Matemaatikot laskivat että jos Maapallo olisi

Flättäpää

1 cm:n kokoinen niin aurinko olisi 120 cm. Ne olisivat suhtessa 120 metrin päässä toisistaan. Maa olisi siis herneen suuruinen!

Kuitenkin Aurinko näyttäytyy meille näin; toki tässä on muutakin asiaan liittyvää ja palloteoriaa kyseenalaistavaa;
https://www.youtube.com/watch?v=8Wznf3k57fA

38

508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maaonpallo

      Taas näitä paskavideoita,menkää salkkaripalstalle höyryämään lättäpäät.

    • FoliotFoliopalstalle
      • sorvattu-alumiinipipo

        Näinhän se on, ja ufoilijoille on ufoilupalstat ja uskovaisille uskontopalstat, ilmastoihmisille ilmastopalstat ja niin edelleen, mutta eivät ne niillä pysy. Ja syyhän on siinä että ei siinä ole mitään hohtoa eikä haastetta julistaa samanlaisille jotka tietävät jo samat jutut. Samasta syystä jotkin lahkolaisetkin kiertävät ovilta oville.


      • sorvattu-alumiinipipo kirjoitti:

        Näinhän se on, ja ufoilijoille on ufoilupalstat ja uskovaisille uskontopalstat, ilmastoihmisille ilmastopalstat ja niin edelleen, mutta eivät ne niillä pysy. Ja syyhän on siinä että ei siinä ole mitään hohtoa eikä haastetta julistaa samanlaisille jotka tietävät jo samat jutut. Samasta syystä jotkin lahkolaisetkin kiertävät ovilta oville.

        Idiotia vaan ulkopuolisen silmin vaikuttaa ... idiotialta.


    • missäaurinko_viipyy

      Kerroppas aloittaja miksi aurinko on noussut jo australiassa, ja siellä on aamu.
      Sukulainen kirjoitteli just länsiausseista ja sano heränneensä auringon paisteeseen.

      Kumma kun täällä ei paista, vaikka maa on teidän mielestä plätty. Lättämaassa kaikille pitäisi paistaa aurinko samaan aikaan.

      • Flättäpää

        Kiitoksia kysymyksestä... :-)
        Kyllä se Aurinko nousee ja paistaa Autraliassa oikein mainiosti.
        Naurettavaa sen sijaan on ajatella että ihmiset siellä seisoisivat ylösalaisin. Lapset sen tietävät ennen kuin heidät aivopestään, joskus aika suurella vaivalla.

        Tässä kaavio kuinka aurinko kiertää lattamaalla aivan niin kuin sen pitääkin. Ole hyvä:
        https://www.youtube.com/watch?v=gseNeL_Rung


    • En jaksa katsoa, kun tiedän pödyksi. Miten kehtaavat esimerkiksi väittää, että aurinko ja kuu pienenisivät olemattomiin taivaalla laskiessaan? Senhän voi auringonkin osalta kuka tahansa helposti todistaa vääräksi näyttämällä (kiikarin läpi milllimetri- tai ruutupaperille), kuvaamalla ja mittaamalla. Kuun osalta havainnointi on tietysti vielä helpompaa. Jo tämä yksityinen seikka romauttaa väitetyn lättämaamallin.

      Australialaisten ym. selviytyminen selittyy sillä, että alaspäin on gravitaation ansiosta joka kohdassa maapalloa aina pallon keskipisteen suunnassa.

      • fysiikka.rules

        Höpöhöpö. Luotilanka ei sojota Maan keskipisteeseen muualla kuin navalla. Kaikkialla muualla se sojotaa ohi Maan keskipisteestä.


      • fysiikka.rules

        Korjaus: Ja päiväntasaajalla.
        Aivan riippumatta siitä, minkämuotoinen Maa on.


      • Erot johtuvat siitä, että Maa ei ole aivan täydellinen pallo. Poikkeamat täydellisestä muodosta ovat käytännössä merkityksettömiä, siten myös luotilangan suunnassa. Huomattavin poikkeama vastaa sitä, että vaakasuunnassa metrin läpimittaisen pallon halkaisija olisi pystysuunnassa kolme milliä lyhyempi eli pallon muodossa silmälle huomaamaton. Australialaisetkaan eivät siis huomaa joutuvansa kävelemään vinossa asennossa...


      • pähkäilijä kirjoitti:

        Erot johtuvat siitä, että Maa ei ole aivan täydellinen pallo. Poikkeamat täydellisestä muodosta ovat käytännössä merkityksettömiä, siten myös luotilangan suunnassa. Huomattavin poikkeama vastaa sitä, että vaakasuunnassa metrin läpimittaisen pallon halkaisija olisi pystysuunnassa kolme milliä lyhyempi eli pallon muodossa silmälle huomaamaton. Australialaisetkaan eivät siis huomaa joutuvansa kävelemään vinossa asennossa...

        Niin kävelemme tietysti mekin.


    • Uusi_yleisö

      Aloittaja voisi jo lopettaa tämän kestovitsinsä, sillä turhanpäivänen inttäminen ei täällä naurata enää ketään. Tai hän voisi siirtyä jollekin toiselle palstalle, jossa aihe saattaisi herättää vielä hyväntahtoista hymähtelyä.

    • ohrfuohskigdy

      Hyvä että matemaatikot laski sinulle tuon. et olisi itse ikinä pystynyt siihen.

    • Akrolyytti

      Aloittajaa komentoitiin ja kannustettiin seuraavasti:
      - höyryävä lättäpää,
      - paskavideoita salkkaripalstoille,
      - ufoilija ja uskovainen, kiertävä lahkolainen,
      - Kollimaattorin ehdottama idiotia joka korjattiin idiotismiksi jonka Kolli oikaisi trolliksi ja tietämättömäksi troglodyytiksi,
      - vasikka ja homo,
      - pahviaivoinen vitun pösilö.

      Näin siis tähtitieteilijät ottivat kantaa ja tässä olivatkin vakavimmat vastaväitteensä.

      Aloittajan suhteet: Maa 1 cm, Aurinko 1,2 m ja etäisyys 120 m ovat oikein ja Auringon todellinen käyttäytyminen pitäisi saada hieman parempiakin ajatelmia liikkeelle kuin yllä mainitsemani.
      Arvostukseni tähtitieteen harrastajia kohtaan hieman laski.

      • Mielenkiintoista, että tosiasiat eivät ole "vakavia vastaväitteitä". Tämähän kuvaa uskovaisten asennetta, että jos tosiasiat ovat uskonkappaleita vastaan, sen pahempi tosiasioille.


      • pähkäilijä kirjoitti:

        Mielenkiintoista, että tosiasiat eivät ole "vakavia vastaväitteitä". Tämähän kuvaa uskovaisten asennetta, että jos tosiasiat ovat uskonkappaleita vastaan, sen pahempi tosiasioille.

        Tosin: massiivinen enemmistö lättäpäistä on vain netin trolleja. Sellaisiin tehoavat tosiasiat vielä vähemmän kuin uskovaisiin.


    • caprigonisti

      Mielenkiintoinen havainnollistamisesimerkki joka tapauksessa.

    • lisäkysymyksiä.lätyille

      Miksi lentokoneesta ei näy kaukoputkella Mount Everest tai Alpit. ??? Jos maa olisi tasainen lätty, näkyisi kaukana olevat kohteet esim. 200 x tähtikaukoputkella aivan selvästi. Mutt eipä näy. Kummallista ??

      • whatthe_fakk

        Irlannin rannikolta pitäisi näkyä kaukoputkella jenkkien rannikko, länsi-australiasta pitäis näkyä etelä-afrikka. jne jne.. ei näy vaikka kuinka zoomailee. ,,


    • "aurinko olisi 120 cm."

      Halkaisijaltaan? Läpimitaltaan? 120 cm päässä Maasta?

      Auringon etäisyys maasta on noin 150 000 000 km. Eli hieman kauempana.

    • PisteLättäpäille

      Kun oikeat halkaisijat ovat Maa 12 742 km ja Aurinko 1 392 000 km niin saadaan suhdeluku 109.
      Näin ollen jos Maapallo olisi halkaisijaltaan 1 cm niin Auringon halkaisija olisi silloin 109 cm ja niiden välinen etäisyys n. 117,7 m.

      Näin suhteutettuna on helppoa mieltää tuo valtaisa etäisyys joka tekee kummalliseksi sen kuinka Aurinko noustessaan ja laskiessaan valaisee määrätyllä hetkellä horisontista vain kapean kiilan.
      Sen pitäisi valaista yhtä aikaisesti koko taivaanranta. Aurinko vaikuttaa olevan huomattavasti lähempänä:
      https://www.youtube.com/watch?v=B8Uj0FgDP38

      • Sehän on heijastumista (jota esiintyy muulloinkin) eikä sitä, että aurinko olisi juuri tuon kohdan ylåpuolella. Tutkipa vaikka kattolampun heijastumista. Ja oletko koskaan nähnyt punaisen auringon tai kuun pienentyneenä horisontissa? Ajattelisit ja selvittäisit asioita itsekin etkä toistelisi videoiden valheita tai harhanäkyjä.


      • NakitHattuhyllyllä

      • NakitHattuhyllyllä kirjoitti:

        Laita se kattolamppu 10 m:n päähän ja katsele hernettä.
        Punainen pienentynyt aurinko on aivan tavallinen näky.
        Tässä kauniita nousuja ja laskuja:
        https://www.youtube.com/watch?v=ksYSg8TAjlY

        Milloin eivät ole väärennöksiä, ovat auringon laskemista horisontin taa. Totta kai aurinko pienenee painuessaan horisontin taa. Mutta sen muodosta voi havaita, ettei se pallona pienene, vaan siis häviää vähitellen. Voi sentään, tuon pitäisi olla selvää. Mutta ihminen näkee sitä mitä haluaa... Ja aina vain vedotaan noihin Youtuben videoihin - kuin ei olisi omaa havainto-
        ja ajattelukykyä. Voin vakuuttaa, että kyseiset videot ovat täyttä potaskaa.


    • FoliotFoliopalstalle

      Luonnon valoilmiöistä kiinnostuneita suosittelisin lukemaan kirjan Minnaert: Maiseman valot ja värit. Taivaanrannan valaisua käsitellään luvussa XI Taivaan valot ja värit eli sivulta 195 alkaen. Löytyy kirjastoista.

      Salaliittoteoriat kuuluvat salaliittoteoriapalstalle, ei tiedepalstalle. Jos niihin liittyen pelaatte jotakin peliä pistelaskuineen niin siirtäkää se sinne minne kuuluukin eli alla linkatulle sivulle:

      http://keskustelu.suomi24.fi/yhteiskunta/salaliittoteoria

      • Hinkulivinkuli

        Pölyttyneitä luonto- kuvakirjoja katselimme jo kansakoulussa jossa meidät aivopestiin uskomaan että pilvenpiirtäjät päiväntasaajalla seisovatkin poikittain ja Australiassa ylösalaisin.


      • Hinkulivinkuli kirjoitti:

        Pölyttyneitä luonto- kuvakirjoja katselimme jo kansakoulussa jossa meidät aivopestiin uskomaan että pilvenpiirtäjät päiväntasaajalla seisovatkin poikittain ja Australiassa ylösalaisin.

        Parantumattomia.


      • ÄläAnnaHuomiota

        Eikun trolleja. Kaikki merkit täsmäävät niin hyvin ettei voi olla sattumaa.

        Noille ei siis kannata vastailla ollenkaan.


      • ÄläAnnaHuomiota kirjoitti:

        Eikun trolleja. Kaikki merkit täsmäävät niin hyvin ettei voi olla sattumaa.

        Noille ei siis kannata vastailla ollenkaan.

        Kysymys onkin enemmän noista videoista. Eihän näillä "keskustelijoilla" yleensä omaa asiaa olekaan. Nuo kansainväliset, enimmäkseen kai amerikkalaiset videontekijät tuntuvat enimmäkseen olevan tosissaan, joko vakaumuksellisina tai propagoijina. He monesti väärentävät kuva-aineistoa. Myös faktaa käsitellään tarkoituksenmukaisesti, esimerkiksi Hillary Clintonin maininta lasikatosta on härskisti siirretty alkuperäisestä (sukupuolten tasa-arvo) aivan toiseen asiayhteyteen (litteä Maa).
        Ehkä on tarpeen vastata tuohon perättömään ja vääristelevään videopropagandaan, koska sitä tuodaan täällä esille. Estäneeköhuomiotta jättäminen sen tuloa tänne, varsinkin kun samanmieliset voivat keskustella keskenään.


      • ÄläAnnaHuomiota
        pähkäilijä kirjoitti:

        Kysymys onkin enemmän noista videoista. Eihän näillä "keskustelijoilla" yleensä omaa asiaa olekaan. Nuo kansainväliset, enimmäkseen kai amerikkalaiset videontekijät tuntuvat enimmäkseen olevan tosissaan, joko vakaumuksellisina tai propagoijina. He monesti väärentävät kuva-aineistoa. Myös faktaa käsitellään tarkoituksenmukaisesti, esimerkiksi Hillary Clintonin maininta lasikatosta on härskisti siirretty alkuperäisestä (sukupuolten tasa-arvo) aivan toiseen asiayhteyteen (litteä Maa).
        Ehkä on tarpeen vastata tuohon perättömään ja vääristelevään videopropagandaan, koska sitä tuodaan täällä esille. Estäneeköhuomiotta jättäminen sen tuloa tänne, varsinkin kun samanmieliset voivat keskustella keskenään.

        "Ehkä on tarpeen vastata tuohon perättömään ja vääristelevään videopropagandaan, koska sitä tuodaan täällä esille."

        Minusta nimenomaisesti vastailulle ei ole tarvetta. Jos nimittäin kokisimme suurta tarvetta vastata aina kun tarjoillaan videolinkkejä jenkkisalkkareiden höpinään niin silloin trollien kannattaisi nimenomaan tarjoilla videolinkkejä saadakseen viesteihinsä vastauksia. Ne jotka höpinään uskoisivat ovat muutenkin menetettyjä tapauksia eli niiden takia ei kannata täyttää palstaa kinastelulla trollien ja salkkareiden kanssa. Kaikkia ei voi auttaa ja osa jopa haluaa tulla höynäytetyksi.

        Mikäli olisi kysymyksessä esimerkiksi rokotteiden vastainen propaganda niin sitten kynnys vastata väärän tiedon levittämiseen olisi matalammalla propagandasta aiheutuvan todellisen terveyshaitan vuoksi. Kun kyseessä on tähtitiede ja helposti/selkeästi trollaukseksi tunnistettavissa oleva toiminta ynnä salkkarihörhöjen mutinat niin niihin vastailemisesta aiheutuu vain vahinkoa muulle keskustelulle.

        Trollit muuten nykyään tarjoilevat palstalla videolinkkejä aika usein. Syynä on se, että olette jo vastailleet niihin todennäköisemmin kuin muihin trollauksiin. Trollit ovat oppimiskykyisiä ja mukauttavat toimintansa siten että saavat mahdollisimman paljon vastauksia. Kun salkkarin esittäminen näyttää tällä hetkellä tuottavan vastauksia niin silloin ne esittävät salkkaria.

        Älkää antako trolleille huomiota vaan ottakaa niiltä tikkarit pois. Tämä pätee paitsi salkkaria esittäviin trolleihin niin myös oikeisiin salkkareihin, joiden oikea paikka on salaliittoteoriapalstalla. Älkää vastailko niille täällä etteivät tekisi tänne pesäänsä.


      • Eipä täällä muuten paljonkaan tapahtuisi. Sitä paitsi asiallinen keskustelu kyllä sujuu joka tapauksessa. On hyvä olla jokaiselle jotakin. Eikä trollejakaan pidä vihata eikä syrjiä, olkaamme suvaitsevaisia.


      • ÄläAnnaHuomiota
        pähkäilijä kirjoitti:

        Eipä täällä muuten paljonkaan tapahtuisi. Sitä paitsi asiallinen keskustelu kyllä sujuu joka tapauksessa. On hyvä olla jokaiselle jotakin. Eikä trollejakaan pidä vihata eikä syrjiä, olkaamme suvaitsevaisia.

        "Eipä täällä muuten paljonkaan tapahtuisi."

        Kas tuostakin olen kanssasi eri mieltä. Ensinnäkin, "ei paljon tapahtuisi". Ei täällä kuulukaan tapahtua paljon vaan kuuluisi tapahtua keskustelua palstan aiheesta. Jos sellainen keskustelun aloituksia ei tule niin sitten täällä kuuluisikin olla hiljaista. Kaikki tiedepalstat ovat yleensä aika hiljaisia paitsi silloin, kun joku bipolaarinen häirikkö saa maanisuuskohtauksensa tai trollit käyvät lypsämässä palstaa päivystäviltä vastauksia.

        Toiseksi, hiljaisuudella on tehtävänsä. Palstalla on tällä hetkellä huono signaali/kohinasuhde juuri siksi, että aiheeseen liittyvän keskustelun puuttuessa yritätte täyttää hiljaisuutta trolleille vastailulla. Kun täällä käy uusia lukijoita niin ne kaikkoavat juuri tuon trollien ja salkkareiden kanssa käymänne kinastelun vuoksi. Parempi hiljainen tähtitiedepalsta jossa suurin osa viesteistä on asiaa kuin aktiivinen palsta, joka täyttyy pelkästä lässytyksestä ja kinastelusta. Suoli24:ssä on lässytyspalstoja jo ihan tarpeeksi mutta tiedepalstoja hyvin vähän.

        Jos haluatte varata palstanne lässytykselle ja trollien kanssa kinastelemiselle niin ok, siitä vaan. Ylläpito ei teitä siinä mitenkään estele. Heitä kiinnostaa mainostulot ja sisältö on evvk. Mutta ihanko oikeasti haluatte olla trollien manipuloitavana heidän keskinäisessä kilpailussaan saada mahdollisimman paljon vastauksia "hölmöiltä" tiedeharrastajilta? Haluatko sinä olla automaatti, jolta saadaan oikeaa nappia painamalla vastaus trollaukseen?

        En minä voi sinua estää vastailemasta trolleille nyt enkä jatkossakaan. Mutta tiedä että vastatessasi trolleille pilaat palstaa oikeasti palstan aiheesta kiinnostuneiden kannalta katsottuna. Kokeile edes miten palstaan vaikuttaa se, että et ruoki trolleja etkä vastaa aloituksiin, joista heti näkee että tarkoituksena on vedätys. Kun jo aloitusviestissä lukee että palstan "tähtitietelijät" sitä sun tätä niin tiedät että sinua yritetään ärsyttämällä saada vastaamaan. Anna trollien haastaa ilman että vastaat haasteeseen. Vastaa asiallisiin viesteihin tai esimerkiksi trollille asiallisesti vastanneille mutta älä yhteenkään trollausviestiin. Näin edustat signaalia etkä kohinaa.


      • ÄläAnnaHuomiota
        pähkäilijä kirjoitti:

        Eipä täällä muuten paljonkaan tapahtuisi. Sitä paitsi asiallinen keskustelu kyllä sujuu joka tapauksessa. On hyvä olla jokaiselle jotakin. Eikä trollejakaan pidä vihata eikä syrjiä, olkaamme suvaitsevaisia.

        "Eikä trollejakaan pidä vihata eikä syrjiä, olkaamme suvaitsevaisia."

        Tahallista palstan pilaamista ei tule suvaita eikä edistää. Siinä suhteessa minä olen varsin suvaitsematon.

        Sen sijaan trollien vihaaminen on energian tuhlausta sillä niillä on epäilemättä omat syynsä ja tarpeensa toimia kuten toimivat. Ne saavat trollauksesta tyydytyksensä. Mitä minä olen sanomassa on tämä: Älä auta trolleja täyttämään palstaa trollien kanssa kinastelulla ja trollauksiin tulevilla vastauksilla. Se kun on trollien tavoitteena mutta toivottavasti ei ole sinun tavoitteesi.


    • pihkuilija

      Hra pähkäilijä se kattolamppua kehoitti katselemaan.
      Laita sinä se lamppu 10 m:n päähän ja katsele hernettä.
      Tässä myös kauniita auringon laskuja- ja nousuja sille herneelle:
      https://www.youtube.com/watch?v=ksYSg8TAjlY

      • onxviljoonäkyny

        Paska video


    • Pillukalajapullossa

      Kyllä tuo herne- animaatio pisti ajattelemaan.
      Olen tietenkin vanhan koulukunnan jäsen ollut ikäni.
      Taidan siitä luopua ja siirtyä ajattelemaan kuinka rankasti meitä kusetetaankaan tuolla pallomaa- teorialla.

      Maailmamme eliitti ja valtaapitävät menettävät merkityksensä kun luomisteoria vahvistetaan.
      Se on heille järkytys ja menettävät virkansa hetkessä.
      Meille pitää avata vapaa kulku Etelämantereen halki!

      • kjhkjhkhkjhkh

        Miksi viitsit kirjoitella lapsellista sontaa palstalle, jolla pitäisi keskustella tähtitieteestä? Saatko siitä jotain perverssejä kiksejä?


    • PyllypeukkujaKuuUkoille

      Hahhaaa, hullu peukuttaja hiipii perässä ja työntää pyllypeukkuja kaikille höhlille Kuu- uskovaisille!

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe