellisuudessa ikkunoiden myyntitaso on melko lähellä toisiaan. Tosin ymmärtämättömille ihmisille koetetaan myydä tuote mahdollisimman hyvällä katteella.

      Mutta, vertailussa tulee huomioida miten kaikissa tarjouksissa tulee paketti olla samanlainen ja näin tarjoukset ovat vertaulikelpoisia. Karmin paksuudesta aina hyttysverkkoon.

    • hyvälaatuiset

      Ihmettelen miksi melkein kaikki ikkunanvalmistajat pyrkivät valmistamaan vain vaurioalttiita halpatuotteita. Miksi kilpailla vain halvoilla hinnoilla?
      Miksi ei edes joku ikkunanvalmistaja lähde kilpailemaan hyvällä ja kestävällä tuotteella.
      Minä ainakin uskon, että ostajat ottaisivat riemuiten vastaan kun nykyisten halpatuotteiden sijaan voisi ostaa hyvälaatuiset ikkunat.

    • etsilleiheijoo

      Meillä oli kilpailua, kallein oli 17000€ ja halvin 9400€, samanlaiset 3 lasiset alumiini/puu ikkunat.

    • hyvälaatuiset

      "etsilleiheijoo" Melkein kaikki ikkunanvalmistajat tekevät puu/alumiini-ikkunoita aivan samoilla valmistus- ja asennustavoilla.
      Ikkunoiden laatueroista tai valmistustavoista johtuen, ei voi tulla noin suuria hintaeroja.
      Hintaerot eivät johdu ainakaan laatueroista.
      Kyseessä on yleensä sama laatu, eri hintaisessa paketissa.
      Ikkunateollisuuden tuotteet eivät täytä vaatimuksia: "Hyvän ikkunan laatuvaatimukset."

      • markku.lievonen

        Kerroppa aikuisen oikeesti ja tarvittaessa kuvien kera. Mikä heikkous ja huonolaatuisuus on tämän päivän ikkunoissa ? Tein ikkunaremontin viime syksynä ja siten voi tarkistaa todellisuudessa kuvaamasi vitteet todeksi, jos ne ovat todelllisuutta.
        Tämän päivän ikkunoiden laatu on tasolla, jota aiemmin ei ole saavutettu. Erikoisesti liimaustekniikka estää leveiden karmien kieroontumista ja pokien.
        Samoin tiivys on huipputasoa kuin myös lasin kylmäsäteilyn poistuminen. Kiitos selektiivilasin.

        Toki ikkunat rakenteineen tulevat kehittymään edelleen aikain saatossa.

        PS.
        Ihmisen fiktiivisesttä kuvituksesta asian suhteen en ole kiinnostunut, koska näitä netissä lienee jo repullinen jos kaksikin.
        Siis ainoastaan faktasta / todellisuudesta.


    • laatuheikot

      Markku. Yhden ikkunavalmistajan markkinointimiehenä ja yksien ikkunayksiköiden hankinnat eivät tee sinusta edes alkeellista alan asiantuntijaa.
      Jokainen ikkunanostaja höynäytetään samoilla myyntiesitteiden harhauttavilla "tiedoilla", joita sinäkin toistuvasti jankutat. Osta , osta "Huoltovapaa ikkuna" heh heh heh.
      Tiedät varsin hyvin että tälle palstalle ei voi lähettää kuvia ikkunarakenteiden, liitosten useista heikkouksista tai niiden puutteista. Puhumattakaan kuinka nämä heikkoudet ja puutteet aiheuttavat maaalipinnoille sekä ikkunanrakenteille ennenaikaisia vaurioita ja uusimistarpeita.
      Nykyisten puu/metalli-ikkunoiden laatu ja valmistustaso on vain himmeä kuva Wanhojen ikkunoiden valmistus ja etenkin puuosien laatutasosta.
      Eihän uusien puu/metalli-ikkunoiden elinkaaari ole kuin 40-50 vuotta. Valmistajien ilmoitus.

      Maamme rakennuksissa on edelleen miljoonia wanhoja ja n 100 vuotiaita ikkunayksiköitä.
      Vaikka niiden elinkaarihuollot ja tiivistystoimien vaatimia huoltotöitä laiminlyödään erittäin usein, niin nämä Wanhat ikkunarakenteet toimivat edelleen hyvin.
      Hiukkasen maalia pintaan ja uusien tiivisteiden vaihto, niin ikkunarakenteet ovat kuin uusia.
      Myös sisäpuolen puitteeseen voi asentaa eristyslasin tarpeen mukaan.
      Eristyslasi on lasiteollisuuden kehittämä tuote, jonka voi asentaa uusiin tai wanhoihin ikkunoihin.

      Markku. Kyllä sinä kuten toisetkin netin käyttäjät olette löytäneet myös tosiasioita sekä valokuvia uusien ikkunoiden heikosta liitosrakenteiden ilma ja vesitiiveydestä.
      Maamme rakennuksissa miljoonat uudet ikkunayksiköt vuotavat liitoskohdistaan kylmää ilmaa sisätiloihin ja sadevettä ikkunarakenteiden liitoskohtiin.
      Ikkuna-alan taitamattomalla ja tietämätömällä ostajalla ei ole edes mahdollisuutta ostaa hyvälaatuisia ilma ja vesitiiviitä ikkunoita. Eihän niitä edes valmisteta suomessa.
      Ikkunavalmistajien myyntiesitetiedot, ovat vain myynnin edistämistietoja.

      Ikkunateollisuuden valmistamissa tuotteissa on vain vähäiset erot, jotka eivät kyllä vaikuta paljon mitään elinkaarihuoltojen aikaväleihin tai ikkunarakenteiden elinkaareen, 40-50 vuotta.


      Markku. Lopeta tosiasioiden vääristely ja keskity kehittämään sekä parantamaan
      puu/alumini ikkunoiden rakenneliitosten ilma ja vesitiiveyttä.
      Kesää.

      • markku.lievonen

        Siis et tuonut yhtään tekijää / heikkoutta , jonka olisin voinut tarkistaa ikkunoistani. Kaikki juuri mainitsemaani fiktiivistä kuvitteluasi.

        Kuten viesteistänikin ilmenee, niin en ole ikkunoiden edustaja,- vaan todella yllättänyt remontoimisen yhteydessä tulleista ikkunoiden laadusta ja energia taloudesta.

        Lapsikin ymmärtää tämän päivän ikkunoiden hyvän laadun kun havainnoi aisteillaan rakenteen,- puhumattakaan aikuinen ihminen.
        Niin, kuten kaikki huomaamme, niin sinulla ei todella ole mitään faktaa / kuvia esittää fiktiivisen kuvituksesi todisteeksi. Fiktiivisellä kuvituksellasiko kuvittelet vaikuttavan ikkunoiden laatuun? Hei haloo!
        Puhumattakaan, että kukaan ottaisi kuvituksiasi todesta.

        Niin, aikuisen oikeesti. Käykääpä lukijat tutustumassa esittelyissä tämän päivän ikkuoihin, miten laadukkaita ne ovat. CNC- tarkat koneistukset ja liimaustekniikka huomioiden.

        Ainoastaan hinnoittelusssa ja asennuksessa tulee olla tarkkana.


    • luettelo

      Voisiko tämän viestiketjun aloittaja laittaa mukaan talonsa ikkunaluettelon. Kiinnostaa kovasti miten 34 ikkunan setti voi olla noin halpa, alle 20 000 euroa?

    • ellicart

      Siis mitkä kolme tarjoajaa oli mukana?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1780
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1348
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1230
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1150
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1095
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1002
    Aihe