Hieno puheenvuoro

KorvasinIhanHuolella

En juuri jaksa kuunnella ja vielä vähemmän katsella Yleä, mutta joskus se silti vielä yllättää positiivisesti. Kuten kävi nytkin. Kalle Haatanen on hieman omituinen tyyppi, mutta tekee kyllä mielenkiintoisia ohjelmia välillä. Niin oli käynyt nytkin:

http://areena.yle.fi/1-4011221?autoplay=true

Harvoin, jos koskaan, nykyisin enää kuulee mitään järjellistä pohdintaa ja tutkiskelua asioista, joten kahta makeampaa oli tämä manna. Anna Kontula on kehittynyt. Joskus vuosia sitten katselin hänen sivujaan ja pidin niitä aika populistisina, mutta tämä oli suoraa puhetta asioista niiden oikeilla nimillä. Pidin tästä puheenvuorosta kovasti.

Välillä tuntuu, että moni jää valtakunnan tasolla hieman Liin varjoon. On tietenkin hyvä, että puolueella on niin näkyvä johtohahmo. Sitä puolue varmasti tarvitsee. Mutta häpeäkeni tunnustan, että en oikeastaan ole juuri tullut kuunnelleeksi tai katselleeksi muita vasemmistoliittolaisia. Ne, joita olen, ovat tulleet tietoisuuteeni Liin vanavedessä. Kirjoitin joskus siitä, että Li vetää mukaansa todella kiinnostavia ihmsiä, mutta nyt vasta kunnolla käsitän, että ei se ole vain pelkästään Li, vaikka hän onkin, siinäkin, keskivertoa parempi. Ja näin sen juuri pitääkin olla. Yhteiset ideat ovat ne, jotka tietenkin vetivät Liinkin alunperin mukaan ja ne ovat se, mikä vetää ihmisiä mukaan edelleen, joka paikassa.

Häpeäkseni tunnustan, että en ole koskaan ennen vielä kuunnellut Silvia Modigia. Nimi toki on tuttu ja hänen ansionsa sukupuolineutraaliuden edistäjänä. Minulla ei kuitenkaan ollut hänestä mitään mielikuvaa, ei myönteistä eikä kielteistä. Nyt sitten kuuntelin ja hän on aivan mahtava. Jos vain olisi mahdollista, äänestäisin häntä seuraavissa vaaleissa. Ja sitten eräs Liin esiintymisten kautta tietämäkseni tullut henkilö, Anna Vuorjoki. Ennen kuin kuulin hänen puheenvuorojaan, ajattelin että mielenterveyspuolella avuntarjoajat ovat yleensä yhtä hulluja, elleivät jopa kajahtaneempia, kuin potilaat, mutta kyllä ainakin Vuorjoki on selkeä poikkeus tästä kaavasta.

Kovin naisvoittoista. Minulle tietysti heteromiehenä tämä käy oikein hyvin. Sitä paitsi, olen melko varma, että jonain päivänä THL (tai mikä eufemismi onkaan siihen mennessä keksitty nimekseen) kieltää testosteronin ja tekeekin siinä sitten täysin oikein. Mies-sukupuoli aiheuttaa 90% kaikista maailman ongelmista suoraan ja välillisesti luku on vieläkin korkeampi. Se ei tietenkään edes hävetä minua, koska olen mies ja testosteronin vaikutuksenalaisena koko ajan, mutta olisi totuudenvastaista olla sanomatta sitä silti ääneen. Totuus on aina totuus, ja se on tuotava julki.

Katselin tuossa samalla myös Enbuskea. Ilman sekulaareja juutalaisia meillä ei olisi olemassa tässä maailmassa sitä, mitä kutsumme länsimaiseksi elämäntavaksi. Ilman heitä ei luultavasti koskaan olisi ollut olemassa Neuvostoliittoakaan. Jos taas Neuvostoliitto olisi jotenkin onnistuttu välttämään, ei länsimainen kulttuurimme olisi tänään samanlainen kuin se nyt on. Enbuskea katsellessa sen kaiken näkee niin selvästi: he ovat syntyneet älyllisyyteen ja se ilmenee heissä heidän kykynään käsitteellistää kaikki. Aivan kaikki. Hyvin suurelta osin he ovat luoneet maailmankuvamme loputtomassa tarpeessaan ymmärtää ja käsittää. Mutta kaikella on hintansa. Niiden käsitteiden, joilla mielemme hallitsee havaintomaailmansa kaoottisuutta, vastapainona ovat stereotypiat. Ne ovat se hinta, joka tieteestä ja edistyksestä on maksettava. Ja kyllä juutalaiset ovatkin sen maksaneet, tuhansia ja tuhansia kertoja läpi maailmanhistorian. Senkin takia hieman yllätyin, kun Enbuske kertoi omia käsityksiään Vasemmistosta ja sen naisjäsenistä. Mutta toisaalta, hänen työnsä on olla populisti ja toisaalta taas hän on tietyn aikakauden lapsi ja käynyt läpi kaiken sen oikeistoindoktrinaation, joka tiedotusvälineiden kautta on päällemme tullut. Silti en odottanut kuulevani hänen tasoisensa kaverin suusta jotain sellaista, mitä voi lukea nettipalstoille oksennettuna. Myönnän, minä itse olen kirjoitellut joskus ihan vastaavia, mutta vain trollatakseni, joka kyllä joskus jopa hieman hävettää itseäni. Ei kuitenkaan niin paljon, koska silloin kun itse niin tein, nykyistä Vasemmistoa ei vielä ollut. Ei ollut Liitä, Merja Kyllöstä, Dan Koivulaaksoa tai näitä muita, joista yksinkertaisesti ei voi olla pitämättä. Oli vain hölmöjä ääripersuja, joita oli kiva kiihottaa heidän sangen yksioikoisessa vihervasemmistovihassaan ja itse ajattelin, että minä tai tämä yhteiskunta ei enää tule tarvitsemaan vasemmistoa. Vääremmässä en olisi voinut olla. Mitä vanhemmaksi tulee, sen paremmin ymmärtää sen, kuinka vähän maailma todellisuudessa muuttuu ajan kuluessa. Nuorena itä persoektiiviä ei ole, pienetkin muutokset vaikuttavat mullistuksilta. Vanhempana huomaa, kuinka vähän ne mullistukset lopulta vaikuttivatkaan moneenkaan asiaan ja senkin, että mihin suuntaan todellisuudessa vaikuttivat, jos vaikuttivat.

4

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KorvasinIhanHuolella

      Enbuske siis esitteli hyvin, hyvin stereotyyppisiä käsityksiään Vasemmistosta, joissa Vasemmisto olisi edelleen lähinnä vain NKP:n ulkomaanosaston haarakonttori ja että Vasemmistoliiton puoluetoimistossa olisi pakastimessa syväjäädytetty Leonid Breznev, joka nostetaan silmille valahtanut karvalakki päässään tuolille joka kerta, kun pidetään kokous. Tuollaisessa mielikuvituskokouksessa luetaan tietenkin yhteen ääneen muutama jae Marxia ja veisataan muutama taistelulaulu ennen hiljentymistä kuulemaan Kaikkien Keskuskomiteoiden Keskuskomitean lähettämää epistolaa.
      Kauempana totuudesta ei voisi olla. Jos nuori Li Andersson olisi tiputettu 60-70-luvuille, hän tuskin olisi suin surminkaan liittynyt kommunisteihin tai SKDL:ään. Luultavasti hänestä olisi tullut demari, ja silloinkin hän olisi ollut perinteisessä mielessä enemmän vasemmalla kuin nyt. Ajatusmaailmaltaan Li olisi sen ajan maailmassa ollut lähinnä liberaali ja heidän mukanaan saattanut päätyä lopulta jopa Keskustaan, jossa oli sijaa niillekin liberaaleille, jotka eivät olleet henkeen ja vereen markkinaliberaaleja, vaan sekatalouden kannattajia. Silvia Modig ei varmaankaan olisi edes alkanut politiikoksi. Nämä uuden polven vasemmistolaiset eivät ole uskonnollisen aatteensa orjia vaan nimeomaan sellaisten vastakohtia: dissidenttejä. Ne, jotka vaalivat stereotypioita heistä, ovat itse urautuneita ja kapeakatseisia ideologioidensa hyödyttömiä idiootteja, noin hieman kärjistetysti ilmaistuna.

      • Valistunut_arvaus

        Uskoisin, että Li olisi 1970-luvulla kuulunut SKDL:n sosialisteihin, siis Ele Aleniuksen, Kalevi Kivistön yms. porukoihin.


    • Vasemmisto2017

      Markkinaliberalismi on meidän aikamme suurinta taistolaisuutta. Se tarkoittaa tässä: fundamentalistista ja ortodoksista ja stereotyyppistä.

    • VASEMMISTO.JA.RAUHANAATE

      Poliittinen väkivalta pesiytyy usein juuri sinne, missä "jeesustellaan" aiempien polvien väkivallasta. Kostaminen on väkivallan kierteen ylläpitämistä. Kirjoittaja otti esimerkin siitä, millä tavoin oikeiston propaganda uusintaa viholliskuvia vanhoilla "perinteillä". Tällä tavoin väkivaltaa juuri uusinnetaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1545
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1374
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1277
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1156
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe