Voisiko köyhiä jaotella?

Tulevapolitiikko

Nyt, kun toimeentulotukea leikataan, niin siinä ajatellaan varmaan helsinkiläisiä tietokonenörttilusmuja, jotka ei tarvi rahaa kuin nettiliittymään ja cokikseen.

Isojen kaupunkien köyhillä on kirkon-, kunnan- ja hurstinavut. Löytyy myös laadukkaat kirpparit. Ja kaikki on lähellä, autoa ei tarvita. Eli reilun 400 euron perusosasta voi säästää 300e/kk tai sitten käyttää vihhteeseen.

Pienemmissä kylissä ei ole yhtä monipuolista ruoka-apua, jos on ollenkaan eli kaupassa on käytävä. No, ruoka maksaa enempi ja valikoima on heikompaa. Jopa autoa voi tarvita, mutta ei se nyt oikeasti kellekään pakko ole, mutta huimasti hankaloittaa maaseudulla asuvan elämää. Ja jos sitä rahaa muutama kymppi jäisi säästöön, niin leffateatterit ja pikaruokaravintolat ovat 50-100km päässä.

Miettikää kaikkea tätä? Kaupunkilaisen toimeentulotukiasiakkaan elämä on jopa paljon helpompaa ja mukavampaa kuin maalla asuvan.

Jos tukien määrää ei voi eriyttää, niin annettais vaikka 150e tuesta ruokaseteleinä, joilla saa kaupasta ruokaa. Se tasa-arvostais.

Kertokaa asiallisia mielipiteitä.

15

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • okmtnbbbgb

      Olen koko ajan sanonut, että maaseutu on ihan eri arvossa kaupunkiin verrattuna! Jo vuosia sorsittu maalla asuvia. Kaikki asiat huomioidaan kaupunkilaisten mukaan. Ei täällä todellakaan ole soppajonoja ja ruoka-apua. Auto on pakko olla. En ainakaan itse tiedä miten pääsisin kauppaan ja asioille n. 14 km. päähän suuntaansa - ainakaan talvella. Kyllä tuo nyt kesällä menisi nipanappa. Tosin, eipä sitä paljon soppaa pyöräntarakalle sopisi. Aika usein olisi käytävä polkemaan kylille. Joten auto helpottaa kummasti. Toista se on kaupungissa. Itseakin asuin aiemmin "kylillä" ja ei todellakaan koko vuonna tarvinnut autoa mihinkään ellei johonkin ulkopitäjään joutunut lähtemään. Sukujuhla tms. Kylillä asuessa tämmöset juhlat onnistuisi vuokra- tai laina-autolla.

      Isommissa keskuksissa tosiaan jaellaan ruokaa siellä täällä eli voit 2 ja useammastakin jonosta hakea sapuskat ja jopa myydä kasseja toisille - kuten kuuluu tapahtuneen. Näin jopa tienaat! Ilmaista rahhoo sano. Parikin kassia myy päivässä 20-30 eurolla niin sitä on rikas mies kuun lopussa! Ja jos kassissa on reilusti sapuskaa niin kelpaa varmasti jollekulle joka ei jonoon pääse tai kehtaa mennä. Itsekin olen muutamia tommosia kasseja ostanut sellaiselta joka on kuljettanut sen minulle tänne maaseudulle kun on "miehelään" tullut lähistölle. Tuli tiedoksi ja kehu että ottajia ei taho olla niin paljon että jää yli eli jos kelpaa niin "pientä vaivanrahaa vastaan "kuskaa mulle kassin pari. Ja tokihan otin eikä maksanut kuin 10e kassi. Kuhan bensarahat sai ja sillä oli hyvä.

      Tekee tuota varmaan enemmänkin mutta en karehdi. Joku joka jaksaa jonottaa kasseja kuskaakseen niitä muille niin on mielestäni sen 10 euroa ansainnut. Sen nyt maksan ilomielin. Itse jos ajelen täältä yli tunnin päähän kaupunkiin missä niitä jaellaan niin bensoihin ei 35 euroa riitä edestakas - vanhalla volvon pas... romulla. Muuhun ei ole varaa. Sekin sain iliman kuhan suostuin viemään pois... Mutta vakuutukset maksaa. Ne on pakko olla. Katsastanut en ole vuosiin. Ei täällä poliiseja näy. Millon lie viimeksi olen nähnyt ja silloinkaan eivät pysäyttneet.

      Vakuutuksen pidän kun on täydet bonukset ja pitää olla jos tapahtuu jotain. En nyt harmia halua toisille jos jotain tapahtuisi. Sakot mkasan katsastamattomuudesta mielelläni jos kiinni jään. Ne ei lähes tulottomalle voi paljoa olla? Ja vieköön vankilaan sitten jos en pysty maksamaan. Saapahan täyshoitoa ainakin jonkin aikaa...

      Muuten tuet varmaan asumistukien ja muiden suhteen on liki tasapuolisia. Ns. sossurahaa en saa kun omistan 1/6 osan vanhaa maatilaa jota en saa myydyksi kun kukaan osakkaista ei osta ja ulkopuolelle ei voi myydä... Mutta sossu laskee tuloksi... jota ei oikeasti ole eikä tule. Enkä voi poiskaan antaa koska mulle kirjattu vaikken halunnut...

      Et näin...

      • gjerjgrejl

        Miesten toimeentulotuen pitäisi olla suurempi kuin naisten, koska miehet tarvitsevat enemmän ravintoa ja ruoka on asumisen jälkeen köyhän suurin menoerä.


    • Steinbec

      Hurstin kassin tavaroiden arvo on yleensä siinä 5-8 euroa. Ei yli kymppiä.
      Ehkä kolme euroa siitä moskasta joku voisi maksaa. Eineksiä ei saa edes alkuperäispakkauksissaan, vaan ne on laitettu pikkupusseihin. Karkkia ja jogurttia saa tehtaan paketissa. Hurstin kasseissa on yleensä vanhaksi menneitä kanannahkapullia pikkupusseissa.
      Samoja saa kaupasta 0,99c paketti. Sitten on usein X-Tran lenkki. Sekin on 0,99c kaupassa.
      Siinä on se proteiiniosuus.
      Kerran oli aika raamatullista, kun jokaiselle jaettiin kuusi paistettua silakkaa minigrippipusseissa.
      Näitä ihmiset jonottavat tunnin sateessa. Lisäksi tulee sitten yleensä halvin mahdollinen litran jogurtti, 099c sekin kaupassa. Sitten joku appelsiini, karkkia ja leipää.
      Siinä se. Noin kaksi päivää sillä kassilla elää.

    • Steinbec

      Cityssä köyhänä elämäminen on toisella tavalla raskasta kuin maalla.
      Kaikki ympärilläsi ovat hyvintoimeentulevia ja vakitöissä. Vertaisryhmää ei näy ollenkaan. Kenenkään kanssa et voi puhua siitä mikä vituttaa, elät kuin näkymättömän kuplan sisällä. Ihmiset ympärilläsi elävät aivan erilaista elämää. Et voi edes kertoa kenellekään olevasi työtön/köyhä/jne. Ihmiset vain nauravat sinulle päin naamaa, jos kerrot. Joudut teeskentelemään hyvintoimeentulevaa keskiluokkaista ihmistä, jos aiot puhua ihmisten kanssa. Sellaista akateemista cityvihreää, koska kaikki täällä ovat heitä. Naapurisi tiputtaa postiluukustasi Ville Niinistön vaalimainoksia, ja sinä kiität ja hymyilet. Haluathan olla väleissä. Kuuntelet kun toinen naapurisi kertoo painavansa talven etätyötä Ibizalla. Parissa tunnissa läppärillä ehtii päivän työt, vois sitä paskempaakin duunia tehdä vai mitä? Mitä olet mieltä? Tää mun puhelin on vuoden vanha, pitäs vaihtaa. Adios!
      Jos voisit kuvitella tuntevasi olevan kuin kotonasi vasemmistoliiton tai feministipuolueen puoluekokouksessa, niin sinulla on edellytyksiä pärjätä täällä.
      Nyhtökaura on ihan hyvää. Naapuri tarjosi. Ethän syö lihaa? Liha on murhaa.
      Tervetuloa. Voitaisin vaihtaa mestoja päikseen, välillä tulee aina mieleen.

      • siviilirohkeutta

        Ihminen, joka teeskentelee olevansa ilmastouskovainen, on melkein yhtä pahaksi ihmisten yhteiselle tulevaisuudelle kuin oikeasti viherkommarit. Ole sinäkin rohkea ja puhu hörhöille totuuden sanoja. Ei voi seistä vieressä ja nyökytellä hyväksyvästi, kun toisinajattelijoita viedään hirtettäväksi ja sitten kirjoitella jollain keskustelupalstalla, että olipas kamalaa, kun joutui teeskentelemään.

        Maallakin suurin osa on vielä tässä vaiheessa joko palkkatöissä, yrittäjiä tai eläkeläisiä. Tekemistä kuitenkin riittää tulottomallekin, joten ei täällä oikeastaan itseään työttömäksi tunne. Tulottomuus kyllä on kovaa täälläkin. Auto tosiaan on oltava, ellei halua liftaamisen varaan kauppareissuja jättää. Posti on kymmenien kilometrien päässä. Toisaalta voi säästää lämmitysmenoissa, vedessä ja ruoassakin, mutta autoilu nostaa menoja. Eihän kaupunkien bussitkaan ilmaisia ole (vaikka pitäisi, jos tosiaan oltaisiin rehellisesti luontoystäviä), mutta voi kävellä ja pyöräillä. Hiekkateitä ei pitkälle pyöräile, ei oikein kesälläkään. Kaupunkeihinhan meitä tosiaan yritetään ajaa, tuottamaan asumistukien kautta voittoja asuntokeinottelijoille. Omat maat ja mannut pitäisi myydä pilkkahintaan suurmaanomistajille tai jättää pankille (joka tekaisi tilillesi digirahaa, jotta voit ostaa kotisi, ja nyt pankki pitää sitä itselleen kuuluvana, kunnes olet kiikuttanut heille oikeata (?) rahaa kymmenen vuoden ajan).


    • Eitahojaksaa

      Samaa mieltä. Täällä korvessa ei todellakaan ole kannustinloukkua. Ei vaan ole töitä. Kaupungissa voi oikeesti ollakin kannustinloukkuja. Asumisen kalleus ja miksei tosiaan tt-tuen suuruuskin.

      • 167-176

        Korvessa on lihaakin metsät täynnä, tosin se on juoksevassa muodossa mutta luotiin kyllä pysähtyy. Viime vuosituhannella oli varsin yleistä kun liha loppui niin sitä haettiin metsästä omalla luvalla eikä kukaan kysellyt mitään, toimii varmaan nykyaikanakin. Mullakin on vielä viime syksynä luotiin juossutta hirveä pakastimessa eikä ole luvatta kaadettua.

        Tuo köyhien jaottelu on tuohoon tuomittu ajatus koska siinä käy niin että tuo jaottelu johtaisi siihen että kaikilta voisi ainakin jonkin syyn perusteella alentaa jo nyt kaikille liian alhaista toimeentulotukea. Onneksi järki (tai pelko) voitti eikä toimeentulotuen alentamisia nyt tule. Iso uudistus tulee aikaisntaan joskus parin vuoden päästä. Nykyinen pöpilän jallitus valmistelee sen mutta tuskin on päättämässä sen voimaan tulosta tai sen voimaan tulemattomuudesta.


    • runkkuuuuu

      Mitäs mauramosta misssää olis...tt tuella oleva ihminen on tuloton joka tapauksessa..

    • lähiruokaa

      Maalla saa sapuskaa luonnosta, marja- ja sienisato on helppo ottaa talteen. Onneksi tällanen cityasukkikin pääsee kesäksi mökille marjaan sekä kalaan.

    • Ettaniin

      Kenenkään ei pitäisi joutua käymään ruokajonossa hyvinvointivaltiossa. Mutta valitettava tosiasia kaupungissa on se että asumisen kalleus ajaa ihmiset ruokajonoihin.

      • suppilovavero

        Ja p****t! Perusosa on yhtä iso kuin maallakin. Ruokojonohyöty ainakin satasen kuussa. Ja vaatejakoakin on.

        Toivottavasti nyt citypellet joutuu alkaa maksaan vähän vuokrastaankin, kun omavastuu tulee ja asumistukea leikataan. Oikeudenmukaista. Jos tuntuu pahalta maksaa vaikka 70e/kk "itse", niin aina voi muuttaa Keravalle...


      • eikaikkeauskota
        suppilovavero kirjoitti:

        Ja p****t! Perusosa on yhtä iso kuin maallakin. Ruokojonohyöty ainakin satasen kuussa. Ja vaatejakoakin on.

        Toivottavasti nyt citypellet joutuu alkaa maksaan vähän vuokrastaankin, kun omavastuu tulee ja asumistukea leikataan. Oikeudenmukaista. Jos tuntuu pahalta maksaa vaikka 70e/kk "itse", niin aina voi muuttaa Keravalle...

        Mitäs toi vaatejako on? Kirpparilta voi jollekulle jotain löytyä, muttei aina osu kohdalle.


    • Steinbec

      Kyllä se satasen repiminen leipäjonoista kuukaudessa vaatii työtä. Täytyy käydä monessa jonossa.
      Onnistuu kyllä, mutta käy jo ihan työstä. Hurstin jono on kahdeksan kertaa kuussa. Jos käy joka kerta, niin voi saada yhteensä jonkun 50 euron edun. Karkkipusseille en itse arvoa laske kun en niitä ostaisi. Jos käy sen lisäksi joka kerta kaupungin toisella puolella Myllypuron jonossa, niin sitten voi saada satasen rikki. Myllypurossa jonotus kestää yleensä noin kaksi tuntia, ei se helpolla tule. Tuo vaatisi karkeasti noin 16 jonotuskertaa kuukaudessa, jonottamista yhteensä yli 24 tuntia.

      Eivät kaikki kämpät täällä kalliita ole. Itsellä on jo yli 20 vuotta pitkä vuokrasuhde. Vuokranantaja arvostaa pitkää suhdetta ja varmaa vuokraa, eikä ole paljoa korotellut. Mihinkään suoraveloitukseen en ole suostunut, eli kaikki tuet tulevat minun tililleni, ja minä sitten maksan.
      Se on kunniakysymys. Kerava olisi kyllä ihan kiva, ei siinä mitään. Ei olisi tätä ainaista merenrannan kylmää kosteaa tuulta. Keravalla tapaisi vertaisryhmääkin, olisi ihmisiä joidenka kanssa jakaa kokemuksia muuallakin kuin niissä leipäjonoissa.

    • maaltamäkin

      Ruokaseteli? Tarkoittaako ap jotain maksusittaria, jonka nähdessään myyjäakka nyrpistää nenäänsä ja muuttuu tylyksi? Niiden tekemiseen kuluu enemmän aikaa kuin rahan maksamiseen ttt-saajan tilille ja siihen byrokratiaan, että kauppa laskuttaa ja kela (ennen sossu) maksaa kauppiaan laskun.
      Tuossa ruokasetelissä on myös väärennysmahdollisuus. Maalla siitä kai jää pian kiinni, mutta kaupungeissa riski on pienempi/hitaampi, kun kauppoja on paljon.
      Jokin lahjakorttimainen maksuväline olisi kai parempi/hyväksyttävämpi, kunhan siihen nykytekniikan aikaan saadaan se rajoitus, että ostetaan vain ruokaa ja hygieniatuotteita.
      Jossakin diakonian maksusitoumuksissa oli rajoitus, ettei saa ostaa karkkia t. jäätelöäkään. Tuota en ymmärrä, jäätelöhän on (jälki)ruokaa. Jotain keksejä sai ostaa, pöhköä!

      • Tulevapolitiikko

        Jos halutaan välttää leimaamista, niin kaikkien ihmisten tuloista 150e/kk jonakin ruokasetelinä. Kenellä valittamista?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe