Istutushinnat ylös!!!

MittaTäyteenTaimia

Taas on se aika vuodesta kun kaikenmaailman halpatuonti työläiset yms opiskelijat ja kumminkaimanserkut raijataan aukkoihin ammattitaidottomina laittamaan taimia ja polkemaan ammattilaisten taksoja alas. Kukaan ei mene sitten alle 10 sentin/taimi taksalla aukkoon tietäkää se! Istutushinnat on muutenkin jo liki parikymmentä vuotta pysyny samoissa lukemissa siinä missä tavan eläminen on kallistunut varmasti puolella siinä ajassa.
Itselläni ehdoton minimi on 15 senttiä ja koska sitä ei suostuta maksamaan olen istutus ajan raivuulla. Kuka hullu ehdontahdon päiväpalkkaansa pudottaa kymmenillä euroilla sentakia että on joku taksvärkki kevät rupeama mistä yrittäjät ja firmat nettoaa maanomistajilta 30 sentin hinnat taimilta ja pitävät idiootteja nappipalkalla kivikoita koluamassa.

20

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jonoksiasti

      7-8 senttiä/taimi olen tähän asti maksanut istuttajille suoraan ja hyvin on työ kelvannut. 8 senttiä jos kantomatka on pitkä tai muuten vaikeammat olosuhteet. Saahan sitä pyytää vaikka 50 senttiä/taimi ja sitten kotona syljeskellä kattoon.

      Raivaustaksa on mulla max 10 €/h. Siinä on samassa kilometrit ja muut lisät. Hyvin on työvoimaa riitänyt. Kuten istutuksessakin, työn jälki erinomaista.

      Tuolta voi tutustua, sivu 13. Vaativuusryhmän mukaan vaihteluväli 9,33 € - 11, 96 € /h.

      http://www.puuliitto.fi/files/7914/MetsaalanTesVihko-2017-2018.pdf

      • Erinomaistaitsepetosta

        Ei se työn jälki kyllä erinomaista ole. Sellaista jonkinlaista enemmänkin. Yksi taimi hyvin, toinen sinnepäin tai tännepäin. Jos taksa on poljettu, jää maa polkematta.


      • MittaTäyteenTaimia

        Hah:D Ei varmana ole ainuttakaan suomalaista noilla taksoilla. Itselläni on 20 vuoden yhtäjaksoinen työhistoria ja tunti palkka 14.5e sahakorvaus vajaa 5e tunnille sekä kilometrit päälle. Tunnen kyllä tessin sitä ei minulla tarvi luetuttaa mutta senverran tunnen alan työntekijöitä eri firmoista että yksikään suomalainen ei ole mainitsemillasi minimi taksoilla töissä. Itseasiassa saatiin viimevuonna yhteen firmaan istutus tunti taksalla joka on paljon siihen nähden että ammattilaisia liikuteltaisiin puoli ilmaiseksi työmailla.
        Minua ruinataan joka vuosi 9.5 sentin taksalla istutuksille mutta 15 on minimi millä lähden. Kysyntää kun on pariin muuhunkin firmaan niin ehtona on ollut se tai sitten vaihdan työnantajaa. Kiireapulaiseksi on sitten joskus suostuttu minut viikoksi tai vajaaksi määräämälläni 15 sentin minimillä ottamaan hetkeksi raivuulta pois. Tuo on jo edes kohtuullinen korvaus sillä kymmeniä euroja en palkkaani suostu päivässä pudottamaan ryöstö taksojen takia.
        Provoa mitä provoat mutta järki se on suomalaisenkin työntekijän palkoissa oltava.


      • eikaikkivalehtele

        Jonoksiasti satuilee vakavilla asioilla, kepulaisten tupailta tarinoita, kaksikin on jono, aikamiespoikaperäkammarista ja Jonoksiasti itse.


    • KovaTyömies

      Kyllä tuolla 7 centillä kannattaa jo istuttamaan lähteä. Kun nämä taksat tuntuu jurovan paikallaan tai mieluummin jopa laskevan niin pitää lisätä istutettavien taimien määrää/ pv eikä valittaa. Ennen pärjäsi hyvin tuhannella taimella/ pv, mutta nykyisin menee maahan jo rapiat 3000 tainta normipäivänä. Vaikka ikää tässä tuleekin niin 5 vuoden päästä se tahti lienee jo noin 4000 tainta/ pv.

      • MittaTäyteenTaimia

        Kukaan ei laita 3000-4000 tainta maahan päivässä KUNNOLLA se on fakta. Eriasia silloin jos taimet on etukäteen jaettu aukolle ja joka vakallisella ei tarvi kävellä sataa metriä erikseen hakemaan taimia ja toisekseen että maa on muhevaa eikä kivirakkaista pirunpeltoa kuten suurimmassa osassa maata. Itse olen istuttanut aina 1000 taimen päiviä silloin kun istutin. Kun tuolla määrällä ei perus kahdeksan tunnin työpäivänä enään pärjää ja maksele laskuja saati käy edes ruokakaupassa olen suosiolla jättänyt hommat harrastelijoille joille istutus ei ole työtä millä elättää elämisensä vaan "mukava" ulkoilu harrastus.
        Istutus on tai sen pitäisi olla tärkeää työtä jossa tarkoitus on saada alueelle uusi kasvatettava metsä mutta tuollaiset kolmen ja neljäntuhannen retostelijat vaan saa aikaan sen että itse työtä ei enään arvosteta vaan lasketaan pelkästään käsistä heiteltyjä taimia jotka poljetaan miten sattuu tietää sen että istutuslaatuun ei kiinnitetä enään vastuuta nimeksikään.
        Taimet joko laitetaan kunnolla tai sitten siirrytään mieluiten kokonaan siemenpuuasentoisiin aukkoihin ja loput kylvetään tuntitaksalla.
        Kukaan täysjärkinen työläinen ei sano että "ennen tienasin palkan 8 tunnin työllä mut nykyäänkun siinä ajassa ei tienaa teen mielellään 16- 24 tunnin työpäiviä."
        Naurettavaa porvarillista propakandaa!


    • nolo4000

      Kukaan ei laita 3000-4000

      vuorokaudessa sekunteja 86400


      4000 tainta / 21,6 sekkaa taimelle.. ääliöööö

      10 tunnis 4000 tainta per taimi 9sekkaa

      • hhehheehhh

        Noloääliö ei huomioi sitä, että homma tehostuu sillä, kun pistää maahan useamman taimen kerralla. Laatikollinenkin uppoaa suonsilmään hetkessä ja yhdellä polkaisulla.


      • MittaTäyteenTaimia

        Kenelle työ ei ole työtä vaan harrastus ja kuka ei nuku vuorokaudessa minuuttiakaan niin siinähän sitten on aikaa laskeskella paljonko sekunteja kuluu taimen laittoon ja montako kappaletta laittaa ja vielä kun ei syö saati käy edes kusella niin teoriassahan kaikki on mahdollista.


    • taimetmaahan

      Eikös nuo Thaimaalaiset marjanoimijat olisi kovia istuttamaan, eivät he marjametsässä ainakaan laiskottele?

      • MittaTäyteenTaimia

        Jos tietää tienaavansa se lisää motivaatiota tekemään lähes vuorokauden ympäri töitä. Thaikut kun saavat kuukauden marja retkellä suomeen saman kun tienaisivat omassa maassaan vuodessa tai puolessatoista vaikka isännät pitävät heitäkin pilkkahinnalla metissään. Heillekin pitäisi saada maahan tullessa tessi ja minimi palkkarajat. Tuolla vertauskuvalla itsekin jonottaisin ja tekisin taatusti 16 tunnin päiviä taimia istutellessani jos Ruotsissa maksettaisiin euro/taimi. Kun taas suomessa tietää että hikipäässä työskennellessäkään ei istutuksilla tienaa on motivaatiokin hommaan heti nollissa. Ei Thaikustakaan ahkeraa omassa maassaan saa jos ja kun ahkeralla työlläkään ei elämäänsä kustanna. Siksihän he tänne tulevat.


    • hintaesimerkkikohde

      Viimeksi kun oli ns. ammattilainen istuttaja töissä sovittiin n. 30% tess:n palkasta yli menevä taksa.
      Taimet tuli istutettua ko. herralla jotenkin ; suurin osa kuivuu tod. näk. koska tökitty vain maahan ja yksi reuna alueesta jäi istuttamatta, kun taimet loppui koska äestysjälki kuulemma kapeni toisin paikoin ja taimia tuli siksi liian tiheään (?) .
      No luonto korjaa varmaan tilanteen jossain vaiheessa, mutta melko hukkaan meni nekin eurot istuttajan palkkaan.
      Työmies on palkkansa ansainnut... jos tekee työnsä.
      Puun hinnat on n. 1/3 -osa menneistä ajoista, siitä johtuu jos istutuspalkatkin tuntuu junnaavan paikoillaan.

      • MittaTäyteenTaimia

        Kas kun et sanonu että pimeästi pilkkahintaisen palkan maksaneena opiskelija ja ulkomaalainen laittoivat taimet erinomaisesti. Tapahan se on tuokin porvarillista propakandaa esittää.
        Totuus kun on teoriaa ihmeellisempää ja täällä nimenomaan paikkaillaan joka kevät halpatuontityöläisten ja ammattitaidottomien kesätyöläisten työmaita. Suurinosa maanomistajista ja yksi suuri metsäyhtiökin täällä jo vaatii että myös istuttajien pitää olla suomalaisia ammattilaisia ja maanomistajille erityisen tärkeää on se että todellakin puhuvat suomea jos haluavat mennä istuttajien kanssa juttelemaan.


      • hesimkohde

        Kaikki suomalaiset ammattilaisetkaan ei vaan osaa istuttaa kunnolla, vaikka alalla ollaan.
        Heti on muka propakandaa. Ei ole mitään aihetta keksiä hatusta juttuja.
        Pimeästi en ole maksanut mitään enkä kellekään. Turha provoilla siellä ja esittää omaa propakandaa. Kokonaan ammattitaidottomat varmaan istuttaisi vielä huonommin.


      • MittaTäyteenTaimia
        hesimkohde kirjoitti:

        Kaikki suomalaiset ammattilaisetkaan ei vaan osaa istuttaa kunnolla, vaikka alalla ollaan.
        Heti on muka propakandaa. Ei ole mitään aihetta keksiä hatusta juttuja.
        Pimeästi en ole maksanut mitään enkä kellekään. Turha provoilla siellä ja esittää omaa propakandaa. Kokonaan ammattitaidottomat varmaan istuttaisi vielä huonommin.

        Itsehän sinä tuon vollotuksen aloitit. Puhuin avauksessani ammattitaitoisten työmiesten/naisten perään jolloin sinun vastine oli heti alkaa moittimaan ammattilaisia. Rivien välistä tyhmempikin tajusi mitä kirjoituksellasi olit asiasta mieltä.


      • esimerkkikohde

        Kerroin vain yhden tositapahtuman ja samalla sen että kannattaa tehdä istutuskin kunnolla, jos aikoo jatkossakin niitä hommia tehdä. Sen voi lukea rivien välistä jos haluaa. Oikeita ammattilaisia vastaan ei minulla ole mitään. Turhan provoilijat on asia erikseen.


    • 550xpg

      Työmies on palkkansa ansainnut,mutta kaukana ovat ne ajat kun istuttajan päiväpalkka ja tukin kuutiohinta olivat suurinpiirtein samat 300 markkaa.Tästä voi laskea ,että tukin hinta pitäisi olla 100-150 euroa ,jos se olisi vähänkin pysynyt kehityksessä mukana.

    • talousmetsä

      Ihmetyttää istutustyön aliarvostus vaikka kyseinen työvaihe on edellytys onnistuneelle ja tuottavalle metsälle? Taimikon hoitotyön arvostus on myös pohjamudissa, ainakin yksityisten mailla.

      • MittaTäyteenTaimia

        Nimenomaan aliarvostusta istutustyötä kohtaan näkee joka vuosi kun todellakin istuttamaan lasketaan kaikki toopet mitä vaan mahdollisimman halvalla saatais liikkeelle. Tarkoitus on kasvattaa mahdollisesti 70-100 vuotias uusi tuleva metsä mutta kiinnostusta siihen millainen henkilö sen metsän laittaa alulle ei ole nimeksikään.
        Taimikonhoidoissa valitettavasti sama juttu moninpaikoin. Liian monille maanomistajille metsä joka ei tarkoita välitöntä rahan tuloa ei monasti ole metsä ollenkaan vaan riesa. Siksi tuolla on sellaisia ryteliköitä mistä ei hiirikään mene helpolla läpi. Onneksi on sentään niitäkin jotka metsästään jotain haluavat. Itse teen muutamille suurille maanomistajille ja yhdelle isolle metsäfirmalle hommia ja kyllä puun laadusta näkee heti kun perkaukset, taimikonhoidot, nuorenmetsän kunnostukset tehdään ajallaan. Siinä missä metsistään kiinnostumattomat naapuri maanomistajat kasvattavat ryteiköitä joissa tykkylumi on moninpaikoin kaatanut aari tolkulla puita luokille maahan.
        Lapissa näkee vastaavan touhun valtion toimesta. Moto kyllä laitetaan ilolla 200 vuotiasta kynttiläkuusikkoa ja kilpikaarnamännikköä hakkaamaan missä puutkin kasvaa kymmenen metrin välein mutta taimikoiden hoitoon valtiolla ei enään panostusta olekaan vaan kasvavat läpipääsemätöntä männikköä joita hieskoivut piiskaavat tärviölle.


      • talousmetsä
        MittaTäyteenTaimia kirjoitti:

        Nimenomaan aliarvostusta istutustyötä kohtaan näkee joka vuosi kun todellakin istuttamaan lasketaan kaikki toopet mitä vaan mahdollisimman halvalla saatais liikkeelle. Tarkoitus on kasvattaa mahdollisesti 70-100 vuotias uusi tuleva metsä mutta kiinnostusta siihen millainen henkilö sen metsän laittaa alulle ei ole nimeksikään.
        Taimikonhoidoissa valitettavasti sama juttu moninpaikoin. Liian monille maanomistajille metsä joka ei tarkoita välitöntä rahan tuloa ei monasti ole metsä ollenkaan vaan riesa. Siksi tuolla on sellaisia ryteliköitä mistä ei hiirikään mene helpolla läpi. Onneksi on sentään niitäkin jotka metsästään jotain haluavat. Itse teen muutamille suurille maanomistajille ja yhdelle isolle metsäfirmalle hommia ja kyllä puun laadusta näkee heti kun perkaukset, taimikonhoidot, nuorenmetsän kunnostukset tehdään ajallaan. Siinä missä metsistään kiinnostumattomat naapuri maanomistajat kasvattavat ryteiköitä joissa tykkylumi on moninpaikoin kaatanut aari tolkulla puita luokille maahan.
        Lapissa näkee vastaavan touhun valtion toimesta. Moto kyllä laitetaan ilolla 200 vuotiasta kynttiläkuusikkoa ja kilpikaarnamännikköä hakkaamaan missä puutkin kasvaa kymmenen metrin välein mutta taimikoiden hoitoon valtiolla ei enään panostusta olekaan vaan kasvavat läpipääsemätöntä männikköä joita hieskoivut piiskaavat tärviölle.

        Sitten joku poliitikko ehdottaa, että työttömät risusavottaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      310
      3513
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1659
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1415
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1280
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      49
      1202
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      177
      1129
    Aihe