Euroopan neuvoston peruskirjasta piittaamatta....

jukolauta

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3707703-kommentti-hallitus-leikkaamassa-toimeentulotukea-puolivaliriihessa

Toimeentulotuen asumismenoihin suunnitellaan omavastuuosuuden palauttamista, vaikka suomen on todettu rikkovan Euroopan neuvoston peruskirjaa liian alhaisella sosiaaliturvatasolla.

"Vähimmäistaso ei saisi missään tapauksessa alittaa 40 % mediaanitulosta eli toissa vuonna 776 euroa kuukaudessa" (vuonna 2015).

37

592

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miten_Niin_Vähän

      Mutta eikö jokainen vähävarainen/köyhä jo saa yli tuon 776e/kk yhteiskunnan tukia?

      Itse ainakin sain viime vuonna työmarkkinatukea 520e asumistukea 400e sossua 220e joka kuukausi vaikka vuokrani on Helsingin mittapuulla edullinen 650e/kk. Ne joiden vuokra on korkeampi saavat sitten sossusta enemmän (kuten veljeni joka saa sossusta yli 300e/kk).

      • Lawetorder

        Et tainnut ymmärtää oikein?

        Siis se 776€ tarkoittaa siis elantoon liittyviä menoja, eli terveellinen ruoka, eli ruoka joka ylläpitää kehon tarvitseman vitamiini/mineraali ja hivenaine tasapainoa, tietoyhteiskunnassa tarvittavat toiminnot, yhteiskunnalliset osallistumismahdollisuudet, sekä terveydenhoitomenot ja lisäksi muut vastaavat, asuminen on erikseen.


    • Hhhmmmm

      Onko tuo 776e/kk netto- vai bruttotulo?

      Aika harvalle peruspalkansaajalle jää nettona 776e/kk asumismenojen maksamisen jälkeen käteen.

      Kuka enää tuon jälkeen tekisi pienellä tai edes keskipalkalla töitä jos valtio maksaisi ilmaisen kämpän Helsingin keskustasta ja vielä sen jälkeen käteen lähes 800e/kk.

      • jukolauta

        Kukas käski mennä töihin paskapalkalla. Jo perustuslakikin vaatii köyhille tarpeeksi rahaa jotta voi elää ihmismäisesti. Tuo 776 e/kk pitäisi saada asumismenojen ja pakollisten kulujen jälkeen. Suomen hallitus rikkoo Suomen perustuslakia ja euroopan neuvoston perussääntöjä ja törkeesti myös YKn peruskirjaa.


      • työtöntyötöntyöt

        Nykyäänhän tuo summa asumismenojen jälkeen on yksinasuvalla jonkin verran alle 500 euroa. Jokainen työssäkäyvä on oikeutettu toimeentulotukeen, jos asumismenojen jälkeen jää tuon alle.

        Jos perheessä on muita jäseniä, niin silloin vanhemmilla on omat perusosat (toisella hiukan pienempi) ja lapsilla omat peruosansa, jotka määräytyvät iän mukaan. Yleensä pienipalkkainen tai yksinhuoltaja saa palkan lisäksi toimeentulotukea. Lapsilisät, elatusavut, palkat, säästöt vähennetään perusosista - toisin lapsen kohdalla lapsi elättää "omilla" rahoillaan vain itseään.

        "Kuka enää tuon jälkeen tekisi pienellä tai edes keskipalkalla töitä jos valtio maksaisi ilmaisen kämpän Helsingin keskustasta ja vielä sen jälkeen käteen lähes 800e/kk. "

        Nykyistä toimeentulotuen korotusvauhtia - tuo 800 euroa kuukaudessa saavutetaan ehkä 30 - 40 vuoden kuluttua, mutta päättäjillä näyttää olevan lähinnä tavoitteena alentaa entisestään.


    • colditzman

      No nyt ne ovat sen huomanneet, että työttömän asumista vaikeuttamalla saadaan kaikista eniten vitutusta työttömien arkeen. Ruuan puuttumisen voi vielä kompensoida ruokajonoilla ja varastamalla. Mutta asuminen näillä leveysasteilla on niin pakkoa, että nyt kun asumista ryhdytään vaikeuttamaan, voivat olla varmoja siitä, että perille menee.

    • aivanniin

      Jostain ne pakolaisten elatusrahat on otettava joten köyhiltä ensin.

      • eriarvoinen

        Ei tarvitse olla kuin 3 vuotta Suomessa, niin heille maksetaan takuueläkkeen tasoinen korvaus. Moni Suomen eläkeläinen ei saa edes sitä, vaikka on vuosikymmenet paiskinut töitä.


      • KalliitVuokrat

        Asumisen kalleushan Suomen hirttää.

        Ennen markka-aikaan asuntojen arvot ja vuokrat olivat kohtuullisia. Euroaikana viime vuosina inflaatio on ollut lähes nolla kuten palkkakehityskin. Koroissa on yhä marginaalit ja siten korko on aina kovempi kuin palkankorotustaso. Vuokrat ovat nouseet yhä lujemmin suhteessa palkoihin. "Alueellinen tuottotaso" on synonyymi vuokranantajien yliahneudelle. 3-4% vuokrankorotukset vuosittain ovat tolkuttomia suhteessa 0.5-1% palankorotuksiin, etenkin kun vielä työttömyys on kohonnut.

        Ruoka-, lääke-, vaate- ja telekulut vielä saataisiin sumplittua ttt-menoina, mutta asuminen kaataa kokonaisvaikutuksillaan valtion budjetit.

        Asuntojen kuplahintoja ylläpitävät konservatiiviset piirit. Asuntojen vakuusarvojen takia kohtuuvuokraisia asuntoja ei halutakaan pk-seudulle riittävästi. mamuja ja kotim. muuttajia tulee, hieman sos. vuokra-asuntoja tuotetaan, muttei tarpeeksi. Kokoomus johtaa asuntokannan kuplahintojen ylläpitoa, vihreät peesaavat ja demarit eivät välitä.

        Etenkin Vapaavuoren pesti asuntoministerinä osoitti, että riittävää vuokra-asuntojen lisäystä ei edes halutra pk-seudulle. Vanhojen kiinteistöjen arvonsäilytyshän kokoomuspolitiikasta vain hyötyi.


    • väärin-taas

      Ei ole minimi tasoa vaan ainoastaan suosituksia EU:llla sillä jokainen maa päättää itse miten tukee ja mitä vaatii tuen saajalta. Helppo poimia joku kohta jos ei lue koko 400 sivun nivaskaa. Täällähän jokainen saa yli tonnin vähintäin, kun kaikki lasketaan kuten asumistuki,sähkölaskut,lääkekulut sekä toimeentulotuki yhteen. Saksassa muuten ei saa pennioäkään jos vain makaat kotona. SIelää pakko olla talkoohommissa tai työpajoissa tai loppuu tuet kokonaan. Virossa on muuten 275€ toimeentulotuki asumislisä 200€ max

      • jhgkkjlh

        Luulosi, että 'jokainen saa yli tonnin vähintään', on virheellinen. Moni saa vain 519 euron työmarkkinatuen joka neljäs viikko, monet toimeentulotuella vielä vähemmän, ja siitäkin vielä leikataan 20 tai 40% rankaisuna milloin mistäkin.


    • 167-176
    • Noooooonooh

      työmarkkinatuen brutto on 696,6e/kk kun ottaa huomioon sen että sitä maksetaan 13 kertaa vuodessa, että eihän tuosta 776e/kk tulosta kovin kaukana olla

      • 167-176

        Työmarkkinatuen NETTO on 518,40€/kk, se on vain 66,8 % tuosta 776€/kk ja vajaus euroina 257,60€. Kun ei se muka kovin kaukana ole niin ihan hyvin sen voisi nostaa tuohon 776€/kk niin voi olla että nöyryyttävä raportointikin Euroopan sosiaalisten oikeuksien komitealle loppuisi.
        Halpaa, ja aika lystiäkin D


      • yutyjkio
        167-176 kirjoitti:

        Työmarkkinatuen NETTO on 518,40€/kk, se on vain 66,8 % tuosta 776€/kk ja vajaus euroina 257,60€. Kun ei se muka kovin kaukana ole niin ihan hyvin sen voisi nostaa tuohon 776€/kk niin voi olla että nöyryyttävä raportointikin Euroopan sosiaalisten oikeuksien komitealle loppuisi.
        Halpaa, ja aika lystiäkin D

        Työmarkkinatuki maksetaan joka neljäs viikko, ei kerran kuussa. Toimeentulotuki maksetaan kuukausittain, jotta kaikki olisi mahdollisimman epäselvää ja karenssialtista.


    • jarkko.kk

      Ei tunnu olevan liian alhainen sillä yhtään sanktiota ei ole määrätty suomelle asiasta. Autoveroista tuli heti sakot vaan tästä ei ole tullut mitään muuta kuin hyi hyi eikä tule.

    • suomitytöt

      Yhteiskunta kerää rahaa veroina ja ottaa lainaa jotta köyhistä, jotka eivät pysty itse hoitamaan asioitaan, pidetään huolta. Tälle kukkarolle on pesiytynyt epämääräinen porukka laiskoja, jotka siis vievät köyhien tukirahoja.

    • Jahas_taas_näitä

      Jos suomalainen keskivertopalkan mediaani on 2000e/kk bruttona, niin sen todellinen netto jää jonnekin 1600e/kk tietämille.

      Sossupummin brutto (sossu asumistuki tm.tuki) on taas jotain 1100-1400e/kk ja nyt tässä ketjussa valitettaan että sossun perusosaa pitäisi nostaa vielä 300e?

      Taitaa mennä keskustelijoilla brutot ja netot sekaisin. Tilannetta toki vääristää se että asumistuki ja toimeentulotuki ovat verottomia etuisuuksia, toisin kuin palkka ja tm.tuki.

      • tietämättömiä

        Kannattaisi hiukan lukea edes nettisivuja, niin selviäisi ettei tuollaisia 1400 euron tukia makseta, sillä kela on ottanut käyttöön vuokramaksimin, jolloin sen ylittävän osan toimeentulotuen saajan on maksettava perusosastaa.

        Mitäs, jos irtisanoudut työstäsi ja ryhdyt ihan omakohtaisesti ottamaan selvää työttömien kohtelusta ja todellisesta sosiaaliturvan tasosta.

        Sitten ainakin yksi työtä hakevakin saisi työpaikan.


      • töihinsiitä

        Paljonko sitä sosiaalietuutta sitten saa? Työttömyysturva, asumistuki, toimeeentulotuki. Mikä on teillä valittajilla kokonaissaldo?


      • Lawetorder
        töihinsiitä kirjoitti:

        Paljonko sitä sosiaalietuutta sitten saa? Työttömyysturva, asumistuki, toimeeentulotuki. Mikä on teillä valittajilla kokonaissaldo?

        Vähän tai ei ollenkaan.

        Ensiksi kyselijän pitää selvittää miten nuo kaikki on sidoksissa keskenään, eli jos saat työmarkkinatukea (??? muutettu tukinuodoksi jotta voidaan tttuki myös laskea perustoimeentuloturvaksi), niin et välttämättä saa enään toimeentulotukea, eli et voi saada kaikkia kolmea yhtä aikaa ja jos saakin, niin jokin noista on todella pieni ja se on yleensä tttuki kympin pari tai alta sata kuitenkin.

        Lisäksi kaikki tulot pienentää asumistukea ja työttömyyspäiväraha on tuloa ja se lasketaan BRUTTONA myönnettäessä asumistukea.

        Todellisuudessa suomessa ei, siis huom EI TODELLAKAAN OLE MITÄÄN KANNUSTINLOUKKUJA vaan liian huonot palkat/liian vähän työpaikkoja.

        Tämä on totuus.


      • näennäistuet

        No pitkäaikaistyöttömillä on monesti jonkin sortin toimeentulotuen leikkaus menossa palloillen -20%:in ja -40%:in välillä perusosasta, jolloin vuokran jälkeen jää käteen joko 370e tai 270e kaikkeen pakolliseen (vuokra on korvattu kohtuullistettuun maksimiin tämän lisäksi, joten jos kohtuullinen määrä ylittyy, jotuuu sen maksamaan tuosta perusosasta lisäksi - nyt jos sitten omavastuuosuus tulee vielä kaiken lisäksi vuokraan, niin alkaa se syödä perusosasta jo melkoisen siivun. Perusosahan on n.470e/kk, mutta kuten mainittu, se ei pidä pitkäaikaistyöttömillä yleensä paikkaansa. Pitkäaikaistyöttömät ovat yleensä savustettu TE-toimiston listoilta ulos sossun asiakkaiksi, jolloin toimeentulotukeakin leikataan useimmiten jo lähtökohtaisesti).

        Ei ole olemassa kannustinloukkuja, Suomessa, ainakaan suomalaisille. On vain näennäisesti kohtuumääräisiä tukia, jotka todellisuudessa eivät täyty etenkään pitkäaikaistyöttömien kohdalla, mutta tätä ei ikinä muisteta median uutisoinnissa mainita. Näistä määristä, mitä pitkäaikaistyöttömät jatkuvan tt-tuen sanktion alla elävät saavat todellisuudessa käteen, niistä pysytään uusisissa ja lehdistössä hiljaa.

        Ei todellakaan ole oikeutettu mikään asumisen tukien omavastuuosuuden palauttaminen, kun tt-tuessakin ON JO OLEMASSA JA KÄYTÖSSÄ kohtuullistettu vuokramaksimi, joka monilla ylittyy, jonka osan joutuu jo korvaamaan tt-tuen perusosasta, jossa monilla on jo sanktio muuta kauttakin.


    • KäyhätKyykkyyn

      Matujen aiheuttamat kokonaiskustannukset ovat varovasti laskien yli 3 miljardia.
      Siis 3 000 000 000 euroa vuodessa. Tästä maailman tappiin saakka.
      Jostain ne rahat on revittävä. Eliitti ei niitä maksa.

      • etoleköyhä

        Ei niitä myöskään maksa yhteiskunnan tuilla elävät ruikuttajat.


    • CalcuLator

      Tehdäänpäs tähän nyt Helsingissä asuvan töissäkäyvän siivoojan ja työmarkkinatukea saava työttömän (netto/bruttotulo)-laskelmat:

      Mediaanipalkkaa saava siivooja:
      - tulona palkka ennen veroja 2000e/kk
      - pakollisina menoina vuokra 675e/kk vesi 25e/kk työmatkat 55e/kk verot ja eläkemaksut 350e/kk

      Siivoojalle jää siis käteen verojen sekä pakollisen vuokran, veden ja työmatkojen jälkeen: 895e/kk

      Kotona työkkärin rahoilla ja sossulla elävä työtön:
      - tulona ennen veroja etuisuuksia yhteensä 1365e/kk (edut koostuvat: yleinen asumistuki 404e, työmarkkinatuki (ennen veroja vuositasolla keskimäärin 696e/kk ) ja toimeentulotuesta 265e/kk)
      - pakollisina menoina vuokra 675e/kk vesi 25e/kk ja työmarkkinatuesta vähennettävät verot 139e/kk

      Työttömälle jää siis käteen verojen ja pakollisen vuokran ja veden jälkeen keskimäärin 526e/kk joka kuukausi. Työmarkkinatuen 13. maksuerää nostaa tuen keskiarvon suuremmaksi kuin toimeentulotuen kuukausittainen perusnormi.

      Bruttotulojen vertailu:
      siivooja 2000e vs. työtön 1365e (työtön saa 68,2% siivoojan bruttuloista)

      Nettotulojen vertailu:
      siivooja 1650e vs. työtön 1226e (työtön saa 74,3% siivoojan nettotuloista)

      Elintaso, eli elämiseen jäävän todellisen rahan vertailu:
      siivooja 895e vs. työtön 526e (työttömän elintaso on 58,8% siivoojan elintasosta)

      Toki tuossa esimerkkilaskelmassa nuo työttömän saamat tuet ovat sitä realistista maksimia, oletaan että vuokra on korkeintaan tuo maksimi vuokra mitä sossu hyväksyy eikä sitä ole kohtuullistettu eikä työmarkkinatukea huomioida toimeentulotukilaskelmassa kertoimella vaan normaalisti 518,4e/kk tulona siten ettei 13. erää huomioida lainkaan tulona laskelmissa (minun tietojeni mukaan kela ei huomioi ikinä kahta 20 päivän maksuerää tulona laskelmassa eikä kerrointa käytetä kuin vain murto-osassa päätöksistä).

      • CalcuLator

        Ai niin joo, tuosta siivoojan menoista unohtui ne sähkö-, kotivakuutus, ja terveydenhoitolaskut sekä reseptilääkekulut jotka sossu korvaa täysin työttömälle mutta siivooja joutuu ne omasta nettopalkastaan maksamaan.

        Oletetaan että ne kaikki olisivat keskimäärin joka kuukausi n. 50e, eli siivoojalle jääkin elämiseen vain 845e/kk vs. työttömän 526e/kk, eli työttömän elintaso on 62,2% siivoojan elintasosta.


      • Lawetorder
        CalcuLator kirjoitti:

        Ai niin joo, tuosta siivoojan menoista unohtui ne sähkö-, kotivakuutus, ja terveydenhoitolaskut sekä reseptilääkekulut jotka sossu korvaa täysin työttömälle mutta siivooja joutuu ne omasta nettopalkastaan maksamaan.

        Oletetaan että ne kaikki olisivat keskimäärin joka kuukausi n. 50e, eli siivoojalle jääkin elämiseen vain 845e/kk vs. työttömän 526e/kk, eli työttömän elintaso on 62,2% siivoojan elintasosta.

        Ai joo, unohtui laskelmasta yleinen asumistuki jota tuolla tulolla saa kyllä, kela korvaa osan lääkekuluista, lisäksi unohtui lapsilisä ja monta muuta etuutta, yleensä siivojilla jos monta kohdetta, niin on firman auto käytössä ja jos ei ole, niin saa kilometri korvauksen.

        Mitäs muuta jäi?


      • Kkkkluuuuukkkuuu

        2000e bruttopalkalla ei ole oikeutettu enää asumistukeen.

        Yli 17v ei saa enää lapsilisää ellei hänellä ole omia alaikäisiä huollettavia.

        Vapaa autoetu on kohtuu harvinainen etuisuus normi siivoojalla. Jos työnantaja antaa normi siivoojalle auton käyttöön niin sitä voi käyttää vain työhön liittyviin matkoihin työpäivän aikana, ei kotiin kulkemiseen. Autoetu on myös palkasta vähennettävä etu jos sellaisen saa.


      • Pitkäaikatyötön
        Kkkkluuuuukkkuuu kirjoitti:

        2000e bruttopalkalla ei ole oikeutettu enää asumistukeen.

        Yli 17v ei saa enää lapsilisää ellei hänellä ole omia alaikäisiä huollettavia.

        Vapaa autoetu on kohtuu harvinainen etuisuus normi siivoojalla. Jos työnantaja antaa normi siivoojalle auton käyttöön niin sitä voi käyttää vain työhön liittyviin matkoihin työpäivän aikana, ei kotiin kulkemiseen. Autoetu on myös palkasta vähennettävä etu jos sellaisen saa.

        '2000e bruttopalkalla ei ole oikeutettu enää asumistukeen.'

        Tämä väite ei pidä paikkaansa, laske vaikka itse Kelan asumistukilaskurilla yksin asuvalle.
        " Arvio yleisen asumistuen määrästä antamillasi tiedoilla:
        Yleinen asumistuki 01.04.2017 alkaen 69,06 e/kk"
        http://www.kela.fi/asioi-verkossa_asumisen-tuet


      • Pitkäaikatyötön

        'Mediaanipalkkaa saava siivooja:
        - tulona palkka ennen veroja 2000e/kk
        - pakollisina menoina vuokra 675e/kk vesi 25e/kk työmatkat 55e/kk verot ja eläkemaksut 350e/kk'

        Laskin veroprosenttilaskuri 2017:lla, että siivoojan verot, työttömyysvakuutusmaksu ja eläkemaksut olisivat hiukan enemmän eli 375 e/kk, jos hän asuu yksin eikä kuulu seurakuntiin. Täysin varmoja lukuja ei tosin laskurilla saakaan.
        http://prosentti.vero.fi/VPL2017/Sivut/Aloitus.aspx


      • kkkkyhyyhyyhhh

        Jos ihminen saa toimeentulotukea, niin se ehdoton maksimi on 487 euroa työllistämispalveluihin osallistuvalla ja kieltäytyjältä alennetaan tuota 20 tai 40 prosentilla.

        Se asumistuki miinustetaan toimeentulolaskelmassa tulona ja sen lisäksi yksi ihminen ei saa asumistukea 404 euroa kuukaudessa, mutta tosiaan toimeentulotukea saavan kohdalla merkityksetöntä saako yhtään asumistukea.

        Sen lisäksi osallistut TE-toimiston järjestämään kyykkyhyppelyyn ja ääliöt väittävät ettei työttömällä ole mitää velvollisuuksia.

        Kannatta irtisanoutua ja siirtyä tosielämässä laskemaan kuinka paljon rahaa saa...


      • ettiedämistäpuhut

        "Työttömälle jää siis käteen verojen ja pakollisen vuokran ja veden jälkeen keskimäärin 526e/kk"

        Ei pidä paikkaansa. Täysimääräinen käteen jäävä osuus (toimeentulotuen perusosa) on 487e. Lukee laissakin. Olettaen, että tuon verran saa ja jää käteen. Vain harvalla jää, koska kohtuuvuokran yli menevän osan joutuu maksamaan tuosta summasta. Tuen sanktiot menevät myös tuosta summasta, eli 20% tai 40% sanktio, joka on monilla pitkäaikaisasiakkailla käytössä.

        Laskuista ei korvata myöskään puhelinlaskuja, nettejä jne. työttömällä ja vakuutuksistakin vain suppein kotivakuutuksen osuus. Ei muuta.

        Ja lisäksi, jos saa sekä toimeentulotukea että työmarkkinatukea, niin on totta, että työmarkkinatuki tulee 13 kertaa vuodessa - MUTTA sen kuun aikana jolloin suoritus tulee 2 kertaa (kuun alussa sekä lopussa), lasketaan se kokonaisuudessaan toimeentulotuen laskelmassa tuloksi, joka tarkoittaa sitä, ettei seuraavana, eikä ehkä sitäkään seuraavana kuuna (täysimääräisesti) synny oikeutta toimeentulotukeen ja sen muihin etuuksiin OLLENKAAN.

        13:sta työmarkkinatuen suoritus vuodessa huomioidaan siis myös toimeentulotuessa tulona, joka vähentää 1-2 kuukauden toimeentulotuet vuodessa.

        Laskelmasi on siis pahasti yläkanttiin laskettu, toimeentulotukiasiakkaan kannalta. Et näköjään tiedä mistä puhut.

        Toki pienipalkkaisen bruttotuen saa laskettua aika lähelle toimeentulotukilaisen nettotulojen oletettua maksimia (joka useimmiten ei toteudu), kun oikein laskee muutamia satasia väärin tahallaan, ja päälle vielä pyöristelee tt-tukelaisen summat ylöspäin ja palkkatyöläisen alaspäin.

        Mitäpä jos kuitenkin laskisit oikein? Noissa summissa kun verrataan, niin muutenkin jos pienipalkkaisen tulot ovat nettona 500euroa kuussa enemmän kuin tt-tuella olevan, se ON ISO RAHA ja vaikuttaa elämintasossa hemmetisti. Se on erona jo yli tuplat verrattuna pelkkään tt-tuella olevan tt-tuen täysimääräiseen perusosaan (487e), joka pitäisi jäädä siis elämisen kuluihin vuokran jälkeen, jota USEIMMITEN EI EDES JÄÄ.

        Että silleen.


      • ettiedämistäpuhut
        ettiedämistäpuhut kirjoitti:

        "Työttömälle jää siis käteen verojen ja pakollisen vuokran ja veden jälkeen keskimäärin 526e/kk"

        Ei pidä paikkaansa. Täysimääräinen käteen jäävä osuus (toimeentulotuen perusosa) on 487e. Lukee laissakin. Olettaen, että tuon verran saa ja jää käteen. Vain harvalla jää, koska kohtuuvuokran yli menevän osan joutuu maksamaan tuosta summasta. Tuen sanktiot menevät myös tuosta summasta, eli 20% tai 40% sanktio, joka on monilla pitkäaikaisasiakkailla käytössä.

        Laskuista ei korvata myöskään puhelinlaskuja, nettejä jne. työttömällä ja vakuutuksistakin vain suppein kotivakuutuksen osuus. Ei muuta.

        Ja lisäksi, jos saa sekä toimeentulotukea että työmarkkinatukea, niin on totta, että työmarkkinatuki tulee 13 kertaa vuodessa - MUTTA sen kuun aikana jolloin suoritus tulee 2 kertaa (kuun alussa sekä lopussa), lasketaan se kokonaisuudessaan toimeentulotuen laskelmassa tuloksi, joka tarkoittaa sitä, ettei seuraavana, eikä ehkä sitäkään seuraavana kuuna (täysimääräisesti) synny oikeutta toimeentulotukeen ja sen muihin etuuksiin OLLENKAAN.

        13:sta työmarkkinatuen suoritus vuodessa huomioidaan siis myös toimeentulotuessa tulona, joka vähentää 1-2 kuukauden toimeentulotuet vuodessa.

        Laskelmasi on siis pahasti yläkanttiin laskettu, toimeentulotukiasiakkaan kannalta. Et näköjään tiedä mistä puhut.

        Toki pienipalkkaisen bruttotuen saa laskettua aika lähelle toimeentulotukilaisen nettotulojen oletettua maksimia (joka useimmiten ei toteudu), kun oikein laskee muutamia satasia väärin tahallaan, ja päälle vielä pyöristelee tt-tukelaisen summat ylöspäin ja palkkatyöläisen alaspäin.

        Mitäpä jos kuitenkin laskisit oikein? Noissa summissa kun verrataan, niin muutenkin jos pienipalkkaisen tulot ovat nettona 500euroa kuussa enemmän kuin tt-tuella olevan, se ON ISO RAHA ja vaikuttaa elämintasossa hemmetisti. Se on erona jo yli tuplat verrattuna pelkkään tt-tuella olevan tt-tuen täysimääräiseen perusosaan (487e), joka pitäisi jäädä siis elämisen kuluihin vuokran jälkeen, jota USEIMMITEN EI EDES JÄÄ.

        Että silleen.

        Korjaus:

        "Toki pienipalkkaisen bruttotuen saa laskettua aika lähelle toimeentulotukilaisen nettotulojen oletettua maksimia (joka useimmiten ei toteudu), kun oikein laskee muutamia satasia väärin tahallaan, ja päälle vielä pyöristelee tt-tukelaisen summat ylöspäin ja palkkatyöläisen alaspäin."

        SANOMANI PITI:

        "Toki pienipalkkaisen NETTOTULOT saa laskettua aika lähelle toimeentulotukilaisen BRUTTOTULOJEN oletettua maksimia (joka useimmiten ei toteudu), kun oikein laskee muutamia satasia väärin tahallaan, ja päälle vielä pyöristelee tt-tukelaisen summat ylöspäin ja palkkatyöläisen alaspäin."


    • 167-176

      Kirjoitin nimimerkillä SossullePataan 12.9.2016 17:17
      "Matikkanerot ja tilastonikkarit voivat kertoa asiansa Sosiaalisten oikeuksien komitealle mutta listalta ei pois päästä, tulos on sama jos työntäisvät ne laskelmansa ja tilastonsa haunuriinsa.
      Kyllä SOS-hjallitus on niin tyhmä vaikka sieltä tulisi uhakasakkoa miljoona viikossa niin maksaisivat ja kyykyttäisivät köyhiä vieläkin enemmän. Tuota luokkaa ne uhkasakot yleensä on jos ne tuolta tulee. "
      Jankuttaminen siivojan palkasta tms (=tai muuta sontaa) ei hyödytä mitään.
      Kirjoitin nimimerkillä SossullePataan 12.9.2016 9:22
      "Turha kitistä kun näyttöä ei ole. Ja näyttöä on oltava, pelkkä puhe ei riitä tuossakaan asiassa, eikä edes tuossa ..."
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/11769341/vitsi

      Nuo viime syksyiset kirjoitukseni pitää edelleen paikkansa mutta änkyröinti Euroopan neuvoston sosiaalisen peruskirjaa vastaan jatkuu.

    • hyrkki

      Myö saahaan 610,82 yhteensä. Vuokra reilu 100e. Kyllä maksaavat ihan liian paljon ;)

    • menotuloksi

      CalcuLator tekee erittäin tyypillesen virheen kun vertaa köyhän saamia rahoja ja työssä käyvän siivoojan rahoja.

      Siivoojalle asumiskulut lasketaan tuloja vähentäväksi menoksi ja köyhälle samainen asumismeno lasketaankin tuloksi - jos asumiskustannukset lasketaan yhteneväisesti, niin tuloero on (palkasta verojen ja asumiskulujen jälkeen 950 69,06 asumistuki) 1019,06 euroa siivoojalla ja työttömällä 487,89 e/kk, jos työtön tekee palkattomia töitä tai osallistuu johonkin muuhun toimintaan (ja kotona laiskotellessa tuosta väennetään 20 tai 40 %:a).

      Työmarkkinatuella ja asumistuella ei makseta asumismenoja kuin omassa asunto-osakkeessa asuen, jolloin lähes jokainen työtön joutuu hakemaan toimeentulotukea - kun lasketaan siivooja yksin asumiskulut maksavaksi, niin työttömänkin kohdalla tulee huomioida samoin.

      Ja otettaessa huomioon tukien näkemyksen mukaiset asumiskulut, niin toimeentulotuella maksetaan ainoastaan kohtuulliset asumiskulut ja ylimenevä osuus maksetaan tuosta 487,89 eurosta, jolloin erotus on vielä suurempi. (Toimeentulotukea haettaessa asumismenojen kotuullistamisen voi tietenkin välttää massiivisella paperirumballa kun todistaa etsivänsä edullisempaa asuntoa, joka ei ole saatavissa.)

      Jos työtön asuu osakeasunnossa, niin ei tämä voi saada CalcuLatorin laskemaa 404 euron asumistukea kuukaudessa vaan tuki on korkeintaan 80 % kohtuullisista tai todellisista asumiskuluista. Minä asun tampereella, jossa työmarkkinatukea/toimeentulotukea saavan työttömän korkein mahdollinen asumistuki on 312 euroa kuukaudessa, jonka suuruus on kuitenkin merkityksetön, koska se vähennetään toimeentulotukilaskelmassa tulona ja käteen jäävä määrä on aina yhtä suuri kuin on toimeentulotukena myönnetyn perusosan suuruus.

      Saman laskelman voi tehdä siten, että lasketaan asumiskuluiksi 300 euron yhtiövastike, jolloin siivooja saa 1350 euroa kuukaudessa ja toimeentulotuella töitä tekevä saa edelleen 487,89 euroa.

      CalcuLator laskee tukia yhteen ottamatta huomioon ettei kaikki työttömät välttämättä saa kyseisiä tukia ja ei myöskään voida olla ottamatta huomioon, että tukia myönnettäessä toinen tuki vähennetään toisesta, jolloin niitä ei voi edes laskea yhteen. Sujuvasti CalcuLator jättää siivoojan tuet huomioimatta...

      .. laskettaessa verolaskurilla http://prosentti.vero.fi/VPL2017/Sivut/Aloitus.aspx?kieli=fi-FI vuoden veroksi tulee kauniaisissa (käytetään yleisesti kun lasketaan työttömyyskorvausten veronpalautuksia) 2335 euroa eli 194 euroa kuukaudessa ja työeläkemaksu 123 euroa, joten epäilen kovin, että CalcuLator on ilmeisesti palkattomien siivoojien välittäjä ja laskelmalla hän vain pyrikii osoittamaan ettei ole eroa siivoaako työttömyyskorvauksilla vai palkalla. Unohtaen, että ne työeläkemaksut kerryttävät aikoinaan maksettavaa eläkettä ja palkkaa saavalla on myös mahdollisuus tehdä valintoja, joita köyhällä ei ole. Siivooja voi asumismenoihin menevällä summalla ostaa oman asunnon. Työttömällä tukia saamisen pelkästään asumiskuluihin, joihin ei lasketa asuntolainan lyhennystä. Aina on järkevämpää maksaa yhtiövastiketta ja asuntolainan lyhennyksiä kuin maksaa sama summa kuukaudessa vuokraa, mutta köyhällä asumismenoksi laskettaisiin vain yhtiövastike ja asuntolainan lyhennykset pitäisi kattaa perusosasta 487 eurosta kuukaudessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe