Talven vihaajan painajainen

aurinkoeipaistakoskaan

Lumipaskaa tulee jatkuvasti maahan ja paskatuuli ei anna auringon lämmittää kunnolla. Ei voi millään olla tuulematta ja satamatta lumipaskaa. Olen raivoissani. Kesää ei tunnu enää tulevankaan. Muutenkin kesä on liian lyhyt.

Iltalehden ennuste lupaa uuden jääkauden alkua ja ikuista paskatalvea. Näin iltalehdessä ennustetaan :


Vappua edeltävä viikko alkaa viileissä merkeissä. Jo viikkoja jatkuneeseen viileään säätyyppiin ei ole luvassa muutosta.
- Säätyyppi on tällä hetkellä kuurosateinen ja sellaisena se jatkuu sunnuntaina ja maanantainakin. Vettä ja lumikuuroja voi olla luvassa ihan etelää myöten, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen.
Teiden pinnat ovat kuitenkin lämmenneet sen verran, että satanut lumi todennäköisesti sulaa varsin pian maahan tultuaan.
Tiistaina odotettavissa on laaja-alaisia rintamasateita.
- Tarkka-ajoitus on vielä auki. Lounaasta nousevat vesi- ja lumisateet maan etelä- ja keskiosiin. Lähempänä ajankohtaa tarkennamme, missä päin sateet huonontavat ajokeliä, Tuovinen kertoo.
Myös yöpakkaset jatkuvat lähes koko maassa.
- Ihan rannikolla yöt saattavat olla nollan rajassa, muuten pysytään pakkasen puolella.
Alkavan viikon lämpötila on vuodenaikaan nähden kylmä.
- Lämpötila on muutamia asteita vähemmän kuin vuodenaikaan nähden on tavallista. Nyt vuorokauden keskilämpötila on 2-3 astetta kylmempi kuin tavallisesti. Eli ihan selvästi kylmä kevät on kyseessä, Tuovinen sanoo.
Näin ollen vapuksi on turha odottaa puihin vihreää.
- Ei kevät [tulevalla viikolla] hirveästi ehdi edistymään. Tosin viime viikkoon verrattuna ovat päivän ylimmät lämpötilat nousseet hieman. Nyt on etelä- ja länsiosissa lämpimimmillään kahdeksan astetta.
Lunta tulvillaan
Keskiviikkona sadealue liikkuu kohti pohjoista.
- Sateen olomuoto riippuu matalapaineen reitistä. Epävakaisuus kuitenkin jatkuu, Tuovinen kertoo.
Viikon loppupuolella sää alkaa poutaantua ja sadekuurot harvenevat.
- Loppuviikosta ei vettä tipu niin monen niskaan kuin alkuviikosta. Jos tämänhetkinen ennuste pitää paikkansa, niin ihan hienoinen lämpeneminen voisi olla luvassa vappua kohti mentäessä. Maan etelä- ja keskiosassa voidaan kivuta 10 lämpöasteen tienoolle, Tuovinen sanoo.
Ilo saattaa kuitenkin jäädä varsin lyhytaikaiseksi, sillä vappuaaton ja vappupäivän välillä saattaa tapahtua muutos viileämpään.
- Sunnuntain ja maanantain tienoolla vaanii vesisadealue, joka nousee lounaasta ja kulkee maan keskiosan yli. Se voi olla vappua ajatellen sellainen, jota täytyy seurata. Vielä eilen ei sellaista näkynyt. Mikään ei ole varmaa, Tuovinen sanoo.
Missään nimessä ensi viikon lumikuurojen ei kannata toivoa olevan viimeiset laatuaan.
- Vappupäivän aloittamalla viikolla voi etelässäkin tulla lumisateita, Tuovinen sanoo.
TIIA-MARIA TAPONEN
[email protected]

19

373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elämää.suomessa

      Suosittelen etelänlomaa. Ne kannattaa varata ajoissa, niin takaa ainakin viikon, parin lämpimän aurinkoisen ajan kesälomallaan. Tää säätyyppi voi jatkua pitkäänkin. Suomessa oli 1800-luvulla parikin perättäistä katovuotta, jolloin kesää ei tullut laisinkaan. Näitä on ollut välillä:

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Suuret_kuolonvuodet

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Suuret_nälkävuodet

      Jälkimmäinen on kiinnostavaa luettavaa, nimittäin kato ja halla iskivät vuosi toisensa perään, elikä: 1857, 1862, 1865, 1866, 1867, 1868. Kovaa on ollut elämä.

      • eikesääeikesääeikesää

        Kovaa on ollut, kun ei ollut nykyisenlaisia megaluokan automarketteja joissa asioida. Ruoka piti kasvattaa itse ja jos ei säät sallinut niin mikään ei kasvanut ja nälänhätä iski. Nykyisin ei ympärivuotinen talvi haittaa elämistä, mutta vituttaa kyllä ja lujaa. Onhan se kokemus sekin, jos kesää ei tulisikaan. Siinä vanhana muistelemista sitten.


      • rautalangasta
        eikesääeikesääeikesää kirjoitti:

        Kovaa on ollut, kun ei ollut nykyisenlaisia megaluokan automarketteja joissa asioida. Ruoka piti kasvattaa itse ja jos ei säät sallinut niin mikään ei kasvanut ja nälänhätä iski. Nykyisin ei ympärivuotinen talvi haittaa elämistä, mutta vituttaa kyllä ja lujaa. Onhan se kokemus sekin, jos kesää ei tulisikaan. Siinä vanhana muistelemista sitten.

        No ei hemmetti se ruoka automarketissa kasva vaan pelloilla ja toisaalta pellolta myös elukoitten syötäväksi joista sitten saa lihaa. Kumma kun nykyään ei enää tajuta näitä perusasioita.


    • hehehehehehehe

      Ei hätää. Jo kolmen kuukauden kuluttua alkaa uusi syksy :) Hähähähähähähä. Nauttikaa maailman parhaasta ilmastosta. Nauttikaa!

    • kuka_tuli_suomeen

      Kuka luuseri oli se esi-isä joka tänne Suomeen tuli asumaan kun muut asuivat auringon alla vihannissa puutarhoissa ympäri vuoden. Vaan tänne piti jonkun tulla. Parempi olisi jatkuva jääkausi kuin tämä nykyinen jatkuvan muutoksen tila.

      Jatkuva muutos. Sitä minä vihaan. Jatkuva muutos. Sitä minä vihaan.

    • IltasanomatSää

      "Meteorologi kertoo milloin helpottaa"

    • ninjamummo

      Somerniemi,tänään taitaa tulla taas kunnon talvi. "Lunta" tulee taas niin perkuleesti,eilen oli lämmintä ja aurinko paistoi..Ilmastomuokkausta tämä on,ei mitään tekemistä normaali sää muutosten kanssa. Pari viikkoa sitten satoi keltaista lunta täällä jopa äiti ihmetteli että nyt lumi ei näytä normaalilta. Kysymys kuuluu että miksi? Testataanko täällä taas jotain? Luonto tykkää..

    • GRERE

      en ole talven vihaaja, mutta paskakelin vihaaja kova tuuli sateet myrskyt ukkoset niitä vihaan. Miksei suomessa ole hyvää keliä ollenkaan?

    • fanitetaansäitä

      Suomessa on monenlaisia kelejä, maantieteellisesti kun katsoo Suomen sijaintia, niin pitäisi ymmärtää, ihan ilman meteorologin koulutustakin.
      On hienoa kun sijaintimme mahdollistaa näin suuren säiden kirjon, jokainen saa aina joskus haluamaansa säätä, jopa helle-hullut saa aina vuosikymmenessä haluamansa hellejakson.
      Hieno maa on Suomi säiden puolesta, on vain asennevamma, jos pitää aina vinkua säästä. Parempi on nauttia erilaisista sääilmiöistä jota luontoäiti meille tarjoilee. Eilenkin satoi ihanasti räntää, oli hieno katsoa kun maa silmissä taas muutttui valkoiseksi, nyt se lumi on taas jo pois sulanut.

      • ojpafspoafsjop

        Et sitten huomioinut, että Suomessa TUULEE AINA. Kuka hullu pitää tuulisesta kelistä?


      • katsohyvätpuolet
        ojpafspoafsjop kirjoitti:

        Et sitten huomioinut, että Suomessa TUULEE AINA. Kuka hullu pitää tuulisesta kelistä?

        Tuuli on sääilmiönä hieno asia, ja esim. leijan lennätys ei onnistuisi ilman tuulta. Samaten kesällä tuuli pitää hyttyset loitolla, joten tuuli on hieno asia.


    • lässytilää

      Aamulla oli luonto komian näköinen valkoisine puineen. :)

      Toivoa sopii että saamme vielä komian kesänkin.

      • paskamaa

        tuskinpa


    • sentäänhyväkin

      Jotain hyvää tässä säässä kuitenkin on. Nimittäin. Meteorologit eivät nyt kehtaa valehdella että päivälämpötilat huiteloo siinä plus 5 ja plus 10 asteen hujakoilla.

      • Ja.Pah

        Mihin se Suomi koko metereologian laitosta tarvitsee? Voisi myydä pois samalla kun Finnairinkin. Samat supertietokoneiden laskemat ennusteet saisi joltain suuremmalta toimijalta, jolla on koneissaan isommat laskentatehot ja myös kovemmat fyysikot käytössään.


    • Damnthosetorpedos

      Ilmasto LÄMPENEE....muka....MUTTA milloin näillä leveysasteilla....Monta astetta kylmempää kuin normaalisti ...

      • nytpaistaa

        Ilmastonmuutos ("lämpeneminen") ei meille ihania keväitä lupaa, eikä hellekesiä, (tottahan niitäkin voi osua kohdalle) vaan yhä useammin näitä epämääräisiä venyneitä jaksoja vuodenaikojen välissä, selkeiden vuodenaikojen hämärtymistä. Sekä ääri-ilmiöitä. Vaikeasti ennustettavia.


      • KylmätKesät
        nytpaistaa kirjoitti:

        Ilmastonmuutos ("lämpeneminen") ei meille ihania keväitä lupaa, eikä hellekesiä, (tottahan niitäkin voi osua kohdalle) vaan yhä useammin näitä epämääräisiä venyneitä jaksoja vuodenaikojen välissä, selkeiden vuodenaikojen hämärtymistä. Sekä ääri-ilmiöitä. Vaikeasti ennustettavia.

        Ilmastonmuutos lämmittää enimmäkseen talvia. Kesiä se todennäköisesti kylmentää, kun pilvisyys ja sateisuus lisääntyy.


    • MarionetitHallituksessa

      No ei siinä mittää ens kesänä sataa ainakin kusta jos se sipilästä on kiinni. Paskaa on jo satanut. Tuuli on kovaa ja ulisee läpi sipilän korvien välin...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5730
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      215
      1804
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1732
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1192
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      263
      910
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe