Tuulivoima alueen vastustus.

jäkikäteen

Nivalan on vastustettava myös Ylivieskan urakkanevan tuulivoima aluetta se sijoittuu liika lähelle asuntojamme. Ei ole oikei että näitä rakennetaan sinne sun tänne ,pilaten hienot maisemat ja ihmisten ja eläinten rauhan. Sitäpaitsi näistähän valuu rahat ulkomaille. Hallitksen olisi pitänyt puuttua juuri näihin yritystukiin jotka ei hyödytä mitenkään maamme taloutta, vaan vie euromme ulos. Järkikäteen et kadu jälikäteen! Nivalaiset nyt on aika vaikuttaa päättäjiimme.

19

377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kauhea.kusetus

      Ovat myös terveydelle vaarallisia infra äänet aiheuttaa pahoinvointia oksentelua jne. Lisäksi tuo tulee järkyttävän kalliiksi veronmaksajille. Keltä leikataan kuka maksaa??? Katos piruuttas tuulivahinko.fi

    • hepohei

      Olokee Hilijoo Ilimanmuuta Tuul Myllyjä Pystyyn Näillelakeuksille Jos ei Passoo MUUTAKEE MUUVALLE sinne ne kuuluu.

    • eimyllynmyllyä

      Muuta sinä vaikka kalajoelle, siltä saat halvalla tontin myllynalta.

      • hepohei

        Kyllä Kyllä Paljon myllyjä ja ISOJA


      • Vittuun.ne.myllyt

        Viher hörhö taas trollaa kuka maksaa nuo tuulet?


    • eimyllynmyllyä

      Nivalasta katsottuna pajukoskikin haittaa jo maisemallisesti niitä ei tarvita enää lähemmäs yhtään. Ylivieskakin saa kunnioittaa naapuriaan ja torpata nuot myllyt toistennurkilta.

      • Hepohei

        Lisää Myllyjä Sähköö Tarvitaan Olemme Omavaraisia Kun Saadaan MYLLYJÄ!


      • POLIISI.fi.Ppohjanmaa

        Muista säännöt. Trollaaminen ei ole suotavaa.


      • Lyytimummo

        Sanotaanpa tuulivoiman kilpailukyvystä noin aiheessa pysymisen edistämiseksi. :-)
        Tuulivoima tarvitsee käytännössä lähes oman tuotantonsa verran varavoimaa, mikä on yleensä joko vesivoimaa, hiilivoimaa, maakaasua tai ydinvoimaa. Uusiutuvia voi toki sekoittaa, mutta esimerkiksi aurinko- ja tuulivoima yhdessä ovat käytännössä tehottomampia kuin kumpikaan yksin ja niiden osuutta verkosta on eri syistä vaikeaa nostaa niiden kapasiteettikertoimen yli (aurinko 10-20%, tuuli 30-40%). Marginaalikustannukset nousevat jo ennen tuota rajaa olennaisesti. Näitä ongelmia ei tule silmille kohtuullisella verkkopenetraatiolla, mutta esimerkiksi Tanska ja Saksa ovat jo joutuneet painimaan ongelman kanssa. Alla yksityiskohtaisempaa selostusta uusiutuvien ongelmista (puhumattakaan 100% fantasioista):
        http://thebreakthrough.org/index.php/voices/energetics/a-look-at-wind-an...
        Ekologisuudessa tuulivoima häviää esim. ydinvoimalle rajusti. Materiaaleja kuluuu massiivisesti enemmän, muutamaa harvinaisempaa metallia lukuunottamatta, kuin ydinvoimalla. Tästä on hyvä paperi Nature Geoscience lehdessä, jonka olen kai tähänkin ketjuun linkannut. Lisää materiaaleja -> lisää kaivostoimintaa -> lisää ekologista jalanjälkeä. Lisäksi tuulivoima päästetään hiilidioksidipäästövertailuissa kuin koira veräjästä mitä täysin välttämättömään varavoimaan tulee -> parasta vara- ja säätövoimaa yleensä vesivoiman puuttuessa on kaasuvoima, jolla on päästötaso jossain vähän alle 500 g / kWh luokassa, eli noin puolet kivihiilen päästöistä.
        Sveitsissä äänestetään 27.11. ydinvoimasta luopumisesta (4 laitosta jäljellä). Maalla on Norjan ohella Euroopan puhtain sähköntuotanto mm. IPCC:n mukaan, alle 10 g / kWh. Käytännössä ydinvoiman korvaaminen aurinko- ja tuulivoimalla voi lisätä hiilipäästöjä, koska ydinvoima on erittäin vähäpäästöistä (samaa tasoa kuin tuulivoima ja noin puolet aurinkopaneelivoimasta) ja verkon tasapainottamiseksi jouduttaneen ostamaan esim. Saksasta likaista hiilisähköä. Luonnollisesti Vihreän puolueen perinteiden mukaisesti mitään konkreettista suunnitelmaa ydinvoiman korvaamiseksi ei ole tietääkseni ehdotettu. Sveitsin hyvä puoli on pieni koko, Ranskan läheisyys (ydinvoimaa) ja merkittävä vesivoimatuotanto säätövoimaksi (vähähiilistä sekin).


    • No ei tarvitse enää kauan odottaa, kun tutkimustulokset julkaistaan. Faktat lyödään pöytään ja tämän jälkeen rakennetaan lisää tuulivoimaloita, nykyisillä suunnittelu määräyksillä. Niin kuin olemme saaneet lehdestä lukea, uudet voimalat ovat hiljaisempia ja silloin voidaan rakentaa voimaloita lähemmäs asutusta, kun nyt etäisyydet ovat olleet 700 - 1200 metriä. Mutta tulevaisuudessa tämä tulee olemaan 400 - 800 metriä. Itse asustelen lähimmästä tuulivoimalasta 750 metrin päässä, Tuulivoimalat ovat pyörineet jo 4,5 vuotta, itse en ole kokenut voimaloista olevan haittaa. Suurin haitta on ollut, kun puistoa rakennettiin, niin oli isoja kuljetuksia, jotka hetkellisesti tukkivat tien, ettei päässyt kotiin. Ei ole tuulivoimaloiden äänet minun yöuniani häirinneet, olen kyllä lukenut lehdistä ja netistä, että jotku ovat kokeneet äänet ongelmana. Mutta onko todellinen syy siinä ?, kun naapuri saa tuulivoimaloista vuokratuloja ja itse ei saa, niin silloin voimalat koetaan negatiivisiksi. Luulisi Kalajoella olevan paljon tuulivoimaloiden sairastuttamia ihmisiä, kun siellä on jo rakennettuja voimaloita 70 kpl ja lisää on tulossa saman verran, mutta siellä ei ihmiset ole kaavoituksissa valituksia tehneet ja puistot on rakennettu ja nyt Kalajoen kaupunki kerää ison määrän kiinteistöveroja vuodessa. Lisäksi tuulivoimaturismi on laajeneva bisnes, ihmiset tuleva pitkien matkojen päästä katsomaan tuulivoimaloita, alueet ei ole suljettuja, vaan pääsee vierestä katsomaan ja kuuntelemaan. Itse kun kuljeskelen tuulivoima alueella koiran kanssa lenkillä, olen 4,5 vuoden aikana jutellut satojen ihmisien kanssa tuulivoimaloista. Olen kertonut heille oman mielipiteen, kun asustelen voimaloiden likellä. Uskon, että useampi ihminen on sen jälkeen muuttanut oman mielipiteensä tuulivoiman suhteen. Suositten niitä ihmisiä käymään paikan päällä tutustumassa voimaloihin, jotka kokevat tuulivoimalat ongelmaksi. Merijärvellä 20.5 avataan uusi tuulivoimapuisto klo. 12.00 perille löytää kun laittaa navigaattoriin tämän osoitteen: Pahkasalontie 590 Merijärvi. Tilaisuudessa elävää musiikkia ja syötävää. Nyt on hyvä mahdollisuus käydä tutustumassa voimaloihin ja siellä kerrotaan niistä enemmän kuin lehtien palstoilla ja kysymyksiä voi esittää asiantuntijoille ja saa fakta tietoja nykyisistä voimaloista.

      • matalataajuista

        Tätä se teettää kun joutuu asumaan tuulimyllyjen vaikutusalueella.Hae apua ajoissa ettei pääse tapahtumaan mitään suurempaa vahingkoa.


    • eimyllynmyllyä

      vaikutukset näkyy kirjoituksestasi, onko hätä kun valtuustoihin on tullut järki ja yhä useampi kaupunki ja kunta ei myllyjä halua. veronmaksajien kuppaaminen kyseisillälaitteilla on loppumassa.

    • irtokoira

      Taisi olla huhtikuun puolella kun Kalajokilaakso- lehdessä kyseltiin katugallupin keinoin paikallisten suhtautumista jo toteutuneisiin ja mahdollisiin tuulivoiman kasvattamishankkeisiin tulevaisuudessa. Selvä enemmistö totesi sopeutuneensa hyvin lakeuksille ilmaantuneisiin myllyihin. Ei haittaa, elävöittää muutoin yksitoikkoistakin maisemakuvaa, infra-äänten terveyshaitat lähinnä uskomuspohjaisia, tai silkkaa kiusanteonhalua, jne. Eli loppupäätelmänä ylivoimainen enemmistö suhtautui tuulivoimaan myönteisesti.

    • retyufd

      https://kaksplus.fi/threads/aeaenihyoekkaeys-laensi-suomessa.2496166/page-2
      ÄÄNIHYÖKKÄYS LÄNSI-SUOMESSA!!
      ROOTTORIT SEIS! Ei tuulivoimaa ihmisten ja elänten lähelle. Matalataajuiset äänet vammauttavat.

    • HINKUTIHINKUTI

      Tuulivoima is the best, other is the cest.

    • fgaser
    • verokuningas

      Nyt 40 km säteellä, kaikkea sitä kehdataan kirjoittaa. Viikossa tulee 10 km säteeseen lisää, pitäisikö lääkitys tarkistaa.
      Paljon julkisuudessa ollut hevosnainen joka asui 10 km päässä voimalasta ja sai oireita kun voimalat pyörivät niin hän oli ostanut aikanaan uuden TV:n kodinkoneliikkeestä ja vienyt sen takaisin koska säteilee kuulemma liikaa sähköä!!! Tällaiset sitten kirjoittaa ja julistaa tuulivoimaloiden kauheutta ja osa vielä uskoo.
      Kalajoellahan kaikkien asukkaiden pitäisi olla sairaana tai kuolleita jos näiden puheet pitäisivät paikkansa, ajatelkaa omalla järjellä.

    • etdfhk

      Kalajoelta muutetaan pois. Moni on lähtenyt tuulivoimapakolaisena! Mitä enemmän myllyjä laitetaan pystyyn sitä kauemmaksi niiden haitallinen vaikutusalue ulottuu! Tulee matalataajuista impulssi-infraäänimyrskyä monesta suunnasta, joka kantaa pitkälle! Ei hyvä!

    • hullunmyllyjenvastus

      Mitä enemmän niitä myllyjä on, sitä enemmän ihmiset voi pahoin ja mitä enemmän niitä on sitä kalliimmaksi ja kalliimmaksi ne tulee ja kuka maksaa KANSA ja VERONMAKSAJAT! Joku ja jotkut eivät vain tajua sitä että kohtuus pitäisi olla kaikessa, hullua kansaa taas vedätetään kuin pässiä narussa näiden hullunmyllyjen kanssa. Eiköhän se järkipäätä pakota pikkuhiljaa joka paikkakunnalla kun se TOTUUS vain tulee ilmi, että myllyt maksaa enemmän kuin kansa kukkarot antaa myöten. Rahavirrat on jo nyt vähissä. Viisaita päätöksiä toivon täältä Etelästä!

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5269
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1552
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      190
      1430
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe