Loppuuko se ikinä?

Ahdistunut-ikuisesti

En muista milloin olisin tuntenut hyvää oloa vuorokautta pidempään. Pääni sisällä myrskyää jatkuvasti, en tahdo kuolla, mutta en näe elämääni kauhean pitkänä enää. Välillä tuntuu siltä kuin haluisin nähdä kuinka koko maailmaa palaa ja välillä tekisi mieli tukahduttaa huuto tyynyyn tai purskahtaa itkuun. Ongelmat alkavat olla liian suuria, enkä haluaisi vain kuihtua pois. Jotkut asiat ovat hyvin, mutta se ei enää riitä, haaveilen itsemurhasta joka päivä ja näen siitä myös unia. Aina kun herään tunnen oloni pettyneeksi että olen vieläkin elossa, miksei tämä voi jo loppua.? Ei ole olemassa karman lakia eikä paskan määrä ole vakio kaikille. bad things happens to good people. Jossain vaiheessa se skeida mitä koko ajan sataa niskaan alkaa kuitenkin olemaan liikaa. Ei näy ulospääsyä, ei ovea, ei kättä pimeässä joka tarjoaisi turvaa ja apua ei yhtikäs mitään. Tunnen olevani vanki paikassa, jonka kuitenkin itse olen luonut. Jos on niin paha olla, eikö minulla ole kuitenkin ainut oikeus lopettaa tämä? Yksi tunne kuitenkin estää, tunne että huomenna kaikki on paremmin. Mutta mitäs sitten kun tämä tunne loppuu?

51

747

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kirjailijaonhän

      Olet kielellisesti lahjakas. Oletko taiteilija?

    • Ahdistunut-ikuisesti

      Enpä ole. Luen paljon kirjoja, mutta en toaiaan ole taiteilija.

    • GGreene

      Olet onnellinen, jos olet joskus ollut vuorokauden onnellinen.
      Tunsin itseni viimeisen kerran onnelliseksi yli kymmenen vuotta sitten.
      Sen jälkeen ei ole ollut yhtään kokonaista päivää ilman ahdistusta ja masennusta.
      Pelkään aamuisin herätä ja pelkään etten aamulla herää.
      Huono uni tuo lyhyitä vapautuksen hetkiä piinasta.
      Elämä ei ole oikeudenmukainen.
      Onnettomuutta ja huonoja asioita tulee vaikket itse tekisi mitään sen eteen.
      Ihminen ei voi estää kaikkia asioita tapahtumasta.

    • Kaikkeahyvääkaikille

      Koetetaan kestää. Ei mikään ikuista ole. Väliaikaista kaikki on vain, kuten laulussa sanotaan.
      Ehkä jonakin päivänä asiat muuttuvat ?
      Toivotaan ! Annetaan itsellemme mahdollisuus nähdä se päivä !

    • mee-töihin

      niin elämä maistuu elämältä.

      loisiminen ahdistaa tervettä ihmistä.

      • MistäNäitäSikiää

        Mee ite töihin vitun ääliö.


      • meetöihinheti
        MistäNäitäSikiää kirjoitti:

        Mee ite töihin vitun ääliö.

        No etkö sä sitten aio mennä?


    • proelämä

      Niinhän se on, että ei tämä maailma täydellinen paikka ole. Paljon on epäoikeudenmukaisuutta ja vääryyksiä, toiset ihmiset saattaa toisinaan toimia aivan väärin. Kuraa tulee joskus niskaan oikealta ja vasemmalta. Sellaista tämä elämä valitettavasti välillä on. Monesti ihmiset saattaa joutua negatiiviseen kierteeseen, jossa vastoinkäymiset kasautuu, usein ilman ihmisen omaa syytä. Kierteen voi kuitenkin katkaista, jos saa siihen päälle jotenkin luotua jotain positiivista, tai sitten jos onni kääntyy, ja elämä yllättää positiivisesti. Kyllä niinkin joskus tapahtuu.

    • luostariinseuraavaksi

      Niinpä. Minäkin mielessäni toivoin kerran, että saisipa olla yhden päivän onnellinen !
      Sitten naurahdin sarkastisesti mielessäni. Tapauksessani sekin on liikaa toivottu.
      Ei ole mahdollista. On tapahtunut, mitä on tapahtunut.
      Sitä ei voi muuttaa.
      On vain yritettävä Buddhan tyyneydellä alistua kohtaloonsa.
      Buddhan tyyneyttä ja sisäistä valoa kaikille !

    • Odottavanaika

      Kirjoituksesi oli täysin kuin omat ajatukseni! Tunnen aivan samoin tai oli siinä pieniä eroja, minä ajoittain toivon kuolemaani, en niin että sen itse uskaltaisin tai pystyisin itselleni aiheuttamaan... Toivoin vaan aina silloin kun kun kaikki käy ylitsepääsemättömän vaikeaksi ja hetki tuntuu toivottomalta, että tapahtuisi jotain, että kuolisin ja pääsisin pois täältä...
      Muuten olen kyllä samalla aaltopituudella kanssasi. Eikä tämä tästä paremmaksi muutu, ihan sama kenenkään tulla mitään muuta sanomaan... valitettavasti. On vain oltava ja hyväksyttävä tämä tai sitten... ei.

    • Ahdistunut-ikuisesti

      Niinkuin joku nokkela täällä jo vihjasi nimimerkillään, että mene töihin, niin mä en ole koskaan ollut työtön. En ole ikinä ottanut rahaa kelasta enkä mistään muualtakaan, joka vitun penni joka on lompakossa, on tullut sinne tekemällä töitä. Mä käyn töissä, urheilen. Niinkuin sanoin, asiat ovat päällisin puolin hyvin. Mutta mitä se on, että kesken kaiken lenkillä on pakko pysähtyä, tuijottaa taivaalle ja huutaa saatanaa, oon niin turhautunut, kaikki on just sitä tasapaksua paskaa mitä pelkäsinkin sen olevan. Jokainen trendipelle joka tässä vaiheessa miettii "ota etelänmatka" voi kuitenkin pitää turpansa kiinni. Kaikki se mitä mä mietin on just sitä "onko tässä muka kaikki?" Eikö tää tämän kummalliseksi muutu" en saa enää mistään onnistumisen tai ilon tunnetta. Pitäiskö loppuelämä vaan vaeltaa sumussa eteenpäin? Koeta kestää" saanko seuraavaks kuulla samat paskat fraasit mitä muutkaan ei halua kuulla? Kaikki on vaan niin turhaa. Tuhlausta. Mitä jos kaikki onkin kuoleman jälkeen samanlaista kun ennen syntymää? Ei olekkaan mitään? Pelkkää pimeää mitä ei muista?

      • ItseMasentunut

        Kyllä on niin tuttua ettei mitään määrää. Itsekin kiroilen välillä aivan kaikkea. Se on sitä turhautumista, se on aivan totta. Ja tosiaan tuo fraasien kuuntelu vasta vituttamaan pistääkin. Siksi en oikeista tunteistani enää kerro kenellekään yhtään mitään. Enkä tule kertomaan. Se helpottaa jonkin verran, mutta ei tietenkään kokonaan. Tästä kaikesta seuraa yksinäisyys, joka puolestaan pahentaa ja syventää olotilaa.

        Olen keksinyt mielestäni vastauksen tälle kaikelle ja se on perin yksinkertainen. Nimittäin kaikki on aivan liian helppoa nykyään. Mitään ei tarvitse tehdä tai edes osata oikeasti. Mitään oikeasti tärkeää harvempi tekee enää työkseenkään. Hyvin moni voidaan korvata hetkessä jollakin toisella tyypillä ja kokonaan toisessa maassa. Lisäksi älyttömmällä vauhdilla edennyt teknologia on pilannut ison osan ihmisyydestä. Aika monelle se on nykyään yhtä kuin aktiivinen naamakirjaprofiili, paljon velkaa ja tyhmät jutut. Liian helpolla pääseminen ei tee hyvää kenellekään. Se tyhmistää suurimman osan, ja tympäännyttää loput. Suomi ei ole ns. hyvinvointi-, vaan mässäilyvaltio. Ja tulevaisuudeltaan roimasti velkaa ottava sellainen. Ei käy kateeksi niitä, jotka tämän "hyvinvoinnin" joskus maksavat.

        "Pitäiskö loppuelämä vaan vaeltaa sumussa eteenpäin? "
        Niinpä. Sitä samaa mietin itse tässä ihmeellisessä mittättömyyden ja kyllästymisen olotilassani. Ehkä kuitenkin jossakin alitajunnan perukoilla uskon vielä mahollisuuteen siitä, että tästä olotilasta pääsee myös eroon. Ja välillä tuntuu hetkittäin siltä, että se voisi olla mahdollista, mutta sitten taas se sama arkirutiini kaikkine "turvallisine" tavanomaisuuksineen iskee päin näköä. Ja hohhoijaa, taas kaikki asiat ottavat vain nuppiin.


      • Kultalusikkasielläsyväl

        Aika hyvin olet oivaltanut ja miettinyt.

        Sulla vaan pitäis olla hyvä siskoveliverkosto, niin pääsisit pitkälle


    • hkhgkg

      "Erikoinen" kysymys sinulta : "Mitä jos kaikki onkaan kuoleman jälkeen samanlaista kun ennen syntymää ? Ei olekkaan mitään ?"
      Ei taatusti ole. Elämänsä päättämällä ei paratiisiin pääse.
      Mutta tästä maanpäällisestä elämästä voi jotain saada irti. Riippuu jokaisesta itsestään.
      Vahva tahto vie läpi harmaan kiven.
      Sitä vahvaa tahtoa toivotan sinulle, alkuyön kirjoituksestasi päätellen sitä on !
      Se oli topakkaa tekstiä ! Sinähän pystyt vaikka mihin !

    • Ikuisesti-ahdistunut

      Ei ole olemassa mitään paratiisia, sepä tässä onkin se juju, tässä on kaikki.

    • mulla oli toi ihan sama, olin nuorten osastol nii se autto.
      Mut nyt taas alkanu menee olo huonommals, oon koht samas jamas ku sillon.

    • mulla oli toi ihan sama, olin nuorten osastol nii se autto.
      Mut nyt taas alkanu menee olo huonommals, oon koht samas jamas ku sillon.

    • Mies89-

      Minulla ei ole enää sitäkään tunnetta että mikään voisi enää muuttua paremmaksi. Kaikkia mahdollisia apukeinoja on jo kokeiltu ja elämä on ollut jo viimeiset 12 vuotta lähes yksinomaan pelkkää ahdistusta, surua, pettymystä ja masennusta. Haluan jo pois tästä elämästä ja ikuisesta noidankehästä mutta en pysty vanhempieni takia tekemään sitä. Mistä saisin voimaa että pystyisin olemaan ajattelematta kenenkään tunteita ja lopettamaan tämän surkean elämäni kun en kertakaikkiaan jaksa enää enkä löydä muutakaan ulospääsyä tästä tilanteesta.

      • Mies89-

        Helpompaa olis kun ei olisi enää niitä vanhempiakaan niin tappaisin itseni saman tien kun vaan olis selvät suunnitelmat että miten henki lähtee 100% varmuudella. On minulla tässä vuosien varrella muutama varteenotettava suunnitelma ollut mielessä. Mutta hitto soikoon yleensä aina on joku asia mikä estää tekemästä itsemurhaa. Minulla se on vanhemmat.


      • nousuun

        Mietihän nyt tarkkaan, onko ne asiat joiden takia hengestäsi haluat päästä, todella sen arvoisia.
        Kyllä sinun henkesi on arvokkaampi !
        Kyllä sä vielä nouset ! Hitaasti se tapahtuu, mutta tapahtuu. Usko !


    • Johtoirtivaan

      Ei lopu. En oo ikinä kokenu että omistaisin edes omaa elämääni, multa on viety psyykettä ja identiteettiä myöten kaikki. Mikään ei oo hyvä, aina katotaan nenänvartta pitkin vaikka miten koittas päällään seistä. Lopulta ei enää kiinnosta. Sitten huomaa ettei tunne enää muuta kuin ahdistusta ja kiukkua, koittaa vielä käydä töissä/opiskella mutta lopulta sekin torpataan- ei kuulemma ole tarpeeksi kokemusta ja motivaatiota. Lääkärit ja muut mielenterveyshenkilöt kehottavat hakemaan jotain muka kuntouttavaa tai valmentavaa työtä "aluski". Tämä ei sitten onnistu myöskään koska työkkärin piiriin ei kuulemma kuulu mielenterveyspotilaiden hyysääminen, takaisin lekuriin. Sitten lopetetaan lopulta sekin kun tajutaan ettei johda mihinkään. Istun päivät vanhemmiltani vuokraamani asunnon kellarissa koska sisällä tehdään jotain venähtänyttä remonttia. Huoltoukot sompottaa siellä omia paskoja vitsejään ja mekastaa- Kodistakin tullut maanpäällinen helvetti. Naapuri äkkää mut pakopaikastani ja uhkaa tehdä valituksen talon omistajalle. Haistatan pitkät päin naamaa ja lähden menemään.

      Vaeltelen nykyään tsombina mahdollisimman paljon syrjäseuduilla missä todennäköisimmin ei törmää yhtään kehenkään. Olen oppinut vihaamaan kaikkea, kaikkia sekä itseäni. Olen oppinut sen faktan että paska tuuri jaetaan tietyille ihmisille- jokapäiväisenä ryöppyinä syntymästä asti. Lekurit sanoivat mulle että mulle ei ehkä oo ikinä kehittyny jotain sitä tiettyä sisäistä ääntä/valoa/pilkettä tai jotain, mikä auttaisi tsemppaamaan ja jaksamaan. Joku veikkasi useamman vuoden anhedoniasta johtunutta muutosta aivoissa, ettei ne enää pystyisi käsittelemään eri tunteita-aleksitymiaa? Oli miten oli niin muhun on pienestä asti kasvanut se käsitys/tieto että jotkut vaan saa ne paskimmat kortit eikä siitä oikein enää pyristellä irti. Ainut mitä voi tehdä on tempasta plugit seinästä ja heittää lusikan nurkkaan. Tää on paska maa paskalla planeetalla täynnä mätiä kusipäitä. Aamen

      • Mies89-

        En voisi enää enempää olla samaa mieltä kanssasi. Suunnilleen noin se on minullakin elämä mennyt eikä jaksa uskoa että se tästä yhtään paremmaksi muuttuisi. Tuntuu että vuosi vuodelta alan muuttua yhä välinpitämättömämmäksi kaikkea kohtaan ja kun minulla kerran ei ole mitään menetettävää niin voisin periaatteessa tehdä mitä tahansa. Ensin vain pitäis saada tapettua viimeisetkin tunteen rippeet ja empatian kokemukset.


      • Syvälleonvielämatkaa

        Aamenplottis.
        Meitä on muitakin.
        Meitä on monta.

        Minä en jaksa enää edes suuttua.

        Jotenkin niin, että katotaan loppuun asti pajonko sitä p_sk__ voi yhden ihmisen niskaan kaataa. Jotenkin olen tyytynyt osaani. Mikään ei tunnu miltään. Ei kai tämä voi paskemmaksi mennä?
        Juurikun uskoo tuo, että ei enää syvemmälle, ei paskempaa.. Niin jopa on!


      • Kllk
        Syvälleonvielämatkaa kirjoitti:

        Aamenplottis.
        Meitä on muitakin.
        Meitä on monta.

        Minä en jaksa enää edes suuttua.

        Jotenkin niin, että katotaan loppuun asti pajonko sitä p_sk__ voi yhden ihmisen niskaan kaataa. Jotenkin olen tyytynyt osaani. Mikään ei tunnu miltään. Ei kai tämä voi paskemmaksi mennä?
        Juurikun uskoo tuo, että ei enää syvemmälle, ei paskempaa.. Niin jopa on!

        eli kyseessä on siis viemärien kosto.


    • saisvikinätloppua

      Tehän oikein ruokkimalla ruokitte omia huonoja tuntemuksianne !!!
      Jos ei muuta v i i t s i tai ä l y ä ajatella kuin "kaikki on paskaa" niin paskassa saa sitten rämpiäkin !

      • Älyäppäsiskitaas

        Älyäppäs.
        Jotenkin tuntuu tutulta

        Missähän minä olen kuullut; Älyäppäs!


    • liplaplaa

      Samoin ajatuksin : Ryhdistäytykää.
      Lopettakaa valittaminen.
      Tehkää jotain elämänne eteen.
      Valitus ei vie sitä eteenpäin.
      Itsesäälissä rypeminen ei myöskään teitä paranna.
      Ette ole vauvoja enää vaan aikuistuvia tai aikuisia ihmisiä.
      Tehkää huomenna vaikka kolmen kilometrin kävelylenkki aluksi, jonka aikana voi alkaa edes varovaisesti miettiä tulevaisuuden mahdollisuuksia ! Siinä nousee kunto ja ajatus kirkastuu !
      Sama uusitaan niin kauan, että päässä alkaa kulkea jotain järjen hiventäkin !

      • Minkätakiaminkätakia

        Tule tänne kertomaan maratooneistasi, kun olet vuosia valvonut tauotonkiljunta päässäsi.
        Vaikka hakkais kymmenen mottia halkoja pävässä, tämä pää ei pysähdy yöksi, ei vaikene. Piippaus ja ulina jatkuu. Tajunnan rajamaillakin pää huutaa hetken torkahduksen jälkeen: minkä takia?
        Kroppa huutaa unta. Sydän hakkaa levossa toistasataa, reilusti. Pää vaan kiljuu, eikä anna nukkua.


    • I-ahdistunut

      Mainitsin jo aikaisemmin että käyn juoksemassa, urheilen ja liikun todella paljon. Ruokin masennustani? Eli ratkaisu olisi siis vaan olla miettimättä näitä ja lakaista kaikki maton alle?

      • ItseMasentunut

        Tämä masiksen itseruokkiminen on aivan takuuvarmasti faktaa. Kaikki mitä teet, tai et tee, ruokkii sitä jollain tavalla. Mitään niin rajua konstia, jolla se hetkessä loppuisi, on erittäin harvan ulottuvilla. Ainoa tapa kuoleman lisäksi on se, että saat niin paljon muuta ajateltavaa, ettet voi olla masentunut. Ja niin iso juttu ei tapahdu ilman isoa elämänmuutosta. Ja sen vaikutuksen täytyy tuntua myös itsestä hyvälle. Sellainen voisi olla esimerkiksi muutto aivan toiseen maahan, jossa asiat eivät olisi niin yksiselitteisiä kuin täällä hima-Suomessa. Samasta syystä matkustelu on myös kiehtovaa, mutta kuka pystyy tekemään sitä koko ajan?

        "Eli ratkaisu olisi siis vaan olla miettimättä näitä ja lakaista kaikki maton alle? "
        Idea lienee jopa hyvä, mutta kuinka voit toteuttaa tuon käytännössä? Aika harva pääsee eroon karvoistaan kokonaan. Eli, mikäli sinulla on taipumusta suhtautua asioihin niin kuin nyt on, et pysty niitä ihan helpolla maton alle lakaisemaan. Lääkkeet auttavat kuulemma juuri tässä, mutta se lääkeriippuvuus on mielestäni ihan yhtä paha juttu kuin masis itse.


      • Raraaon

        Rahaa on pakko miettiä päivittäim. Etenkin jos rahaa ei ole

        Helppo se on rajarikkaiden viisastella oravanpyörästä hyppäämisellä.


    • klwq

      Eihän siellä aivoissa ole tilaa minkään muun ajattelemiselle, kun jauhaa jatkuvasti vaan päässään "kaikki on paskaa, haluan kuolla" !
      Lopettakaa se jauhaminen niin jää tilaa muillekin, rakentaville ajatuksille !

      • Minkätakia

        Jaminkätakia?


    • Voimiakaikille

      Loppuuko se ikinä, kysyit! Kyllä se loppuu, usko pois!

      Olen itse käynyt läpi vaikean masennuksen ja muistan miten vaikea oli uskoa, että jonain päivänä se helvetti voisi olla ohi. Niin kuitenkin kävi! Löysin Raamatusta lohduttavan lauseen, jossa kerrottiin miten kaikella on oma aikansa, myös itkulla, naurulla, surulla ja ilolla. Sain siitä niin paljon voimia, että jaksoi kapinoimatta kärsiä masennusaikani ja luotin siihen, että jonain päivänä koittaa uusi aika, se parempi aika, kuten sitten kävikin. Nyt jälkeen päin ajattelen sen olleen kasvunkausi, josta opin paljon, niin tuskallista kuin se olikin.

      Voimia kaikille masentuneille ja toivonsa menettäneille. Muistakaa rakastaa itseänne, olette todella sen arvoisia. Vaikka olettekin masentuneita, muistakaa, että olette juuri yhtä arvokkaita, kuin muutkin ihmiset.

      --- RAKKAUDELLA ---

      • Huijaatitseäsi

        Mielenvikasuudesta toiseen.
        Mietipäs sairaudentuntoasi.
        Böbi mikä böbi.
        Huijaat ja petät itseäsi.
        Annat hallita mieltäsi pelolla.


    • Lopussa

      Onhan taas prkl vastauksia ja ohjeita: mene lenkille, ajattele muuta, lopeta ruikutus jne, eipä olekaan tullut tässä omassa pikku ahdistuneessa/masentuneessa mielessä nuo konstit mieleenkään! On taas ollut niin vaikeaa ja olen kyllä täysin samaa mieltä tuossa jonkun aiemman kirjoittaneen kanssa, että kyllä ne taitaa vaan kortit jakaa syntymässä ja se on sitten paska säkä ketkä meistä ne huonoimmat saa! En tiedä, oon taas tämän päivän miettinyt, että kovin on vähissä syyt miksi enää täällä olen... kun vain uskaltaisin ratkaisuni tehdä! Olen yrittänyt apua käydä hakemassa, sitäkin kovin huonosti tahtoo saada, sanottiin vaan että ota tätä lääkettä, ehkä se siitä ajan kanssa helpottaa? Kai se parempi/keskustelu ym apukin on tarkoitettu paremmille ihmisille?
      Oon toivonut että tulisin uskoon, oon toivonut ihmeitä ja vaikka mitä! Mikään ei auta, päivä päivältä vaan synkemmäksi muuttuu! Vielä vuosi sitten kaikki oli ihan hyvin, olin ihan tavallinen normaali, keski-ikäisyyden kynnyksellä oleva perheellinen henkilö. Nyt olen tälläinen ihmisraunio, toki perhe edelleen, säälin heitä, joutuvat kärsimään rinnallani! Tosin en oikeastaan jaksa heitäkään, se on kamalaa! Sekava kirjoitus, sekava kirjoittaja... toivoa en näe, en minkäänlaista, enkä olisi ikipäivänä uskonut että elämä voi mennä tälläiseksi! Vaikka yhtä taistelua minun elämäni on ollut aina, mutta että tämä on loppuhuipennus...! Ei tätä jaksa...

      • Miettimistäpiisaa

        Minäkin ajattelin jopa, että josko ryhtysin juttusille rapussa lusmuilevien ja notkuvien jehovien kanssa.
        Ei.. kele! Ihan niin syvällä en ole vielä.
        Jollekulle tämä perintö on kuitenkin jätettävä.
        Lopun edellä on vielä tekemistä.


    • Eivaanjaksaenääei

      Jos pääsen isoäidin ikään.. Enää reilu nelkyt vuotta.. Jos kestän isä ikään, enää kolkyt vuotta.. Jos jaksan äidin ikään, vajaa kokyt.. Äidinkin pitää jaksaa viekä miltei 20 vuotta.
      Olen melko varma, että minä kulun loppuun, kuihdun pois ennen vanhempiani.

    • zebbelin

      Jättikö sun äijä sut jonkun Ludmilan takia vai mikä on niin h----tin kamalaa ?
      Tuollainen banaali nyyhkiminen, että on saanut niin elämältä niin "huonot kortit", siihen voi yhtyä heti miljoona muutakin suomalaista ! Yhtä sattumanvaraiset kortit jaetaan jokaiselle, niillä on opittava pelaamaan. Vaihtoehtoja ei ole.
      Harvalle tulee heti jaossa "elämän valttikortit".
      Mikä tekee juuri sinun kohtalosi niin kamalaksi ?
      Kerroit alussa että olet oman "vankilas" tehnyt.
      Sahaa ne kalterit sitten poikki ja lähde !
      Ellet hoida vakavasti sairasta lähiomaista tai jotain vastaavaa, niin vakavaa, jonka takia et voi tilannettasi muuttaa. Vai oletko itse kuolemansairas ?
      Itsensä mitätöiminen, marttyyrius on aika…hmh…. lapsellista, kirjoitat: "….kai keskustelu on tarkoitettu paremmille ihmisille" ja muutakin marttyyrijuttua: "….olen tällainen ihmisraunio, perheeni tässä, säälin heitä, joutuvat kärsimään rinnallani". Ei jumankikka ! Mun äiti oli just tollanen marttyyri.
      Alkaa tuntua että haluat olla marttyyrinä omassa tilassasi, jolla huudat: katsokaa kuinka kärsin !
      Mikä sulla oikeasti on ?!

      • Konstitonkeksittävä

        Katomua -tauti on kamala. Useimat ei edes tajua sairastavansa sitä.

        Sitten on se toinen katomua -tauti, mikä ei ole sinua itseäsi, vaikka se elämöi päässäsi. Se pitää tappaa. En halua tappaa itseäni, mutta tuosta tauottomasta vinkujasta hankkiudun eroon.


    • Tämmöstävaan

      Tämmöstä tämä nyt vaan on.
      Köyhää ja kurjaa.
      Minä katon tämä loppuun asti.

      Alkaa jo tämä merkityksettömyys huvittamaan.

      Eletään vaan vaikka piruuttaan.

      Yritän muistaa ja uskaltaa moikata, kun näen/tunnistan sielunkuppanin.

    • ItseMasentunut

      Tavallaan ymmärrän näitä, jotka neuvovat lopettamaan liian märehtimisen. Joissakin kommenteissa näkyy nimittäin juuri se, että on muka mietiskelty asioita, ja on päädytty niissä johonkin päättymättömään olotilaan. Olen itse masentunut, mutta tiedän kuitenkin sen, että maailma on peritaatteessa täysin avoin, ja täynnä mahdollisuuksia. Ne eivät miettimällä poistu, pahene tai muutu. Ne täytyy vain nähdä. Alkuun jaetut kortit voi saada jaettua myös uusiksi, mutta meikäläinen melankolia ei tahdo vain tätä ihan helpolla uskoa. Onneksi koskaan ei ole liian myöhäistä tajuta tämä tosiasia.

      Hyvin monet ovat huolissaan rahasta. Tai oikeastaan siitä kun sitä ei ole. Koska olen itsekin tilanteen kokenut, ymmärrän täysin sellaisia henkilöitä, joilla ei ole edes päivittäiseen elämiseen vaadittavia varoja. Sellainen pistää oikeasti vituttamaan ja se masentaa aivan varmasti pidemmän päälle. Ja tämä onkin jo isompi yhteiskunnallinen ongelma. Siksi siitä ns. syrjäytymisestä puhutaan niin paljon. Oikeasti mitään syrjäytymistä ei ole olemassakaan, mutta syrjäyttämistä tapahtuu koko ajan. Miten syrjäytetty ja vailla varoja oleva masennuksesta vakavasti kärsivä työtön voisi nousta omille jaloilleen ilman todellisia toimenpiteitä? Ei mitenkään. Saas nähdä kuinka tämä uusi kasvukausi auttaa heitä. Pahaa pelkään, että tuotot menevät entistä harvempien liiveihin.

      Ja jos joku luulee, että niiden jehovien kanssa juttelu on yhtä kuin alemmuuskompleksi, niin kannattaa tarkastaa näkökantansa. Olen jutellut jehovien kanssa, eikä ongelmia ole tullut, koska keskustelut menevät oman tahtoni mukaisesti. He lopettavat luonasi pomppaamisen heti kun huomaavat, ettei pelkkä raamatun sanan julistaminen riitä kenellekään. Hekin tietävät sen, että näin asia on. Pelkkää raamattua lukemalla kukaan ei ole selvinnyt elämässään eteenpäin, mutta siinä kirjassa on hyviä viisauksia ja jopa ennustuksia. Eli niitä tekstejä täytyy osata tulkita. Sen taitaja pääsee elämässään varmasti jopa eteen päin.

      • carpediem3

        Ihan hyviä pohdintoja sinulla on.
        Jehovien ennustukset poislukien.

        Vaikeaahan se on nousta, kun ei kunnon edellytyksiä ole, ei rahaa, on sairautta, masennusta, vaikeaa siitä on potkia itsensä liikkeelle. Kilpailepa siinä vaikka työpaikoista niitten kanssa, jotka ovat terveitä ja energisiä ja talousasiat hyvällä tolalla.

        Pitäisikin kiinnittää huomiota siihen, ettei ihminen luisu siihen jamaan, ettei jaksa/pysty enää nousemaan. Niillä, joilla on paremmin tai hyvin, on niin helppo tuomita vaikeaan asemaan joutuneita.

        Ennaltaehkäisy, ajoissa asioihin puuttuminen olisi ehdottoman tärkeää.
        Jotain toimenpiteitä valtiovaltakin yrittää kaikkien pitämiseksi mukana, mutta ne ei löydä yksittäistä ihmistä, kun niitä totetuttavat laitokset, työkkärit, koulut ym. eivät ole aktiivisia.
        Ihmisen itse pitää tietysti olla se aktiivinen ja pitää varansa, kun huomaa, että nyt alkaa mennä kehnommin.
        Pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja aktivoitua kaikkeen ja kaikin keinoin, mutta tätähän on jauhettu joka paikassa, se on kulunutta jargonia, sitä ei kukaan halua kuulla enää.
        Jokainen tekee varmasti parhaansa, mutta joskus vastoinkäymisiä on liikaa ja tukijoita liian vähän.
        Terveyttä, onnea ja menestystä kaikkeen kaikille !


    • Luuletko-että-joku

      uskoo tuohon paskanpuhumiseen ???

    • nainen33ymmärräjo

      Elämän tarkoitus. Eiköhän kaikki kiteydy siihen. Suurin osa jostain suurempaan kykenevistä masentuneista lienee päätyy miettimään tätä vastauksetonta asiaa. Ne, jotka eivät päässeet siihen asti..noh... evoluutiokin tarjoaa aina välillä kujia, joiden sisältö loppuu ennenmmin tai myöhemmin. Anyway, kumpaan kastiin kuulutkaan, neuvoisin silti vielä katsomaan. Ihmettelemään tätä suurta paskaa, jota ohjaavat mitä kummallisemmat lait ja säädökset, ja siivittävät trendit ja ihanteet. Huomata se, miten naurettavaa koko länsimaisen yhteiskunnan elo on, ja toisaalta ymmärtää miten epäreilua on globaali eriarvoisuus. Kun olet tätä viisaampi, ymmärrät että elämälläsi on tarkoitus: korjata jotain. Itsekkyys oman elämän päättämisestä on säälittävintä paskaa. Tee jotain, millä on merkitystä. Sen jälkeen voit harkita uudelleen, päätätkö elämäsi. Ainakin jotain hyvää tehneenä.

    • I-ahdistunut

      En tunne muuta kuin pimeyttä. Vaikka kuinka yrittäisi ajatella muuta. Se on sama kuin yrittäisin kuvitella itsensä toiseksi olennoksi. Kuinka joku voisi selvitä elämässä joka on muuttunut henkilökohtaisekai helvetiksi?

    • i-a2017

      pelkkää pimeyttä, sitä se on. kumpa kaikki vaan loppuisi.

    • toinensamanlainen__

      Pistää vituttamaan nää "tsemppaa"-viestit täällä. Kaikkea tässä elämässä ei voi todellakaan valita. Mä en valinnut aggressiivista, väkivaltaista vanhempaa, joka tuhosi mut jo lapsena. En valinnut tulla koulukiusatuksi, koska olin kiltti ja heikompi kuin muut. Olen kaikesta huolimatta kouluttautunut johonkin ammattiin, ollut töissä mahdollisimman pitkään, mutten ole voinut valita sitä, että tämä sosiaalisten tilanteiden pelko on vaan pahentunut vuosi vuodelta ja lopulta tehnyt toimintakyvyttömäksi. Ja kyllä, olen ollut terapiassa, olen ollut eri lääkityksillä, olen meditoinut, tsempannut, olen matkustanut. Vuosien yksinäisyyden ja vakavan masennuksen ym. jälkeen olen samaa mieltä teidän joidenkin kanssa: huonoille korteille ei aina voi mitään. Saatte syyttää pelkuriksi, jos teen itsemurhan, mutta te, jotka niin teette, ette tiedä mitään todellisesta tuskasta ja kärsimyksestä. Loputtomasti kukaan ei jaksa tsempata.

    • kokeillakaikki

      Vois sitä kerran elämässään mennä hoitoonkin, jos ei muu auta.

    • Rabberi

      Mä en edes halua enää mitään hoitoa, tätä ihmisrauniota ei voi korjata.

      • vsgrw

        Sama juttu. Ei oo vielä vaan rohkeutta päättää päiviään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe