TOINENKIN IRVOKAS KUVA 100V JUHLARAHASSA !

MITÄVIELÄ

KUKA TÄMÄN KAIKEN TAKANA ON?
Välimereen hukkuneen 3-vuotiaan Aylan Kurdin kuvista tuli ilmestyessään pakolaiskriisin symboleita, joskin moni piti niiden julkaisemista sopimattomana kuolleen yksityisyydensuojan loukkauksena.
Nyt yksi kuvista on painettu Suomen Rahapajan juhlarahaan otsikon "Globaali oikeudenmukaisuus" alle.
Aylan Kurdin kuvan käyttämisen Suomen juhlarahassa nosti esille Kansan Uutisten blogisti Jami Järvinen, ja siitä uutisoi ensin Kauppalehti.
Satavuotias teloituskuva on tyylitön, mutta tämä... tämä on kaikilla tavoilla niin irvokasta, etten pysty sanomaan, Järvinen kirjoittaa Facebookissa.

30

372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yhteiskuntavastaisia

      Kommareille sama mitä sanoo.

    • Propacandaa

      Historiantutkija Tuomas Hoppu epäilee alkuperäisen kuvan aitoutta. Teloittajien määrä ja heidän asentonsa saa tutkijan kyseenalaistamaan kuvan tilanteen luonnollisuutta. Kuva saattaa Hopun mukaan olla lavastettu propagandamielessä.

      • Lavastettua tilannetta tukee jo pelkästään tosiasia, että kuvaajia oli tuohon aikaan vähän, eikä sen ajan kameroilla noin vain näpsitty uutiskuvia. Teloitustilanne sinänsä saattoi olla aito, mutta ennen varsinaisia toimia sovittiin, että ennen laukauksia kuvataan ja pönötetään. Suuri osa vielä toisen maailmansodan aikaisistakin legendaarisista valokuvista oli lavastettuja. Talvisodan aikaiset "rintamavalokuvat" näyttävät hassuilta, kun taistelijoilla on vitivalkoiset lumipuvut yllään.


      • UKK---
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Lavastettua tilannetta tukee jo pelkästään tosiasia, että kuvaajia oli tuohon aikaan vähän, eikä sen ajan kameroilla noin vain näpsitty uutiskuvia. Teloitustilanne sinänsä saattoi olla aito, mutta ennen varsinaisia toimia sovittiin, että ennen laukauksia kuvataan ja pönötetään. Suuri osa vielä toisen maailmansodan aikaisistakin legendaarisista valokuvista oli lavastettuja. Talvisodan aikaiset "rintamavalokuvat" näyttävät hassuilta, kun taistelijoilla on vitivalkoiset lumipuvut yllään.

        UKK oli itsekin mukana Haminan teloituskomppaniassa olisi sekin komea kuva?


      • KYSYMYKUULUU
        UKK--- kirjoitti:

        UKK oli itsekin mukana Haminan teloituskomppaniassa olisi sekin komea kuva?

        MITÄ SIITÄ ?


    • Haistakaa_paska

      Lahtarit onanoi juhlarahassa teloituksilla. Onko Kepulla ja hallituksella tosiaan kaipuu noita aikoja.
      No sitä saa mitä tilaa.

    • jotain_järkeä

      Miksei juhlarahassa sitte voisi olla kumpukuva Stalinin vainoissa kuolleille tuhansille suomalaiskommunisteille? Eihän meillä ole mitään tekemistä muslimien tämän päivän sotatouhuissa tapettujen siviilien kanssa!

      • hdfghfdghgfhd

        Kuulemma joukkohaudat kihisee vieläkin hiljaisena kesäyönä..


    • noloa

      Suomen 100v juhlarahaan painettu hukkunut pikkupoika jonka isä aiheutti turman toimiessaan itse salakuljettajana ja haaveillessaan itselleen uusia hampaita. Tämä raha on poistettava e liity mitenkään suomen 100 vuotis juhlaan, kuka haluaa häpäistä suomen.

      • Hävettää_taas

        Ja jatketaan taas Näin Norjassa, Norjaa ristiin rastiin, Norjalainen kesä, Norjalainen luonto, Norjalaiset eläimet, Norjalainen hauskanpito sarjoja Ylen päivittäisessä ohjelmistossa, niin kukaan ei pahoita mieltään.

        Yle sensijaan juhlavuoden kunniaksi näyttää kaikki suomalaiset idioottisarjat kolmenkymmenen vuoden takaa. Ei siis Näin Suomessa, Suomea ristiin rastiin, Suomalainen kesä, Suomalainen luonto, Suomalaiset eläimet, Suomalainen hauskanpito. Ja jos hauskanpitoa yritetään esittää, tappelua ja tietysti humalassa näytetään hauskana.

        Kyllähän nämäkin juhlarahat osoittavat, että suunnittelijalta on pettänyt laajamittaisesti oma arvostelukyky, taiteellisuuden alle ja miten Suomi 100 vuotta juhla saadaan ahdistavaksi, perisuomalaiseksi, kaivamalla suomalaiseen tapaan kaikki ikävä esiin. Ei siis kieloja, joutsenia, karhuja, järviä. Ja valintalautakunta...onko siellä kumarrettu palkittua taitelijaa, nuollen ja mitään ymmärtämättömänä hyväksytty nämä kaksi irvokasta juhlarahaa.

        Kyllä Suomessa osataan olla tylsiä ja ikäviä kaikella tapaa.


    • Fgjkkkff

      Tahallista provosointia; rikkaat vastaan köyhät... todella mautonta... kun tällä niinsanotulla "taiteellisella toimikunnalla" on vain murhat mielessä, olisi parempi jättää se luonnostelu tekemättä... tuon rahan kuva ei anna uskoa ja arvoa Suomelle..

      • Keskustan_kojootti

        https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/juhlarahalautakunta-64615

        Ei sitten näistä kukaan ole huomioinnut, että teloittaminen tai kuollut lapsi olisi mauton ilmaisu juhlarahaan. Pitää ihan kysyä, miten tyhmyys on tiivistynyt näiden nk. alan asiantuntijoiden mielissä ja oliko tässä yhtään inhimillisesti asioihin suhtautunutta päättäjää. Historiakin olisi pitänyt huomioidan kärsivien osapuolten näkökulmasta. Mitä tämä valinta kertoo näistä ihmisistä?

        En kehtaisi toimikunnan jäsenenä kulkea enää ilman" tummia laseja" kadulla. Sen verran häpeällisiä nämä ala-arvoiset, nk. taiteelliset päätökset ovat.


      • hgfhdfghdfghdfgh

        Tommit, nyt suu poikki !


      • Kepulilandia

        Kuvastavat vain maamme maatalousmiesten päiväunia


    • KakkuPille

      Juhlarahassa on kuvattu kaksi miestä teloittamassa seitsemää punavankia, kolikon teloittajat ovat Hans Kalm ja Urho Kaleva Kekkonen.

    • Tyug

      Ollaan osavastuussa siirtolaisten kohtelusta. Yhteisvastuun kautta Välimereen hukkuneet ovat osa historiaamme,. Niin sen näkevät jo nuoremmat, vanhemmilla sytyttää joskus myöhemmin jos sytyttää. kepulaisilla ei sytytä koskaan. Tosin sipilä on ihan jees.

      • Ossi_vihaisena

        Oletko sinä vastuussa myös siirtolaisten täällä tehdyistä raiskauksista ja murhista? Siinä sinulle yhteisvastuuta pohdittavaksi ja mikä on sinun roolisi terroristien tukemisessa.


      • NoMoreFreeloaders

        Välimereen hukkuneet pakolaiset ovat menettäneet henkensä heidän oman kotimaansa poliitikkojen takia. Ulkomaalaiset poliitikot kohtelevat kansalaisiaan huonosti ja Suomella ei ole sen asian kanssa mitään tekemistä. Ulkomaalaisen tyrannian takia Suomen ei myöskään tule olla maailman sosiaalitoimisto, joka ottaa vastaan kaikki kotimaastaan poislähteneet. Tämä tiedoksi Haloselle ja muille suvakeille.

        Nuoret ja naiivit osaavat sekä haluavat syyttää Suomen poliitikkoja maailman julmuuksista, mutta vanhemmat ymmärtävät että Suomen poliitikoilla ei ole tyrannivaltioiden raakuuksien kanssa mitään tekemistä. Kyllä nuoretkin sen tajuavat, kunhan heistä ensin kasvaa vanhempia ja vähemmän naiiveja.


    • No eipä ole aihetta puhua mistään oikeudenmukaisuudesta, jos se rajoittu alkuperäisillä maan kansalaisilla vain oikeudeksi maksaa määrättömästi veroja, joilla hyvinvointia pyritään takaamaan kaikkien maailman ylikansoitetusta maista tänne ennättävien elatukseen, veromaksajan itsensä jäädessä sillä välin miettimään kuinka oman elantonsa ja terveydenhoitonsa rahoittaa.

      Kyllä vain on mopo päässyt pahasti karkuun näiltä satavuotiasta rummuttavien , ytimessä kelluvien käsistä, mutta näillä ohjastuksilla voi kuvitella hyvinkin kohta palattavan lähtökuoppiin sadan vuoden taakse.
      Papisto ja eliitti ovat varsin selkeästi jo siihen suuntaa näyttäneet, tainnut pisa-koulujen oppiaineista jäädä historian ja oman päättelykyvyn kehittäminen kokonaan KVG- opiskelun jalkoihin.

    • Orpotuntee

      Lapsiakin ammuttiin samaan kasaan.

    • Nolotkolikot

      Jotenkin luulis, että juhlarahan kuviin haettaisiin positiivisempia aiheita. Suomalaisia saavutuksia, keksintöjä, merkittäviä henkilöitä, kansallismaisemia jne. En ymmärrä miksi suomalaisessa juhlarahassa pitäisi olla joku Välimereen hukkunut ulkomaalainen lapsi?! Miten se liittyy Suomeen millään lailla?
      Kauheaa marinaa on ollut myös siitä että oltaisiin jollain lailla kieltämässä tosiasioina sota-ajan vääryydet kun useat ei halua teloituskuvaa kolikkoon. Luulisi että juhlarahan aiheen olisi tarkoitus tuottaa suomalaiselle hyvää mieltä, nostaa kansallista itsetuntoa. Aiheita joista voimme olla suomalaisina ylpeitä. Luoda sellaista hyvä-me-henkeä. En ymmärrä kolikoiden aiheiden valintoja ollenkaan, mutta sen tajuan että Orpo munasi itsensä taas perusteellisesti.

      • gfdhgfghfdghdfgh

        Naulan kantaan..


    • Itse asiassa kaikkien juhlarahojen aiheet olivat irvokkaita.

      "Viisiosaisen sarjan loput kolikot oli tarkoitus julkaista vuosina 2017–2019. Niissä kuvataan muun muassa Ruotsiin lähetettyjä sotalapsia, maaseudun tyhjenemistä, rakennemuutosta ja pakolaiskriisiä. Viimeksi mainitussa ”globaali oikeudenmukaisuus”-kolikossa pelastusviranomainen kantaa kuollutta pakolaislasta.

      Kääntöpuolella on puolestaan saavutuksia symboloivia rakennuksia, kuten Otaniemen teknillinen korkeakoulu."

      http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005185006.html

      Ei klaavapuolienkaan aiheissa, joiden tarkoituksena on symbolisoida kansakunnan saavutuksia ja yhtenäisyyttä, ole kehumista, kun pääkaupunkiseutu korostuu.

      • Kepun_kojootti

        Parempi näin, että tässä vaiheessa Orpokin ymmärtää tehdä jotain sellaista, joka saa kansalaisten suurimman osan hyväksynnän. Ei ihan tulisi mieleen, että Orpo vedoksia hyväksyisi, kun toimikuntakin on sitä verten päättämässä juhlarahoista ja ulkoasusta. Mutta jos ministerin nimi vedokseenkin on tarvittu ja kirjoitettu, ei tarvinne kuin arvata kuinka ministeri sokeasti luottaa alaistensa heikkoonkin arvostelukykyyn. Mitä tämä kertookaan koko touhusta?

        Kyllä suomalaiet osaavat olla ikäviä ja näkyyhän se kaikessa. Muualla tämä 100 vuostis juhla olisi iloinen asia, Suomessa pitää oikein muistuttaa kaikesta ikävästä. Kai täällä jotain hyvääkin on tapahtunut, jonka sinne kolikkoon voi kuvata.


      • Kepun_kojootti kirjoitti:

        Parempi näin, että tässä vaiheessa Orpokin ymmärtää tehdä jotain sellaista, joka saa kansalaisten suurimman osan hyväksynnän. Ei ihan tulisi mieleen, että Orpo vedoksia hyväksyisi, kun toimikuntakin on sitä verten päättämässä juhlarahoista ja ulkoasusta. Mutta jos ministerin nimi vedokseenkin on tarvittu ja kirjoitettu, ei tarvinne kuin arvata kuinka ministeri sokeasti luottaa alaistensa heikkoonkin arvostelukykyyn. Mitä tämä kertookaan koko touhusta?

        Kyllä suomalaiet osaavat olla ikäviä ja näkyyhän se kaikessa. Muualla tämä 100 vuostis juhla olisi iloinen asia, Suomessa pitää oikein muistuttaa kaikesta ikävästä. Kai täällä jotain hyvääkin on tapahtunut, jonka sinne kolikkoon voi kuvata.

        Lisäksi episodista tulee epäilys, että ministerit vetänevät tätä paljon vakavemmissakin asioissa nimensä esityksiin, joita eivät ole edes lukeneet.


      • Nimialle

        Minulla olisi sopivasti pari takuupaperia Orpolle allekirjoitettavaksi.


    • viititititiitiririeri

      Viekää jo koko Suomi-neito Sonnille astutettavaksi. Koko maa on totaalisen läpimätä. Sipilä ja Berner paskantavat isänmaamme päälle.

      • Tääonsitä

        ihtiänsä persua tai Trömmiä..........


    • KysynKoEnTiedä

      Tää on sitä 'parempaa' mustaa huumoria, eiks ni=?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3431
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      177
      1487
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1247
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1132
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      805
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      782
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      769
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      42
      750
    Aihe