Muoti/kaatopaikkadiagnoosi.

TosiKyllästynyt

Vähitellen on tullut sellainen olo, että bipolaarisuudesta on tosiaan tullut joku kaatopaikkadiagnoosi, joka annetaan paskamaisesti käyttäytyvile ihmisille. Esim. mun kumppanini sai sen sillä perusteella, että on törkeästi käyttänyt ihmisiä hyväkseen. Omien sanojensa mukaan viimeisestä masennuksesta on yli 15 vuotta. Tai edes apeasta mielialasta. Nyt alkaa maksa-arvot olla paskana lääkkeen vuoksi- luonne/käyttäytyminen ei ole muuttunut. On vähän varovaisempi.

10

286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lampaatovatpahasta

      Oikeasti kakkostyyppi on vaan lääketeollisuuden usuttama diagnoosi, koska lääkittävät loppuivat heiltä jo kesken. Mielialan kausittaiset vaihtelut kuuluvat ihmiselämään tai esim. ihan persoonallisuuden ongelmiinkin. Käy sääliksi ns. ykköstyyppejä, joilla on todella maniaa ja sairaus on sitä alkuperäistä laatuaan. Heidän leimautuminen ja syrjintä on vain entistäkin kovempaa, "kun on niin paljon noita kivasti tähän yhteiskuntaan sopivia kaksisuuntaisiakin".

      • tyttövain123

        Kyllä kakkostyypin kaksisuuntaisuus on ihan oikea diagnoosi. Monilla masennusjaksot ovat vakavia, mutta masennuslääkkeet eivät tähän auta (niin kuin pelkkää unipolaarista masennusta sairastavan kohdalla yleensä käy) tai vaihtoehtoisesti auttavat liikaa ja tuloksena hypomania ("pelkästään" masentuneille ei aiheudu hypomaniaa!). Hypomaniassa valvotaan yöt, shoppaillaan holtittomasti ja sotketaan raha-asiat, biletetään, ollaan yltiösosiaalisia ja aktiivisia. Ja tämä on osa sairautta, ei mitään lääkäreiden keksimää humpuukia. En oikein usko, että lääkärit haalisivat muuten vain lääkittäviä ihmisiä jononsa jatkeeksi, enkä ymmärrä kaltaistesi ihmisten lääkekielteisyyttä. Varsinkin, kun bipojen oikeasti olisi syötävä lääkkeensä tai elämä menee aika kaoottiseksi. Itse olen tämän todennut jättäessäni lääkkeet ottamatta.

        Mä olen kakkostyypin bipo ja hypomanioissa olen onnistunut sotkemaan asioitani jonkin verran. Tämän kakkostyypin ongelmana eivät kuitenkaan yleensä ole hypomaniat, vaan toistuvat, vakava-asteiset ja jopa psykoottistasoiset masennusjaksot. Itselläni tilanne on kuitenkin melko poikkeuksellisesti se, etten voi syödä masennuslääkkeitä tai valvoa, sillä menen niistä lähes välittömästi hypomaniaan. Hypomanian jälkeen koittaa sitten taas vakava-asteinen masennusjakso, josta toipumiseen voi mennä jopa puoli vuotta.. Että näin. Ei tää ole mikään lääkäreiden keksintö, vaan ihan oikea, lääkityksen vaativa sairaus. Ja tätä nyt vain sattuu olemaan kaksi alatyyppiä.


    • jatkanvielä

      Ja pakko vielä kommentoida aloittajan juttua kumppaninsa diagnoosista. Olen aika hämmästynyt, että joku on todella saanut kyseisen diagnoosin noilla oireilla, eihän mikään tossa käytöksessä viittaa kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön. Taudinkuvaan kuuluvat toistuvat masennus- ja hypomaniajaksot, joita puolisollasi ilmeisesti ei edes ole? Joten jos kumppanillasi todella on kyseinen diagnoosi, niin taitaa olla todellakin väärä ja lääkäri täysin ammattitaidoton, mikäli oikeasti on antanut diagnoosin noilla perustein, mitä kyllä suuresti epäilen.

      Turha kuitenkaan väittää, että kaikki saisivat tämän diagnoosin ihan vain huonon käyttäytymisen perusteella. Kyllä diagnoosin tekemiseen on lääkäreillä tietyt ohjeistukset, joita he noudattavat. Eivätkä kaikki kaksisuuntaiset ole paskamaisesti käyttäytyviä tai tiettyyn muottiin muuten vain tungettuja ihmisiä. Kyseessä on oikea, lääkkeillä kuitenkin täysin hoidettavissa oleva, sairaus, jonka oireisiin ei kuulu ihmisten törkeä hyväksikäyttäminen.

    • jatkanvielä2

      Korjaan, masennus- ja (hypo)maniajaksot*

    • diagnooseista

      Siltä vaikuttaa, että entisen muotidiagnoosin masennuksen tilalle, on tullut muotidiagnoosiksi bipolaarisuus.
      Tosin kyllä lehdistössä jne. edelleen törmää paljon masennukseen, "tässä 5 oiretta, mitkä kertovat, että saatat kärsiä masennuksesta" tms. Ehkä lehdistön, "kansankulttuurin" ja keittiöpsykologien piirissä masennus on edelleen no.1 "diagnoosi" ja taas psykiatrian puolella muotidiagnoosiksi on alkanut tulla bipolaarisuus.
      Vaikuttaako siihen se, että on huomattu, ettei ihmiset muuttuneetkaan onnelliseksi ja sosiaaliseen normistoon sopivaksi ihmiseksi niillä masennuslääkkeillä > syy ei voi olla lääkkeissä > no sillä onkin varmaan bipolaarisuus, vaihdetaan lääkkeet.

    • TosiKyllästynyt

      Sijaisena ollut erikoistuva lääkäri kertoi tunnin tapaamisen perusteella, että viitteitä on bipolaariseen häiriöön ja määräsi lääkkeen kokeiltavaksi, huolimatta siitä että masennusta ei ole. Viikossa lääkkeestä tuli hyvin pahoja sivuvaikutuksia ( suurinpiirtein psykoosi psykoosilääkkeestä) ja kumppanini soitti lääkärille. Nyt vakituinen oli paikalla ja sanoi että vaihdetaan Litoon. Potilas protestoi ja sanoi,että et kai voi määrätä minulle Litoa kun et ole edes nähnyt minua ja varmaa diagnoosiakaan ei ole. Tämän jälkeen vakituinen lääkäri kertoi että kyllä diagnoosi on, mutta antoi kuitenkin tunnin ajan jonka jälkeen vaihtoi liton johonkin epilepsialääkkeeseen. Voiko joku teistä muuten kuvitella, että erikoislääkärin ego olisi kestänyt lauseen "Mehän ollaan tehty aivan väärä diagnoosi!"
      4kk on mennyt, maksa-arvot todellakin paukkuu, toimintakyky on hivenen alentunut - ja siinäpä se sitten onkin.
      Ongelmia ja terapiantarvetta todellakin on, minä vain pelkään että tässä on menty todella riman ali. Siinä sitten paukahtaa potilaan maksa ja elämä kun oikeaa apua ei saa.
      Minä laittaisin sen klassiseen psykoanalyysiin pohtimaan sitä, että pikkulapsena ei saanut itkeä.

      • defghery

        Ei ainakaan maksa menisi.


    • bipoko_muka

      Onko kumppanillesi tehty kattavia testejä diagnoosin vahvistamiseksi? Mulle väläyteltiin ekan kerran II-tyypin bipoa 3 vuotta sitten täytettyäni MDQ-kyselyn entisellä asuinpaikkakunnallani. Nykyisen asuinpaikkani psyk.polilla se sitten lyötiin lukkoon ja koen, että se on jotenkin hätäisesti tehty. Vasta viime kuussa olin ekaa kertaa 5-tuntisella psykologin tapaamisella, jossa kävin läpi monta testiä. SCID I ja II -testit on myös tehty ja BDI-kyselykin uudemman kerran. Vielä tarvis tutkia tuo alkup. MDQ ja millä perusteella on alettu kaksisuuntaista epäilemään...

      Minun nk. hypomaniat ovat olleet lähinnä sitä, että olen ollut iloinen, pirteä, valoisa, ahkera ja liikunnallinen eli sehän olisi hyvä asia eikä mikään sairaus? En ole velkaantunut, pettänyt puolisoa enkä ole tuntenut itseäni maailman valtiaaksi. Masennusta on kyllä ollut, sen tunnustan. Olen ollut niin matalalla, että olen ollut lähellä vetää purkillisen pillereitä naamaan viinan kera ja lipua pois tuskallisesta elämästä.

      Epävakaa pers.häiriö on todennäköinen, mutta että kaksisuuntainen...pyh. Minulla on myös joitain ADD-piirteitä (mm. asioista/tehtävistä toiseen poukkoilu, mutta ei ole ainakaan vielä varmaa diagnoosia, toivottavasti senkin ottavat tutkittavaksi) ja uniongelmia ollut jo ennen diagnooseja. Lamictal ja Ketipinor on tehnyt elämästä vain tasapaksua ja harmaata, mielenkiinnotonta touhua. Ei ole masennusta, muttei mikään tuota suurta iloakaan, ei edes rakas puoliso ja ihana vauvammekaan... :(

      Haluaisin vain terapiaa, jotta pääsisin eroon itsetunto-ongelmista, itseinhosta ja psyykkeelle vahingollisista käyttäytymismalleista, mutta lääkkeitä vaan tuputetaan vuodesta toiseen ja pelkään, että mun aivot, ainakin tunteista vastaava osa tuhoutuu vääristä lääkkeistä. Muistihäiriöitäkin on alkanut tulemaan, ainakin psykologin testeissä lähimuistitesti meni päin peetä... :(

    • Tiesitkintot

      Huumedenkäyttö aih samantyyppistä oireilua

    • notbipoeeewed

      Bipolaarisuus on hyvin vaikea mielisairaus ja periytyvä. Verrattavissa skitsofreniaan,...ei parane milloinkaan, kun kerran ja varsinkin nuoruudessa tuon diagnoosiin saat. Popsikaahan ne lääkkeenne jotta ette häiritse muita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1769
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1674
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      64
      1513
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1505
    5. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1485
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      57
      1392
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe