Kuntoutettavia työttömiä hyväksikäytetään!!!

työmarkkinoilla

On käynyt ilmi, että lakia rikotaan häikäilemättömästi ja kuntoutettavia työllistetään voittoperiaatteella toimiviin yrityksiin!

Näyttää myös siltä, että palkatta tehtävä työ on paisumassa kannattavaksi liiketoiminnaksi ympäri Suomen. Yritys joka onttaa kuntoutettavan kyllä työllistää, mutta palkkaa työntekijät eivät saa, työ teetetään kuntoutettavana työtoimintana ja työkokeiluna. Henkilö siis tekee työtä yritykselle ja saa siitä työmarkkinatuen ja yhdeksän euroa per päivä. Toiminnan voitto jää yrittäjän taskuun.
On käynyt ilmi, että ihminen löytää itsensä vanhasta työpaikastaan, josta hänet on puoli vuotta aiemmin irtisanottu, tekemästä omaa entistä työtään 9 €/päivä. Tilanne on kestämätön. Se on selkeää työntekijän hyväksikäyttöä ja ihmisarvon viemistä.

On vaikea kuvitella, että edes osa-aikaista palkkatyötä löytyisi työttömille, jos työvoimatoimisto tarjoaa ilmaisia, ammattitaitoisia ja työkykyisiä työntekijöitä.
Valtiolle tämä on kallista, koska valtio kustantaa tämän orjatyön.

Kuntoutujan ei missään nimessä saisi päätyä yrityksiin tekemään työtä, jolla sitten korvataan normaalia palkkatyötä. Tällaisia henkilöiden lukumäärä on kuitenkin kasvanut vuosi vuodelta ja lasketaan nykyään jo kymmenissä tuhansissa. Tämä varmaan kertoo jo kaiken väärinkäytösten määrästä.

Jos sitä rahaa kerran on ylimääräistä, käytettäköön se aitojen, oikeiden ja palkkaa maksavien työpaikkojen luontiin. Oikeita työpaikkoja me tarvitsemme, emme mitään tempputyöllistämistä. Emme tarvitse tällaisia toimintoja, joilla keinotellaan, yritetään saada palkkaa saavat työtekijät palkattomiksi kuntoutujiksi ja jotka vääristävät kilpailua.

Vielä lopuksi tätä toimintoahan on kunnat määrätty valvomaan. On kuin pukki kaalimaan vartijana. Kuntahan hyötyy jokaisesta kuntoutukseen siirretystä. Kunnat joutuvat maksamaan työttömän työmarkkinatuen. Jos työtön saadaan kuitenkin johonkin aktiivitoimenpiteeseen, johon kuntouttava työtoiminta sopii erinomaisesti, silloin työmarkkinatuen maksaakin valtio.

Tosin se saattaakin aiheuttaa oikeiden työpaikkojen menetystä ja sitä kautta lisää työttömyyttä, mutta sehän ei olekaan sitten yksittäisen kunnan ongelma. Taitaa olla veronmaksajien ongelma enemmänkin. Loppujen lopuksi kyse on vain ihmisen orjuuttamisesta ja alistamisesta ei avun annosta tai mahdollisuudesta saada oikeaa työpaikkaa!

48

523

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • halooooo

      Tuohan on ihan hyväksikäyttöä ja orjatyövoimaa , en ymmärrä miksi kukaan lähtisi ilmaiseksi töihin , jos menee niin eihän tuo lopu koskaan , pitää olla tosi luuseri että tuommoiseen suostuu.
      Luuletteko tosiaan tuolla eteenpäin pääsevänne , voin sanoa että hyväksikäyttö senkun pahenee.

    • SAK-SDP

      Homojen, kehitysmaalaisten ja julkisen sektorin pullasorsien hyvinvointi on vaan niin paljon kiinnostavampaa.

    • perustulonpuolesta

      Vastuu on TE-keskuksilla, joiden olisi puututtava selkeisiin rikkeisiin. Tämänkaltaisessa toiminnassa on työperäinen ihmiskauppa hyvin lähellä ja koko kuntoutus on ihmisen riistoa!

      Vaikka kuntouttava työtoiminta toimisi suurin piirtein lain määräysten mukaan, se ei ole valtiolle missään nimessä ilmaista toimintaa.
      Luulisi rahaa mieluummin annettavan johonkin tuottavampaan ja hyödyllisempään kohteeseen, kuin turhiin kuntouttamisiin. Entä ne B-lausunnon saaneet 50-60 vuotiaat, kuinkahan paljon rahaa on käytetty näiden ihmisten ”kuntoutukseen”? Nämäkin rahat menevät hukkaan.!Miksi on ”kuntoutettava” valtion rahoilla sellaisia ihmisiä, jotka kuitenkin siirretään eläkkeelle muutaman vuoden kuluttua?

      Perustulo kattaisi kaikki ongelmat ja se tulisi olla niille jotka eivät saa töitä. Työssäkäyvät taas eivät tarvitse perustuloa, jos tulot menee yli köyhyysrajan. Perustuloikä voisi olla vaikka 50v ja jos työmahdollisuudet on huonot on perustulo automaattinen näille henkilöille. Se olisi inhimillistä toimintaa, mutta tämä nykyinen nöyryyttäminen ja alistaminen on kaikkea muuta ja Ihmisiä me kaikki kuitenkin ollaan oli töissä tai ei.

      • Tietäkäätämä

        "Perustulo kattaisi kaikki ongelmat ja se tulisi olla niille jotka eivät saa töitä. Työssäkäyvät taas eivät tarvitse perustuloa, jos tulot menee yli köyhyysrajan."

        Vahvin malli perustuloon on se, että työssä ja työllistävissä toiminnoissa olevat saavat paljon enemmän perustuloa kuin työttömät. Työttömät saisivat kokonaisuudessaan huomattavasti vähemmän, kuin nyt päivärahana/työmarkkinatukena/asumistukena/toimeentulotukena. Huomattavasti vähemmän kuin minimitasoisen elämän hinta Suomessa on.

        Perustulon/kansalaispalkan tarkoitus on korvata osa palkasta, jotta työnantajien eli omistavan luokan ei tarvitse sitä maksaa, ja heidän voittonsa kasvavat. Tarkoitus on myös ottaa kansalaisista tiukempi ote, jotta heitä voidaan määrätä vapaasti kaikissa asioissa.

        Aikovat laittaa tavallisen kansan totaaliseen orjuuteen. Se on osa YK:n kestävää kehitystä ja Agenda2030-ohjelmaa.


    • PoliittinenArvoMaailma

      vero rahaa tuhlataan kotoutus lomiin, kela lomiin, ja "pakolais" turistien asumisella keinotteluun !!
      Suomalaisia köyhiä ajteaan leipäjonoon, massa-työttömyyeteen, ilmaistöihin, yms.. kyykytykseen.
      Ulkomaalaiset lepää kela lomilla, ja suomalainen köyhä orjuutetaan palkattomiin töihin !! Tämä on arvovalinta ! Ja Suomi duunari maksaa veroja...

    • tulonjakooppi

      Työpaikkoja syntyy vain jakamalla työt. Kolmikanta ei halua jakaa ansiotöitä kaikkien kesken tasapuolisin ehdoin, sillä silloin etujärjestöt menettävät valtansa. Etujärjestöjen jäsenet - palkkaeliitti - kannattavat nykyistä perustuslain hengen vastaista tulonjakoa, mistä hyötyvät sijoittajat ja yli keskiansion ansaitsevat. Yli keskiansion ei voi tienata, ellei osa tienaa alle keskiansion, koska raha ei muuhun taivu.

    • Ihmisoikeuksien loukkaamista on kaikki sellainen työn nimellä kulkeva, josta ihminen ei voi maksaa omia elinkustannuksiaan ja ei pelkästään välttämättömiä, vaan varautumaan ylättäviinkin menoihin, puhumattakaan siitä, että jokainen tarvitsee myöskin virkistystä.
      Virkistys ei ihan hoidu sillä ,että pistää lenkkarit jalkaan ja lähtee ulos, myös esim. kulttuuripuolen virkistystä tarvitaan ja sekään ei tunnetusti hoidu ilmaiseksi.
      Mutta kulttuuri on kaiketi tarkoitettukin vain eliitille, joka kaiken lisäksi voi nauttia siitä luontoisetuina.

      Tämä pakkotyöllistäminen hyödyttää vain yrittäjiä, joita sitten onkin kaikenlaisia alkaen lehtien ja vitamiinien puhelinmyynnistä, joka ei taatusti ole tuottoisaa maassa, jonka asukasluku vastaa jotain miljoonkaupunkia ja jolta on kaiken lisäksi viety ostovoima.
      Nämä "työt" ovat ihmisen nöyryyttämistä.

      Tämä sippilän malli on juuri niin keinotekoinen kuin ikinä olla voi, mutta on pelastavinaan eliitin siitä vastuusta, johon se on maan ja kansan ajanut viimeisten komenkymmenen vuoden aikana ja tositarjoituksella.
      Omaisuus on uusjaettu ja nyt pitää saada uutta jaettavaa vaikka ihmisoikeuksia loukkavalla pakkotyöllistämisellä.
      Näihin loukkauksiin ei vain tunnu ihmisoikeusjärjestöilläkään olevan mitään sanottavaa, toisin kuin matujen palvelujen.

    • kokkilankeitos

      Kokkila lateli eilen illalla Ylen ajankohtaisohjelmassa perinteisen liturgian, yritykset maksavat veroja ja pitävät Suomen pystyssä. Toimittajasta ei tietenkään ollut haastajaksi. Olisin kysynyt Kokkilalta. Kuinka paljon yritykset maksavat veroja? Kuinka paljon yritykset saavat yritystukia? Eivätkö työntekijät maksa myös yritysten omistajien palkat tekemällään työllä?
      YLE pitää sitkeästi yllä harhaa työnantajien ja työntekijöiden osuuksista, vaikka työntekijät tekevät kaikki työt ja maksavat yritysten perustamiskulutkin työllään. Mitään tekemättömän omistajan voitto ei ole palkan sivukulu Kokkilan tapaisten ansiottomien etujen nauttijoiden mielestä. Kokkila vaatiikin palkan sivukulujen keventämistä saadakseen itselleen lisää.
      Maailmassa ei tapahtuisi mitään ilman työntekijöitä. Pörssiyhtiöiden kieltäminen vapauttaisi meidät monesta ikeestä.

      • 1Muurari

        Kokkilan puljun todellinen asenne näkyy täältä. Eikö se ollut SRV.

        http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/225372-raksavaki-lyttaa-uuden-veronumerolain

        Kokkilan yritysten hyväksikäyttämät urakoitsijat ovat ajautuneet konkurssiin, niin jäljelle jää vain prekaarin työvoiman käyttö, mikä sekin on hankaloitunut. Avomieliset höpinät käyvät vain röyhkeämmiksi:

        "Rakennusyhtiö SRV on hoitanut verosuunnittelunsa poikkeuksellisen huonosti, koska yhtiö on maksanut tuloksestaan huomattavan suuren määrän veroja, sanoo SRV:n pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkila."

        Ja PM ei tunnista hyvä veli kerhoja.


      • kokkilankeitos
        1Muurari kirjoitti:

        Kokkilan puljun todellinen asenne näkyy täältä. Eikö se ollut SRV.

        http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/225372-raksavaki-lyttaa-uuden-veronumerolain

        Kokkilan yritysten hyväksikäyttämät urakoitsijat ovat ajautuneet konkurssiin, niin jäljelle jää vain prekaarin työvoiman käyttö, mikä sekin on hankaloitunut. Avomieliset höpinät käyvät vain röyhkeämmiksi:

        "Rakennusyhtiö SRV on hoitanut verosuunnittelunsa poikkeuksellisen huonosti, koska yhtiö on maksanut tuloksestaan huomattavan suuren määrän veroja, sanoo SRV:n pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkila."

        Ja PM ei tunnista hyvä veli kerhoja.

        Kuvaava juttu hyvävelikuvioista "Korpisaari uskoo, että yhtiöiltä tulevan paineen vuoksi lakia rukataan uusiksi." Uusavuttomuuden huipulla ollaan, jos henkilötunniste- ja veronumerokorttia ei osata järjestää näkyvälle paikalle ilman, että siitä tulee työnteon este.
        Tässä Vantaa-yhteydessä täytyy mainita myös Finnairin uusi pääkonttori, mikä on malliesimerkki veroluonteisten varojen sommittelusta - Finnair tilaa, Ilmarinen rahoittaa ja SRV rakentaa.


      • Pyramidirakentaminen

        Kokkilan suurin saavutus on ottaa haltuun ala, joka oli ennen keskittymistänsä liivijengien hallussa, ja se tapahtui tuomalla itäeurooppalaiset rakennuksille töihin aliurakoitsijoilla.


      • Porvaristi

        Voi herran tähden tuonkin kirjoittajan yksinkertaista ajatusmaailmaa....pois työnantajat vaan turhina. Hienosti menee edelleen toki, eihän sitä markkinat huomaakaan....
        Sopii ryhtyä perustamaan työläisten niitä omia firmojaan, joissa saavat jakaa kaiken itselleen.
        Utopiassosialismia on monen merkkistä.
        Missä tynnyrinpohjalla näitä tietäjiä tyyppiä "kokkilankeitos" oikein on kasvatettu?


      • KetkäNePummitOn
        Porvaristi kirjoitti:

        Voi herran tähden tuonkin kirjoittajan yksinkertaista ajatusmaailmaa....pois työnantajat vaan turhina. Hienosti menee edelleen toki, eihän sitä markkinat huomaakaan....
        Sopii ryhtyä perustamaan työläisten niitä omia firmojaan, joissa saavat jakaa kaiken itselleen.
        Utopiassosialismia on monen merkkistä.
        Missä tynnyrinpohjalla näitä tietäjiä tyyppiä "kokkilankeitos" oikein on kasvatettu?

        Turha on porvarin olla ylimielinen kun yritykset - varmasti ne isoimmat - saavat enemmän verohelpotuksia ja tukia kuin maksavat veroja.
        Eli työntekijät ne verot maksavat. Ja työttömiä ja kansaneläkeläisiä verotetaan myös kunnolla. Asumistuetkin menevät porvareille.


    • sairasyhteiskuntamme

      EI MUUTA KUIN TYÖTTÖMÄT .... nouskaa kapinaan tätä järjettömyyttä ja sairasta menoa kohtaan !!!

      Ei tämmöistä ole pakko sietää ...... nyt suomalaisia työttömiä kyykytetään ja syyllistetään ja sairastutetaan nöyryytykselläkin !!

      JOS SUOMALAISIA SUVAKKEJA EI KIINNOSTA SUOMALAINEN IHMISARVO JA TASAVERTAISUUS ..... niin katsokaa peiliin !!!!

      • Maailmaneliityipasksläjä

        Ei niitä suomalaisia ole arvostettu pitkään aikaan.
        Suvaisevathan eivät ole suomalaisia vaan maailman kansalaisia.
        Kun lukee nettiä, niin siellä on tullut sellaista vastaan, että jossain vaiheessa suomalainen on alempiarvoinen kuin nämä maahantulijat.
        Siihenhän ollaan koko ajan menossa.
        Suomalaisten ylpeyttä, koulutusta, ollaan ajamassa alas. Kansaa tyhmistetään nopeutuvaa vauhtia.
        Pyritään , että kansalaisuutta ei ole, siis ei kansoja. Kuka tahansa, voi muuttaa minne tahansa maapallolla.
        Voi muuttaa tietenkin, mutta kaikki eivät siihen kykene ja varmaan estetäänkin.
        Islamin uskoiset valloittavat Euroopan tappavat vääräuskoiset ja tuhoavat maat.
        Petturit jotka ovat saaneet rahansa maanpetoksella lähtevät karkuun.
        Eliitti on turvassa torneissaan ja yksinvaltiaina , käyttävät hyväkseen orjana olevia "maailman" kansalaisia, jotka vielä ovat hengissä.


      • Mielenos

        Olisiko paikallaan mielenosoitus eduskuntatalolla? Kaikki työttömät mukaan!


      • aika_____

        Taitaa olla!


      • sairastuuhansitä

        Tosi juttu ja moni on sairastunut masennukseen näiden hyppyyttämisien vuoksi. Kukaan täysjärkinen ei kauaa pysy järissää, kun oikein pompotellaan ja se taas lisää sairasmaksuja ja muita ongelmia entisestään.


      • Meimi.67v
        Maailmaneliityipasksläjä kirjoitti:

        Ei niitä suomalaisia ole arvostettu pitkään aikaan.
        Suvaisevathan eivät ole suomalaisia vaan maailman kansalaisia.
        Kun lukee nettiä, niin siellä on tullut sellaista vastaan, että jossain vaiheessa suomalainen on alempiarvoinen kuin nämä maahantulijat.
        Siihenhän ollaan koko ajan menossa.
        Suomalaisten ylpeyttä, koulutusta, ollaan ajamassa alas. Kansaa tyhmistetään nopeutuvaa vauhtia.
        Pyritään , että kansalaisuutta ei ole, siis ei kansoja. Kuka tahansa, voi muuttaa minne tahansa maapallolla.
        Voi muuttaa tietenkin, mutta kaikki eivät siihen kykene ja varmaan estetäänkin.
        Islamin uskoiset valloittavat Euroopan tappavat vääräuskoiset ja tuhoavat maat.
        Petturit jotka ovat saaneet rahansa maanpetoksella lähtevät karkuun.
        Eliitti on turvassa torneissaan ja yksinvaltiaina , käyttävät hyväkseen orjana olevia "maailman" kansalaisia, jotka vielä ovat hengissä.

        Kaikki valta neuvostoille....kivaa jännää joooooo!!


    • Kamalapaikka

      Minulle kävi juuri nuon! Myös kunnan kuntouttavassa tein omasta mielestä sellaista työtä josta omasta mielestäni olisi kuulua saada normaali palkka. Mainitsin asiasta ja minua kohtaan muututtiin hyökkääväksi ja en uskaltanut laittaa vastaan jottei tule karenssia millä on uhattu aiemminkin kuntoutuksissa. Jos et tee tuota ja tätä voit saada karenssin!

      • Edistystäkö

        Ja mitähän tällä kuntouttavalla työtoiminnalla tarkoitetaan, sitäkö että pitää tehdä töitä ilmaiseksi, mitä järkeä koko hommassa.


      • Kaikkipois

        Kuntouttava työtoiminta tarkoittaa sitä, että ihmisestä kuntoutetaan hylkiö ja epäkelpo ihminen ja viedään omanarvontunto ja luottamus ja usko itseensä!


      • 167-176

        "Mainitsin asiasta ja minua kohtaan muututtiin hyökkääväksi ja en uskaltanut laittaa vastaan jottei tule karenssia millä on uhattu aiemminkin kuntoutuksissa. Jos et tee tuota ja tätä voit saada karenssin!"
        Ei noille orjapiiskureille kannata mitään sanoa sillä siitä tosiaankin voi saada karenssin jota on mahdoton todistaa laittomaksi ellei siihen varaudu mitenkään. Kannattaa kerätä todisteita laittommuuksista jotka voivat olla asiakirjoja (vaikka salaa kopoituja sillä suomessa myös laittomasti hankitut toditeet kelpaavat), valokuvia, äänitteitä (salaa äänitettyjä, ihan laillista) tai vaikka videoita. Nuo mahdolliset karenssiuhkailut kannattaa äänittää salaa, ihan vähän voi vaikka provosoida että sellaisia saa. Sen jälkeen joko kantelu oikeusasiamiehelle tai törkeimmistä tapauksista rikosilmoitus. Tuo ei välttämättä lopeta orjatöitä mutta orjapiiskureiden vittuilu ja karensseilla uhkailu loppuu ja joutuvat ainakin selittelemään tekemisiään.

        Ei virkanilkeillä riitä rohkeus kyykyttää ihan ketä tahansa kun tosiasisssa raukkoja ja pelkureita ovat. Minulla oli yli 4 vuoden väli työkkärikäyntien välissä. Kun muutin viime vuoden lopulla niin uuden paikkakunnan työkkäri kutsui käymään varmaan siinä toivossa että saa hyvän orjan. Aika pettyneen oloinen ilme jäi työkkärin tädin naamalle kun sieltä lähdin, naama näytti ihan norsunvitulta vaikka mennessä se oli ihan hyvän näköinen.
        Minut olisi pitänyt laittaa jo aikoja sitten typpiin, moppiin tai muuhun kyykytykseeen mutta laittamatta on jäänyt kun ei noista virkanilkeistä ole siihen hommaan.
        Esittämällä puoli tuntia vittumaista tyyppiä säästyy monelta pahalta jopa lopun ikää kestävätä orjatyöltä. Fantsua ja "bisnestäkin".

        Kuntouttava työtoiminta on suurin kusetus suomen historiassa. Koskahan ihmset alkavat tajuta tuon? Kun niin käy koko paska leviää päättäjien, virkanilkkien ja orjapiiskureiden silmille.


    • NoraLindströmEroa

      Karmaisevalta kuulostaa tämä kyykytys!
      Mielenosoituksen väsäämisen voisi aloittaa vaikka MV-lehden keskustelufoorumin osastolla "mielenosoitukset".

    • aivopesulaitos

      Perinteisen uusavuttoman hampaaton kolmikantahyväveli-Ylen juttu.
      http://yle.fi/uutiset/3-9584274
      "Tilastokeskuksen kansainvälisesti vertailukelpoiset ehdot työttömyydelle ovat tiukemmat kuin työ- ja elinkeinoministeriön."
      Kansainvälisesti vertailukelvoton pienen kansalaisotannan puh-haastattelu on tiukista tiukinta kusetusta.

    • työstä_palkkaa

      Jos olette joutuneet tekemään kunnon töitä kuntouttavan työtoiminnan nimikkeellä, niin vaatikaa palkka siitä vaikka jälkikäteen.

      • oksanharakorvaus

        Olen ottanut 9 euron risusavotan palkkavajeen vapaana jo monen kertaan.


    • vapaamaailma

      Olen sitä mieltä, ellei työtön ole löytänyt tai kertakaikkiaan saanut töitä ei häntä pidä pakottaa tällaisiin toimiin! Kaikki tulee olla vapaaehtoista sen jälkeen kun ihminen tulee täysi-ikäiseksi!!!

      • kaikkeakanssa

        Samaa mieltä !


      • eoiropeowkfe

        samoin


    • Miksitällainenhulluus

      Miksi työttömälle ei anneta vain mahdollisuus tehdä oma ruokansa,lämpönsä,asuntonsa sekä vaatteensa että lääkehuoltonsa? Ei yhteiskunnalla ole oikeutta vaatia työttömältä muuta ja miksi työttömät eivät tätä vaadi? Ei kenenkään pitäisi tarvita tehdä enempää kuin kuluttaa ja käypään hintaan. Sittenhän vasta oikeudenmukaisuus toteutuu.
      Yrittäjäthän saa voittonsa vain jos saavat,eihän se koskaan mikään itsestään selvyys ole.

    • en.ymmärrä

      Miksi loisia olisi elätettävä ilman vaatimuksia?

      • Poisvaantuollaisilta

        Miksi sulla on Kelakortti?


    • katotpäälle

      Suuret palkkaerot ja suuret eläkkeet on tuhonnut kaiken! Eläkekatto ja palkkakatto on pakollinen jos meinaa yhteiskunnan toimivan

    • Kokoomusmätää

      Toivottavasti mahdollisimman moni rosvoeliitn etuja ajavaa Kokoomusmätää äänestänyt on saanut kenkää ja saa kokea nöyryytystä jonka on itse itselleen aiheuttanut.

    • realismi

      veroparasiitit kuriin sano?

      • Äänestäkäävasureita

        Aivan oikeaa puhetta,pitäis vain saada hallitukseen niin paljon vasemmistolaisia että onnistuis,nyt vaan taitaa olla päinvastoin.


    • yhteisö.tutkija

      Ay-liike on merkittävä sosiaalipoliittinen ongelma. Muita sosiaalidemokratiaan tyypillisesti kuuluvia sosiaalipoliittisia ongelmia ovat ainakin laiton huumebisnes, "laillinen" lääkebisnes eli medikalisaatio, mielenterveyskiima eli psykiatrinen kansanmurha ja maahanmuuttobisnes/väestönvaihto.

      • voitot_veroparatiisiin

        Ylen MOT-ohjelma laski vuonna 2009, että tuolloin Suomessa teki palkatonta työtä 320 000 henkilöä, mikä on 13 prosenttia koko työvoimasta.
        Tämä joukko koostui lähinnä työvoimapoliittisiin aktiivitoimenpiteisiin osallistuneista työttömistä sekä opiskelijoista, jotka suorittavat opintoihinsa pakollisina kuuluvia palkattomia harjoittelu- ja työssäoppimisjaksoja.
        Tällä hetkellä -14 ilmaistyötä tekee jo yli 400 000 suomalaista.

        Ilmainen ylityö työpaikoilla:
        Yritykset säästävät Löfgrenin mukaan huimia summia. Helsingin Sanomien mukaan työnantajat säästävät yli 253 miljoonaa euroa vuodessa.


    • eivoimuutasanoa

      Sairas Suomi!

    • valtiokuriin

      Siis aivan oikeasti! Miten tällainen voi saada ihmisen jaksamaan ja olemaan innoissaan tulevaisuudesta, kun kyse kuitenkin on kyykytyksestä. Miten tämä kyykytys lisää työpaikkoja?

      • niintotta

        totta


    • rangaistus

      Voiko EU rangaista Suomea tästä omaa kansaa kohtaan tekemästä rikoksesta??

      • Haluavattappaasairaammat

        Ei,kun ne tekee EU:ssa ihan samaa ja kaikissa kapitalistimaissa myös.


    • pakkosopimus

      Työttömän työnhakijan palkaton kokeilujakso ei tarkoita työpaikkaa, vaan se on orjatyötä.
      Kenenkään ei kuuluisi joutua allekirjoittamaan sopimusta, jossa lupauksena ei ole oikea työpaikka josta saa palkkaa!!! Tarkoituksena on saada aikaan ORJATYÖARMEIJA
      Tässä rikotaan lakia ja ihmisen oikeuksia ja pahasti, sillä Suomen laki sanoo orjatyön teettämisestä näin (7§ ja 18§). Suomi on allekirjoittanut ihmisoikeussopimukset YK:n (KPS sopimus, 8 artikla), EN:n (EIS 6. artikla), ILO sop nro 29 artikla, jossa ihmiselle määritelty pakkotyö tarkoittaa kaikkea palvelua ja palvelusta, jota jonkun rangaistuksen uhalla (TE-toimiston karenssi) vaaditaan. Päivärahan maksamisen lopettaminen tai toimeentulotuen alentaminen voidaan katsoa rangaistuksen uhaksi.

      Pakkotyötä on käytetty normaalisti sortotoimenpiteenä ja rangaistuksena vankiloissa.

      Suomessa vuonna 1734 säädetty laki määräsi pakkotyön rangaistuskeinoksi muun muassa rahanväärentämisestä. Suomen nykyinen laki ei enää tunne pakkotyötä erillisenä rangaistuskeinona, koska se sulautettiin jo kaikessa hiljaisuudessa suomen työvoimatoimistojen (TE-keskus) byrokratiaan.

      Orjuus on ihmisen pitämistä toisen ihmisen tai valtion omaisuutena pakkotyössä. Ennen pakkotyön orjiksi otettiin mm. sotavankeja, rikollisia ja velkaantuneita ja muita siviilejä. Mutta nykyään pakkotyön orjiksi otetaan Suomen TE-toimiston asiakkaita.

      Tästä pakkotyön orjien työvoiman luomisesta hallitus on ottanut itselleen kunnian valehdella sillä luovansa suomeen 100 000 uutta työpaikkaa.

      Tämä orjatyö ollaan viime vuosina onnistuttu naamioimaan mitä erilaisemmilla ja hienoilla peitenimillä kuten "kuntouttava työtoiminta".

    • Orjiksilaitettu

      Tuo törkeä hyväksikäyttö on ollut jo kauan voimassa. Näitä kutsuttiin jo 90-luvulla orjiksi. Eräskin henkilö tuli muaan työpaikkaan ja kokeneen työntekijän ensimmäinen lausahdus tälle oli "orja numero 575758"

    • haittavain

      Hullua laittaa tuollaisiin toimiin. Monilla pienillä paikkakunnilla ei ole toivoakaan löytää uutta työpaikkaa joten ainoa pelastus tänäpäivänä on perustulo jolla voi yrittää tulla toimeen. Tällaiset rahaa vievät kuntouttamiset vain haittaa kaikkia osapuolia!!!

    • ettänäintää

      Mielenkiintoista oli seurata osapuolten kommentteja eilisessä a-talkin työttömyysillassa.

      Se työvoin rekrytoijakonsultti esitti lähinnä omaa intressi-agentaansa ja myös syyllisti työttömiä.
      Se on selvä että tällaiset konsultit keskittyvät nimenomaan sellaisten työllistämiseen joiden katsovat helposti työllistyvän, ja vetävät siitä palkkionsa mahdollisimman helpolla. Pitkäaikaistyöttömät ovat heille kelvotonta pohjasakkaa, ja aktiivisesti nämä työantajien kanssa pyrkivät ne pohjasakaksi leimaamaan. Työvoimapulasta voi tällöin valittaa vaikka satoja tuhansia on vailla työtä, joista nyt luulisi löytyvän paljon muutakin kuin mitä niitä alkoholisteja ja semi-lukutaitoisia y.m.s. ja erityisesti nimenomaan työhön mihin tahansa halukkaita vaikka kuinka.
      Mutta kun sen työnhakijan pitäisi olla aina ainakin nuori tai viehettävän näköinen ja oloinen ennen kuin se työnatajille olisi mikään muu kuin ongelmatyönhakija, oli hakija sitten muuten mitä lajia hyvänsä. Valtaosa meillä työttömistä niin kuin mitä muutenkin ihmisistä ei meillä kuitenkaan ole nuoria ihmisiä eikä välttämättä niin viehettävän näköisiäkään. No kyllä näilläkin kysyntää olisi jos oikeasti sitä tarvetta työvoimalle olisi.

      Jännästi konsultti perusteli silläkin omaa tärkeyttään, että se jos he helposti työllistyvien työttömyysjaksoja voivat edes yhdellä päivällä lyhentää, niin tulee jo siitä säästöjä kymmeniä miljoonia. Kuvio nyt kuitenkaan ei ole näin yksinkertainen. Asia on nimittäin niinkin, että jos satsaamalla vaikeammin työllistyviin saataisiin näitä työmarkkinoille, ja mahdollisesti pelastettua loppuiän kestävältä työttömyydeltä, tulisi tästä todennköisesti paljon suurempia säästöjä, kun ne helposti työllistyvät todennäköisemmin kuitenkin saisivat töitä ilman konsulttiapuakin.

      Demari ex-ministerillä Filatovilla oli hänelläkin selvästi demari-ideologia-asenteensa, ja rupusakiksi hänkin pitkäaikaistyöttömät leimasi niinkuin leimasi nykyinenkin työvoimaministeri Lindströmkin.

      Ei ihme jos ei tällaisesta työnvälitysjutusta ole juurikaan työttömyyttä vähentämään. Toki ei työttömyyttä minkäänlaisesta työnvälitys- ja työvoimabyrokratia-jutusta paljon vähentämään muuta olisi kuin mitä siltä osin mitä se itse byrokratia-systeeminä ihmisiä työllistää. Työttömyyttä vähentäisi vain työvoiman aidosti suurempi kysyntä tai siis työvoiman aidosti suurempi tarve, jota tuskin paljon on odotettavissa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1858
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1798
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1771
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1567
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1112
    Aihe