Kohti juokseva koira

Koirua

Mistä tietää onko koira hyökkäämässä vai tulossa tervehtimään?

11

134

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Kuitenkin varmuudeksi ajaisin itse sen koiran tiehensä, ellei ole sen kokoinen, että voi napata pannasta vaikka kiinni ja ottaa talteen omistajan löytymiseen asti.

        Poisajamiseen riittää usein tomera huuto "POIS!" ja käsien levittely, sekä tömistellen kohti meno. Karahkan voi ottaa käteen jos mahdollista. Oma koira taakse, ei koskaan syliin, koska se innostaa vierasta hyppimään päin ja olet itse tulilinjalla kädettömänä.


    • Manch

      Jep. Ystävällinen koira on rento, uhkaava on - uhkaavan näkönen..

      Lisäisin tähän vielä pelkoagressiivisen koiran. Eli kova räkytys yleensä, olemus on epävarma, saattaa tulla kohti mutta ruumiinkielestä näkee että on jännittynyt ja puolittain hyökkäysvalmiudessa ja puolittain pakenemassa. Jos tällanen tulee vastaan, vältä äkkiliikkeitä ja katsekontaktia (älä silti varmuuden vuoksi käännä selkääsi, pidä koira näkökentässä hyökkäyksen varalta). Poistu rauhallisesti, tai jää paikallesi jos koiran omistaja lähellä (älä edelleenkään tuijota koiraa tai liiku äkillisesti)

      Onneksi pelkoaggressiivinen ei yleensä hyökkää ellei se pelästy, tai luule ettei muuta mahdollisuutta ole. Se ei HALUA hyökätä.

    • FRGFRGFRRGG

      Nyt kyse kohti ihmistä juoksevasta koirasta. Tilanne on tuollaisessa todella nopea. Ei siinä ole aikaa miettiä mitään..monet pikkukoirat tulevat vauhdilla kohti räksyttäen, mutta ne ovat olleet aina vaan tutustumaan tulossa. Kun sellainen 50-70 kiloinen taistelukoira tulee lujaa kohti niin ei kyllä tiedä mitkä ovat sen aikeet. Kuka haluaa jäädä katsomaan tilannetta? Näitähän tapauksia sattuu ihan koko ajan. Itse pystyn tappaamaan tarvittaessa koiran kun koiran repimällä raajat ja leukaperät irti, mutta ei silti ole kivaa saada hampaita käteen tai jalkaan..

    • Pakkomikäpakko

      Jouduin tappamaan koiran julmalla travalla kerran..syöksyi kohti ja pakko oli pistää käsi eteen johon tarttui kiinni..no otin toisella kädellä takajalasta kiinni ja kun irrotti ottensa otin myös toisesta takalajasta kiinni..ei ollut muuta vaihtoehto kuinkalauttaa se puuhuun hengiltä. Ei se rotu olisi antanut periksi jos olisin päästänyt irti..olisi tullut tappiin asti päälle. 24 tikkiä käteen..

      • hävitykseenmoiset

        Miksi ihmeessä pitää ottaa niin vaarallisia rotuja?
        Mitäs jos kohde onkin pieni koululainen yms?
        Kuka lapsen pelastaa???


    • yrtyrurtui

      Itse en tulkitsisi kohti ryntäävän koiran aikeita. Sellainen koira voi olla syytä tappaa välittömästi ja laki antaa siihen oikeuden.

      • PunaHilkkka

        Pidän nykyään aina pitkää puukkoa mukana lenkeillä. Olen pienikoinen nainen eikä minulla ole muuta mahdollisuutta puolustautua täällä maaseudulla jatkuvasti irti olevia isoja koiria vastaan. Sitten vielä ihmetellään, miksi marjat jäävät nykyään poimimatta metsistä! Kun ei sinne uskalla mennä!


    • trollitSucks

      johan täällä taas on trolleja... hohhhoijaa.,,

      mutta jooo. elekielestä näkee hyvin. netistä löytynee koiran elekielestä kuvia kun viitsii etsiä. Normaali, terve ja hyvin pidetty koira ei ole agressiivinen vaikka olisikin karkumatkalla.

    • omistajansahoiviinmars

      Rynnivät pitää häätää äänekkäästi takaisin omistajansa luo.Niin koira oppii,ettei vieraiden luo pidä mennä.Jos on joku karkoite, se auttaa varmaan asiassa.

    • Jaseonhelppoa

      Trollien väliin :
      Tunnusmerkit taisi tulla jo.. ja kasa huonoja neuvoja. Osa todella huonoja.
      Yleisesti ottaen, mikäli et tunne koiraa, on järkevintä pysyä paikallaan, pistää vaikka kädet puuhkaan ja kääntää kylki. Näin ei huitomalla tai elein yllytä yli-innokasta, pelokasta eikä agressiivistakaan koiraa. Kannattaa pysyä rauhallisena ja mieluiten olla huomaamatta koko koiraa. Se ehkä haistelee, mutta lähtee pois. Lapsetkin kannattaa opettaa käyttäytymään oikein. Se on hyvä vakuutus :)

      Huitomalla ei yleensä karkota koiraa vaan saa sen hyppimään vasten. Hypyt loppuu tehokkaasti innokkaallakin tervehtijällä kun kääntää kyljen. Esimerkiksi kun koiraa opetetaan olemaan hyppimättä, kun se tervehtii, se tosiaan jätetään täysin huomiotta kunnes 4 tassua on maassa. Lisäksi kyljen kääntäminen on rauhoittava ele ja pois katsominen "etäisyyden ottamista".
      Vaikka koira tai pentu tulisi iloisesti katsomaan, huomioithan että jos omistaja kutsuu sitä, siihen ei saa koskea! Muuten palkitset sen huomiolla tottelemattomuudesta.

      Vaikka pelkäisi, nämä toimii. Koira ei välitä mistään "pelon haistamisesta" juurikaan vaan eleistä, mitä teet. Joskus koiria pääsee karkuun ja vaikka ei itsellä olisi koiraa, on omaksi parhaaksi, jos osaa edes vähän toimia niiden kanssa, oikein. Lisäksi pelokkailla ihmisillä se vähentää pelkoa lisäämällä hallinnan tunnetta. Vaikkei koskaan niitä tarvitsisi.

      Eläinten kanssa ylipäätään rauhallinen käytös on hyvä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6183
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3966
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2349
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1383
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe